Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Kroatië
Kroatië

Eerste land dreigt met opstappen: ‘Wat de FIFA doet, is onacceptabel’

Donderdag, 24 november 2022 om 13:40Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:40

Denemarken sluit een vroegtijdig en vrijwillig vertrek van het WK in Qatar niet langer uit. De Deense bond (DBU) is furieus op de FIFA vanwege de straf die gezet werd op het dragen van de OneLove-aanvoerdersband. "We kunnen de optie om uit de FIFA te stappen nu overwegen", aldus Jesper Møller, de voorzitter van de DBU, op een persconferentie in Qatar.

De FIFA maakte pas dinsdag bekend dat de OneLove-band een gele kaart zou opleveren. Vanwege de sportieve straf besloten de zeven initiatiefnemers om de band terug te trekken. Daarmee is de wereldvoetbalbond echter niet van de zeven bonden af. "Een situatie als deze heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Møller. "En ik doe dit werk al sinds 1998. Ik ben niet alleen teleurgesteld, maar ook boos. Het is onacceptabel dat ze ons zo voor het blok hebben gezet. Dat we het zó laat te horen kregen, is totaal onaanvaardbaar. Het is verwerpelijk."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Denemarken wil stappen ondernemen tegen de FIFA. "We zullen juridische opheldering zoeken als gevolg van de druk die werd uitgeoefend met betrekking tot de OneLove-band." Denemarken opende dinsdag het WK met een 0-0 gelijkspel tegen Tunesië. Zelfs opstappen wordt nu overwogen. "Maar dat zullen we eerst met de andere federaties moeten bespreken. We laten de FIFA in ieder geval niet met rust."

De Deense bond leeft al langere tijd op gespannen voet met de FIFA. Dat Gianni Infantino op gaat voor een derde termijn als voorzitter van de voetbalbond, ook nog eens als enige kandidaat, valt slecht in Scandinavië. Denemarken zal Infantino absoluut niet steunen, zo spreekt Møller openlijk uit. "Wij onthouden ons van een stem", klinkt het.538 reacties (laatste reactie door binny)

Goed gesproken. Dat zulke landen het podium pakken om de autoritaire Fifa finaal de grond in te boren is al een eerste overwinning.

23 november 2022 om 21:24

Ik vind dit een beetje blaffende honden bijten niet. Of gaan ze als ze van Frankrijk verliezen zeggen dat ze eruit stappen als ze toch zijn uitgeschakeld?

23 november 2022 om 21:31

Inderdaad, ze hebben een valse start gemaakt en nu pas gaan ze janken. Dit hadden ze vooraf moeten doen. Of niet deelnemen aan het wk. Of uit de fifa stappen

23 november 2022 om 21:32

Volgens mij is Denemarken het land dat tenminste nog iets doet en diegene die het meest 'aan het janken was vooraf'.

23 november 2022 om 21:34

Denemarken is vanaf het begin het strijdvaardigste land tegen deze corrupte bende. Je hebt de feiten weer eens niet op een rij boccherief. What's new.

23 november 2022 om 21:34

Het is allemaal zo opgedrongen formus. Ook bij de Belgen aan de tafel, iedereen zo'n speldje op. Verplichte kost is het geworden, ik bepaal zelf wel wat ik draag. En de Denen zijn slappe zakken, mosterd na de maaltijd

23 november 2022 om 21:38

Denen zijn verre van slappe zakken. Ruim een jaar gewoond voor mijn werk en als er een volk is die staat voor hun normen en waarden zijn het veel eerder de Denen dan Hollanders/Belgen.

23 november 2022 om 21:38

"Ik bepaal zelf wel wat ik draag" om vervolgens een WK in Qatar geen probleem te vinden. Hoe ironisch.

23 november 2022 om 21:38

@Bocherief, dat is het mooie aan het initiatief, er wordt niks opgedrongen. Het is een reactie op een overheid die bepaalt hoe het individu zich moet bepalen.

23 november 2022 om 21:39

Gewoon een nieuwe bond oprichten. Fifa is corrupt en ontsierd de sport.

23 november 2022 om 21:40

Wat een onzin..

Het is juist stuitend wat de Fifa doet. Dreigen met sportieve straffen als men een fucking one love bandje draagt.. En dat een paar dagen voor het begin, dat ze niks anders meer kunnen verzinnen..

Vervolgens ook nog weigerne om geld in een potje te doen voor de werknemers/slaven/nabestaanden van werkende slaven..

Die infantielo moeten ze gewoon uit de Fifa verwijderen. Als een doorn uit je achilleshiel.

23 november 2022 om 21:40

Formus ik refereer aan de Deense voetbalbond, niet de gemiddelde Deen.
Saksenros, ik heb altijd beweerd dat qatar niet mijn land was om een wk te organiseren. Maar hypocrieter is jouw gedrag, wel er naar toe gaan, kijken, en ondertussen klagen en mensen die niet mee willen doen aan love speldjes proberen in een hoek te duwen van niet deugende mensen

23 november 2022 om 21:41

Haha grappig. Jij bepaalt zelf wat je draagt. Dat willen de Belgen, Nederlanders en Duitsers ook zelf bepalen en dus een One Love band. Maar dat mag niet van de Fifa. Snap je nu hoe verschrikkelijk autoritair dat is? Neigt naar nazisme. Maar keur vooral een protest tegen dit achterlijke gedrag van de Fifa af. We weten aan welke kant van de geschiedenis jij staat.

23 november 2022 om 21:42

Foppe, de fifa is de fifa. Wat let je om eruit te stappen. Doe dan. Dacht ik al, veel blaffen. En dat is het probleem hier is het niet. Fifa weet dat de voetbalbonden en hun bobos geen ruggengraat hebben

23 november 2022 om 21:44

Wat wordt je opgedrongen? Niemand belet je toch een andere mening te hebben? Ik vind daarentegen weer dat je wereldvreemd bent als je de misstanden in Qatar gewoon accepteert / negeert. En die mening mag ik ook hebben. Lijkt me overigens heerlijk om zo in het leven te staan; lekker druk maken om je eigen vierkante meter en verder niets.

23 november 2022 om 21:44

Myvision jij bent ver heen. Andersdenkenden in het one love argument in een hoek duwen van nazisme en andere gekheid. Zoek hulp. Infantino is een corrupte ijdeltuit maar hij weet dat mensen als jij toch niks zullen doen. Je kijkt nog steeds het wk, hoe hypocriet ben je dan wel niet

23 november 2022 om 21:45

“Doe dan”. Alsof de VZ-forumgebruiker in die positie zit. Bijzonder jij, Bochherief.

23 november 2022 om 21:46

Voetbalvreugd, wereldvreemd is het als je de fifa en qatar afkeurt, maar wel naar hun product gaat kijken c.q. afnemen.

23 november 2022 om 21:49

Andersdenkenden, is dat zoals jij Infantino en de Fifa bestempelt? Want die vind ik naar nazisme neigen ja. En als je goed had gelezen had je dat geweten. En ja ik kijk het WK want je ogen sluiten voor misstanden resulteren in Ich habe es nicht gewusst.

23 november 2022 om 21:52

Hee bochherief, normaliter zijn je reacties wel wat relaxter. Hoe weet jij dat deze mensen hier naar 'hun product kijken'? Da's makkelijk invullen als je op die manier je eigen gedachtes wil ondersteunen. Dat kan je niet weten. Ben het met je eens dat ze er veel harder in moeten gaan als ze echt verandering willen.

23 november 2022 om 21:56

En als een land, laten we zeggen Qatar, een WK organiseert en staat voor zijn normen en waarden?

23 november 2022 om 22:10

Ben ik mee eens. Maar eerst kan alles , het WK is binnengehaald met de nodige middelen,.alle zakenlui worden er beter van. En nu het land vol zit met supporters , die grof geld hebben betaald voor een leuke voetbal toernooi. Wordt op het laatste moment alles afgeschaft . Kom op zeg , een WK is samen 1 zijn , wat voor geloof iemand ook heeft. Er moet wederzijdse respect zijn.

23 november 2022 om 22:16

Hypocrieten. Politiek mag niet van fifa klaar!.
Ook toen egypt spelers met iraq shirt wouden dragen in 2008 mocht het niet. En daar worden ook mensen rechten geschonden door westerse landen.

23 november 2022 om 22:19

@Myvision lol hypocriet. En de moslim vrouwen willen niqab dragen wat verboden is in sommige landen in Europa. Ga jij beslissen wat hun mogen dragen. ga jij daar ook voor opkomen nu of ben je dan stil ?
hou je gewoon aan de regels in qatar zoals jullie vragen om het hier te doen.

23 november 2022 om 22:25

@boucherief Idd denemarken ligt er al zo goed als zeker uit. Duitsland heeft zich ook te veel bezig gehouden met One Love tot het One Two is geworden.

23 november 2022 om 22:27

Vini. Ja en waarom is dat verboden in sommige landen? Je mag toch ook niet met een bivakmuts op straat lopen?

23 november 2022 om 22:29

Er zijn er een paar die hier rondlopen, waarvan je enkel kunt hopen dat het troll-accounts zijn. bochherief is daar een van. Je moet er toch niet aan denken dat hij serieus is én zichzelf voort kan planten.

23 november 2022 om 22:30

Je gaat alleen voorbij aan het feit dat het niet een wedstrijdje wie is het minst hypocriet is, maar dat het gaat om mensenrechten. Voor mijn part mag Formus de meest hypocriete persoon op aarde zijn, zolang hij het schenden van mensenrechten maar niet goedkeurt onder het mom van 'anderen doen ergere dingen'.

23 november 2022 om 22:32

@vinirealmadrid.. Dat Infantino oppert om elke 2 jaar een WK te houden, zodat Afrikanen minder snel de oversteek naar Europa maken heeft ook niks met politiek te maken toch?

23 november 2022 om 22:35

Hhhh nazisme . Je weet dat jij met je uitdrukking het erg bont maakt. Blijf lkker thuis en draag het bandje eeuwig voor jullie ogen en maak een testament om de rest van de wereld jou actie goed te keuren.
Wk rusland , olympische spelen china om voorbeelden van te noemen, niemand hoor ik daar wat van zeggen of is het omdat het een islamitische land is en geld hetbergt .
Stelletje hypocrieten

23 november 2022 om 22:41

Het verplicht moeten dragen van een band neigt ook naar nazisme, want dat is de situatie in nederland.

23 november 2022 om 22:58

Daar heb je wel een punt. Aan de andere kant kan het ook het begin zijn van een revolutie, zeker als onze vriend Infantino het WK van 2030 aan de Saudi's gaat geven. De Deense bond is misschien een middelmatige speler, maar als die bijvoorbeeld de DFB en de FA meekrijgen in een opstand, dan gaan er meer volgen.

23 november 2022 om 23:19

Musi26

Verloeder a.u.b. niet de geschiedenis. Alles vergelijken met nazisme maakt nazisme op zichzelf minder erg. Een band moeten dragen heeft niks met nazisme zelf te maken dus stop hier mee. Zo kansloos. Alles wordt te pas en te onpas vergeleken met het nazisme terwijl het nergens op slaat.

24 november 2022 om 00:29

Wat een onnozele gedachte alsof ze eruit stappen alleen als ze van Frankrijk verliezen.
Het is niet uit dit toernooi stappen maar uit de Fifa.
Dus dan doen ze nooit meer mee met wk duels.
Dat is wel een ingrijpende stap. Ook al verliezen ze met 8-0, dan zal dat echt niet de reden zijn om als land te stoppen met wedstrijden onder de Fifa.
Is ook geen oplossing want wat hebben ze er aan. Alleen hun statement.
Je kunt ook sommige dingen accepteren.
Al die politiek en media praatjes hebben de hele sfeer van het wk verpest.
Straks als het wk is afgelopen heeft niemand het van die huichelaars het nog over de mensenrechten daar. En praten ze weer over de slappe lul van Waylon.

24 november 2022 om 00:59

Ik maak me ook enkel druk om me eigen vierkante meter.De rest kan me gestolen worden jongen.Ik heb dan ook niks verplichting naar de wereld toe enkel naar me eigen familie.Binne minder dan 100 jaar ben ik dood en dan praat niemand meer over ons en al deze debatten zijn verdwenen als sneeuw voor de zon.Dan zijn ze weer over andere dingen bezig.De wereld is f*cked up amigo en i dont give a f*ck....

24 november 2022 om 02:47

Mooier dan dit kanje het nie brengen. Als jullie zoveel problemem hebben met de fifa en qatar kijk dan lekker niet. Ga lekker met ze alle naar gerard joling kijken. Er is gwn een respect band die betekent het zelfde als de one love band. Gezeik hier in nederland over de kleinste zooi. Kijk lekker het wk en geniet ervan.

24 november 2022 om 02:49

En wat is er zo erg als het wk naar saudi gaat? Of moeg het naar engeland? De grootste verkrachters van de wereld, maar die schreeuwen nu om one love!!!! Hou toch op jongens.

24 november 2022 om 06:55

@RickertB1999 ik ook! Denen maken ook uitbundig reclame voor zichzelf; het land dat een shirtje met statement maakt, eurotje per goal voor de arbeiders, stappen vrijwillig op. Allemaal grootspraak of reclame.

24 november 2022 om 08:30

@ducktaildo what about hoofddoek die verboden is in de politie korps ? De vrouw word in nederland onderdrukt en mag niet haar eigen keuzes maken. Maar dan zeg je niks erover. Jij bent de grootste hypocriet hier en komt zonder echte tegen argumenten. Alsof ik praat met een 17 jarige.

24 november 2022 om 08:31

@debosuil wat heeft dat er mee te maken? Gaza shirts mochten niet gedragen worden dan onelove armband ook niet.

24 november 2022 om 10:31

@vinirealmadrid Dat je die zaken vergelijkt, zegt alles. Niks hypocriet. Niks echte argumenten. Die hoofddoek is letterlijk vastgelegd in de wet. Net als de politie geen christelijke tekenen mag dragen. Uniform, heet zoiets. Hetzelfde.

24 november 2022 om 11:22

Corrupte bende is ook zwaar overtrokken, een organisatie die zo groot is en zoveel invloed heeft zal lastig iedereen het naar de zin kunnen maken. Het moet een democratisch geheel zijn waarbij alle stemmen meetellen en niet alleen van die paar West Europese landen, daar moet je je wel van bewust zijn.

Ik vond die Netflix docu heel erg goed want het werd eg goed van alle kanten belicht en iedereen een podium gegeven. Hervormingen zijn zeker nodig en de goede vraag is of dat inderdaad in de huidige structuur en regelgeving van de FIFA mogelijk is, of dat je helemaal opnieuw moet gaan beginnen met een nieuwe organisatie. En daar moet je je ook bij afvragen wie dat gaat leiden en hoeveel start-up problemen je ook dat zult ondervinden.

Het probleem is gewoon dat voetbal zo groot is, en dat er zoveel mensen belang hebben bij, dat het gewoon heel erg lastig is om corruptie, financieel powerplay en allebei soorten van invloeden te kunnen beteugelen. Het opzetten van iets nieuws, iets beters gaat heel veel tijd en geld kosten maar dat het een goede stap is om iets te doen daar ben ik het helemaal mee eens.

24 november 2022 om 12:12

Niemand behalve 2 of 3 zullen willen hahaha wat een sof

24 november 2022 om 12:39

Vandaar dat de aanvoerder de band niet droeg toch hahaha je spreekt jezelf tegen gast

24 november 2022 om 13:44

Waarom zou dat niet mogen denk je dan? Daar is niks mis mee toch?

24 november 2022 om 15:27

normaliter wordt hij ook niet vergeleken met een nazi ..

24 november 2022 om 17:10

Het westen met haar suprematistische illusies bepaalt niet wat politiek wel en niet mag. Je uitspreken over Palestina, Qatar, misstanden bij de westerse kledingsponsoren en andere sponsoren mag niet. Maar uitspreken tegen Rusland, Qatar etc en voor Oekraïne, Queer ideologie etc mag weer wel. Beste westerse landen, jullie hebben absoluut niet de moral high ground noch zijn jullie de standaard voor goed en kwaad. Met vriendelijke groeten, de rest van de wereld.

24 november 2022 om 17:12

Laat ik voorop stellen dat ik het met je eens ben voor wat betreft Qatar.

Maar ik vindt de hele hype nu een beetje overdreven.
Rusland, China om maar een paar voorbeelden te noemen zijn ook grote toernooien gehouden. En daar gaan ze ook niet heel goed met mensenrechten om.

Wat te denken aan al die kobalt mijnen waar jonge kinderen worden ingezet? Neem aan dat je een laptop en/ of een smartphone hebt.

24 november 2022 om 19:35

Hier in Europa is er een bepaalde cultuur die zich juist niet aan de regels houdt.

23 november 2022 om 21:24

Word tijd dat ze dat hele zooitje buitenspel zetten.

23 november 2022 om 21:29

Denemarken zal gemist worden voor de volle 5 seconden.

23 november 2022 om 21:33

Ja, we weten dat jij vindt dat we niet moeten zeuren want Palestina.

23 november 2022 om 21:37

Al die 7 landen kunnen toch lekker vertrekken? Niemand zal ze missen hoor

23 november 2022 om 21:38

Palestina of Qatar of me moeder. Hou alle politiek er lekker buiten en trap 90 minuten tegen de bal aan. Word echt moe van dit land.

23 november 2022 om 21:39

Myvision/// en we weten dat jij vindt dat we wel moeten zeuren want gays.

23 november 2022 om 21:44

Je hebt het weer niet goed begrepen want One Love betekent niet alleen gelijkheid voor gays. One love, voor iedereen. Maar ga vooral gelijkheid tegen.

23 november 2022 om 22:17

@Myvision hahahaha grappenmaker je probeert alles goed te praten zonder feiten. Onelove is zwaar voor de gays. Daarom die kleurtjes ook en alles wat er achter zit. Van alle tweets, berichten heb ik 0 keer gelezen dat onelove opkomt voor moslim vrouwen die niqab willen dragen maar onderdrukt worden door regeringen in europa omdat het op sommige plekken en zelf in sommige landen totaal verboden is.

23 november 2022 om 22:32

Wanneer je homofilie (wat ín de mens zit) verwart met het kiezen voor een bepaald kledingstuk, dan heb je nog veel te leren.

Daarnaast vrij ironisch dat je het opneemt voor vrouwen die een niqab willen dragen (lees je het verschil?) en niet voor vrouwen die geen keuze hebben daarin, maar moeten van een bepaald soort onmensen, waarvan het beter zou zijn voor de wereld als hun moeder hen geslikt had.

23 november 2022 om 22:34

Vrouwen die een niqab dragen worden natuurlijk niet onderdrukt door mannen en hun achterlopende religie maar ze willen hem dragen en worden dus onderdrukt door regeringen in Europa. Voel even aan je hoofd.

23 november 2022 om 22:46

Dacht ik niet. Dat mogen ze zeggen, maar zodra er een regenboog bijkomt, dan gaat het echt alleen maar om gays.

23 november 2022 om 22:57

Dit is een mooi voorbeeld met 2 maten lullen, dan nog ook een mooi verhaaltje van proberen te maken. lol

23 november 2022 om 23:36

Willen dragen of moeten dragen van hun man?

23 november 2022 om 23:50

Kleurtjes = gays? Leg eens uit?

Daarnaast wat hieronder ook al gezegd wordt, een niqab staat symbool voor de onderdrukking van de vrouw in die culturen. Vrij recent nog een heel klein relletje in Iran geweest omdat een vrouw de voorgeschreven kleding niet meer wilde dragen.

24 november 2022 om 02:49

Ze moeten het dragen van god niet van hun man.

24 november 2022 om 02:51

Myvagina, er is een respect band die betekent precies t zelfde als de one love en die mag je gwn dragen! Goed he. Wat benjij een zeikwijf zeg, ga lekker voetbal kijken man.

24 november 2022 om 06:35

Het valt ook wel op welke zijde van de discussie zich iedere keer laat verlagen tot schelden en kinderachtige namen.

24 november 2022 om 08:33

Ajaxxxlove die kleurtjes symbool is de vlag voor de gays. Ga je dom spelen opeens.
En ken je feiten, welke onderdrukking ? Heb je niks inhoudelijks te zeggen. Dat is het enige wat een tokkie hollander zegt omdat die geen kennis heeft typisch geen stijl niveau.
Op mijn school zitten hollandse meiden met hoofddoek die bekeerd zijn. Dus welke cultuur precies ?

24 november 2022 om 08:36

@hector @almogever en zie hier de grootste hypocrieten reactie die je dus krijgt van sommige westerse mensen waar het beter was als hun moeder liever een pil hadden geslikt toen hun vader erboven op lag .

Dus omdat een vrouw niqab wil dragen is het niet belangerijk omdat het maar een kledingstuk is. Maar als een vrouw geen bikini aan mocht in saudi is het vrouwen onderdrukken? Islam is meest groeiende religie. De enige achtergestelde zijn jullie. Kerken lopen leeg en worden moskeen. In kerken komt massaal kind misbruik voor is dat jullie cultuur? Nederland zit ook in top 3 pedofielen landen van de wereld. Wil je bron ervan? Als je islam wil beledigen kan ik lang door gaan over jullie. Grappenmakers willen ons de les lezen terwijl europa de grootste barbaarse geschiedenis heeft. Wij moslims trappen niet in die agenda om mensen aan te steunen om gay te worden. Niemand word gay geboren. Daar is nooit bewijs voor geleverd. Als iemand onderdrukt word zijn het juist de gays door westerse regeringen. Ik ken gays op werk die niet mee willen doen met deze politieke spel.

24 november 2022 om 09:03

Nee, simpele. Ik zeg nergens dat een verbod op een kledingstuk prima is.

De rest van je uiteenzetting is te achterlijk voor woorden. Zou daarnaast niet te hoog van de toren willen blazen met je "moraal besef" rondom pedofilie, gezien je profeet Aïsja had. En qua barbarie zullen we helemaal niet spreken, om het je te besparen. Je gebrek aan kennis en vermogen om te leren is stuitend. Je vermogen om je ogen welwillend te sluiten is walgelijk.

24 november 2022 om 12:42

haha vandaar dat als ze het over de one love band of regenboogband hebben ze het altijd over homo´s lesbiennes en transgenders hebben toch? Zodra er sprake is van Islamofobie of antisemitisme zie ik ze namelijk niet wapperen met de regenboog vlag.

24 november 2022 om 13:43

@vinirealmadrid, dan snap je het nog steeds niet helemaal. Het kleurtjessymbool staat voor acceptatie van ieder mens, onder iedere omstandigheid, van iedere kleur, seksuele voorkeur, of gender.

En welke onderdrukking? Hmm... misschien de onderdrukking van homo's? Van vrouwen, die in veel/alle Arabische landen nog steeds niet dezelfde rechten hebben als mannen?

Zoals ik echt letterlijk boven jouw comment al zei; het blijkt maar weer welke zijde van de discussie zich sneu laat verleiden tot simpele scheldwoorden. Tokkie Hollander, dom spelen.. Typisch hoor.

24 november 2022 om 15:54

Jij kan er zo niet tegen als iemand met feiten aankomt. Kijk naar het vaticaan en idd de kerken waar lekker kinderen worden genaait. Leuke cultuur. Ik zeg niet dat 1 van de 2 “kanten” gelijk heeft of beter is, maar je moet wel realistisch blijven gozert. Je hebt een duidelijke haat tegen islam, prima jou keuze. Maar niet gaan huilem als iemand je countert met harde feiten jonge. Ga lekker spanje supporten, die hebben hele wereld delen uitgeroeid en verkracht. Maar dat moet kunnen want het is spanje!!!

24 november 2022 om 19:31

Misschien vinden die Nederlandse meiden het fijn om onderdrukt te worden. Veel mensen kan je hersenspoelen.

24 november 2022 om 23:57

Misschien moet je eens opzoeken wat feiten zijn, want hier wordt veel geroepen, maar het zijn louter meningen.

Ik haat de islam niet (specifiek), ik heb een hekel aan iedere vorm van religie. Je leven vrijwillig (of in sommige gevallen door opvoeding) beperken en in het teken stellen van een verouderd, vaak bewezen fout, sprookjesboek en fictief figuur die door iedereen aanbeden moet worden. Daarnaast van oorsprong ook de reden van vele oorlogen.

Dus nee, ik zal niet huilen als "iemand me countert met harde feiten jongen" (wat voor taalgebruik is dat trouwens? Bedroevend.) Maar ik zie hier dan ook gelukkig geen feiten waar ik om zou moeten huilen. Het valt me sowieso op dat je me nogal wat woorden in de mond legt. Een haat tegen de islam, waardering voor het Vaticaan of ik zou Spanje supporten terwijl ze de hele wereld uitroeien. Ben je dan zo overtuigd van jezelf?

Overigens, als Spanje vandaag de dag middels kolonisatie de hele wereld uitroeit en verkracht, denk ik dat er ook flink wat ophef over zou zijn. Of vind je dat ik nu nog steeds boos moet zijn op Spanje, terwijl ze kolonisatie toch al enkele honderden jaren niet meer praktiseren?

23 november 2022 om 21:35

Het gaat werkelijk niets uitrichten. Denemarken is de enigste bond die nu in de aanval gaat en dat is nou niet bepaald de meest in het oog springende voetbalbond. Het is voor de buhne en al is het enerzijds nobel, betwijfel ik ten zeerste dat ze het ook daadwerkelijk uitvoeren. Tenzij de prestaties sowieso richting uitschakeling neigen, maar dan neemt ook niemand je serieus.

23 november 2022 om 21:45

Het is ook een overdreven reactie. Je mag er van vinden wat je vindt van wat de fifa besloten heeft maar is opstappen de optie?

23 november 2022 om 21:58

Nee, tenzij je 10 landen meeneemt, zal niemand Denemarken gaan missen. Er zouden dus ook grote voetballanden mee moeten gaan. Echter gaat dat niet gebeuren. Dan waren ze namelijk ook niet op komen dagen. Ik geloof er dus niets van.

24 november 2022 om 02:12

Noorwegen toch ook ? Zowaar niet aanwezig.

Maar de noren zijn onze sheiks, die kunnen een bond starten met denenmarken duitsland zweden, wie weet nl erbij

24 november 2022 om 11:39

Slecht artikel, want in toespraak heeft hij het niet over eruit stappen tijdens WK, maar dat ze hierover al sinds augustus praten met Nordic regio en dat ze (kunnen) overwegen om zelfstandig uit de FIFA te stappen, nu of op termijn. Daarnaast geeft hij aan dat het niet alleen met het dragen van die band te maken heeft, maar ook met het feit dat Infantino de enige kandidaat is voor de nieuwe termijn. En zoals we weten speelt er nog veel meer. Aangezien niemand meer de moeite neemt om boeken of onderzoeken te lezen: Kijk eens de nieuwe serie op bekendste streamingdienst voor een goed beeld van de Fifa.

Ik roep het al jaren: Er moeten een aantal bonden opstaan die de stap zetten naar een nieuw systeem (uit de FIFA mogelijkerwijs). Als Denemarken die eerste stap zet met alle risico's van dien, heb ik niet meer dan lof voor ze.

24 november 2022 om 12:47

Maar dat is dan wel gelijk het einde van enig potentie in het Noorse voetbal. Dan moeten ze zichzelf financieel dragen. Clubs profiteren namelijk wel degelijk van de UEFA en Fifa.

Ook acht ik het onmogelijk dat bonden met de oplossing komen. Iedereen preekt voor eigen parochie, dus zo'n nieuwe organisatie zou zeer waarschijnlijk niet goed van de grond komen. Iedereen wil het beste voor zichzelf. Dat zag je in Nederland al in het klein toen de competitie gestopt moest worden en alle clubs aan zichzelf dachten. Dat gaat naar mijn mening niet werken.

De enigste oplossing naar mijn mening is dat een machtige instantie die hele FIFA en UEFA kan doorlichten. Alles onderzoeken, elke vorm van corruptie aanpakken en de boel helemaal reorganiseren. Echter zitten de grote voetballanden daar niet op te wachten en bovendien zijn die organisaties inmiddels te massief en te machtig. Daar zitten miljardairs (en inmiddels zelfs sjeiks) achter.

25 november 2022 om 09:23

In 2015 zijn veel corrupte mensen uit Fifa opgepakt of opgestapt. Dat zou de grote reorganisatie zijn. Je ziet er in de praktijk weinig van terug. Ik geloof dat Infantino minder corrupt is dan Blatter, maar ook hij zwicht voor het geld en de macht.

23 november 2022 om 21:35

Is allemaal willen deugen gedrag. Als ze niks van bakken op het veld, dan maar op andere maniertje

23 november 2022 om 21:42

Waar waren ze bij Rusland en Hongarije?
Wel lekker je huis verwarmen en rijden op hun oli? Allemaal hypocrieten.
Voetbal is een super mooi sport.
Amerika is wel goed zeker shei uit.
Ifantino heeft gelijk het westen is hypocriet.

23 november 2022 om 21:48

Amerika is wel goed zeker, waar gaat dit over joh. De voorzitter van de Deens bond is niet 'het westen'. Je kan vóór die band zijn, tegen olie uit Qatar én tegen Amerikaans geweld he?

23 november 2022 om 21:52

Gozer je hebt helemaal gelijk! Duitsland, Nederland en Denemarken zijn vermoeiend.

23 november 2022 om 22:34

Niet half zo vermoeiend als de mensen die moedwillig hun ogen sluiten voor schending van mensenrechten en constant in de verdediging schieten voor een stel schijtrijke, bloed-aan-de-handen-klevende arabieren.

23 november 2022 om 23:09

Inhoudelijk sterk antwoord Khalid. Vertel me even waarom de voorzitter van de Deense voetbalbond niet mag klagen dat een statement zo last minute verboden wordt en wat Amerika met deze man, danwel de Deense voetbalbond te maken heeft.

23 november 2022 om 23:13

Heyyy kijk wie we daar hebben, de alom hypocriete Almogaver. Als ik zie hoe jij je verweert wanneer iemand een andere schending van mensenrechten benoemt (VS, Israel, etc), heb ik niet het idee dat jij nou je ogen openhoudt voor schending van mensenrechten. Selectieve verontwaardiging noemen ze dat

23 november 2022 om 23:59

@ CoMukum

Qatar is een islamitisch land. Qatar gelooft niet in de lhbti leefwijze. Qatar gelooft in een traditioneel gezien welke wordt oogericht door een man en een vrouw. Mag qatar zo leven? NEE ABSOLUUT NIET!

Het westeb wil perse haar lhbti propaganda opdringen aan het islamitisch gastland. Het opdringen van een leefwijze aan iemand anders is een vorm van extremisme. Ik vind jou eng en agressief. Ik ga je in de gaten houden.

24 november 2022 om 00:02

@ almogaver.

Vergeet niet dat jouw naam El Mugavar is. Vergeet niet dat dit een arabische naam is. Hoe ironisch dit. Vergeet ook niet dat jij geen voorstander bent voor de mensenrechten. Jij bent slechts iemand die zich schuldig maakt aan selectieve verontwaardiging. Want je bent wel voorstander van een wk in america over 4 jaar.

24 november 2022 om 02:51

Dan moet je ook een bandje dragen als statement tegen amerikaans geweld.

24 november 2022 om 02:55

Ja want engeland nederland belgie frankrijk spanje hebben geen bloed aan hun handen he? Spanje frankrijk en engeland samen hebben 75% van de wereld verkracht. Kijk even naar afrika amerika en zuid amerika blinde oetlul dat je bent. Lesje geschiedenis zou je goed doen. Ik zie je alleen reageren als het met moslims te maken heeft maar de landen die jij support zijn 1000x erger.

24 november 2022 om 06:54

Omdat je weet ik veel hoeveel jaar geleden fout bent geweest mag je van hedendaagse misstanden niets zeggen? Je lijkt Infantino wel.

24 november 2022 om 07:15

Dat is niet ironisch. Arabieren waren het meest vooruitstrevende ooit. Daarom hebben we bijvoorbeeld arabische cijfers. Totdat de islam de overhand kreeg. En ze door alle andere volkeren voorbijngestreefd zijn

24 november 2022 om 09:04

Hoi Enz01, zou je mij willen vertellen waar ik me verweer tov de schending van mensenrechten van de VS en Israel? Gezien ik dat nog nooit in mijn leven heb verdedigd, ben ik benieuwd waar je deze wijsheid vandaan haalt.

Grove leugens of een onvermogen om te lezen, noemen we dat bij jou.

24 november 2022 om 09:08

Pagliuca, mijn naam is dat helemaal niet. Zit geen ironie in. Een taal is niet intrinsiek verbonden aan culturele bewegingen en keuzes. Jammerlijke poging, zoals wel meer.

Waar heb ik gezegd dat ik voorstander ben van een WK in de VS?

24 november 2022 om 09:12

Klopt geen reet van wat je nu zegt. Dat ze voortuitstevend waren kwam juist pas in tijden van de islam. En het waren geen Arabieren maar de Perzen, Egyptenaren, Koerden......

24 november 2022 om 12:43

Zeg je dat ook als een Nederlandse club in Israel speelt?

24 november 2022 om 12:50

Dus als ik bij wijze van spreken een pakje boter in de supermarkt steel, mag ik geen mening hebben over moord? Het feit dat je consument bent, maakt je niet direct verantwoordelijk voor de misstanden rondom het product of de dienst. Ik vind dat echt een zwakke beredenering als ik eerlijk ben.

24 november 2022 om 15:03

El mugavar. Jouw naam is Al Mugavar. Dat is een Arabische titel tijdens arabisch andulusia. Je weet wel, wanneer arabieren spanje moderniseerden en het licht gaven.

25 november 2022 om 09:31

Nee hoor, mijn gebruikersnaam is Almogaver. Het is duidelijk dat je geen enkel verstand hebt van hoe taal werkt. En ach, "het licht gaven", de Arabieren hadden een kleine duizend jaar terug inderdaad hun gouden periode. Dat ligt inmiddels wel heel ver achter ze.

Geen reden om daarmee op de borst te kloppen, ook geen reden om erop neer te kijken. Maar bovenal geen reden om dat in deze discussie te willen gooien alsof je een punt kunt maken.

23 november 2022 om 21:52

myvision vergeet je onelove pyjama niet aan te trekken en misschien kan je hazard nog een kusje geven voor 't slapen gaan.

23 november 2022 om 22:41

FIFA is zeer autoritair, ze bepalen ook dat op het uitrekken van je shirt een gele kaart staat.
Ik weet niet of er in de regels van de FIFA ergens staat dat ze de one-love armband kunnen verbieden? Ook mag ik aannemen dat alle bonden die aangesloten zijn bij de FIFA deze regels zullen kennen ?
In het verleden is al gebleken dat de FIFA alles bepaald, zeker op zo'n eind toernooi. Dat er naar al die jaren nu pas een bond dreigt met op te stappen dat is wel vreemd.
We zullen het wel zien, als Denenmarken echt wilt opstappen, dan moeten ze het doen voor de volgende wedstrijd.

24 november 2022 om 11:34

@myvision: De UEFA moet gewoon uit de FIFA stappen. Grote kans dat de Conmebol dan volgt. Niet dat ze per se overal mee eens zijn, maar omdat deze 2 continenten natuurlijk bepalend zijn op voetbalniveau. Die moeten dan samen een nieuwe bond gaan oprichten.

24 november 2022 om 11:43

Soms schaam ik me dat sommige mensen hier ook behoren tot de mensheid met zulke reacties. In en in triest.

24 november 2022 om 18:29

@ikweetalles11

Waarom mag myvision zijn mening niet geven dan volgens jou? Of waarom behoort hij niet tot de mensheid volgens jou? Als je zijn reactie nou echt triest vindt, dan had je daar vast een mening voor gehad toch? Of was het niet tegen myvision bedoeld (slag om de arm)?

24 november 2022 om 18:23

@myvision

Met je eens, maar laat het niet bij woorden, dat geldt overgins voor meerdere bonden. Dat gelul in de ruimte is voor de buhne.

Haters! Denemarken zit vol met haters! Zou wat zijn als ze echt daadwerkelijk stappen gaan nemen. Enige wat er voor nodig is, is wat andere bonden die het er mee eens zijn. Moeilijk, die spelers zullen het vreselijk vinden, want een WK is natuurlijk het allerbelangrijkste in het leven. En ja, vijf/zes/zeven 'westerse' landen die vertrekken, heeft zeker gevolgen. Ongeacht wat de rest van de wereld daar van vindt. Ergens moet je beginnen.

23 november 2022 om 21:33

En weet je? Met zo'n type Kjaer zou t nog kunnen ook als aanvoerder. Hij staat voor zoveel meer dan waar die absurde voetbalwereld voor staat. Dat heeft hij vorig jaar bewezen. En volgens mij werd ie nog geëerd ook, door nota bene een voetbalbond 😉.

23 november 2022 om 21:39

Dit is letterlijk wedstrijd hypocriet doen. Volgensmij deden de Denen gewoon mee met de Olympische winterspelen in China, en dan nog maar te zwijgen over deelname Olympische Winterspelen in zuid en NOORD Korea. Ik vind dit gedrag gewoon narcistisch overkomen. “Kijk mij nou goed mee doen” maar wel heerlijk het goedkoopste groente en fruit importeren uit Afrika en zuid Amerika, lekker spullen bestellen uit China, bananenrepublieken in stand houden (lees: geldstromen naar Rwanda) als het niet hip is of als men erover zwijgt maakt slavernij dus niets uit. De Deense moraal zie ik meer als een personificatie van narcisme

23 november 2022 om 22:03

Ik geloof niet dat jij weet wat narcisme is.

23 november 2022 om 22:11

Wat een zwetsverhaal zeg, allerlei dingen erbij halen die hier niets mee van doen hebben. En de dingen die je benoemt kloppen ook niet allemaal, Olympische spelen in Noord Korea, dacht het niet.

24 november 2022 om 02:58

Hahaha de mensen die op jou reageren zijn zo boos dat jij de waarheid spreekt, dat ze maar gaan doen alsof je een verhaaltje verzint. Jongens jullie kunnen er zo slecjt tegen als iemand jullie even op de feiten wijst oger europese landen. Ga maar de geschiedenis bekijken, europese landen (engeland frankrijk spanje, nl en belgie hebben ook lekker mee gedaan) hebben de ergste dingen gedaan in de history van de mensheid.

24 november 2022 om 09:28

Olympische spelen in Noord Korea? Wanneer waren die dan? En ja, op China is ook héél veel aan te merken, maar het gaat nu om Qatar en de Fifa.

24 november 2022 om 16:00

Ja nu opeens gaat het om de fifa en qatar maar als er situaties worden uitgelicht waar het 10x erger eraan toe gaat dan in qatar en geaccepteerd word, moeten we opeens even de andere kant op kijken. Doe normaal jongens. Niet met 2 maten gaan meten

24 november 2022 om 16:47

Het gaat niet om twee maten meten, het gaat erom dat we het nu over Qatar hebben. En niet over allerlei andere landen (whataboutisme heet dat). Ja, daar valt veel op aan te merken en ja, dat is in sommige gevallen onderbelicht gebleven, maar dan nog kun je nú kritiek op Qatar en Fifa hebben.

24 november 2022 om 05:58

Ja pas actie ondernemen als anderen met je mee doen. En als ze zo graag statement willen maken dan accepteer je die gele kaart
Daarnaast hebben ze een flink bord voor hun kop. Want in de reglementen staat vermeld betreft aanvoerdersband. Zelfde geld ook voor bijv ondershirt.

24 november 2022 om 12:15

Oh ik ben het helemaal met je eens hoor. Die gele kaart moet je accepteren, als deze gevolgen heeft, wordt je statement alleen maar krachtiger. Probleem is alleen: je kan er donder op zeggen dat als ze die gele kaart pakken, het een volgende wedstrijd op de een of andere manier een rode kaart wordt. De FIFA maakt hun eigen regels wel als iets ze niet zint.

24 november 2022 om 16:48

Ben ik niet met je eens dat de FIFA zomaar hun eigen regeltjes bedenkt.
Ik zal een ander voorbeeld geven. De sliding broekje die je vroeger vaak zag. Die dient een te zijn met het tenue. Is dat niet het geval krijg je als speler geel. Ook de tape bij sokken als die zichtbaar is dient in lijn van het tenue te zijn, anders is dat ook geel.

Overigens de one love aanvoerdersband verwijst en is gericht enkel op lhbti-gemeenschap, zo word het geïnterpreteerd mede door de gekleurde vlag. Evenals dat BLM op afro-Afrikaanen gericht is.
Zou het juist sterker zijn om die hokjes vormen te elimineren en er te zijn voor iedereen, gay, straight, man, vrouw, jong, oud, wit, paars, geel, bruin, zwart.

De FIFA heeft aanvoedersbanden met text #savetheplanet, #nodiscrimination en nog een paar. Had daar op in gespeeld en #onelove toegevoegd. Dat had de FIFA nooit kunnen weigeren aangezien die in lijn is met huidige banden.

Hoppa en nu de rest ook.

23 november 2022 om 21:33

Dan moet het nu en niet als ze uitgeschakeld zijn. Gevoel dat nl dit echt kan winnen

23 november 2022 om 21:36

Nee joh, NL vliegt er gewoon uit als het er straks om gaat. Niemand die het verschil kan maken. En de volgende ronde overschatten ze hun tegenstander en doei doei.

23 november 2022 om 21:41

Nee Nederland wordt wereldkampioen. Van Gaal kan alvast zijn wij zijn de beste speech uit de kast halen.

23 november 2022 om 21:42

Misschien moet je eens Nederlands leren? Want je verwart hier waarschijnlijk overschat en onderschat?

En dat is een wereld van verschil.

23 november 2022 om 23:39

Wat heeft uit de FIFA stappen met dit Wk te maken. Of ze nu wel of niet uitgeschakeld zijn is uit de FIFA stappen nog wat anders dan uit het Wk stappen. Daar zijn ze ook over na aan het denken.

24 november 2022 om 15:17

Behalve wij en Qatar en dan wij de finale winnen. In 10 jaar maalt niemand meer om hoe joh!

Nou de groeten. Als je alleen maar komt om een circus op te voeren kan je beter lekker naar huis. Laat de andere landen lekker doorvoetballen en er zijn nog zat mensen die ervan kunnen genieten.

23 november 2022 om 21:25

Wie denk jij dat een circus aan het opvoeren is hier? Qatar en de FIFA die elke vorm van kritiek de kop indrukken onder het mom van 'voetbalfeest' of de landen die daartegen in opstand komen?

23 november 2022 om 21:29

Onzin, weg met die regenboog bullshit, wij willen genieten van voetbal, geen lhbtiq onzin

23 november 2022 om 21:32

Geniet vooral van je voetbal, wedstrijden worden allemaal integraal uitgezonden, je komt niks tekort. Maar dit is ook een gekocht EK met een corrupte organisatie in een land dat universele mensenrechten schendt. En niet iedereen is bereid om de ogen daarvoor gesloten te houden omdat er een toernooitje gespeeld wordt.

23 november 2022 om 21:32

@ gofcte STOP de westerse LHBTI kolonisatie! Het westen wil historisch gezien haar manier van denken opleggen aan anderen. Vroeger was het democratie die met straaljagers werd geëxporteerd naar Iraq, Libië en Afghanistan middels een officiële illegale oorlog wat honderd duizenden het leven heeft gekotst. NU HEEFT HET WESTEN IETS NIEUWS bedacht. LHBTI propaganda. En dat moet en zal gepropagandeerd worden. Dat het hier gaat om een voetbalfeest, dat kan het westen niets schelen. Dat het gaat om een islamitisch land met andere normen en waarden. Dat kan het weste niets schelen. Dit is een lichte vorm van moderne westerse kolonisatie.

23 november 2022 om 21:33

@Quaresma Wat je ook vindt over LHBTI, dit is echt een belachelijk standpunt. Schaam je.

23 november 2022 om 21:34

De Fifa en Qatar organiseren een voetbaltoernooi en geen wedstrijdje wie met het meest belachelijke statement kan komen. Denemarken(en met hun nog een paar andere) gebruiken dit toernooi om hun selectieve verontwaardiging te uiten richting Qatar.

23 november 2022 om 21:34

Je weet dat die regenboog bullshit/band niet alleen staat voor die gemeenschap toch? Namelijk tegen alle vormen van discriminatie ongeacht gender, ras etc etc.
Ik vind het namelijk wel een goede zaak dat men dit aankaart. De FIFA komt nu over als een organisatie die racisme/discriminatie/ongelijkheid helemaal prima vindt.

23 november 2022 om 21:35

@gofcte het is een wk, geen ek. Je hebt zeker een account aangemaakt om de regenboog bulshit statements te steunen, want je begrijpt niks van voetbal met je ek.

23 november 2022 om 21:35

Jij vind het onzin
Kom je van een andere planeet
En praat voor jezelf met je wij
Ik wil niet geassocieerd worden met jou

23 november 2022 om 21:36

Alle WK's zijn gekocht!!! Wat denk je dat alle andere landen niet hebben meegedaan aan deze corruptie? Alleen Qatar was de hoogste bieder. Nu niet gaan huilen.

23 november 2022 om 21:37

Pagliuca

Wat Qatar hier doet is een zware vorm van schending van mensenrechten. Er is niks Westers aan om dat te benoemen. Makkelijk om te janken over LHBTI-acties en daarmee de overleden arbeiders van de stadions te vergeten waarvoor alleen al dit WK gecanceld had moeten worden.

23 november 2022 om 21:37

Je kijkt neem ik aan ook de wedstrijden in de VS niet dan, over 4 jaar?

23 november 2022 om 21:38

Denk niet dat zo'n armbandje helpt maar volgensmij kun je nogsteeds genieten van de wedstrijd als ze hem aan hebben.. wat ze voor of na de wedstrijd doen zou niks moeten uitmaken voor het voetbal.

23 november 2022 om 21:38

@pagliuca mooi betoog maar je doet net alsof 'het westen' Qatar heeft gekidnapped en bedolven. Wat is het belang van Qatar dit WK?

23 november 2022 om 21:38

De universele mensenrechten zijn niet universeel.
Dat is een woordspelletje van de westerse wereld, die vindt dat deze mensenrechten universeel zouden moeten zijn.

23 november 2022 om 21:38

Mua, wie is de oppositie dan? Dit soort bonden die zich wel gewoon 12 jaar stil hebben gehouden? Dit WK verdient alle kritiek, maar als ze echt iets hadden willen doen, hadden ze dat in de afgelopen 10 jaar gedaan. Denemarken gaat zich dus echt niet terugtrekken zolang ze richting die volgende ronde kunnen. Pas als die kans tot het minimum slinkt, is er een kans dat ze die laatste wedstrijd zullen laten schieten.

23 november 2022 om 21:39

Quaresma, nee de E en de W zitten naast elkaar op een toetsenbord en dit forum is zo verneukt dat ik niet eens m'n reactie aan kan passen. Ga vooral daarop in ipv terechte kritiek op je heilige WK

23 november 2022 om 21:40

Luca Croutoni, schande inderdaad dat mensen 'respect voor elkaar' en 'slavernij is slecht' als universele rechten hebben

23 november 2022 om 21:40

En Nederland bombardeert illegaal een stad in Afghanistan. Minimaal 50 doden. Eredivisie stil leggen dus?

23 november 2022 om 21:41

@Luca Croutoni, jij bent deze tegen indivuele vrijheid en mogen zijn wie je wilt zijn?

Mij lijkt mij dat in ieder geval een universele waarde.

23 november 2022 om 21:43

LHBTI is echt gewoon belachelijk. Het westen probeert het iedereen op te dringen. Werkelijkwaar een dieptepunt. Maar de mensen met paars en groen haar zullen het er vast niet mee eens zijn

23 november 2022 om 21:46

Volgens mij is daar gewoon een rechtszaak over en hebben de slachtoffers gelijk gekregen. Zie je het verschil echt niet?

23 november 2022 om 21:47

Men probeert het niet op te dringen, men probeert er ruimte voor te maken zodat die mensen er ook mogen zijn..

jij doet mij een beetje denken aan mensen die beweren dat vegetariërs hun levensstijl proberen op te dringen aan de vleeseters.. Terwijl er nu gewoon meer keus is, en niet minder.

Als jij niet homo bent of lesbo of bi en gewoon hetero is er toch niks aan de hand? Dus hoezo word het opgedrongen?

23 november 2022 om 21:49

Foppe1986

Azulgranar heeft dat idee omdat hij graag boos is op alles en iedereen dat hij niet begrijpt. Daar serieus op ingaan is zonde van je tijd, afgaande op de stereotyperingen die hij nog altijd voor ogen heeft.

23 november 2022 om 21:50

Heel moeilijk is het niet gewoon elkaar respecteren zoals diegene is poe poe wat moeilijk allemaal.

23 november 2022 om 22:00

Minimaal 50 doden? Het betreft een gezin en een huis dat onrechtmatig als doel werd aangewezen. Natuurlijk afgrijselijk en daar moeten de verantwoordelijken voor boeten, maar hou het wel bij de feiten...

23 november 2022 om 22:12

@quaresma19o3 heb je ooit iemand die pro Lhbti is hier op het forum zo'n toon zien aanslaan als jij doet met je gescheld en macho gedrag? Blijkt dat het dragen van zo'n aanvoerdersband helemaal niet zo overdreven is.

23 november 2022 om 22:14

Lekker makkelijk praten vanuit Nederland waar je vrij bent om te zijn wie je bent en te zeggen wat je denkt. Ik ben van mening dat elke vorm van discriminatie moet worden uitgebannen! Een geloof of cultuur is geen rechtvaardiging voor discriminatie, maar slechts een zwak excuus. Zo kan je al het onrecht wel goed praten.

23 november 2022 om 22:20

@sta plaats
Zo universeel, dat ze in een groot deel van de wereld niet gelden.

Ik ben op hoofdlijnen voor de manier waarop we het in NL geregeld hebben.
Ik ben tegen het gejammer en gezeur, dat we laten horen.

23 november 2022 om 22:22

@gofcte
Als je niet wil ingaan op het punt dat iemand maakt, reageer dan niet.
Deze reactie van je slaat als een tang op een varken.

23 november 2022 om 22:24

Lekker genieten van voetbal, waar de tegenstanders zonder meer homo's zijn, er bananen naar donkere voetballers gegooid worden, en je in het Stadio Olimpico niet uit de toon valt als je je vlakke hand op 45 graden hoogte houdt. Maar neah joh, dat One Love initiatief en die "regenboog bullshit" is nergens voor nodig...

23 november 2022 om 22:37

@ gofcte

Reageer inhoudelijk en ren niet weg. Qatar is een islamitisch land en binnen de islam is lhbti en homoseksualiteit verboden. Dat jij perse als westerling zo een lhvti vlag midden in de islamitische wereld wil dragen is onverdraagzaam en getuigt van islamfobie. Ben jij een islamfoob?

Bovendien heeft het westen massaal gestemd op Amerika als gastland voor 2026. Vertel? Waar blijft jouw verontwaardiging daarover? Of ben je vergeten dat Amerika een illegale oorlog heeft gevoerd in Irak en duizenden heeft vermoord?

Jouw hypocrisie kent geen grenzen.

23 november 2022 om 22:44

@ bakerfield

Jij bent dus een typisch geval van westerse fundamentalisme.
Er zijn miljoenen mensen met andere denkwijze en zij geloven niet in jouw regenboog propaganda. Jij wilt jouw denkwijze opdringen aan anderen en dit maakt jou eng en gevaarlijk. Ik zal jou in de gaten houden.

23 november 2022 om 22:46

Sorry Pagliuca, ik wist niet dat mijn mening over Qatar pas waarde had zodra ik ook een mening over het volgende WK had. De verenigde Staten heeft inderdaad een illegale oorlog gevoerd, toen was ik 8 en had ik geen toegang tot internet. Gelukkig waren er zat demonstranten die die oorlog veroordeelden, ook in het westen kun je het je voorstellen?

Ik ben geen islamofoob, iedereen moet z'n religie hebben als ze daar iets positiefs uithalen. Waar ik over van is al een religie anderen gaat dicteren wat goed en slecht is en wat ze moeten doen. En de Islam heeft daar een flink handje van, kijk maar wat er op dit forum gebeurt zodra er kritiek op Qatar komt... Dan denk ik dat je een keer goed naar jezelf moet kijken en wat je allemaal in stand houdt met je achterhaalde ideeën voordat je probeert een discussie te winnen door anderen hypocriet te noemen met irrelevante vergelijkingen.

23 november 2022 om 23:06

@ gofceLees je bericht opnieuw want je spreekt jezelf behoorlijk tegen haha. ‘ ‘ Mensen dicteren wat goed en slecht is? ‘. Dat is dus juist wat westerlingen in Qatar aan het doen zijn. Ze gaan naar een islamitisch land en daar gaan ze met een lhbti vlag rondlopen wat instrijd is met de cultuur en religie van Qatar. Dat is een pure middelvinger naar het islamitische gastland. Kennelijk moet iedereen de lhbti vlag accepteren. Dat je een moslim bent of dat je anders denkt over lhbti bestaat niet voor het westen. Hoe hypocriet van je om dit te steune. Je hebt jezelf volledig gediskwalificeerd. De lhbti vlag is de moderne stok van het westen om andere landen mee te slaan. Bovendien moet je mijn vraag beantwoorden. Vind je het niet hypocriet dat het weaten qatar bekritiseerd maar wel massal op usa stemt voor wk 2026?

23 november 2022 om 23:24

Ik wil best antwoorden, maar ik praat niet namens het westen. Daarnaast hebben Nederland, Belgie en Frankrijk oa gestemd voor een WK in Marokko (dat heb ik even voor je nagezocht), dus zo massaal als je het wil doen lijken is het toch niet gebeurt.

Dan vind ik als Nederlander dat ik me niet hoef te verantwoorden voor een WK in de Verenigde Staten, hoeveel er in dat land ook mis is. Hypocriet zou ik het vanuit Nederlands perspectief in ieder geval niet noemen. En ik hoef de cultuur en een religie van een land niet te accepteren en te respecteren als ze mij en vrienden van mij volgens hun cultuur en religie ook niet accepteren. Dus die middelvinger kun je dan krijgen ook, wat mij betreft kleuren ze het hele veld in een regenboog als ze daarmee de FIFA en die hoge heren in Qatar in hun tere zieltjes raken die er niet mee om kunnen gaan dat iemand met een piemel de hand vasthoudt van iemand met een piemel

Ik heb nog wel een vraag aan jou, en die móet je beantwoorden! Zit je Qatar te verdedigen vanwege je antipathie richting "het Westen" of denk je serieus dat het daar allemaal prima gaat?

23 november 2022 om 23:30

Het zit je wel hoog he quaresma? 🤣🤣. Als je van het voetbal geniet blijf dan weg van de dit soort berichten, maar iets in jouw hersenen moet blijkbaar haantje de voorste zijn om toch altijd te reageren.

23 november 2022 om 23:33

@Pagliuca Dit is precies wat ik ook altijd zei vroeger met militaire oorlog nu met verbale oorlog dus met die lhbt propaganda en andere shit om anderen hun wil op te dringen maar het gaat hen niet lukken qatar kan hun als kiespijn missen ze gaan niet buigen en hun regels niet veranderen voor die debielen

23 november 2022 om 23:35

Islam is veel belachelijker en word al jaren in NL door je strot geduwd. Heel Utrecht is hoofdoek, zo verrotte moskee die klote herrie maakt, straattuig die alleen de woorden Khoer kennen en vrouwen die hun hoofd bedekken omdat mannen hun pik niet in de broek kunnen houden. Maar laten voor de lghbti uitsluiten omdat ze mensen lief willen hebben. Genoeg landen zoals Qatar waar je kan leven met de normen en waarden. Daar is in NL geen plaats voor deze gedachte gang. Als dat wel zo was, was de Islam al verboden geweest.

23 november 2022 om 23:38

@ gofcoteQatari komen niet naar jouw land met een allahu akbar armband en willen perse dat opdringen aan de lhbti gemeenschap hier in het westen. Het is juist het westen dat met een lhbti vlag komt naar een islamitisch land. Ongevraagd jouw manier van leven opdringen aan een ander is een vorm van extremisme! Ik vind jou en agrassief. Ik ga je in de gaten houden. Voorts heeft de Meerderheid van europa heeft toch echt op america gestemt. Wat is daar jouw mening over? als je dat niet erg vindt, dan heb je geen recht van spreken over de doden in qatar. Immers, je vindt de duizenden doden van een illegale oorlog in iraq door america niet erg. America. Mag immers wel gastland worden. Wat betreft jouw vraag. Ja ik vind de arbeiders doden zeer kwalijk en de omstandigheden moeten verbeteren.

23 november 2022 om 23:40

En daarom weten de moslims die homo zijn dat ze veilig naar het westen kunnen komen. Omdat ze anders wel een erg kort leven hebben.

23 november 2022 om 23:42

Vandaar dat de moslims die onder lhbti vallen naar het westen komen. Anders hebben ze wel een erg kort leven.

23 november 2022 om 23:45

En waar is het respect van de islamitische wereld voor lhbti in het westen dan. Want als ze hier komen wonen respecteren ze het ook niet. Net als dat vrouwen die schaars gekleed zijn voor alles en nog wat worden uitgemaakt. Waarom werkt het andersom niet dan? Waarom komen moslims die onder lhbti vallen naar het westen toe?

23 november 2022 om 23:50

Nederland,België,Frankrijk en Italië hebben al op Marokko gestemd. Ook veel meer Afrikaanse landen hebben op Amerika gestemd dan op Marokko. Dus wat is het punt?

23 november 2022 om 23:51

Het is goed met je pagliuca, ik heb je uitgelegd wat ik vind, je leest gewoon niet. Ik ben het westen niet, maar dat is misschien moeilijk te begrijpen als je jezelf zo indentificeert met dictatoriale regimes.

24 november 2022 om 00:13

@galid1
Ik hoop inshalla dat je gelijk hebt Khalid.

24 november 2022 om 00:18

@pagliuca, de doden in Iran hebben geen hol met het WK te maken, tuurlijk is dat erg, maar de ophef is er omdat er doden zijn gevallen door en voor het fucking WK. Als er in Amerika doden zouden vallen bij de bouw van de stadions in ‘26 zal je dat 1000% hier ook 100x horen. (Net zoals dat het “ja maar Amerika, ja maar Israel”-argument, dat je hier tot in den treuren hoort.)

Los daarvan, is het mogen zijn wie je bent, wat het westen door je strot probeert te duwen. Lijkt me geen slecht iets toch? Totaal niet vergelijkbaar met een “allahu akbar-armband” die je hierboven als voorbeeld geeft. Elke willekeurige Europeaan kan zich tot de Islam bekeren, die worden niet gediscrimineerd als ze dat doen. Dit gebeurt met homo’s etc wel in de Arabische landen.

24 november 2022 om 00:23

@ gofcte

Jouw keuze om op te geven. Ik win en jij verliest. Zoalng je maar niet vergeet dat lhbti band nieta mwer is dan een vorm van moderne kolonisatie.

24 november 2022 om 00:48

Het Wk is in Qatar, iedereen verliest

24 november 2022 om 01:07

Net als het dragen van een Niqab dus. Maarja modern. Lopen natuurlijk een paar 100 jaar achter.

24 november 2022 om 01:17

Weet je wel waar je het over hebt? Die band is tegen discriminatie van iedereen. Wat kan je hier op tegen hebben?

En hoezo word een wil opgelegd? Worden mensen gedwongen om homo of lesbo te worden? Neen, het enige wat men wil is respect voor iedereen. Ongeacht je afkomst of je seksualiteit..mensen die daar problemen mee hebben hebben problemen met het leven an sich..

En dat is medelijwekkend.

24 november 2022 om 02:53

Is er een land dat geen mensenrechten schend op deze aardbol dan? Nederland?

24 november 2022 om 03:00

Gofcte wat hebben landen als engeland en frankrijk dan niet allemaal gedaan kwa mensenrechten? Vroegen en nu nogsteeds. Doe even je ogen open jonge.

24 november 2022 om 07:16

@ gofcte

Alle arabieren, afrikanen, latijneen en aziaten hebben de tijd van hun leven. Het is een prachtig en groots wk. Alleen een aantal westerse landen hebben nog last van koloniaal denken. Iets waar jij ook last van hebt. Zij proberen het feestje voor iedereen te verpesten.

24 november 2022 om 07:23

@ foppe

Vroeger had je no to racism aanvoerdersband. Dat was een band tegen discriminatie. Deze band was ook welkom over ter wereld. Deze lhbti aanvoerdersband is totaal iets anders.

Gaat over transgender, sisgender, he/she/himher/x en noog genderverandering voor kids. Qatar , Polen, Kroatië, Servië, Iran, Saudi-Arabië, Japan, Marokko, Tunesië, Senegal, Cameroon zijn allemaal tegen deze aanvoerdersband en geloven niet in homohuwelijk. Het westen wil al deze landen een lhvti vlag opdringen. Dit noem je een westers haatcampagne! Stop en laat ons met rust. Wij willen voetbal. Thats it.

24 november 2022 om 09:29

@mike_sanchez: Ik raad je aan de podcast de Coup van Qatar te luisteren. Verhelderend en toont wel degelijk een ander beeld van Qatar vs andere landen die meededen

24 november 2022 om 11:32

Je zegt: "laat ons met rust", wie is ons? De Nederlander? De Moslim? De Qatari? Af en toe ga je gewoon 150 jaar terug de geschiedenis in op dit forum met flapdrollen zoals jou en Queresma.

Wel genieten van de voordelen van het systeem hier en lekker bekritiseren vanaf de fora. Echt waar, wat doe je hier nog vraag ik me dan af. We houden je niet tegen hoor.

24 november 2022 om 11:44

Ben het met je eens hoor als blonde hollander.
Die regenboog staat niet voor tegen racisme.

Het staat ter goedkeuring van die ongezonde transgender shit. Is gewoon een stoornis.

24 november 2022 om 15:06

Inhoudloze opmerking. Laag niveau van ga terug naar je eigen land. Kunnen we niets mee. Blijf dus stil.

24 november 2022 om 18:32

@pagliuca
Ben het met je eens betreft die band. Je kan beter aandacht vragen voor ieders welzijn. Gelijke rechten en kansen voor een ieder in het land in studie en werk. Of in ieder geval de ongelijkheden te schrappen en mogelijkheden te bieden.

Daar zul je vast het hele Deense volk blij mee maken

Stap lekker op, niemand die jullie gaat missen. Gaan we lekker door met landen die geen politiek statement willen maken!!! Doeii Denemarken

23 november 2022 om 21:26

Er zijn nog 6 andere landen die op dit moment intensief contact hebben met Denemarken over de One Love actie. Als Engeland, Wales, België, Zwitserland, Duitsland en Nederland meedoen gaat de FIFA dit zeker voelen.

23 november 2022 om 21:30

Nou, dan mogen ze vandaag al naar huis en niet wachten tot ze zijn uitgeschakeld en komende 2 wk uitgesloten!

23 november 2022 om 21:41

Is that you Ronald de Boer?

23 november 2022 om 21:41

Nou quaresma, lekker genuanceerd ben jij op dit forum.

23 november 2022 om 21:42

Maar denk je niet dat de bonden allang ingegrepen hadden als ze echt in opstand wouden komen? Daar hebben ze 12 jaar(!) lang de kans voor gehad. Het is allemaal voor de buhne nu hun excuus om het WK te spelen met nog een beetje een moraal kompas ook verkeken is. De bonden zijn nota bene de grote oorzaak dat het WK doorgang vindt sinds de aanstelling van Qatar als gastheer.

23 november 2022 om 21:57

Aan z'n likes te zien zijn veel mensen het met hem eens, maar die worden monddood gemaakt door mensen zoals jullie. Als je niet voor die regenboog bullshit bent, hebben jullie gelijk je oordeel klaar. Pak je regenboog en begin gezamenlijk een lgbtqwk, laat de mensen met rust die gewoon een pot voetbal willen kijken zonder politieke shit.

23 november 2022 om 23:44

Sorry hoor, er zijn veel mensen juist niet eens. Alleen social media zoals dit, FB en YouTube is bekend als klaagzang van mensen die zich in het leven niet gehoord voelen. Mensen met inhoud zitten vaak op LinkedIn ofzo.Monddood gemaakt zeg je, dat betekent dus dat ze berichten verwijderd worden. Nou zoek maar op hij is gewoon een troll en als zijn berichten staan hier gewoon, zoals het hoort hoe belachelijk ook dat mag nm in Nederland. Ik laat soms me omgeving deze berichten zien en die gaan echt stuk om deze types.

23 november 2022 om 21:26

Dit gaat niet meer om het statement maken. Dit heeft puur te maken met dat de FIFA, niet de eerste keer, straffen verandert omdat men niet doet wat de FIFA wilt. Dit statement is mooi en zou heel goed zijn als er eindelijk eens een land durft door te pakken. Kunnen anderen zeker een voorbeeld aan nemen dan.

23 november 2022 om 21:30

Als deze bonden het zo belangrijk vinden is het oprichten van een nieuwe overkoepelende voetbal organisatie de enige oplossing. Maar wij moeten het gewoon hierbij leggen en accepteren dat politiek niet bij voetbal thuishoort.

23 november 2022 om 21:36

De FIFA doet niets anders dan politiek bedrijven en roept continu om respect en no racisme en dan dit op deze manier afdwingen. Het gaat mij niet om dit bandje maar om hoe de fifa hiermee omgaat. Puur en alleen vanwege hun machtspositie en omdat ze nu met qatar bezig zijn.

23 november 2022 om 21:36

De aanstelling van dit wk was al politiek. De fifa doet niet anders dan politiek.

23 november 2022 om 21:38

Sport heeft alles met politiek te maken. Al héél veel jaren. Talloze voorbeelden van te vinden. En wat betreft voetbal: FIFA maakt er zelf een sport van, zie bijvoorbeeld Rusland. Behalve als ze het niet uitkomt. Om de woorden van wijlen Michels ietwat aan te passen: Voetbal is politiek. Zo simpel is het.

23 november 2022 om 21:39

Legendturk; door je bij elke beslissing neer te leggen omdat het nou eenmaal zo is, creeer je één grote corrupte bende. Voor zover het dat al niet is. Door met meerdere landen op te staan en te zeggen; zoek het maar uit met je onzin, Kan je juist iets bereiken. Een wk in qatar in de winter, wie verzint het. En daar begint het rijtje met erg dubieuze en rare beslissingen.

23 november 2022 om 21:44

@legendturk - Gaat ook niet werken. Iedereen denkt aan het eigenbelang en aangezien de middelgrote competities en alles daaronder tot de overgrote meerderheid behoort, krijg je waarschijnlijk een splitsing tussen de top competities en het overgrote deel. Het gaat naar mijn mening nog decennia duren voor er iets gaat veranderen met betrekking tot de overkoepelende organisaties. De nationale bonden zijn immers ook niet schoon. Dat is de hele reden dat het WK uberhaupt doorgang heeft kunnen vinden.

23 november 2022 om 21:48

Natuurlijk hoort politiek bij voetbal..

Als je het WK organiseert in een wereldvreemd land dan accepteer je hun wereldvreemde gedrag ten opzichte van homo's maar bijovorbeeld ook tegenover vrouwen..

Als ze maar betalen.

Tot nu toe heb ik nog geen match gezien en enkel Oranje gevolgd op de radio. WK kan me gestolen worden.

24 november 2022 om 06:00

FIFA verandert de straffen / regels niet. Ze zijn er al jaren. Zelfde geld voor ondershirt. Is die niet passend krijg je geel

23 november 2022 om 21:33

Het gaat om op te stappen uit Fifa Organisatie, niet van de WK perse. Het gaat om dat alle Europese landen uit Fifa gaan. Dat is de bedoeling van de Denen.

23 november 2022 om 21:47

Tja, en dan? Op zichzelf kunnen ze zich niet rooien, want iedere bond denkt enkel aan zichzelf. Een nieuwe organisatie starten werkt ook niet, want dan willen de machtigste partijen de meeste macht. Dan krijg je gewoon een nieuwe Fifa. Tenzij externe partijen dergelijke organisaties volledig doorlichten, gaat er niets veranderen. Dat is vrijwel onmogelijk, want zelfs de FBI kan nauwelijks een vuist maken tegen de Fifa. Ze lichten wat mensen van hun bed en er komen corruptere gasten voor in de plaats.

23 november 2022 om 22:56

Enige manier van doorzichtigheid is net als big pharma, alle metadata van trials en geld moet ten alle tijden bekend zijn bij een independent firma of regulators plus 4 jaar max presidentschap en dat het nooit 1 land is maar blijft wisselen als EU.

23 november 2022 om 21:33

Spreek voor jezelf, niet namens iedereen.

23 november 2022 om 21:41

Ja zoals qatar met hun free palestine armband. Dat mocht wel precies.

23 november 2022 om 21:55

Je punt is na 45 comments in 4 topics wel duidelijk man...

23 november 2022 om 22:03

@quaresma ik hoop dat het volgende wk in Israël gespeeld wordt, dan sta jij ineens vooraan te janken.

Ik snap werkelijk waar niet waarom jij hier nog woont, jij wilt duidelijk op een andere manier leven. Dikke prima, maar doe dat dan daar, dan heb je geen last van ons

23 november 2022 om 22:40

Israël? Is dat een land dan? Gestolen grond kun je toch geen land noemen?

23 november 2022 om 22:45

Nee, volgende wk is in de Vs, daar kunnen jullie je regenboog vlag wel wapperen. 18000 doden door geweld in 2022 in Usa is niet relevant toch.

23 november 2022 om 23:04

van mij hoeven ze ook niet met een regenboogvlag te wapperen. Zou trouwens ook niet nodig moeten zijn, als iedereen elkaar gewoon liet leven zonder een ander lastig te vallen.
Jij hebt er toch geen last van als je buurman homo is? Waarom zou je dat dan verbieden en die mensen hun geluk niet gunnen.
Als jij dat niet mag van je geloof, dan is dat je eigen keuze. Helemaal prima, maar niet iedereen geloof hetzelfde, daar heb jij toch geen last van, die mensen kun je toch gewoon met rust laten.

De vs is een heel beperkt land met een hele rare cultuur. Ze doen alsof ze t beste land op aarde zijn, maar t lijkt me vreselijk om er te wonen. De helft van de mensen daar kiest er zelf voor... lekker wapenbezig blijven steunen, maar dat is weer wat anders. Ik ben de laatste die zegt dat er een perfect land is, op Nederland is ook genoeg aan te merken. Maar als je uitspraken doet zoals Wqsmilan dan snap ik niet waarom je hier zou willen wonen.

23 november 2022 om 23:16

Ik gun iedereen zijn eigen leven, zeer zeker, maar zoveel lhbtiq propaganda werkt gewoon averechts. Laat het rusten, is echt beter voor iedereen.

24 november 2022 om 00:38

Die 18000 doden zijn toch niet voor een stadion voor een wk gevallen of wel? Want daar gaat de kritiek om. Alle misstanden en valse beloftes en corruptie rondom dit wk.

23 november 2022 om 22:23

Wat ben ik blij dat het WK straks weer voorbij is, dan zijn jouw schaamteloze reacties ook niet meer te lezen hier.

Respect voor de Deense Bond dat zich zo sterk durft uit te spreken tegen de Fifa en ballen durft te tonen. Na de eerdere acties van de Duitsers moeten andere bonden volgen. Nederland is helaas te laf om het voortouw te nemen en Gijs de Jong draagt alleen een klein lullig One Love speldje op de tribune. Als je met Engeland, Wales, Belgiã«, Zwitserland, Duitsland en Denemarken opstaat tegen de FIFA komt dat zeker aan. Infantino is geen haar beter als Blatter en heeft teksten alsof hij Jezus Christus hemzelf is. Gewoon pure minachting naar de arbeiders in Qatar.

23 november 2022 om 21:32

Allemaal hypocrisie, wetende dat deze landen niets gaan doen wanneer ze over 4 jaar spelen in een land waar slavenarbeid legaal is wanneer het om gevangenen gaat. Hetzelfde land waar de gevangenissen geprivatiseerd zijn en er dus een winstmodel gehanteerd wordt.

23 november 2022 om 21:37

Dat is over 4 jaar en nu totaal niet relevant. Nu is het WK in Qatar en daarom wel relevant. Wat de FIFA allemaal uitkraamt en hoe ze handelen is krankzinnig. Geen enkel respect naar minderheden en naar de arbeiders. Een compensatiefonds voor de slachtoffers wordt ook doodleuk van tafel geveegd door de FIFA

23 november 2022 om 21:39

En toch gaan ze ballen in een land wat 13% van haar inwoners al 300 jaar als pure stront behandeld en dat het bloed van miljoenen onschuldige burgers in het Midden-Oosten aan haar handen heeft. Wees niet naïef, jij en ik weten dondersgoed dat de media geen negatief woord zal uiten over het gastland in '26, de bonden zullen ook lekker spelen en de spelers zullen al helema hun bek houden. Pure hypocrisie.

23 november 2022 om 21:40

Bullshit. Deze uitspraken zetten meer druk op de FIFA dan wanneer je net als de KNVB gewoon je kop laat hangen en braaf gehoorzaamt.

23 november 2022 om 21:43

Dat zelfde land (vs) gaat in 2026 het wk organiseren. Gaan die westerse landen ook met statements komen over de illegale oorlog in Iraq in 2003? Dat was een officiële illegale invasie in strijd met un charter en internationaal recht. Hypocrisie van deze landen kent geen grenzen.

23 november 2022 om 21:43

@APPELSAP12 je trekt nu al conclusies. Nogmaals, wat er in Qatar zich afspeelt is gewoon mensonterend. Het probleem negeren is wat mij betreft net zo erg

23 november 2022 om 22:16

@pagliuca er is een heel groot verschil tussen binnenlandse en buitenlandse politiek. Ik denk dat er bij de bouw van stadions in de VS ook heel veel arbeidsmigranten betrokken zijn, en als die als dieren behandeld worden, paspoorten worden afgepakt, om een of ander duister prestigeproject van een oliesheik en de FIFA moeten bouwen, reken maar dat je er heel veel over zult horen.

23 november 2022 om 22:49

@ kwark Zwak argument. Feit blijft dat Amerika illegaal een land plat heeft gebombardeerd en duizenden mensen heeft vermoord. Dat het westen vervolgens massaal op Amerika stemmen voor wk 2026 is prima, maar dan is het westen gediskwalificeerd omtrent geloofwaardigheid. Dan heeft het westen geen recht meer om te praten over Qatar.

23 november 2022 om 23:53

En al die Afrikaanse landen die op Amerika hebben gestemd? En er word nu gesproken wat er op dit moment in Qatar gebeurd. Niet wat er in 2003 Qatar gebeurde.

24 november 2022 om 00:29

@ mischaIk heb jouw reacties ff bekeken omdat jij mij steeds stalkt. Jij bent openlijk voor Israël en voor Amerika. Kennelijk maakt het jouw niets uit dat duizenden mensen zijn vermoord door illegale bombardementen vanuit America. Want ach het is 2003. Dit verklaard ook waarom jij een wk in America prima vind over 4 jaar. Dat is jouw goed recht, maar ga niet hier je mond openen over Qatar. Want jij maakt je schuldig aan selectieve verontwaardiging.

24 november 2022 om 00:41

De kritiek op qatar heeft te maken met dingen die direct in verband staan met het wk. Zoals de misstanden met de moderne slaven die stadions bouwen, de corruptie bij de toewijzing en de leugens over alcoholconsumptie en het mogen dragen van regenboogkleuren.

Als Amerika voor 't organiseren van het wk mensen uitbuit moet er net zo hard protest tegen komen.

24 november 2022 om 01:11

Je roept hier zoveel dingen die ik niet gezegd hebt. Graag even bewijs waar ik dit zeg. Als je niet normaal kan discussiëren kom dan niet met onzin. Maar omdat ik tegen Qatar ben ben ik voor Amerika. Vreemde redenatie. Israël heb ik niet eens genoemd. Maar je laat inderdaad zien wat selectieve verontwaardiging is. Alleen ben je selectief verontwaardigd over dingen die niet gezegd zijn of dingen waarvan je denkt dat ze in je hoofd gezegd zijn. Met deze praatjes laat je openlijk zien een trump aanhanger te zijn. Of klopt het dan weer niet omdat je dit nooit gezegd hebt.

24 november 2022 om 07:27

@ micha

Neem dan nu afstand van wat America in 2003 heeft gedaan in iraq. Dat was volgens de vn een illegale oorlog. Duizenden vermoord en miljoeneen ontheemd. Dit is relevant aangezien het wk over 4 jaar in america is. Dit nadat het westen en jouw favoriete land israel erop hebben gestemd. Neem
Hier afstand van en beken kleur. Anders moet je mij niet steeda spamen gevaarijk persoon. Wat ben jij toch agressief.

24 november 2022 om 07:32

@ feye88

Wij praten over moordrustige regimes. Dus qatar die arbeiders uitbuit en america die mensen structureel, om de 15 jaar platbombardeerd.

Het westen bekritiseerd Qatar, maar zwijgt over America. Sterker nog, het westen heeft voor de meerderheid gestemd op America als gastland voor 2026. Dit is misselijkmakend hypocriet.

24 november 2022 om 07:34

@ feye88

Wij praten over moordrustige regimes. Dus qatar die arbeiders uitbuit en america die mensen structureel, om de 15 jaar platbombardeerd.

Het westen bekritiseerd Qatar, maar zwijgt over America. Sterker nog, het westen heeft voor de meerderheid gestemd op America als gastland voor 2026. Dit is misselijkmakend hypocriet.

24 november 2022 om 08:54

En dan ben ik agressief. Je blaat een heleboel maar hebt nog geen 1 van mijn vragen beantwoord. Maar ik heb helemaal niks met Amerika en wat daar gebeurd, ben ook niet van plan dat land ooit op te zoeken. Maar je kan beter even naar de spiegel wijzen en een beetje aan zelfreflectie doen voordat je mensen woorden in de mond legt en gevaarlijk noemt. Hypocriet zootje. Gelukkig ken ik genoeg moslims waar je wel normaal mee kan discussiëren en die inzien dat de basis van de islam goed is maar er genoeg te verbeteren valt. En die genieten van het leven maar dan daarna niet hypocriet om zich heen gaan wijzen dat het westen zo slecht is. Succes verder , eer is heel belangrijk natuurlijk.

24 november 2022 om 09:31

@andres, eens. Al dat "ja, maar..." Ja, op heel veel landen valt wat aan te merken, maar het gaat nu om Qatar en het handelen van de Fifa. Kunnen we het dan ook gewoon daar over hebben, in plaats van allerlei andere landen erbij te betrekken

24 november 2022 om 15:08

@ mischa. Wat vind je van het wk in america in 2026? Vind ne dat wen goede keuze gezien de bloederige illegale oorlog van 2003? GEEF antwoord klein kind.

24 november 2022 om 15:59

Ik denk dat het een goede keuze is. USA nu is niet 2003, 20 jaar geleden. Bijna alle landen hebben slechte dingen gedaan in het verleden. Qatar heeft echter tot aan het WK gewoon slavernij toegestaan, dus terechte kritiek op hen en FIFA. Het argument van ja maar hunnie dan, dat is echt een zwaktebod.

24 november 2022 om 16:27

Dus ik moet antwoorden terwijl jij al mijn vragen ontwijkt en dan uit het niets aangeeft dat ik pro Amerika en Israël ben. Maarja onderdrukking zit in het bloed, is te merken want alleen jouw stem is belangrijk. Maar als ik niks met Amerika heb wat zou ik dan vinden van een wk daar. Logische verbanden maken is je nogal vreemd

25 november 2022 om 12:21

Het grote verschil is denk ik, op veel landen zou je wat kunnen aanmerken (china in de onderdrukking en wijze van controle, USA obv van slavernijverleden, etc.). Maar in Qatar is het (volgens mij) voor het eerst dat het WK en hetgeen waarop kritiek komt rechtstreeks met elkaar te maken heeft. Dóór het WK in Qatar zijn duizenden arbeiders overleden (en nog veel meer ziek geworden). In andere gevallen was dat verband het niet zo. Dat maakt het nu anders en maakt ook de kritiek anders.

23 november 2022 om 21:35

Niks te laf je komt daar om te voetballen, weg met die politieke spelletjes en gewoon tegen die bal trappen klaar

23 november 2022 om 21:39

Mensenlevens zijn wat mij betreft wel wat belangrijker dan tegen een balletje trappen. Hoe zou jij het vinden als een familielid van jou in 45 graden moet werken zonder pauzes, zijn paspoort wordt ingenomen en in een ruimte moet leven zonder douches.

23 november 2022 om 21:40

De Fifa voert zelf politieke corrupte spelletjes uit. Van mij hoeven ze ook niet zo'n aanvoerdersband te dragen, voegt voor mij niks toe. Maar geen wk meer in landen waarbij er dus blijkbaar duizenden mensen overlijden bij het bouwen van die stadions of waar de normen en waarden zo erg verschillen van de normen en waarden van de overgrote meerderheid.

23 november 2022 om 21:43

Dat ik het ooit zo met Memphis Depay eens zou zijn. Mooi man!

23 november 2022 om 21:45

@ andres13 Dan verwacht ik ook dat je zo gaat strijden voor mensenlevens over 4 jaar wanneer het wk in america zal worden georganiseerd. America heeft zoals je weet iraq in 2003 officieel op illegale wijze plat gebombardeerd. Maar dat doe je niet he? Sterker nog, het westen heeft juist gestemt op america als organiserende land voor 2026. Stop gewoon met je hypocriet gedrag.

23 november 2022 om 22:00

@pagliuca Het enige wat je hier doet is vingerwijzen naar mensen van wie je geen flauw idee hebt wie ze zijn en waar ze voor staan. Sterk hoor! Je kan ook gewoon tegen Qatar én de VS zijn. Of vind jij dat je moet kiezen; het 'westen' of het 'oosten'? Is maar een suggestie, maar daar lijkt het op met je beschuldigende reacties iedere keer. Accepteer dat mensen het niet met je eens zijn én het tegelijkertijd met je eens kunnen zijn over iets anders.

23 november 2022 om 22:51

Daar gaat een regenboog vlag niet voor. Regenboog gaat voor westerse lhbti kolonisatie. Kennelijk heeft het westen een nieuw cultuur uitgevonden. De lhbti cultuur en dit moet en zal gevierd worden. Dat het gastland een islamitisch land betreft kan ze niets schelen. Het westen is behoorlijk aroggant en hypocriet.

23 november 2022 om 22:57

@backcornerVingerwijzen is een uitstekende manier om de hypocrisie van het westen te ontmaskeren. Het westen bekritiseerd qatar, maar stemt wel massaal op america voor wk 2026. Vs wat illegaal een land als iraq heeft gebombardeerd en gedestabiliseerd. Dit maakt het westen hypocriet en ongeloofwaardig. Bovendien heeft de lhbti vlag niets te maken met arbeiders. Lhbti vlag is een moderne manier van westerlingen om hun manier van denken op te leggen aan anderen. Zal ik je wat vertellen? Japan, Polen, Kroatië, Servië Iran, Qatar, Saudi-Arabië, Tunesië, Marokko, Senegal, Kameroen zijn allemaal tegen de lhbti vlag en homohuwelijk. Het westen moet stoppen met haar lhbti haatcampagne.

23 november 2022 om 23:07

@pagliuca Oké. Als je nog eens mijn reactie leest, zie je dat je behalve het 'vingerwijzen' werkelijk nergens op mijn reactie in gaat. Je komt hier continu aan met de VS, vervolgens ga ik daar op in en maak je er een grote boog omheen om even de 'LHBTI-vlag' te bashen, iets waar ik het met geen woord over gehad heb. Eerst lezen, dan reageren. Anders blijf je voor eeuwig je standpunt herhalen zonder ook maar een enkele keer in discussie te gaan met een ander.

23 november 2022 om 23:23

@ backcornerJe verwart discussiëren met het geven van vaderlijk advies. Jij bepaalt de spelregels niet en jouw advies over vingerwijzen is irrelevant. Ik heb het over de hypocrisie van het westen tov america vs qatar. Ook heb ik beargumenteerd waarom ik tegen de lhbti vlag ben. Als jij daar niet inhoudelijk over kan praten, dan heb jij verloren en dan heb ik gewonnen.

23 november 2022 om 23:31

@pagliuca Prima hoor, als jij denkt dat het zo werkt, dan heb ik ook geen zin om daar nog iets tegenin te brengen. Gefeliciteerd met je lege overwinning. Als je dan toch iets wil meenemen: ook als je het oneens bent met elkaar, kan je op een normale manier discussiëren. Zonder vingerwijzen dus.

24 november 2022 om 00:26

@ backcorner
Vingerwijzen is een uitstekende manier om selectieve verontwaardiging te ontmaskeren.

24 november 2022 om 03:04

Hij heeft nog best gelijk ook.. je kan niet alleen statements gaan maken wanneer het je wel uitkomt en de ander keer doe je alsof je neus bloed en is het allemaal prima, zo werkt dat niet jongeman, als je niet consequent bent in die statements dan hebben ze weinig waarde en word je niet serieus genomen.

24 november 2022 om 16:06

Je kan niet 1 op 1 alle landen zo vergelijken. Dan kun je nooit meer iets aankaarten. Wat denken die Denen wel, weet je wat de vikingen vroeger uitspookten! Oh Japan is tegen?? Zijn we de kampen vergeten soms? Etc etc. Feit is, Qatar is as we speak gewoon nog een fout land en daar had je geen WK moeten houden. Was het nou nog een enorm land met miljoenen voetbalgekke gewone mensen maar nee dat is het ook niet. En ja, USA is ook fout. En daar hoor je heeeel veel mensen in het westen ook heus over. Dus spreek niet over het westen alsof dat 1 homogene groep is ofzo. Typisch geval van tere Moslim zieltjes die kritiek op een Islamitisch land niet kunnen hebben in dit topic. Ja en Amerika dan?? Ja nou die hebben veel slechts gedaan... dus nu is het in Qatar wel ok? Belachelijk.

23 november 2022 om 21:37

Heel goed gesproken Andres
Weg met die nare kliek

Doei doei, veel plezier met de haatcampagne

23 november 2022 om 21:56

Opkomen voor minderheden is een haatcampagne?

23 november 2022 om 22:14

Ow je bedoelt zoals jij en velen hier op dit forum ook doen, voor bijvoorbeeld de islamitische minderheid in nagenoeg alle Westerse landen? O nee, wacht hier is het goed geregeld, scheiding der machten, wet-en regelgeving etc.

24 november 2022 om 10:09

Wat een aannames. Voor welk onderwerp wil je graag dat ik voor je opkom? Niemand, en ik al helemaal niet, zegt dat het hier goed geregeld is. Net als voor de lhbqti gemeenschap zal ik ook opkomen voor de islamitische minderheid waar het bijv. gaat om een hoofddoekverbod en recht op godsdienstvrijheid. Maar niet waar het gaat om intolerantie jegens anderen, ongeacht wie intolerant is.

Zolang je het veld op loopt om de match te spelen zijn dit loze statements voor de buhne. Allemaal schande roepen maar daadwerkelijk iets doen ho maar. Als je sit soort uitspraken doet toon ballen en loop na het eerste fluitsignaal weg, ga demonstratief op de grond zitten of vertrek nu gewoon al

23 november 2022 om 21:50

Precies. Als dit daadwerkelijk de intentie was, hadden ze die eerste wedstrijd niet gespeeld. Het bericht over die One Love aanvoerdersband was er immers al zo'n 48 uur. Bovendien ga je die spelers nooit zover krijgen. De bonden zijn al veel te laat met maatregelen. Ze zijn niet geloofwaardig en hebben 12 jaar lang hun mond gehouden.

Tot ziens huilebalk. Misschien moeten de bonden van deze landen eens concentreren op voetballen ipv statements maken. Dan kun je wel winnen van Tunesie en Japan.

23 november 2022 om 21:51

Zeg eens, wat kan een voorzitter van een voetbalbond precies doen om het team beter te laten presteren? Ik neem aan dat je weet dat hij niet in het veld staat, toch?

23 november 2022 om 22:25

Als je denkt dat zo'n statement ook maar iets van invloed heeft op de wedstrijd, dan heb je echt het verstand van een baksteen.

23 november 2022 om 22:26

Ja, want dat handvol minuten die landen kwijt zijn met het maken van statements maken echt het verschil tussen winst en verlies...

Wat een flauwekul. Ga toch weg met je politiek spelletjes. We zullen je eerder missen als kiespijn.

23 november 2022 om 21:32

Dat Qatar is gekozen als gastland is toch al een politiek spelletje?

24 november 2022 om 09:33

Dat is het idd. De podcast Coup van Qatar van NRC vond ik heel verhelderend

23 november 2022 om 22:09

@legendturk heel bijzonder. Als iemand hier in de eerste kamer roept dat hij jullie zou missen als kiespijn als je terugkeert naar je eigen land sta je vooraan te schreeuwen dat het racisme is.

23 november 2022 om 22:50

@nederland79 jouw vergelijking slaat kant noch wal. Je racistische trekjes schemeren een beetje door. Probeer ze volgende keer beter te camoufleren, zodat je enigsdzins "objectief" lijkt. Ik merk het namelijk bij meerdere reacties van je..

23 november 2022 om 23:10

heel bijzonder. Ik ben racistisch omdat ik een hekel aan mensen heb die vanuit hun cultuur/geloofsovertuiging niet iedereen een gelukkig leven laten leiden.
Volgens mij zijn dat juist de racisten en niet ik.
Prima als je er zelf niks mee hebt of dat je geloof waar jezelf voor kiest het jou verbiedt, maar waarom zou je je buurman verbieden om homo te zijn.

24 november 2022 om 03:08

Homos zullen nooit volledig geaccepteerd worden wanneer ga je dat nou eens begrijpen? Ze zullen er toch echt mee moeten leren leven.. ik als moslim word ook niet overal geaccepteerd en ik leer er ook mee leven.. ik ga toch niet mensen dwingen om een moslim bandje te dragen, slaat nergens op.

24 november 2022 om 16:10

Geloof is een keuze, geaardheid niet.

Was al voor het toernooi bekend, om nu te huilen is gewoon goedkoop punten scoren. Volgens mij wou Italië nog heel graag mee, lekker ruilen en doei Denen.

23 november 2022 om 21:41

Het was toch een dag na het toernooi begon, pas bekend dat die banden niet geaccepteerd werden? Volgens mij heeft Qatar tot die tijd zelfs volgehouden dat regenboogsymbolen gewoon geaccepteerd werden. Lulkoek dus, wat je beweert.

23 november 2022 om 21:45

Dat Qatar speelde de spelletjes allemaal leuk mee, totdat het WK begonnen was, ze hun keutels intrekken omdat dat WK nooit meer afgebroken zou worden natuurlijk. Die Qatari hebben de FIFA, nationale bonden en de supporters allemaal in hun zak.

23 november 2022 om 21:52

Ik denk dat niemand iemand in de zak heeft. Dit WK vindt doorgang omdat de Fifa, de nationale bonden en de staatsorganisaties het allemaal niet waard vonden om zich ertegen te verzetten. Ja, nu met loze statements, maar als die partijen echt een moraal kompas hadden, was er in die 12 jaar ervoor wel iets gebeurd. Puur voor de buhne, dit soort nietszeggende statements.

23 november 2022 om 21:53

Tuurlijk. Op deze manier hebben ze maar een paar dagen de onvrede, in plaats van maanden van protesten. Ongekend laf natuurlijk, want dit is gewoon zo gepland.

23 november 2022 om 22:52

Zelfde met het bier. De FIFA accepteert alles want geld. Qatari doen wat ze willen want het toernooi is gekocht, ergo; de FIFA zal nooit ingrijpen want dan kan het gelekt worden en is de FIFA zelf de sjaak. Houdgreepje van Qatar.

23 november 2022 om 23:18

Puur vooroordelen zonder enig bewijs

23 november 2022 om 23:27

Wat denk jij dan? Dat het een spontaan ideetje was om het dragen van die armband met geel te bestraffen?

Allemaal een grote mond maar opstappen doen ze zeker niet.

En dan doen ze vrolijk mee over 4 jaar in de VS😁

23 november 2022 om 21:34

Klopt alsof de VS een heilige land is.

23 november 2022 om 23:09

Drogreden altijd. Wijzen naar een ander land waar ook dingen verkeerd gaan. Dus? Dat doet toch niets af aan de situatie in Qatar?

24 november 2022 om 00:46

Christus te paard. Het gaat er om dat in qatar de misstanden plaatsvonden direct in verband met het wk. Er zijn mensen doodgegaan voor dit wk. Er was grootschalige corruptie en omkoping. Qatar heeft gelogen over wat wel en niet mocht. Alles direct gerelateerd aan het wk.

25 november 2022 om 12:23

@feye_88. Dit is voor mij ook het grote verschil. Op andere landen kun je van alles aanmerken, maar hier is het verwerpelijke direct verbonden met het WK. Er zijn dóór het WK arbeiders doodgegaan, ziek geworden of uitgeknepen. Er heeft dóór het WK omkoping plaatsgevonden. Andere landen hebben ook echt wel zaken die niet kloppen, maar houden geen rechtstreeks verband met het WK (of olympische spelen for that matter).

23 november 2022 om 22:31

De mensenrechten in de VS zijn prachtig.

Waar een donker iemand zonder reden door de politie wordt neergeschoten. Waar men gevangenen tot de dag van vandaag nog steeds martelt in Guantanamo bay, waar de Mexicanen nog steeds als dieren worden behandeld, waar ze miljarden liters bloed hebben aan doden in het midden Oosten, waar de pastores in Idaho en Texas oproepen tot het noorden van homos enzvoort. Prachtig land dat VS...

23 november 2022 om 22:51

Ugh. Je gebrek aan feitelijkheid is bijna pijnlijk nu.

Alles in Qatar bagatelliseren en in de V.S. overdrijven. Meeste donkere mensen die door politiegeweld om het leven komen zijn doorgaans als bezig met strafbare feiten. Daarnaast worden statistisch gezien meer blanke mensen vermoord door de politie. De meeste zwarte mensen in de V.S. worden vermoord door zwarte mensen. De meeste blanke mensen worden vermoord door zwarte mensen.

Klopt wel dat V.S. verder een shady land is, maar een beetje inlezen in statistieken en de long civil rights movement zou je goed doen.

23 november 2022 om 23:26

Zo kunnen we wel doorgaan, ook de zaken in Qatar kan je zo uitleggen goe jij alle misstanden in de VS uitlegd. Uiteindelijk is er in elk land misstanden. En daarom slaat dit allemaal helemaal nergens op anders kan je nergens het wk houden.

23 november 2022 om 22:48

Weer zo'n : "maar VS dan" brabbelaar.

Ga eerst inhoudelijk in op de situatie in Qatar in plaats van wijzen en niks zinnigs zeggen. Je kan genoeg argumenten verzinnen waarom de V.S. een infantiel land is maar daar gaat het nu niet om. Argumentatief is dit natuurlijk ronduit waardeloos en een zwaktebod.

25 november 2022 om 07:28

Het is wel typisch voor Arabieren om altijd naar een ander te wijzen. Bij het WK in de VS zijn geen doden gevallen, lopen mensen geen gevaar om hun geaardheid noch wordt ze verboden zich te verkleden of persoonlijke boodschappen te dragen.

Rot lekker op dan. Lekker lullen zo in jullie door kinderen gemaakte Hummel wedstrijdshirts. Lekker hypocriet.

Ja doei Denemarken kunnen we ons bezig houden met wk in plaats van die hele onzin.

23 november 2022 om 21:37

Haha, die hele onzin.

23 november 2022 om 21:42

Primitieve denkbeelden scoren nou eenmaal makkelijker dan progressiviteit. Wie wil er nou niet in de middeleeuwen blijven hangen.

23 november 2022 om 21:51

Ja grootste onzin die je kan hanteren op een WK. Ga toch een eind fietsen flapdrol en concentreer je op voetbal.

23 november 2022 om 22:08

Ik wordt moe van statement die worden gemaakt op WK, daar gaat het me om. Ik ben dat gezeik gewoon spuugzat, men moet zich eens concentreren op het voetbal..

23 november 2022 om 22:10

Heel voetbalzone wordt moe om de statements die jij wekenlang gemaakt hebt over de situatie van Ronaldo, toch ging je door

23 november 2022 om 22:16Wat heeft dit met Ronaldo te maken lekker offtopic. Dat vond je toch zo heerlijk, de Ronaldo topics kon je haat de vrije loop laten, tegenover Ronaldo kon je erop schelden en beledigen toch.

24 november 2022 om 12:01

Weet je wat echt pas progressief is? Als je straks ook tegen het WK in de VS bent. De grootste wereldmacht op deze planeet, het land datover het lot van elk ander land mag oordelen. Het land met miljoenen doden op haar geweten. Het land waar nog volop op huidskleur gediscrimineerd wordt. Ik kan door blijven gaan, maar ik weet 100 procent zeker dat de zelfde mensen die nu progressief denken te zijn, over 4 jaar geen moer te zeggen hebben over dat WK. Wat mij betreft moet je dan nu ook je mond houden

23 november 2022 om 22:04

Ja wat een onzin zeg. Natuurlijk. Een WK hoort mensen bij elkaar te brengen maar obsessief bezig om dat te limiteren. Wat vind je er van dat ze koosjer eten hebben verbannen

23 november 2022 om 22:13

Waarom deden die statements dan niet met andere evenementen dan? Datzelfde landen en mensen zijn zo enorm hypocriet. Ze hebben genoeg kenbaar gemaakt is nou echt klaar nou bezig zijn met het WK..

24 november 2022 om 12:05

Dat van kosjer eten wat verbannen is, is onzin

26 november 2022 om 17:35

@aqua1, knap dat je overal op reageert, maar niet op het gene wat kwalijk is. Steek je kop in t zand Aqua1 en zet je tv aan.

Ben benieuwd welke landen er nog meer ballen gaan tonen. Voor een voetbal bond is de fifa weinig met voetbal bezig en alleen politiek. Maar dat zal wel het meeste geld opleveren.

23 november 2022 om 21:55

Is dit ballen tonen dan? 12 jaar lang zwijgen en in plaats van de wedstrijd niet spelen, enkel dreigen met dergelijke maatregelen in de wetenschap dat niemand je nog iets kan maken? Dit is pas serieus te nemen als ze niet verschijnen of van het veld stappen op het moment dat de volgende ronde een heel realistisch scenario is. Tot die tijd hecht ik er weinig waarde aan.

Die worden toch geen kampioen. Dus of je nou nu opstapt of de groepsfase niet doorkomt is zelfde.

25 november 2022 om 00:02

Datzelfde geldt voor 90 procent van de landen die meedoen. Voortaan een WK organiseren met alleen de top 4 van de wereld? Van de rest kan je zeggen dat ze toch al geen kans maken.

Ik zou zeggen pak jullie spullen en wegwezen! Waar waren jullie toen het wk in Rusland werd gehouden. Waar waren jullie toen de Olympische spelen in China was? Stelletje hypocrieten bij elkaar. Omdat het toevallig in een land is die islamitisch is gaan Europese landen nu gek doen. Je bent te gast in Qatar hou je aan hun regels zoals jullie dat ook verwachten als buitenlanders naar Denemarken Nederland of Duitsland komen. Wetten van welke land dan ook hoor je te respecteren je bent te gast punt uit. Dus alsjeblieft pak je spullen en vertrek uit Qater.

23 november 2022 om 21:39

Morgen verplicht iedereen in Nederland aan de boerenkool met spek en hema worst! Ook bij elk evenement enkel dit serveren, eventueel met reuzel erbij! Onze cultuur in stand houden en geen rekening houden met mensen die anders denken. Lekkere wereld word t dan of niet?

23 november 2022 om 22:47

Kunnen voor de grap wel de koran verbieden omdat Nederland van oudsher Christelijk is. Kijken hoe goed ze daar tegen kunnen

24 november 2022 om 01:22

Van oudsher?

Dan moeten we de paganistische religies in ere herstellen van de kelten en de germanen en de friezen uiteraard.

24 november 2022 om 12:09

Als Nederland dit beslist, top, dan gaan we er ons houden en vertrekken we met zijn allen terug het land van onze ouders en zullen we nooit meer onze deuren op doen voor Nederland of Nederlanders. Mag je voortaan lekker in europa je vakantie vieren, en je gas en andere export producten elders vandaan halen. Maar iig niet uit islamtische landen. Misschien kan Nederland dat ook doen met Qatar aangezien onze principes zo belangrijk zijn? Oh nee, business first.

23 november 2022 om 21:40

Bij Argentinië was er nog veel meer gedoe. Die zijn niet islamitisch.
Verder als qatar boeddhistisch was geweest hadden we je niet gehoord met het eenzijdige islamitische wereldbeeld.

23 november 2022 om 21:43

Ook weer een hypocriete met een vergelijking die nergens op slaat. Hoe ga je voetbalfans vergelijken met emigranten. Als je emigreert, waar dan ook, hoor je de regels te volgen. Als jij een voetbaltoernooi, waar meer dan 90 jaar lang uitbundig wordt gefeest in het gastland, binnen haalt dan weet je dat jij meer dan alleen voetbal binnen moet halen. Gaat dit tegen jouw eigen principes begin er dan niet aan.

23 november 2022 om 21:50

Sinds wanneer houden "buitenlanders" in Nederland zich aan gewoonten en rechten in Nederland? Leef jij onder een steen of zo? Volg je het nieuws wel eens?

23 november 2022 om 22:30

Dit soort mensen snappen er gewoon weinig van. Ze zien niet dat, overal waar Islamitische mensen komen er parallelle samenlevingen ontstaan en dan hier roepen dat ze de wetten van een land moeten respecteren.

In Denemarken pleitten heel veel Islamitische mensen voor Sharia wetgeving. In Zweden heb je buurten die onveilig zijn. Laten we het maar niet hebben over misdaad en dus overtreding van regels en wie dat doen in Denemarken en Zweden.

24 november 2022 om 12:11

Als buitenlanders zich er niet aan hielden was het hier een puinhoop of zelfs oorloogsgebied aangezidn er meer dan 1 miljoen rondloppen

23 november 2022 om 22:28

Wederom een onbenul die denkt dat alles een anti-Islamitisch fenomeen is.

Ben benieuwd wanneer Islamitische mensen de wetten van andere landen eens gaan respecteren. Kunnen wel even de statistieken erbij pakken dan misdaad in Denemarken. Ben benieuwd of je dan nog zo'n grote klep hebt. Het is zelfs zo erg dat immigranten uit Islamitische landen een aparte categorie zijn als het gaat om misdaad. Haha, nu jij weer!

Daarnaast proberen ze daar een parallelle samenleving te creëren gebaseerd op Sharia wetgeving. Moeten zij ook niet gewoon de Deense regels naleven?

Ik verwacht wel reactie nu!

23 november 2022 om 22:29

Ik zie hier ook voornamelijk islamitische leden fel reageren op statements. Stiekem denken jullie allemaal net zoals die lui in Qatar.

23 november 2022 om 22:31

Doen ze ook - terwijl ze zelf nergens regels respecteren. Zie mijn andere reactie hierop. Ze creeëren zelf overal parallelle samenleving die gekenmerkt worden door misdaad. Oftewel; ze weigeren zelf regels op te volgen maar oh oh oh als je in Qatar komt moet je wel luisteren!

Het is hypocriet, het getuigd van weinig reflecterend vermogen, maar dit is al tijden zo en gaat niet veranderen.

Daarom moet je ook niet tolerant zijn voor intolerante mensen, zoals de Qatari.

24 november 2022 om 01:24

ze?

misschien moet je mensen niet over 1 kam scheren maar gewoon als individu beoordelen? Zou al een hoop schelen..

Ik ga jou de mensonterende toestanden in Staphorst ook niet verwijten, omdat je toevallig Nederlander bent (als je dit bent, maar je begrijpt mijn.)

Dit WK is echt de "battle of the hypocrites".

25 november 2022 om 07:30

Dit WK is het eerste overduidelijk gekocht is en waar overduidelijk mensenrechten worden geschonden.

Respect voor de Denen hoop dat ze opstappen.
Kunnen de andere landen een voorbeeld aan nemen.
Goed lezen knvb stelletje droeftoeters.

Doeiii het spel ziet er al dramatisch uit. Alleen voor een poppenkast komen is niemand bij gebaat. Verder een heerlijk WK!

Nu ze zien dat ze toch eruit gaan, snel even shine pakken. Hadden ze voor de wedstrijd moeten doen. Dit hele gedoe lijkt heel groot, maar de media en 6 landen houden in leven. Rest van de wereld geniet van de voetbalfeest

Haha, als ze gewonnen hadden van Tunesië hadden we niks gehoord hoor

Zou geweldig zijn als ze dat zouden doen, kunnen de andere landen ook volgen. De hielelikkers van de fifa lekker ergeren.

Tja Denemarken, die spelen toch voor spek en bonen. Eigenlijk moet de FIFA ze er zelf gewoon uitgooien en verbannen voor 3 Wk's.

23 november 2022 om 21:40

Spek mag toch ook niet? Fifa doet toch wat ze zelf willen en geld oplevert dus zie het ze nog doen ook

23 november 2022 om 22:25

Verbannen voor 3 WKs omdat ze het niet eens zijn met een bond. Juist, arbitrair handelen lost alles op!

23 november 2022 om 22:55

Waarom denkt Denemarken te mogen beslissen wat voor ideologen in andere landen moeten worden opgelegd? Dat zij en die andere 7 hypocriete landen zoveel houden van die lgbtq-ers, betekent niet dat zie die ideeën in andere culturen moeten gaan inproppen. Dan ook nog die bier discussie. Islamitische supporters gingen toch ook niet klagen op het WK in Rusland dat de hamburgertjes en Hot-Dogs niet halal waren?

Dat over arbeidsmigranten is natuurlijk wel een kwestie opzich, maar tegelijkertijd zeer hypocriet van deze westerse landen. Hoeveel mensenrechten zij hebben geschonden in samenwerking met de nato in het midden-oosten is niet op 1 hand te tellen. Nota bene de Nederlandse regering die hele families hebben verwoest, vanwege 'vermoedens van belastingontduiking' wegens een buitenlandse achternaam. Of de bombardementen door Nederland op steden in Irak en Afghanistan, waar honderden onschuldige mensen hun leven verloren.

Als deze landen zich niet comfortabel voelen in Qatar, mogen ze vertrekken, en hun gezicht ook niet meer vertonen op de volgende Wk's. Of ze creëren maar hun eigen regenboog voetbal kampioenschap. Dat zal dan vast erg kleurrijk zijn.

23 november 2022 om 23:10

Je snapt het niet hè. Het gaat hier niet om houden van LHBTQ-ers. Het gaat om het strafrechtelijk vervolgen van homoseksuele mensen waarbij het gewoon is aangeboren.

Ik snap dat je direct weer naar andere dingen wijst en het klopt - iedereen doet wel dingen die niet kunnen - maar daar gaat het nu niet om. Het gaat om een hele specifieke discussie.

In Qatar worden mensen om een aangeboren iets vervolgd en veroordeeld.
Je vergelijking met bier is wat gek - dat is een kwestie van verbieden. in Rusland is een kwestie van iets niet hebben naar wens (halal voedsel was er niet verboden - zou ook wat raar zijn als je daar over klaagt; geen halal vlees in een stadion waar dat totaal geen ding is)

Maar de essentie is; mensen vervolgen om een aangeboren iets. Dat is waar ik het hier over wil hebben. Niet over wat andere landen doen - maar concreet dit punt en daar wil ik dan ook antwoord op hebben. Je kan het dan overdrijven door te zeggen zoveel houden van LHBTQ-ers maar dat is het punt niet.

23 november 2022 om 23:44

Ten eerste, gay zijn is niet aangeboren. Anders moet je me maar een wetenschappelijk onderzoek sturen waaruit je kunt aantonen dat het aangeboren is.

Ten tweede, wat is nou je punt? De grondwet van Qatar wijst de islam aan als de staatsgodsdienst en de islamitische wet als de belangrijkste bron van wetgeving. Qatar vervolgt mensen die seksuele activiteiten verrichten afkomstig uit koppels van een zelfde geaardheid, (omdat het dus in de Islam verboden is). In de Quran is verder uitgelegd waarom koppels met dezelfde geaardheid verboden is, en het impact daarvan in de samenleving.

Wil jij nu de wetten gaan veranderen in Qatar omdat in jouw cultuur dat wel toegestaan is?

24 november 2022 om 00:29

Als gay zijn niet is aangeboren, wat is het dan? Waarom zou iemand vrijwillig gay worden dan? Terwijl dat veel meer gezeik oplevert dan gewoon op het andere geslacht vallen.

Waarom zijn sommige dieren dan wel gay in de natuur?

24 november 2022 om 00:56

Nogmaals er zijn tientallen wetenschappelijke onderzoeken gedaan, en uit geen een ervan is gebleken dat homoseksualiteit aangeboren is. Kom met feiten en niet met je onderbuikgevoel. Zelfde geld voor @Arsenallz

24 november 2022 om 02:28

The study by Andrea Ganna, lead author and European Molecular Biology Laboratory group leader at the Institute of Molecular Medicine in Finland, said the research reinforces the understanding that same-sex sexual behavior is simply “a natural part of our diversity as a species.”

For LGBTQ advocates, that word “natural” cannot be overstressed. “Natural” means being gay is not a choice.


Nou, nogmaals mijn vraag. Als homo’s zogenaamd niet natuurlijk zijn. Wat zijn ze dan wel volgens jou?

24 november 2022 om 09:45

@pedri16 Ik snap dat zo graag wilt dat je standpunt klopt, maar ik maak het wel even makkelijker voor je. Dit staat in de conclusie uit jouw gestuurde onderzoek:

Overlap with genetic influences on other traits provides insights into the underlying biology of same-sex sexual behavior, and analysis of different aspects of sexual preference underscore its complexity and call into question the validity of bipolar continuum measures such as the Kinsey scale. Nevertheless, many uncertainties remain to be explored, including how sociocultural influences on sexual preference might interact with genetic influences.

Wel jammer dat je een onderzoek aantoont zonder de conclusie aan te tonen, zegmaar het belangrijkste gedeelte van de onderzoek.

24 november 2022 om 12:33

“Including how sociocultural influences on sexual preference might interact with genetic influences.”

Er staat letterlijk dat sociocultureel samen met genetisch het bepaald. “Might” staat er ook. Dat genetisch een onderdeel is van homo zijn staat dus vast.

24 november 2022 om 16:23

Iedereen die in een vrije open samenleving opgroeit heeft geen studie nodig om te weten dat sommige mensen van jongs af aan gewoon gay zijn, of ergens op het spectrum zitten, genetisch. Tuurlijk zijn er ook mensen die keuzes maken qua seksueel gedrag, experimenteren etc. Maar ontkennen dat mensen anders geaard geboren worden hebben gewoon nooit voorbeelden daarvana meegemaakt en/of zijn geindoctrineerd om anders als slecht te zien.

Doei Denemarken. Ben dat gezeik over die band helemaal zat. We willen gewoon voetbal zien en geen politieke zooi. Voetballers zijn nu ook meer bezig met die band dan dat ze hun focus op het spel kunnen zetten.

23 november 2022 om 21:41

Hoezo we ik wil graag zelf bepalen wat ik wil zien
En dat is zeker geen corrupt wk

23 november 2022 om 22:27

Dan kijk je niet heel makkelijk. Als Denemarken weggaat is het prima die zullen toch niet gemist worden.

23 november 2022 om 22:26

Het hele wk an sich en de fifa als organisatie is al voornamelijk politiek. Dat jij dan problemen hebt met zo’n bandje zegt al genoeg.

Pfff ik word hier zo moe van. Het Wk is nu in Qatar daar gelden andere normen en waarden. Hele dag gaat het over Lhbtiq+ laat gaan. Abraham geloven zullen deze groepen nooit accepteren.
Maak een statement dan over de arbeidmigranten o wacht. Dat Lhbtiq is belangerijker.
Er is geen enkele profvoetballer in het westen die homo is!!
Hoe komt dat?? Omdat het klimaat niet veilig is. Werk aan jezelf en stop allemaal onelove onzin.

23 november 2022 om 21:44

Stop dan ook met die free palestine zever..

23 november 2022 om 21:57

prima

Heel goed. Als Europa zijnde ook gewoon een eigen bond oprichten. Daar sluiten de landen die er toe doen zich wel bij aan.

En voor de conservatieven onder ons die totaal niet begrijpen waar dit over gaat en die zich storen aan een regenboogje...het gaat om het monddood maken van groepen mensen. Of dat nu land/groep X of Y is, maakt niet uit. Het is is een vorm van repressie en daar heeft de FIFA zich voor de centen volledig aan verkocht.
Heeft niets met "woke" of lhbti+ te maken.

Maak dit WK maar af maar breek dan met die schaamteloze geldwolven.

Eindelijk iemand met ballen. Dit gaat niet alleen maar over die band. Dit is gericht tegen die corrupte troep bij de FIFA. Blijf gewoon genieten van het voetbal, maar ga niet de Denen afbranden, omdat ze nog een restje integriteit hebben, in tegenstelling tot de wegkijkers alhier.

Ik lees toch echt nergens dat ze het WK willen verlaten? Lijkt me een sensatiekop dit. Volgens mij willen ze hun banden met de FIFA heroverwegen en daaruit stappen. Iets wat de KNVB ook heeft aangegeven en wat me heel logisch lijkt gezien de recente gebeurtenissen. Zonder deze landen is de FIFA niks dus zet ze maar voor het blok zoals de FIFA dat nu ook heeft gedaan

Nou, pak het vliegtuig maar terug zou ik zeggen. En wat hebben West-Europese landen toch last van hun neo-kolonialistische kater en morele vingertje zeg. En als Oranje terugvliegt , kunnen we het wel vergeten om ooit nog wereldkampioen te worden.
Misschien kunnen landen die last hebben van hun neo-kolonialistische kater een eigen lhbti voetbal toernooi organiseren, helemaal in het teken van de regenboogvlag. Maar je mag je dan niet wereldkampien noemen, want de wereld is veel groter dan alleen West- Europa en de VS.

23 november 2022 om 22:24

Neo-kolonialistische kater i.c.m. Denemarken - waar gaat het mis? O wacht Denemarken is nooit een koloniale macht geweest.

Wel leuk dat je een nieuw woordje hebt geleerd op een of ander forum. Volgende keer ook even je geschiedenis kennis.

23 november 2022 om 22:28

Ik doel op West-Europese landen, met hun moreel verheven vingertje. West Europa heeft inderdaad zowat de hele wereld gekoloniseerd. En we moeten blijkbaar weer even wennen aan het feit dat we niks te zeggen hebben over normen en waarden in een ander land.

Richt anders je eigen LHBTI toernooi op. Want op deze manier met deze boycot gebueren is een WK per definitie niet mogelijk. Er zijn nogal verschillen in cultuur en normen en waarden.

23 november 2022 om 22:33

En waar baseer je het op?

Het gaat niet over macht; het gaat over vervolging van mensen gebaseerd op geaardheid. Je hele neokolonialisme is gezever zonder onderbouwing.

Het gaat niet om je eigen Lhbti toernooi. Het gaat over het vervolgen van mensen gebaseerd op geaardheid. Denk even na. Verschillen in normen en waarden is prima, maar mensen straffen vanwege geaardheid is gewoon een stap te ver.

23 november 2022 om 22:41

Als je dat zo belangrijk vindt, moet je ook stoppen met LNG gas importeren uit Qatar. En per direct wegwezen. Vries je maar dood dan.

We gaan ten onder aan precies het soort moralisme en idealisme die jij tentoon sprijdt hier

23 november 2022 om 22:46

Emile - het gaat nu niet over gas. Ik vind dat ook hypocriet hoor - maar ga wel even inhoudelijk in op mijn reactie.

23 november 2022 om 23:15

Als je alle toernooien, evenementen, handelsvergaderingen etc wilt politiseren met een moreel geven vingertje, dan heb je niks in het buitenland te zoeken.

23 november 2022 om 23:20

Ga nou in op dit stukje:

"het gaat niet om je eigen Lhbti toernooi. Het gaat over het vervolgen van mensen gebaseerd op geaardheid. Denk even na. Verschillen in normen en waarden is prima, maar mensen straffen vanwege geaardheid is gewoon een stap te ver."

Je praat er steeds omheen maar dat is de kern. Het gaat hier om mensen vervolgen vanwege iets wat is aangeboren. Dat is iets anders dan alles politiseren.

24 november 2022 om 00:44

Arsenallz

Geen desinformatie verspreiden aub. Het is wetenschappelijk nog nooit aangetoond dat homoseksualiteit aangeboren is. Juist daarom is homo propaganda gevaarlijk. Mensen (vooral kinderen) zouden zelf hub geaardheid moeten kunnen ontwikkelen zonder die lhbti propaganda.

23 november 2022 om 22:37

Ja je slaat de spijker op zijn kop. Sorry, maar als men naar een toernooi gaat, dan respecteert men alle regels of ze het daarmee eens zijn of niet. Anders hadden ze vanaf dag 1 niet bij moeten zijn. Nu zie je hoe de verhoudingen in de wereld zijn. Europa moet aanpassen, maar hinkt op 2 gedachtes. Voetballers hebben er allemaal naartoe geleefd die zullen echt niet snel vrijwillig uit het toernooi stappen. Wat er nu gebeurt is gewoon express de grens opzoeken. Ik noem het respectloos sorry hoor. Als ik naar Rusland ga, dan weet ik dat ik anders moet gaan gedragen. Maar alleen Europeanen zijn zo arrogant, dat ze een onelove band gezamelijk willen dragen in een land waar het niet geaccepteerd wordt. Hoe krijgen ze het voor elkaar man. Lekkere voorbeeld voor alle kinderen die achter de buis gekluisterd zitten, die krijgen nu mee dat ze gewoon lekker hun eigen normen en waarden mee moeten nemen naar het buitenland. En straks gaan ze nog lekker blowen in Noord Korea, omdat ze het apart vinden dat het daar niet normaal is. Domheid spat er vanaf man ongelooflijk,

Eigenlijk zouden de Europese landen samen met Argentinië, Brazilië, Amerika, Mexico en Australië een nieuwe bond moeten beginnen. Kijken wie er willen volgen. Kun je wel de kleinste zijn, maar als de fifa geen wk meer kan verkopen aan de Europese landen zijn ze de grootste melkkoe kwijt. En dan zien we vanzelf wie er willen volgen en wie er bij de fifa willen blijven.

FIFA is veel groter dan 8 hypocriete west Europse landen die denken dat ze belangrijker zijn dan de rest van de wereld. Politiek en voetbal moet gewoon scheiden van elkaar. Z'on One love statement moeten ze juist in de VN of Europese parlement maken in plaats van voetballers opdringen met niet sportzaken. Laat de voetballers lekker op voetbal focussen. Duidelijk dat Denemarken de bui al ziet hangen dat ze de eerste ronde uitvliegen (onsportief).

23 november 2022 om 22:07

FIFA is gewoon een corrupte bende. Hoe groot ze ook menen te zijn. Als de toplanden uit Europa afhaken, is het gedaan met de Fifa.

23 november 2022 om 22:33

Nee is het niet gedaan met de FIFA, dan blijvrn er meer dan 160 landen over. Verder is Denenarken is geen top land. Als investeerders (tv rechten, sponsors etc.) uit de VS, midden oosten en verre Oosten afhaken zakt het niveau enorm bij die toplanden uit Europa. Jr hebt elkaar nodig om verder te gaan punt uit.

23 november 2022 om 22:53

De FIFA staat en valt wel met de Europese toplanden natuurlijk. Je hebt inderdaad 160 landen maar het grote gros heeft nauwelijks impact.

De investeerders uit de V.S. etc. verdienen zelf geld aan de toplanden uit Europa - dus geen idee waarom die af zouden haken. Moreel kompas ontbreekt toch al. Of verwacht jij, dat als Frankrijk zegt wij doen niet meer mee, dat PSG ineens haar eigenaar kwijtraakt?

23 november 2022 om 23:02

Aub hou op over moraliteit, Frankrijk onderdrukt moslims en jongeren van migranten afkomst. Frankrijk buit arme Afrikaanse landen uit om hun grondstoffen zodat ze Franse een luxe leven kunnen leiden en Afrikanen in burgeroorlogen verstikt. Pure hypocrycie

23 november 2022 om 23:15

Lazaret

Marseille is onveilig vanwege Islamitische migranten. Moet ik voor jou ook even de statistieken qua misdaad erbij pakken of het feit dat mensen worden onthoofd omdat ze Mohammed afbeelden? Als je dat doet wordt je niet onderdrukt - nee, dan wordt je misschien niet genoeg onderdrukt.

Koloniale uitbuiting is lang geleden. Dat soort dingen hoor je te bekijken vanuit de Zeitgeist van toen (tijdgeest- zoek maar op). Als historicus weet ik dat het een dooddoener is om dingen uit het verleden te vergelijken met het nu of om mensen daarop te veroordelen. Kolonialisme is volgens de huidige maatstaven onacceptabel maar toen normaal.

Verder ben ik wel klaar met gesprekken met jou - dat je glashard durft te beweren dat Frankrijk moslims onderdrukt terwijl ze zelf voor de problemen zorgen zegt het genoeg. Ik zou zeggen; kom uit je bubbeltje, open je ogen. Lees de feiten en vraag je af waarom sommige mensen in sommige buurten niet eens meer durven te komen. Vraag je af waarom zelfs de politie sommige wijken in Marseille niet meer in gaat - komt dat omdat de moslims onderdrukt worden of omdat ze zelf een parallelle samenleving creëren die losstaat van de wetten van het land?

Je kan dan zo onnozel gaan doen met onderdrukking maar dat is feitelijk onzin. Daarnaast ga je weer niet inhoudelijk op me in.

"hou op over moraliteit" - Ik geef alleen aan dat investeerder doorgaans geen moreel kompas kennen omdat het om winst draait. Maar nee, je komt niet met een tegenargument maar met ongefundeerde one-liners.

23 november 2022 om 23:25

Je komt over als duidelijk een moslimhater, ik heb het over hedendaagse post koloniale uitbuiting van afrikaanse landen zoals bv Tsjaad. Het is voor mij duidelijk dat jij een anti islam agenda hebt en zou me niks verbazen dat je bent ingehuurd om anti moslims sentiment te vergroten.

24 november 2022 om 09:54

Dus dan moeten we dat allemaal maar tolereren? Als ik refereer aan een corrupte Fifa, moet ik dan ook direct andere misstanden benoemen? OK, Matthijs van Nieuwkerk mag nooit meer zo tekeer gaan tegen ondergeschikten!;-)). Nog eentje???

23 november 2022 om 22:11

"fifa is veel groter dan 8 hypocriete west Europse landen die denken dat ze belangrijker zijn dan de rest van de wereld."

Je mag eerst even uitleggen waarom die landen hypocriet zijn.

Vervolgens mag je je afvragen hoe interessant een EK of WK nog is als o.a. Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland en Belgie niet meer mee willen doen.

23 november 2022 om 22:20

Hypocriet omdat bij organisatoren van vorige WK's en Olympische Spelen niks werd gemopperd terwijl er veel misstanden en mensenrechten schendingen zijn. Hypocriet omdat west europese landen tot de dag van vandaag Afrikaanse en Aziatische landen finacieel uitbuiten. Als je echt om mensenrechten geeft zou je de HEMA, ZARA, H&M moeten boycotten vanwege arbeid uitbuiting en kinderarbeid. FIFA is zeker corrupt en altijd eeb west eurpese clubje geweest. Marokko is zwaat genaaid in 2010, ze hadden de meeste stemmen en toch kreeg Zuid Afrika de WK vanwege omkoping. Daar hoor ik niemand over klagen of enige solidariteit voor Marokko. Kijk eerst naar jezelf voordat je andere de les wijst

23 november 2022 om 22:22

Ik boycot de ZARA en H&M wel, maar de HEMA niet vanwege de rookworst. Maar de rookworst wordt dan ook niet door kindertjes in Bangladesh gemaakt.

23 november 2022 om 22:36

"hypocriet omdat bij organisatoren van vorige Wk's en Olympische Spelen niks werd gemopperd terwijl er veel misstanden en mensenrechten schendingen zijn."

Daar is zeer zeker wel heel veel over gemopperd.

"hypocriet omdat west europese landen tot de dag van vandaag Afrikaanse en Aziatische landen finacieel uitbuiten."

Mochten er teams zijn die daar op een fatsoenlijke manier een statement over willen maken, dan zou ik dat toejuichen. Ik denk dat de bonden van die "hypocriete landen" daar ook weinig moeite mee zouden hebben.

"marokko is zwaat genaaid in 2010, ze hadden de meeste stemmen en toch kreeg Zuid Afrika de WK vanwege omkoping."

Zuid-Afrika is een, uh, Afrikaans land, dus hoe is dit de schuld van de "hypocriete West-Europese landen"?

En we zingen met zijn allen: Dag Denemarkje, daaag, daaaag, daaaaag, Jesper Moller!
Lekker naar huis gaan jongen, kun je daar het hele jaar een pride jaar van maken!

Ze hebben groot gelijk. Alles met Qatar is tolerant zijn voor intolerantie. allemaal gezeik van respect voor de cultuur, maar die cultuur heeft helemaal geen respect. Ook hebben ze al het koosjer eten verboden en joodse gebed verboden een avond voor het begin van het toernooi. Zeg dat omdat d w meeste dat niet mee gekregen hebben en de andere dingen wel. Fifa had ook straf gegeven aan België als ze Love in de binnenkant van hun shirts laten staan. wat maak je jezelf voor gek, maar gelukkig is infantino een homoseksuele Arabische immigrant met een handicap toch?

23 november 2022 om 22:18

Hongarije en Polen zijn ook niet veel beter als het gaat om minderheden en vrijheden en dat zijn EU lanen die miljarden per jaar aan Europese subsidies krijgen!

23 november 2022 om 22:21

Mwah. Hongarije en Polen zijn veel beter als het gaat om minderheden. Dat je dit zegt geeft aan dat je er totaal geen verstand van hebt. In Polen wordt je niet vervolgd vanwege je geaardheid. Het enige wat ze doen is het niet stimuleren, maar in Qatar kan je letterlijk de doodstraf krijgen vanwege je geaardheid. Is wat anders dan als homo geen kinderen mogen adopteren.

Keer handig dat je gaat nuanceren in plaats van oneliners droppen die ongefundeerd zijn.

23 november 2022 om 22:28

Onzin, als homo moet je je gedeist houden en zorg dat je helemaal opvalt en op de televisie bijvoorbeeld wordt homoseksualiteit nooit besproken en op scholen precies hetzelfde, dit zijn EU landen hoor!

23 november 2022 om 22:34

Heb je mijn tekst gelezen?

Qatar: Verboden om homo te zijn - anders straf

Polen: Niet verboden om homo te zijn.

Je vergelijkt letterlijk het niet praten over homo's op TV met straffen vanwege geaardheid. Doe even niet zo ridicuul.

Acceptatiegraad kan hoger, ja, maar het verschil is obvious.
Daarnaast stelt de EU niet zoveel voor - veel corrupte landen.

Ga met andere landen uit die corrupte Fifa. Laat de Afrikaanse en andere door Infantino gesponsorde landen mooi in het eigen sop gaarkoken. Zonder de Europese (top)landen devalueert de FIFA zich. Is met darts ook gebeurd. BDO werd PDC. Dus FIFA wordt vervangen door de bond functioneerde onder Sir Stanley Rous. Daarna hebben Havelange, Blatter en nu Infantino er een farce van gemaakt.

23 november 2022 om 22:36

Dus de FIFA (wereld) moet zoals het altijd is geweest onder de duimpje van een aantal West Europse landen gehouden worden. Dit is echt ongelooflijk post koloniaal ideologie. Echt toppunt van arrogantie en discriminatie naar andere volkerern die men als minder ziet.

23 november 2022 om 22:43

Nee hoor. Je hanteert een kneuzenbenadering. Het gaat er gewoon om dat pinko (en o.a. ik ook) voorstander zijn van het verlaten van een bond waar je je niet aan wil liëren. Of vind jij dat een man die wil scheiden van zijn vrouw aan vrouwenonderdrukking doet?

Toppunt van arrogantie is het nog niet, maar je bent toch wel een verrekte arrogante knurft als je vanwege jouw idee, andermans woorden gaat verdraaien om je dan voor te doen als een wijs mens. Daarnaast begrijp je het woord discriminatie niet.

Overigens zie ik bepaalde staten absoluut als minderwaardig. En terecht ook.

23 november 2022 om 22:50

Typische een reactie waarin men alles vanuit een roze bril ziet en iemand die zich gedraagt als een beterweter. Waarheid is hard en ga voor lekker ontkennen en dingen wat krom zijn recht lullen.

23 november 2022 om 22:54

Lazaret

En nu proberen inhoudelijk iets te zeggen want je gaat op geen enkel argument in.

Je zegt:

"roze bril"

"waarheid is hard"

Ja maar, wat zijn je tegenargumenten?

23 november 2022 om 23:05

Hou die sneaky praatjes voor je, ik heb duidelijke inhoudelijke punten gemaakt, als jij dat niet wilt begrijpen is dat jou probleem

23 november 2022 om 23:16

Lazaret. Wat is inhoudelijk aan: De waarheid is hard en roze bril?

Ben benieuwd naar je opleiding

24 november 2022 om 00:38

Hahahaha mijn god, de domste comment die ik in mijn leven heb gelezen. Hoe je kan volhouden dat je in dat nikszeggende bericht “inhoudelijke punten” hebt gemaakt is vrij bizar. @Lazaret

24 november 2022 om 09:09

Je hebt geen enkel inhoudelijk punt gemaakt, je bent je voor aan het doen als iemand die kan discussieren.

25 november 2022 om 00:49

@Almogaver lekker makkelijk praten vanuit jouw post-koloniale, West-Europese gedachtegoed. In de rest van de wereld hoef je alleen maar te zeggen dat je inhoudelijke punten hebt aangedragen in een discussie. Je hoeft ze niet daadwerkelijk gemaakt te hebben. Snap je dat nou echt niet, arrogant zeg! Oh en trouwens, jouw naam is hartstikke Arabisch, ironisch zeg! Waarheid is hard.

25 november 2022 om 09:34

Arabieren en moslims die janken over kolonisatie zijn grappig. Compleet gebrek aan historisch besef. Misschien is het een goed idee om het verleden buiten beschouwing te laten en ons te focussen op wat vandaag belangrijk is én waar we wat aan kunnen doen?

Nope. Afgeleid van is niet hetzelfde als zijn.

Helemaal van de plaat dit. Als ze hiermee een statement willen maken ga lekker je gang. Hoeveel clubs in europa spelen nog vrolijk door hierna met sponsoren als emirates, qatar airways, etihad etc etc.. laat me niet lachen. Money talks! Fucking hypocrieten in Qatar, laat je voeten spreken en organiseer een gay parade als huldiging als je die beker mee terug neemt naar eigen land

Janken om een bandje... Dit is wel heel triestig

Kapot hypocriet, want als er ooit een Deense speler naar PSG gaat of naar een club waarbij de sponsor bijvoorbeeld Qatar Airways is, dan moet hij direct ontslag indienen. Maar FIFA en UEFA dat al decenias lang een corrupte bende is, daar hoor je helemaal niemand over. Blatter die al geld verduisterd en allemaal smeergeld wordt geschoven. Maar als het over Rusland, Qatar of China gaat, dan moet er direct harde maatregelen genomen worden. Mensen zijn gek geworden in het westen. Is net een kind die zijn macht op het hoogste podium ziet krimpen en door stampvoetend weg te lopen zijn trots wilt beschermen. Ik kan je vertellen, de elite willen allemaal zogenaamd onelove door je strot douwen, maar China, Qatar, India en Rusland bepalen straks in de wereld wat er wel of niet kan. Je zag al op het EK dat er enorm veel Chinese sponsoren zijn, nu zie je dat weer. Ja dan weet je genoeg. Meelopen of opflikkeren. Vroeger moest China en Rusland ook aan de Westerse normen en waarden voldoen, nu is het omgekeerd. Wen er maar aan, want anders kan je net zo goed geen events meer organiseren met zulke gekke hyperinflatie. Slikken en gehoorzamen. Hele tijd politieke statements maken begin meer irritatie op te weken. Kan niemand gewoon die onelove band skippen en over voetbal gaan praten?

23 november 2022 om 22:18

Whataboutism ten top eigenlijk. Je eerst voorbeeld raakt kant noch wal. Is iets anders dan Qatar Airways als sponsor van een club dan letterlijk meer dan 6.000 (vermoedelijk) doden voor een stadion die ze daarna afbreken, maar bon. Zo lastig is dat niet te begrijpen.

Als je een beetje onderzoek doet lees je genoeg over Blatter en de rechtzaken. Ook genoeg boeken over geschreven, een van Thomas Kistner kun je zo bestellen. Dat jij geen onderzoek hebt gedaan is wat anders.

Rusland bepaalt sowieso vrij weinig. Is een failliet land. Je verhaal slaat ook echt nergens op, Denemarken heeft nooit "macht" gehad.

Dat je pro Qatar bent zie ik wel, maar je argumenten zijn onthutsend zwak. De enige vorm van hypocrisie die te detecteren is bij de FIFA is het selectieve karakter van politieke statements. Zodra het om veel geld gaat mag het ineens niet of juist wel. Daar zit het probleem in. Daarnaast is het natuurlijk wat raar om een mondiaal toernooi te organiseren in een land waar je om je geaardheid je leven niet zeker bent. Dat is niet eens politiek, dat is middeleeuws.

Maar bon - je bent zo stellig dat ik niet verwacht dat je ook maar iets aan gaat nemen van mensen met een andere mening.

23 november 2022 om 22:38

Gas kopen of investeringen uit Qatar of andere landen in het midden oosten vinden ze natuurlijk niet erg

23 november 2022 om 22:22

wordt langzamerhand dit gedoe spuugzat, we hebben in de EU landen als Hongarije en Polen die ook totaal niet om minderheden en vrijheden geven en daar maakt geen hond druk om maar wel om een land die duizenden kilometers verder ligt, die dubbele moraal en hypocrisie van het westen komt veel delen van de wereld de strot uit!

23 november 2022 om 22:35

Ik heb net op je gereageerd. Leer nuanceren. In Qatar worden mensen strafrechtelijk vervolgd vanwege geaardheid. Dat is van een compleet andere orde. Is daarnaast ook genoeg kritiek op Polen en Hongarije, maar een lagere acceptatiegraad is anders dan vervolgen.

23 november 2022 om 22:39

Als je beweert dat er geen kritiek en geen heisa was om Hongarije en Polen, dan mankeer je nog flink veel meer dan ik al dacht. Leer googlen, gozert.

23 november 2022 om 22:43

Het niveau van de meeste mensen hier is schrijnend. Ze lezen hoogstens één bron die ze goed uitkomt (en dat nog niet eens waarschijnlijk) en lopen overal onzin te schreeuwen.

@vz

Misschien tijd om dit soort topics alleen te maken voor mensen met wat meer punten.

Leuk hoor maar dat doen ze toch niet. Dan weten ze ook direct dat ze de eerste toernooien niet meedoen.

23 november 2022 om 22:22

Zie je hoe Denemarken zichzelf onsterfelijk belachelijk maakt, die zullen daar gewoon aanwezig zijn, zo hypocriet zijn die wel. Je houdt ze wel een goede spiegel voor.

23 november 2022 om 22:36

Ja - in plaats van dreigen moeten ze het dan maar doen en met de consequenties leven. Dit voegt weinig toe behalve wat discussies op VZ.

Ik vind dit een statement voor de bühne. Dat Qatar er een andere maatstaf op nahoudt en ander beleid hanteert wat betreft homorechten en de veiligheid van arbeidsmigranten is al sinds jaren bekend. In 2010 kreeg werd bekendgemaakt dat Qatar het WK mocht organiseren en in 2016 berichtte Amnesty over de erbarmelijke omstandigeden van de arbeiders. Op het gebied van homorechten scoort Qatar al jarenlang zeer laag, dus dat is niets nieuws.

Als de Deense voetbalbond zo begaan was met homorechten hadden ze al vanaf het begin keihard achter hun principes moeten staan weigeren deel te nemen aan dit WK. Je verliest echt je geloofwaardigheid als je ten tijde van het toernooi - waarbij de kans dat Denemarken uitgeschakeld zal worden aannemelijk is, gezien de stand en de tegenstanders in de poule - aangeeft dat je uit het toernooit wilt stappen. Denemarken en alle westerse landen hadden daar al vanaf het begin niet moeten zijn, omdat de waarden en normen van deze landen twee uitersten zijn.

Of je gaat niet en blijft bij je principes. Of je gaat wel, houd je mond dicht en scheidt politiek geheel van het voetbal.

23 november 2022 om 22:19

Je tweede alinea ben ik het mee eens. Iedereen wist dit natuurlijk al heel lang. Denemarken had direct kunnen zeggen; dit doen we niet. Omdat er ineens een band niet meer mag willen ze eruit. Klinkt inderdaad voor de bühne want de Denen blijven gewoon meedoen tot ze eruit geknikkerd worden.

We dragen toch ook geen band omdat we hetero zijn. Wat iedereen in zn prove doet is zn ding. Verpest voetbal niet met zulke onzin dingen

23 november 2022 om 22:19

Je eerste zin geeft aan dat je er niks van snapt. Hetero's worden niet vervolgd in Qatar, vandaar dat ze die band niet dragen. Voetbal niet verpesten met een band, maar wel akkoord met meer dan 6000 doden is ook wat apart niet?

23 november 2022 om 22:24

Maar dat is toch al heel lang in Qatar? Dat het een homo-onvriendelijk land is. Waarom dan alsnog gaan? Om de boel te verzieken? Blijf dat thuis.

En voa de achterdeur wel natuutlijk LNG gas importeren uit Qatar, want anders vriezen we dood. Lekker hypocriet zeg. Onze principes zijn inderdaad niet meer waard dan een gele kaart, en de FIFA weet dit

23 november 2022 om 22:37

Homo onvriendelijk is anders dan vervolgen. Met je eens dat ze dan ook direct weg hadden moeten blijven hoor, maar ik vind je gebrek aan nuance gewoon eng.

Ik zal het voor je uittypen: Mensen in Qatar worden in de gevangenis gegooid (en lijfstraffen) omdat ze homo zijn. Dat is niet Onvriendelijk - dat is heel wat gradaties erger.

Met je eens over het gas hoor, dat is gewoon hypocriet - maar daar heb ik ook niks over gezegd.

Ik snap niet waarom sommige landen perse de sfeer willen verzieken. Waarom zou je de one live band moeten toelaten en de Oekraïense en Palestijnse vlag niet als armband. Misschien dat de fifa maar deze wk vrijspel moet geven aan iedereen om een armband met tekst te dragen die hij zij wilt als eerbetoon voor vrijheid van meningsuiting.

Kijk het is heel simpel en kan ook heel simpel worden uitgelegd.

Het westen mag de hoogste boom in! We hebben het door en de mensheid heeft het door. Als het westen haar zin niet krijgt begint ze te huilie huilie!
Rot op man!

Jullie hebben heel de wereld kapot gemaakt met jullie oorlogen en kolonisaties

23 november 2022 om 22:38

Hup, naar de zandbak met jou. Of welk gebied van de wereld dan ook. Niemand die je verplicht hier te blijven. Je hoort duidelijk niet hier, met je gejank over "jullie". Nu dan ook de grote jongen zijn en optyfen.

23 november 2022 om 23:06

Daar gaat het juist om! We zijn het westen stap per stap aan het veroveren. Hoelaat moet je morgen opstaan? 5u? Lekker in de koude gaan werken voor een loontje van 1500? Ik profiteer zeker en vast jullie! Heerlijk toch?! Ga maar lekker kapot van binnen stelletje hypocrieten

24 november 2022 om 13:18

Haha, als je dat werkelijk gelooft, ben je nog dommer dat het achtereind van een varken!

23 november 2022 om 22:42

Tja - zullen we dan maar even vergeten dat de Islamitische heersers ook gewoon in Frankrijk stonden?

En met Almo eens. Je kan zelf ook de hoogste boom in - vertrek dan ook lekker. Waarschijnlijk hier profiteren maar wel zo stoer praten.

23 november 2022 om 23:10

1 ding ben ik het met je eens, ik ben zo hard aan het profiteren van jullie systeem! Poh je wilt niet weten hoe hard! Lekker slapen tot 11u terwijl die lekkere loontje binnenkomt! Heerlijk!
Bende idioten!

23 november 2022 om 23:16

Ik slaap zelf morgen tot 10.00.

Zal vanavond even aan je denken als ik met de heer speel - dan kom je niet in de hemel hihi. Geen maagden voor jou boefje!

Houd aub voetbal bij voetbal en politiek bij politiek. Gewoon lekker voetballen, voetballen is entertainment. Het moet niks uitmaken als Rusland tegen de VS speelt of iets, it’s just a game.

Ik ben op dit WK erg fan geworden van Iran, en de bond wilde bijna Iran niet laten meedoen. Zie hier, de spelers hebben er niks mee te maken met wat er gebeurd in Iran. Sterker nog ze houden gewoon een protest, wat een respect hebben zij afgedwongen zeg. Waarom betuigt niemand steun naar de gebeurtenissen in Iran? Dat is misschien 10x zo erg als dat een trans geen trans mag zijn. Die eindigt tenminste niet in een doodskist!!!

Je maakt je als land heel druk om een One Love band maar je gaat wel deelnemen aan een WK waar veel ergere dingen fout zitten, klinkt weer als een politiek verhaal.

Wat een zeikers bah bah zowel in bijna over de hele wereld praten ze alleen over het wk in Qatar wk sfeer feest vieren alles eromheen je ziet het in t stadion alleen paar Europese landen doen alsof het om hun draait en zij alles moeten bepalen en de landen naar hen moeten luisteren. Als Qatar nee zegt is het nee, respecteer de regels hadden ze het wk dan maar in een andere land moeten houden en niet in Qatar. Alsof een niet moslim bij een moslim op bezoek gaat en alle regels veranderd zegt hij jullie moeten varkens vlees eten jullie mogen niet bidden omdat of schoen moet aan etc (rare vergelijking maar alsnog). Ik bedoel maar je had dit kunnen verwachten en gwn accepteren.

23 november 2022 om 22:39

Sfeer? Ik zie vooral veel lege plekken en nep supporters. Los van al het gedoe eromheen is dit voor mij het meest sfeerloze WK ooit.

Maar omdat je zo stellig bent over de regels in Qatar

Hoe kijk je naar de volgende dingen:

- Ontwikkeling van Islamitische parallelle samenleving in Denemarken en Zweden waar gepleit wordt voor Sharia wetgeving

- Gewelddadige demonstraties omdat hoofddoeken worden verboden - waarom? Je moet je toch gewoon aan de regels van dat land houden?

Hoe zit het dan met "gewoon accepteren?" Of wil je het alleen gewoon accepteren als het in jouw straatje past?

23 november 2022 om 23:12

@arsenal
-Sharia wetgeving in Denemarken en Zweden ging om een enquête 😂
Dus dat moet je vooral niet al te serieus nemen.
-Welke gewelddadige demonstraties ? Owh wacht het gaat om moslims , laat me effe het woordje gewelddadig erachter zetten om het mooier te maken.
Daarnaast in de grondwet staat duidelijk godsdienstvrijheid, dus de moslims moeten zich toch aan de regels aanpassen. Maar de regels worden ingewikkeld gemaakt waardoor je vrij bent maar ook weer niet. (Verbod op hoofddoek wat je aangeeft)

23 november 2022 om 23:14

Jij ziet wat je wordt opgedrongen, duidelijk vooroordelen jegens moslim en je probeert het op een sneaky maniet over te brengen. Kijk eerst naar jezelf voordat je anderen gaat beoordelen

Stel je dit scenario eens voor:

Er wordt een wk in Nederland gehouden.

Qatarezen komen hier op bezoek omdat hun land is gekwalificeerd.

Qatarezen dragen een band voor hetero rechten/hoofddoek rechten. Qatarezen roepen op tegen het sluiten van de wallen omdat ze vinden dat die vrouwen geen mensenrechten hebben, omdat ze als lustobject worden uitgebuit. Ze roepen op tot het sluiten van coffeeshops want het toelatwn van het verkloten van de gezondheid van mensen middels gedoogbeleid is geen mensenrecht.

Hoe zou men dan reageren?

Iedereen heeft toch zijn normen en waarden.
(Ik sta volkomen achter het slechte beleid qua arbeidsmigranten van Qatar)

23 november 2022 om 22:41Je vergelijking slaat nergens op.

We hebben het over het vervolgen van mensen gebaseerd op geaardheid waar ze niet zelf voor kiezen en jij komt aanzetten met hoeren en een coffeeshop.

Dan heb je er niks van begrepen vriend.

Je staat achter het beleid als in je vind het wel prima hoe het gaat met arbeidsmigranten in Qatar?

24 november 2022 om 15:50

Arsenallz je bent alleen maar negatief en gelooft alles wat de media zegt gelukkig zijn hier mensen die niet alles geloven en het gewoon inzien of hebben meegemaakt. Je verzint dingen alles zuig jij uit je duim, en jawel dit is een leuke wk sfeer veel vrienden zijn daar en ze roepen allemaal het is geweldig zowel de Nederlandse fans als alle andere mensen die hen land steunen, je hebt in elke wk soms lege plekken in een stadion je zegt zoveel onzin ik ga niet meer in discussie met jou.

24 november 2022 om 09:49

Sinds wanneer hebben hetero’s geen rechten?

24 november 2022 om 13:57

De vergelijking loopt wat mank. Men strijdt voor gelijkheid en vrijheid in keuze. Wil jij een hoofddoek dragen? Voel jij je aangetrokken tot mannen en wil je daarmee dan trouwen? Prima. Zolang je niemand anders verplicht of iemand anders zijn vrijheid daarmee schendt kan dat. Het is niet omdat iemand homo is of 'mag zijn' in mijn omgeving, dat ik mij daarom minder hetero kan/zal voelen? Als je dat toelaat, welke invloed heeft dat op jou of in welke optiek voel jij dat jij daardoor minder mag?

Wat een clowns! Dan donder je toch lekker op? Niemand die jullie gaat missen. WK is Rusland is de regenboog beweging ook verboden, niemand maar dan ook niemand die erover klaagde. Nogmaals opdonderen, geen woorden maar daden aub.

23 november 2022 om 22:56

Ook voor jou een lesje nuanceren.

Qatar zegt eerst: Wij staan het toe.
Qatar zegt plots: Mag niet meer - anders krijg je geel

Rusland zei direct: Doe maar niet

Verschil is: In Rusland ben je niet strafbaar volgens de wet vanwege geaardheid en waren ze direct duidelijk. In Qatar krijg je makkelijk 3 jaar celstraf als je een "homogedrag vertoond".

23 november 2022 om 23:03

Dat klopt niet. Er wonen er genoeg homo’s. Alleen ben je weer iemand die alles blindelings gelooft.
Het gaat om het openlijk seksueel gedrag. Zo word ook gewoon een hetro bestraf als die buiten openlijk seksueel gedrag vertoont.
Hou je gewoon aan de regels is er niks aan de hand.

23 november 2022 om 23:18

In Rusland zijn symbolen die kunnen dienen als homopropaganda wel degelijk verboden.

Aanpassen of opkrassen 😅. Voetbal en politiek gescheiden houden toch ?

Alle landen moeten dit doen,1 front tegen de fifa, die krijgen teveel macht, dat is niet goed.
Iedereen had gewoon die band aan moeten doen.
Samen staan we sterk toch.
Snap zowiezo niet dat daar het wk gehouden wordt.
Teveel mensen hebben daar hun leven voor gegeven
En dan wordt er gezegt het waren er maar 3
Dan ben je corrupt, zijn bankrekening zal wel goed gevuld zijn nu

Wat kinderachtig hhahahhaha. Klinkt net als een klein kind die ze zin niet krijgt en zegt, ik ga weglopen van huis🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Ga toch weg man, zo zie je maar weer voetbal is geen voetbal meer sinds politiek ermee bemoeit!

Eerst nog even de 2e poulewedstrijd afwachten zodat ze weten of ze door zijn of niet?😅 wat je ook van de fifa vindt, ik ben blij dat ze gewoon gaan voetballen en niet telkens weer iedereen eraan herinneren dat we wel netjes woke moeten zijn. Ik kon er zelfs stiekem wel om gniffelen toen ik dat hoorde van de gele kaart als straf. Nogmaals, of je gaat überhaupt daar niet heen, of je gaat wel maar dan hou je je mond en ga je gewoon voetballen. Dat is hoe ik er in sta iig.

Wat een enorm gezeik over een fcking armband. Als Duitsland zich vanmiddag niet zo druk had gemaakt om statements waar niemand wat aan heeft maar om het voetbal hadden ze misschien datgene gedaan waarom ze aan dit toernooi meedoen.. winnen. Ik ben voor respect voor iedereen, maar dit toernooi wordt alleen maar gekaapt door al die deug kneuzen. Laat het gewoon draaien om voetbal, niemand interesseert die k*t armband iets.

24 november 2022 om 00:30

Mee eens. Al verwacht ik dat Duitsland binnenkort ook met een statement komt dat ze denken naar huis te gaan alleen nog de wedstrijd tegen Spanje afwachten.

Omkleden voor de wedstrijd , zingen met je volkslied ..
En dan lekker na binnen , omkleden en lekker naar huis .

Weetje wat ik vind. We lopen allemaal
Te klagen dat mensen zich hier in Nederland zich moeten aanpassen en wat doet het westen die willen graag dingen veranderen wat zij graag zien en dat gaat sowieso niet werken. Ga voetballen of blijf lekker thuis! Ik begrijp sowieso niet wat een wk in Qatar moet doen.

Denemarken is wat mij betreft de morele winnaar van dit toernooi met Duitsland op een goede 2de plaats.
Wat de FIFA nu flikt is echt onacceptabel. Het bestuur moet opstappen. Gebeurt dit niet dan zouden de democratische landen uit de FIFA moeten stappen. Een WK in een land met een fout regime mag nooit meer voorkomen.

Als die zeven landen echt kl*ten hadden gehad, zouden ze na het gelekaartbesluit tegen de FIFA hebben gezegd: "dit trekken jullie in, of wij stappen in het vliegtuig naar huis." Nu is het echt de Nato: No Action, Talk Only.

Interessant. Eindelijk een actief tegengeluid. Ik zou het prima vinden als een aantal landen gewoon stoppen op het wk en maar huis gaan.
Dat zou nog eens een actie zijn.
Duitsland zal hier nu ook wel meer geïnteresseerd in zijn want die gaan al bijna naar huis 😉

Wat zijn sommige europeanen toch hypocriet en wat een egoisme! Ga lekker voetballen, dit is een sport en geen politieke staduim. Als ze echt voor een vrije wereld willen vechten moeten ze eerst met Isreal beginnen. Ze zijn op bezoek in een land als Qatar respecteer dan de wet en de regels van die land zoals ze hier ook willen. Wat westerse landen willen moeten ze niet opdringen aan andere landen. Zij bemoeien en mengen zich ook niet met de Europese polutiek. Waarom moeten wij de wereld de les lezen?
ok, dus als ik dit goed snap. 7 van de 32 landen willen dat de regels anders zijn. 25 van de 32 landen willen voetballen. de 7 van de 32, willen dus hun regels forceren en een toernooi verpesten voor 78 procent van de deelneemende landen. dus 22 procent wil hun normen en waarden hoe dan ook geaccepteerd worden en 78 procent moet gewoon meegaan. ik snap heel goed waarom mensen dit als kolonialisme zien. ik ga verder niet op het feit dat de westerse wereld extreem hypocriet bezig is. het maakt verder ook geen donder uit als de westerse wereld denkt dat hun moreel goed in elkaar zitten. tot heden zijn de westerse landen de boogie man voor de rest van de wereld maar onder het mom van vrijheid iedereen doden en je normen en waarden forceren maakt dat ok. ik en 78 procent van de wereld genieten van een heerlijk wk tot nu toe en we are having a blast.. jammer voor jullie (ga niet komen met qatar dit en dat, ieder land is zo smerig als het kan zijn.. echt ieder land!!!


24 november 2022 om 12:06

En waar woon jij? Als dat in het westen is ben je een profiteur van dat vreselijke regime

24 november 2022 om 12:34

Nee, ik woon zelf in het middenoosten waarin ik me wel kan vinden in onze normen en waarden. Ik waardeer absoluut de nederlandse cultuur en ooit was ik daar een deel van en ik voel me in veel dingen nog steeds Nederlands en heb ongelovelijk veel van Nederland en de geweldige nederlandse volk geleerd. Dont get me wrong, ik ben echt niet tegen waar jullie voor staan in veel aspecten, alleen de manier waarop en de hypocrisy in bepaalde stances (sorry af en toe engels omdat ik het nederlands niet meer zo machtig ben), daar heb ik problemen mee. Laat het ook duidelijk zijn dat ik hier ook genoeg krietiek heb en uitvoer en ik probeer ook dingen te veranderen maar dan op een manier die mensen samenbrengt door het niet eens zijn en accepteren van verschillen, en dan door zo'n deur de kansen pakken om verandering te brengen.. maar niet met 'ik vind dat ik moreel beter ervoor sta en aangezien veel met me eens zijn dan moet jij dat ook maar zo zijn'.. Daarnaast is het ook belangrijk om gewoon te genieten van hetgeen wat al bestaat en niet meer veranderd kan worden. toen mensen dood gingen tijdens het bouwen van de stadions, toen was er kans om afstand te nemen of dingen veranderen. Nu helaas niet meer, het enige wat je nu kunt doen zonder andere mensen op te fokken en zonder de vreugde eruit te trekken is gewoon uitstappen van het WK, maar dan nog ben je als land (denemarken in dit geval) de grote verliezer.

Wegwezen dan met je namaakprincipes! Optyfen graag, had dan niet gegaan!

Begrijpelijk standpunt van de Denen.

Ik zou het alleen logischer vinden als de betreffende 7 landen eerst naar het CAS stappen om de sanctie van een gele kaart voor dragers van die armband aan te vechten, kan me niet voorstellen dat die maatregel standhoudt voor een rechter.

Ook Infantino uitte meerdere politieke statements in zijn openingsspeech, hoe de FIFA dan nu kan besluiten dat een pleidooi voor gelijkheid ongewenst is is me een raadsel. Het statement One Love lijkt me een universeel standpunt en op geen enkele manier een discussiepunt voor politieke belanghebbenden.

Nog logischer was overigens geweest als alle landen die nu kritiek hebben überhaupt niet naar Qatar waren afgereisd. We wisten allemaal dat dit ging gebeuren. Het wordt hoog tijd om, gezamelijk met andere landen, onze lidmaatschap bij deze dubieuze en op politieke macht en geld gerichte organisatie te heroverwegen.

Dit toernooi is niet meer te redden, het is kapot en was darlt eigenlijk al toen het WK jaren geleden aan Qatar werd toegewezen.

24 november 2022 om 12:22

Of we moeten gewoon stoppen met zeuren over zaken die niets met voetbal te maken hebben.. datgene waar dit WK om zou moeten draaien. Politieke statements uit je lekker op het Malieveld, de Tweede Kamer of in Brussel. Een sportevenement is niet de plek om die deugzaken aan iedereen op te dringen. Ik ben echt voor respect voor iedereen, maar stop te denken dat de hele wereld zich gaat conformeren aan de idealen van het Westen. We komen daar voor voetbal, en als je het als bond/land niet eens bent met wat er daar gebeurd had je niet moeten gaan. Als je dan toch gaat conformeer je je maar lekker aan de normen en waarden die daar gelden.

24 november 2022 om 12:48

En als je toch zo zo zo graag een one love armband om wil hebben waarom moet het met kleuren die toevallig lijken op de kleuren van de lgbtq+ terwijl je weet dat die kleuren gewoon in die cultuur niet geaccepteerd worden. Waarom niet gewoon wit met one love.. nee het moet een statement met provocative intentions zijn (aangezien ze dondersgoed bewust zijn van de kleuren reactie die ze gaan krijgen en ze teren de hele campaign op de reactie in plaats van het bericht, nogmaals wetend wat de reactie zal zijn) en anders kan het niet..

Denemarken is de meeste racistisch land van europa. En nu willen zij een statement maken over de rechten van de mens in Qatar.
Hoezo Borderline?😂

24 november 2022 om 11:31

Vragen om onderbouwing van uw claim dat Denemarken als land 'racistisch' zou zijn is waarschijnlijk teveel gevraagd?

24 november 2022 om 11:38

Eigen volk eerst is geen racisme. Vol is vol nu eenmaal

25 november 2022 om 07:34

Leer om eerst eens fatsoenlijk Nederlands te schrijven. Zoek daarna eens op wat Borderline precies inhoudt.

Ik denk dat het bluf is je vind geen 7 landen die kans hebben op de wk die eruit stappen.

Ik snap niet hoe sommige users hier zo fel zijn. Het is toch compleet van de pot gerukt dat de Fifa vlak voor en tijdens het toernooi deze beslissingen neemt, terwijl het al maanden speelt. Daarnaast, buiten het toernooi om vallen alle users over elkaar heen om te klagen hoe corrupt de Fifa wel niet is, maar nu mag een land er niet tegen ageren?

24 november 2022 om 12:18

Het gaat om een armband, lekker boeiend. Het is niet alsof ze een dag voor het toernooi aankondigen dat een wedstrijd ineens 2 uur gaat duren (al is dat ook bijna zo met al die blessuretijd 😅). Doe je een andere aanvoerdersband om en klaar, uiteindelijk maakt het geen donder uit (behalve voor die groep die zn bestaansrecht ontleent aan de aandacht die hierdoor weer ontstaat). Dit WK draait echt om veel te veel randzaken. Voetbal, dat is het enige waar een WK om zou moeten draaien.

Het is dat ze gelijk gespeeld hebben,anders waren ze al opgerot.

Als je eventueel wilt stoppen kan je dus ook gewoon iemand met die band laten spelen want dan maakt een gele kaart ook weinig uit. Als je als enige land die band draagt maak je denk ook wel een goed statement.

24 november 2022 om 12:37

Haha en jij denkt dat de FIFA of Qatar daar wakker van liggen? Nutteloze bandjes. Ze vinden het onacceptabel maar accepteren wel dat hun aanvoerder zonder band speelt. Als je echt ballen had en die band o zooo belangrijk vind dan had je je aanvoerder verplicht de band te dragen

24 november 2022 om 14:59

Gaat er niet om of de Fifa of Qatar er wakker van ligt. Want de Fifa zal niet snel wakker liggen, die zwemmen in het geld wat ze verdiend hebben aan dit WK-bid. Gaat erom dat je die band gewoon kan dragen ipv zeuren dat je hem niet mag dragen ( ivm gele kaart ) en dan dreigen om het toernooi te verlaten.

Haha zelfs als er 2 of 3 europese uitstappen blijven er 100+ landen over #DoeiDoei

24 november 2022 om 12:33

homohater, misschien ben je ook wel een racist wie zal het zeggen. blijkbaar is dit het nieuwe normaal

Opgeruimd staat netjes! wegwezen! Als je geen respect hebt voor de normen en waarden van het land dan moet je lekker thuis blijven. Belachelijke Denen

Georganiseerde Religie bewijst iedere keer weet dat het enige doel daarvan macht en onderdrukking is.

Ik wil ook met mijn 4 vrouwen kunnen trouwen alleen krijg ik dan wel 4 tot 6 jaar gevangenis straf hier in Nederland.Love is love toch? of geld dat alleen voor homo's en pedo's in dit deel van de wereld? Voor de rest heel erg van de doden natuurlijk echter als wij niet hypocriet willen zijn voortaan ook geen wk meer in frankrijk en nog meer andere europese landen die kinderen in de diamantenmijnen van afrika aan hun lot over laten hoeveel mensen er wel niet in die mijnen jaarlijks sterven voor de westere regeringen maar daar hoor je natuurlijk niemand over.

Het westen met haar suprematistische illusies bepaalt niet wat politiek wel en niet mag. Je uitspreken over Palestina, Qatar, misstanden bij de kledingsponsoren en andere sponsoren mag niet. Maar uitspreken tegen Rusland, Qatar etc en voor Oekraïne, Queer ideologie etc mag weer wel. Beste westerse landen, jullie hebben absoluut niet de moral high ground noch zijn jullie de standaard voor goed en kwaad. Met vriendelijke groeten, de rest van de wereld.

24 november 2022 om 17:38

Je mag je niet uitspreken over Qatar en de regel daarna mag je wel uitspreken over Qatar. Beetje verwarrend.

24 november 2022 om 23:06

U vergist zich. Over 2000 jaar denken ze er in Qatar ook zo over. Alleen lopen ze daar ongeveer 2 decennia achter.

Wat zou dit een geweldig voorbeeld zijn. Dat alle andere landen mogen volgen.

Mochten ze er na de volgende wedstrijd uit liggen zou ik alle spelers een one love shirt aantrekken. En dan mag de scheidsrechter kiezen of hij iedereen van het veld stuurt en daarmee de paar supporters zonder een minuut voetbal naar huis laat gaan, of de regel van de FIFA aan de laars lappen.

Dit is overigens het ideale moment om een tegenkandidaat voor die Infantiel voor te dragen. Elke willekeurige kandidaat uit welk Europees land dan ook is meer geschikt dan Infantino.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 2 december
Feyenoord gaat zich mogelijk versterken met Patricio Pacifíco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren