Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Kroatië
Kroatië
vs
België
België
Canada
Canada
vs
Marokko
Marokko

Advocaat Ihattaren meldt zich met statement: ‘Weer in vrijheid gesteld’

Woensdag, 23 november 2022 om 19:29Wessel Antes • Laatste update: 14:52

Sander Janssen, de advocaat van Mohamed Ihattaren, heeft via Twitter laten weten dat zijn client inmiddels weer vrij is. Dinsdagavond werd bekend dat de twintigjarige voetballer was aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een bedreiging. Janssen brengt een dag later via social media een statement naar buiten.

“Zoals bekend is Mohamed Ihattaren gisteren door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een bedreiging. Het betreft een zaak van geruime tijd geleden die nog bij de politie in onderzoek is”, aldus Janssen. “Mohamed heeft daarover bij de politie verklaringen afgelegd en is vandaag (woensdag, red.) weer in vrijheid gesteld. Wij zullen in overleg gaan met het openbaar ministerie over de verdere afdoening van deze kwestie.”

Janssen gaat ook in op de moeilijke periode die Ihattaren doormaakt. “Zoals uitgebreid in de media is bericht heeft Mohamed een veelbewogen periode in zijn (jonge) leven gekend. Hij had in de afgelopen weken de weg naar boven weer gevonden en zal zo snel mogelijk terugkeren naar Italië om daar zijn trainingen te hervatten. Hij hoopt dat hem de rust en gelegenheid zal worden geboden zich weer honderd procent te kunnen richten op waar het voor hem - en zeker in deze tijd: velen met hem - allemaal om draait, het voetbal.”

De Telegraaf maakte dinsdagavond bekend dat Ihattaren door de politie in Utrecht gearresteerd was wegens een ernstige bedreiging. De arrestatie vond plaats bij een huis in Utrecht waar de middenvelder op dat moment verbleef. Agenten in uniform en in burger voerden Ihattaren uiteindelijk af naar een politiebureau. Het is nog steeds niet bekend wie de linkspoot bedreigd zou hebben en waarom.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Ajax bevestigde eind vorige maand middels een officieel persbericht dat de koopoptie op Ihattaren niet gelicht zal worden. De vleugelspeler annex aanvallende middenvelder werd sinds januari 2022 gehuurd van Juventus, en had voor twee miljoen euro definitief overgenomen kunnen worden van la Vecchia Signora. Ihattaren speelde uiteindelijk slechts één duel in Ajax 1. In Turijn ligt Ihattaren nog tot medio 2025 vast.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door erikdebosz)

Terug naar Italië? Ben bang dat ze niet op hem zitten te wachten…

23 november 2022 om 19:56

Volgens mij heeft hij nog een 1 jarig contract en moeten ze zijn salaris blijven betalen. Tenzij hij wordt veroordeeld dat ze dan zijn contract ontbinden.

23 november 2022 om 20:07

Ik denk dat Juventus inmiddels meer dan genoeg heeft om het contract te kunnen ontbinden. Hij is nou niet bepaald goede reclame voor een club momenteel.

23 november 2022 om 20:57

hij staat nog tot 30 jun. 2025 onder contract bij juventus echter kan ik me niet voorstellen dat ze met hem doorgaan.

23 november 2022 om 22:38

Driessen zei ook dat Ihattaren akkoord was gegaan met een aanzienlijk lager salaris wanneer hij niet bij Ajax zou slagen. Mocht dat waar zijn dan gaat Juventus natuurlijk helemaal niks meer met hem doen.

Jammer dat je die Michael Jackson même met die popcorn hier niet kan gebruiken... Wat een soap...

Zou Juventus wel weten wat hun speler allemaal uitspookt in Nederland ???

23 november 2022 om 19:35

Waarschijnlijk zijn ze zelfs vergeten dat hij nog op de loonlijst staat.

23 november 2022 om 19:48

Dat heb me ook wel eens afgevraagd. Wat vind Juventus hiervan? Waarom hoor je die nooit? Als ze overtuigd zijn dat ze een megatalent hebben dan zou je toch verwachten dat ze daar zelf eens mee aan de slag willen. Die weten volgens mij oprecht niet wie hij is en dat hij op de loonlijst staat.

Zeer onhandige timing zo net na dat je groots aankondigt er weer voor te gaan. Het is een oude zaak maar er is altijd wel iets met hem. Het is een wonder als we hem ooit nog in de Champions League zien.

23 november 2022 om 19:38

Champions league? Het zou een wonder zijn als hij uberhaupt nog een keer op t voetbalveld staat

23 november 2022 om 19:49

Hij kan zich altijd nog aansluiten bij het gevangeniselftal.

23 november 2022 om 19:46

Echt jammer wat Mo allemaal doet, van je hobby werk maken en dan alles zo verpesten. Weet hij wel hoeveel jongeren dromen van een baan als profvoetballer. Mocht dit niet meer goed komen dan gaat hij echt grote spijt krijgen later.

Op dit punt hoop je niet eens meer dat hij nog iets van zijn voetbalcarriere maakt, maar dat hij op maatschappelijk vlak nog iets bijdraagt aan de samenleving. Want dat schijnt nu nog een uitdaging te zijn.

Ik vind dit wel een belangrijke nuance op het nieuws van gisteren. Een nuance die de Telegraaf gisteren best even had mogen geven...

Het gaat blijkbaar over een bedreiging 'geruime tijd geleden' (wat het dus niet per se een nieuw incident maakt, 2 weken nadat hij van de daken riep dat hij een winner was). Daarnaast is er vandaag ook de nuance dat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij die bedreiging ipv als hoofdverdachte.

Dat kan dus prima gaan over het 'incident' van afgelopen zomer of zelfs eerder ipv dat dit weer een nieuwe uitspatting is.

23 november 2022 om 20:06

Nou je kunt betrokken in het strafrecht meestal gelijkstellen met medeplegen. Hier is een zeer nauwe, bewuste en volledige samenwerking voor nodig. Niet niks dus.

Voor hoe lang vrij? Hij heeft zijn carrière zelf om zeep geholpen. Wie wil hier nog zijn hand aan verbranden. Jammer voor hem heb er geen medelijden mee 20 jaar nu . Leert het nooit geen kleinkind meer

23 november 2022 om 19:50

Tja aan de andere kant is de meest recente winnaar van de gouden bal veroordeeld voor afpersing, sex met een minderjarige, rijden zonder geldig rijbewijs, 100km te hard etc.

23 november 2022 om 20:05

Hij is niet veroordeeld voor afpersing, is vrijgesproken in de zaak met de minderjarige prostituee en die laatste twee vergrijpen zijn weliswaar schandalig, maar het belemmert een topspeler niet om te blijven voetballen. Nu vind ik Benzema buiten z'n voetbalcarriere ook maar een dubieus mannetje overigens. Je wordt niet zomaar zo vaak in verband gebracht met strafbare feiten, maar Benzema is wel een topsporter die leeft voor de sport. Dat is bij Ihattaren wel een totaal ander verhaal.

23 november 2022 om 20:10Afpersing: 1 jaar voorwaardelijk plus een boete van 75k - dat is toch echt gewoon veroordeeld.
Minderjarige: nou het ligt wat genuanceerder, hij had er sex mee maar kreeg geen straf omdat hij het 'niet kon weten'. Dan is het toch echt nog steeds gebeurd, hij is er alleen niet strafrechtelijk voor veroordeeld.

Mooi nieuws. Dan heeft hij vanavond precies genoeg tijd om een samenwerkingsverband aan te gaan én te beëindigen.

Hahaha…. Zo snel mogelijk terug naar Italië en de weg omhoog, wat een farce. Deze jongen kan zijn kont nog niet afvegen zonder hulp en motivatie. Klaar met zijn carrière, hoe spijtig ook. Hoop jongetjes zouden een moord doen voor zijn talent, zo zonde dat hij mentaal niet goed genoeg is voor de top.

“ Wij zullen in overleg gaan met het openbaar ministerie over de verdere afdoening van deze kwestie."

Yeah right. Alsof OM met jullie gaat overleggen over de afdoening. Hij is gewoon verhoord en weer vrijgelaten. Wil niet zeggen dat hij niet vervolgd gaat worden.

Stop toch eens met nieuwsberichten te plaatsen over deze jongen, is al 2 jaar profvoetballer af, behandel hem dan ook zo.

23 november 2022 om 19:48

Officieel is hij nog steeds profvoetballer. Hij heeft nog een profcontract.

23 november 2022 om 19:51

Kan allemaal zo zijn, maar zo gedraagt hij zich absoluut niet. We weten toch allemaal dat dit einde carrière is... hem aandacht blijven geven voedt z'n ego alleen maar. Deze jongen is dol op aandacht, negatief of positief maakt voor hem niks uit.

23 november 2022 om 19:52

Als je ziet waar een Castillion allemaal voor heeft gespeeld, dan kan Ihattaren nog heel wat afreizen.

23 november 2022 om 19:58

Die heeft ook meer gepresteerd in zijn carrière dan Ihattaren... en dat zegt meer over Ihattaren dan over Castillion. Daarnaast is die jongen nooit zo negatief in het nieuws geweest met randzaken als Ihattaren. Volstrekt belachelijk dat je hem durft te vergelijken mrt deze jongen, en dan mij betichten van trollen. Gevalletje pot verwijt de ketel.

23 november 2022 om 20:08

Ihattaren heeft zelfs meer gepresteerd dan Castillon. Voordat zijn randzaken begonnen, was het gewoon een prima voetballer bij PSV. Dat heeft Castillion nooit voor elkaar kunnen krijgen.

Ach jongen, gaat het? Je bent gewoon elke keer aan het trollen, want ook nu weer ben geforceerd negatieve comments aan het plaatsen. Positief nieuws komt er niet uit bij jou. Je lokt gewoon reacties uit en dat valt al snel op. Dat is ook bekend van mensen in het verleden die al een ban hebben. Dus kijken of je hier nog bent over een maandje.

23 november 2022 om 20:23

Die paar wedstrijdjes in PSV 1 zonder indrukwekkend rendement noem jij meer gepresteerd dan iemand die al 10 jaar profvoetbal speelt? Dan ben jij wel erg snel om zeg. Maar prima hoor, een kinderhand is gauw gevuld blijkt maar weer.

Hahaha, je hoeft nu geen spiegelgedrag te vertonen met je "ach jongen, gaat het?", slimme tactiek maar daar prik ik zo doorheen. Volgens mij ben jij juist degene die zich ontzettend druk loopt te maken om iemand die wat loopt te posten op een voetbalsite dat blijkbaar niet in jouw straat past. En mocht het zo zijn dat je gelijk hebt dan ben ik hier binnenkort toch niet meer te vinden, geen reden dus om je zo druk te maken, denk aan je hart.

23 november 2022 om 20:29

Qua niveau heeft Ihattaren meer gepresteerd dan Castillion, over het aantal jaar kunnen we natuurlijk nog niet spreken, maar de kans is aanwezig dat er ook zo'n carrière voor Ihattaren in het verschiet ligt.

Ik snap niet wat er leuk aan is om te trollen op een voetbalwebsite en dat mensen zelfs VPN hebben om hier telkens nieuwe accounts aan te maken. Ik snap er echt geen zak van, maar goed om te horen dat jij toegeeft dat je aan het trollen bent, dat zorgt voor minder hartkloppingen. Dank voor de tip!

23 november 2022 om 20:35

Lezen is moeilijk blijkt maar weer... Mocht het zo zijn dat je gelijk hebt is heel iets anders dan dat ik zeg dat je gelijk hebt. Maar je laat me wel oprecht lachen op dit moment aangezien je serieus denkt dst ik een oud member ben hahaha.

23 november 2022 om 20:42

Wie het laatst lacht, lacht het best...

‘Hij zal zich weer gaan focussen op voetbal’ hoe vaak heb ik dat wel niet gehoord zo’n 7000000 keer de afgelopen 10 weken.. heet hij niet toevallig Mo Rutte? Deze man zie je over 10 jaar bij de Plus achter de kassa zitten (niks mis mee dus niet denigrerend bedoeld) en hoor je eeuwig ‘jaaa hij was zo goed maar…’ en klaar. Deze man is niet gemaakt voor prof voetbal simpel zat!!

Als hij dit soort fratsen bij Juventus uithaalt is het snel afgelopen lijkt me...

Wel vreemd dan. Als het gaat om een bedreiging van een tijd geleden, komen ze je niet ineens arresteren terwijl de zaak al langer loopt, lijkt me. Maar goed, misschien heeft hij z'n "meldplicht" gemist of zo.

Waarschijnlijk had de politie ook al snel door dat hij ontoerekeningsvatbaar is en hebben ze hem maar naar buiten begeleid.......op naar een nieuwe begeleider.

Misschien ff snel een tegeltjeswijsheid op insta posten. "Hard work beats talent" misschien of anders "Attittude not aptitude determines altitude".

Benfica zou wel een mooie nieuwe club voor hem zijn, mooi stadion, goeie trainer.

Kunnen we stoppen met berichten over Ihattawie? Een jongen die de duurste speler ooit van PSV wilde worden. In Eindhoven alle mogelijke hulp en middelen aangeboden heeft gekregen. Er zelf met de pet naar heeft gegooid. En ook bij anderen niet beter is geworden. Er is een competitie vol met spelers die wel aandacht verdienen. Er hard voor hebben gewerkt en met minder mogelijkheden wel zijn geslaagd. We wensen Mo veel succes met de rest van zijn leven in Italië of bij de Mac. Mocht hij ooit iets echt presteren horen of lezen we het wel.

Volgens mij is de rust hem keer op keer geboden, maar verprutst hij het toch elke keer weer zelf. Ik hoop dat hij in italie de draad weer op kan pakken, maar het is wachten op een nieuw incident

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord3322
2.Ajax3027
3.PSV3022
4.AZ299
5.FC Twente2715
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. BrobbeyAanvaller148
S. BerghuisAanvaller145
S. BergwijnAanvaller148
R. PasveerKeeper140
D. TadićAanvaller143
L. LuccaAanvaller82
C. BasseyVerdediger121
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

17 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Sampdoria 0 0 0 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 5 4 0 0
2020/2021 PSV 22 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ihattaren wil terug naar PSV; Rik Elfrink rept over ‘een oceaan door de Rijn’

Mohamed Ihattaren zou dolgraag willen terugkeren bij PSV, zo bevestigt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Op dit moment is een comeback van de twintigjarige middenvelder bij de Noord-Brabantse topclub echter...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren