Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Costa Rica
Costa Rica

Twitter gaat los op zeer vernederende ‘dans’ van Rüdiger, die te vroeg juicht

Woensdag, 23 november 2022 om 16:31Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:42

Wie het laatst lacht, lacht het best. Dat moeten de spelers van Japan hebben gedacht na de sensationele stunt op het WK tegen Duitsland (2-1). De Aziaten keken tot aan de 75ste minuut tegen een 1-0 achterstand aan en leken in geslagen positie. De Duitse verdediger Antonio Rüdiger vernederde na een uur spelen zijn directe tegenstander Takuma Asano, een moment dat nu razendsnel rondgaat op internet.

Rüdiger sprintte de aanvaller van VfL Bochum er moeiteloos uit en wilde dat blijkbaar nog even benadrukken door wat opzienbarende passen aan zijn sprint toe te voegen. Dat werd de verdediger van Real Madrid allerminst in dank afgenomen door de Japanners, die na het eindsignaal verhaal haalden, zo is te zien op bovenstaande foto. Met name Ritsu Doan, maker van de 1-1, zocht Rüdiger op.

Karim El Ahmadi oordeelt in de tv-studio van de NOS hard. "Dit kun je echt niet doen. Nu lacht iedereen je uit", aldus de oud-middenvelder van Feyenoord. "Je staat 1-0 voor, en dan ga je dit soort dingen doen... Hij denkt er te makkelijk over, dat het al gespeeld is... Ik vind hem echt een fantastische verdediger, ook bij de clubs waar hij gespeeld heeft, maar dit soort dingen doe je niet... Zeker niet als de wedstrijd niet eens gespeeld is."Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door shadyng)

Dit was echt genant. 100% karma voor hem.

23 november 2022 om 16:37

Dit was gewoon genant om te zien van Rudiger, die zou toch beter moeten weten. Mooi om te zien dat uitgerekend Asano dan ook de winnende maakt!

23 november 2022 om 20:12

''die zou toch beter moeten weten''. Nee hoor, is altijd al een naar mannetje geweest met daarnaast smerige overtredingen in zijn arsenaal. EK 2020 heeft die de Bruyne de openingswedstrijd door de neus geboord met een zeer smerige overtreding en nu flikt die dit in de openingswedstrijd. Een van de meest onsympathieke verdedigers die er rondloopt. Heerlijk dat Japan hier met 3 punten het veld verlaat.

23 november 2022 om 16:40

Denigrerend gedrag inderdaad. Wat mooi dat je er dan nog met 1-2 afgaat.

23 november 2022 om 16:59

Hoezo? Zo rennen doet Rudiger wel vaker, ook als hij iemand probeert in te halen en als hij op maximale snelheid zit. Kijk dit gerust na in een aantal wedstrijden.

23 november 2022 om 17:22

Dan is het helemaal een droeftoeter haha

23 november 2022 om 18:40

Ik heb me best gedaan, maar kan nergens vinden dat hij zo rent ald hij iemand moet inhalen. Enkel als die ervoor loopt al. Heb je een voorbeeldje waar die op deze manier rent als het erom gaat..?

Hij doet dit blijkbaar wel vaker. Slaat alsnog nergens op. Gemiste kans dat Japan niet met z'n allen zo naar binnen renden na de wedstrijd.

23 november 2022 om 16:47

Hahahahaha die gozer die scoorde, moest na zijn goal direct zo langs Rudiger zn neus rennen. Dat had echt goude tv opgeleverd. Wat lekker dit. Blijft een vervelende speler die Rudiger.

23 november 2022 om 16:47

Zou het misschien nut kunnen hebben? Vraag ik me gewoon af. Het verkort te remweg misschien, bespaard energie. Wellicht is dit een beweging voor meer stabiliteit indien de Japanner hem een duw geeft, iets met hakken in het gras ankeren. Ik weet het niet. Het is volkomen belachelijk om dit te doen. Bij welke stand ook. Eigenlijk alleen leuk als je verrassend voor staat en je hiermee een veel betere directe tegenstander kan vernederen.

23 november 2022 om 19:00

@meneertjej, Fysiek niet, dat is onzin. Het is eerder vermoeiend. Mentaal kan het wel iets doen. Net zoals boksers soms gefrustreerd kunnen raken als de tegenstander allemaal rare dingen gaat doen en ze hem nog steeds niet kunnen raken.

23 november 2022 om 22:26

Zelfs al was het iets om energie te besparen oid is het door dat tongetje naar buiten te steken nog steeds hartstikke onsportief. Mooi dat dat dan weer terug slaat.

Een van de meest overschatte verdedigers allertijden. Had een goed jaar bij Chelsea maar werd gewoon gered door het 3 verdedigers systeem.

23 november 2022 om 16:40

Altijd grappig. Iemand speelt dus een seizoen meer dan goed. Speelt een wedstrijd minder of doen iets raars en meteen worden zijn eerdere prestaties gedowngrade...dat slaat nergens op

23 november 2022 om 16:42

Maar Rudiger is wel zwaar overschat tho.

23 november 2022 om 16:54

Maar Rudiger is echt een matige verdediger die te graag Pepe wilt zijn, getuige zijn overtreding destijds ook op de Bruyne in de CL finale.

23 november 2022 om 17:07

Mua, ook te vaak worden spelers na 1 goed seizoen volledig opgehyped, terwijl de seizoenen ervoor en erna flink tegenvallen. Nu is Rudiger wel goed, maar naar mijn mening ook zeker geen geweldenaar.

23 november 2022 om 17:01

een dwaze actie dat wel maar wat zou de oorzaak zijn van het feit dat Chelsea de nul niet meer kan houden ???
Zeg nu niet omdat Christensen weg is hé want dat was de flapdrol in die Chelsea verdediging hoor.
Neen alle gekheid op een stokje Rüdiger moet zulke beweging niet maken maar voor de rest is het een oersterke snelle en kort wendbare verdediger !

Tja….het WK kent geen kleintjes. Man man man pipo

23 november 2022 om 18:11

Iran en Qatar gaan geen punten pakken. Kunnen er vrij weinig van. Net als dit Australië. En eerlijk is eerlijk, vooraf had ik Saoedi-Arabië ook genoemd.

Dit doet hij vaker niet de eerste keer dat hij dit doet. Beschamend gewoon. Vandaag krijgt hij dan ook de deksel op de neus.

Ik weet niet wat zijn bedoeling was achter deze ‘run’, maar als het was om je tegenstander te vernederen of beetje popi jopi te doen… heerlijk dat je dan nog zo op je bek gaat.

23 november 2022 om 16:55

Dit doet hij echt bijna elke wedstrijd

Hoe dom ben je dan ook om dat bij een 1-0 voorsprong te doen? Als je al zo kinderachtig wilt zijn moet je het pas doen als je ruim voor staat of zo.

Voorheen stonden Duitsers bekend vanwege degelijkheid, opgeven en in de laatste minuut gerust nog even de beslissende maken. Daar lijkt dit totaal niet op

Tegenwoordig met de smeltkroes van culturen en voetballers die in alle competities uitzwerven, is het wellicht ook lastig om nog zo'n team samen te stellen. Voor de kansen van Oranje wel goed, al deze blamages.

23 november 2022 om 16:42

Precies wat je zegt in je 2e stukje is de reden waarom het Duitse elftal totaal niet meer te vergelijken is met voorgaande jaren + de “smerige” Duitse voetballer sterft ook een beetje uit.

23 november 2022 om 16:57

De enige van hun nieuwe generatie die nog zo een ‘smerige’ Duitser is, is Kimmich. Ik denk dat je dat wel met me eens kan zijn. Een beetje de opvolger van Thomas Muller qua smerigheid.

23 november 2022 om 18:32

Exact. Was idd de enige die ik kan opnoemen.

23 november 2022 om 17:08

Voorheen hadden de Duitsers dan ook een karvracht aan topspelers. Dat is nu zeker niet het geval. Buiten een enkeling lopen er niet echt geweldenaren rond. Daar hebben meer landen last van.

Wordt allemaal groter gemaakt dan dat is het is....
Is toch lachen , je tegenstander een beetje nennen in een sprintduel?
Krijg je de deksel uiteindelijk op je neus ...maar met de actie zelf is niks mis.
Toen ik de reacties las in een andere topic dacht ik dat ie een Fortnite dans deed voor zn neus... Of toen NL vs Andorra met de penalty van Van Nistelrooij...dat is onrespectvol.

Heerlijk. Zo beantwoord je dat dus! Hoe arrogant kan je zijn. Heerlijk. Japan op karakter gewonnen!

Rudiger is altijd een beetje vervelend mannetje geweest in het veld... Heeft altijd wel van die kleine gebaartjes en dingetjes, staat soms ook uitbundig te lachen tegenover een tegenspeler als die boos wordt of klein tikje links en rechts..

Hij imiteerde z'n manier van rennen in fifa 23. Ik vond het wel grappig. We moeten er ook niet zo zwaar aan tillen.

Huh! Wat brabbelt iedereen nou? Zo rent hij altijd als hij een sprint inzet! Wat een onzin! Misschien even Celta uit terugkijken. Wat een joke is dit zeg! 🤦

Hahaha, werd in de jaren 80/90 al gedaan door Deion Sanders. Zoek maar op Youtube op Deion Sanders High stepping. Soms gewoon 20/30 meter voor een touchdown

23 november 2022 om 18:19

Inderdaad, Kelce scoorde er zo afgelopen maandagnacht nog eentje. Hoort er een beetje bij, wat shownmanship. Niet groter malen dan het is. Grote kans dat 'ie dat even na wilde doen hahah.

23 november 2022 om 18:24

@martijn R, ik noemde Kelce inderdaad een halfuur geleden ook al een paar reacties hierboven hahaha. Rudiger heeft het vaker gedaan dus ik denk niet dat Kelce per se zijn inspiratie was.

23 november 2022 om 18:42

Oh hahah, zie het. Had daar overheen gelezen. Maar het is idd iets wat in Amerika vrij normaal is. De ophef vind ik dan ook een beetje overdreven.

23 november 2022 om 19:21@martijn R, klopt, dat je daar als nuchtere Nederlander misschien niets mee hebt, oke dan kan ik nog begrijpen ook al vind ik het zelf allemaal fantastisch maar al die reacties over racisme zijn echt belachelijk (zijn inmiddels ook weggehaald, voordat iemand zich afvraagt, van waar zie jij dit staan).

Wat ik ook mooi vond is dat ze lekker hebben verloren. Voetbal is voetbal en geen plek voor handje voor de mond. Dan mogen ze in de politiek lekker doen

Hahaha lachen dit. Bij Rudiger vraag ik me wel vaker af of hij nou serieus rent of leuk probeert te doen.

Zegt denk ik veel over zijn concentratieboog, wanneer je volledig op de wedstrijd gefocust bent lijkt het me niet dat dit soort rare fratsen in je opkomen.

Ja ik had ook graag gezien dat ze met z'n allen rond die Ruddiger waren gaan lopen om hem te voor schut te zetten zoals hij dat met die Japanse speler deed.

Dit doet hij altijd, heeft niets met disrespect te maken.

Wat een kneus. Lekker dat juist hierom Japan wint.

Het schijnt dat ze na de laatste fluitsignaal ook met hun hand op hun mond naar binnen zijn gegaan.
#voetbalenpolitiekgescheidenhouden

Dit soort fratsen verwacht je doorgaans niet van een Duits international. Past ook totaal niet bij Duitsland dit soort gekkigheid.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

3 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Real Madrid 12 1 1 0
2021/2022 Chelsea U23 0 0 0 0
2021/2022 Chelsea 34 3 9 0
2020/2021 Chelsea 19 1 0 0
2019/2020 Chelsea U23 2 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren