Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Zuid-Korea
Zuid-Korea
vs
Portugal
Portugal
Ghana
Ghana
vs
Uruguay
Uruguay

Nieuwe WK-stunt: goal Doan leidt sensationele zege Japan op Duitsland in

Woensdag, 23 november 2022 om 16:01Paul Jeursen • Laatste update: 18:29

Japan heeft in Groep E voor een daverende verrassing gezorgd door Duitsland te verslaan. Een kwartier voor tijd keek Japan nog tegen een 1-0 achterstand aan in het Khalifa Internationaal Stadion. Treffers van invallers Ritsu Doan en Takuma Asano zorgden echter voor een 2-1 winst. Ilkay Gündogan had de score geopend, maar daarna verzuimden de Duitsers door te bijten en Japan de genadeslag toe te dienen, hetgeen hen duur kwam te staan.

De spelers van Duitsland maakten voor de aftrap een statement tegen de FIFA. Bij de officiële teamfoto vooraf bedekten zij allen de mond om te protesteren tegen het besluit van de FIFA om de One Love-armband te verbieden. De Japanners zaten er vanaf het eerste fluitsignaal dicht op en stichtten ook als eerste gevaar. Na acht minuten verspeelde Gündogan de bal en na een scherpe voorzet van Junya Ito tikte Daizen Maeda binnen. De spits liep echter buitenspel. Na een kwartier meldden de Duitsers zich voor het eerst nadrukkelijk toen Antonio Rüdiger een corner naast kopte. De Japanse doelman Shuichi Gonda werd na twintig minuten aan het werk gezet toen Joshua Kimmich van buiten de zestien aanlegde.

Het groepsgewijs drukzetten van Japan zorgde af en toe voor paniek bij de Duitsers, maar gaandeweg de eerste helft nam de ploeg van Hansi Flick het heft in handen. Een schot van Gündogan was een makkelijke prooi voor Gonda en vlak daarna vond de middenvelder van Manchester City de Japanse keeper wederom op zijn weg. Na een half uur spelen kreeg Duitsland een strafschop. Kimmich vond David Raum in de zestien en die werd ten val gebracht door Gonda. Gündogan, de uitblinker van de eerste helft, faalde niet van elf meter. Na de treffer ging de omsingeling van de Duitsers rustig verder. Eerst schoten Kimmich en Jamal Musiala hoog over en in blessuretijd tikte Havertz de 2-0 binnen, echter stond hij buitenspel.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen Musiala de 2-0 op de schoen had. Het supertalent van Bayern München slalomde langs vier Japanners, maar schoot wild over. Gündogan dacht vlak daarna zijn tweede te maken. Zijn schuiver, op aangeven van Musiala, schampte echter de buitenkant van de paal. Op de counter, via Ito en vooral middels invaller Asano, probeerden de Japanners gevaar te stichten, echter zonder succes. De Duitsers leken een tandje terug te schakelen en controleerden de wedstrijd. Met nog twintig minuten op de klok moest Gonda in één minuut vier keer redding brengen op vier opeenvolgende inzetten van Gnabry. Het uitblijven van de 2-0 kwam hen duur te staan.

Vlak na Gnabry’s kansen sloeg de schrik de Duitsers om het hart. Asano dacht Manuel Neuer van dichtbij te verschalken, maar de doelman was alert. Twee minuten later was het de ingevallen Doan die toch de gelijkmaker aantekende. Neuer redde goed op een schot van Takumi Minamino, al viel de bal vervolgens precies voor de voeten van Doan: 1-1. Flick besloot daarna Niclas Füllkrug en Mario Götze in te brengen. Voor de ex-PSV’er was het zijn eerste interland sinds 14 november 2017. Japan kwam met slechts zeven minuten op de klok zelfs op een voorsprong. Asano nam de bal perfect mee en schoot deze achter Neuer. Duitsland zette met man en macht een slotoffensief in en claimde tot tweemaal toe een penalty. Hier was echter geen sprake van. Een knal van Goretzka liet Japan nog even beven, maar Gonda zag de bal naast gaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

294 reacties (laatste reactie door rkallan)

Halve finale: Japan - Saoedi Arabië

23 november 2022 om 16:04

Geweldig, een halve finale zonder zinloze statements zou dat zijn!

23 november 2022 om 16:05

Dat zou Argentinië Brazilië ook zijn.

23 november 2022 om 16:06

Quaresma. Vind het vooral zinloos om onder een wedstrijdverslag te beginnen over onzinnige statements, zodat er weer een discussie ontstaat. Zelf wil je dus dat andere landen zich beziggehouden met alleen voetbal, maar zelf ga je een topic kapen om weer een discussie te hebben over alles behalve voetbal. Heel logisch ja...

23 november 2022 om 16:06

Eén ding is zeker, Marokko gaat daar niet komen

23 november 2022 om 16:08

Al die flauwekul wordt er uit de kast getrokken voor een beetje aandacht..

23 november 2022 om 16:14

Het resultaat spreekt boekdelen. Voor elke wedstrijd wordt van alles door je strot geduwd. Ga eens voetballen.

23 november 2022 om 16:55

@prem, wat ben jij een trol, kun je niks anders bedenken dan die zielige reactie.

23 november 2022 om 17:20

Een zinloos statement over zinloze statements. Ironischer kan haast niet

23 november 2022 om 19:29

Heerlijk dat Duitsland verliest. De Duitsers zijn niet gekomen voor voetbal, maar voor een lhbti propaganda statement. Dat meer dan 10 wk landen niet in hun statement geloven kan de Duitsers niet schelen. Typisch Duitse arrogantie en naïviteit.

23 november 2022 om 19:36

@pagliuca: alsof het voor een statement een reet uitmaakt dat er bepaalde landen niet in geloven. Niemand interesseert zich ook maar een reet voor die 10 middeleeuwse nikszeggende landjes

23 november 2022 om 16:08

Die rudiger stond ook heerlijk voor paal met zijn denigrerende loopjes. Die wordt vierkant uitgelachen in Duitsland. Terecht het deksel op de neus. Duitsers dachten wel even op halve kracht te winnen om zich te sparen tegen spanje.

23 november 2022 om 16:20

Rudiger met zijn achterlijke gedrag zal wel aangepakt worden. Maar het allerhardst moet die Gundogan aangepakt worden. Hoofdschuldige aan dit resultaat. Meerdere malen bij hele grote mogelijkheden voor eigen succes gaan ipv de bal opzij te leggen naar een medespeler die vrij stond en er een veel grotere kans zou ontstaan. Wedstrijd had al lang beslist moeten zijn door Duitsland.

23 november 2022 om 16:24

Na Özil krijgt nu Gundogan de schuld?

23 november 2022 om 16:26

gewoon geen enkele spelers opstellen van Bayern bij Duitsland en het resultaat is al lang gekend. Duitsland is dan enkel nog slecht. Zelfs slechter dan middelmaat

23 november 2022 om 16:29

Ja. Alles ligt aan de Turkse Duitsers. Weet je dat nou nog niet? Jij moet niet altijd overal iets achterzoeken droeftoeter dat je bent, onder elk topic weer impliceren dat het "westen" iets heeft tegen islamitische/"oosterse" landen, of dat het "westen" verschrikkelijk racistisch en hypocriet is . Op basis van deze wedstrijd heeft Dennis gewoon gelijk. Gundogan had met iets meer overzicht zo 3 of 4 assists kunnen/moeten hebben. Normaal is overzicht 1 van zn sterke punten maar deze wedstrijd leek het echt alsof hij zelf de belangrijkste man wou zijn

23 november 2022 om 16:38

Mag je geen kritiek hebben op hem omdat hij van Turkse afkomst is? Hij speelde gewoon ontzettend egoïstisch en benadeelde daarmee zijn team enorm. Heeft niks te maken met zijn afkomst of met Ozil.

23 november 2022 om 17:59

Quaresma wat zul jij een vermoeiend leven hebben overal discriminatie achter te zoeken. Mijn hemel, mag iemand commentaar hebben zeg?

23 november 2022 om 16:19

Haha… heeeeeerlijkkkk.
Dan sta je daar met je zogenaamde statement en je handjes voor je mond nu mag je lekker je handjes voor je gezicht houden. Kneuzen

23 november 2022 om 16:25

Ok stoere jonge. Statement heeft toch niks met het verloop van de wedstrijd te maken klein paupertje.

23 november 2022 om 16:26

Zit het diep? De uitslag heeft helemaal niets met het statement te maken. Giroudmisgunner.

23 november 2022 om 16:35

Nou ze konden zich beter focussen op deze wedstrijd in plaats van hoe je een hypocriete statement kan maken haha

23 november 2022 om 16:37

Denk je nou serieus dat die jongens van Duitsland minder geconcentreerd zijn door een statement? Ze waren juist de 1e helft vele malen beter, dus net na dat statement dat ze maakten. Ben je nu dom of doe je dom?

23 november 2022 om 16:39

Duitsland dat een statement maakt tegen Qatar? Moet niet gekker worden haha. 2e wo zo snel vergeten?

23 november 2022 om 16:47

Oh Quaresma idd want Duitsers uit 2022 zijn hetzelfde als Duitsers uit 1940… die mogen nooit meer ergens wat van vinden, omdat er mensen waar zij geen invloed op hadden gemene dingen deden.

23 november 2022 om 16:47

Hoe lang moet je wachten tot je wel een statement mag maken? Niemand die nu nog leeft in Duitsland heeft iets te maken gehad met die oorlog.

23 november 2022 om 16:49

Je kan het niet eens zijn met het statement, maar dit is wel een heel kinderachtige reactie.

23 november 2022 om 17:07

Het is gewoon een hypocriete statement.

23 november 2022 om 17:17

Quaresma is het meest bezig met een statement maken dat een statement nergens op slaat.
Goed gespeeld van Japan.

23 november 2022 om 17:23

Nouja deels gelijk en weer ongelijk heeft hij. Zoals je zegt zijn die mensen van toen niet hetzelfde als nu. Maar we moeten met ons allen even onze bril af doen. Ons Holland van paar honderd jaar geleden was ook niet de zuiverste en helaas kan het verleden zich wederom in de toekomst herhalen. Zie vandaag ‘t nieuws waarvoor wij als Nederlanders door de rechtbank zijn veroordeeld voor de burgerlijke doden in Afghanistan. Zo zijn er wel talloze voorbeelden en rotte appels. Maar hou het lekker gewoon bij voetbal want als we met de vingers moeten wijzen komt daar toch geen einde aan. Als je ook iemand onzinnigs ziet reageren, reageer dan gewoon niet. Zoals een oud gezegde altijd deed luiden; een betere wereld begint bij jezelf.

23 november 2022 om 18:34

Als dat mogelijk zou zijn, zou het best grappig zijn geweest 😅

Als je ziet hoe andere outsiders en favorieten punten verspelen is die 0-2 van ons helemaal zo verkeerd niet als dat mensen het laten lijken, elke wedstrijd op het WK is een finale en elke 3 punten die je pakt moeten naar mijn zien gewoon gezien worden als goeie presentatie, ondanks dat dit natuurlijk niet het maximale is wat er in oranje zit.

23 november 2022 om 16:04

Precies, wij krijgen op die manier de kans om te groeien in het toernooi terwijl voor landen als Duitsland en Argentinië de druk er nu al vol op staat. Dat is toch niet lekker voor het vertrouwen. Argentinië zie ik het nog wel goed maken maar Duitsland heeft een serieus probleem met Spanje als volgende tegenstander.

23 november 2022 om 16:06

Snapte sowieso niet waarom mensen niet tevreden waren. Ik was juist heel blij slecht spelen en 3 punten pakken. Geen een land speelt 7 topwedstrijden plus als je de eerste wedstrijd 3-0 wint met sprankelend voetbal gaat iedereen je al de favoriete rol toeschuiven nu kun je rustig verder bouwen aan je elftal.

23 november 2022 om 16:11

Het zegt ook niets als je goed speelt. Engeland speelde prima tegen Iran, maar zou ik toch echt niet per se als favoriet zien, zelfde geldt voor Frankrijk. Die speelde simpelweg tegen een matig Australie en een tegenvallend Iran. Lijkt leuk, maar we zullen later zien wat het waard is.

23 november 2022 om 16:12

Omdat er ook mensen zijn zoals ik die graag mooi voetbal zien, alleen mag je tegenwoordig daar geen kritiek op geven als er gewonnen wordt.. Ik ben uiteraard blij met de 0-2 maar kwa kijkplezier was het een verloten wedstrijd

23 november 2022 om 16:14

Wie zegt dat je geen kritiek mag geven? Je mag prima kritiek geven, vooral doen, maar anderen mogen ook kritiek op jouw kritiek geven. Zo krijg je een mooie discussie.

23 november 2022 om 16:17

Omdat als je kritiek geeft op het spel het grote deel zegt dat het gaat om winnen, wat uiteraard ook klopt, alleen het oog wilt ook wat, ik persoonlijk vond het EK onder van Basten 10x leuker dan het WK van 2014 ondanks dat je in 2014 veel verder komt

23 november 2022 om 16:22

Zonder flauw te doen hoor. Maar wanneer hebben we onder Van Gaal echt oogstrelend voetbal gespeeld? Ik kan het me niet heugen. We spelen met een 5-3-2 systeem en de spelers in de basis zijn ook redelijk beperkt vergeleken met andere toplanden. Ik snap dat je het liever ziet, ik ook, maar dat lijkt me wel echt een utopie met deze selectie en speelwijze. Ik accepteer zodoende gewoon het resultaat en kijk voor het leukere voetbal wel hoe de andere landen nu de eer krijgen en zich later in het toernooi stuk lopen op ploegen die voor het resultaat gaan.

23 november 2022 om 16:23

En dus mag je dat niet zeggen? Het is verboden bij wet ofzo? Er is niemand die je oppakt voor het hebben van die mening, alleen er zijn anderen met een andere mening, die zij ook mogen uiten. Dan is het niet meteen zo dat jij niet je mening mag geven.

23 november 2022 om 16:23

Hier nog 1. Had echt een 1-1 ofzo verwacht tegen Senegal. Dus ieder beter resultaat was een meevaller haha.

23 november 2022 om 16:38

Ik was tevreden met de drie punten, maar het veldspel met een 532 was enorm slecht...

23 november 2022 om 16:53

Liever lelijk voetbal en ver komen dan oogstrelend voetbal en vroeg afhaken. Louis bouwt gewoon aan een ploeg die ontzettend lastig te verslaan is, zie ons oprecht ver komen. Maargoed, ik hoop dat laatste voornamelijk.

23 november 2022 om 17:12

Frankrijk werd ook wereldkampioen met saai voetbal. Boeien!

23 november 2022 om 16:13

Het is wel echt bizar hoe slecht alle toplanden zijn. Het enige topland wat me tot nu toe 'overtuigd' heeft is Frankrijk (hoewel ik Engeland niet gezien heb die ook een grote uitslag neerzetten, maar die worden sowieso geen wereldkampioen zolang Southgate daar coach is). Frankrijk speelde weer typisch Deschamps-voetbal, maar dat is echt wel een goede coach hoor. Het is niet leuk om te kijken, maar de Fransen sparen altijd energie voor een hectische slotfase/verlenging en na een tegengoal zetten ze zo makkelijk even tien minuten een tandje bij en scoren ze er sowieso twee.

Brazilië moet nog komen, maar voor de rest denk ik dat Nederland elk land gewoon kan verslaan en was Louis van Gaal nog niet zo gek met zijn 'we worden wereldkampioen'. Ik vond Nederland helemaal niet overtuigend, maar als je de uitspraak van Van Gaal opvat als in 'als het ooit kan, kan het nu' heeft hij gewoon gelijk.

Frankrijk is het sterkst, maar Nederland speelt onder een spelletje waar de Fransen een hekel aan hebben omdat ze dan zelf het spel moeten maken; Spanje speelt het meest verzorgde voetbal en wij liggen hen qua speelstijl wel, maar die hebben zo gigantisch veel moeite met scoren dat ze dat tegen onze verdediging al helemaal slecht gaat lukken, Argentinië en Duitsland zijn gewoon te kloppen hebben we net gezien en Brazilië heeft geen goede coach, maar wel een fantastisch elftal en Neymar.

Zolang we Frankrijk en Brazilië maar zo lang mogelijk ontlopen kunnen we een eind komen denk ik.

23 november 2022 om 16:23

Louis is gewoon de beste bondscoach op dit WK in tactisch opzicht. Kan een wedstrijd echt omzetten met een aantal wissels. Nu de verdediging in dit systeem goed staat… als de vorm voorin ook nog groeit in het toernooi, kan dit echt wat moois worden. Ik kan het al imagineren zoals Louis wil ;-)
Nog niet alles is verloren voor Duitsland, maar aangezien Spanje ook in de poule zit wordt het heel lastig! Arrogantie van Rudiger afgestraft, dat kon echt niet

23 november 2022 om 16:27

Engeland heeft de afgelopen maanden niet heel lekker gespeeld. Maar onder Southgate wel de halve finale van de Nations League, de halve finale van het WK in 2018 en de finale van het afgelopen EK gehaald. Dat is meer dan de alle Engelse bondscoaches van de afgelopen 50 jaar bij elkaar hebben gepresteerd terwijl daar ook genoeg goede selecties tussen hebben gezeten.

23 november 2022 om 16:31

Wat een stuk vol onzinnige aannames gebaseerd op een paar enkele wedstrijdjes. Frankrijk en Engeland spelen 3 versnellingen hoger dan wij, natuurlijk kunnen we daar wel van winnen, maar die landen zijn kwalitatief echt aantoonbaar beter.

Hoe kom je er bij dat wij een vervelend spelletje spelen voor de Fransen? Die kunnen 3 elftallen opstellen die allemaal gewend zijn om vrijwel altijd het spel te moeten maken..

Van Gaal roept overigens meestal dat ze kampioen willen worden, dat is wat anders dan roepen dat je kampioen gaat worden.

23 november 2022 om 16:44

@london: de prestaties van Engeland zijn toch (sterk) te nuanceren, nee?

Op het WK in Rusland hebben ze inderdaad de halve finale bereikt. Echter hebben ze ook maar tegen 2 sterke landen gespeeld: Kroatie in de halve finale en 2x tegen Belgie (poulefase en troostfinale). Ze verloren elk van die wedstrijden. Daarnaast hadden ze ongelofelijke mazzel met de loting waardoor ze eigenlijk quasi een 'free pass' hadden naar de halve finale.

Het afgelopen EK was het weer van je dat... Naast de 'easy route' naar de finale, kregen ze daarbovenop nog eens het thuisvoordeel in 6 van de 7 wedstrijden. Enige tegenstander van formaat was Duitsland, tegen wie ze op het eigen Wembley mochten spelen. De finale verloren ze van Italie.

Dus ja, op papier heel mooie resulaten. Als je je echter ietwat verdiept in de tegenstanders, dan kan je die mooie resultaten enigzins nuanceren. Want dan stel je vast dat ze 4 vd 5 'topwedstrijden' verloren hebben ( verloren van Kroatie, 2x Belgie en Italie). De rest van de wedstrijden was tegen landen waartegen Engeland altijd de favoriet is (zeker op het EK aangezien ze in zowat alle wedstrijden het thuisvoordeel hadden)

23 november 2022 om 16:48

Is Portugal geen topland? Hebben toch ook een waanzinnige selectie. Brazilie en Portugal schat ik het hoogst in met Frankrijk en Argentinie. Waarvan Frankrijk alles behalve gefaald heeft tot dusver.

23 november 2022 om 16:57

@ Mijn Optiek: Wat is dit nou weer voor gehak met de botte bijl?

Je klapt er vol in om vervolgens dingen te zeggen die helemaal niet expliciet over mijn reactie gaan. Ik zeg nergens dat Frankrijk en Engeland niet op een hoger tempo spelen; sterker nog, ik zeg dat ik Frankrijk tot nu toe het sterkste team op dit WK vindt. Ik zeg alleen dat ik geen enkel land tot nu toe onverslaanbaar acht hooguit op Frankrijk of Brazilië na. Zo gek is dat ook helemaal niet gezien het verloop van de interlands van het afgelopen halfjaar van nagenoeg alle toplanden niet heel best waren op die van Argentinië en Brazilië na.

Een subtopper als Denemarken die wel met een sterke internationale reeks bezig waren vallen vies tegen in hun openingswedstrijd (en dat is niet alleen met zenuwen spelen, die hadden überhaupt weinig automatismen om op terug vallen) en het andere topland wat internationaal goed bezig was gaat er af tegen Saoedi-Arabië en ook dat was niet op een manier waarvan je zegt dat dit een once in a lifetime was met een zee aan kansen. Over tempo gesproken; Argentinië had die wedstrijd gewoon het tempo niet om door de hoge lijn van Saoedi-Arabië te voetballen.

De reden waarom ik zeg dat we een spelletje spelen wat de Fransen niet ligt is omdat Deschamps al jaren laat zien dat hij het liefst wat meer blijft hangen om zo de Mbappés, Comans en Dembélés van het elftal op snelheid weg te kunnen steken; daarom komt Frankrijk ook bijna nooit met meer dan één verdediger over de middellijn. Van Gaal wil echter wel vanaf zijn eigen zestien verdedigen als het moet en dan haal je al een heel belangrijk aspect van het Franse spel weg, namelijk de versnelling van de middellijn. Natuurlijk is Frankrijk dan nog steeds heel goed in de kleine ruimte met o.a. Griezmann en Mbappé, maar Giroud heeft het zo al een stuk lastiger omdat hij dan tegenover Van Dijk komt te staan die waarschijnlijk zal blijven hangen in plaats van dat hij voor zijn man kan kruipen.

Je laatste zin snap ik überhaupt niet, ook niet wat die met mijn reactie te maken heeft. Van Gaal heeft in de aanloop van dit WK letterlijk geroepen dat Nederland wereldkampioen wordt, niet dat hij wereldkampioen wil worden met Nederland, want dat snappen we allemaal wel.

Ik schets in mijn reactie gewoon waar volgens mij de kansen liggen voor het Nederlands elftal, en daar sta ik nog steeds best wel achter

23 november 2022 om 17:05

@derkaiser123:

Hahah ik was Portugal oprecht gewoon helemaal vergeten. Ja Portugal is inderdaad een land met een geweldige selectie en hopelijk komen we hen niet tegen gezien ze één van onze grootste angstgegners zijn, maar ik vind Santos ook niet zo'n geweldige coach.

Ja, hij heeft een EK gewonnen en daar verdient hij alle credits voor, maar ik heb ook nog nooit een team een EK zien winnen wat zo weinig overtuigde (griekenland 2004 was ik te jong voor). Echter is dit een hele selectie vol voetballers en Santos wil nog niet al te graag voetballen. Daarnaast hadden zij ook geen al te beste reeks in aanloop naar het WK en vraag ik me sterk af of Ronaldo een zegen of een vloek gaat zijn. Of hij wil revanche op alles en iedereen nemen en perst hier zijn laatste kunstje uit, maar dat is een puur mentale gedachtegang van mij. Als hij namelijk net zo voetbalt als hij dat dit seizoen bij United gedaan heeft is het juist een last voor het Portugese elftal.

Ik weet het niet. Nederland wint niet van ze denk ik omdat het Portugal is, maar Frankrijk of Brazilië zijn nog een tikje sterker denk ik. Frankrijk is gewoon heel goed en Brazilië heeft zoveel aanvallend geweld dat Portugal daar niet tegen bestand is denk ik.

23 november 2022 om 17:31

Hakken lijkt mij overdreven, dat was in ieder geval niet de bedoeling. Je trekt een hele boel conclusies op basis van een handvol wedstrijden die nog niets zeggen. Je zegt bijv. dat Spanje moeite heeft met scoren, ga je dat nu terugdraaien op basis van 25 minuten waarin ze twee kansen benutten? Overigens vergeet je ook nog een paar landen die zeker gelijkwaardig zijn aan NL (denk aan Portugal en België).

Wat ik probeerde te zeggen, en daar blijf ik bij, is dat je een heel stuk vol met aannames de wereld in slingert die voornamelijk gegrond zijn op chauvinistische onderbuik gevoelens. Je bekijkt de zaken wel erg eenzijdig. Ik zou je willen adviseren om even lekker de poulefase af te wachten en daarna te kijken hoe de kaarten geschud zijn qua speelschema, vorm, blessures en dergelijken. Je hebt er immers niets aan om tiki taka te spelen in de poulefase, het gaat erom dat je de poulefase doorkomt en het beste zou zijn als nummer 1. Dat is vaak gunstiger voor het speelschema.

Het klopt dat Louis dat heeft geroepen, vandaar ook dat ik 'meestal' zei. Jij weet ook wel dat hij niet 100% overtuigt roept dat NL kampioen wordt, maar dat hij vooral wil dat zijn spelers er in geloven (ook wel imagineren genoemd door onze bondscoach).

23 november 2022 om 16:27

Het laat misschien ook wel zien hoe zwak Senegal is. Zo'n 2-0 zegt nog helemaal niets in mijn ogen.

23 november 2022 om 16:34

De hele poulefase zegt weinig in zo’n toernooi. Je moet er enkel voor zorgen dat je door gaat en het liefst als groepswinnaar omdat je dan normaal gesproken gunstigere tegenstander krijgt. Hoe en met hoeveel punten boeit niks. Ik lees hier zoveel hysterische reacties op basis van een handvol potjes. Wacht nou maar eerst even wie er eind volgende week door zijn naar de laatste 16 en dan kijken we wel verder.

23 november 2022 om 17:56

Ik vind Senegal helemaal niet zwak. Maar Mané missen is voor hen hetzelfde als dat wij zonder Frenkie spelen, of België zonder KdB etc. Meervoudig Afrikaans voetballer van het jaar als ik dat goed herinner.

Fantastisch resultaat van de Japanners en die tweede goal was echt van grote klasse.

Duitsland gaat niet ver komen, ontzettend matig middenveld vooral. Die Musiala is zo'n typisch overschat Engels talent en Gundogan is een egoïst pur sang. En dan als klap op de vuurpijl Mario Gotze die ingebracht wordt... ben blij dat wij Frenkie hebben.

23 november 2022 om 16:04

Hahaha Musiala overschat talent? Wat een grap, hoop dat je sarcastisch bent. Oh wacht een Ajacied als we het toevallig over het overhypen van talenten hebben….

23 november 2022 om 16:19

Musiala is een goede voetballer maar absoluut geen supertalent naar mijn mening. Mensen bombardeerden continue tot supertalent maar dan neem je je team op sleeptouw ondanks de leeftijd.

23 november 2022 om 16:24

Gast. Musiala neemt Bayern Munchen op sleeptouw wanneer het niet loopt. Je praat echt zoveel onzin. Je kijkt blijkbaar nooit een Bayern wedstrijd en heb toch een mening. Wat treurig.

23 november 2022 om 16:29

Dat is ook niet heel moeilijk bij een team als Bayern in de Bundesliga, totaal geen tegenstand. Die winnen van elk team daar met twee vingers in de neus en worden elk jaar kampioen. Je bent pas écht een goede speler als je je team op sleeptouw neemt wanneer het minder loopt en tegen zwaardere tegenstanders. Zo'n Bellingham bijvoorbeeld ben ik veel meer van onder de indruk.

23 november 2022 om 16:42

Musiala 1 van de grootste jonge talenten! Als je dat niet ziet kun je de tv net zo goed uitzetten...

23 november 2022 om 16:51

Laat maar zitten. Dit zijn discussies die nooit wat worden dat bevestig je al in je eerste 2 zinnen.

23 november 2022 om 17:03

Prima jongen. Het is toch algemeen bekend dat het makkelijker uitblinken is bij een team dat al lekker loopt en alles makkelijk wint dan wanneer het minder gaat? Maar neem maar lekker de benen, een verstandig maar lafhartig besluit.

23 november 2022 om 18:36

@arie_afca - Dat zien we inderdaad bij onze eigen Nederlandse talenten, De Ligt en Gravenberch, bij Bayern, toch? Of toch niet...

23 november 2022 om 16:04

Wat een clown die Rudiger. Heerlijk afgestraft door Japan.

23 november 2022 om 16:10

@xavihernandez_
Ik heb het ook gezien.. vanaf moment dat hij Japaner begon uit te lachen omdat hij sneller was, mocht japan van mij winnen. Dit is puur karma.
Hier volgen nog zeker memes van.

23 november 2022 om 16:13

Lachte hij daadwerkelijk iemand uit?

23 november 2022 om 16:04

Musiala een overschat Engels talent noemen slaat nergens op. Heeft zich al meerdere keren laten zien op champions league niveau en ook in de nationale ploeg.

23 november 2022 om 16:11

Ik vind hem inderdaad overschat. Begrijp me niet verkeerd, is een leuke voetballer maar mensen bombardeerden hem tot supertalent en dat vind ik het absoluut niet. Een supertalent neemt op die leeftijd zijn ploeg op sleeptouw.

23 november 2022 om 16:16

Wie is er wel een supertalent dan?

23 november 2022 om 16:21

Musiala neemt Bayern zowat in zijn eentje op sleeptouw in een superteam. Geen mening geven als je geen wedstrijden kijkt.

23 november 2022 om 16:27

Maar jij noemt Frenkie wel een 'supertalent' in je eerste post dus?

Frenkie heeft nog nooit een team op sleeptouw genomen toen die 19 was. Ja misschien Jong Ajax in de keuken kampioen divisie.

Musiala is statistisch gezien de beste speler momenteel van de bundesliga, waar Frenkie af en toe een leuke wedstrijd speelt bij Barcelona.

23 november 2022 om 20:29

Beter niet reageren als je geen wedstrijden van Bayern kijkt.

23 november 2022 om 16:05

Matig middenveld ? Whaha. Kimmich , goretzka , musiala & gundogan zijn matig wil je zeggen? Och sommige dingens dat jullie zeggen zijn echt zo belachelijk. Het is juist hun aanval en backs die armoedig zijn.

23 november 2022 om 16:07

De namen zijn waanzinnig, maar het loopt eigenlijk totaal niet.

23 november 2022 om 16:18

Ze spelen ook samen bij Bayern en het is hun oude coach. Andere wedstrijden draait het wel en vandaag ging het ook. Ze hebben gewoon veel kansen gemist. Dit verlies komt niet door hun middenveld maar door hun verdediging en Neuer zag er heel slecht uit bij de tweede goal

23 november 2022 om 16:31

De eerste helft hadden ze het allang af moeten maken, dit lag zeker niet aan het middenveld.

23 november 2022 om 17:27

Raum is ook een geen matige back hoor. Speelde een puike pot. Maar Sule is alles behalve een back. En ze hebben geen topspits.

23 november 2022 om 16:05

Volgens mij heb je een andere wedstrijd gekeken dan ik. Musiala was echt fenomenaal. Wat een techniek, zoveel gevoel. Met een beetje meer geluk maakt hij er 2 en is het over en uit. Dat geluk heb je wel nodig op dit soort toernooien.

23 november 2022 om 16:07

Die jongen is véél te wild voor de goal en heeft toch vrijwel niks laten zien deze wedstrijd? Mbappe nam op die leeftijd Frankrijk op sleeptouw.

23 november 2022 om 16:11

Ah want mbappe is dus de graadmeter om spelers mee te vergelijken? Je vergelijkt hier trouwens een aanvaller met een middenvelder... Welke 19 jarige middenvelder heeft zijn land op sleeptouw genomen eigenlijk op een wk?

23 november 2022 om 16:11

Duivendrecht, is that you?!

23 november 2022 om 16:13

Die Musiala wordt toch continue gebombardeerd tot supertalent? Dan is Mbappe idd een graadmeter, dat was namelijk ook een supertalent. Maar hiermee geef je zelf eigenlijk al aan dat je het geen supertalent vind.

23 november 2022 om 16:05

Haha niet zo overdrijven maat. Gundogan, Kimmich en Goretzka is wel een ander niveau dan Berghuis, Koopmeiners en de Roon. Ook Musiala zou bij ons gewoon basis staan. Dit maakt verder allemaal niks uit want Louis is 10x beter dan Low.

23 november 2022 om 16:07

@obstwasser laat hem . Het is een ajax fan & volgens hem is Frenkie wss de beste middenvelder op de aardbol en heeft NL het beste middenveld van het WK. De gemiddelde ajax fans niet serieus nemen hierop.

23 november 2022 om 16:08

Low is al 2 jaar weg.

23 november 2022 om 16:09

Ik heb liever een Klaassen die in dienst van het elftal speelt dan zo'n egoist als Gundogan. Hij had drie(!) keer een medespeler vrij voor de keeper kunnen zetten maar koos er continue voor om zelf te schieten. Duitsland heeft dit resultaat te danken aan hem.

23 november 2022 om 16:19

Die laatste bal had hij een perfecte kans, schoot m op de paal. Dan geef je niet af natuurlijk.

23 november 2022 om 16:24

Haha, met zulke opmerkingen als 'musiala een overschat talent' zal het mij idd niks verbazen als hij ook 'frenkie beste middenvelder op de aardbol..' eruitfloept

23 november 2022 om 16:27

maar de negatieve slechte bedrijfscultuur bij de DFB houdt verder aan. Hoog tijd voor schoon schip.

23 november 2022 om 16:32

Wat een boel onzin kun jij verkopen in die paar reacties die ik hier van je lees.

23 november 2022 om 16:07

Musiala was gewoon goed geze match. Als je dat geen talent vindt kun je beter handbal gaan volgen.

23 november 2022 om 16:10

Arieafca begrijpt het allemaal niet zo goed, maar dat is op zich natuurlijk heel begrijpelijk. Gezien zijn... gezien alles eigenlijk.

23 november 2022 om 16:11

Kimmich, Gundogan, Musiala, Goretzka

Dat noem ik een van de betere linies op het middenveld van dit Wk

Maar goed ieder zijn eigen mening

23 november 2022 om 16:15

Overschat talent? Die gozer is tering goed voor zo een jongeling.

23 november 2022 om 16:25

Haha manmanman. Musiala een overschat talent noemen. Is 1 van de grootste talenten momenteel samen met Bellingham.

23 november 2022 om 16:41

Kimmich, Gundogan, Goretzka, Musiala, Muller (afhankelijk van of je die als middenvelder ziet)... Ik weet het niet hoor, maar hier hebben er dan wel een goed middenveld op papier?
Nederland heeft alleen de Jong
Brazilie en Argentinie niet
Frankrijk qua namen ook niet


23 november 2022 om 16:47

Rasmussen is natuurlijk beter dan Musiala.

Als je Musiala overschat vind dan ben je wel echt af hoor..

23 november 2022 om 17:41

Leuk hoe je Musiala een overschat Engels talent noemt, terwijl het een Duitser van origine is.

Gelukkig hoeven we jou sowieso niet serieus te nemen. Je bent namelijk gewoon een troll. Ik heb letterlijk nog niet een normale reactie van je gezien, op het uit proberen van discussies en reacties na dan. Over een maandje zien we je niet meer terug, dat scheelt.

23 november 2022 om 18:16

Musiala is niveau Pedri/bellingham. Kimmich en Goretzka zijn 2 vd 3 beste spelers wereldwijd in hun rol, Valverde is imo de 3e. Gundogan is altijd heel onderschat geweest maar toont bij City toch heel vaak hoe goed hij eigenlijk is. Hoe kom je erbij dat dit een matig middenveld is?

Nederland heeft het heel goed gedaan gezien de andere uitslagen! Als je maar wint. Wat een pot wordt dat zondag tegen Spanje!

23 november 2022 om 16:07

Inderdaad zeg. Hopelijk speelt Spanje ook gelijk dan wordt het helemaal chaos.

23 november 2022 om 16:40

Oh ja, nu al zin in Duitsland Spanje. Kraker van de groepsfase! Gaat Spanje ook zo tegenvallen? Ik heb geen idee hoe die ervoor staan.

23 november 2022 om 17:29

Nou, je hebt je antwoord tot nu toe vallen ze niet tegen.

23 november 2022 om 20:30

Inderdaad. Sterker nog, beste team tot nu toe. Duitsland naar huis?

Te veel bezig met randzaken en vergeten te voetballen. Koek koek.
1e wedstrijd verloren van Japan en dan moet je nog tegen Spanje.. Succes
Denk dat Japan wel gewoon wint van Costa Rica.

Nein ich will noch niet gehen..

23 november 2022 om 17:46

Misschien is dat slechte spel wel het statement van sommige landen.

23 november 2022 om 18:54

Denk toch wel dat elke land ondanks alles het wk wilt winnen. Anders ga je niet.

Die mannen vlogen er op zeg! Heerlijke wedstrijd, heerlijk WK.

En na Argentinië stelt ook Duitsland teleur, na dit soort potjes ga ik Louis nog geloven ook, wij worden wereldkampioen!!

23 november 2022 om 16:04

En dan gaan we JUICHEN!
Zou toch heerlijk zijn!

23 november 2022 om 16:28

Allemaal IMAGINEREN jongens, voor het slapen gaan even 5 minuten denken dat we wereldkampioen worden/zijn.

23 november 2022 om 17:03

Dat werkt oprecht

23 november 2022 om 16:29

Zou wel geniaal zijn, als die na alle club successen dit ook nog even flikt op zijn leeftijd.

Hahaha genieten.

Ja echt heerlijk, alle landen met de onzinnige statements zsm naar huis! Dat hoop ik zo erg!!! Lekker alleen landen die willen voetballen!

23 november 2022 om 16:05

Zo vervelend dat het bij jou altijd over politiek moet gaan. Houd politiek en sport nou eens gescheiden On topic: zalig dit soort verrassingen op het WK. Zolang ze niet tegen Nederland voorkomen, maken de verrassingen van underdogs de Wk's vaak het leukst. Goed voetbal van de favorieten zie je toch zelden, alhoewel ik nu Engeland wel echt lekker vond aanvallen.

23 november 2022 om 16:31

Je mag inderdaad niets zeggen over mensenrechten en doden, want dan willen mensen je dat je naar huis moet. Haha, wat een triest argument quaresma.

23 november 2022 om 16:34

Ik geniet echt niet als de finale Japan -Saudi-Arabië Arabië zou zijn. Dat zou een nederlaag zijn voor alle voetballiefhebbers van de wereld. Verder ben je een enorm vervelend mannetje op VZ, word je nooit moe van jezelf?

23 november 2022 om 16:40

Ik zou het een heerlijke finale vinden.. Alle regenboog elftallen naar huis en alleen echte voetballanden laten spelen.

23 november 2022 om 16:53

Ja Saudi-Arabië is echt voetballand. Zit je aan de verboden middelen of ben je echt knettergek?

23 november 2022 om 20:59

Als het terecht is dan moet je dat gewoon accepteren.

23 november 2022 om 16:41

Wat voor jou onzinnig is, hoeft niet voor iedereen onzinnig te zijn. Maar blijkbaar heeft het statement je veel pijn gedaan, aangezien je er meerdere keren over hebt gereageerd.

23 november 2022 om 17:10

@Voetbalzone

Waarom heeft deze droeftoeter nog geen ban gevangen? Is al weken alleen maar bezig met dit soort kansloze provocaties.

23 november 2022 om 18:55

Want als je een statement maakt wil je niet voetballen. Vreemde gedachtengang. Als je wegkijkt voor het leed ben je niet beter dan de mensen die het leed hebben veroorzaakt. Natuurlijk draait het om het voetbal, maar de zware schending van mensenrechten kan niet genegeerd worden.

Niet verbaasd over dit verlies. Dit team mist iets en dat is niet alleen verdedigend opzicht. Achja weinig Duitsers maken zich hier druk om, hoe eerder eruit hoe beter volgens vele. Het leeft niet meer sinds 2014/2016 en vooral dit WK in Qatar komt hun de strot uit. Veel boycott en het statement is zwak, ze moesten überhaupt niet gaan volgens vele. Jammer ik draag ze graag een warm hart toe samen met Nederland, maar ik begrijp de Duitsers volledig. Die trekken dit wat meer aan. Je zag ook heel veel statement op de kurves/harde kernen rondom alle stadion van Regional liga tot aan Bundesliga/CL.

23 november 2022 om 16:07

Duitsland was toch gewoon veel beter? Als het na 65 minuten 3-0 staat voor Duitsland, kan je daar niets op aanmerken.

Het is door de 1-1 die wat uit de lucht valt, dat Duitsland wat aan het twijfelen slaat.

Maar, en ik weet het, met 'als' koop je niets en Duitsland heeft verloren van Japan. En dan wacht Spanje in de volgende wedstrijd... De druk staat er meteen onzettend op!

Deed me ook wat denken aan de wedstrijd tussen Argentinie en Saudi Arabie. Oppermachtig in de eerste helft, waar het eigenlijk 2-0 of 3-0 kan staan. En dan een tegentreffer die wat uit de lucht komt vallen, waardoor Argentinie het helemaal verliest... Bizar!

23 november 2022 om 16:24

Wat suggereer je nu? Dat Duitsers het niet erg vinden om dit toernooi niet te winnen uit morele gronden? Wat trekken ze wat meer aan? Onzin zeg

23 november 2022 om 16:27

De voetballers willen dit WK natuurlijk wel winnen, maar menig voetbalsupporter uit Duitsland hoopt dat ze er zsm uitliggen.

23 november 2022 om 17:33

Kan je niet echt supporters noemen dan.

23 november 2022 om 18:15

Zeg ook geen Duitsland supporter.

23 november 2022 om 19:06

Daar heb je een punt, niet scherp van me!

De enige teams die voor mij overblijven die daadwerkelijk wat te zoeken hebben op het WK. Is natuurlijk Nederland en daarna Frankrijk, Portugal en Brazilië. Brazilië en Frankrijk door hun exceptionele spelers. Nederland en Portugal door het sterke team dat er bij beide ploegen staat. Ik vind het nu echt niet gek dat Louis voor de Cup wilt gaan. Kan mogelijk op z’n sterkst Engeland, Argentinië of Brazilië nog tegenkomen onderweg naar de finale. Waarvan de echte serieuze tegenstander Brazilië is. Maar als die een tik krijgen valt het ook compleet uit elkaar.

23 november 2022 om 16:04

Hebben we Brazilië al zien spelen? Velen dachten (en dat kan nog steeds) dat Argentinië een kanshebber zou zijn. Laten we eerst de eerste 2 speelrondes maar even zien voor we deze conclusies kunnen trekken.

23 november 2022 om 16:05

En waarop is dit gebaseerd? Argentinië heeft 1 keer gespeeld en Portugal en Brazilië hebben we helemaal nog niet in actie gezien.

23 november 2022 om 16:06Maar het spel van NL was ook niet erg goed toch, niet om de zure supporter te zijn. Maar als we zo moeizaam spelen als tegen Senegal (stugge ploeg wel) ben ik bang dat we wel verliezen van een land als Engeland, Frankrijk enz. Daarbij hebben Portugal en Brasil nog geen match gespeeld dit Wk

23 november 2022 om 16:15Dit hoor ik vaker, maar we winnen van de Afrikaans kampioen. We hebben gezien wat Tunesie en Marokko hebben laten zien. De Afrikaanse landen zijn zo slecht nog niet. Als je dan zonder echt in de problemen te komen met 2-0 wint dan is dat gewoon een prima uitslag. Het was niet zo best in aanvallend opzicht, maar je wint uiteindelijk. Dat kunnen Duitsland, Argentinie, Kroatie en Denemarken voorlopig niet zeggen.

23 november 2022 om 16:21Senegal is dan naar mijn mening ook een prima ploeg en het is fijn dat we 2-0 winnen, maar het spel was gewoon niet zo heel goed toch en het ging best moeizaam naar mijn mening. Ik denk alleen dat als we zo spelen een ploeg als bijv Frankrijk wel van ons wint. Daartegen staat ook dat een team altijd kan groeien tijdens een toernooi laten we daarop hopen!

23 november 2022 om 16:29Het was niet extreem goed, maar ik vond het verdedigend wel prima staan. Daar stond alleen tegenover dat het in balbezit echt rampzalig was en dan blijft dat al snel hangen. We hebben amper tot niks weggegeven. Senegal dreigde wel maar kwam er amper aan.

Qua talent en selectie zou je dat wel zeggen, maar ik vind het eerste resultaat ook wel wat vertekend. De Fransen speelde tegen Australie, de Engelsen kregen Iran en wij speelde tegen Senegal. Nou wil ik niet zeggen dat Senegal wereldkampioen wordt, maar ze zijn Afrikaans kampioen met een reden. Die kunnen gewoon heel goed, georganiseerd staan. Het was niet goed, vrij slaapverwekkend zelfs. Maar als ik zie hoeveel landen zich stuk bijten op de eerste tegenstander ben ik gewoon blij met een 2-0 overwinning op de sterkste ploeg uit de poule.

23 november 2022 om 16:31

Een kampioensploeg wint ook z'n zwakke wedstrijden tegen stugge verdedigende ploegen

Al het gezeik terzijde, dit wk is tot nu toe echt tof.

23 november 2022 om 16:18

De wedstrijden zijn tof, de rest is rampzalig

23 november 2022 om 16:29

Tja, kijk jij een wedstrijd voor het spel, of kijk je een wedstrijd voor wat er in de rust en na het laatste fluitsignaal gebeurt? Los van de vervelende hoeveelheid Arabieren, die echt een vorm van egoïsme hebben, vind ik alle wedstrijden leuk. Het lijkt wel alsof het verschil tussen toplanden en gemiddelde landen erg gekrompen is. Iedereen heeft op Iran, Australië en natuurlijk Qatar na kans op de winst in de wedstrijd.

23 november 2022 om 17:02

Als een WK dmv corruptie in een land gehouden wordt dat universele (niet per se westerse) mensenrechten schandeert kan ik dat niet los zien van de wedstrijden die er gespeeld worden, hoe leuk of verrassend de uitslagen ook mogen zijn

23 november 2022 om 17:32

Wow wat een racisme. Gast er is een wk in een Arabische land. No shit Sherlock dat Arabieren zichtbaar zijn en wat dan nog?

23 november 2022 om 16:33

Ik vind dat gezeik ook wel tof.

Ook weer een onverwachte uitslag. Duitsland gaat het, met Spanje in de poule, nog erg moeilijk krijgen….. mooie wedstrijden hoor

Aziatische landen nog steeds toernooiopvulling mensen?

23 november 2022 om 16:08

Nee alleen Qatar. De rest speelt heerlijk onbevangen.

23 november 2022 om 16:08

Net zozeer als Duitsland. Die zijn de laatste jaren ook pure spek en bonen deelnemers.

23 november 2022 om 16:18

Waar komt dit venijn vandaan? Is dit een algemene opvatting die ik heb gemist?

23 november 2022 om 16:21

was op basis van wedstrijd qatar en iran, die niks lieten zien.
de andere teams die we aan het werk hebben gezien speelde toch wel een stuk beter.
saudi arabie natuurlijk meer geluk dan wijsheid, en onkunde argentinie

23 november 2022 om 16:22

Haha misschien omdat ik zelf een Aziatische zeehond ben dat het me eerder is opgevallen maar zag inderdaad wel talloze opmerkingen dat Afrikaanse en Aziatische landen alleen maar toernooiopvulling is.

23 november 2022 om 16:34

De landen uit Afrika en Azië zitten realistisch gezien zelden tot de favorieten, maar er zitten gewoon goede ploegen bij. Daarbij, ik geniet het meest op dit WK van de diversiteit van de supporters, Japan vandaag, Senegal die er een absoluut feestje van hebben gemaakt met die trommels, Saudi Arabië was natuurlijk ook briljant met dat volle stadion aan Saudi's. Ik deel je mening dat het in ieder geval een vreemde opvatting is van sommigen.

23 november 2022 om 16:20

Is het niet iets te vroeg voor conclusies?

23 november 2022 om 16:46

Haha ik wilde dit zelf ook al zeggen, elk land of continent dat underdog is voelt zich meteen niet gerespecteerd en komt z'n gram halen. Vraagje, als je het zelf echt zo anders zag, had je dan nu je geld op Japan gezet? :-)

23 november 2022 om 17:30

Als Islamitische zeehond gok ik dus eigenlijk niet haha, maar had inderdaad wel verwacht dat Duitsland zou winnen. Ik verwachtte wel tegenstand van Japan, dus vandaar dat ik bijvoorbeeld een Japan niet als toernooiopvulling zie.

Maar teams van azië hebben niks te zoeken op het WK toch? Sommige leden hier moeten leren om na te denken voor zulke statements te maken.

23 november 2022 om 16:22

1 zwaluw maakt nog geen zomer.
we zullen aan het einde van het wk zien wie er ver gekomen zijn en wie de beker omhoog houdt.

voor nu gewoon genieten van de wedstrijden

23 november 2022 om 16:27

Klopt. Het zijn inmiddels ook twee wedstrijden. Duidelijk is wel dat een wk wat niet in Europa of zuid Amerika gehouden wordt voor verrassing kan zorgen.

Geweldig! Dit is waarom een WK zoveel leuker is dan welk ander toernooi in de wereld.

Gefeliciteerd Japan! Jullie volk verdient dit ook echt (zie de opruimende Japanners in de stadions)

Wat is kan voetbal mooi zijn wat een daverende sensationele verrassing. Wat ene megastunt wauw...

O wat een top resultaat. Ik had het vooral gebaseerd op valse hoop als overwinning voorspelt in de poule, ongelooflijk dat het uitkomt. Absoluut goed gespeeld ook door Japan en man, zo sta je al met een half been in de volgende ronde!

Leuk voor die Japanners, die gun ik het wel. Altijd sportieve spelers die niet zeiken bij de scheids en die gewoon leuk voetbal proberen te spelen

23 november 2022 om 16:06

Klopt en niet vergeten die fans ook. Zie soms video's voorbij komen waarin ze troep opruimen op de tribunes.

23 november 2022 om 16:10

Zit gewoon in de cultuur. Hier kunnen sommige landen van leren.

Prachtig mooi om te zien, dit is waarom je van een WK houd!

Het is Japan echt gegund!

Prachtige overwinning. Zet ook gelijk de prestatie van Nederland in perspectief. Het is geen senicure dat je die eerste wedstrijd wint.

Wat gebeurt er met de Europese teams? Je ziet wel echt dat de rest van de wereld ondertussen tactisch met Europa mee kan! Wauw! Heerlijk WK zo hoor!

23 november 2022 om 16:04

Europese teams? Ook Argentinië hoor

23 november 2022 om 16:09

Inplaats dat ze bezig zijn met tactiek gaat het over hun statements

23 november 2022 om 16:20

Eh... Nederland wint met 2-0, Frankrijk met 4-1, Engeland met 6-2, Polen speelt 0-0 (en is maar Polen). Het is vooral Argentinië en Duitsland die nu verrassen in die zin.

Wat een stunt weer van een Aziatisch land! Eerst Saoedie en nu Japan. Wat een WK tot nu toe.

Heer-lijk! Ik zag iemand al in de voorbeschouwing reageren met: " Het zijn taaie rakkers, dat Japan".

Wat zijn het taaie rakkers inderdaad!

Gefeliciteerd Japan en ook zo gegunt n.a.v. de uitschakeling van vier jaar geleden!

Wat een potje wordt Duitsland- Spanje zeg!

Weer een wijze les om ploegen uit Azië en ook Afrika en Concacaf niet te onderschatten en vooral niet denigrerend te bejegenen. Iran en Qatar (dat zich niet hoefde te plaatsen) stelde erg teleur. Senegal en Australië lukt ook niet hun wedstrijd te winnen. Maar Saudie Arabie,tunesie, USA, Marokko, Japan hebben allemaal punten gehaald tegen sterke tegenstanders uit Europa en Zuid Amerika

Lekker met je mond voor je hand staan. Wat een poppenkast is dit toch aan het worden! Lekker Japan heerlijke stunt. Hoop dat ze zich nu minder randzaken bezighouden.

Wat een heerlijke tweede helft van Japan zeg, wauw. Duitsland had het in de eerste helft al kunnen beslissen maar vertikte het. Zo blijf je als Japan zijnde natuurlijk geloven dat je nog iets kan doen. Hele leuke wedstrijd. Respect Japan!

Zojuist, Unibet én Betcity maar verwijderd van mijn telefoon. Mijn hemel, wat een WK. Nu al zulke verrassingen, is toch wel echt de schoonheid van de sport. Zou een stunt zijn als er weer eens een Afrikaans/aziatisch land in de (halve) finale komt.

Mooi man, dat de reserve Duitsers Duitsland velt!

Onverwacht, maar op basis van de wedstrijd niet eens geheel onverdiend. Duitsland veel kansen gehad, maar gemist. Japan in leven gelaten en daarvan geprofiteerd. Bevestigd maar weer dat er in een WK al-tijd gekke dingen gebeuren.

Daar sta je dan die Duitsers zogenaamd handje voor de mond houden en dan nog verliezen. 😂

Respect voor Japan

De focus bij het Duitste elftal lag bij die onelove armband. Ze hebben niks te zoeken in Qatar, waarom niet gewoon opgeven.

23 november 2022 om 16:05

Belachelijk hoe die Duitsers zich gedroegen en bezig zijn met randzaken, zum kotsen 🤮

23 november 2022 om 16:09

Belachelijk is het natuurlijk niet, dit WK had natuurlijk nooit in schurk- en dwergstaat Qatar gehouden mogen worden. Dat je jezelf te veel laat afleiden door met andere zaken bezig te zijn is weer de andere kant van de medaille, ga dan niet.

23 november 2022 om 16:12

Aqua1. Kijk veel Nederlanders hebben niet door wat er in Duitsland speelt rond dit toernooi. De Duitsers wilde 1 statement zien en dat was thuis blijven dit WK, nou dat hebben zij niet gedaan dus moest er iets anders komen. Dit statement was zwak volgens de Duitsers en is veel kritiek op, maar als ze helemaal niets hadden gedaan had voetballend Duitsland ook op de kop gestaan. Lekker janken over een statement van Duitsland iedereen. Duitsers zijn eenmaal zo.

23 november 2022 om 17:47

schurken staat? Dat het een klein land is bied ook voordelen. Spelers hoeven niet veel te reizen. Geen verschillende tijdszones.
Ook benieuwd naar je mening betreft wk handbal 2015 en wk wielrennen 2016

23 november 2022 om 18:04

@obstwasser312
Toekomst zal uitwijzen of Duitsers Qatar zullen boycotten betreft inkoop gas en olie

Heerlijk ben superblij voor Japan. Had het trouwens voor de wedstrijd al voorspeld: een stunt of een gelijkspel. Is toch een prachtig WK hoor!

Duitsland kan zich beter concentreren om beter te voetballen ipv onnodige statements maken

Snap niet waarom Gundogan speelt, Duitsland moet gewoon met het middenveld van Bayern spelen.
Die spelers zijn veel beter op elkaar ingespeeld.

Voor mij maakt deze nederlaag weinig uit. Er was toch weinig hoop vooraf. Wat wil men met verdedigers achterin die bij Dortmund spelen en Gündogan die helemaal niet bij de Bayern-connectie past?
De cultuur bij de Duitse voetbalbond is de voornaamste reden waarom het slecht gaat met Duitsland

23 november 2022 om 16:06

Lekker excuses verzinnen en indekken na een wedstrijd, dit japan hoor je met 2 vingers in de neus op te rollen

23 november 2022 om 16:08

Mwah vind ik toch echt dat je Japan tekort doet. Speelden een uitstekende wedstrijd

23 november 2022 om 16:17

@ Aqua1
dat zijn geen excuses. Voor mij is elke nederlaag van Duitsland mooi meegenomen. Er zijn te veel spelers van Bayern ginds en ik wil geen bijkomende blessures meer. Het is gewoon een grap om achterin Sã¼le en Schlotterbeck op te stellen terwijl Bayern verdedigers levert aan Nederland, Frankrijk (het meest), Marokko, Kroatiã« en Canada. Gewoon een Duitsland opstellen zonder spelers van Bayern en u zult zien dat Duitsland enkel nog matig is.

23 november 2022 om 16:16

Gast BBayern1990 jij bent echt de meest zielige Bayern fan dit hele forum of überhaupt die ik ken. Heb je de braadworst van Uli in je mond ofzo. Overal waar je kan zeiken op niet Bayern pak je het met beide handen aan en helemaal betreft Dortmund. Ik zou ook met Gortezka spelen, maar het is echt niet ondenkbaar om Gundogan op te stellen en qua verdedigers wie anders dan de Dortmund spelers? Ik hoor het graag van je. Matze Ginter of wie?

23 november 2022 om 16:21

Alles wat te maken heeft met BVB en de Duitse voetbalbond, daar walg ik nu eenmaal van. Zo'n mentaliteit kan ik niet meer verdragen.
Het is hoog tijd voor schoon schip met aandacht voor het sportieve en aandacht voor zwakke plekken zoals verdediging en spits. Het verwondert me zelfs niet dat de Bundesliga meer begint te leven van buitenlanders dan van niet-Duitsers.
Bij dat laatste Japans doelpunt praat ik eenmaal niks goed over Süle en Schlotterbeck. Een heft buitenspel op en de andere wordt in de rug gelopen.

23 november 2022 om 16:34

DfB kan ik mij heel goed in vinden dat je daar van walg. Ik namelijk ook hoor. Schlotterbeck is natuurlijk hoofd verantwoordelijk bij de 1-2 die neemt zijn vorm mee van de Bundesliga, pijnlijke vertoning. Vraag blijft, wie anders? Bella Kotchap kun je proberen die heb ik sinds zijn laatste wedstrijd bij Bochum niet meer zien spelen. Geen idee wat zijn vorm is.

23 november 2022 om 16:41

Bierhoff kan men al ontslaan, Hij is namelijk te arrogant en te incompetent voor het jeugdbeleid. Het probleem is dat de Bundesliga begint te boomen met niet-Duitse jeugdspelers. Voetbal in Duitsland begint te worden zoals het handbal in Duitsland waarbij de kwaliteitsinjectie eerder komt van het buitenland.

23 november 2022 om 17:46

Ik hoor het al, Bbayern wil graag dat Bayern mee gaat doen aan de Super League.

24 november 2022 om 22:10

Super League? Daar doet Bayern niet aan mee. Ze willen geen extra competiie om zelf geld te verdienen. Ze zijn liever solidair met andere clubs.

23 november 2022 om 18:01

@bbayern1990
de 2-1 vind ik een mega blunder van de keeper die bij Bayern speelt. Korte hoek ong 1,5m van de grond. Die moet een top keeper van Bayern klem vast hebben

24 november 2022 om 22:09

oneens omdat Süle het buitenspel ophief en Schlotterbeck slecht was in het duel. Zoals ik al zei 2 onbekwamen in de defensie.

24 november 2022 om 22:20

Fair enough wat je zegt. Ik vond ook dat die verdediger als een slak achter de aanvaller sjokte.
Maar dan nog is het een blunder van de keeper. Die bal mag er niet in

Overigens wel karma voor die nerd van een Rudiger

23 november 2022 om 16:20

Ga je dat huppeltje richting achterlijn niet oefenen? Ik ga zo juichen na mijn doelpunten denk ik.

Deze verlies is te danken aan Rudiger. Hij was aan het sprinten met een Japaner en Rudiger was duidelijker sneller en begon hem gewoon uit te lachen. Hiervan zullen zeker nog memes volgen.
Dit is puur karma!

Well done Japan.

23 november 2022 om 16:08

Inderdaad. Die Rudiger mag eerst zelf een WK winnen voordat hij zo stoer doet.

23 november 2022 om 16:13

Het was echt legendarisch geweest als die Japanner de 2-1 had gevierd door zo langs Rudiger te rennen, maar daar zijn ze te sportief voor.

23 november 2022 om 16:15

Migi

Net als Van Nistelrooy tegen Andorra. Dan waren ze echt culthelden.

23 november 2022 om 16:18

Dat respectloze moment viel mij ook op. Die zelfde speler was daarna nog een aantal keer gevaarlijk en scoorde de winnende haha.

23 november 2022 om 16:42

nog eerder aan Süle en Schlotterbeck. Wat een arrogantie en grap van die 2 bij de 1-2. Zulke spelers horen thuis in de Kreisliga

Dit is het WK van de kleine ploegen en I’m here for it.

Japan heeft bij mij altijd een hoge gunfactor, geweldig om dat eindsignaal te zien. Die goal gewoon geweldig en mooi hoe de keeper zich herpakte. Duitsland mist een killer voorin en vind de backs toch wat matig.

Een hoop van die Japanners spelen ook gewoon in Duitsland haha. Die komen de komende tijd met wat extra plezier naar de club. Zeker als ze doorgaan. Duitsland moet nu van Spanje winnen, of hopen op een andere stunt. Heerlijk WK dit.

Vind het altijd mooi om oud groningen spelers op een wk te zien schitteren. Japan heeft het goed gedaan en mooi om te zien dat itakura en doan op zo'n podium kunnen excelleren

Heerlijk! Ik gun het die Japanners van harte en die Duitsers gun ik dit ook wel!

Terecht!! Als je in aanloop van je wedstrijden drukker bezig bent met regenboog gay shit dan met voetbal.. dan gebeuren deze dingen nu eenmaal. De rest loopt over je heen met full focus op het spel .
Volgen vast wel meer verrassende nederlagen!

Heerlijk dit krijg je ervan als je alleen maar met politieke zaken bezig bent.

Hahahaa mmooie team dat japan. Die statement die ze maakte was volgens mij bedoeld voor deze uitslag 😂

Dit is puur en alleen instelling, de Duitsers nemen het totaal niet serieus. Japan ging tot het bot en streed voor alles wat ze waard zijn.

Knap teruggevochten door de Japanners maar ook lullig voor Duitsland. Duitsland heeft steeds hetzelfde problemen op eindtoernooien sinds Klose gestopt is. Op een of andere manier komt er geen spits door die gewoon de ballen in de net schiet.

Qatar2022 is best genieten tot nu toe. Leuke uitslagen.

Ja dus. 🥱🥱🥱

Lol, verrassend en heerlijk. Geweldig gedaan van Japan. Duitsland kon het afmaken maar de wissels van Flick hebben het compleet verpest voor hen. En Japan rook bloed. Defensie is ook niet wauw van Duitsland. Wat een pittig verlies. Ze moeten ook nog tegen Spanje.

Ja, fantastisch van Japan! Ik gun het ze zo. De vechtlust die ze eigenlijk altijd leveren is gewoon bewonderingswaardig. Lekkere pot hoor en die 2 - 1 fantastisch het dak van het doel ingejaagd.

Duitsland verzuimt zijn kansen af te maken. domme actie rudiger, die zal ongetwijfeld als meme het internet overgaan. Commentator NOS slechtste man op het veld, constant gezuurpruim over dat japan dit viert alsof ze wereldkampioen zijn geworden. Dit is gewoon een hele knappe prestatie van de Japanners en daar mogen ze trots op zijn.

23 november 2022 om 16:11

Ek's en Wk's moet je op Belgie kijken, een verademing ten opzichte van dat ge-NOS. Met voor en nabeschouwingen en wedstrijdverslagen analyses.

23 november 2022 om 16:13

Je was mij net voor Johanvansa. Vooral de analisten bij NOS zijn slecht. Alleen maar open deuren trappen. Bij Sporza krijg je tenminste interessante gesprekken.

23 november 2022 om 16:19

ZDF kan je ook prima kijken als je een woordje Duits kan. Hele goede analisten.

23 november 2022 om 16:19

En heb het gevoel dat die commentatoren meer fanatieker zijn bij wedstrijdverslagen. Ik keek Argentinie-Saudie Arabie terug via NOS Youtube, wat een droge commentaar bij die 2e Saudie goal. Terwijl de Belg helemaal van slag was en tekeer ging, mooi dat meeleven tijdens de wedstrijd.

Mooi dat het paradepaard Rüdiger uiteindelijk mooi op zijn plek wordt gezet!

Krijg je als je je bezig houdt met statementen ipv voetballen!

Jaja Nihon Ichiban! Wat een geweldige wedstrijd van de Japanners leken net samurais. Ben benieuwd tot waar ze kunnen schoppen dit WK.

Altijd respect voor Japan, niet de beste spelers maar qua teamspel zit het altijd goed, een duidelijk plan wat gedisciplineerd word gevolgd. Durfde zelfs druk te zetten tot aan Neuer.

Fans waren ook top, denk ook wel de leukste pot tot nu toe voor de neutrale kijker.

Dit is tot nu toe een vermakelijk WK. De Qatar boycotters missen veel.

Haha genieten! Dit wordt een heerlijke poule op deze manier. Nu Costa Rica nog even winnen en zondag is het knallen geblazen.

Lijkt wel veel op wedstrijd van gisteren. Favoriet heeft probleemloze eerste helft. Komt 1-0 voor uit penalty, mist veel kansen, afgekeurde goal. En dan uit het niets 2 tegendoelpunten en keeper houd alles tegen.

Gaat lekker met de protesterende ploegen, nog 2 wedstrijdjes kunnen ze naar huis.....

Vind dit wel mooi voor Japan. Heel erg beschaafd volk dat gewoon hard werkt, maar technisch (op voetbalgebied) ook nog eens goed onderlegd is.

Paar heerlijke spelers en je zag ze echt allemaal ervoor gaan. Dat je dan zo'n commentator hebt die maar telkens zegt: ze doen alsof ze de poulefase gewonnen hebben etc, beetje jammer.

Enige minpunten bij deze pot waren de commentator en Hansi Flick.
Dan breng je Fullkrug, maar ga je in 20 minuten tijd maar één voorzet geven? En ook telkens die linker kant met Raum zoeken, die stond zo vast als wat. Gewoon pompen en 2 spitsen erin zetten.

En waarom viel Sané niet in? Was die geblesseerd? OF wat was hier de bedoeling van.

De wissels hadden geen effect, i.t.t. de wissels bij Japan. Gotze, Fullkrug, Hofmann (viel heel slecht in), allemaal niet gezien.

Gundogan mag zich wel achter de oren krabben, meneer speelde voor zichzelf en zie hier het resultaat. Rüdiger ook voor schut met z'n rare passen en vervolgens 2 tegengoals om de oren haha..

En wij maar klagen over onze schamele 2-0 tegen de kampioen van Afrika

Haha! Heerlijk! Duitsland houd zich allesbehalve bezig met voetbal. Handjes voor de mond. Triest zeg!
Des te heerlijker dat ze van notabene Japan hebben verloren. 1e ronde naar huis!

Ik zal niet roepen dat ik dit had verwacht, maar ik sta er ook niet van te kijken. Duitsland is niet in Vorm en heeft geen echte afmaker. Japan is geen outsider voor de titel maar is in vorm én kan het elke tegenstander lastig maken.

Prachtig dit toch!

23 november 2022 om 18:10

Vorn of niet. De 2-1 mag nooit op deze wijze tot stand komen. Mag je de keeper zeker aanrekenen.
Als Duitsland naar de volgende ronde wilt moet het volgende wedstrijd van Spanje winnen, Verlies of gelijkspel betekent dat je vrijwel zeker bent uitgeschakeld, vanuit gaande dat Japan punten pakt tegen Costa Rica

Lekker voor ze! Wij zijn Duitsland en wij nemen het voortouw om een statement te maken blablabla
Speel voetbal en hou je politieke shit thuis.

Wat heerlijk! Prachtig voor Japan! Hoop echt dat ze ver komen. Vorige WK waren ze ook geweldig, alleen gingen ze vol door op de aanval tegen België wat ze fataal kwam te staan. Sterk elftal ook, echte strijders!

Je kan een Bayern middenveld opstellen met een ex Bayern trainer die Bayern bijna alle tegenstanders alle hoeken van de wereld liet zien en dan zet je Gundogan op het middenveld

Al die interviews die maar over statements gaan! Word je toch niet goeddd van! Praat over voetbal joh!

Het is wel te zien dat die statements van Duitsland werken. Zo dat heeft veel losgemaakt aan frustratie zie je hier op VZ. Zoveel hier zijn blij omdat het team dat een statement maakte verliest. "Onnodige gay shit" lees ik onder andere. Komt op mij over als lichtgeraakte snowflakes, tegenvallend. Net zoals het spel van Duitsland trouwens, wauw wat een arrogantie. Terecht afgestraft door veel fanatiekere Japanners. Top!

23 november 2022 om 16:58

Ja toch @leidsehood! Nix lichtgeraakt! Kom je naar een wk dan kom je voetballen en geen onzin en hypocrisie verkondigen

Duitsland speelt structureel slecht sinds 2016, eigenlijk. Nagenoeg steeds in de 1e ronde eruit volgens mij.

Ga er maar aanstaan, ze moeten nu al erop of eronder tegen Spanje.

23 november 2022 om 18:21

EK20 2de in de poule uitgeschakeld achtste finale tegen Engeland
WK18 laatste in de poule. Alleen gewonnen van Zweden
EK16 1ste in de poule uitgeschakeld halve finale van Frankrijk (wat ook eerste verliespartij was voor Duitsland)

24 november 2022 om 22:12

Dat is eigen aan de DFB in Frankfurt am Main. Te veel bobo's die niks van voetbal afweten en weinig ondersteuning voor de zwakke plekken. Een Oliver Bierhoff doet hier lekker aan mee. Inmiddels is de Bundesliga aan een opmars bezig waarbij zelf jonge niet-Duitse spelers worden opgeleid.

Prima, lekker allemaal met randzaken bezig zijn over deugacties, maar dan wel even vergeten te voetballen…

Heb de wedstrijd niet kunnen zien, doe ik na werk wel. Maar vind zulke uitslagen altijd leuk, fantastisch om te zien (niks tegen Duitsland overigens).

Wel een minder grote stunt dan die van Saoedie-Arabië. Japan is al jaren gewoon een ploeg met heel technische spelers, die in de kleine ruimtes kunnen toveren. Op het vorige WK gingen ze eruit tegen België door naïef verdedigen, dus niet heel lang geleden.

Heerlijk heerlijk en nog eens HEERLIJK! Gefeliciteerd beste Japanners, jullie zijn een geweldig volk met veel respect, blij dat Duitsland afgestraft is die meer met LGBHTQS bezig zijn dan met voetballen. Rüdiger heeft zichzelf begraven in de woestijn na deze wedstrijd

Roep dit al weken, dit Japan doet echt niet onder voor Costa Rica, Spanje en Duitsland en zouden zomaar kunnen stunten en voila.

Duitsland: van handen voor de mond naar handen in het haar.

Japan lekker gespeeld en arrogantie afgestraft. Spanje staat nu 4-0 voor. Dus dat wordt gelijk alles of niets voor Duitsland tegen Spanje.

Duitsland ligt er gewoon uit want van Spanje verliezen ze en Japan heeft nog maar een punt nodig. Doeiii

Lekker hoor dat Duitsland verliest, zo geweldig zijn ze nou ook weer niet dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 11
163 fans
Selectie
SpelersPositieW
L. GoretzkaMiddenvelder30
İ. GündoğanMiddenvelder31
J. KimmichMiddenvelder30
N. FüllkrugAanvaller32
S. GnabryAanvaller31
M. NeuerKeeper30
T. MüllerAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

131 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 2 december
Feyenoord gaat zich mogelijk versterken met Patricio Pacifíco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren