Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lewandowski is zichtbaar verrast na vraag over Messi: ‘Ik begrijp de vraag niet’

Laatste update:

Er is geen oud zeer tussen Robert Lewandowski en Lionel Messi. De Poolse doelpuntenmachine keek op een persconferentie in Qatar vreemd op toen hem gevraagd werd naar een mogelijke bekoelde relatie met Messi. Polen en Argentinië treffen elkaar op woensdag 30 november. "Waarom zou ik geen handen moeten schudden met hem?", aldus Lewandowski.

De uitreiking van de Ballon d'Or-verkiezing werd in 2020 geannuleerd vanwege de coronapandemie. Messi won de prestigieuze prijs een jaar later en vroeg bij de uitreiking om Lewandowski de Ballon d'Or uit 2020 alsnog te overhandigen als erkenning voor het uitmuntende seizoen dat de spits dat jaar kende, toen hij nog onder contract stond bij Bayern München. Lewandowski zou hierna hebben aangegeven te hopen dat Messi het serieus meende en het geen loze woorden waren, al gaf hij later bij Poolse media aan dat hij verkeerd geïnterpreteerd werd.

Op een persconferentie in aanloop naar het WK in Qatar vroeg een Spaanse journalist Lewandowski of hij tijdens het laatste groepsduel van Polen met Argentinië bereid is handen te schudden met Messi. “Ik begrijp de vraag niet precies”, zo reageerde Lewandowski verrast. “Waarom zou ik geen handen moeten schudden met hem? Tussen mij en Messi is alles in orde. We hebben nooit slechte ervaringen gehad. Messi is een legende, dat zie ik nu ook overal terug bij Barcelona.”

Polen wacht dinsdag op het WK in Qatar eerst een groepswedstrijd tegen Mexico. Daarna staan er in Groep C nog duels met Saudi-Arabië (26 november) en het Argentinië van Messi (30 november) op het programma. Lewandowski is als aanvoerder de grote blikvanger van Polen. Feyenoorder Sebastian Szymanski en ex-Ajacied Arkadiusz Milik behoren eveneens tot de 26-koppige selectie van bondscoach Czeslaw Michniewicz.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er zijn natuurlijk een handvol uitzonderingen, maar het niveau van de journalistiek is echt betreurend laag de laatste tijd. Blijkbaar kunnen 'journalisten' een verhaal verzinnen, vervolgens vragen gaan stellen die passen bij dat zelfverzonnen verhaal, het publiceren zonder enige vorm van controle en dan ook nog eens betaald krijgen. En dan sturen we die 'journalisten' ook nog eens naar Qatar om verslag te doen over de misstanden in de aanloop naar het wereldkampioenschap. En wat krijgen we dan? Klagen over het gebrek aan bier, een discussie over het dragen van een regenboogarmband en iemand die zonder toestemming foto's gaat maken van mensen die aan het werk zijn (wat overigens ook niet is toegestaan in onze maatschappij, daarvoor moet je toestemming hebben van de mensen zelf). Zijn dit nou de mensen waarvan we als maatschappij zeggen dat ze de verantwoordelijkheid moeten krijgen over onze nieuwsvoorziening? Het is echt te treurig voor woorden. En weet je wat? Dat doen we als maatschappij onszelf toch echt aan. We weigeren om te betalen voor nieuws, waardoor de media hun activiteiten moet financieren door reclames. Tsja, dan hoef je ook niet te verwachten dat er 'journalisten' van een bepaald niveau worden aangesteld.

20 november 2022 om 11:10

Je mag van iedereen die op straay loopt fotos maken, wil je die fotos gaan verspreiden, dan moet toestemming vragen, verder heb je helemaal gelijk is als je niet wil betalen dan moet je dealen met reclame en het aanbod wat ze aanbieden, als je koopt kan je slecteren waar je wel geld aan uitgeeft en zal zo eht kaf van het koren gescheiden worden. Ben wel verbaasd hoe mensen hier een hoog niveau van Journalistiek verwachten, de artikelen hier zijn voornaamelijk copy paste werk of heel slecht geschreven stukken

20 november 2022 om 11:29

@big

"een vaak gehoord misverstand rondom het publiceren van foto’s is dat iemand altijd toestemming moet geven voor het publiceren van een foto waar hij of zij herkenbaar op is afgebeeld. Dat is niet het geval. Vaak mag een foto van een persoon (bijvoorbeeld op de openbare weg) gewoon gepubliceerd worden, zelfs als hij of zij herkenbaar is afgebeeld en er geen opdracht voor de foto gegeven is door de geportretteerde.

Het lastige is alleen: het is niet zo zwart-wit. Wanneer iemand zich op zijn portretrecht beroept, moet er per geval bekeken worden wat het redelijk belang van deze persoon is."

[...]

"de geportretteerde staat dus altijd in zijn of haar recht om zich te verzetten tegen publicatie als diegene daar een redelijk belang bij acht te hebben (artikel 21 Auteurswet). Maar wat zijn die redelijke belangen eigenlijk en waar ligt de grens tussen informatievrijheid en het schenden van iemands portretrecht?

“Als iemands privacy wordt geschonden is er in beginsel een redelijk belang aanwezig. Dat betekent niet dat de publicatie daarom verboden moet worden. Het publiceren van een foto valt meestal onder de informatievrijheid, dat is een grondrecht net als privacy een grondrecht is”, staat er op de website van De Nederlandse Vereniging voor Journalisten.

Omdat het hier gaat om twee grondrechten die met elkaar botsen en de scheidingslijn bij sommige zaken erg dun is, ligt het eindoordeel hiervan meestal in de handen van de rechter. In de rechtszaal wordt uiteindelijk bepaald welk grondrecht voor die specifieke zaak zwaarder weegt. Omstandigheden die een rol kunnen spelen in dit proces zijn bijvoorbeeld de nieuwswaarde van een publicatie, de mate van intimiteit waarin iemand is afgebeeld en de context waarin een foto wordt gebruikt. Zo kan een onderschrift of bepaalde tekst bij een in eerste instantie onschuldige foto, er alsnog voor zorgen dat iemands privacy wordt geschonden. Door het portretrecht kan een rechter er in sommige van deze gevallen voor zorgen dat er geen publicatie plaatsvindt."

Bron: anp.nl/blog/201/anp-portretrecht

20 november 2022 om 11:36

Bedankt voor de verheldering! Kleine kanttekening hier is dat het gaat om een Deense journalist die zijn werk uitvoert in Qatar. Daar geldt dan niet het Nederlandse recht. In dit geval heb je je dan te houden aan de wetten die gelden in Qatar.

De kans is groot dat Messi dat oprecht meende wat hij toen zei. Door deze vraag zo te stellen wordt er alleen maar geprobeerd weer een relletje te creëeren.

20 november 2022 om 11:22

Ja daar draait de media toch om? Chaos en relletjes. Goed voor de clicks en de centen.

20 november 2022 om 12:19

De media wil toch alleen maar onrust en relletjes? Media doet er alles aan om zoveel mogelijk relletjes en gezeik te veroorzaken in zowel de maatschappij als de sportwereld. Zo genereer je clicks en die zorgen voor inkomsten. Kan het hun schelen dat mensen mekaar in de haren vliegen als ze maar clicks genereren.

Lewandowski. De meest onderschatte voetballer ooit. Wat een held _O_

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren