Talenten van Ajax geven de overwinning uit handen in Wijdewormer

Jong AZ en Jong Ajax hebben allebei een punt overgehouden aan hun onderlinge wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers stonden lang aan de leiding dankzij een fraaie goal van Christian Rasmussen, maar na een goede tweede helft kwamen de talentvolle Alkmaarders nog op gelijke hoogte via een rake strafschop van Damienus Reverson: 1-1. Dat was een juiste weerspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De beloftenelftallen van AZ en Ajax zagen er op het eerste ogenblik zeer sterk uit. Zo maakte Håkon Evjen zijn rentree aan Alkmaarse zijde na blessureleed en trad de formatie van trainer John Heitinga, die deze week zijn contract verlengde als trainer van Jong Ajax, aan met Youri Regeer en Sontje Hansen. Het was echter Christian Rasmussen die na veertig saaie minuten de aandacht voor zich opeiste. De Deen goochelde zich vanaf de rechterkant langs zijn tegenstander en kogelde de bal in de verre hoek: 0-1.

Na rust kwam de wedstrijd dan eindelijk los. Soulyman Allouch leek namelijk al snel voor de gelijkmaker te gaan zorgen toen een rebound ideaal voor zijn voeten viel, maar de jongeling trof de dwarslat. Aan de overkant van het veld liet Rasmussen vervolgens na om zijn tweede te maken en hield daarmee de spanning in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd was het de beurt aan Tom de Graaff om zich te onderscheiden. De keeper van Jong Ajax voorkwam een haast zekere goal van Iman Griffith. Tien minuten voor tijd had hij echter geen antwoord op de strafschop van Reverson, die de eindstand op 1-1 bepaalde.