‘Maaltijdbezorger’ krijgt straf te horen voor illegale veldbetreding in Volendam

Dinsdag, 25 oktober 2022 om 22:02Jonathan van Haaster • Laatste update: 22:01

De 'maaltijdbezorger' die zondag het veld betrad bij het duel tussen FC Volendam en sc Heerenveen (1-3) heeft twee boetes van in totaal 2450 euro ontvangen, zo meldt zakelijk directeur Richard de Weijze van Volendam aan de Leeuwarder Courant. Bovendien is het mogelijk dat de YouTuber, die zich voordeed als maaltijdbezorger, een landelijk stadionverbod krijgt. Het duel in Volendam, waar het op dat moment 1-1 stond, moest even worden stilgelegd.

De Weijze legt uit dat de YouTuber zijn stunt uithaalde omdat hij dergelijke opdrachten krijgt van zijn volgers. "Dit keer was dat: bezorg een pizza tijdens een wedstrijd van FC Volendam. Dat is voor hem zijn inkomstenbron. Nou, hij heeft zijn aandacht gehad, maar wij zijn echt niet blij met figuren die over de rug van het voetbal heen willen scoren." Dat is hem nu dus op een fikse boete komen te staan.

Op het illegaal betreden van het veld staat een boete van 2000 euro. De Weijze geeft aan dat de Noord-Hollandse club de betreffende persoon ook heeft aangemeld bij de KNVB, waar de voetbalbond een extra boete van 450 euro en een mogelijk stadionverbod voor de overtreder in petto heeft. "Hoe lang dat stadionverbod gaat duren? Dat moeten we nog even bekijken", stelt de zakelijk directeur. "Dit soort kwesties hebben we niet elke week aan de hand gelukkig. Maar meestal moet je dan denken aan een jaar."

De YouTuber zal bovendien moeten oppassen met het uitzenden van zijn gemaakte beelden. ESPN, dat de rechten bezit op wedstrijdbeelden in de Eredivisie, kan ervoor kiezen om op te treden indien de dader de gemaakte beelden uitzendt. "Iedereen mag tijdens de wedstrijd beelden maken", stelt De Weijze. "Maar dan uitsluitend voor privégebruik. Het is echter aan ESPN of zij hier tegen gaan optreden, als deze persoon de beelden daadwerkelijk publiceert en eraan gaat verdienen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door arnhem2001)

Als ESPN het voetbal vooruit wil helpen moet het hard optreden. Anders blijf je dit soort clowns krijgen

25 oktober 2022 om 22:13

Nee joh. Deze jongen ook gewoon bij allemaal talkshows uitnodigen, misschien zn moeder optrommelen om te zeggen dat dit ook een lieve jongen is

Youtubers en andere socialmedia mensen met volgers denken te vaak dat ze van alles mogen... want het is concent voor de volgers.
Van het betreden van het veld, treinsurfen en het filmen van Area51 alles is wel voorbij gekomen 😅

Goed dat hier tegen op wordt getreden!

25 oktober 2022 om 22:14

Ze weten zelf ook wel dat het niet mag, maar de aandacht en winst die ze maken zijn groter dan de kosten.

25 oktober 2022 om 22:51

Oh ik zie het al, hier hebben we een liefhebber!
Doe de groeten aan Alex Soze in Grunn!

Tja, met zulke bedragen schrik je niemand af.
Zeker niet zo’n pauper die met die gekkigheid flinke inkomsten genereert, voor dat soort figuren zijn dergelijke bedragen peanuts.

Aan de andere kant blijf ik wel absurd vinden dat deze idioot €2400 boete krijg en dat gozertje dat door zijn ophitsende moeder het veld oprende maar €100 boete kreeg, welke nog betaald werd door ik meen Hans Kraaij.
Dat is toch met 2 maten meten.

26 oktober 2022 om 15:09

Gelukkig meten we met twee maten. Zou nog meer moeten. Bijvoorbeeld met inkomensafhankelijke verkeersboetes.

Daarbij goed toch dat er per situatie wordt gekeken?

26 oktober 2022 om 17:08

Met zulke bedragen schrik je niemand af? is een duur grapje hoor 2500 denk dat weinig mensen dat zomaar ff weg kunnen gooien.

Ik hoop dat espn hem nog een dikke boete gaat geven als hij het uitzend. Walgelijk aandachttrekkertje.

Hard optreden tegen dit soort aandachtsgeile idioten, ik heb geen zin om over een paar jaar weer ouderwets achter het prikkeldraad te zitten in het stadion.

Nou die boetes daar lacht hij om hoor. Als ik zie wat die YouTubers allemaal uitgeven aan dure auto’s en vakanties en de nieuwe high tech spullen. Dat is kleingeld. Die verdienen bakken met geld door die filmpjes.
En waarom worden hier wel boetes voor gegeven maar ik zie die gasten elke keer met hun camera in hun hand achter het stuur zitten. Doe daar eens wat aan.

Heb even op youtube opgezocht wat deze jongen allemaal doet haha. Nou dat is echt te respectloos voor woorden hoor. Zijn videos bestaan louter uit mensen lastig vallen. En mensen vinden het nog grappig ook. Dan ben je in mijn ogen echt wel een kneusje hoor.

25 oktober 2022 om 23:37

Dat is het probleem ook. Dit scoort bij de 12/13-jarigen. Ik las even wat reacties op zijn socials en die zijn louter positief. Al kotsen nog zoveel mensen dit soort gasten uit, als hun doelgroep het wel waardeert, blijf je het probleem houden. Je kunt ze alleen in hun portemonnee raken. Deze boetes zijn een begin, maar ik vrees dat het lang niet genoeg is.

25 oktober 2022 om 23:55

Vind het eerder gewoon heel triest dat je bijvoorbeeld een hele dag mensen lastig gaat vallen in de albert heijn en dan de boel opneemt 😂😂. Dan ben je wel heel infantiel hoor. Ik zou me echt schamen dan hoor.

26 oktober 2022 om 07:20

Ik denk dat er hier een schone taak ligt voor Youtube. Indien dit filmpje geplaatst wordt, direct weer verwijderen. Daar raak je hem het meest mee, en een volgend gekkie denkt wel 2 keer na.

26 oktober 2022 om 07:21

Ik denk dat er hier een schone taak ligt voor Youtube. Indien dit filmpje geplaatst wordt, direct weer verwijderen. Daar raak je hem het meest mee, en een volgend gekkie denkt wel 2 keer na.

Gewoon omdat ik het zelf niet begrijp, maar hoe kan en mag een bedrijf of instantie iemand een boete geven, en in hoe verre is iemand dat dan verplicht te betalen? Ik bedoel een boete van de overheid daar twijfel je niet aan. Maar een bedrijf die je een boete geeft? Ben je verplicht dat te betalen? Zo ja, waarom maken ze er dan niet gelijk 10000 euro van om maar wat te noemen

25 oktober 2022 om 22:57

Ja dat vroeg ik me ook gelijk af. Neem aan dat dan via een gemeente loopt of zo, want inderdaad dat kan helemaal niet.

25 oktober 2022 om 23:12

Ik ben geen rechtsgeleerde, maar zou het niet kunnen vallen onder huisvredebreuk (trespassing)? Aangezien hij zich bevindt op het terrein van FC Volendam.

Wat ik eigenlijk nog vreemder vindt is dat de KNVB een boete van €400 geeft. Op basis waarvan?

25 oktober 2022 om 23:14

Linley & Ironmanutd ik gok dat het "gewoon" via het cjib loopt, net als een bijvoorbeeld een verkeersboete. Dus er is geen ontkomen aan lijkt me, over de hoogte heb ik geen geen flauw idee.

25 oktober 2022 om 23:27

Cjib is ook van de overheid. Je kunt je als bedrijf niet zomaar bij het cjib aanmelden om boetes te kunnen gaan uitdelen en laten innen door hen.

25 oktober 2022 om 23:43

Je gaat akkoord met de huisvoorwaarden wanneer je een ticket koopt.

Kijk, als het een plek is zoals een winkel waar je gewoon naar binnen kan lopen is het een ander verhaal. Maar georganiseerde evenementen (waar voetbal onder valt) hebben een aantal bijzondere posities juridisch.

26 oktober 2022 om 00:24

Ik neem aan dat dit in de voorwaarden staat waarmee je akkoord gaat als je een kaartje koopt en het stadion betreedt.

26 oktober 2022 om 08:50

Heeft indd met de voorwaarden te maken wanneer je een ticket koopt. Al die duizenden kleine lettertjes zeg maar.. ook bij de ingang van het stadion hangen vaak borden van de KNVB waarop staat bepaalde boetes te kunnen krijgen bij het overtreden van de voorwaarden. Bij aankoop en bezoek ga je akkoord, ben je vervolgens toch een stoute jongen dan staat de club in zijn recht om wat geld bij je op te halen.

Als die volgers ballen hebben dan betalen zij die boetes.
Ben alleen bang dat zijn volgers niet erg bedeeld zijn in hun bovenkamer en niet veel centen zullen hebben liggen om zulke domme ideeën te kunnen bekostigen.

25 oktober 2022 om 23:39

Die volgers zijn kinderen. Ik mag hopen dat er geen volwassene zo'n kneus steunt. Al zou het me niet verbazen.

26 oktober 2022 om 07:48

Als je de actie ziet en de positieve reacties van zijn achterban dan kom je tot de conclusie dat het om kinderen gaat. Sommige lichamelijk en andere geestelijk.

Het is het wachten op de eerste milieuactivist die zich vastlijmt op de middenstip of doelpaal tijdens een wedstrijd.

25 oktober 2022 om 23:29

Dan is het in ieder geval nog voor ons allemaal. Is trouwens volgens mij al eens gebeurd in belgie.

Mooi toch, het is een youtuber maar zijn naam word nergens benoemd

Ik heb zo’n oneindige hekel aan die YouTubers. Misschien omdat ik er net te oud voor ben, maar wat een kansloos volk is dat. Er zullen ongetwijfeld wel goeie tussen zitten met goede content, maar ik begreep dat dit mannetje tijdens Volendam alleen maar mensen lastig valt. Als dat zijn enige bijdrage aan de maatschappij is dan is het toch een loser van de bovenste plank.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Volendam


90 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. MührenAanvaller175
H. VeermanAanvaller173
D. van MieghemAanvaller162
F. StankovićKeeper190
B. Ould-ChikhAanvaller141
L. ZeefuikAanvaller112
O. BuurVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Volendam.

In de wandelgangen

Woensdag 25 januari
Voormalig Feyenoord-target Matías Viña maakt het seizoen af in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren