Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Kroatië
Kroatië
vs
België
België
Canada
Canada
vs
Marokko
Marokko

‘De uithaal van V/d Vaart richting Cillessen was een persoonlijke afrekening’

Vrijdag, 7 oktober 2022 om 11:42Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:42

Sjoerd Mossou heeft zich in zijn column in het Algemeen Dagblad gericht tot Jasper Cillessen. De doelman van NEC is deze week het onderwerp van gesprek nadat hij afgelopen weekend in de slotfase van het duel tussen NEC en Feyenoord (1-1) prompt een bal tegen Santiago Giménez aan schoot. Rafael van der Vaart reageerde op de actie door zijn voormalig collega 'een naar mannetje' te noemen. Ook Mossou is van mening dat de goalie moet stoppen met zijn act. "Op één gebied is Cillessen nooit helemaal onomstreden geweest: persoonlijkheid."

Cillessen stelde na het duel met Feyenoord 'de enige doelman met toernooi-ervaring' te zijn. Een uitspraak die hem op flink wat kritiek kwam te staan, onder meer van Van der Vaart. "De uithaal van Van der Vaart was atypisch in zijn verschijningsvorm. Dit was geen kritiek op Cillessen, de keeper. Het was bovenal een persoonlijke afrekening, een gevoelskwestie ook, een vernietigend soort kroegpraat die doorgaans achter de coulissen blijft", aldus Mossou in zijn column. "Wat het extra pijnlijk maakte, voor Cillessen dan vooral: vrijwel iedereen snapte meteen wat Van der Vaart bedoelde."

Volgens de columnist werden er tijdens het WK in Brazilië acht jaar geleden binnen de spelersgroep veelvuldig grapjes gemaakt over Cillessen. "In de meeste gevallen gingen die geintjes over zijn hondstrouwe ouders: Ton en Nellie Cillessen uit Groesbeek zijn zulke loyale fans van hun eigen zoon, dat ze bij voorkeur geen training of oefenpotje missen, immer in het spoor van hun Jasper", weet Mossou. "Daar is niks mis mee natuurlijk, lang leve de liefde, maar in voetbalkleedkamers is dat gevoelige materie. Bij Oranje werd het al snel een running gag. 'Heb jij Jasper gezien? Nee? Oké. Misschien is hij dan met zijn moeder even nieuwe kleertjes kopen.'"

Van der Vaart: ‘Ik ken Cillessen nog van Oranje: het is een naar mannetje’

Rafael van der Vaart noemde Jasper Cillessen bij Studio Voetbal 'een naar mannetje'Lees artikel

Volgens Mossou, die stelt dat Cillessen 'acteert', hoeft de doelman zich niet anders voor te doen dan hij is. "Charisma, leiderschap en karakter vallen nu eenmaal lastig aan te leren, maar het probleem is hier: Cillessen blijft het toch wanhopig proberen. Zo verbeten vecht hij voor erkenning en status, dat het inmiddels een averechts effect heeft. Iedere toeschouwer, teamgenoot of tegenstander doorziet de pose inmiddels. Je ruikt en voelt het meteen: hier loopt iemand heel geforceerd een gearriveerde topkeeper te acteren. Wees jezelf: gewoon een jongen uit Groesbeek die heel goed kan keepen. Het zou meer dan genoeg moeten zijn."Gerelateerd

Meer sportnieuws

97 reacties (laatste reactie door romme221)

En wat was nou de persoonlijke afrekening?

6 oktober 2022 om 13:07

haha, niemand kan je antwoord geven. Arme Moussou. Hij is zeker boos op Cillessen.
Misschien een persoonlijke afrekening.

6 oktober 2022 om 13:47

Rare aanval op iemand ja

6 oktober 2022 om 13:14

Heel trieste colum van een heel triest persoon. Sjoerd weet bijna niks van voetbal en kan er ook heen zak van. Bij zijn club Jeka loopt hij rond alsof hij een koning is, over acteren gesproken.
Ben geen fan van Cillissen of hoe je zijn naam ook schrijft maar dit is op de man en triest, helemaal die ouders erbij halen.

Vd Vaart was een heerlijke voetballer maar er zijn voorbeelden zat waarmee ook hij persoonlijk helemaal afhemaakt kan worden, straks niet huilen als iemand terugslaat.

6 oktober 2022 om 13:45

Sjoerd weet dat dit soort columns op forums zoals deze komen , en dat er veel op gereageerd word. Cillesen zijn actie zondag was natuurlijk niet goed te praten maar om er zo'n ding van te maken gaat nergens meer over

6 oktober 2022 om 14:01

Dat er zo'n ding van gemaakt wordt heeft Cillesen compleet aan zichzelf te danken. Hij zorgt er 100% zelf voor dat er over hem en zijn maniertjes gesproken wordt.

6 oktober 2022 om 14:35Dat er kritisch over hem wordt gesproken door zijn rare actie tegen Feyenoord kan ik helemaal in komen. Terecht ook naar mijn mening. Maar de reden waarom Van der Vaart hem afzaagde en een soort 'code onder voetballers' brak, kwam mede door een uitspraak van Cillessen, wat gewoon een feit is, namelijk Cillessen is de enige keeper bij Oranje met toernooiervaring. En over nare maniertjes kan Van der Vaart wel meepraten of zat hij niet verongelijkt op de tribune toen Ibrahimovic de hele Arena op hun banken liet staan met zijn Wereldgoal tegen NAC? Het is gewoon even makkelijk scoren nu om je mening te geven over Cillessen. Eindstand moet de doelman (ook die van Oranje) gewoon de ballen tegenhouden op het WK en het zou mij een worst wezen of hij leuk met iedereen kan babbelen.

6 oktober 2022 om 16:08

Toch zit er wel een kern van waarheid in. Wie herinnert zich niet Cillissen die Kazim liep uit te dagen heel de wedstrijd met vervelend gedrag? Totdat Kazim echt pissig werd, toen deed Cillissen het bijna in zijn broek. Dat was ook zo een grote act toen die nergens op sloeg

6 oktober 2022 om 16:30

Juist, Rikf.
Door zijn glibberige gedrag afgelopen weekend. Ik sta liever met een van de andere keepers op het veld.
Vergeet niet dat Cillisen afgelopen EK ook miste, omdat hij zich belangrijker voelde dan met de groep in een bubbel te zijn.
Door naar het feestje van NEC te gaan bracht hij het team Oranje in gevaar voor deelname, dat is de werkelijke reden dat Koeman dacht, blijf jij maar lekker thuis.

6 oktober 2022 om 16:37

Ik denk ook dat weinig mensen ontkennen dat Cillessen nare maniertjes heeft, maar er zijn tal van voetballers die zich wekelijks of maandelijks van hun slechte kant laten zien. Berghuis bijvoorbeeld bij Hatzidiakos of Tadic die bij enige regelmaat (net als veel andere spelers) smekend aan arbiters hangt voor een gele kaart van de tegenstander. Het begint gewoon een beetje triest te worden dat we vier dagen na het 'o zo schokkende interview' het nog steeds over Cillessen hebben, terwijl toch genoeg memorabele dingen zijn gebeurd. Voor mijn gevoel dus gewoon makkelijk scoren van deze columnist.

6 oktober 2022 om 16:41

Maar bij Cillissen reikt dat toch verder denk ik. Waarom namen Koeman en Frank De Boer hem er niet bij in Oranje? Dat zal toch met iets in zijn gedrag te maken hebben, want hoewel ik het een matige keeper vind is hij waarschijnlijk wel de beste Nederlandse keeper

6 oktober 2022 om 18:04

Cillessen heeft onder Koeman 18 van de 20 interlands gekeept, dus hoe je er bij komt dat Koeman hem er niet bij nam, weet ik niet. De Boer koos voor Stekelenburg, omdat Cillessen met een coronabesmetting te maken had. En we weten alleen hoe fijn dat uitpakte voor Oranje.

6 oktober 2022 om 18:06

Ik denk overigens wel dat Koeman in 2023 gaat doorselecteren de qua doelmannen en het vertrouwen aan Bijlow gaat geven, als hij voldoende presteert.

6 oktober 2022 om 19:31

Koeman of Frank de boer , Koeman had Jasper wel meegenomen hoor . Fdb moest natuurlijk maarten meenemen

6 oktober 2022 om 20:47

Haha Japie, jij bent echt de eerste feyenoorder die toegeeft dat Bijlow maar een matige keeper is. Heerlijk.

7 oktober 2022 om 17:05

Bijlow is geen matige keeper hoor?

6 oktober 2022 om 13:40

Ik krijg bij vd Vaart hetzelfde gevoel als wanneer ik een beetje zand tussen m’n kiezen heb zitten. Heel erg schurend en ongemakkelijk. Altijd maar dat verongelijkte richting presentatoren en tafelgenoten, krijg er een plaatsvervangend schaamtegevoel van.

6 oktober 2022 om 14:16

Ik snapte wel wat hij bedoelde, in de zin van dat Cillessen een beetje apart en ietwat ongemakkelijk overkomt in interviews. Maar de opmerking waarom hij oncollegiaal werd genoemd, vond ik niet eens storend of schokkend. Als hij nou iets had gezegd van: 'wat Pasveer nu doet, deed ik toen ik tien jaar jonger was', dan had ik de ophef wel begrepen. Wat betreft Cillessen en de keeperspositie an sich bij Oranje heb ik het liefst iemand die ballen tegenhoudt, dan iemand die een leuk mopje kan vertellen of goed kan kaarten. En dat macho-gedrag wat Mossou suggereert, is natuurlijk ook heel storend. Sliepen de gebroeders Timber vorig jaar niet nog bij elkaar op de kamer? Wat is er mis mee dat je ouders hebt die je door dik en dun steunen? En dat deze mensen dan daarom ook bij naam worden genoemd, vind ik echt een brug te ver gaan. Puur zodat Mossou kan scoren in een kwestie die al drie dagen lang is uitgemolken

En dan vinden ze het gek als er voetballers zijn die wel eens bezwijken onder druk of in een depressie komen. Hoe kan je iemand zo afzagen. Echt heel triest! Cillessen "acteert" al zo sinds hij bij NEC debuteerde dus in hoeverre kan je dan nog over acteren spreken?

Ik vind het gewoon een zielige column door zo op de man te spelen. Goedkoop scoren over de rug van een ander.

6 oktober 2022 om 13:18

Hier ben ik het wel mee eens. Wat een gedoe om een Keeper die bij (met alle respect) NEC keept. Dat van der Vaart er iets over zegt is prima, die heeft immers met hem gespeeld. Maar dat een Columnist dan in de pen klimt en er een hele colum aan gaat wijden..?

6 oktober 2022 om 14:18

Hij wil gewoon goedkoop scoren. Dan is het natuurlijk makkelijker om de wat eigenzinnige saaie keeper aan te vallen en niet de beter-gebekte voetballer. Ook omdat een wat sierlijke voetballer bij het grote publiek beter ligt dan een keeper.

Het was juist sterkt geweest als hij inderdaad de persoonlijke aanval van v/d Vaart had aangevallen in plaats van er nog een schepje bovenop doen.

6 oktober 2022 om 13:32

Volledig eens! Ik heb me ook vaak genoeg geërgerd aan Cillessen in het veld, zeker toen hij nog bij Ajax voetbalde, maar dat heb je bij zoveel spelers. Ook kun je wat mij betreft nog wel wat zeggen over het feit dat hij niet zoveel uitstraalt bij bijvoorbeeld zijn penaltyserie tegen Argentinië, maar hoe hij de laatste weken wordt aangepakt op basis van zijn persoonlijkheid is echt tenenkrommend. Ik vind het echt laag hoe mensen die niks met hem te maken hebben hem nu herhaaldelijk afbranden. Of je nu hoog of laag springt, ik denk dat hij gewoon keept het komende WK en terecht ook in mijn ogen, is op dit moment gewoon de beste Nederlandse keeper. Dan kun je hem maar beter gewoon supporten toch?

6 oktober 2022 om 14:09

@PSVMANUNITED
Deze jongen blijft in herhaling vallen met zijn maniertjes en nare trekjes dus blijven mensen het er over hebben. Hij zoekt het zelf op.
Ik hoop overigens dat Bijlow de komende weken zijn vorm hervind wat ik wel verwacht want dat is gewoon de beste goalie van Nederland momenteel. Wie zet je dan op de bank niet Jasper in ieder geval want die wordt ziekelijk vervelend. Die kan beter een positieve corona test (en niet ziek zijn) doen 2 weken voor het WK kan hij weer met een reden thuis blijven.
Wat de column betreft had Jasper normaal gedaan was er ook niets te schrijven

6 oktober 2022 om 15:02

Wat bedoel je precies met nare maniertjes en trekjes? Dat zoiets gezegd wordt over een speler als Neymar, Anthony of een Tadic dan kan ik er (zelfs als Ajacied) nog wel inkomen maar Cillessen is een doodnormale kerel. Hij heeft wellicht een wat arrogante (zelfverzekerde) uitstraling maar so what? Het is echt kansloos om in een column met zo'n bereik iemand zo hard af te zagen en dan ga jij zeggen dat hij het zelf opzoekt haha. Jammer dat sommigen zo in elkaar steken.

6 oktober 2022 om 14:47

Eens, wat een gezeur allemaal om die keepers. Als Cillessen zich zo groot voelt, had hij nooit voor NEC gekozen. Hij wil idd wel graag die erkenning denk ik en hij wil heel graag naar het wk. Daar is volgens mij niks mis mee. Zijn tijd in Spanje heeft hem geen goed gedaan voor de buitenwereld althans, maar nog steeds is hij een van de beste keepers die we op dit moment hebben. Ipv de hele tijd te zeuren moeten we dat misschien nog even koesteren tot het moment dat een Bijlow of wie dan ook aantoont het stokje definitief en onbetwist over te kunnen nemen. En dat hij de enige met toernooiervaring is, kan je zo negatief opvatten als je wil. In t meest positieve geval kun je gewoon stellen dat hij hier een feit benoemt. En ik geloof er ergens ook wel in dat, als hij echt niet goed in de groep past, hij gewoon niet meegenomen wordt door vGaal.

6 oktober 2022 om 14:48

Eens, wat een gezeur allemaal om die keepers. Als Cillessen zich zo groot voelt, had hij nooit voor NEC gekozen. Hij wil idd wel graag die erkenning denk ik en hij wil heel graag naar het wk. Daar is volgens mij niks mis mee. Zijn tijd in Spanje heeft hem geen goed gedaan voor de buitenwereld althans, maar nog steeds is hij een van de beste keepers die we op dit moment hebben. Ipv de hele tijd te zeuren moeten we dat misschien nog even koesteren tot het moment dat een Bijlow of wie dan ook aantoont het stokje definitief en onbetwist over te kunnen nemen. En dat hij de enige met toernooiervaring is, kan je zo negatief opvatten als je wil. In t meest positieve geval kun je gewoon stellen dat hij hier een feit benoemt. En ik geloof er ergens ook wel in dat, als hij echt niet goed in de groep past, hij gewoon niet meegenomen wordt door vGaal.

6 oktober 2022 om 16:15

Een beetje selectieve verontwaardiging. Schreuder wordt ook publiekelijk afgemaakt dat hij de zogenaamde tacticus acteert terwijl hij dat niet is etc. en dat vind iedereen dan geweldig. Zo kan Cillissen ook een keer aangepakt worden. In de voetballerij ben je nu eenmaal een publiek figuur

6 oktober 2022 om 17:09

Die wordt afgemaakt om zijn tactische keuzes en dat hij z'n werk barslecht doet. Dat is hij Cilessen alles behalve het geval. Eigenlijk niet selectieve verontwaardiging, maar eigenlijk gewoon totaal andere situaties...

6 oktober 2022 om 17:13

Schreuder ligt niet lekker bij de Ajax aanhang en Cillissen ligt blijkbaar niet lekker bij de Oranje selectie. Zoveel boeiends zegt Moussou hier niet

6 oktober 2022 om 17:15

Ja dit is echt beneden alle peil van Sjoerd, columnisten zijn er om gewaagde meningen te brengen maar dit is inspelen op iets wat vd Vaart al bracht en ik nog steeds niet begrijp. Sjoerd legt het uit, er worden grapjes in de groep gemaakt omdat Jaspers ouders zo vaak komen kijken...!?! Dus dat maakt iemand een 'walgelijk mannetje'? Of is het het acteren, wat de fuck is acteren als je probeert iets te bereiken. Was Sjoerd ook een acteur toen hij nog niet zo goed kon schrijven?? Dit is gewoon pesten en vernederen. Excuses maken of oprotten. Zal wel met de Rotterdamse lobby te maken hebben om brekebeentje mee te krijgen naar Qatar, maar laat ons lekker met de enige keeper met toernooiervaring spelen, daar varen we wel mee.

Wow, dat er nog geen rechtzaak is geweest tegen Cillessen zijn persoonlijkheid. We kunnen er maar niet over op houden. Sjoerd denkt ook al Cillessen te kennen en weet schijnbaar dat het een act is. Sommigen mensen hebben gewoon een wat aparte manier van uiten. Maar wij die oordelen zijn zelf wel zo normaal?

Heeft geen vlieg kwaad gedaan maar we kunnen maar niet stoppen om iemand belachelijk te maken. Zou dit gaan over iemands uiterlijk, huidskleur of gender zou de wereld te klein zijn.

6 oktober 2022 om 13:07

Snap het probleem ook niet echt. Sommige mensen hebben van nature een likeability, anderen hebben daar iets meer moeite mee. Zelfs als Cillessen het forceert, dat doen we denk ik allemaal wel een keer. Ik snap dat het voor sommigen gewoon een dingetje wordt als ze zo vaak in de media verschijnen.

6 oktober 2022 om 13:34

Tja een Kuyt krijgt dagelijks een bak stront over zich heen, zowel op uiterlijk als persoonlijkheid. Doet niemand moeilijk over omdat we het als groep nou eenmaal fijn vinden om altijd een of enkele pispaaltjes te hebben, voelen we ons beter over onszelf door. Wij horen safe bij de goeie en iedereen moet een steen gooien om het te bewijzen. Net apies zijn we.

6 oktober 2022 om 14:31

Gold3nAjax: goed voorbeeld mbt Kuyt- Cillessen man. Iedereen weer terug het mandje in haha.

"Zou dit gaan over iemands uiterlijk, huidskleur of gender zou de wereld te klein zijn."

Maar dat is het dus niet, het is zijn persoonlijkheid. De voorbeelden die jij geeft krijg je vanaf je geboorte mee, mede daarom is het zo laf iemand daar op aan te vallen. Persoonlijkheid kun je aan werken, zeker als je merkt dat je niet echt je plekje kan vinden qua gedrag.

Ik vind Cillessen overigens geen nare kerel, daar ken ik hem echt niet goed genoeg voor. Afgelopen weekend was wel een nare en risicovolle actie. Dat hij goed kan keepen staat buiten kijf.

6 oktober 2022 om 17:11

"We" vinden dat helemaal niet. Ik - en aan je bericht te merken jij ook- hoop eigenlijk dat we beter kunnen en dat Cilessen ook dat leest als hij dit soort discussies meekrijgt, wat ik hem niet gun.

6 oktober 2022 om 17:13

Heb je een punt, maar het zou best eens lastig kunnen zijn als je dit hele media-gedoe en die sociale voetballer-apenrots je niet zo ligt, maar je gewoon goed kunt keepen en graag miljonair wordt

Deze beschrijving doet mij denken aan Hans van Breukelen. Die straalt niet perse hetzelfde uit, maar komt ook over als een onzekere act. Keeper zijn van het Nederlands elftal zal wel lastig zijn.

6 oktober 2022 om 13:21

Ik moet altijd beetje denken aan Jens Lehmann bij Cillessen, weinig likeability en door de tegenstanders vaak gehaat, maar wel gewoon hele goede keeper als die voor jou team speelt.

7 oktober 2022 om 15:12

Had natuurlijk veel problemen met Kahn, vandaar dat die niet super geliefd is. Maar was ook een topkeeper. De rivaliteit heerst ook een beetje tussen Ter Stegen en Neuer. Neuer heeft toch meer krediet in duitsland ten opzichte van ter stegen.

6 oktober 2022 om 13:27

van Breukelen heeft een periode gehad dat hij heel onzeker was inderdaad, maar ook een hele sterke periode waarin hij heel belangrijk is geweest voor het Nederlandse voetbal. Mede dankzij zijn bijdrages heeft PSV de EC1 gewonnen en is Nederland Europees Kampioen geworden. In beide heeft hij een hele belangrijke rol gehad. Ook een van de beste Nederlandse keepers allertijden. 1 is voor mij van Beveren, en nr 2 van Breukelen. 3 v.d. Sar. Cillissen is in principe de beste Nederlandse keeper die we hebben op dit moment. Mossou maakt hier gewoon een trieste column van. Cillissen lijkt mij inderdaad geen prettige persoonlijkheid, maar denk wel dat die gewoon zo is, en helemaal niks acteert. Dat maakt de media er weer van.

6 oktober 2022 om 13:33

Ik heb bij Cillessen juist wel dat hij een soort van typetje speelt. Hij wil zelfverzekerd over komen, maar omdat het niet over komt lijkt het alsof hij zichzelf aan het verdedigen is. Bij Hans v. Breukelen heb ik ook altijd het idee dat hij zich aangevallen voelt en daardoor maar heel veel zelfhulpboeken is gaan lezen.

Verder zijn het inderdaad gewoon hele goede keepers en daar moeten ze op afgerekend worden.

Ik heb Cilessen altijd al een eikeltje gevonden, eigenlijk precies hoe het door Mossou wordt omschreven, maar dit vind ik ook wel weer hard om zo te schrijven. Laat die knul met rust. Al was het wel weer een rare, typische Cilessen actie bij Gimenez. Weet nog wel dat ie bij Ajax-Feyenoord in de rust/na het fluitsignaal opeens een bidon naar Kazim wierp van een meter of 50 die nietsvermoedend naar de tunnel liep, om vervolgens te ontkennen dat dat bewust was.

Ik snapt dit niet helemaal... Waar het het idee toch vandaan dat Cillessen heel goed kan keepen? Is het omdat hij lang bij Ajax onder de lat stond? Er wordt gesproken als of hij onze laatste goede keeper was, terwijl dat toch echt Maarten Stekelenburg was In 2010. sindsdien kan mij geen moment herinneren bij Oranje waar de keeper heel erg goed was. Misschien ben ik wel de enige hierin.

6 oktober 2022 om 13:19

Eigenlijk is het een geheim dat ik niet zomaar kan delen, maar het komt door een zogenaamd "reddingen" wat heel belangrijk schijnt te zijn voor een keeper. Nee zonder gekheid, zijn positionering is wereldklasse, zoals bij die redding op Silva op het WK in 2014. Een extraatje is dat hij met zijn goede uittrappen weleens een mooie assist kan geven, zoals bij Barca in de beker. De enige reden dat hij niet een lange periode in de wereldtop heeft gespeeld is dat hij naar een club ging waar Ter Stegen eerste doelman was. Daarna pech met blessures. Maar het had er zeker ingezeten.

6 oktober 2022 om 13:25

Bereta misschien komt het idee van een samenvatting van de laatste 8 wedstrijden van NEC? Of iedere keepersstatistiek dit seizoen in de eredivisie? Of feit dat die bij een fantastisch Barcelona zeker wel minuten heeft gepakt?

Stekelenburg vind ik nou net het voorbeeld van een hele matige keeper met als absoluut dieptepunt het zwabberen als een zoutzak tegen Tjechie... Leuk toernooi in 2010, maar iedere land schoot ze er gemakkelijk in en hij maakte misschien 1 redding tegen Brazilie...

6 oktober 2022 om 13:39

Ik ben het eens met wat hierboven gezegd over Cillessen, maar Stekelenburg is wel gewoon een tijdje echt heel goed geweest hè. Was dat WK echt fantastisch, en echt niet alleen tegen Brazilië. Tegen Spanje en Uruguay was hij ook gewoon een bron van rust en daarnaast qua uitstraling één van de beste keepers van het laatste decennium. Ook bij Roma begon hij gewoon goed, maar door een paar blessures (en een flinke schop tegen zijn hoofd een keer) werd het rap minder, maar dat vind ik sowieso wel met keepers; het is altijd maar de vraag hoe ze terugkomen van een lange blessure, dat is met een keeper veel onzekerder dan met veldspelers.

Zelfs de beste keeper van de afgelopen eeuw in de persoon van Neuer heeft er na een lange blessure meer dan twee jaar over gedaan om weer op niveau te komen (de jaren dat Ter Stegen onterecht niet keepte bij Duitsland) en zo'n Bijlow oogt dit seizoen ook veel onzekerder dan daarvoor.

Dat het afgelopen EK huilen met de pet op was en zijn carrière als een nachtkaars is uitgegaan zegt niet dat hij geen hoge piek gehad heeft.

6 oktober 2022 om 14:25

Sorry, maar als 2e keeper zjin van Barcelona... Als dat je hoogtepunt is dan is dat niet best toch? Wat mij van WK 2014 bij is gebleven is dat hij (gelukkig) werd gewisseld voor Krul tegen Costa Rica en dat we allemaal wisten dat hij geen bal ging pakken tegen Argentinië toen hij het zelf mocht.

Belachelijk dat deze jongen wordt vergeleken met Stekelenburg. Maarten was na Casillas de beste van de wereld destijds. Zo een niveau heeft Cillessen nooit aangetikt.

Ik ben blij dat we voor nu even verder gaan met Pasveer totdat we weer echt een talentvolle keeper hebben.

6 oktober 2022 om 15:33

Haha Pasveer..de keeper die altijd een groot gat laat waar de tegenstander de bal rustig in kan leggen. Diegene waarvan de meeste "reddingen" van zn lichaam stuiten en waarbij je bij elk schot nooit lekker relaxt zit. Waarvan sommige mensen denken dat ie na 20 jaar profvoetbal plotseling in ruim een jaar een topper is geworden. Die Pasveer?

6 oktober 2022 om 15:39

Nee, ik bedoel die Pasveer ene die als de eerste Nederlandse keeper sinds Van Der Sar degelijke CL wedstrijden keepte afgelopen seizoen.

6 oktober 2022 om 15:59

Hoogtepunt van Pasveer is het keepen bij Ajax in verval dat hem uit pure wanhoop op moet stellen.

Wat wil je nou eigenlijk zeggen?

6 oktober 2022 om 13:38

Red wekelijks punten voor ons. In tegenstelling tot die prutser op goal van Ajax die komt 1 wedstrijd onder druk direct 3 blunders (4 eigenlijk is dat doelpunt niet zat na 10 minuten).

6 oktober 2022 om 14:26

heel simpel, ga er vanuit gaat dat coaches en beleidsmakers verstand van zaken hebben. Een keeper die langere tijd bij de top 3 van Nederland op goal staat is een goede keeper (nog geen topkeeper). Als er de beste man dan ook nog eens veel interlands mag spelen onder verschillende bondscoaches dan zal hij wel beter zijn dan de rest (maar niet per se een topkeeper). Als vervolgens Barcelona deze keeper haalt, dan is het geen koekenbakker. En inderdaad geen topkeeper anders had hij Ter Stege wel er uit gespeeld. Maar desalniettemin blijft onze jasper een prima keeper.
Gewoon dus even boven je eigen emoties staan, rationeel nadenken en niet te veel op zijn uiterlijk af gaan.

Het is toch juist geweldig als je ouders je overal steunen. Wat een flauwe grapjes, zo zie je dat voetballers een hele lage iq hebben. Ze moeten eigenlijk verplicht tot hun 21e ofzo studeren.

6 oktober 2022 om 13:17

Want hoe langer je studeert, hoe hoger je IQ natuurlijk.

6 oktober 2022 om 14:03

Natuurlijk wel, ik heb na mijn mbo ook hbo gedaan. Dan merk je gewoon het verschil. Mbo doe je iets en je krijgt een cijfer en hbo moet je uitleggen waarom je het zo heb gedaan. Andere manier van denken. Ik heb me zeker ontwikkeld, door langer te studeren, ja.

6 oktober 2022 om 13:24

1: maar 5% komt uberhaubt in aanmerking voor een studie. 2: van studeren wordt je iq niet hoger hoor. Iets met nature and nurture.

6 oktober 2022 om 13:38

Ligt eraan wat je studeert hoor. Je kunt je op sommige vlakken door studie of gewoon ervaring echt wel dusdanig ontwikkelen dat je beter scoort op sommige onderdelen van de standaard IQ test.

6 oktober 2022 om 16:17

Ik vind het ook mooi dat zijn ouders hem overal steunen. Maar als hij er voor belachelijk gemaakt wordt kan ik er nog wel inkomen dat je een figuurlijk masker op zet als je de kleedkamer binnenloopt.

Keepers zijn vaak een beetje rare vogels. Van Breukelen en van der Sar gedragen zich soms ook heel vreemd en komen wat ongemakkelijk over in het openbaar. Cillessen heeft dat ook, maar is voor NEC wel een topkeeper. Bij het NL elftal is het armoede met de keepers en ik zou ook niet weten wie er zou moeten spelen. Het is allemaal lood om oud ijzer. Wat mij betreft geven ze iemand als Unnerstall maar een Nederlands paspoort. Die zal toch niet worden opgeroepen voor Duitsland en speelt lang genoeg in Nederland om een paspoort te krijgen.

6 oktober 2022 om 13:39

Ik heb liever een Nederlandse keeper die lood om oud ijzer is dan dat we een willekeurige Duitser die geen enkele affiniteit met Nederland heeft en hier toevallig vijf jaartjes gekeepd heeft (waarvan hij de twee jaar bij PSV nog amper aan de bak kwam ook) ineens een Nederlands paspoort gaan geven. Nee, het nationaal elftal is daar niet voor bedoeld mijns inziens. Dan maar een iets mindere keeper nu en hopen dat Bijlow (of een van de andere jonge doelmannen) zijn potentie op den duur waar gaat maken. Voor nu is het allemaal niet zo heel veel soeps inderdaad.

6 oktober 2022 om 14:14

Unnerstall is natuurlijk een uitstekende Eredivisie-keeper maar gaat ons nationale keepersprobleem ook niet oplossen hoor, die is op de middellange termijn niet tot amper beter dan de keepers die we hebben. Heeft het bij PSV ook niet echt gered.

Hey sneijder heb je rafeal gezien? Nee die was moe naar 60minuten die doet ffe een dutje

Ik zoek nog de humor in de grap. Wees blij met ouders die je supporten.

Altijd dat gezeik over persoonlijkheid... niet iedereen is het zelfde.
En wie bepaalt wat een persoonlijkheid is?
belangrijkste vind ik dat hij ballen tegen houd in ornaje. En dat doet hij meestal prima.

Het is echt iets Nederlands: Iemand afrekenen op persoonlijkheid of arrogantie. Waarom is het toch zo ongelofelijk belangrijk om sympathiek te zijn, het gaat toch om de prestaties op het veld? Gezeik altijd. ''ja het is een goede speler, maar niet echt sympathiek'' wat heeft het met elkaar te maken??

6 oktober 2022 om 13:42

Niks Nederlands aan hoor, het overgrote deel van de Nederlanders denkt niet zo, zie ook de meerderheid van de reacties hier die stellen dat het nergens op slaat wat Mossou (en Vd Vaart) uitkramen. En in andere landen zullen er ook wel van die vreemde roeptoeters rondlopen. Maar het leeuwendeel heeft gewoon fatsoen en vindt dergelijke uitspraken niet netjes.Wat een overdreven gedoe zeg. Wat zegt Cillessen nu verkeerd over het feit dat hij toernooiervaring heeft???? Wie van alle internationals heeft al een WK gespeeld? En dan vooral een prominente rol op een WK? Memphis was wel een beetje belangrijk, maar was vooral een figurant. Cillessen daarentegen heeft gewoon tot de troostfinale een belangrijke rol gespeeld. Waarom zou je dat dan niet mogen meewegen bij de vraag wie eerste doelman moet zijn? Momenteel zie ik geen verschil tussen Pasveer en Cillessen. Dus juist vanwege die ervaring van Cillessen zou ik voor hem gaan. Wat maakt het in hemelsnaam uit dat hij arrogant is. Het lijkt wel alsof die van der Vaart zelf gewoon gefrustreerd is over hoe zijn carriere is verlopen of dat hij zelf niet meeging in 2014 omdat hij allang was afgeschreven..

6 oktober 2022 om 13:21

Kunne we van gaal ook wel thuislaten als we op arrogantie afgaan, of al die ajax spelers zijn vaak ook wel arrogant.

6 oktober 2022 om 14:21

Kansloos dit...

Nederland is zo goed in mensen klein maken. In Italie kraait geen haan naar zulk soort dingen, zou hij voor zn prestaties op het WK vereerd worden. Hier moet iedere journalist of tv personality even iemand persoonlijk afkraken voor aandacht. Negatief zeikland is t soms

Opmerkelijk dat Cillessen vooral kritiek krijgt om zijn gedrag. Als de collegialiteit die zijn ploeggenoten achter zijn rug om bezigen de norm is - gewoon pestgedrag en wel heel kinderachtige geintjes - dan groeit mijn sympathie voor de keeper.

Dan besteed je hier een column aan. Wat is de haat richting die jongen groot, begrijp daar niet zo veel van. Vind Moussou een vervelende gozer, misschien schrijf ik daar wel een column over.

Sjoerd laat precies zien waarom pesten nooit gaat stoppen. Als je aanhaalt "en iedereen weet precies wat hij bedoelt" dan laat dat zien dat er niets voor nodig is om iemand af te rekenen op helemaal niks anders dan een bedachte of uitvergrote 'aanleiding'.
Het treurige is; het is precies hoe pesten werkt -en Jasper blijft dus de Sjaak.

Velen vonden de uitspraak van Van der Vaart zwak omdat hij deze niet beargumenteerde. Mossou laat zien dat het nog pijnlijker is wanneer je dat wel doet.

Volgens mij weet en ziet iedereen dat Cillessen niet de meest gezellige toevoeging aan een selectie is. De vraag is of dat uitmaakt wanneer je het niet benoemt. Nu het wel benoemd is, is het duidelijk wel een issue.

Wrijf het er lekker nog eventjes in, Sjoerd. Laat Cillessen toch in z'n waarde. En ja, hij is wellicht een 'moederskindje' uit het pittoreske Groesbeek, maar hij keept 'jongens van de straat' wel eruit of laat zijn spreekwoordelijke handen spreken. Wat een goedkope column van Mossou die duidelijk ook zijn zegje wil doen aan de hysterie...

Cilessen is een Groesbeker die in zijn leven prachtige dingen heeft meegemaakt. Aan het begin van zijn carrière kwamen we hem net na zijn debuut bij NEC tegen bij de Eendracht. Hij zei toen dat hij het zó bijzonder vond dat hij zijn debuut voor NEC had gemaakt, bijna onvoorstelbaar.

Daarna ging hij naar Ajax, Barcelona en het Nederlands elftal. Die moet de reis van zijn leven hebben meegemaakt als hij zijn doorbraak bij NEC al onvoorstelbaar vond.

Die dankbaarheid, en het feit dat hij als "grote jongen" zich niet te groot voelt om voor ons NEC te komen spelen maakt hem voor mij een mooie gast met een top-persoonlijkheid. Hopelijk trekt hij zich niks aan van dit domme gezeik allemaal.

Mossou zegt dar Cillessen een carrière lang acteert, maar ik vermoed dat hij juist niet acteert. Het schuurt met hem in sociaal opzicht altijd aan alle kanten, hij heeft rare maniertjes... Samengevat: het is gewoon een kerel met een handleiding. So what, dat hebben wel meer mensen. Zolang hij de ballen maar tegenhoudt!

6 oktober 2022 om 15:24

Grap is, hij kan vd Vaart's opmerking analyseren en stellen dat het een gevoelskwestie is. Tegelijkertijd vergeet hij dat iemand voor een acteur aanzien ook een mening is die uit het gevoel komt. Enige die weet wat er bij Jasper door z'n hoofd gaat is hij zelf en misschien z'n nabije omgeving. Ik snap gewoon niet hoe dit zo'n onderwerp van discussie kan worden.

Van de Vaart is zelf een naar mannetje met zn poging om ajax spelers voor te trekken. Hij kan met zn frituur hoofd niet objectief zijn en moet zo snel mogelijk vervangen worden door een objectieve analist. Van Hooydonk verdiend alle credits door niet achter de meute aan te lopen.

Ik moet zeggen dat ik heel blij ben met alle reacties hier van de bezoekers. Daar kunnen al die zogenaamde analisten en columnisten een voorbeeld aan nemen.

Wat een triest volk om een speler van het Nederlands elftal zo in een hoek te duwen.
Wie er uiteindelijk ook keeper wordt moet op zijn keeper capaciteiten worden beoordeeld en niet op alles eromheen.

Lijkt weer op hetzelfde gezeik dat Memphis kreeg omdat hij een hoed droeg. Die gozer is onze absoluut top spits in oranje wat boeit het dan wat hij op zijn kop zet.

De ajax kliek onder andere vdvaart, Fde Boer, stekelenburg etcc zijn al jaren tegen cillessen bezig. En bij het EK is het ook gelukt ook

Een hele column waarin eigenlijk niets echt wordt gezegd en waarin de columnist weer onbelangrijke zaken suggereert, waarmee hij Cillessen, zijn familie en de medespelers van Cillessen in een 'kwaad daglicht' probeert zetten. Cillessen wordt weggezet als moederskindje, de ouders van Cillessen worden weggezet als mensen die hun zoon niet kunnen loslaten en de teamgenoten van Cillessen worden weggezet als gasten die graag teamgenoten voor paal zetten en belachelijk maken. Ik vind het persoonlijk prachtig als ouders hun kind onvoorwaardelijk steunen en ik denk ook niet dat collega-voetballers zich er verschrikkelijk aan storen of minder door gaan voetballen als ze op het veld staan met zo iemand. Vreselijk suggestief stuk over een onderwerp waar iedereen de afgelopen dagen al wel zijn mening over heeft gegeven.

Ik vind Cillessen ook een kneus, maar is dit nou allemaal nodig? Vaart zegt het tussen wat dingen door omdat ie alles eruit flapt, maar om er een column aan te wijden, meh. Vooral het stuk over z'n ouders vind ik erg zwak. Eerst brand je hem er over af waarna je er zo'n slap "lang leve de liefde natuurlijk" achteraan plakt. Ik vind het prachtig dat die ouders dat doen. Stel je voor dat je zoon keept in Oranje en je daar tijd voor hebt. Ik zou als vader zo ontzettend trots zijn.

Iedereen zo zijn mening. In een column kun je iemand maken of breken. Wat mij opvalt is dat in diverse columns feiten en meningen door elkaar worden gehaald. Zo ook in deze column. Er wordt gesproken over de 'act' van Cillisen alsof het een feit is, het is echter slechts een mening. Persoonlijk boeit het mij helemaal niet hoe Cillisen zich gedraagt. Ik vind het dan ook triest om dit het onderwerp van gesprek te laten zijn. Maar goed, ik hoef de columns niet te lezen en er zit een uitknop op mijn TV. Ik verwacht niet dat mensen zich anders gaan gedragen door mijn mening. Laat Cillisen gewoon Cillisen blijven, al zou het een act zijn.

Sjoerd, wees jij alsjeblieft niet jezelf. Hoe dit talentloze figuur een eigen column heeft gekregen is een mysterie. Altijd dooddoeners, makkelijke inkoppers, en aan de veilige kant staan waar de meeste voorstanders zijn. 13 in een dozijn.

Sjoerd Mossou is hard op weg om de nieuwe Valentijn Driessen te worden. Een twijfelachtige eer.

Geen idee verder over de persoonlijkheid van Cillessen maar als collega's grappen maken over het feit dat trotse ouders alle wedstrijden van hun zoon volgen zegt dat meer iets over die collega's. Is van mijn kant ook maar een persoonlijke mening maar ik vind het zelf meer hebben dat trotse ouders op de tribune zitten voor hun zoon dan de zoveelste verwende botox golddigger, misschien dat Raffie nog 1 of andere Sylvie kent.

Dus omdat je merkt dat er achter je rug om grappen worden gemaakt omdat je ouders trots zijn en de verrichtingen van hun zoon overal volgen en daarom wat minder hebt met je collega's bij het Nederlands elftal ben jij de lastige?
Is dit waar het allemaal begonnen is? Wat een kul zeg. Het is toch hartstikke mooi dat Cillessen ouders heeft die hartstikke trots zijn en hem overal na reizen.

Deze column zegt zo te zien meer over Mossou dan over Cillessen.

Zou vd Vaart een beetje jaloers zijn geweest , dat zijn ouders er nooit bij waren .?
Sneijder heeft ooit eens laatdunkend gedaan tegen Veldhuizen , met wat hij verdiende bij Viteese.

Ik zelf zou het echt niet zo brengen door te zeggen dat ik de enige ben met Wk ervaring als keeper.
Dat vertelt toch wel genoeg over je karakter als je dat zo voor de camera gaat lopen lullen.
Dat is voor pas “arrogantie”.

Hij wil zichzelf nu te kopen zetten bij Louis vanwege de laatste twee interlands die hij niet heeft gespeeld. Dus hij komt met een wanhopige arrogante reactie.

7 oktober 2022 om 06:49

Hij benoemd een feit waar je niet omheen kunt in een tijd dat de vooral Ajax gezinde mensen in de media pasveer naar voren proberen te duwen voor oranje.

Beiden niets mis mee toch?

Bijlow - Bijlow - Bijlow - Bijlow!!!

Cillessen is gewoon een enorne engnek met rare maniertjes en een hele nare arrogante glimlach op zn gezicht.

Ja komt me bekend voor lijkt wel een kopie van courtois.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC173
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder141
D. Proper Middenvelder130
J. CillessenKeeper130
Pedro MarquesAanvaller133
E. TavşanAanvaller132
S. El KarouaniVerdediger141
O. TannaneMiddenvelder122
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

281 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren