Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Argentinië
Argentinië
vs
Mexico
Mexico

Vriendin Alessandro Bastoni openbaart doodsbedreigingen van Barça-fans

Donderdag, 6 oktober 2022 om 08:31Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 08:43

Alessandro Bastoni is na de gewonnen Champions League-wedstrijd van Internazionale tegen Barcelona (1-0) met de dood bedreigd. De verdediger kreeg de berichten via zijn vriendin Camilla Bresciani, die ze besloot te openbaren. Het duel werd beslist door een treffer van Hakan Çalhanoglu, maar na afloop ging het vooral over een handsbal van Denzel Dumfries waar scheidsrechter Slavko Vincic geen strafschop voor besloot te geven.

In de absolute blessuretijd vond het Nederlandse VAR-duo Pol van Boekel en Dennis Higler het niet nodig om Vincic naar het scherm te roepen bij de handsbal van Dumfries. De Nederlander kreeg de bal, net als bij een eerder afgekeurd Barça-doelpunt, ietwat onfortuinlijk op zijn hand in het eigen zestienmetergebied. Dat Vincic zelf niet ging kijken bij het scherm, maakt Xavi tijdens de persconferentie furieus. “Ik ben echt woedend, want ons is onrecht aangedaan.”

Na afloop van het duel keerde een deel van de Barcelona-aanhangers zich tegen Bastoni. De verdediger ontving verschillende doodsbedreigingen via het Instagram-account van zijn vriendin, die de berichtten publiceerde met de begeleidende tekst: 'Hoe walgelijk ben je?'. In de berichten wordt geopperd om Bastoni's benen te breken en ervoor te zorgen dat hij nooit meer zou kunnen voetballen. Ook wordt gedreigd een pistool op zijn hoofd te zetten en af te vuren.

Barcelona dacht in de 67ste minuut al de gelijkmaker op het scorebord te zetten toen Pedri de bal achter André Onana schoot. Higler en Van Boekel, het VAR-duo van dienst, besloten scheidsrechter Slavko Vincic naar het scherm te roepen. Uit een herhaling bleek dat Ansu Fati de bal via zijn hand bij Pedri bracht, waardoor de Sloveense leidsman besloot het doelpunt te annuleren. Uiteindelijk werd Hakan Çalhanoglu de matchwinner in Milaan met zijn doelpunt vlak voor rust. Komende woensdag staat de return op het programma in Catalonië.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door rm1335)

Voetbal zou maar zo belangrijk zijn in je leven dat je dit trieste gedrag gaat vertonen na een nederlaag. Ik hou van voetbal, ik kijk het graag, praat er veel over en het is de belangrijkste bijzaak die er is. En met mij velen op dit forum denk ik. Maar ik mag toch hopen dat we hier allemaal wel perspectief zien tussen de belangrijke zaken en voetbal. Wat een treurig volk die dit doet, die hebben dus gewoon niks om voor te leven. Helaas heeft elke club dit soort debielen, kan je Barcelona moeilijk aanrekenen.

6 oktober 2022 om 12:56

Eens. Als het zo belangrijk is, is er iets goed mis in je leven.

Waarom richten ze zich trouwens op Bastoni? Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar als ik dit lees heeft hij zelf niks bijzonders gedaan.

6 oktober 2022 om 13:42

Zal wel richting meerdere Internazionale-spelers gebeurd zijn, maar de vriendin van Bastoni openbaart het.

Zie zulke gasten er wel voor aan om het hele elftal even af te gaan na zo'n wedstrijd als ze toch al bezig zijn.

Doodsbedreigingen zijn natuurlijk nooit goed. Maar na die Instagram-post van Bastoni, sta ik er niet van te kijken. Die was natuurlijk extreem provocerend. Tel daar het opportunisme van voetbalfans bij op en het is totaal geen verrassing dat er een aantal vervelend gaan doen bij Bastoni. Nogmaals, dat mag nooit in de vorm van een doodsbedreiging. Maar Bastoni had zelf ook drie keer na moeten denken toen hij die post plaatste. Je weet namelijk 100% zeker dat er gedoe komt.

6 oktober 2022 om 08:51

Ik zie trouwens dat het artikel nergens het Instagram bericht vermeld - ik was een beetje voorbarig met commenten. Hier dus wat context: na de wedstrijd plaatste Bastoni een foto van zichzelf waarin hij Gavi over de grond sleepte. Het was zo’n post waar je door verschillende foto’s heen kunt vegen. De eerste was voornamelijk hemzelf, met een stukje hoofd van Gavi, en de tweede was het lichaam van Gavi dat erachteraan gesleept kwam. Dat je die foto op die manier post, is natuurlijk wel provoceren. Hij legt enorm de nadruk op hoe hij daar Gavi zou vernederen. Nu ja, tel daar het denkend vermogen van voetbalsupporters bij op en ik begrijp best dat er een paar stoppen doorslaan. Al praat ik niets goed.

6 oktober 2022 om 09:40

Nou nou, wat provocerend. Ik dacht echt dat hij het moment van de handsbal van Dumfries had geplaatst toen je het over een extreem provocerende foto had. Blijkt het iets totaal anders te zijn.

Dan moet de foto van De Jong na Madrid-Ajax bijna strafbaar zijn. Kijk hoe hij die arme Modric te kakken zet op dat beeld. Schandalig.

6 oktober 2022 om 09:54

Als Frenkie die na de wedstrijd trots op Instagram had gezet (met een soort leuk zoompje om Modric nog iets meer voor gek te zetten) had hij ongetwijfeld vervelende reacties gekregen vanuit Madrid. Daar twijfel ik niet aan. Ik zeg ook nergens dat ik het met ze eens ben maar in de samenleving waarin we leven, moet Bastoni nu absoluut niet verbaasd zijn dat dit gebeurt. Dat was mijn enige punt. We weten dat die lui bestaan en hij lokt ze uit de tent. Terwijl ze waarschijnlijk al kookten van woede door de arbitrage. Voetbalsupporters zijn binair. Dit keer was het 'een nulletje' en dan zoeken ze iemand om op af te reageren. Als Bastoni ze dan vervolgens zo'n panklare voorzat geeft...

6 oktober 2022 om 10:26

Ik vind het gewoon niet provocerend. Een verdediger die een duel wint. Doodsbedreigingen komen van sneue, simpele zielen die zich realiseren dat er vrijwel geen consequenties aan zitten door de anonimiteit van social media. Maar dit is toch niet provocerend? Iedere foto geplaatst door een Inter-speler zal waarschijnlijk tot doodsbedreigingen hebben geleid, alleen de vriendin van Bastoni openbaart ze.

6 oktober 2022 om 11:46

Frenkie had dat ook na de wedstrijd op Instagram gezet? Kreeg zover ik weet geen doodsbedreigingen hoor. Gaat ook gewoon veel te ver. Het is voetbal dames en heren.

6 oktober 2022 om 13:23

@r.madridista, ik weet niet precies of Frenkie hem online heeft gezet en wat de reacties waren. Maar zoals ik aangaf: alleen de foto was nog niet zo'n schande geweest. Alleen door de manier waarop hij hem plaatst met die losse foto van Gavi erbij, krijgt het wel een toon mee van 'kijk mij deze jongen eens in mijn broekzak hebben'. Tel daarbij op dat de supporters al boos waren wegens de arbiter en het is kassa. Met de woede die ze in zich hadden was het een groep wilde stieren. Bastoni hield ze de rode lap voor. Bij Real Madrid was de hele context destijds natuurlijk anders. Die waren finaal afgedroogd. Barcelona had het gevoel bestolen te zijn.

6 oktober 2022 om 08:54

Ik heb zelf geen social media, dus heb geen idee wat hij gepost heeft maar ik kan me eerlijk gezegd geen enkele post voorstellen die ZO provocerend zou zijn dat je doodsbedreigingen ontvangt.
Tenzij hij zelf ook een doodsbedreiging uitte naar de Barca spelers of staff, maar lijkt me onlogisch.

De 'fans' moeten zichzelf vooral afvragen hoe je je zo kan laten raken door een foto met tekst van een speler van de andere ploeg. En tot de conclusie komen dat je dan maar niet meer op social media moet gaan zitten als je er zoveel moeite mee hebt..

Hopelijk worden ze gepakt en ontvangen ze forse straffen.

6 oktober 2022 om 09:15

Vind het zelf nu ook niet zo provocerend. Gewoon een foto van een duel dat hij wint.

6 oktober 2022 om 09:16

Er is maar 1 oplossing: afschaffen al die klerezooi. Twitter, snapchat, Facebook, instagrammel en weet ik het allemaal meer. Grootste gezwel van de samenleving als je het mij vraagt. Heerlijk om af en toe zo te chargeren trouwens.

6 oktober 2022 om 09:42

@isco24, ik heb hierboven zo goed mogelijk geprobeerd uit te leggen wat er stond. En natuurlijk is het totaal disproportioneel om met doodsbedreigingen te reageren maar dit zijn nu eenmaal de eencelligen die zich voetbalsupporter noemen en evengoed toegang hebben tot sociale media. Maar daar zitten ze ook niet sinds gisteren. Dit is een probleem dat speelt zolang er sociale media zijn. Ja, hun gedrag is fout maar je kunt jezelf er ook tegen beschermen door ze niet uit te lokken.

@lierse1997, wat mij betreft kan dit wel onder provocerend. Door het feit dat hij Gavi nog los op die tweede foto zet. Dat wrijft het er extra in. Als hij deze foto als één geheel had geplaatst - iets verder uitgezoomd zodat het erop past - had ik er ook geen aanstoot aan gegeven. Echter, met de woede die er al zat bij Barca supporters vanwege de arbitrage en hoe hij vervolgens die post insteekt, verbaast het mij geenszins dat hier enkele idioten door over de schreef gaan.

6 oktober 2022 om 10:04

Riqui8. Ja hier zullen we het denk ik niet over eens worden.
Jij keurt het gedrag niet goed, maar begrijpt wel dat het gebeurt.

Ik vind de post ten eerste niet provocerend en ten tweede zal geen enkele provocatie deze reactie uit kunnen lokken bij de vriendin van de persoon die het post.

6 oktober 2022 om 12:59

Mensen die doodsbedreigingen doen sporen sowieso niet. Nou vind ik het van voetballers niet verstandig om dingen te posten die provocerend over kunnen komen. Maar dat verandert er verder niks aan. Er is gewoon wat mis met je als je een voetballer gaat bedreigen.

6 oktober 2022 om 19:45

Gluubster

Hehe, is idd lekker af en toe.

Overigens vraag ik me af wat er zou gebeuren als de “social” media weg zouden zijn. De opgekropte woede is er dan nog steeds, dus dan zoeken mensen een ander platform om hun woede te bekoelen. Of dat nou een winkelruit, je vrouw, of een dreigbrief is.

6 oktober 2022 om 09:40

Zelfs dit proberen Barcelona boys te nuanceren.....

Je zegt dat je het niet goed vind maar elke andere zin is gericht op het nuanceren van de situatie. Denk een keer los van je Barcelona tenue en veroordeel deze mensen gewoon.

6 oktober 2022 om 09:49

Ik probeer nergens iets te nuanceren. Natuurlijk veroordeel ik het gedrag van deze supporters. Dit kan en mag absoluut niet. Alleen zijn we ook niet van gisteren. Wij niet. Bastoni niet en die hersenloze twitteraars ook niet. Als je de hele som van te voren optelt, verbaast het mij helemaal niets dat dit gebeurt. Ze waren al gefrustreerd en Bastoni provoceert. Natuurlijk komen er dan reacties. En natuurlijk zijn er dan een stel idioten die (ver) over de schreef gaan. Die zijn er al honderd jaar. Daar kwam meer mijn standpunt vandaan. Als Bastoni een seconde had nagedacht voor hij dit online zou zetten, wist hij dat dit komen zou. Om dan heel verbaasd en verongelijkt te gaan doen als de praktijk precies zo werkt als de theorie, is een beetje simpel.

6 oktober 2022 om 19:03

Het begon na de wedstrijd toen Gavi richting de catacomben ging en aan het bakkeleien sloeg met Bastoni, zodanig dat hij door de technische staffers van Barcelona moest worden meegetrokken naar binnen. Neem je verlies en ga naar huis. Richt je op Celta die bij je op bezoek komt, in plaats van te gaan touwtrekken over een verlies wat je toch niet kan omdraaien. Veel te heetgebakerd is Gavi, dat moet eruit want het gaat hem opbreken en dat zou zonde zijn van zo'n talent.

Ondanks dat het voor mij de mooiste sport ter wereld is trekt het nou eenmaal enorm veel simpele zielen aan. Op plekken als social media komt dat nou eenmaal meer naar voren tegenwoordig. Voor mij een van de redenen geweest daar volledig van af te stappen, als we voetbalzone natuurlijk niet meerekenen als social media . Ondanks dat dit waarschijnlijk vaak gefrustreerde jochies van een jaar of 14 zijn die op zolder bij hun ouders op de computer zitten gaan doodsbedreigingen je niet in de koude kleren zitten

Belachelijk natuurlijk, al zijn het meestal tienertjes die dat doen… Als er daadwerkelijk meerderjarigen tussen zitten raad ik ze een bezoek aan bij de psycholoog.

Beetje jennen en plagen kan ik mee leven van Bastoni’s post. Zal ermee te maken hebben dat Gavi verhaal kwam halen toen Bastoni voor de zoveelste keer op de grond lag.

Er is nog een terugmatch op Camp Nou….

''Barcelona-fans''. Internet trolls noemen we dat. Willen gewoon gezien worden door de wereld en wachten op een sprankje aandacht.

Bastoni z'n Instagram-post was wel a bit provocative, maar beetje plagen moet kunnen. Misschien kan iemand van Barcelona volgende week a la Van Nistelrooij voor z'n neus juichen en dat dan posten op Instagram.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3728
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
O. DembéléAanvaller144
Ansu FatiAanvaller143
R. LewandowskiAanvaller1413
Ferran TorresAanvaller132
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper140
Jordi AlbaVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1 fan
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren