Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Kroatië
Kroatië
vs
België
België
Canada
Canada
vs
Marokko
Marokko

‘Dirk Kuijt is in een paar weken gedegradeerd tot een soort Clown Bassie’

Maandag, 3 oktober 2022 om 15:11Guy Habets

Ronald Waterreus denkt dat de houding van Dirk Kuijt als oefenmeester bijdraagt aan de mindere resultaten van zijn ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie. De voormalig doelman en huidig columnist van De Limburger was onder de indruk van de speler Kuijt en adviseert hem om een aantal van zijn kwaliteiten als speler ook te gebruiken tijdens zijn trainersloopbaan.

Na de 3-1 nederlaag van ADO tegen Jong PSV van afgelopen vrijdag nam de kritiek op Kuijt weer toe. Fans van de Haagse club zwaaiden met witte zakdoekjes en eerder kwamen ze op het trainingsveld al verhaal halen. Waterreus ziet het met lede ogen aan. "In nauwelijks een paar weken tijd is Kuijt van ultieme volksheld gedegradeerd tot een soort Clown Bassie", valt te lezen in zijn column in De Limburger. "Een man om wie ‘we’ stiekem gniffelen wanneer hij na wéér een verloren wedstrijd met ADO zijn volledige voorraad clichés de lucht inblaast."

Waterreus had juist veel respect voor Kuijt, aangezien hij als speler 'stapje voor stapje steeds verder klom en zo meer dan het maximale uit zijn mogelijkheden heeft gehaald'. "Maar juist in dat laatste schuilt voor mijn gevoel een paradox. De trainer Kuijt voelt zich blijkbaar wel te groot om eerst een serieus aantal jaren ervaring op te doen bij Quick Boys of het beloftenteam van pak ‘m beet FC Utrecht. Net zoals zijn generatiegenoot Wesley Sneijder ontbreekt het hem aan de echte wil om te investeren vooraleer in het profvoetbal serieus aan de slag te gaan. En dan ook nog eens bij een van de moeilijkste clubs van Nederland."

"In zijn korte periode als Feyenoord-jeugdtrainer was het al een publiek geheim dat hij zijn spelers nog weleens drie dagen vrij wilde geven, zodat hij zelf een potje kon ballen met de Liverpool Legends", gaat Waterreus verder. "En nu, bij ADO, acteert hij voor mijn gevoel slechts plichtmatig de zelfverzekerde en bevlogen coach. Dat alles bij elkaar maakt zijn tamelijk uitzichtloze positie in Den Haag zo ongemakkelijk. Als Dirk Kuijt trouw was gebleven aan de voetballer Dirk Kuijt, had hij zich dit leed allemaal kunnen besparen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door vernon)

Nou wat mij betreft was hij al aardig onderweg naar de clown Bassie status in zijn documentaire. Wat een 'bijzonder' figuur is deze Kuijt toch geworden.

3 oktober 2022 om 17:13

Vergeet zijn nederige biografie niet. Hij was nog net niet verantwoordelijk voor het transferbeleid in het seizoen dat Feyenoord kampioen werd

Iemand die de wedstrijd tegen PEC gezien heeft? Hoe hebben ze die dan in hemelsnaam kunnen winnen vraag ik me af. Bijna elke andere wedstrijd was een deceptie. Hopen dat het Eindhoven ook lukt de punten uit Den Haag mee te nemen.

Kuyt kwam bij mij altijd over als een enorm harde werker, die daardoor echt het maximale uit zijn carriere heeft kunnen halen. Naast hard werken moet je ook wel een bepaalde slimheid hebben/ontwikkelen. Hopelijk kan hij als try-hard ook het maximale uit zijn trainerscarriere halen, het is hem gegund.

3 oktober 2022 om 20:16

Ik gun het hem ook, maar hij leek het de afgelopen jaren nogal hoog in de bol te hebben. Als hij een soort godsgeschenk voor het trainersgilde was. En dan daalt je gunfactor nogal rap.

5 oktober 2022 om 11:35

Beste stuurlui staan aan wal. Vaak zijn iets beperktere voetballers, die wel sturende capaciteiten hebben, betere trainers. Het probleem van Kuyt is dat zijn kwaliteit is om echt keihard te werken en hij zichzelf maximaal voor elke pot kan opladen. Zijn denkwijze plus de vereiste conditie van de jongens, kan weken/maanden duren, voordat deze jongens deze conditie hebben om te leveren wat Kuyt van ze vraagt.

5 oktober 2022 om 16:35

Ja eens, maar je kan je afvragen of ze ooit die conditie en mindset hebben. Kuyt zijn mindset was echt bijzonder, ook beter dan die van Sneijder ofzo. En de gasten die hij nu traint voetballen niet voor niks bij ADO. Dan kan je tegen ze aanlullen wat je wil, maar hun instelling verander je daar niet zomaar mee.

Echt jammer! Maar... om als trainer je eerste klus te gaan afronden bij ADO is ook niet slim. De laatste jaren een zeer slecht geleide club met veel wisselingen. Dit zat er aan te komen. Heeft ook werkelijk geen enkele verbetering in het team gebracht, ik zeg Dirk Eruyt.

Waterreus die een ander wegzet als clown. Gelukkig zijn de goede grappen de wereld nog niet uit.

3 oktober 2022 om 15:50

Het een sluit het ander niet uit natuurlijk.

3 oktober 2022 om 16:34

It takes one to know one

Als analist was hij ook afschuwelijk en vroeger in interviews ook. Een goede voetballer, maar als publiek figuur imo ongeloofwaardig met zijn tegeltjeswijsheden, teksten voor de buhne en het intrappen van open deuren met een heel scala aan cliches

3 oktober 2022 om 15:40

Helemaal mee eens. Kwam op mij nooit over als een analist die er daadwerkelijk verstand van heeft. Heeft in die periode al laten zien niet klaar te zijn voor het bepalen van de tactiek van een club. Nu is ADO ook niet de makkelijkste club om te beginnen, maar dit is wel heel triest. Het ergste is dat iedereen, behalve de ADO directie blijkbaar, dit had aan zien komen.

3 oktober 2022 om 17:21

Een goede analist maakt imo nog geen goede trainer. Wanneer van Marwijk aanschuift val ik in slaap, die zegt ook niets maar is wel een prima trainer.

3 oktober 2022 om 18:06

@Ijsmuts Klopt, maar Kuyt presteert niet als coach en niet als analist

3 oktober 2022 om 17:24

@Japie_krekel ach nog zo 1 met zn haat tegenover Kuijt. In jullie ogen kan hij niks goeds doen blablabla. Hij leeft zijn leven en jullie praten daarover, dat is pas triest

3 oktober 2022 om 20:20

Cabo

Als je dat haat vindt, dan ben je een gezegend mens en heb je nog weinig echte haat meegemaakt. Volgens mij was Kuyt als voetballer een van de meest geliefde spelers, ook als oranjespeler. Hij heeft dat helemaal door zijn eigen gedrag om zeep geholpen.

3 oktober 2022 om 18:46

@japie-krekel,

Helemaal eens! Toch zonde dat hij zo afglijdt!!

Dit komt volgens mij eerder door het beeld wat is gecreeerd rond de docu/serie over Kuyt. Daar vond hij het vooral belangrijk om super correct over te komen, bijna roomser dan de paus. Ik krijg van dat soort mensen altijd ontzettend last van jeuk en niet op de goede manier

Toegegeven zit ook ik te gniffelen als hij weer eens met ADO verliest.

3 oktober 2022 om 15:45

Hij kan best geprobeerd hebben om ontzettend correct over te komen, ondertussen gooide hij wel Gio voor de bus.

Bij wie was Kuyt een ultieme volksheld dan? Ik respecteer wat Kuyt heeft bereikt als speler met relatief weinig talent, maar hij is in geen enkel opzicht een held voor mij. Daar kan zelfs een hattrick in een kampioenswedstrijd niets aan veranderen.

3 oktober 2022 om 15:42

Ultieme volksheld vind ik wat overdreven. Maar naar mijn mening toch wel een redelijk populaire speler van het Nederlands elftal destijds, omdat hij zo verschrikkelijk hard werkte en gewoon een goede mentaliteit had. Als je bijvoorbeeld de Kuyt van het Nederlands elftal vergelijkt met de van Persie van toen dan zijn de rollen nu compleet omgedraaid. Voor Feyenoorders zal hij vast wel populair zijn. Maar het valt me toch wel op dat de status van voetballers als Sneijder en Kuyt na hun carrière echt compleet omgedraaid is, terwijl het toch echt extreem goede voetballers waren.

3 oktober 2022 om 20:22

Idd wat overdreven, maar als oranjespeler was hij wel breed geliefd, niet alleen bij Feyenoorders. Altijd in dienst van de ploeg gespeeld, veel posities, maximale inzet.

Kwestie van tijd dat hij ontslagen wordt..

Je kijkt naar deze ploeg dan denk je dat ADO wel minimaal in de top 6 komt.

Nog 2x verliezen en hij ligt eruit daar durf ik wel mijn geld op te zetten.

Grappig, ik denk dat een groot gedeelte van Nederland hem altijd al een clown vond.

En er waren niet veel mensen die in hem een groot trainer zagen

3 oktober 2022 om 15:45

Precies dat. Ik heb respect voor het feit dat hij zoveel uit zijn carrière heeft gehaald. Ik denk dat er niet veel spelers zijn die zó erg het maximale er uit hebben gekregen. Maar verder dan dat vind ik het een idioot. Ook al toen hij speler was.

Deze man met ongelooflijke carrière overschat zich zo erg als trainer als hij dat niet gauw beseft hoort hij bij vele topvoetballer maar geen trainer

Als speler, analist en nu ook coach een vreselijke demagoog. Ado doet er goed aan, hem weg te sturen. Hij valt werkelijk waar zo door de mand.

Ik vind Kuijt altijd het perfecte voorbeeld van het verschil hoe je naar de mens en naar de voetballer kijkt. Als voetballer was ik op de tribune in de Kuip in z'n eerste periode echt fan van hem, maar zodra hij van het veld afliep en begon te praten moest ik binnensmonds altijd een beetje kotsen. Ik ken hem natuurlijk niet persoonlijk, maar hij leek me vrij onuitstaanbaar en dat is sinds 'ie gestopt is op z'n zachtst gezegd niet minder geworden. Nu is er dus ook nog een derde variant, de trainer Kuijt en dat belooft nog niet veel goeds.

Zegt de ene clown tegen de andere clown je lijkt wel op clown Bassie

In tegenstelling tot Waterreus heeft Kuyt tenminste ballen. Die gaat niet alleen op zijn luie achterste zitten en anderen afbranden c.q. alles wat met PSV te maken heeft heilig verklaren. Natuurlijk loopt het nog totaal niet en gaat hij er op zijn Kuyt's mee om wat irritant is.

Ik vind Kuyt ook niet bepaald boeiend om naar te luisteren, verveelt mij ook snel of ik raak zelfs geirriteerd.
Ik herinner mij liever de speler. Heerlijk om in je team te hebben lijkt mij.
In Oranje alleen geen keeper geweest en toch vrijwel altijd een voldoende.
Lang, lang, lang geleden zag ik hem voor Liverpool in de CL spelen tegen PSV in Eindhoven (kun je nagaan hoe lang geleden dat wel niet is) en ik was erg onder de indruk.
De man deed werkelijk niets fout. Speelde ijzersterk die avond en dat is bij mij blijven hangen.
Ook als ik lekker op het bankie lag te kijken heb ik het toch maar weinig meegemaakt dat de man een baggerwedstrijd speelde.
Echt een goed speler geweest, mooie carriere, maar voor alle andere dingen rondom hem zapp ik gauw weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.NAC Breda18-8
19.TOP Oss13-12
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
A. ĆatićAanvaller161
X. SeverinaAanvaller163
G. BreinburgMiddenvelder150
T. VerheydtAanvaller155
H. WentgesKeeper160
J. ZwartsAanvaller152
T. AsanteVerdediger151
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

Nederland
305 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2022-2022 ADO Den Haag
2018-2020 Feyenoord U19
2015-2017 Feyenoord
2012-2015 Fenerbahçe
2006-2012 Liverpool
Laatste voetbalnieuws

Definitieve doorbraak in Den Haag: ‘Dat heb ik van Kuijt echt kunnen leren’

De Keuken Kampioen Divisie geldt al decennialang als kraamkamer voor binnen- en buitenlandse talenten en ook dit seizoen lopen er op het tweede niveau weer veel voetballers met potentie rond. Voetbalzone,...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren