Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Kroatië
Kroatië
vs
België
België
Canada
Canada
vs
Marokko
Marokko

Waarschuwing voor Schreuder: ‘Hij kan lastig worden als hij vaak op de bank zit’

Maandag, 3 oktober 2022 om 13:34Wessel Antes • Laatste update: 16:47

Lucas Ocampos kan een probleem worden voor Ajax-trainer Alfred Schreuder als hij vaak op de bank zit, zo zegt journalist Alberto Delegado in gesprek met ELF Voetbal. Delegado is Sevilla-watcher voor het Spaanse Marca en heeft Ocampos dus jaren op de voet kunnen volgen. De 28-jarige Argentijn begon afgelopen zaterdag tegen Go Ahead Eagles (1-1) voor het eerst in de basis bij Ajax.

Delegado vond de transfer van Ocampos naar Ajax opvallend, daar de Amsterdammers zich vaak richten op jongere spelers die in Amsterdam verder groeien. De van Sevilla gehuurde rechtspoot valt daar niet onder, zo zegt de Spaanse journalist. “Af en toe zoeken ze (Ajax, red.) op de buitenlandse markt naar ruwe diamanten. Ocampos is al een gemaakte voetballer. Hij komt voor een tweede kans. Maar hij kan lastig worden als hij vaak op de bank zit. Ik waarschuw Schreuder alvast: daar neemt hij geen genoegen mee.”

Delegado is er overigens wel van overtuigd dat Ocampos het in zich heeft. Bij Sevilla was de buitenspeler geruime tijd een belangrijke schakel. “Hij was de hoofdrolspeler. Daarbij kreeg hij alle steun van de rest van het team.” Ocampos speelde in totaal 135 officiële wedstrijden voor Sevilla, waarin hij goed was voor 34 doelpunten en vijftien assists. Aan het begin van dit seizoen moest hij het echter doen met een rol als wisselspeler in LaLiga.

Volgens de Argentijnse journalist Guillermo Tagliaferri heeft Ocampos met zijn huurtransfer van Sevilla naar Ajax in ieder geval een stap omhoog gemaakt. “De club wordt in Argentinië beschouwd als een van de beste van Europa. Het wordt interessant om te zien hoe hij zich aanpast, maar ik denk dat hij goed tot zijn recht komt in Nederland. Gelukkig kunnen we van hem blijven genieten in de Champions League. Sinds zijn transfer valt zijn naam weer vaker in Argentinië. Hopelijk blijft dat zo.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door desteek77)

Let maar op, die gaat in de winterstop weer terug. Toch maar goed dat we daar geen 18 mio voor hebben neergeteld. Is die RvC toch ergens goed voor

3 oktober 2022 om 13:41

Het zegt ook wel wat over het duo Huntelaar en Hamstra. Misschien wel te licht

3 oktober 2022 om 13:45

Dit voelde in alles als een paniek aankoop. Antony toch weg, er moest op het laatste moment gehandeld worden en deze jongen mocht/moest weg bij Sevilla. Je zou denken dat er een lange lijst klaar lag met spelers als opvolger Antony omdat je toch al een tijd wist dat die waarschijnlijk zou gaan, maar dat zal dan met de timing te maken hebben. Als deze jongen serieus langdurig gescout is snap ik het niet, want hij is na Bergwijn en Tadic de 3e speler die eigenlijk het beste uit de verf komt op links en niet op rechts.

3 oktober 2022 om 14:02

Het gekke vind ik dat Ocampos kwa speel stijl identiek is aan Tadic, alleen heeft hij wellicht wat meer snelheid en is Tadic kwa techniek beter. Na het vertrek van Anthony had je inderdaad een lijst moeten hebben liggen met spelers die lichtvoetig zijn, flair en diepgang. Als ik Ocampos verder zie voetballen zie ik eerder een rechtsback in hem dan rechtbuiten, tuurlijk moet hij tijd krijgen maar tot nu toe is hij zeker geen 15 miljoen waard.

3 oktober 2022 om 13:47

Dat was ook een pure paniek aankoop omdat Schreuder zo zat te zeiken. Die man heeft alleen maar een negatieve invloed op de club.

3 oktober 2022 om 14:04

Inderdaad, vandaag tijdens de interview ook al zeiken dat de CL poule van vorige jaar makkelijker was. Continu opzoek naar smoesjes om zichzelf in te dekken, had hem graag de voordeel van de twijfel gegeven maar ben er helemaal klaar mee.3 oktober 2022 om 14:16

In principe spreekt hij feiten. De CL poule was ook minder zwaar dan dit seizoen

3 oktober 2022 om 14:25

Vind ik wel meevallen. Een Borussia Dortmund met Haaland in gelederen vond ik wel prime. Ik vind de Liverpool van nu niet beter dan de BVB toen. Als ik dan weer Napoli tegen over Sporting zet zeg ik ja die klopt. De Besiktas van toen en Rangers nu vind ik ook vergelijkbaar. Het is weer zoeken naar iets terwijl Schreuder zich moet focussen op goed laten voetballen van zijn team.3 oktober 2022 om 14:42Weet je wel wat prime betekent? Dortmund met Haaland was alles behalve prime, hij verbloemde hoe ongelooflijk matig de rest van het elftal was. Dortmund met Lewandowski, Piszczek en Blaszykowski was prime. Of met Amaroso, Kolller Rosicky, Lehmann en Ewerton. Om dan ook nog te zeggen dat Liverpool (CL-finalist, red.) niet beter is dan Dortmund is ronduit een grap.

3 oktober 2022 om 16:06

Prime, dan krijg je spullen van Amazon gratis toegestuurd toch😜 En Liverpool is momenteel compleet uit vorm en zijn echt de weg kwijt, dus zo gek vind ik dat vergelijk niet.

3 oktober 2022 om 21:31

Vreemde aankoop.
Heb al vaker aangegeven, vooral in de voorhoede is de bank te breed.
Schreuder moet gaan wisselen om spelers tevreden te houden.
En juist dat gaat zich op de langere termijn wringen.
Je ziet nu ook dat de trainer niet weet hoe hij dit moet managen, spelers worden op andere plaatsen gezet om maar te laten spelen.

Wanneer hij levert, mag hij zich laten horen. Tot nu toe heeft hij naar mijn mening nog geen indruk gemaakt.

Schreuder gaat iedereen te vriend willen houden, waardoor hij straks halve selectie tegen hem gekeerd krijgt.
Dit gaat gewoon niet werken, vooral als resultaten tegen gaan zitten.

Geen probleem als hij lastig wordt, opties genoeg voor de rechterflank. Ik had graag die Portugees gezien , die speelt met flair.
Tot nu toe kan deze speler me.niet overtuigen dat hij 20 miljoen waard is .

3 oktober 2022 om 13:57

Verre van 20 miljoen waard, ik denk dat je hem kan vergelijken met Idrissi met wellicht iets betere niveau. Als nog vind ik zelfs 15 miljoen te veel voor hem.

Als 'ie lastig wordt als 'ie te vaak op de bank zit, sturen we hem toch lekker terug in de winter. Ik hoop namelijk dat hij in de tussentijd niet meer van de bank afkomt. Hooguit om op de tribune te zitten. Heeft nog helemaal niks goed gedaan sinds hij bij Ajax zit. Ik zie ook echt niet in wat hij toe moet voegen. Goals? Assists? een passeeractie? Wat heeft hij te bieden? Voorlopig ben ik ontzettend blij dat de RVC de transfer heeft geblokkeerd en ik hoop hoe dan ook dat Ajax de optie tot koop niet gaat lichten.

3 oktober 2022 om 14:53

Zo makkelijk zal het ook niet zijn, dat je zomaar even een speler terugstuurt. Het salaris zal dan waarschijnlijk sowieso doorbetaalt moeten worden. Sevilla wilde ook erg graag van hem af, dus die zullen er ook niet op staan te springen hem terug te nemen. Volgens mij mag je daarnaast maar bij 2 clubs in een seizoen spelen, maar misschien is deze regel aangepast door corona. Als hij zo doorgaat zal die optie inderdaad zeker niet gelicht worden.Domme zet geweest van Ocampos. Bergwijn net binnen voor ruim dertig miljoen en Tadic die hoe dan ook mag blijven spelen. Begrijp de gok van Ajax, slaagt hij dan kan je voor 16 miljoen de opvolger van Tadic presenteren, Maar zit er dit seizoen niet in denk ik. Lijkt er op dat Alfred de confrontatie met Tadic niet aandurft. Een huurspeler op de bank laten is een stuk minder spannend. Zelfde als keuze tussen Dailey en Wijndal. Maar draait dan om Alfred en zijn overleven ipv Ajax als geheel. Slecht signaal ..... beter niet naar Ajax, krijg je toch amper een kans. Vorig jaar al aangetoond met onze strijder Nico T.

Dit keer wel blij met de rvc!

Volgens mij is ie een groter probleem als hij in t veld staat, haha15 assists in 135 wedstrijden. Dat is 1 assist op 9 wedstrijden. Niet slecht voor een buitenspeler. Man man man.

3 oktober 2022 om 15:42

Maar de goals vergeet je even? Haha. 1 G/A per 2,75 wedstrijd. Gewoon prima cijfers in de La Liga

4 oktober 2022 om 09:35

Afgelopen twee seizoenen 17 doelpunten in 88 duels. Dan kom je op ca. 1 op 5 uit. Vind ik te min ja voor een speler die Ajax zou moeten nastreven.

Ik hoorde veel mensen zeggen "laten we eerst kijken hoe hij het 90 minuten doet, ipv hem beoordelen op wat invalbeurten". Nou, hij is gedurende zijn pot tegen Go Ahead gewoon doorgegaan met waar hij in zijn invalbeurten mee bezig was: lomp aan de bal, slechte aannames en passes. Het is vooralsnog een enorme zege dat de RVC bepaald heeft dat hij gehuurd is ipv gekocht voor maar liefst 20+ miljoen!

3 oktober 2022 om 16:32

Goh, dan heeft de invloed van Danny Blind ineens toch positieve effecten. Zo zie je maar weer zo gek is die Blind nog niet he.

Ik kreeg tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead een beetje het idee dat het team hem bewust niet zocht. Vlak voor hij gewisseld werd maakte Taylor (?) zelfs nog een rare sprint om een bal te onderscheppen die naar hem onderweg was. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe Ocampos in de selectie ligt.Wel lekker ...eindelijk een trainer die goed uit z'n woorden komt. Lepelt het ene na het nadere smoesje op. Kan zo in Rutte zijjn 5e kabinet. Lullen als brugman, maar presteren ho maar. Heimwee naar een hakkelende ten Hag.

Bijzonder dat hij door 90% alweer afgeschreven is. Heeft al met al nog geen eens een hele wedstrijd aan invalbeurten erop zitten en 1 basisplek. Er wordt hier gedaan alsof dit 1 of andere pannekoek is terwijl hij bij zowel Marseille als Sevilla succesvol was en zelfs Argentijns international. Laten we hem in ieder geval een echte kans geven. Niet iedereen is een Antony die vanaf de eerste pot zijn stempel drukt.

3 oktober 2022 om 14:43

Je verwacht bij Ajax toch wat meer techniek en flair op de flanken. Niet één of andere houthakker die niet normaal een bal kan aannemen.

3 oktober 2022 om 14:46

Klopt. Hij hoeft echter ook niet meteen zn stempel te drukken, maar je mag toch verwachten dat je op zn minst een glimp of een flits van een goeie speler ziet. Voorlopig heeft hij in al die invalbeurten niks anders gedaan dan balverlies lijden en moeilijke aannames hebben

Er is niet 1 moment geweest in de invalbeurten of afgelopen weekend waarvan je denkt dat deze speler ook echt iets kan met een bal, het is lomp en fysiek geweld en een slechte basistechniek. Ik zie 100x liever dat Conceicao speeltijd krijgt.

3 oktober 2022 om 16:56

Volledig met je eens

Is dit een goed bedoelde waarschuwing of een verkapt dreigement.
Schreuder moet duidelijk maken wie de eerste 11, 12 zijn
Wie zich hierin niet kan vinden mag gaan. Ik denk dat duidelijkheid meer oplevert, ook voor de bankzitters
Pas als de voorsprong groot is, als als, dan komt nummer 12, 13 enz erin.
Automatismen kweek je door veel vaker met dezelfde 11 te spelen.

het spel van Ajax wordt nu te veel voorspelbaar, aangezien Schreuder eigenlijk op dezelfde voet doorgaat als zijn voorganger

Waarschuwing voor Ocampos: Ajax kan hem terugsturen als hij zich niet gedraagt.

Wat een nieuws, zou gekker zijn als ie een blije geit was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord3322
2.Ajax3027
3.PSV3022
4.AZ299
5.FC Twente2715
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. BrobbeyAanvaller148
S. BerghuisAanvaller145
S. BergwijnAanvaller148
R. PasveerKeeper140
D. TadićAanvaller143
L. LuccaAanvaller82
C. BasseyVerdediger121
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

14 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 4 0 0 0
2022/2023 Sevilla 3 0 1 0
2021/2022 Sevilla 30 6 7 0
2020/2021 Sevilla 34 5 3 0
2019/2020 Sevilla 33 14 9 1
Laatste voetbalnieuws

Ajax met 27-koppige selectie op trainingskamp; Ocampos opvallende afwezige

Ajax is maandag voor een winters trainingskamp met 27 spelers naar Marbella afgereisd zonder Sevilla-huurling Lucas Ocampos. Dit meldt de club op de eigen website. Waarom de Argentijn afwezig is heeft Ajax...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren