Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Costa Rica
Costa Rica

‘Ik dacht eigenlijk wel dat ik rood zou krijgen in de wedstrijd tegen Ajax’

Maandag, 3 oktober 2022 om 12:19Guy Habets • Laatste update: 12:24

Tijjani Reijnders realiseert zich dat hij goed wegkwam tijdens AZ - Ajax (2-1) van twee weken geleden. In de slotfase van die wedstrijd raakte hij Brian Brobbey met een stevige tackle en leek een rode kaart de enige passende straf. Scheidsrechter Bas Nijhuis hield het echter bij geel en Reijnders weet nu dat hij daar van geluk mocht spreken.

De middenvelder van AZ, die met zijn ploeg lijstaanvoerder in de Eredivisie is, herkende zichzelf niet toen hij de beelden terugzag. "Op dat moment wilde ik een counter eruit halen, maar ik raakte hem harder dan verwacht", vertelt Reijnders tijdens De Voetbalkantine op ESPN. "Je ziet ook op de beelden dat ik schrok. Natuurlijk was het ook niet de bedoeling om hem geblesseerd te trappen."

Nijhuis besloot om Reijnders niet weg te sturen en de spelmaker geeft toe dat hij daar veel geluk had. "Gelukkig kwam ik weg met geel, maar het had ook rood kunnen zijn. Ik dacht eigenlijk wel dat het rood zou zijn, omdat hij even wachtte. Toen dacht ik dat ik wel eens weggestuurd zou kunnen worden, maar gelukkig mocht ik blijven staan. Of ik iets tegen Brobbey heb gezegd nog? Nee, eigenlijk niet. Ik heb geen contact met hem gehad. Ajax was snel van het veld af en ik heb geen contact met hem via app."

Na de wedstrijd reageerde Brobbey in gesprek met De Telegraaf al op het voorval. Volgens hem is er in zijn gehele carrière nog nooit iemand zo ingekomen. "Ze hebben mij nog nooit zo getrapt, hoor. Nee, nog nooit. Normaal trekken ze aan mijn shirt of zo. En hij kreeg geen rood, nee. Maar ja… Zo met je been inkomen is wel heel gevaarlijk. Ik vind dat je zoiets niet kan doen. Misschien ging het per ongeluk."Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door cas1)

Ajax was (oa.) die pot voetballend heel matig, maar daarnaast kreeg AZ continu het voordeel van de scheids, kan gebeuren, hoort erbij. Maar als de ‘dader’ eigenlijk al vindt dat hij rood had moeten hebben…

3 oktober 2022 om 12:29

Het kan idd gebeuren maar je weet wel altijd dat het zo is bij Nijhuis. De meest ongebruikelijke oordelen waren eigenlijk altijd tegen Ajax.

3 oktober 2022 om 12:37

Ik vind het altijd wel makellijk Alvarez is bijv ookal 2x ontsnapt aan rood. Utrecht moest 2 weken terug ook een penalty krijgen tegen Nec die ze niet kregen en gisteren verdiende Excelsior juist een penalty waardoor Utrecht weer goed weg kwam. Alle clubs komen wel een keer goed weg en alle clubs hebben wel een x pech met een foute beslissing. Ik denk vaak meer dat het gewoon aan het niveau van de scheidsrechters ligt dan dat er een scheids echt voor of tegen een club fluit.

3 oktober 2022 om 12:46

Dit is ook weer zo een bullshit opmerking. Alle clubs komen een keer goed weg. Dat is echt onzin. Daarnaast had ajax ook gwn een pingel moeten hebben tegen zowel az als go ahead eagles en had ook mees de wit al rood moeten hebben im de 1e helft voor zn charge op timber. Maar jij begint over een overtreding van alvarez wat gwn een gele kaart was. Overiges had ajax ook in utrecht de scheids tegen en ook bij sparta uit had het en een pingel moeten hebben en werd brobbey aan het shirt getrokken, terwijl die wilde afwerken maar werd afgefloten voor buitenspel. Anders had je daar ook een doorgebroken speler gehad.

3 oktober 2022 om 12:58

Mooi gevalletje van clubliefde maakt blind....

3 oktober 2022 om 13:26

En alvarez, berghuis die hadden ook rood moeten hebben maar toevallig vergeet je die te melden. Als Alvarez zijn verdiende rode kaart had gehad. Dan was die overtreding die rood waard is van Reijnders ook niet gebeurd.

3 oktober 2022 om 13:29

Dat kun je nooit zeggen Rogier. Daarbij vond ik Alvarez geen rood. Hij komt weliswaar lomp in, maar hij raakt voor 99% de bal en misschien 1% de man, Reijnders was gewoon 100% man, zonder ook maar kans te hebben om de bal te raken. Berghuis valt over te discussiëren, maar ik vond het persoonlijk een vrij ongelukkig moment.

3 oktober 2022 om 14:38

En zo vindt ook niemand Mees de Wit rood. Speelt namelijk vol de bal en heeft absoluut niet de intentie Timber te raken, daar waar alvarez nog in zijn tackle doortrapt om Odgaard zo hard mogelijk te raken. Dani de Wit was nog meer een ongelukje dan Berghuis, dus als je Berghuis al geen rood vindt had Dani al helemaal geen rood hoeven te krijgen.

3 oktober 2022 om 14:55

Ik heb het toch ook nergens over Dani of Mees de wit? Jezus.

3 oktober 2022 om 17:01

Was een reactie op mickey12, geen nood je zo aangevallen te voelen

3 oktober 2022 om 12:34

Continu het voordeel van de scheids lijkt me ook wat overdreven. Alvarez had bijvoorbeeld ook zomaar geen 90 minuten vol kunnen maken.

3 oktober 2022 om 12:42

Ajax heeft terecht verloren vind ik, door dat er totaal geen inzet was en er steeds fouten werden gemaakt. Maar ondanks alles had Ajax niet hoeven te verliezen. Die rode kaart voor Reijnders is wel duidelijk. Maar als je de penalty ziet die Sparta in hetzelfde weekend kreeg tegen FC Groningen, dan had Ajax er in de slotfase ook zeker een moeten hebben. Dan had Ajax een onverdiend punt gehad en was AZ nu geen koploper geweest.

3 oktober 2022 om 13:20

Dan is dus de conclusie dat er niet consequent wordt gefloten en ook dus eigenlijk niet volgens de regels, waardoor iedereen - en met name Nijhuis - een eigen draai aan de regels kan geven.
Als je bijvoorbeeld die overtreding dit weekeinde op Blind ziet. Daar had best een rode kaart gegeven mogen worden, maar - en nu geef ik een eigen invulling - om de wedstrijd niet dood te fluiten wordt dat dan waarschijnlijk niet gegeven. Maar je weet dus nu niet of Blind dermate van slag was dat het heeft geleid tot het tegendoelpunt. Het is best mogelijk dat die overtreding heeft meegespeeld. Dan is het overigens ook slecht van de staf om dan Blind niet te wisselen, want m.i. had hij meteen na die overtreding op hem gewisseld moeten worden.

3 oktober 2022 om 13:37

Ik heb die overtreding even gemist, dus kan daar niet zo veel over zeggen. Maar dat Nijhuis een eigen draai geeft aan de regels weten we toch al jaren lang? Hij is trots als hij de eerste 20 minuten niet hoeft te fluiten. De man is zo mediageil dat hij bij Vandaag inside onlangs nog toegaf dat er helemaal geen stopwatch functie op zijn horloge zat, terwijl hij tijdens wedstrijden wel het gebaar maakt dat hij de tijd op zijn horloge stil zet.

3 oktober 2022 om 12:45

Als je vraagt aan Alvarez en Berghuis of hun overtredingen in die wedstrijd een kaart waard waren, kunnen ze zich niet meer herinneren. Zegt iets over mentaliteit. Zeker die van Berghuis droop de genieperigheid van af. Alvarez is gewoon lomp, dat weten we.

3 oktober 2022 om 15:03

Is gewoon een aanname, wat je maakt om ergens hun mentaliteit aan het licht te brengen.
Veels te makkelijk dus.

Net als Maradona, die jaren later toegaf, dat hij met de hand scoorde en zo de finale won. Wilt dat dan ook bewijzen dat hij een goede mentaliteit had? Zeg jij het maar

M.a.w. als je wint, kan je alles zeggen....je kan het toch niet terug draaien!

Dat dacht iedereen, behalve Nijhuis...

3 oktober 2022 om 12:44

Als het een rode kaart was geweest had Reijners een paar wedstrijden niet mogen fluiten. Maar de 2 die blunderde en geen rood gaven, Nijhuis en de VAR (weet even niet wie dat was) die fluiten het weekend erop gewoon weer als of er niets aan de hand is. Nijhuis kan gewoon ongestraft zijn gang blijven gaan, elke wedstrijd van hem zijn er wel flinke discussies en soms zoals tijdens AZ - Ajax zaken waar niet over gediscussieerd hoeft te worden omdat hij overduidelijk mis zit.

3 oktober 2022 om 13:56

Het is maar goed dat Reijnders het dan bij voetballen houd ipv van fluiten PaulR_1982 😉

3 oktober 2022 om 14:06

Mijn punt is dat Nijhuis na deze blunder ook wel eens een weekendje over had mogen slaan.

3 oktober 2022 om 14:34

Snap ik Paul, maar je zegt in je bericht dat Reijnders een paar wedstrijden niet had mogen fluiten. Hiermee bedoel je Nijhuis, vandaar mijn opmerking... Maakt verder niet uit, ik snap wat je bedoeld maar was een grapje.

3 oktober 2022 om 14:50

Oh, wat stom haha. Zie het nu pas. Ik bedoelde eigenlijk dat Reijnders een paar wedstrijden niet had mogen spelen, wanneer hij die rode kaart had gekregen. Maar Nijhuis die een blunder begaat en geen rood geeft, mag het weekend erna gewoon weer fluiten. Misschien moet Nijhuis nu eigenlijk het aantal wedstrijden 'schorsing' krijgen dat Reijnders anders zou hebben gehad.

3 oktober 2022 om 15:35

Nijhuis was toch de scheids? Als hij de scheids was ben ik het duidelijk niet met je eens. Volgens mij werd de scheids ook niet naar het scherm gestuurd dus dan is het naar mijn mening de fout van de VAR. De VAR is juist ingevoerd om dit soort dingen die een scheids kan missen op te lossen. Er is geen 1 scheids die foutloos fluit, zelfs met VAR niet. Dan kan je iedere week scheidsen gaan schorssen.

3 oktober 2022 om 15:42

Nijhuis was de scheids ja. En in principe heb je hebt gelijk, maar deze rode kaart was wel zo overduidelijk dat je dit Nijhuis ook kwalijk kunt nemen.

3 oktober 2022 om 13:42

Nijhuis wil vooral het mannetje zijn die tof aangeeft dat het allemaal wel meevalt en voetbal best mannelijk is. Totdat hij zelf VAR is, dan interpreteert hij de boel nogal anders.

In die wedstrijd hadden er meer mensen af gemoeten.

Gaat het hier nog steeds over? Ja het was donkerrood, net zoals die van Alvarez. Als je je voor elke potentiële rode kaart moet gaan verantwoorden kan Alvarez sowieso elke week voor de camera verschijnen. Nou weten we het wel.

3 oktober 2022 om 14:45

De eerste die hier niet volwassen reageert is krotekoker. Artikel gaat over Reijnders, niet over Alvarez.

3 oktober 2022 om 15:02

Dus ik reageer niet volwassen, omdat ik deze overtreding vergelijk met een andere overtreding? Wat een drogreden zeg, onder artikelen worden constant vergelijkingen gemaakt tussen spelers, trainers, overtredingen etc.

3 oktober 2022 om 16:20

Waar krijgen we dan geen artikel over Alvarez? Of over Berghuis?

3 oktober 2022 om 17:05

Jij maakt geen vergelijking, je loopt vingertje te wijzen, en dat is de meesten op de basisschool al afgeleerd. Dit is juist een heel netjes interview, waarin Reijnders imo een goede beurt maakt, een veel betere dan Alvarez, die de kaken stijf op elkaar houdt. Ik heb ook geen zin om na elke harde overtreding tegen AZ te lezen, ja maar Reijnders kreeg ook geen rood, dus dit is ook geen rood. Dat is wel wat je uitlokt met dit soort reacties. Net zoals het niet slim is te pikken op Feyenoord, omdat alle AZ-artikels daarna volstaan met Feyenoorders als AZ puntverlies lijdt.

3 oktober 2022 om 12:37

@krotetkoker, Ach, Reijnders doet iets waar die zelf ook van in zag dat het rood kon zijn. Dit werd gewoon gevraagd in het desbetreffende programma. Logisch toch dat hier dan een artikel aan wordt gewijd? Zeker met de kennis dat VZ veel clicks pakt op artikels die Ajax gerelateerd zijn

3 oktober 2022 om 12:39

Mooi dat het nooit bij het onderwerp blijft waarover dit topic gaat. Of Alvarez rood had moeten krijgen doet er niet zoveel toe, dat was een andere situatie. Dat Reijnders rood had moet krijgen, waar het nu over gaat, staat niet ter discussie in mijn optiek.

3 oktober 2022 om 14:29

Zullen we dan ook maar de niet gegeven rode kaarten van de "gebroeders" de wit benoemen?

Maakt grote stappen deze jongen! Jammer dat hij zo laat uit de verf komt, anders speelde hij hier wellicht gewoon nog.

3 oktober 2022 om 13:05

Twente zag het wel in hem zitten volgens mij, maar zat toen in een dal. Destijds lag az mijlenver voor op Twente, waardoor het voor zo'n speler ook verleidelijk is om te vertrekken.

Het is tegenwoordig echt niet zo heel moeilijk om iemand even een berichtje te sturen hoor. Prima dat hij dat niet heeft gedaan, maar ga nou niet beginnen over 'ik heb z'n nummer niet'. Persoonlijk had ik het wel netjes gevonden als ie dat wel even had gedaan. Uiteindelijk wel een gevalletje oude koeien uit de sloot nu. Overigens mag Nijhuis wel eens bij zichzelf te rade gaan, dat zelfs de dader dacht dat het rood was. Pijnlijk.

3 oktober 2022 om 14:47

Hij zegt ook niet dat hij het nummer van brobbey niet heeft, hij zegt dat ze geen contact via app hebben. Lijkt me ook niet dat Brobbey nog op een appje van een onbekend nummer met sorry van die tackle nog zit te wachten.

3 oktober 2022 om 15:10

Als hij per ongeluk iemand in gevaar brengt (want dit was gewoon een benenbreker), dan denk ik dat het achteraf best wel op prijs wordt gesteld als ie even via een DM op Insta sorry had gezegd, of via app als ie z'n nummer heeft. Er op zitten te wachten is wat anders, maar ik vind 'we hebben geen contact via whatsapp' een beetje een dooddoener. Als hij er echt zelf van schrok, zoals ie aangaf, dan is dat toch een kleine moeite?

3 oktober 2022 om 17:14

Hij heeft hem nog proberen op te zoeken na de wedstrijd, maar
Ajax was (begrijpelijk) al snel vertrokken. Blijkbaar geen appje daarna meer verstuurd. Erg netjes is het niet, maar ik heb niet het idee dat dat voor Brobbey ook iets zou veranderen. Inderdaad een kleine moeite, maar zo is het volgens mij ook goed.

Oude koeien, goede reactie. Nu Berghuis nog.

Wordt het niet eens tijd dat ongeacht of het gezien is of niet. Dat er voor dit soort overtredingen achteraf alsnog kan worden geschorst

Eigelijk verwacht ik nu de interviews met Alvarez waarin hij aangeeft minimaal al 4x "ontsnapt" te zijn.
Elke negatieve reactie van Ajax supporters oo Reijnders kan je niet serieus nemen.

3 oktober 2022 om 16:17

En Berghuis. En voorheen Tadic, Antony, Martinez en Neres.

Maar nee, alleen bij andere clubs levert het een topic op.

3 oktober 2022 om 17:16

Die interviews zijn er dus niet, dus die artikelen kunnen ook niet worden gemaakt. Vind het heel goed van Reijnders dat hij het volwassen toe durft te geven, maar dat kinderachtige gezeur van mede-supporterd hier dat ze wachten op het artikel van Alvarez ed begint wel irritant te worden. Blij dat Reijnders er zo goed mee om gaat, jammer dat de heren van Ajax er niks over te zeggen hebben. We move on.

Iedereen dacht het, behalve de fluitist die niet fluit, bas nijnhuis

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord3322
2.Ajax3027
3.PSV3022
4.AZ299
5.FC Twente2715
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van BrederodeAanvaller102
P. JansenUnknown
H. VerhulstKeeper140
P. VindahlKeeper00
J. BerkhoutVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren