Grote kansen in de slotfase zijn niet aan Wout Weghorst besteed in topwedstrijd

De Turkse topper tussen Besiktas en Fenerbahçe is onbeslist geëindigd. In het Vodafone Park in Istanbul werd het 0-0. Wout Weghorst kreeg in de slotfase twee enorme kansen om de wedstrijd te beslissen, maar zijn kopballen troffen net geen doel. Door het gelijkspel staan Besiktas en Fenerbahçe op respectievelijk plaats zes en zeven in de Süper Lig. De achterstand op koploper Basaksehir, dat nog wel een duel tegoed heeft, is met twee en drie punten bijzonder klein.

Besiktas begon met Weghorst in de spits. Hij werd geassisteerd door Dele Alli, die op 10 werd geposteerd. De flanken werden bezet door Nathan Redmond en Jackson Muleka. Met een blok van twee verdedigende middenvelders en vier verdedigers hoopte trainer Valérien Ismaël de aanvallen van Fenerbahçe in de kiem te smoren. Bij de Gele Kanaries stond Ferdi Kadioglu in de basis. De geboren Arnhemmer stond opgesteld als rechtervleugelverdediger. Enner Valencia en João Pedro werden door trainer Jorge Jesus in de spits opgesteld.

Weghorst was na twaalf minuten spelen gevaarlijk, toen de Nederlander op een gevaarlijke voorzet probeerde te anticiperen. Doelman Altay Bayindir lette ook op en won het duel om de bal. De doelman van Fenerbahçe kon zich een kwartier voor rust wederom onderscheiden op een poging van Redmond, wiens schot richting de linkerhoek knap gekeerd werd. Fenerbahçe, de meest scorende ploeg van Turkije, had moeite met het creëren van kansen. Toch werd Valencia gevaarlijk met een schot uit een lastige hoek, wiens poging kon worden gekeerd door Besiktas-doelman Ersin Destanoglu.

De start van de tweede helft werd gekenmerkt door slordigheden aan beide kanten. De eerste grote kans kwam op naam van Attila Szalai, die de bal voor zijn voeten kreeg na een lange bal van Lincoln. De wedstrijd kende weinig kansen, maar toch werd Besiktas een kwartier voor tijd gevaarlijk. Uit een scherpe voorzet van Rachid Ghezzal kwam Weghorst een teenlengte tekort om de bal goed te raken. Ondanks dat er na de zeventigste minuut tien keer werd gewisseld, leidde dat niet direct tot aanvallende impulsen. In de 87e en 89e minuut kreeg Weghorst de grootste kansen van de wedstrijd. Zijn eerste kopbal scheerde de linkerpaal, terwijl zijn tweede poging vol op diezelfde paal terechtkwam.

2

Eerste 75 minuten gelijkspel was terecht, maar de laatste 20 minuten heeft Besiktas echt de overwinning verdiend. Weghorst 2 grote kansen gemist en Tayfur 2x een goeie kopkans. Ghezzal onze maestro is terug en je merkt gelijk het verschil als hij speelt.

Normaliter zijn derby’s tussen Fener en Besiktas altijd wel leuk om te kijken met veel doelpunten, echter was het vandaag tien keer niks. Misschien wel de saaiste derby ooit tussen deze twee. Eerste helft was voor Fener, tweede voor Besiktas. De wissels hebben Fener de das omgedaan ver in de tweede helft. Ik vond Fener ook niet met de beste elf beginnen. Alioski moest beginnen en voorin was ook niet al te best.

2 oktober 2022 om 21:22

Ik hoor net dat voor het eerst in 28 jaar een Besiktas-Fener derby 0-0 is geeindigd.

2 oktober 2022 om 21:39

Geef je echt helemaal gelijk, dat dit de saaiste FB -BJK was… tot aan de wissels was BJK machteloos en kon Fener niet doordrukken. Pas na de wissels veranderde het wedstrijdbeeld maar imo waren beide trainers te laat met wisselen om echt iets te kunnen forceren…

2 oktober 2022 om 22:55

Mert Hakan Yandas voor Crespo heeft ons echt genekt. Wat een domme wissel was dat zeg.

3 oktober 2022 om 01:34

Ja inderdaad, ik had verwacht dat Arao eruit zou gaan maar Crespo niet. Mert Hakan had er nooit in gemoeten, zet dan Ismail Yuksek erin.

3 oktober 2022 om 03:27

Hij had wel n mooi hakje pass in petto (;

Mijn ogen deden letterlijk pijn, hoe slecht kan je voetballen thuis? Alleen maar gejank bij scheidsrechter en bij elk aanval buitenspel staan… Besiktas kan zeker kampioenschap vergeten, gewoon geen kans!

2 oktober 2022 om 21:53

Zo slecht dat een fener niet eens in staat is om te scoren tegen een Besiktas die zo slecht is? Je zegt janken, een bal die overduidelijk via een fener speler over de achterlijn gaat en de scheids gewoon de bal aan fener geeft?Elk voordeel heeft ie aan fener gegeven..jarenlang jankt fener dus je opmerking is echt nutteloos..wb de wedstrijd was het echt supersaai!

Ik denk een terechte uitslag al hadden wij op het einde de overwinning meer verdiend denk ik.

Weghorst die pech heeft met 2 kopballen.

Wij wilden wel maar de eindpass was steeds niet goed genoeg, Fener kwam duidelijk voor een punt.

Ik vond Tayyip Talha echt sterk in zijn eerste derby. Veelbelovende speler.

Ghezzal is ook weer terug, je ziet wat hij brengt met zijn klasse.

2 oktober 2022 om 21:32

Eindpass van ons was idd niet goed, veel mogelijkheden laten liggen. In de eerste helft met Alli paar keer.

2 oktober 2022 om 21:33

Haha, geen woord over het onzettend slechte spel van Besiktas. Bij Gala-artikelen ben je er als de kippen bij om GS met de grond gelijk te maken maar niet mans genoeg om dat ook bij je eigen club te doen. Werkelijk waar dramatisch niveau van Besiktas vandaag.

2 oktober 2022 om 21:37

Sorry maar zo speeld Gala wekelijks. Laatst tegen 10 man van adanademir ook.

2 oktober 2022 om 21:41

Ben ik het niet mee eens. Ja, Gala speelde niet al te best gisteren, maar uit tegen ADS kan dat gebeuren. We hebben tegen Antep, Antalya, Umraniye, Trabzon en Kasimpasa gewoon goed gespeeld. Alleen tegen Giresun, Konya en ADS vond ik ons niet goed voor de dag komen en zelfs bij die wedstrijden creërden we veel kansen. Vergeet niet dat GS met afstand het moeilijkste speelschema heeft van de grote 4 tot nu toe, bijna alles uit gespeeld.

Zeker niet de beste derby die we hebben gezien, maar de laatste 15/20 minuten waren voor besiktas. Helaas weer niet de kansen weten af te maken, zoals vaker dit seizoen. Al is gelijk spelen tegen Fener geen slechte uitslag. Nu ervoor zorgen dat we vorm in de laatste minuten meenemen naar de volgende wedstrijd en eindelijk weer punten gaan pakken!

Heb je eindelijk een besiktas die uit vorm is te pakken en dan start je met Lincoln op linkshalf? Hoezo speelt Osayi niet? Met lincoln en pedro begonnen we al met 9 man.

Die tactische keuzes van Jesus zijn soms zo slecht echt niet normaal. Ik weet 100% als Ismail ipv Arao en Osayi ipv Lincoln had gespeeld was het zeker anders geweest maja lekker lullen achteraf

Ik ben Jesus echt helemaal zat. Altijd met zijn domme keuzes.

Zo zonde dit!!!!!!!!!!!

2 oktober 2022 om 21:25

En Arda dan? Messi was 17 jaar toen die zijn opwachting maakte tegen Real Madrid. Laat die jongen nou eens minuten maken. Waar wacht die Jesus nou op??!?

2 oktober 2022 om 21:29

Omdat het een sukkel van een trainer is 😂😂

In Turkije ben je ook jong als je 25 jaar ben hij heeft nog tijd nodig zo onnodig laat die jongen nou gewoon spelen man. In Nederland had hij zeker al 20 wedstrijden gespeeld

2 oktober 2022 om 21:36

Ofwel is die Arda zwaar overhyped, ofwel past hij niet in het systeem want waarom zou hij anders geen minuten krijgen.

Bro Jesus is echt eigenwijs. Dit heeft hij zovaak al bewezen. Je heb helemaal gelijk over Arda. Blijkbaar wilt hij met Lincoln, Rossi en Mert Hakan kampioen worden.

Bro Arda is zwaar gehypt, waarom zou hij hem anders niet laten spelen?

Heb hem live zien spelen, talent spat ervanaf

@sergen10 hij is niet zwaar overhyped. Alle wedstrijden tot nu toe heeft hij zich genoeg bewezen maar we hebben portugese spelers nodig hea ik ben hem echt helemaal zat

2 oktober 2022 om 21:46

Hoe is hij overhyped? Heb jij zijn statistieken wel gezien voor een 17-jarige. Hij is beter dan Mert Hakan en Irfan

2 oktober 2022 om 22:59

We gaan Arda niet hier ophemelen naar een Messi vriend. Arda toont heel veel potentie maar de afstand tussen Arda en Messi is groter dan Kars naar Edirne.

3 oktober 2022 om 09:12

Kom op jongens, iedere voetbalfan ziet dat Arda absurd goed is voor zijn leeftijd. Hij is een van de grootste talenten (zo niet het grootste talent) die ik ooit in Turkije heb gezien. Jesus, maar voorheen ook Kartal, lijkt hem rustig te willen brengen, maar wat mij betreft is dat iets te rustig. Hij hoeft niet altijd een basisplaats te hebben, maar hij moet zeker wel meer minuten maken

Niveau was weer 3x niks wat jammer zeg.

Dit jaar wordt het bovenin wel spannend iedereen doet mee tot nu toe😂.

Slaapverwekkende derby voor de neutrale toeschouwer maar de uitslag is zeer goed mijn kluppie.

Dit is Turkije, iedereen zegt BJK - Fener gekste pot van Turkije. Eindstand 0-0. Zo typisch ik had het ergens zien aankomen. Beiden teams echt bizar slecht. Besiktas stond volgens mij 9 keer buitenspel en Fener had 60% bal maar doet er letterlijk niks mee.

Wel heeft die vent 3 hele aparte beslissingen genomen. 1. Die vrije trap die niet werd gegeven randje 16 op Valencia 2. Grens vlagt Valencia af, maar was dat gewoon niet randje? Waarom niet eerst door laten spelen. 3. Gele kaart Batshuayi, bizarre gele kaart, geen enkel contact maar wel geel haha.

Verder geen woorden aan vuil maken. De topper Fener - Gala zal een thriller worden. Let op mijn woorden!

2 oktober 2022 om 21:38

4. Muleka wordt buiten veld gegooid terwijl hij door was, geen geel.

5. Meerdere overtredingen op Weghorst niet gefloten.

6. 100% corner niet geven

Lol, corner niet gegeven zegt tie. Ik heb het over een vrije trap met een grote scoringskans. Offside waar het een twijfelgeval is.. jij begint hier over een corner die niet wordt gegeven.
Btw Szallai gooit gewoon zn schouder erin en die Muleka ook, ja hij was net iets sterker en hij vloog inderdaad.

2 oktober 2022 om 22:39

7. Muleka schermt een bal af en daar wordt een overtreding voor gegeven

Dit leek meer op een Gala-Fener dan op een BJK-Fener. Wat een saaie derby zeg. Veel fouten over en weer, weinig uitgespeelde kansen. Als neutrale toeschouwer: snel vergeten.

2 oktober 2022 om 21:40

Het was saai omdat Fener voor een punt kwam met 5 man achterin en 2 dmf.

En omdat wij te weinig creativiteit toonden

2 oktober 2022 om 21:43

Komen voor een punt is geen probleem. Dat moet jij als thuisploeg dan maar zien op te lossen. Heel laag niveau behaald door BJK vandaag. Denk dat Fener gewoon tevreden is, zijn bijna geen moment in de problemen gekomen muv de laatste 5-10 minuten.

2 oktober 2022 om 23:04

Als Besiktas nooit bij de uitwedstrijden geblesseerde hadden dan kwamen ze altijd voor de 3 punten toch? Uit bij je 2de rivaal (Gala altijd nummer 1) gewoon voor een punt gaan is goed, vooral als je geen 12de man mag meenemen om je te steunen. Fener heeft bij Jorge zoals hij bij Benfica ook in de competitie had gewoon vaker een offday en je kan zijn pressie stijl niet goed gebruiken bij een Besiktas die met snelle spelers kan counteren. Gewoon safe gespeeld en in de eerste helft verzuimd om te scoren.

Nja er zat meer in maar 0-0 was wel wat ik voorspeld had.
Over wedstrijd. Saai , beide teams verdedigen gewoon goed waardoor er weinig kansen komen.
Laatste 10minuten was wel zweten zeg ik je heel eerlijk
Achja ik denk dat beide partijen niet moeten klagen met 1 punt. On to the next!

Dat deze wedstrijd zo saai was heeft denk ik vooral te maken met de 5/3/2 of 3/5/2 van Fener.

Had Jesus voor 433/4231 gekozen denk ik dat we een veel leukere wedstrijd zouden zien. Beide teams hadden moeite met aanvallen. Fener 1 grote kans met Valencia en wij 2 kansen met Weghorst.

Als ik het vanuit mijn club bekijk zit het hem vooral op de flanken en dan met name bij Muleka, iig in zulke grote wedstrijden! Hij verdwijnt letterlijk. We speelden dan ook maar met 1 flank alleen is Redmond iemand die binnendoor gaat juist wat Nkoudou het liefst niet doet. Elke x als hij een dribbel zette stonden er 3/4 tegenover. Met Nkoudou en Ghezzal hadden we 100% een andere wedstrijd gezien.

2 dingen over mijn club:
-Talha als jij elke wedstrijd zo speelt ben je echt een topper, ik kende je niet.
-Ghezzal heeft in 10minuten meer laten zien dan elke aanvaller inc. Fener op het veld. Voor mij de allerbeste van deze competitie.

Wat een verschrikkelijke jank ploeg is BJK zeg, bij elke fluitje 5 mensen om de scheids heen, hele dug out bijna in het veld gadverdamme.

Super saaie wedstrijd, waarbij Fener veel georganiseerder speelde vooral de eerste helft. Als Valencia niet zo eigenwijs was had Fener eerste helft de wedstrijd al kunnen klaren. Bjk had niet eens een schot op goal eerste helft.

Tweede helft beide ploegen drama tot dat Ghezzal inviel. Waardoor laatste 10a 15 min Bjk paar kansjes kreeg.

Gelijkspel terechte uitslag, scheids was ook redelijk. Paar kleine foutjes aan beide kanten.

2 oktober 2022 om 21:59

Je praat alsof je eigen club 55 schoten op doel heeft gehad? Je hebt letterlijk 1 kans gehad met Valencia.

Ik zie het zo tot de 70e minuut deden beide teams maar wat, toen kwam Ghezzal maar ook Gedson erin en heeft Besiktas Fener geen adem laten halen.

En over gejank, Szalai had gewoon een gele kaart moeten krijgen daar, Muleka vliegt letterlijk! onze dugout in vindt je het gek dat ze allemaal het veld in rennen.

2 oktober 2022 om 22:11

Bro 45min lang heeft Fener Bjk zoek gespeeld in eigen stadion. Zoals ik zeg als Valencia iets slimmer speelde hadden we in de eerste helft met 2-0 voor gestaan.

Ik lees veel reacties over Atilla die een schouderduw geeft aan Muleka alsof die twee benen gestrekt een overtreding heeft gemaakt.

Josef die gestrekt been op de knie van Arao inkomt krijgt ook geen geel. Valencia net buiten 16 gaf die ook geen overtreding. Schot van Valencia was ook corner gaf die ook niet.

Bjk moet even trainen op buitenspel, wat was die gezegde? Een ezel stoot…. En dan ben je top Turkije.

Geen adem laten halen haha is goed bro fijne avond.

2 oktober 2022 om 22:13

Ik wil best met je in discussie, maar dat gaat niet als je zegt, 1e 45min zoek gespeeld. Als dit zoek gespeeld is, heb je echt een zwaar leven als Fener fan.

2 oktober 2022 om 22:17

Bro geen schot op goal, kom op. Je speelt tegen je aartsrivaal geen schot op goal in eigen huis. Waar praten we over? Wat heeft bjk 1e helft gedaan vertel mij is? Alleen maar achter de bal en Fb spelers gelopen. Eerste schot was 70e min ofso.

2 oktober 2022 om 22:26

Ik vind dat ze beide 70minuten lang dramatisch hebben gespeeld. Je moet niet vergeten dat Fener 532/352 speelt met Arao ook nog eens kortkort voor de verdediging en dat is logisch met zoveel man op eigen helft en een besiktas die niet druk zet,ze hebben een beetje lopen tikken op eigen helft met 0,0 dreiging op Valencia na, dat noem ik niet zoek gespeeld, zowel Besiktas als Fener waren drama, dat is hoe ik het zie, ik heb 1 moment gehad dat ik dacht shit. Miss die rush van geen idee wie ff (wel/geen vrije trap) nog.En jij hebt laatst 20minuten vast gedacht dit gaat niet goedZn derby was het.

Wordt er eindelijk de süperlig in Nederland uitgezonden, is het een doodsaaie wedstrijd die je geen derby kunt noemen..

2 oktober 2022 om 23:28

ik schaam me er letterlijk voor man. de aller spannendsre wedstrijden waren toen er een super final kwam. Dat moet weer terugkomen man. spelers gingen vechten. spelers renden zich kapot terwijl ze mank liepen. those were the days

De score hoeft niet eens de saaiheid tussen deze derby te bevestigen. 35 gele kaarten in de afgelopen 4 duels en vandaag maar 3/4 niet geteld precies maar wauw wat een saaie wedstrijd. Ik zat meer op mijn telefoon dan de wedstrijd wat al genoeg zegt.

Tayyip heeft me positief verrast, motm in mijn ogen. Tayfur lijkt me ook een hele nuttige speler, maar Tayyip-Saiss vormen een prima duo. Ik begrijp niet waarom Alli telkens een basisplek krijgt maar hij verdient het totaal niet om te starten. Houd gewoon vast aan Josef-Salih-Gedson, Alli moet het eerst verdienen. N'Koudou heeft ook de perfecte wedstrijd uitgekozen om geblesseerd te zijn, maar niet heus.

3 oktober 2022 om 09:57