Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Portugal
Portugal
vs
Uruguay
Uruguay

Pispaaltje trekt zich niets aan van Johan Derksen: ‘Wat een mooie kerel’

Zaterdag, 1 oktober 2022 om 11:31Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:48

Andries Jonker trekt zich weinig aan van de kritiek die hij krijgt van onder meer Johan Derksen. De televisiepersoonlijkheid liet zicht de voorbije weken meerdere keren in negatieve zin uit over de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, maar dat deert de zestigjarige oefenmeester niet. Volgens Jonker klopt het beeld ook niet dat hij in zijn trainersloopbaan alles aan Louis van Gaal te danken zou hebben.

Derksen noemde Jonker in het programma Vandaag Inside onder meer 'orakel', 'hansworst' en 'luchtfietser'. "Dat team (Oranje Leeuwinnen, red.) moet een hansworst hebben, en die hansworst hebben ze nu”, zei Derksen een maand geleden, waarna hij hartstochtelijk werd toegelachen door het publiek. “Ik heb me altijd verbaasd over Andries Jonker, want die heb ik nog niets anders zien doen dan uit zijn nek lullen. Hij heeft natuurlijk bij die dames al wat gedaan, maar er is geen grotere luchtfietser dan Andries Jonker.”

Volgens Jonker, die zich eerder in de jaren negentig ruim zeven jaar bezighield met regionaal meisjesvoetbal, zijn het vooropgezette plannetjes van Derksen. "Hij heeft wel eens uitgelegd dat hij bewust een strijd heeft gecreëerd om dat – zoals hij dat zelf noemt – blaadje van hem (Voetbal International, red.) te verkopen. Met aan de ene kant het kamp met de oud-voetballers: Cruijff, Jansen, Van Hanegem en noem ze maar op. En aan de andere kant het kamp Van Gaal, Adriaanse: de gymleraren. Daar hoorde ik bij", aldus Jonker in gesprek met De Telegraaf.

"Ik was extra kwetsbaar, omdat ik nooit betaald voetbal had gespeeld. Er wordt vaak gedaan alsof ik alles aan Louis te danken heb, maar in totaal heb ik maar een jaar of vier met hem gewerkt”, gaat Jonker verder. "Derksen is inmiddels dik in de zeventig. Volgend jaar maakt hij zich al 25 jaar druk om ene Andries Jonker. Dat vind ik ongelooflijk. Maar ik zal je vertellen, ik reed ’s nachts een keer naar huis en heb toen een uur ademloos zitten luisteren naar zijn radioprogramma. Hij sprak zo warm en enthousiast over die artiesten en de muziek. Wat een mooie kerel, man. Echt! Blijkbaar zit daar zijn échte liefde en passie."Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door foppe1986)

Jonker moet echt een hele goede zaakwaarnemer hebben. Nooit wat gepresteerd en toch heeft hij iedere keer weer een baantje in de voetballerij te pakken

1 oktober 2022 om 11:42

Of Jonker presteert wel maar dan binnen de clubs en staat hij er goed op in de voetbalwereld. Johan is van het makkelijk scoren.

1 oktober 2022 om 11:46

Welke geweldige sportieve prestaties heeft hij dan als coach op zijn CV staan?

1 oktober 2022 om 11:49

Zo lovend dat hij overal binnen no time weer van de hand werd gedaan

1 oktober 2022 om 12:03

Derksen praat al eeuwen over voetbal terwijl hij er niks van snapt, hij heeft pas echt een goeie zaakwaarnemer.

1 oktober 2022 om 12:23

Kijkcijfers liegen er niet om.

1 oktober 2022 om 12:29

Dat zegt toch genoeg? En niet alleen over Derksen en zijn geweldige zaakwaarnemer.

1 oktober 2022 om 12:36

Dat zegt genoeg dat het programma populair is en Derksen ook.

1 oktober 2022 om 13:40

Gaat niet altijd om prestaties. Daarbij heeft hij vaak 3 jaar bij een club gezeten.

1 oktober 2022 om 13:44

en dat zegt dan weer niets over de geleverde kwaliteit.

1 oktober 2022 om 11:45

Hoe weet jij dat hij nooit wat gepresteerd heeft? Jaren lang bij Bayern, Arsenal en Wolfsburg gewerkt in verschillende functies. Ik zeg niet dat ik fan ben van Jonker maar ben wel benieuwd waar jij dit op baseert? Je reageert bij alles op onderbuikgevoel maar feitelijk zeg je weinig.

1 oktober 2022 om 11:47

En overal was hij binnen no time weer weg en niet omdat andere clubs hem weg kaapten. Als je zo goed functioneert waarom hielden al die clubs hem dan niet binnenboord?

1 oktober 2022 om 11:52

Je kan het ook omdraaien, als je (volgens jou) zo slecht presteert, waarom haalt de volgende grote club je dan weer binnen?

1 oktober 2022 om 12:43

Zoals ik eerder zei, ik denk dat hij een hele goede zaakwaarnemer heeft. Raiola was ook iemand die zijn clienten heel makkelijk kwijt kon bij grote clubs. Jonker zijn CV is namelijk alles behalve indrukwekkend en hij heeft nergens lang gezeten. Als hij zo goed had gefunctioneerd hadden zijn clubs hem niet kwijt gewild

1 oktober 2022 om 13:46

Jij gelooft echt dat een club als Bayern daar gevoelig voor is?

1 oktober 2022 om 13:56

Japie, bij jou is het altijd een herhaling van zetten. Jonker heeft overal redelijk lang gezeten, zeker voor voetbalbegrippen.
Die man heeft gewoon een psoitieve houding en ook hier geeft hij een keurige reactie.

1 oktober 2022 om 14:00

Japie , ik zie 10 keer liever Andries jonker dan 1 keer Derksen die kan buiten mensen schofferen en beledigen minder dan Andries Jonker imo

1 oktober 2022 om 15:36

@Japie de allesweter. Dat jij vind dat hij niets gepresteerd heeft zegt echt 0 over of dit klopt. Zoals gewoonlijk weet jij niets en baseer jij je op hoe lang iemand bij een club is.

Jij hebt nog een vreemde tik, als je door Louis van Gaal mag werken en schijnbaar goed genoeg bent voor de heer v Gaal dan vind jij het juist een reden om ze niets te vinden. Dan heb je het over iemand die erg kritisch is op zijn staff en assistenten. Het is bijna lachwekkend.

Heeft het bij Bayern erg goed gedaan als assistent dat ze hem zelf na v Gaal als hoofd coach het drie zien laten afmaken.

Bij Arsenal heeft hij volgens de mensen binnen de club het verschil gemaakt in het jeugdprogramma en academy transitie.

Ik vraag me echt af wat jij van je eigen prestaties vind als je dit maar niets vind en denkt dat een zaakwaarnemer iemand 25 jaar in het voetbal kan houden.

Je bent populistisch en zwart/wit aan het denken. Je herhaalt jezelf te vaak dat men zich er echt aan begint te storen. Maakt toch niet uit Japie dat je een keer zegt dat je het niet weet ipv dat je toch je negatieve onderbuik moet laten spreken die er te vaak naast zit.

1 oktober 2022 om 15:40

@sloep1 Diezelfde Jonker die er alles aan deed om zijn goede vriend Van Wijk die hem als assistent had meegenomen de laan uit te werken bij Willem II zodat hij daar zelf hoofdcoach kon worden? Echt een enorm sympathieke gozer inderdaad die geen mensen schoffeert

1 oktober 2022 om 15:43

@Thamike Je weet zelf ook dat Van Gaal alleen ja knikkers om zich heen verzamelt. Ik wil wel eens graag van je horen anders wat voor bijzondere dingen mensen als Blind, Jonker, Hoek en Stuivenberg hebben gepresteerd in hun carriere in jobs waarin ze niet door Van Gaal werden meegenomen

1 oktober 2022 om 16:51

@Japie, wellicht eens het boek Van Gaal biografie en visie lezen. De (oud) collega’s die daar aan het woord komen geven eigenlijk allemaal aan dat hij heel erg openstaat voor de dialoog maar dat je wel met goede argumenten moet komen. Hoewel dat wellicht niet de meest objectieve bron is aangezien het in samenwerking met Van Gaal gemaakt is zegt het wel iets als mensen zo over je praten.
Eerder vandaag zelfs een artikel over Numan die hetzelfde beweerd, als je met argumenten komt dan luistert hij en op basis daarvan maakt hij dan de beslissing.

Daarnaast is het toch ook geen schande als je beter functioneert als assistent? Dat wil toch niet zeggen dat je niets presteert?

Ik kan me voorstellen dat als je een goede bijdrage hebt als assistent dat je op je eigen benen wil staan. Lijnders, Meulensteen, Blind. Dat wil niet zeggen als je dan faalt dat je nooit eerder ergens waarde hebt gehad als assistent.

1 oktober 2022 om 16:59

Wie weet, maar er zijn buiten Van Gaal niet veel coaches geweest die deze mensen als assistent ergens mee naartoe hebben genomen

1 oktober 2022 om 17:53

@Japie, daar ga je weer. V Gaal neemt
Geen ja-knikkers mee maar professionals waarin hij een aanvulling ziet. Dat jij dat van de buitenkant anders ziet maakt niet uit want jij werkt niet met ze. V Gaal is toch echt wel een op en top professional die ook graag werkt met kundige mensen. Dat jij dat zo lastig vind aangezien jij niet andere info hebt en echt geen enkel idee hebt hoe zijn staff en assistenten werken. Daarbij zijn ook echt teveel spelers van diezelfde mening toegedaan.

Maar als jij je eens verdiept in diegene waar jij te makkelijk een oordeel over valt stel je niet zulke domme vragen. Daarbij gaf ik al een paar voorbeelden eerder en nu ook. Bij Arsenal heeft Jonker de jeugdopleiding her gestructureerd en volgens Arsenal een goede job gedaan. Heeft zonder v Gaal Bayern geplaatst voor Europees voetbal heeft Wolfsburg erin gehouden. Dat zijn allemaal erg moeilijke opdrachten voor iemand die echt helemaal niets zou kunnen.

Stop eens met oordelen zonder dat jij enige kennis van zaken hebt. Blind blijkt ook een erg goede assistent en sparringpartner en heeft enorm veel voetbal inzicht ook getuigen zijn staat als voetballer. Allemaal meer waarde dan jouw onderbuik.

1 oktober 2022 om 11:52

Zou johan derksen de man achter het account van japie krekel zijn?

1 oktober 2022 om 11:55

Ik denk dat Japie gewoon werknemer van VZ is. Hoe je het ook wendt of keert, hij weet met zijn uitgesproken mening altijd een discussie uit te lokken en dat is enorm in het voordeel van VZ. Hoe anders is het te verklaren dat je 24/7 hier aanwezig bent..

1 oktober 2022 om 12:22

Haha Pulse, ik heb Japie 2 weken geleden ofzo hetzelfde gevraagd. Hij ontkent dit in ieder geval zeer sterk en zegt niet altijd aanwezig te zijn en dat hij zou willen dat hij dit als baan zou hebben.

Heb besloten hem te geloven. De andere optie voor mij is dat het niet 1 werknemer is maar een gedeeld account van meerdere werknemers, degene die dienst heeft lokt reacties uit.

1 oktober 2022 om 12:41

Haha Telstar was een dieptepunt. Zogenaamd een toptrainer binnengehaald en prestatie 0,0.

1 oktober 2022 om 12:52

Maar hoe vaak heeft hij het echt slecht gedaan?

Hele volwassen reactie van Jonker. Staat hier boven en neemt Derksen totaal niet serieus als voetbalanalist. Lijkt me verder een prima trainer voor de vrouwen.

1 oktober 2022 om 11:53

Haha waarom precies ?
Heeft echt nooit ergens gepresteerd.

1 oktober 2022 om 11:55

Is dat niet het verschil tussen de huidige generatie en de wat oudere generatie? De huidige generatie kan er blijkbaar niet zo heel goed mee omgaan... Jonker haalt hier zijn schouders op en gaat door. Daar kan men een voorbeeld aan nemen.

Mooie volwassen reactie van Jonker. Bij Jonker heb ik een beetje hetzelfde als bij bijvoorbeeld Meulensteen, Lijnders. Gewoon een zeer goede assistent maar hoofdverantwoordelijke is gewoon een vak apart.

Maar in tegenstelling tot wat Derksen heeft hij genoeg in zijn mars en ik ben benieuwd hoe hij het bij de Leeuwinnen gaat doen.

Ondanks dat ik vaak wel moet lachen om derksen is de hetze die hij creëert naar sommige mensen wel triest. Helemaal omdat er ook nog mensen zijn die dat dan na papegaaien. Persoonlijk luister ik liever naar andries jonker als het over voetbal gaat aangezien hij vooral met zijn vak bezig. Terwijl ik bij derksen juist het gevoel heb dat hij totaal geen wedstrijden kijkt en maar wat loopt te raaskallen

Als er toch iemand is, die alleen maar uit zijn nek lult, dan is het toch Derksen. Ik begrijp werkelijk niet waarom die man nog steeds zoveel aandacht krijgt. Zegt waarschijnlijk veel over de kijkers…

1 oktober 2022 om 12:35

Wat zegt het dan over de kijkers en over jou dat je toch dit artikel gaat lezen als je van te voren weet dat hij uit zijn nek lult?

Leuke reactie van Andries Jonker. Niet op zijn tenen getrapt en waardering kunnen uitspreken.

Jammer dat VZ Jonker een 'pispaaltje' noemt. Derksen heeft hem op verschillende manieren omschreven, zoals 'luchtfietser', maar pispaal is een conclusie die deze 'redacteur' trekt.

Haha perfect dit. Even heerlijk deze gast blootstellen en de sneu werkwijze van derksen schetsen. Het is eenmaal een sneu mannetje. En dan heerlijk zo met deze woorden eindigen. Lekker man Andries, niks mis mee. Werd eens tijd.

Ja hoor , Andries Jonker is weer teug en Derksen heeft weer iemand die hij voor paal wil zetten, wanneer het hem past.
Stel voor dat Manolev via omwegen in Nederland een voetbal functie zou krijgen, dan heeft Derksen verschillende keuze's, waar hij verbaal op kan botvieren.
Laat eerst Jonker zichzelf bewijzen wat hij voor het vrouwen team kan betekenen, voordat er met vooroordelen wordt gesmeten!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2230 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder20
M. de RoonMiddenvelder20
D. KlaassenMiddenvelder21
A. NoppertKeeper20
T. KoopmeinersMiddenvelder20
S. BerghuisAanvaller20
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

411 fans
Coach, 71 jaar
SeizoenClub
2021- Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren