Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ook Liverpool en Arsenal willen Man City achterna met ambitieuze plannen

Laatste update:

Volgens The Guardian willen de eigenaren van Arsenal en Liverpool net als Manchester City een netwerk van clubs opzetten. De City Football Group heeft naast Manchester City meerdere clubs in de gelederen, en het is goed mogelijk dat Arsenal en Liverpool een soortgelijk project gaan starten volgens de Engelse krant.

Eerder sprak Amerikaan Todd Boehly, die inmiddels een aantal maanden eigenaar is van Chelsea, over de wens om meerdere clubs in handen te krijgen. Toenaderingspogingen om te investeren in Santos werden echter resoluut van tafel geveegd door de Brazilianen. Volgens The Guardian richt Boehly zich nu op investeringen van Chelsea in België en Portugal. Daarover zou hij zelfs contact hebben gehad met zaakwaarnemer Jorge Mendes, die de belangen van onder meer Cristiano Ronaldo behartigt.

Bij Arsenal is Stan Kroenke de grootaandeelhouder die veel ziet in deze plannen. De Amerikaanse biljonair heeft in Amerika de Colorado Rapids al in handen. Die clubs hebben ook al geruime tijd een samenwerkingsverband. De Amerikaanse markt is de afgelopen jaren een stuk interessanter geworden voor Europese clubs gezien de stijging van het algehele niveau in de Major Soccer League en de opkomst van grotere talenten bij de nationale ploeg van de Verenigde Staten.

Ook Liverpool ziet het volgens The Guardian zitten om meerdere clubs in handen te krijgen. Bij het gebruik van dit model met meerdere clubs is het makkelijker om spelers uit andere competities naar Engeland te halen en een werkvergunning te geven. Dat is belangrijk aangezien de regels daarvoor flink zijn aangescherpt sinds Engeland uit de Europese Unie is gestapt in 2020.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Man City is natuurlijk niet lang genoeg bezig met dit plan om te zien of dit nu echt zijn vruchten afwerpt, maar voor zover ik weet zijn er geen spelers doorgebroken die vanuit de B-Clubs opgeklommen zijn naar Man City A.. Waar komt die obsessie van die Amerikanen vandaan om meerdere clubs te hebben?

Het lijkt mij eerder dat ze Red Bull systeem willen kopiëren, aangezien het aantal huurspelers die een club in het buitenland mag stallen enorm beperkt is de afgelopen jaren (wat toch al nauwelijks gebeurde, aangezien ze dan geen Homegrown status kregen..)

Ik ben echt fel tegen deze ontwikkeling binnen het voetbal. Zeker als je het gaat zien als 4/5 clubs die in dienst staan van de grote moederclub.

28 september 2022 om 23:51

Wij zijn het weleens totaal oneens geweest op voetbalgebied maar hier ben ik het echt totaal met je eens. Het lijkt inderdaad wel typisch Amerikaans, soort van expansiedrift. Ik vind het een beetje eng zelfs.

29 september 2022 om 00:07

Mooi verschil is natuurlijk wel dat de meeste RB spelers weten te groeien naar een basisplaats bij Salzburg of Leipzig. Maar verschil blijft wel dat RB het vooral doet om ook nog goede winsten te boeken en resultaat te boeken. Een RB club is niet altijd het eindstation, waar dat bij Man City, Liverpool en/of Arsenal dat natuurlijk wel een beetje het geval is.

29 september 2022 om 01:04

Dit kan echt gewoon niet. Iedereen zeurt wel om die Esl maar hier zijn ze stil over. Dit is toch niet gezond voor de sport man, even serieus hey. Echt zo apart. City heeft al 10 clubs. Girona, Troyes, etc. En dat is gezond? Wat een vloek voor de voetballerij. Werkelijk een zorgwekkende ontwikkeling maar alee we blijven lekker slapen. Maar owee als de esl komt hoor oehhh. 🤦

29 september 2022 om 06:00

De ene optie is niet beter dan de andere. Feeder clubs of Super League is net als vragen of iemand liever neergestoken of neergeschoten wordt.. Doe allebei maar gewoon niet.

29 september 2022 om 08:45

Beide scenario's zijn vergif voor het voetbal, maar zolang de UEFA het allemaal maar prima vindt, breiden die grote clubs de boel alleen maar verder uit. Die SuperLeague werd ook alleen maar afgeschoten omdat het buiten de UEFA om ging.

29 september 2022 om 09:37

Dat die rijke mannen denken dat het real life Monopoly is dat ze spelen is een treurige ontwikkeling, helemaal als de UEFA het gewoon laat gebeuren terwijl ze het altijd over fair play hebben in de breedste zin.

Dat jij dit gerucht uit een krant gelijk stelt aan de egocentrische opmerkingen van een clubpresident over een ESL die er hoe dan ook zal komen en dat niemand hieraan kan ontkomen, zegt dan weer alles over jouw Calimero-gedrag op dit forum. Je ziet het zelf niet eens he? Al dat vingerwijzen dat je doet is zo vermoeiend.

29 september 2022 om 13:12

Jullie snappen mijn punt ook niet he sjonge jonge. Het gaat om dat men schreeuwt tegen de Esl, in opstand komt zowat maar hier zijn ze stil over! Dat je beide fout vind is een ander verhaal. Het gaat om de reacties en hier waar men dan weer stil over is!

29 september 2022 om 08:33

Tot dusver, zoals je zelf aangeeft, heeft het niet zozeer te maken met spelers uitwisselen. Al is dat wel één van de doelen. Dan is de werkwijze van Chelsea schadelijker, die jarenlang talloze talenten opkopen en verhuren met als doel om ze met winst te verkopen. Dat lijkt inmiddels wel wat terug te lopen trouwens.
Iets wat wél bewonderenswaardig is aan de City Groep: Eindelijk wordt er eens gefocust op de opleiding van talentvolle coaches. Dankzij City lopen nu o.a. Vieira en Arteta in hoogste divisie rond. Van Bronckhorst was natuurlijk al gearriveerd, maar het vertrouwen van City Group zal hem ook goed hebben gedaan. Daar kunnen andere clubs in ieder geval wel wat van leren.

29 september 2022 om 08:36

Eerlijk gezegd denk ik dat City het meer gebruikt voor een uitgebreid scoutingnetwerk. Als je een gezonde club overneemt dan kan je er toch per club een mooi aantal scouts bijkrijgen voor je netwerk. Normaal kan je dit soort aantallen scouts nooit tevreden stellen, omdat je niet iedereen maar kan aantrekken. Maar via deze manier kan dat wel, aangezien je de spelers ook kan aantrekken voor 1 van je vele clubs.

29 september 2022 om 12:03

In de interviews rondom de satellietclubs gaat het vaak over het willen settelen in nieuwe voetbal markten. Het zal waarschijnlijk ook voor andere doeleinden worden gebruikt zoals het scoutingsnetwerk uit te breiden etc. Het tijdperk waarin clubs zich alleen met de lokale bevolking bezig hield zijn echt lang vervlogen. Dat is al 30 jaar niet meer het gebal bij top en subtop clubs

Tsja, satellietclubs zijn van alle tijden. Alleen had ik bij bijvoorbeeld Ajax Cape Town het idee dat zij er ook beter van werden (misschien hadden ze er zelfs meer aan dan Ajax zelf). En dat idee krijg ik dan weer niet bij die investeerders van Engelse topclubs. Die competitie is al totaal losgeslagen en volgens mij zorgt een dergelijke constructie er vooral voor dat ze rijker worden en zich aan minder regels hoeven te houden zodat ze ook nog niet eens de hoofdprijzen meer hoeven te betalen.

29 september 2022 om 07:57

Klopt Ajax Cape Town heeft meer van Ajax geprofiteerd dan vice versa. Ik geloof dat alleen Steven Pienaar daarvandaan is gekomen toch? Was wel een heerlijke speler zeg...

29 september 2022 om 09:01

Onderstaande speler komen ook van Ajax Cape Town:
- Benni Mc Carthy
- Lassina Traoré
- Thulani Serero
- Eyong Enoh

29 september 2022 om 09:13

Enoh en Traore zijn geen Zuid-Afrikanen toch? Hoe kwamen zij daar terecht? Oprecht benieuwd🤓. Serero was ik vergeten inderdaad, ook een nuttige speler.

29 september 2022 om 10:11

Op dezelfde manier dat een Sierhuis in Frankrijk belandt. Scouten buiten de eigen landsgrenzen.

29 september 2022 om 10:40

Lassina Traoré speelde tot 2017 in de jeugd voor Rahimo Football Club, waarna hij naar Ajax Cape Town vertrok. Hier begon hij in de jeugd en werd in zijn tweede seizoen topscorer van het tweede elftal.

Eyon Enoh
Hij ging via een spelersmakelaar in 2004 in de Turkse Republiek Noord-Cyprus spelen voor Mağusa Türk Gücü S.k., hier speelde hij 36 wedstrijden en daarin wist hij een doelpunt te maken.

In het seizoen 2005/2006 vertrok Enoh naar Türk Ocağı Limasol SK. Dit liep niet uit tot een succes, Enoh maakte geen minuten. Na een half jaar werd in overeenstemming zijn contract ontbonden en Enoh werd transfervrij.

Ajax Cape Town
Enoh wilde terug naar Afrika en ging uiteindelijk in Zuid-Afrika bij Ajax Cape Town spelen.[2]. Enoh moest eerst nog fit worden. Daarom speelde hij in het seizoen 2006/2007 maar negen wedstrijden. In deze wedstrijden maakte hij zo'n goede indruk dat hij het daaropvolgende seizoen uitgroeide tot een vaste waarde en een belangrijke speler bij de club uit Kaapstad. Hij werd dat seizoen aanvoerder en verkozen tot beste speler van dat seizoen.

29 september 2022 om 11:12

Enoh heeft wel echt een wereldreis als carrière achter de rug zeg haha. Dank trouwens voor deze uiteenzetting.

Zo zo een biljonair. Die zie je niet vaak.

De eigenaar van Arsenal heeft al meerdere sportclubs. In voetbal heeft hij Arsenal en de Colorado Rapids in de MLS, hij heeft ook de LA Rams in de NFL, de Denver Nuggets in de NBA, en Colorado Avalanche in de NHL. Kroenke is dus geen vreemde in de sportwereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren