Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Brazilië
Brazilië
vs
Zwitserland
Zwitserland

‘Transferverbod’ zette streep door opmerkelijke overstap van Cristiano Ronaldo

Woensdag, 28 september 2022 om 20:20Guy Habets • Laatste update: 21:06

Cristiano Ronaldo was deze zomer bijna speler van Al-Hilal. Dat zegt Fahad Ben Nafel, voorzitter van die club, in een show op YouTube. De Saoedi's hadden de superspits van Manchester United volgens Ben Nafel binnen kunnen halen als het transferverbod, waar ze mee te kampen hadden, op tijd was opgeheven.

Afgelopen zomer sijpelden er al geruchten door dat Ronaldo een contract met een duizelingwekkend salaris kon tekenen in het Midden-Oosten. Dat ging dus om Al-Hilal en voorzitter Ben Nafel bezweert dat hij daadwerkelijk in gesprek is gegaan met de Portugees. "We hebben met hem onderhandeld", klinkt het tijdens Thamanya, een show op YouTube. "De financiën waren het probleem niet, en ook de principes niet. Al-Hilal kan alle wereldsterren betalen en hierheen halen, maar we konden geen nieuwe spelers halen door een transferverbod."

Dat verbod werd in mei van dit jaar opgelegd, toen middenvelder Mohammed Kanno op onreglementaire wijze naar Al-Nassr verkaste. Hij had toen een contract bij twee clubs en dat is verboden, waarna Al-Hilal geen transfers meer mocht afronden. De verwachting was echter dat die ban snel opgeheven zou worden. "Daarom zijn we ook doorgegaan met de onderhandelingen met verschillende spelers. We dachten dat het verbod in de laatste fase opgeheven zou worden, maar er was vertraging."

Ronaldo verkaste dus niet naar Saoedi-Arabië, waar hij samen had kunnen komen te spelen met voormalig United-spits Odion Ighalo. CR7 bleef juist op Old Trafford en werd daar, vaker dan hem lief was, meermaals door trainer Erik ten Hag op de bank gezet in de eerste weken van het nieuwe seizoen. De laatste tijd krijgt Ronaldo echter steeds vaker de kans om zich te laten zien en ook bij de Portugese nationale ploeg kwam de aanvaller in actie. Hij werd door bondscoach Fernando Santos twee keer in de basis gezet, tegen Tsjechië en Spanje, en kwam niet tot scoren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door kaka2007)Je ziet wel dat hij wedstrijd ritme mist dat neem ik ten hag kwalijk die zet je in de basis, zie je de coach van Paris Messi banken en uitleggen hoe het voetbal gespeeld moet worden, nee neem het hem ten hag kwalijk behandeld hem ook als een klein kind die je nog alles moet leren, had als ik Ronaldo was naar sporting gegaan zo behandel je The goat Cristiano niet. Niet wedstrijd fit en ritme en conditie breekt hem tegen spanje wel op kan je Ten Hag erop aankijken.

Santos: Tien hag moet stoppen met Cristiano Ronaldo een roekie te maken die maar 25 minuten speelt in een competitie waar hij meer dan wie dan ook heeft gedomineerd. Afgelopen seizoen was hij beste scorer,,, niet zijn schuld dat hun doelman en verdedigers verschrikkelijk waren. Ik heb hem extreem wedstrijdfit nodig voor het WK. Anders ga ik oude Trafford bezoeken en het in zijn gezicht zeggen

28 september 2022 om 20:38

Gelukkig durft Ten Hag zelf keuzes te maken. Zodra Ronaldo iets toevoegd speelt hij zoniet dan niet.

Dat gezever alsof het een heilige is.

28 september 2022 om 20:42

Blij dat jij geen coach bent, een speler zonder wedstrijdritme kan je toch niet basis zetten? Je kan ten hag het niet kwalijk nemen dat Ronaldo pas laat aansloot? Bij Portugal speelt ie in 2 wedstrijden 185 min, was echt genieten😅

28 september 2022 om 20:44

Dit gaat zelfs voor Aqua begrippen een beetje ver.. Het is toch niet Ten Hag zn schuld dat Ronaldo er niet met zn kop bij was begin van het seizoen? Hij verstoorde het groepsproces en was openlijk bezig met een mogelijk vertrek, had ook nog een tijdje een (lichte) blessure. Hij werd gewoon terecht gepasseerd destijds, de laatste paar potten staat hij gewoon weer in de basis gezien hij nu fit is en de knop weer om heeft gezet en zich op United richt. Om Ten Hag de schuld te geven van zijn slechte wedstrijd tegen Spanje is overigens gewoonweg lachwekkend. Sterker nog, als Santos ballen had gehad had ie Ronaldo gewisseld voor bijv. Joao Felix na een uurtje, Cristiano was met afstand de minste aanvaller bij Portugal en ze bulken nog van de kwaliteit op de bank. In plaats van vingertje wijzen naar Ronaldo's clubcoach kan hij beter focussen op het fatsoenlijk managen van Portugal. De beste man heeft een van de beste selecties ter wereld tot zijn beschikking maar laat zich alsnog foppen door Spanje wat verre van in topvorm is.

28 september 2022 om 20:45

Haha, zelden zulke onzin gelezen hier. Net of het ten Hag z’n verantwoordelijkheid is om Ronaldo wedstrijdfit aan Portugal af te leveren. United draait prima zonder Ronaldo, dus lekker op de bank laten zitten.

28 september 2022 om 20:55

De wedstrijden waarin Ronaldo basis begon, werden allemaal verloren.

28 september 2022 om 20:56

Dat je een obsessie hebt voor Ronaldo dat was inmiddels wel duidelijk, maar dat is echt de grootste onzin die ik vandaag heb ik gelezen (inclusief de interpunctie die je amper/niet (goed) gebruikt en de halve Nederlandse zinnen die je hebt getypt).

Als hij gewoon blijft trainen, is Ronaldo gewoon fit voor het WK. En Ronaldo kennende zorgt hij er zelf wel voor dat hij superfit is.

28 september 2022 om 21:49

Ik weet gelukkig wel wat een obsessie is. Geen idee wat die ericloo die je noemt hiermee te maken, dat is namelijk geen goed voorbeeld van iemand die een obsessie heeft.

Jij daarentegen bent het schoolvoorbeeld van iemand die een obsessie voor Ronaldo heeft. Dat blijkt maar weer uit je reactie. Maar aan je kennis van de Nederlandse taal te zien als je een tekst typt, kan ik wel begrijpen dat je sommige definities maar moeilijk kan begrijpen.

Daarom heb ik speciaal voor jou de definitie nog even opgezocht zoals hij bij mij in het woordenboek staat: ''een abnormaal sterke belangstelling''.

28 september 2022 om 23:05

Deem dat heb ik al duidelijk uitgelegd blijf niet aan de gang.

29 september 2022 om 07:37

@aqua misschien moet jij wat meer aqua drinken voor de brains. en je verdiepen in ABN leren spreken voordat je anderen de les wilt lezen. Ronaldo is verantwoordelijk voor zichzelf. Ik verbaas me over jouw niveau. Met alle respect.

28 september 2022 om 20:58

@aqua, je weet toch, je mag hier geen positieve reacties over ronaldo plaatsen. Nederlanders zijn nou eenmaal meer op messi omdat die bij barcelona heeft gevoetbald. Over ‘n paar weken kan die goed weer zijn goals gaan maken en dan hoor je niemand meer.

28 september 2022 om 21:06

Is mij wel opgevallen, dat er een soort Portugal Ronaldo bash heerst Messi wordt gezien als the good guy en Ronaldo als de badboy

28 september 2022 om 21:22

Waarom zou je geen positieve reactie over Ronaldo mogen plaatsen dan? Hij is gewoon (op Messi na wellicht inderdaad, al denk ik dat het redelijk 50/50 is) een van de populairste voetballers op de planeet, ook hier in Nederland. De beste man heeft een fenomenale carrière en wordt door iedere serieuze voetbalfan geschaard onder de grootsten uit de geschiedenis van de sport. Punt is alleen dat Aqua in dit geval geen positieve reactie plaatst maar een onzinnig verwijt aan het adres van Ten Hag, die er helemaal niets mee te maken heeft. Het ligt toch niet aan Ten Hag dat Ronaldo slecht speelde tegen Spanje? Verder is Ronaldo gewoon Ronaldo en ik twijfel er niet aan dat hij topfit en messcherp aan het WK zal verschijnen, hij staat er immers altijd als het moet.

28 september 2022 om 21:33

Natuurlijk mag dat wel, maar het is toch geen "positieve reactie" over Ronaldo. Het is een lap tekst over dat het en Hag en dat andermans schuld is dat Ronaldo nu niet super fit is en niet alles speelt etc. Verder een keertje "the Goat Ronaldo", waar ik idd allergisch voor ben, ongeacht de naam die erbij vermeld staat. en "waar hij meer dan wie dan ook gedomineerd heeft". Waar je het simpelweg mee eens of oneens kan zijn, ongeacht de naam die erbij hoort.

dus ja hoor, je mag positieve reacties over Ronaldo plaatsen.

28 september 2022 om 22:23

@kaka wat een onzin. Hij neemt ten hag iets kwalijk wat er niet is. Sinds ten hag zn eigen plan doorvoert, zijn de resultaten top bij man utd, waarom moet Ronalda dan meer spelen?
Daarnaast wou Ronaldo zelf in t begin niet mee trainen, hoe is dat de schuld van ten hag??

Zijn hele verhaal gaat nergens over.
Alsof ten hag een Ronaldo in top vorm op de bank zou zetten, hij is niet gek

29 september 2022 om 08:30

Ik heb het niet perse om het geen mbt Ten Hag, maar gewoon hier op vz algemeen. Elke positieve reactie over Ronaldo kan op forse kritiek rekenen. Dit maak ik mee en andere Ronaldo supporters ook. Snap dat er in NL nou eenmaal meer Messifans zijn, mede door clubgeschiedenis, maar laat elkaar een mening hebben, daarvoor is dit forum ook bedoeld lijkt me.

29 september 2022 om 09:26

"elke positieve reactie over Ronaldo kan op forse kritiek rekenen." Echt totale onzin man, waar komt geveinsde minderwaardigheid vandaan joh? Kom op zeg, er zijn honderdduizenden Nederlanders en miljoenen mensen wereldwijd die Ronaldo als idool zien, dan ga je jezelf toch niet wijsmaken dat elke positieve reactie op forse kritiek kan rekenen? De kleuters (in zowel het hardcore Messi- als Ronaldo kamp) zullen geregeld ongefundeerde kritiek leveren inderdaad, maar dat is verre van de standaard. Bovendien werkt het onder die groepen absoluut beide kanten op, niet alleen richting Ronaldo en diens fans.

Maar ik ben wel benieuwd welk deel van Aqua's post (waarop je reageerde) jij nou ziet als positieve reactie over Ronaldo dan? Want ik zie enkel een ongefundeerd betoog om Ten Hag als schuldige aan te wijzen voor een slechte wedstrijd / slechte periode van Ronaldo. Of doel je enkel op de bijzin "the Goat Ronaldo"? Want dat is het enige 'positieve' uit zijn post, hoewel ik dat eerder schaar onder de kinderachtige fanboy praat die ik eerder omschreef.

29 september 2022 om 11:35

Voor de Real Madrid tijd heb ik echt van Cristiano Ronaldo genoten!! Bij zijn 1e United tijd kwam hij met spelers te voetballen die hem echt vanuit zijn positie lieten voetballen maar hem ook aan zijn ROL in het TEAM hielden waardoor hij elke wedstrijd werd geprikkeld om de beste te zijn! Hij scoorde zijn vrijetrappen zijn afstandsschoten gingen snoei hard tegen de touwen en zijn dribbels poeh zijn techniek! Zo bewegelijk fanatiek met zijn vloeiende schaartjes wat een tijd!!
Helaas dat dat bij real minder en minder werd, kijk hoe benzema NU speelt en wat Benzema als spits heeft moeten inleveren "messi" geniale dribbel! Technisch iets minder maar als de bal aan je voeten plakt ben je ook geen schaartjes of iets nodig🙈 is toch altijd al een teamspeler geweest heeft naast zijn fantastische acties en goals ook heerlijke assists voorgeschoteld waardoor Messi in MIJN OGEN! De goat is, veel completer. Maaar en NOGMAALS dit is MIJN mening, als Cristiano Ronaldo altijd spelers hem heen had gehad die hem prikkelden zoals onze Ruud(je) Van Nistelrooij, Scholes, Giggs en Roy Keane dan had Ronaldo denk ik een gouden bal of 2 meer gewonnen.
Maar zoals ik al zei dit is mijn mening!
Messi en Ronaldo hebben beide een weergaloze carrières gehad en ik heb van hun beiden genoten!! Ondanks dat ik ook een voorkeur voor 1 van de 2 heb, heeft dat weinig met de club of clubs van de desbetreffende persoon te maken. Voor mij en wellicht vele andere gaat het niet om de statistieken maar om wat er voetballend is laten zien!

29 september 2022 om 11:40

Kijk @r10gaucho, dit vind ik nou een mooie reactie. Je hebt een voorkeur voor Messi wat prima is, maar geeft daarnaast aan dat het jouw mening is en dat een ander een andere mening mag hebben. Dit zie je dus weinig op VZ, ik zie vaker reacties zoals die van bar bar dat je messi maar de beste moet vinden en andere meningen niet bestaan.

29 september 2022 om 14:55

Beste Kaka en Aqua,

Ik voel me toch geroepen om even te reageren als moderator. Laat duidelijk zijn dat wij als mods ook onze voorkeur hebben m.b.t. Messi/ronaldo, maar in het team is dat redelijk verdeeld en we zullen er echt niet gekleurd door modereren (net zoals we dat niet bij clubs doen).

Wat mij betreft mogen mensen posters boven hun bed hebben hangen van Ronaldo, Messi, Jhonny van Beukering of desnoods van een Pornhub ster. Allemaal prima en ook dus prima als je Messi/ronaldo op deze site meent te moeten verdedigen.

Alleen even heel eerlijk. Dat betoog van Aqua hierboven. Lees het nou eens goed, bedenk even wat daar staat. Dat slaat toch als een tang op een varken. Kom op hoor, een beetje volwassenheid in manier van reageren graag. Kan je dat niet, laat het dan achterwege, maar op deze manier maak je het mensen die een andere voorkeur qua speler hebben, wel heel makkelijk om te 'bashen'. Of haten zoals jullie zeggen, wat natuurlijk volslagen kolder is.

Ik heb de reactie van Aqua laten staan, omdat eronder een prima discussie ontstaat. Maar feitelijk hoort die initieele post hier gewoon niet thuis.

29 september 2022 om 15:29

@aardbei Over haten heb ik het nergens, ook zeg ik nergens dat ik het eens ben met betrekking tot Ten Hag. Ik zeg alleen dat het hier maar weinig geaccepteerd word als je Ronaldo beter vind dan Messi of een positieve reactie over hem geeft. Ik wijs ook niet naar moderators maar naar leden die anderen geen mening laten hebben, dat is alles.

28 september 2022 om 21:45

"niet wedstrijd fit en ritme en conditie breekt hem tegen spanje wel op kan je Ten Hag erop aankijken."

En het feit dat hij de gehele voorbereiding heeft gemist lag niet aan Ronaldo?

Dat de voorzitter van de club Ronaldo een bod heeft gedaan wil niet zeggen dat hij bijna binnen was voor de club. De speler moet dat zelf ook willen en dat betwijfel ik bij Ronaldo. Zo kan elke voorzitter een bod doen op een grote speler terwijl ze weten dat de speler geen interesse heeft. Populair doen bij de aanhang en in de media deze meneer met zijn dikke portemenee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Al Hilal Riyadh


3 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. IghaloAanvaller84
M. MaregaAanvaller84
L. ViettoAanvaller32
Saud AbdulhamidVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Al Hilal Riyadh.

3917 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Manchester United 10 1 2 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2021/2022 Manchester United 30 18 8 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
Laatste voetbalnieuws

Unibet: een boosted odd van 5.50 voor de openingsgoal van Ronaldo!

Portugal opende het WK met een enigszins moeizame 3-2 zege op Ghana. Uruguay, de opponent van maandagavond, kwam op dezelfde dag niet verder dan een teleurstellend 0-0 gelijkspel tegen Zuid-Korea. Weten...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren