Pasveer is tevreden over zijn debuut in Oranje, maar ziet ook verbeterpunt

Vrijdag, 23 september 2022 om 00:25Jeroen van Poppel • Laatste update: 01:06

Remko Pasveer kijkt in het algemeen tevreden terug op zijn debuut voor het Nederlands elftal. De 38-jarige keeper hield woensdagavond in zijn eerste interland, in de Nations League tegen Polen (0-2 winst), direct 'de nul'. "Verdedigend hebben we de opdracht denk ik goed vervuld", zegt Pasveer dan ook na afloop tegenover de NOS. Over zijn bijdrage aan het opbouwspel toont de doelman van Ajax zich zelfkritisch.

"Ik denk dat ik degelijk heb gespeeld", zegt Pasveer tegen ESPN. "De eerste helft was goed van mijn kant, de tweede helft was lastiger wat betreft het voetballende gedeelte, omdat het veld toch wel heel slecht was. Het stuiterde veel, dus neem je wat minder risico met meer lange ballen de tweede helft, helemaal niet als je dan al 0-1 voor staat, en later 0-2. Ik denk dat het degelijk was, maar voetballend kon het beter."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Pasveer hoefde slechts twee reddingen te verrichten: één op een matig afstandsschot van Sebastian Szymanski en één op een schot richting verre hoek van Nicola Zalewski. "Veel had ik niet te doen, dus het ging vooral om het voetballende aspect", weet de routinier, die met zijn leeftijd van 38 jaar de op één na oudste Oranje-debutant aller tijden werd (Sander Boschker debuteerde in 2010 op 39-jarige leeftijd).

"Dit is wel een van de mooiste avonden uit mijn leven", zegt Pasveer tegen ESPN. "Ik had dit een paar jaar geleden absoluut niet durven dromen. De laatste maanden zat het er wel een beetje aan te komen, omdat er ook veelvuldig contact was." Pasveer prijst zich gelukkig met zijn haasje. "Ik heb hem net gekregen, samen met Kenneth (Taylor, red.), die heeft ook zijn debuut gemaakt. Een speech? Ik heb wel even wat gezegd natuurlijk. Wel leuk."

Louis van Gaal over Pasveer
Pasveer blijkt wat betreft zijn prestatie in het meevoetballen op één lijn te zitten met Louis van Gaal. "Ik heb nog wel wat aan te merken op hem, maar hij houdt de nul", aldus de bondscoach tegenover de NOS. "Al doet eigenlijk het hele team dat. Hij heeft het geluk dat het spel bij balbezit tegenstander heel goed werd uitgevoerd. Dat was ook mijn eis van voor de wedstrijd, dat we de nul zouden houden. Het doordekken en het knijpen van de wingbacks die dan rugdekking verzorgen; dat hebben we heel goed gedaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door magikhetwete)

Het zal me niets verbazen als we nu dus gewoon onze eerste keeper op het WK aan het werk gezien hebben, mits hij deze vorm vast blijft houden. Van Gaal heeft niet voor niets gezegd dat het elftal van vanavond erg het WK elftal benadert. Pasveer brengt zoveel rust in de achterste linie. Communicatie is key en ik denk dat z'n concurrenten dat niet zo even meer gaan bijhalen.

23 september 2022 om 01:30

Had deze reactie echt nie van jou verwacht..

23 september 2022 om 01:44

Niet iedereen heeft die voorspellende kwaliteiten.

23 september 2022 om 05:25

Pasveer mag opzich blijven staan echt veel beter hebben we toch niet. Ik maak me meer zorgen om Blind die vertraagd het spel enorm en heeft eigenlijk vrij weinig goed gedaan ik snap niet waarom die Malacia daar niet gewoon speelt dan heb je aan beide kanten enorm veel energie en power samen met dumfries. Ook die Vincent Janssen mag van mij thuis blijven dat zag er niet uit zeg.

23 september 2022 om 06:45

Vincent speelde inderdaad slecht...

23 september 2022 om 10:22

Serieus? Ik vond Janssen juist (verrassend) goed invallen; balvast, goede kaats en betrokken bij de 0-2. Wout "scooter" Weghorst vond ik een stuk minder invallen...

Ik snap wel waarom Blind speelt, in aanvallend/opbouwend opzicht, maar als hij moet verdedigen of terugsprinten hou ik mn hart vast. Malacia had in elk geval op zn minst kunnen invallen idd.

23 september 2022 om 06:40

Vandaag heeft hij helemaal niks te doen gehad. Hij kreeg alleen wat ballen in zijn voeten gespeeld en als hij dan iets van druk kreeg, leverde hij de lange ballen stuk voor stuk in. Ik vind wel dat Pasveer bij de selectie hoort, maar je kan op basis van deze wedstrijd eigenlijk helemaal niks zeggen. Polen was zo zwak dat Lewa de bal kwam halen, vervolgens tegen z’n medespelers riep waar ze moesten staan en vervolgens 3 seconden later de bal naar ze toe speelden.

23 september 2022 om 07:40

Wij van wc eend adviseren wc eend. Weinig verrassende reactie inderdaad, next.

23 september 2022 om 08:07

Dan ben ik benieuwd wie jij als eerste keeper wil zien op het WK?

23 september 2022 om 08:11

Jasper! Bijlow heeft het al een tijdje niet, dus laat hem maar even op clubverband focussen.

23 september 2022 om 09:06

Het is jammer dat het een Duitse goalie is, anders had ik geopteerd voor Unnerstal van Fc Twente.
Keept goed, uitmuntende reflecten en niet te vergeten hij pakt punten voor Fc Twente

23 september 2022 om 09:12

Dat jij Cillessen wil verrast me ook niets. Next.

23 september 2022 om 09:23

In dat geval ga ik voor Courtois. Geweldige lijnkeeper en pakt punten voor Real Madrid.

23 september 2022 om 09:33

Daar zou ik al onze keepers voor ruilen Pantelic. Is het een package deal met de Bruyne trouwens?

23 september 2022 om 09:41

Haha gluubstertj, wat is het grote verschil tussen Jasper en Remko dan? Ohja, de club waar Remko speelt... Pasveer heeft tegen Liverpool op hoog niveau aangetoond in goede vorm te zijn, waar Cillessen dat al jaren niet meer heeft laten zien.. Dan kan je net zo goed Noppert op het WK laten spelen..

Wij van rotterdam adviseren alles wat maar geen Ajax is..

23 september 2022 om 10:21

Cillessen heeft ook voor Ajax gekeept toch? Dus snap niet zo goed waar je naar toe wilt met deze suggestieve opmerking. Cillessen heeft vorig jaar gewoon de helft gekeept bij Valencia. Betere comp La Liga en veel meer te doen dan een keeper bij Ajax. Noppert op basis van wat als ik vragen mag?

23 september 2022 om 19:36

Even serieuze vraag; wanneer zou jij Pasveer boven Cilissen op 1 plaatsen?
Welke argumenten zijn er voor Jasper boven Remko?
Ik kom eigenlijk niet verder dan smaak. Remko laat het mijns inziens structureel zien bij Ajax, straalt rust en volwassenheid uit, Jasper zijn uitstraling is minder maar is jonger en heeft wel echt zijn carriere en naam mee, hij heeft het gewoon jarenlang aardig goed tot goed gedaan.
Remko is in mijn optiek iets meer een risico omdat die het pas korter laat zien maar ik vind hem op dit moment wel iets beter en vooral stabieler dan Jasper.

Slechts mijn mening natuurlijk en het ontloopt elkaar niet zoveel denk ik.

23 september 2022 om 19:50

Magikhetwete: een inhoudelijke reactie is altijd leuk. Denk ook niet dat ze elkaar heel veel ontlopen, maar ik heb Pasveer in belangrijke wedstrijden toch fouten zien maken(benfica oa). Dat staat bij Cillessen minder in mijn geheugen(dat wil natuurlijk niet zeggen dat mijn geheugen klopt). Pasveer zou ik ook als 2e neer zetten. Bijlow speelt al een tijdje wisselvallig, vorig seizoen al. Maar dat zullen veel die hard supporters niet erkennen. Noppert beschikt m.i. niet over de juiste ervaring, en Krul heeft het hazenpad gekozen.

De eis om de nul te houden is gelukt mr. van Gaal maar bij een 0-1 stand mist Milik een kans die je nooit groter gaat krijgen. Soms is het ook geluk.
Verder, Pasveer op het WK, dat meen ik. Mensen hebben wat tegen tegen zijn kapsel, zijn leeftijd, of natuurlijk de club waarvoor ie speelt maar deze gast zit al zo lang heerlijk in z'n vel. Vind 'm echt top. Bijlow zn kans komt later wel.

In het begin vond ik het vooral cult, Pasveer in Oranje, maar hij keept daadwerkelijk echt goed. Zijn laatste jaar bij Vitesse was al geweldig en dat heeft ie doorgetrokken bij Ajax. Hopelijk breekt ie dit jaar geen vinger, en keept ie op het WK. Een inspiratiebron voor veel clubkeepers.

Pasveer is de meest complete keeper op dit moment. Hij straalt zoveel rust uit, kan echt goed meevoetballen. Hij heeft een fantastische trap. De nummer 1, geen twijfel over mogelijk.

Zeer stabiel. Daarom voor mij de nummer 1. Straalt vertrouwen uit en laat zich niet gek maken.
Keepen kan hij trouwens ook. Bewijst het nu bij Oranje en in de Cl.

23 september 2022 om 07:01

Bewijst hij nu bij oranje 😂. Wat heeft hij gisteren bewezen dan,? Polen is amper bij hem geweest.

Ik vind het een goede keeper hoor maar om nu te zeggen dat hij gisteren wat bewezen heeft

23 september 2022 om 07:20

Echt hè? De twee reddingen die hij heeft gemaakt kon een betere zesde klasse keeper er ook uit halen. Ik vind dat Pasveer wel terecht in oranje is gekomen, maar dit Polen was echt bedroevend. Je kan eigenlijk Pasveer helemaal niet beoordelen op deze wedstrijd, want er was ook niks om te beoordelen

Straalt rust uit en voetbalt heerlijk mee inderdaad maar niet echt getest qua schoten vandaag. Alles wat ie moest doen deed ie aardig overigens, lekker gedaan ouwe remko

Een werkelijk fantastisch optreden. 2 absolute wereldreddingen. De nieuwe Lev Yashin.

23 september 2022 om 07:29

Nou moeten we ook wel allemaal eerlijk zijn en uitgeven dat we Lev Yashin alleen kennen van de pet en we allemaal geen hele wedstrijd van 'm gezien hebben.

23 september 2022 om 07:34

Nee, is ook zo, maar ik denk dat ie deze ballen ook vanuit z'n kist nog zou stoppen.

23 september 2022 om 08:08

Lev een petje, Remko een knotje..

Ja, het klopt dat er iets te veel Ajacieden zijn geselecteerd, maar Pasveer is toch eigenlijk geen discussie? Ik snap het punt niet zo. Bij keepers op een eindtoernooi is de waan van de dag helemaal van toepassing. Degene die het meest in vorm is speelt gewoon. En Pasveer doet het meer dan uitstekend. Kan goed meevoetballen, en heeft een goede communicatie. Dan gebruiken mensen "maar hij is 38". Ja? Dus? Wat maakt leeftijd uit op een eindtoernooi? Ja gaat toch niet iemand opstellen die jonger is maar wel minder? Bouwen die je maar na het WK. Bijlow keept gewoon heel erg nerveus. Heerst niet echt meer in de lucht, en komt ook als een oud wijf uit vaak, dus op basis waarvan zou hij eerste keeper moeten zijn? Ik zou hem wel meenemen, omdat hij in potentie natuurlijk wel de eerste keeper kan worden in de toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2230 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren