Hans Kraay junior: ‘Ik zou me als bondscoach echt kapot schamen’

Vrijdag, 23 september 2022 om 00:11Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:29

Hans Kraay junior vindt dat bondscoach Czeslaw Michniewicz van Polen 'zich kapot moet schamen' voor de prestatie van zijn elftal in de Nations League tegen Nederland. Polen kwam in het volgepakte Nationaal Stadion in Warschau onder toeziend oog van 56.000 supporters zeer behoudend voor de dag en ging vrijwel kansloos met 0-2 onderuit. "We mogen wel stellen dat het een zeer, zeer matig Polen was", analyseert Kraay junior voor ESPN.

Polen creëerde nauwelijks iets tegen Oranje en deed daar zeker in de eerste helft ook bijna geen poging toe, constateert Kraay junior. "Er was vanuit Polen echt nul komma nul druk op de bal. Ik denk dat wij ook nog wel een kwartiertje mee hadden kunnen spelen", zegt Kraay junior tegen presentator Jan Joost van Gangelen. "Nederland was heel comfortabel aan de bal, dat zag je ook bij beide doelpunten, maar het is ook niet moeilijk voetballen als je zoveel tijd en ruimte krijgt. Oranje wint weer, maar tegen een hele, hele matige ploeg. Ik hoop niet dat Oranje zich daardoor zand in de ogen laat strooien."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Kraay junior raadt Robert Lewandowski, de absolute sterspeler van Polen, aan om met de vuist op tafel te slaan. "Als ik Lewandowski was, dan zou ik het ook helemaal niet leuk vinden om daar te spelen. Hij stond in de eerste helemaal alleen in de spits, maar hij zou daar toch wel iets te vertellen hebben? Arek Milik kwam er in de rust in en toen hadden ze een kwartier lang wél druk op Oranje. Lewandowski kan toch zeggen: 'Luister, ik speel met Milik. Ik ben hier de baas.'"

"Ik zou me als bondscoach echt kapot schamen als er 56 duizend supporters in het stadion zitten en je speelt lou loene-voetbal", zegt Kraay junior. In het enige kwartier dat Polen volgens de analist goed speelde, direct na rust dus, ontstond een gigantische mogelijkheid voor de thuisploeg om op gelijke hoogte te komen. Daley Blind werd eruit gelopen door de diepgaande Przemyslaw Frankowski, die met een ragfijne voorzet Milik bediende. De spits schoot voor open doel over. "Daley komt in dit soort situaties in de problemen en Van Dijk is daarna ook te laat bij Milik", analyseert Kraay junior.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door aqua1)

Toch is het spelersmateriaal van Polen echt niet verkeerd. Het is niet alsof Lewa op het veld staat met 10 neo-profs. Maar het lukt blijkbaar niet om er een goed team van te smeden.

Hans Kraay, je praat wel over het land Polen hè? Deze nations league poule is toch ook gewoon het lachtertje. Wales en Polen die je au fond in een divisie lager verwacht, Belgi㫠waar je ook niet meer veel van verwacht met een generatie die nu ruim de dertig is gepasseerd en Nederland, tja, daar moeten men buiten Nederland maar een oordeel over vellen maar wij zijn ook niet het land waar men bang van wordt.

Bijkomstig is dat Polen volgens mij zich al niet meer kan plaatsen voor het eindtoernooi, zich tevens niet heeft weten te plaatsen voor het WK en zij dus plichtsgetrouw de wedstrijden uitspelen. Zo liggen de zaken.

kleine toevoeging : iemand anders die het gevoel had dat Bergwijn met een '?' op zijn rug speelde in plaats van een 7?

23 september 2022 om 01:56

O ja? Liggen zo de zaken? Volgens mij heeft Polen zich geplaatst voor het Wk hoor. Ik vind dat altijd zo makkelijk om te roepen dat sommige landen een lachertje zijn. En wij dan? Zijn wij dan zo verschrikkelijk goed? We doen voor het eerst weer sinds 2014 mee aan een wk en in 2016 haalde Wales nog de halve finale op het ek waar wij niet bij zaten. Op het laatste Ek kwamen zij net zo ver als wij.Wij hebben geen recht om Wales een lachertje te noemen op dit moment.

23 september 2022 om 02:45

Helemaal met je eens! Mensen praten heel neerbuigend over Polen alsof wij een wereldteam hebben. Wij zijn geen Frankrijk of Brazilië of Argentinië.

23 september 2022 om 02:51

Maar ook geen polen

23 september 2022 om 08:32

Ikea, beter haal je je hele post weg. In Qatar zit Polen in groep C met Argentinië, Mexico en Saoudi Arabië.
Het hele probleem met Polen is meestal dat zijnin de kwalificaties goed spelen, maar op de eindtoernooien steeds in de groepsfase er uit gaan. Polen speelde de afgelopen EK's en WK's gewoon mee, dat kunnen we van Nederland niet zeggen.
Voor nu, Lewandowski is echt de topper. Verder spelers van vooral de kleinere clubs in Italië en Engeland, aangevuld met jongere gasten uit de Ekstraklasa.

23 september 2022 om 12:43

Zielinski is momenteel ook gewoon een wereldtopper.

Voor mijn gevoel zie ik wekelijks een artikel van Hans met ‘ik zal me’ dit dat. De beste man roept maar wat om uitzend tijd te vullen omdat die bij tactische situaties niet uit kan leggen wat beter kan. Van Polen moet ook helemaal niets verwacht worden, buiten lewandowski valt het allemaal wel mee

23 september 2022 om 01:20

Polen is zo slecht niet, als je van zweden wint en ze van WK houd moet je echt wel wat kunnen hoor....

23 september 2022 om 05:30

Dit Polen van vandaag was echt heel slecht je had hier gewoon 5-0 kunnen winnen als de spelers wat scherper waren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Polen

FIFA ranking: 26
26 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. BednarekVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Polen.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Polen.

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren