Technisch directeur Ted van Leeuwen gaat NEC plotseling verlaten

Donderdag, 22 september 2022 om 21:08Paul Jeursen • Laatste update: 21:11

Ted van Leeuwen vertrekt eind oktober bij NEC. De technisch directeur diende eind april al zijn ontslag in bij de Raad van Commissarissen, maar op verzoek van de leidinggevenden bleef hij aan om de zomerse transferperiode te overbruggen. Van Leeuwen blijft tot eind oktober bij de Nijmegenaren om lopende zaken af te ronden.

“NEC is niet meer te vergelijken met de club van anderhalf jaar geleden", vertelt de vertrekkende Van Leeuwen via de offciële kanalen. "Met de hulp van iedereen is er veel ten goede gekeerd. Niet alleen is de club gepromoveerd, maar de hele organisatie is op Eredivisie-niveau gebracht. Qua faciliteiten en qua denken. Deze resultaten zijn de consequenties van faciliteren. Dat is het fundament van alles. Nieuwe kleedkamers, nieuwe gym, met de tong gelikte velden. Daarmee is er elan in de club gekomen, een nieuw geloof, een positieve dynamiek. Na jaren in de duisternis te hebben doorgebracht, schijnt weer een mooi licht op de club. Iedereen is enthousiast: NEC doet er weer toe."

Volgens Van Leeuwen zijn de gestelde doelen bereikt en ook sneller dan verwacht. “De club is klaar voor de derde fase van het project: bevestigen en uitbouwen. En zo de stap te maken naar een vaste plaats in de subtop van de Nederlandse Eredivisie. Dat is een realistische doelstelling. Het is met veel plezier dat ik terugkijk op dit project. Ik wens iedereen heel veel succes”, zo zegt de Apeldoorner.

Van Leeuwen werd in februari 2021 aangesteld bij NEC met als opdracht om de club terug naar de Eredivisie te leiden. Via de play-offs lukte dit niet veel later na zijn aanstelling. Onder zijn bewind werden onder anderen Jasper Cillessen, Philippe Sandler en Oussama Tannane naar Nijmegen gehaald. Op dit moment bezet de club een elfde plek in de Eredivisie met acht punten uit zeven wedstrijden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door psvnec)

Ik vind die Ted van Leeuwen wel een leuke vent. Gaat simpelweg gewoon een project aan en als het fundament er staat, dan maakt ie plaats voor anderen. Vraag mij dan ook af of hij zelf niet kan doorbouwen en hij gewoon zijn kwaliteiten kent of dat hij gewoon steeds een (gloed)nieuw project wilt.

22 september 2022 om 21:51

Misschien zoals Van Geel. Die kon ook prima puinruimen bij ons, maar een club echt opbouwen kan ie niet.

Faciliteiten zijn naar een hoger niveau, velden liggen er gelikt bij, nieuwe kleedkamers. Klinkt prachtig voor de club NEC, maar dit lijkt me toch geen doelen voor een technisch directeur? Ik lees vrij weinig over zijn taken als technisch directeur zijnde, namelijk het samenstellen van de selectie (wat hij prima heeft gedaan).

22 september 2022 om 21:49

"onder zijn bewind werden onder anderen Jasper Cillessen, Philippe Sandler en Oussama Tannane naar Nijmegen gehaald."

En volgens mij vergeten ze gewoon Lasse Schöne, of was dat niet de verdienste van Ted?

23 september 2022 om 11:08

Dit was al daarvoor. Lasse kwam in Mei en Ted kwam in Juni als ik me goed kan herinner. Daarnaast is Japie op voorspraak van Marcel boekhoorn gekomen.

Des al niet te min, heeft van Leeuwen goed werk afgeleverd.

22 september 2022 om 21:54

Hun verantwoordelijkheden kunnen variëren van club tot club, want sommigen zijn betrokken bij alle aspecten zoals het aanstellen en ontslaan van trainers, scouting, transfers, lange-termijn-strategie en het verbeteren van faciliteiten.

Misschien een nieuw project genaamd "PSV" aangaan? Bij meerdere clubs prima gepresteerd, misschien tijd voor een topclub?

NEC is een project aangegaan en mede daarom zijn er spelers gekomen die normaal niet haalbaar waren . Hoop dat we deze lijn door kunnen zetten .
Bedankt voor je inzet Ted!

Ted bedankt het ga je goed

23 september 2022 om 11:08

Zeker, dank voor alles Ted. Maar wie zou NEC nu moeten halen?

Heel erg bedankt Ted en heel veel succes bij je volgende project. Hopelijk komt er een goede opvolger.

Het is een rare titel voetbalzone. Het is geen plotseling vertrek. Hij zou eigenlijk in April al vertrekken maar na overleg wordt dat Oktober. En hij vertrekt ook niet per direct. Dit komt dus niet onverwacht maar was gewoon bekend.

23 september 2022 om 10:47

Voor het grote publiek is het onverwachts.

Ted, zoals jij die pannekoek van GeenStijl ooit voor lul zetten zal ik niet vergeten. Toen leerde ik jou kennen en overal waar je komt laat je een goede indruk achter!

22 september 2022 om 22:54

Dankzij jou weer even terug gekeken , lang geleden. Maar blijft goud inderdaad.

Dit is 1 van de beste technische managers van Nederland. PSV en Feyenoord moeten allebei nu snel handelen voordat een andere en betere club hem oppikt.

23 september 2022 om 10:30

Ted van Leeuwen is veel te eigengereid om binnen een organisatie als Feyenoord politiek te bedrijven. Voor PSV vind ik hem te ‘lomp’. Al met al een uitstekende TD voor alle clubs in het betaald voetbal vanaf plek 6 of lager lijkt mij.

Heeft in 2 seizoenen werkelijk geen 1 presterende aanvaller kunnen halen.
Hoezo zit het project er op?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC92
11.Excelsior9-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. Proper Middenvelder80
L. SchöneMiddenvelder80
Pedro MarquesAanvaller81
E. TavşanAanvaller81
J. CillessenKeeper70
S. El KarouaniVerdediger80
I. CissokoAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren