Tumor in teelbal ontdekt bij Jean-Paul Boëtius; operatie is noodzakelijk

Donderdag, 22 september 2022 om 11:51Guy Habets • Laatste update: 12:04

Jean-Paul Boëtius komt voorlopig niet in actie. Hertha BSC meldt op de sociale kanalen dat er woensdag tijdens een urologisch onderzoek een tumor in de teelbal is ontdekt bij de Nederlander. De tumor zal operatief verwijderd moeten worden. Meer is er op dit moment nog niet bekend.

Hertha stelt verder dat het meteen melding zal maken van nieuwe ontwikkelingen. Voorlopig zal Boëtius dus aan de kant staan en het is niet duidelijk hoe lang dat het geval zal zijn. Dat lijkt af te hangen van de operatie waarbij de tumor dus verwijderd zal moeten worden. De aanvallende middenvelder annex aanvaller tekende deze zomer bij de club uit Berlijn nadat hij zijn conditie op peil hield bij Feyenoord. Ook mocht hij van trainer Arne Slot een aantal keer meespelen in oefenwedstrijden.

Het is zeker niet de eerste keer dat de voetbalwereld wordt opgeschrikt door een dergelijk bericht. Eerder kregen ook al Sébastien Haller en Timo Baumgartl te maken met een tumor in de teelbal. Laatstgenoemde maakte onlangs zijn rentree op het trainingsveld bij Union Berlin, maar Haller lijkt daar nog wat langer op te moeten wachten.

Diverse clubs reageerden op het bericht van Hertha om Boëtius sterkte te wensen. De aanvaller heeft een goede naam in Duitsland, aangezien hij ook al vier jaar voor FSV Mainz 05 speelde. In die jaren bewees hij zich als een prima aanvallende middenvelder voor Bundesliga-begrippen. Eerder speelde de 28-jarige Rotterdammer ook voor Feyenoord, FC Basel, KRC Genk en nogmaals Feyenoord. Ook speelde hij in maart 2014 een wedstrijd in het Nederlands elftal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door arsenaladdict)

Laatste tijd is het wel raak, ga ook maar eens me laten onderzoeken.

22 september 2022 om 12:08

Kan dat überhaupt? Kan me voorstellen dat de gezondheidszorg helemaal op zijn gat gaat als iedereen alles gaat laten onderzoeken. Maar een soort jaarlijkse check kan ook veel leed wegnemen. Maar ja onuitvoerbaar en kostbaar schat ik in.

22 september 2022 om 12:09

Er zijn genoeg zelfchecks op internet te vinden die je kunt doen. Bij afwijkingen of twijfel altijd naar de huisarts gaan!

22 september 2022 om 12:15

Ja dat snap ik wel. Maar ik bedoel meer echt onderzoeken/scans etc.

22 september 2022 om 12:24

Volgens mij kun je idd een soort APK check laten uitvoeren waarbij alles helemaal doorgelicht wordt. Is denk ik voor de normale mens wel onbetaalbaar om dit jaarlijks te doen. Als voetballer ofzo lijkt me dit idd vrijwel noodzakelijk. Edit: net even snel gegoogled.. ca 1000 voor een volledige bodyscan. Valt me mee, is het overwegen waard.

22 september 2022 om 12:24

Ajaxrosenberg, die ga je niet zomaar krijgen zonder klachten. Een scan kan altijd, maar dan wel bij een privé-kliniek met bijbehorende financiele plaatje.

22 september 2022 om 12:33

@AjaxRosenberg als je daar onzeker bij voelt, kun je dit aankaarten bij je huisarts en krijg je gewoon een verwijzing.Ik.ben 55 en vraag het hem elk jaar en geen probleem

22 september 2022 om 12:34

Een jaarlijkse of halfjaarlijkse medische check up zou waarschijnlijk de zorg juist ontlasten. Voorkomen is beter dan genezen enzo

22 september 2022 om 13:36

@feye_88. Op lange termijn wel, maar in de eerste jaren juist niet gezien alle wachtlijsten die er nu al zijn.

22 september 2022 om 14:31

Feye

Zou kunnen, maar we hebben het dan wel over miljoenen mensen. Iedereen kan op 100 dingen getest worden. Zorg gaat natuurlijk niet alleen om geld, maar ik vraag me af waar de grens ligt qua kosten/baten.

22 september 2022 om 14:57

@feye_88:
Dit is alleen zo als de checks perfect zijn. Dat zijn ze niet. Als er een zeer kleine kans is dat iemand ziek is dan kan zelfs een zeer goede test ervoor zorgen dat ruim meer dan 90% van alle positieve tests vals positief blijken te zijn. Als deze vals positieven moet je weer onderzoeken wat heel veel extra tijd en geld kost. Er zijn genoeg gevallen waarbij het wijd screenen van mensen geen invloed zal hebben op het een lager sterftecijfer door een bepaalde ziekte.

22 september 2022 om 14:09

Iedere dag ze even door de vingers laten glijden is het beste.

22 september 2022 om 14:21

Past dat tussen jouw vingers ja?

22 september 2022 om 14:37

Bij mij passen ze prima tussen duim en wijsvinger maar als je geen teelballen maar bowlingballen hebt kan ik me voorstellen dat je daar wat moeite mee hebt

22 september 2022 om 15:41

Misschien even langs de huisarts als dat problemen geeft. Een vergroting/zwelling kan foute boel zijn.

Vreselijk nieuws. Gelukkig is dit over het algemeen vaak goed te behandelen, maar toch..
Sterkte Jean-Paul.

Niet echt lekker, beterschap.
Hopelijk zijn ze er wel snel achter en valt het allemaal mee

Dat is kl0te. Gelukkig op tijd er bij

Sterkte jonge. Wat is dat naar nieuws om te ontvangen.
Zijn ze in Duitsland beter in zulke medische checks? Ze hebben het ook bij Haller ontdekt, en dat was ook in Duitsland dacht ik. Wellicht gewoon toeval, maar wel bijzonder dat twee zelfde gevallen zijn ontdekt bij voetballers in Duitsland.

Ai, dat is echt balen voor die jongen. Heel veel sterkte en mag hij twee keer zo sterk terugkeren na zijn herstel!

Hoe bestaat het dat dit soort nieuws elke keer weer naar buiten komt? Hebben we niet meer zoiets als patient privacy meer?

22 september 2022 om 13:20

Met je eens dat niet zonder toestemming mag uitlekken, maar wellicht heet JPB hier wel toestemming voor gegeven.

Verder natuurlijk goed dat het in het nieuws komt. Maakt hopelijk voor mensen de stap naar de dokter wat kleiner.

22 september 2022 om 14:34

Simpel: die voetballers willen het misschien wel gewoon delen met de wereld, en dan mag het gewoon. Als ik voetballer zou zijn, zou ik ook liever vertellen wat er is, in plaats van zomaar maanden weg zijn. Dan krijg je alleen maar speculaties in plaats van steun.

Baumgartl, Richter, Haller en nu Boëtius. Allemaal Bundesliga-spelers met teelbalk*** en allemaal afgelopen halfjaar geconstateerd, bizar wel. Zouden Bundesliga-teams extra tests uitvoeren misschien? Anders echt uitzonderlijk toevallig. Hoop in ieder geval dat ze allemaal herstellen en snel terug kunnen keren!

Je bent nog jong en volop met je toekomst bezig en dan krijg je dit klote bericht, u heeft k***. Ik weet als geen ander dat je dan samen met je naasten in een emotionele 8baan gaat belanden en wens hem daarin heel veel sterkte.

22 september 2022 om 14:54

Klopt heel erg vervelend. Gelukkig hoort teelbalk*** dan wel weer bij de soorten k*** die over het algemeen goed te behandelen/genezen zijn. Dus laten we hopen dat dit ook voor JPB geldt.

Bah, wat een naar nieuws zeg! Hoop dat hij snel herstelt!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Hertha BSC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
D. SelkeAanvaller60
M. RichterAanvaller52
D. ScherhantAanvaller10
K. NsonaAanvaller00
T. ErnstKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Hertha BSC.

221 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Hertha BSC 6 0 1 0
2021/2022 FSV Mainz 05 33 2 3 0
2020/2021 FSV Mainz 05 31 2 5 0
2019/2020 FSV Mainz 05 28 4 5 0
2018/2019 FSV Mainz 05 30 4 8 0
Laatste voetbalnieuws

Hertha BSC komt met goed nieuws over Boëtius: geen chemotherapie nodig

Jean-Paul Boëtius hoeft geen chemotherapie te ondergaan, zo maakt Hertha BSC via de officiële clubkanalen bekend. Tijdens een urologisch onderzoek werd vorige week woensdag een tumor in de teelbal ontdekt bij...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren