Tim Krul weigert testen bij Oranje en kan WK definitief uit zijn hoofd zetten

Woensdag, 21 september 2022 om 19:37Guy Habets • Laatste update: 22:08

Tim Krul maakt geen kans meer op een plekje in de WK-selectie van het Nederlands elftal. Dat heeft bondscoach Louis van Gaal woensdagavond gezegd op een persconferentie. De goalie van Norwich City zegde af voor de testen die afgenomen werden met het oog op eventuele strafschoppenseries en dat was voor de keuzeheer reden om een streep door de WK-droom van Krul te zetten.

Er waren zes doelmannen aanwezig bij de testen, maar dat hadden er zeven kunnen zijn. Krul werd ook uitgenodigd door Van Gaal om naast Kjell Scherpen, Justin Bijlow, Remko Pasveer, Andries Noppert, Jasper Cillessen en Mark Flekken op strafschoppen tegenhouden te trainen. "Tim heeft mij echter gebeld om te zeggen dat hij daarvoor past", onthulde de bondscoach. "Ik kan me daar wel iets bij voorstellen, dat hij daarvoor past. Natuurlijk vond ik het jammer, want ik ken ook zijn cijfers als strafschoppenstopper, maar hij past ervoor."

Dat betekent wel dat een plekje in de WK-selectie definitief aan de neus van de keeper van Norwich voorbij gaat. Een herhaling van het WK 2014, toen Krul in de kwartfinale tegen Costa Rica ingezet werd om strafschoppen te stoppen, zal er dus niet komen. "Hij heeft voor de test afgezegd en was al niet geselecteerd voor de rol als keeper. Als je niet meedoet aan de test, is er ook geen toekomst bij Oranje voor je. Dat is toch niet zo gek? De consequentie is dat hij dus niet bij de WK-selectie zit."

De overige keepers hebben op een aantal vlakken testen uitgevoerd. "Er werden testen afgenomen over reactietijd, de reach en de lengte. Dat is allemaal opgenomen. De vraag is dan wat je met je lichaam kan doen. Uiteindelijk is het voor mij bedoeld om een bevestiging te krijgen van wat ik al gezien heb. Bij Krul zag ik het ook al, dat was het oog van de meester. Nu wil ik een wetenschappelijke onderbouwing hebben, dus meer bevestiging. Dat moet dan leiden tot een voorsprong als we een serie in moeten gaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

148 reacties (laatste reactie door carlo35)

Krul heeft groot gelijk. Poppenkast van van Gaal. Lekker thuis blijven

21 september 2022 om 19:43

Respect voor Tim

21 september 2022 om 20:57

Natuurlijk is het een beetje een poppenkast, dat is het slimme eraan. Straks in een penaltyserie is dit een mentaal voordeel, net als die wissel van Krul toen

21 september 2022 om 22:01

Bij dat wk was daarvoor ook geen test gedaan en dat is goed uitgepakt. Dat er nu test wordt gedaan, kunnen een vinkje zetten achter de innovatieve van Gaal. De penalty's reeks is een loterij. Dat weet hij donders goed.

21 september 2022 om 22:27

loterij niet perse, je kan het jezelf als doelman toch makkelijker maken

21 september 2022 om 22:33

T kan wel een loterij zijn, maar de ene keeper is er duidelijk beter in dan de andere keeper. Of deze tests van v gaal nuttig zijn kan ik zo niet zeggen

21 september 2022 om 23:42

Dat het een loterij is, is echt onzin. Je hebt er gewoon invloed op de uitkomst en dat is bij een loterij toch echt niet. Dat je het moment suprême niet kan trainen lijkt me logisch maar je kan als doelman wel kan leren wie je strafschop nemers zijn tegen je en hoe ze vaker gescoord hebben uit een penalty. Daarnaast zou je echt wel kunnen leren om te ontdekken hoe iemand zijn aanloop neemt en wat het wordt.

22 september 2022 om 06:58

Nee geen test op dat WK, maar dat was het oog van de meester. Grappige is , vGaal heeft geen ongelijk

21 september 2022 om 19:47

Hoezo poppenkast?

Hij had grote kans om erbij te zitten. Laatste kans op een groot toernooi

Wat maakt dan uit om even mee te doen

21 september 2022 om 19:48

Zelf respect.

21 september 2022 om 19:53

Waarom doen we dit? Tenzij dit soort tests al gedaan worden bij reguliere interlands lijkt het mij heel raar om voor een paar strafschoppen “even snel” op en neer te vliegen vanuit Norwich.. Dit riekt weer heel erg naar Van Gaal die weer eens wat lolligs bedacht heeft en naar wat media aandacht zoekt. Zoals gezegd: als dit normaal gesproken al gebeurd tijdens een normale interlandperiode is het prima te begrijpen, maar dan vind ik het vanuit Krul niet meer dan logisch dat hij daar niet een paar dagen voor vrij kan nemen bij zijn club. Bij Norwich zullen ze er ook niet op zitten te wachten dat 1 van hun spelers er zomaar even tussenuit piept omdat zijn bondscoach een brainfart heeft..

21 september 2022 om 19:54

Heeft niks met zelfrespect te maken, je wilt toch juist laten zien dat je bij de selectie hoort? Is een profkeeper he? Zelfrespect... alsof hij penalties in een tutu moet stoppen😅

21 september 2022 om 19:57

Grote kans om erbij te zitten? Van Gaal roept al Noppert eerder op dan Krul. Als hij er nu bij had gezeten dan had hij grote kans gehad, maar om nog even vanuit Engeland over te komen vliegen voor een paar penalty's.... Groot gelijk dat ie daar vriendelijk voor bedankt.

21 september 2022 om 19:59

Iets lolligs?

Het is toch gewoon super dat op basis van deze tests een keeper wordt meegenomen voor een eventuele strafschoppenserie?

Ten eerste heb je uitstekend in kaart welke keeper het beste is in het stoppen van een penalty. Ten tweede heb je nu direct al een psychologisch voordeel ten opzichte van de tegenstander in een penaltyserie.

21 september 2022 om 20:06

Ja, helemaal top. Als ze dat doen terwijl de keepers al bij Oranje op het trainingsveld rondlopen. Maar als ze speciaal voor een paar penalty’s het kanaal over moeten dan zou ik daar ook vriendelijk voor bedanken.. Wat een onzin joh!

21 september 2022 om 21:40

Efkes op en neer vliegen om in je laatste jaren te horen te krijgen dat je niet goed genoeg een penalty kan stoppen, ik zou ook zeggen pleur toch op mafkees

21 september 2022 om 21:43

Kan toch alleen maar tegenvallen voor hem. Hij mag erin bij penalty series. Dat betekent pas laat in het tournooi. Met de reputatie die hij heeft kan het alleen maar tegenvallen. En als je 34 bent, al tournooien hebt meegemaakt en er nog steeds gesproken wordt over die ene serie waar jij inviel en de held werd.. Zijn verhaal is toch allang geschreven.. Nu moet die met een paar broekies een wedstrijdje doen om te kijken wie wetenschappelijk de meeste kans heeft om een pingel te stoppen... gok zo dat hij zeer weloverwogen antwoord heeft gegeven naar Van Gaal.

21 september 2022 om 21:48

Ik had het toch gedaan aangezien het z’n laatste keer is, kan WK wedstrijden op de 1e rij bekijken en kan misschien alsnog een held worden net als jaren geleden. Lekker vakantie jo, hier mis je niks.

21 september 2022 om 22:35

@yoeri als je ziet hoeveel moeite ze doen voor een speciale kapper terwijl ze standje tondeuse hebben, is dit toch echt niet te veel gevraagd

22 september 2022 om 00:27

snellesnickel en 216 anderen verwarren zelfrespect met lange tenen en een idiote vorm van trots.

Zie je helaas vaker terug in de maatschappij. Teveel mensen die niet begrijpen wat dat woord precies inhoudt en handelen daar ook naar.

22 september 2022 om 01:27

Prima, dag Tim met je zelfrespect. Als je toch als keeper de kans krijgt om op een WK (weer) te kunnen schitteren doe je daar toch gvd alles voor. En zeker als het tests betreft waarin je goed bent. Voetballers spelen vaak 3 wedstrijden per week, dus heen en weer vliegen is echt geen probleem dat doe je in een paar uur.Tim mag lekker thuis blijven zitten met z'n snikkel in z'n hand want hij laat zien dat ie er niet alles voor wilt doen, prima om deze popiejopie zo er uit te filteren (die ook al eerder vrij had gekregen van Van Gaal zodat ie zich op Norwich kon focussen).En als je het dan echt zo'n onzin vindt, dan zeg je tegen Van Gaal dat je het ongepast vindt en een slechte move, maar je gaat toch niet je WK om zoiets opgeven?? Krijgt ie z'n leven lang spijt van, en allemaal vanwege z'n stoere ego.* En degene die Krul applaudisseren, ik hoor jullie straks wel als we er weer uitliggen door penalties, gelukkig heeft Krul dan z'n 'zelfrespect' behouden.

22 september 2022 om 08:31

Hahah ik hoor jullie straks wel als we er uit liggen. Volgens mij weet jij net zo goed als ik dat NL dit WK never nooit gaat winnen. Of het nou via verlening, penalties of een zeer zeer matig Tsjechië gebeurt. Dit keeper circus voegt daar 0 aan toe.

22 september 2022 om 08:58

Al win je maar 1 wedstrijd tegen een topland via penalties, je wilt er toch alles aan gedaan hebben en jezelf later niets kunnen verwijten. Dat is toch topsport, maar meneer Krul heeft geen zin om heen en weer te vliegen. Als in 2014 Krul op goal stond bij de penalties tegen Argentinië had het toch gekund?

Kenmerkt de absolute winnaar die Van Gaal is dat hij er alles aan wil doen, maar dan komt één van je keepers niet opdagen...

21 september 2022 om 20:46

Mensen zoals staan vooraan hoor, als LvG succes boekt.. Laat Louis lekker, hij is een succesvolle trainer.

21 september 2022 om 21:54

Als je baas iets van je verlangt wat gewoon redelijk is, behoor je dit toch ook gewoon te doen?

21 september 2022 om 22:02

Het is zijn baas niet en het is niet heel redelijk. En hij zegt er ook nog eens bij dat hij het eigenlijk wel kan zien met zijn oog van de meester.

21 september 2022 om 22:33

In deze situatie is het wel zijn baas, daadnaast is het gewoin redelijk omdat het een skill is die, zeker op eindtoernooien, bruikbaar is.

21 september 2022 om 23:05

Nee het is niet zijn baas. Bovendien verre van redelijk. Als hij dit soort testjes perse wil doen dan vliegt ie lekker naar Norwich. Dat is immers zijn baan en daar krijgt hij vergoedingen voor, Krul niet.

21 september 2022 om 23:06

Als je deze terminologie wilt gebruiken, zou ik het eerder een potentiële werkgever noemen. Eentje die je over laat komen voor een paar stomme testjes om met een paar anderen te strijden voor een baan.

21 september 2022 om 23:49

Wist niet dat Tim Krul een arbeidsovereenkomst had getekend met de Knvb?

Het is zijn baas niet en ook zijn werk niet. Zijn werk is keeper zijn bij Norwich, niet bij Oranje.

21 september 2022 om 23:50

Potentiële werkgever voor een 0 uren contract. Met nog 6 andere kandidaten voor een test. Ik zou wel afreizen als Krul zijnde maar ik kan me voorstellen dat je het niet doet. Hij heeft er vast over nagedacht.

21 september 2022 om 22:06

Penalty series zijn hierin niet meegenomen, want dat was echt te ver zoeken.

Scherpen stopt 8.33% - totaal geen goal 26.66%
Krul stopt 10.66% - totaal geen goal 15.38%
Cillessen stopt 9.83% - totaal geen goal 16.39%
Bijlow stopt 10.71% - totaal geen goal 14.28%
Pasveer stopt 13.11% - totaal geen goal 22.95%
Flekken stopt 6.45% - totaal geen goal 12.90%

Andries noppert heeft in zijn carriere 6 pingels tegen gehad. Die stats slaan dus nergens op.

Zeg maar.. wie neem je mee

21 september 2022 om 22:16

Mooi overzichtje! Thx. Maar wat bedoel je met totaal geen goal?

21 september 2022 om 22:28

Pingels die over of naast geschoten worden. Dus niet gestopt door de keeper, maar wel "mis".

22 september 2022 om 00:01

Voor de penalty's? Dan neem je Krul mee,puur omdat het de vorige keer ook werkte en spelers dat heus meekrijgen en ze zien dat net voor de penaltyserie die Krul er weer in komt. Verder zou ik gewoon Bijlow meenemen en Cillessen als 2e doelman

22 september 2022 om 07:03

Je kunt natuurlijk echt wel testen wat je reactie vermogen is . Zie jij waar de bal heen gaat etc etc. Andere sporten doen dit allang he, voetbal loopt zoals gebruikelijk achter. Die handbalcoach gaat deze testrn uitvoeren.
Vd Sar had er ook een speciale traings techniek voor.
Ik vind het helemaal niet gek, gezien wij nogal eens in de penalty's belanden

21 september 2022 om 22:16

\krul heeft niet alles over om voor zijn Land uit te komen. ik kan hem missen als kiespijn heb je niets aan....

22 september 2022 om 00:31

@snellesnickel, je mening is populair. Helaas niet meer dan dat. Zoals elke specialist in de wereld zal zeggen, meten is weten. Er is niets negatiefs aan het kunnen onderbouwen van keuzes. Los daarvan zijn er ook weer andere keepers doorgebroken, dus los van het meten, is het ook op het oog niet meer zeker wie de beste penaltykiller is. Krul is gewoon een matige keeper en mag god op zn blote knietjes danken dat lvg hem die kans uberhaupt heeft gegeven. Een kans die zelden iemand zo gegeven heeft.

De enige keeper met een ruggegraat. Testjes doen om te kijken of iemand penalty's kan stoppen doe je maar in de D'tjes. Je hebt hier te maken met volwassen mensen die allang hebben laten zien of ze wel of geen penalty's kunnen stoppen. De statistieken kun je overal op internet vinden. Testjes zijn maar een momentopname. Zou wel humor zijn geweest als alle keepers hadden gepast voor deze poppenkast

21 september 2022 om 19:49

Andres13

Daar gaat zijn laatste kans om nog een WK mee te maken. Zie hem niet mee gaan met het EK later.

Je hebt nu geen clubverplichtingen. Wat maakt dan even testen wat uit... Dagje met de boys, jezelf weer even testen met andere collega's, wat bij praten.

21 september 2022 om 19:59

Een WK vanaf de bank meemaken om ingezet te worden als er alleen penalties zijn? No thanks. (Vanuit zijn positie). Gewoon een kwestie van respect. Als ik penalties stop in wedstrijden tegen Manchester of Arsenal hoef ik niet een uurtje even over te vliegen en laten zien dat ik penalties van Depay en Gakpo kan stoppen. Louis wilt gewoon weer even de aandacht trekken van de Nederlandse bevolking hier.

21 september 2022 om 20:01

Denk dat hier twee perspectieven door elkaar lopen. Krul zal waarschijnlijk een afweging maken tussen (wederom) een mogelijke heldenrol op het WK en het al dan niet aanwezige zelfrespect om zich voor dit testje te lenen. Van Gaal is alleen maar met zijn eigen trots bezig. Dit heeft niets te maken met een mogelijke penaltyserie; het gaat hem erom dat ie zichzelf achteraf op de borst kan slaan als we die eventuele strafschoppenreeks zouden overleven. Want zoals anderen hier al zeggen, kun je statistieken van keepers overal op internet vinden. Jammer dat de andere zes doelmannen hier wel aan meedoen, daarmee voeden ze het narcisme van Van Gaal des te meer.

21 september 2022 om 20:12

@diegolugano,

Als hij in een penalty serie Nederland een ronde verder helpt dan staat iedereen op de banken. Lijkt mij gewoon een eervolle rol. Stel je nou is voor dat Nederland in de finale komt en dat ze door hem het wk winnen, man die gast zou een legende worden.

Buiten dat snap ik wel dat hij voor de test past, hij heeft al lang en breed bewezen ook onder deze coach dat hij het kan.

21 september 2022 om 21:15

als invaller voor de strafschoppen serie ingaan en als held eruit lopen. Als iemand weet hoe dat is, dan is het Krul wel. Maar toen was de beste man 24 jaar, maar inmiddels 34 jaar. Het is dan toch van de zotte dat een Van Gaal een soort trial gaat houden met keepers om te kijken wie er op de training het meeste tegen houdt en wie het grootst bereik heeft etc. Kinderachtig.. dat doe je met broekies die je niet kent, maar toch niet meer als je met deze jongens werkt..

21 september 2022 om 20:27

Precies, en sigaretjes roken in de rust moet ook gewoon kunnen, had Cruyff daar ooit last van? Poppenkast!

21 september 2022 om 22:38

Haha jij hebt het over de dtjes, van gaal heeft het over het wk waar miljarden mensen naar kijken en miljarden euro's in om gaan.
Ik weet niet of zijn testjes wat toevoegen, maar voetbal is extreem conservatief. Ik vind het juist top dat van gaal elke mogelijkheid aangrijpt om 1% beter voor de dag te komen

Wat een onzin joh. Moet Krul helemaal van Engeland komen om 5 minuten penalties te stoppen. Geef hem groot gelijk.

21 september 2022 om 22:40

Die voetballers laten een kapper de hele wereld over vliegen voor kapsel tondeuse.... en iets wat je dichter bij wk succes kan brengen is te veel gevraagd???

21 september 2022 om 23:03

Huh dat ze kappers laten over vliegen is toch niet hetzelfde, dat moet toch die kapoer zelf weten? Nu moeten ze zelf over vliegen voor testje van 20 minuten, nee snap dat je dan hem laat schieten. Vooral als je die stats ook gewoon terug kan vinden.

Net zoals Krul dat mag/kan afzeggen . Mag Van Gaal hem ook gewoon afschrijven voor het WK . Iedereen ze eigen keuze lijkt me . Vind dit niet zo heel gek

21 september 2022 om 20:02

Daar bestaat toch ook geen discussie over? Krul verspeelt hiermee zijn laatste WK-kansen, maar dat doet hij weloverwogen. Ik geef hem hierin groot gelijk.

Krul heeft groot gelijk. Ik snap heel goed dat je Engeland niet wilt verlaten als je niet eens opgeroepen bent. Het blijft een rare man die Van Gaal

Gelijk heb je hoe is het mogelijk dat een speler die bij heerenveen of az speelt eerder worden opgeroepen dan een speler of keeper uit engeland 🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️

21 september 2022 om 19:49

Net of Krul het zo geweldig deed bij az. Die had blunder na blunder. Hij keept ook "maar" op het 2de niveau daar.

Beetje rare regel. Krul heeft zich al lang bewezen met penalty's. Onzin dat hij dus extra moet komen om te testen. Beetje kinderachtig om dit nu als excuus te gebruiken om hem niet te selecteren voor het wk.

21 september 2022 om 19:53

Heb het even opgezocht en volgens transfermarkt heeft hij tien van de 65 penalty's gepakt, dan heb je je toch niet al lang bewezen? Zie sws niet in wat het probleem is om extra te oefenen.

21 september 2022 om 19:59

10 penals op de 65 is toch best redelijk?

21 september 2022 om 20:04

Het tegenhouden van 1 op 6,5 strafschop is inderdaad een zeer nette score.

21 september 2022 om 20:06

Dat is net iets slechter dan het gemiddelde van Cillessen en die wordt nog steeds continu belachelijk gemaakt omdat hij geen penalties zou kunnen stoppen. Dus zeg het maar.

21 september 2022 om 20:20

@de_optimist,

Tja dat is ook een vergelijking van niks. Ik ben benieuwd wie er meer strafschoppen heeft gepakt dan denk ik toch echt Krul. Het gaat hierbij om gemiste strafschoppen, dus het kan ook dat een speler hem over de goal heen jaagt. Voor Nederland en Ajax is hij in ieder geval nooit een penalty killer geweest.

21 september 2022 om 21:16

Krul heeft er idd meer gepakt dan Cillessen. 8 om 6. Nog steeds geen bijzondere stat van Krul hoor.

21 september 2022 om 22:08

Daar gaat het uiteindelijk met een penalty serie toch ook om.. dat die bal mis gaat. Of de keeper hem nou stopt of niet, dat zal me een rotzorg zijn op dat moment.

Even mijn mening over dit verhaal en Van Gaal terzijde gelaten

Ik geef Krul groot gelijk eindelijk iemand die tegen de grote van Gaal in durf te gaan. Vind de penalty's oefenen zowiezo onzin de druk die je hebt op het trainingsveld is heel anders als dat je een halve finale WK speelt en de hele wereld meekijkt.

Groot gelijk dat Krul zich niet als een sulletje laat behandelen. Je gaat als toch verdienstelijk keeper je niet voor lul zetten om voor een paar penalties over te vliegen. van Gaal had gewoon moeten zeggen, krul je hebt je bewezen als penalty killer, ik weet wat ik aan je heb blijf maar lekker thuis

En terecht van Krul. Slaat ook helemaal nergens op. Gaat toch niet vanuit England overvliegen naar Nederland om even een paar testjes te doen waarmee je eventueel, misschien, als je geluk hebt kans maakt om mee te gaan naar het wk

Dan kunnen ze Cillessen ook meteen thuis laten. Daar heb je geen test voor nodig om er achter te kunnen komen dat hij geen penalties kan stoppen.

Maar even zonder dollen, ik geef Krul meer dan gelijk. Je bent al afgevallen bij de definitieve selectie en dan moet je alsnog een lange reis maken voor iets wat al lang bekend is als je de statistieken af gaat.

21 september 2022 om 22:41

Een lange reis nog wel. De helft van zijn uitwedstrijden is verder weg

Mooi, jongen met karakter, net als Dost. In die rol blijft het wel een topper, met ervaring. Die heeft zich al bewezen lijkt me.

Tenminste een speler met ruggengraat die Krul. Hier laat je jezelf toch ook voor lenen en/of gebruiken? Daar gelaten deze Krul al +/- 12 jaar in de Premier League en Championship speelt dus is het ook niet een of andere koekenbakker. Blij als het WK achter de rug dan zijn we tenminste als land af van de Van Gaal show met vaste volgelingen Blind en Hoek.

Raar dat iedereen zo op de hand van Krul is zonder te weten hoe er getest wordt, en welke waarde dat precies heeft. Ik kan me aan de kant van de technische staf goed voorstellen dat je medewerking verlangt bij het introduceren van een methode. Of daar deze consequenties aan vast zouden moeten hangen is moeilijk in te schatten.

21 september 2022 om 19:57

Joh, dit halve forum denkt het beter te weten dan Louis van Gaal en is wars van innovatie. Onderbuikgevoel is voor veel mensen veel belangrijker. Ik heb geen idee wat de reden is dat Krul niet wilt komen, dus ga 'm daar niet op afwijzen, maar snap wel dat Van Gaal dan kiest voor spelers die er wel bij zijn en zich door dit soort testen mogelijk kunnen verrijken.

21 september 2022 om 21:00

Die paar penalties met video opnames kan je ook gewooon in Engeland laten opnemen. of als je ziet wat die analisten aan data verzamelen tegenwoordig dan hadden ze ook wat bestandjes kunnen uitwisselen. Maar goed, Louis heeft het allemaal zelf uitgevonden natuurlijk en hij moet z'n punt natuurlijk maken. Snap dat Bijlow gaat omdat ie nu eenmaal anders helemaal geen kans meer krijgt maar het had m gesierd om ook gewoon te bedanken voor de Louis en Frans "nog nooit een keeper beter gemaakt" Hoek show.

21 september 2022 om 22:46

Jiskefet

Je betoog zit vol met aannames. Je weet helemaal niet hoe, en hoeveel ze willen testen. En dus ook niet hoe het anders zou kunnen. Maar goed, ik snap dat ze bij Jiskefet het allemaal beter weten natuurlijk.

21 september 2022 om 20:46

@andonis, ik ben eigenlijk ook wel benieuwd. Vind het eigenlijk ook wel apart dat je qua stats eigenlijk nooit iets hoort over de wingspan van keepers. Zou dat wel interessant vinden.

21 september 2022 om 22:47

Dit kan alle kanten op. Voor hetzelfde geld horen we na dit toernooi nooit meer van deze testen. Ik vind het alleen frappant dat iedereen er zo goed over weet te oordelen.

Goed van krul, dit is allemaal theater voor de bühne, je kijkt toch gewoon naar de historie van de keepers!
Ondertussen gaat het weer volop over v gaal en zijn aandacht vragerij, erg moe van die man.

Die man is 34, heeft zich al bewezen op dit vlak. Dan weet je wat je aan hem hebt en neem je hem op basis daarvan wel of niet mee. Groot gelijk dat hij zich hier niet voor leent.

Wat is het idee nou? Als die Bijlow of Scherpen per toeval een paar ballen tegen zich aangeschoten krijgen zijn ze opeens beter hierin? Wat een ongelooflijke onzin. Pak de statistieken er van de afgelopen jaren bij, dan krijg je een veel beter beeld dan van zo'n kermis experiment.

Wat een enge man die Louis, de Putin van Oranje. Gelukkig is die binnenkort weer opgepleurt. Jammer alleen dat we er dan een andere waardeloze engnek zonder zelfreflectie voor terugkrijgen.

Zou wel grappig zijn als Cillisen als beste uit de test zou komen… die heeft nog nooit een penalty gestopt…

22 september 2022 om 00:30

Jawel, heeft ie wel gedaan.

Sinds 2006 keeper op het hoogste niveau, bijna 400 wedstrijden en de enige keeper met een bewezen trackrecord op dit gebied bij oranje. Ik zou ook bedanken.

En dan alsnog krul mee nemen omdat van gaal weet wat hij kan en de testen tegen viel bij de andere keepers 😂

Dat je jaren geleden goed was in penalties tegen houden wil niet zeggen dat dat nu ook nog zo is. Dus prima om zo'n test te doen. Echter, als hij sowieso al niet bij de selectie zou zitten, waarom dan nog een test?

Tim houd de eer aan hem zelf. Wil niet als een marionet van van Gaal optreden.

Circus Van Gaal schiet zichzelf in de vingers met dit belachelijke gedoe. Als Nederland 1 penalty-killer heeft dan is het Krul wel. En dat weet hij ook dondersgoed..

Groot gelijk Krul! Die Louis is een beetje de weg aan het kwijt raken. Je gaat toch niet helemaal vanuit Engeland naar Nederland reizen om 20 pingels te moeten stoppen, is die Louis op zijn achterhoofd gevallen ofso mafklapper!

“Bij Krul zag ik het ook al, dat was het oog van de meester”. Wat is die man toch een zelfbevlekkende borstklopper. “Als jullie geen veer in mijn reet steken, dan doe ik het zelf wel”.
Bleeeeh

Je kan het ook zien als een gratis workshop...al word je niet geselecteerd...toch?

Krul heeft zich toch al bewezen als penaltykiller dus die tests lijken me onnodig.

Het is niet zo dat het alleen een paar testjes betreft. Ook extra trainingen voor de spelers en keepers stonden op het programma. Daarbij wel raar dat Krul alleen hier voor vanuit Engeland over moet komen. Betaal dan op z'n minst z'n trip hier heen en hou hem bij de trainingen. Snap wel dat van Gaal wil dat ie er bij is. Voor het zelfde geld is het een fantastische penalty nemer. Want dat ie ze kan stoppen weet van Gaal al.

Had de anderen ook moeten doen. V Gaal met zijn achterlijke spelletjes.

Bij van Gaal sta ik nergens meer van te kijken, laat hij straks Brobbey, Gravenbergh en Frimpong vanuit jong Oranje komen om strafschoppen te trainen. Even een uurtje strafschoppen en dan weer terug naar Jong Oranje. Mag Struijk zich nog melden om een middagje strafschoppen te nemen en dan weer braaf terug naar Engeland. En Clasie en Veerman die ook strafschoppen mogen oefenen. Stel je voor dat 1 van deze spelers de perfecte strafschop heeft. Dat wil Louis wel allemaal wetenschappelijk onderzocht hebben natuurlijk

Dat is wel gek om hem daardoor niet te selecteren. Wat zegt nou meer - een dagje testjes doen of carrière lange statistieken. Ondanks niet meedoen aan een testdag kan hij nog steeds de beste penalty stopper zijn en op basis daarvan selecteren.

Kan een coach nu niet gewoon eens een keertje old-skool zeggen, de beste 11 spelen en tegen die gasten zeggen, maak je land trots?Net alsof het dan opeens slecht zou gaan,Alsof het rocketscience is allemaal.

Louis is hier wel een een beetje mee doorgedraaid hoor. Krul is niet eens geselecteerd en dan moet die helemaal van Engeland komen, om paar minuten ballen tegenhouden. Tja dat gaat wel iets te ver. Maar goed denk zelf ook niet dat Krul meeging ook al deed die wel de test. Cillessen en Flekken zijn sowieso al zeker en dan moet die dus kiezen tussen Pasveer, Noppert of Bijlow.

21 september 2022 om 23:27

Krul mag ontzettend blij zijn dat hij überhaupt de kans kreeg om die testen te doen. Wie denkt hij wel niet wie hij is dan? De superster uit Norwich die zich te groot voelt om voor Oranje over te komen, wat een grap.

Van Gaal heeft inmiddels ook geleerd dat het woordje wetenschappelijk gebruiken heel interessant overkomt.

Mooi geen Krul bij de selectie, een van de meest overschatte keepers ooit. Bij elke club blunder na blunder ook vorig jaar bij Norwich liet hij makkelijke ballen door z'n handen glippen.

Heerlijk dit, eindelijk iemand met ruggengraat. Hij verspeeld hiermee zijn kans op een laatste eindtoernooi, maar hij doet niet mee aan de grote poppenkast van Van Gaal. Wat een waanzin zou het zijn wanneer hij vanuit Engeland voor 1 dagje naar Nederland zou moeten reizen omdat Van Gaal een test wil doen op het tegen houden van penalty's. Waarom zou Krul überhaupt mee moeten doen aan die test, Van Gaal weet toch al dat Krul een penalty tegen kan houden? Of waarom bracht Van Gaal zelf Krul in plaats van Cillissen voor de strafschoppen serie op het WK van 2014?

Je wordt toch moe van die Louis. Dat geleuter alsof het allemaal wetenschap is. Als hij strafschoppen zo belangrijk vindt dan had hij Krul tegen Argentinië moeten inbrengen en Vlaar niet de eerste moeten laten nemen. Nog steeds de grootste blunders van deze man.

Ik snap de reacties hier niet, of iedereen is een slappe zak geworden en is bang om te presteren onder druk. Of iedereen wilt heel simpel bij de selectie zitten zonder moeite. Zo werkt de wereld niet, iedereen moet zich opnieuw bewijzen. Net zo goed als Depay die straks 10 wedstrijden achter mekaar niet scoort. Dan is hij zijn basisplaats ook kwijt. Hetzelfde voor Wijnaldum die ondanks zijn carriere en bekers die hij gewonnen heeft ook gepasseerd wordt. Of iedereen is harde hand van Louis Van Gaal niet gewend en wil alleen maar people managers. Maar dit is zijn beleid en daar moet je aanpassen daaraan. Simpel toch. De een noemt het poppenkast, de ander noemt het perfectionisme en alle toevalligheden uitsluiten. Stel Krul stopt er nu 10 van de 30, en Pasveer stopt er 15 van de 30. Dan weet Louis van Gaal dat hij Pasveer beter op doel kan laten starten, want dan weet hij dat hij een extra veldspeler kan inbrengen ipv een keeper. Hebben jullie Louis van Gaal zien coachen bij Bayern? AZ? Oranje in 2014, Ajax 1995? Als ik zo de reacties hoor, dan lijkt het net alsof de meeste hem alleen kennen sinds 2022, omdat hij toen bondscoach is geworden.

21 september 2022 om 20:47

De reacties geven aan dat v Gaal voor deze statistieken gewoon even kan googelen en keepers nu niet even een test laten doen die nu plotseling bepaalt wie er later mogelijkerwijs ingebracht kan worden of met wie hij begint. Statistieken zijn een gemiddelde.. het getuigt imo van het tegengestelde wat v Gaal hier probeert te bereiken.. en dat is niet die professionaliteit.

21 september 2022 om 20:50

Wat zeg je nu precies? Dat Pasveer moet starten omdat hij tijdens een training meer strafschoppen stopt dan Krul? En als Krul nu (hypothetisch) op alle andere vlakken de betere keeper is? Louis maakt er een enorme show van om zichzelf te profileren. Niet echt geloofwaardig nadat hij in 2014 juist de mist inging met die strafschoppen tegen Argentinië.

21 september 2022 om 21:19

@maafushi, even terug gaan naar de verwachting van 2014. Niemand voorspelde dat ze de groepsfase zouden overleven en nu geef je Louis van Gaal de schuld dat hij de mist in gegaan is. Lachwekkend jij man. Weet je hoe zijn verdediging eruit zag toentertijd en hoe de spelers in de defensie stonden in hun carriere. Cillessen die moest bewijzen in Ajax en dat ging niet zonder slag of stoten zoals Pasveer dat nu laat zien. Je had Janmaat die van Feyenoord kwam, De Vrij (feyenoord) Vlaar (aston Villa) Bruno Martins (feyenoord) Blind (ajax).

@ajaxwestham: statistieken zeggen toch weinig in welke context. Misschien wilt Louis van Gaal wel met een Depay trainen of een Van Dijk die beide super goede trap heeft. Noppert die speelt alleen tegen spelers uit de Eredivisie. Is toch anders dan tegen een Salah of Haaland. De nul houden in de Eredivisie of de nul houden tegen een Eredivisionist of Rangers is ook anders.

21 september 2022 om 21:42

Ach, Louis had toen gewoon het geluk aan zijn kont en timmerde het dicht met 5 verdedigers. Als Spanje die enorme kans op 2-0 niet mist verliezen ze die gewoon en de andere tegenstanders waren niet zo bijzonder. Alle geluk van de wereld tegen Mexico en Costa Rica. Waarom dan wel Krul inbrengen en tegen Argentinië niet? Waarom Vlaar terwijl zij met Messi begonnen? Heeft hij nooit een plausibele uitleg voor gegeven. En nee, ik heb verder geen hekel aan de man. Hij heeft mijn club kampioen gemaakt en een goede staat van dienst. Maar hij moet niet doorslaan.

21 september 2022 om 22:41

@erdinho, waarop wil je dan baseren dat je voor een bepaalde keeper kiest? Alleen een momentopname van die test toch niet? Als je überhaupt een mening wil vormen over iets, werken statistieken wel degelijk. Het geeft nogmaals inzicht in langere periodes waarin iemand iets presteert. Momentopnames voldoen allerminst.

Groot gelijk, die Krul.
Van Gaal maakt er weer eens een clownshow van. Daar moet je je als volwassen vent niet voor lenen.

21 september 2022 om 22:19

Gaat wel om Je Land heey dit is onacceptabel dan houd je niet van je Land waar je voor uitkomt...

Als bijna levenslang supporter van Engeland kan ik alleen hopen dat wij nooit een bondscoach krijgen die zijn ego zo op de voorgrond laat treden ! Begint bizar te worden.

Krul heeft gelijk! Hij was niet geselecteerd bij de keepers en dat van die penalty’s is hij nou net diegene die dat al bewezen heeft op dat podium dus die oproep was voor de bühne alleen meneertje van Gaal die steeds meer rare trekjes gaat vertonen moet deze test nog even in het leven roepen en nu voor de pers roepen dat hij wel een rol voor Tim had maar daarvoor moest hij zich laten testen hou toch even op. Deze jongen speelt in Engeland al jaren zowel premier League als first División en houd de meest onmogelijke ballen. Verder is hij dus de enige keeper die weet wat intensiteit inhoud want als je naar zijn speelschema kijkt daar rennen ze hiervoor naar de spelersvakbond. Grote fout van van Gaal om dit naar buiten te brengen een menselijke fout!! Hoop dat hem dat duur komt te staan ik zeg wisselen die oude zure onfatsoenlijke man.

21 september 2022 om 20:55

De statistieken van Krul zijn helemaal niet beter dan gemiddeld als het om strafschoppen gaat. Dat is een fabeltje.

Krul laat zich kennen. Is geen enkel nadeel aan iets ‘nieuws’ proberen…behalve wellicht 2 uur reistijd….

Tim heeft ruggengraat. waar is de man die ik respecteerde als trainer? Deze man wordt met de dag erger en erger. denigreert mensen tot op de bot…

Hoop dat Bijlow het ook doet eerlijk gezegd. Komen nog zat toernooien. Tijd om te stoppen met het faciliteren van die clown.

21 september 2022 om 23:36

Wat respectloos zijn mensen tegen Van Gaal, hij wil alles tot op de puntjes voorbereid hebben, wil het niet aan toeval over laten wat erg belangrijk is in topsport...

Van Gaal heeft soms toch wel eigenaardigheden. Zoals dit. Krul heeft groot gelijk.

Nou inderdaad helemaal gelijk Tim!! Niet aan meedoen aan die poppenkast van circus Louis. Wat een clown joh die van Gaal!! Goede trainer maar een walgelijke en arrogante persoonlijkheid! Ik blijf hopen op een ontslag van van Gaal en dat Koeman per direct voortijdig aangesteld wordt als bondscoach voordat het WK begint..

Prima beslissing, weg met deze poppenkast.

Wk droom? Als Krul een wk droom had, dan was hij wel naar die test gegaan.

21 september 2022 om 22:35

Blijkbaar wegen zijn principes zwaarder

Wat een poppenkast is dit ook zeg. Zul je zien dat Oranje het gehele toernooi geen eens penalties tegenkrijgt. Sta je daar dan met al je wetenschappelijke resultaten.

21 september 2022 om 22:18

Of wil je Frank De Boer weer terug die niet voorbereid is op alle situaties en je dan wordt verrast..

Van Gaal maakt er echt een show van. Wat een poppenkast.

Krul laat zich kennen. Is geen enkel nadeel aan iets ‘nieuws’ proberen…behalve wellicht 2 uur reistijd….

Wat mij vooral opvalt is dat van Gaal Andries Jonker niet betrokken heeft hierin, dit is immers een goede vriend van hem en voor de vrouwen is dit experiment misschien ook interessant.

21 september 2022 om 22:05

Er is geen keepster die kan duiken dus dat lijkt me weinig zinvol

Krul laat zich kennen. Is geen enkel nadeel aan iets ‘nieuws’ proberen…behalve wellicht 2 uur reistijd….

21 september 2022 om 21:53

In deze situatie is dat wel zo (ik reageer maar ff omdat je blijkbaar graag de laatste reactie wil hebben). Als je ‘baas’ iets van je verlangt wat gewoon redelijk is, behoor je dit ook te doen.

21 september 2022 om 22:21

De passie en de trots waarmee Zuid-Amerikanen en Zuid-Europeanen hun land vertegenwoordig met het hart mis je in Oranje wel.

Wel vet dat Van Gaal zo wetenschappelijk tegen penalty's durft aan te kijken (los van het hele Krul-verhaal). Wat ook bijvoorbeeld vrij bijzonder is aan een penaltyserie, is dat iedereen zenuwpezend stil staat in de middencirkel. Mentaal echt niet optimaal en het lichaam koelt af en wordt stijf, helemaal na 120 minuten voetbal. Volgens een psycholoog, een keer gelezen, zou het veel logischer zijn om in beweging te blijven (joggend), om zo het lichaam frisser en de mentale spanning (je kunt je dan meer focussen op het bewegen i.p.v. rampscenario's in je hoofd afspelen) lager te houden.Krul is gewoon niet trots op zij n Land, dat mis ik bin Oranje. Kijk Italiã« Portugal Argentine Braziliã« waar spelers echt trots zijn voor hun Land en er alles voor over hebben de passie, de lust, de eer die die spelers van die Landen uitstralen mis je bij Oranje. Weg ermee zeg ik dan.

Hij heb teveel prikken gehad daardoor snel oud en daardoor nog gekker en prikkelbaarder hij heeft alleen recht van spreken als hij wereld kampioen word. Met toch wel goede voetballers. Er staat wel een leuke lichting.

Haha het oog van de meester. Krul stopte in de jaren voor 2014 10% vd strafschoppen, andere reserve keeper vorm stopte er 20%. Louis gelooft echt te gek in zichzelf

21 september 2022 om 22:40

Nee hoor Van Gaal bereid zich voor tot in de perfectie wat Ten Hag ook wel wat van heeft. Laat niets aan toeval over ben ontzettend blij met Van Gaal.

we kunnen het wel een poppenkast vinden, maar heb het hier al eerder gezegd, hoevaak zijn we er wel niet uitgeknikkerd door strafschoppen, goed dat van gaal er een keer goed aandacht aan besteed, . Want laten we eerlijk zijn wij nemen de penalty’s vaak heel
Slecht tijdens een toernooi ook de mensen met een goeie trap, ( denk aan Frank en Ronald de boer, van Basten Gullit,) kijk de spanning kun je niet trainen, maar een penalty strak en zuiver nemen wel degelijk

Hij kan beter zeggen dat hij alleen mensen selecteert die de bal rechts of links boven in de kruising schieten. Een beetje profvoetballer legt de bal overal neer waar hij wil. Kan je dat niet hoor je niet in het Nederlands elftal thuis. Wat een onzin om keepers te laten komen die hij toch niet mee neemt alleen vanwege een testje.

Eindelijk eens een speler die zich niet laat piepelen en misbruiken door meneer van Gaal.

Van Gaal is het helemaal kwijt. Krul was nota bene die keeper die hij in 2014 speciaal in het veld bracht voor de penaltyseries. En die moet je nu gaan testen. Waarvoor? Ter meerdere eer en glorie van van Gaal? Of wil hij testen of Cilessen een penalty kan stoppen? Dat heeft hij nog nooit gedaan, dus lijkt me ook overbodig.

Misschien moeten we ook nog testen of de verzorger binnen 5 seconden het veld in kan rennen. Of dat de kok een sportmaaltijd binnen een half uur op tafel kan zetten. Hou toch op, Louis.

Tja, ene kant snap ik Tim wel, andere kant niet.
Was even gekomen, had je waarschijnlijk grote kans om als 3e keeper mee te gaan als penalty killer.
Wellicht was hij wel bang dat hij minder goed uit de testen kwam dan enkele concurrenten.

Aan de andere kant: Van Gaal heeft Krul al eerder zo gebruikt en weet wat hij aan hem heeft. Degelijke lijnkeeper. Goede penaltystopper. Heel matige meevoetballer. Bak aan ervaring in de BPL & de Championship en al de nodige interlands achter zijn naam.

Uiteindelijk gok ik dat het gewoon Bijlow, Flekken en Cilissen gaan worden.

Scherpen mag ik toch hopen van niet. Noppert zit nu in een goede fase, maar mag dit eerst maar eens langer vol gaan houden.Kwartfinale in Qatar
Duitsland - Nederland
20 min voor tijd en de stand is 2 -2.
Het is een zware wedstrijd geweest en iedereen loopt op zijn laatste adem.
Duitsland mag niet meer wisselen, Oranje nog wel.
Er is nog een snelle aanvaller beschikbaar om op snelheid iets te forceren.
Louis: nee die ga ik niet inbrengen. Ik wissel 2 minuten voor tijd de keeper om in de penaltyserie iedereen in Nederland te laten zien dat ik gelijk had. Want ik heb altijd gelijk. Toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2230 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

411 fans
Coach, 71 jaar
SeizoenClub
2021- Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren