Maat is vol voor Roda JC: club ziet af van support tegen Almere City

Woensdag, 21 september 2022 om 10:50Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:56

Supporters van Roda JC zijn niet welkom bij de uitwedstrijd tegen Almere City. Aanleiding is een aantal incidenten tijdens de eerste speelronden in de Keuken Kampioen Divisie. Zowel bij thuis- als uitwedstrijden weten fans zich structureel te misdragen, zo schrijft de club in een verklaring. Stewards van de club hebben besloten niet af te reizen naar Almere, waardoor supporters niet de mogelijkheid hebben om hun club te supporten.

Volgens de verklaring is het al het hele seizoen hommeles bij Roda. "De incidenten betreffen onder andere het gooien van voorwerpen en vloeistoffen in de richting van het veld, confrontaties met andere supportersgroepen maar ook verbaal en fysiek geweld tegen onze stewards", schrijft de club. "Dit (en elk ander) wangedrag hoort niet bij onze club & onze supporters en veroordelen wij ten zeerste. Wij proberen de daders zoveel mogelijk persoonlijk aan te pakken en dit heeft dit seizoen dan ook al tot negen huis- en stadionverboden geleid."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Afgelopen vrijdag rond de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven ging het opnieuw mis, toen het buiten het Jan Louwers Stadion tot een confrontatie kwam met fans van de tegenpartij. "Voor onze stewards is de maat daarom vol. Door aanhoudende agressie en geweld hebben zij besloten niet mee te gaan naar de aankomende uitwedstrijd tegen Almere City op vrijdag 30 september. Dit heeft als direct gevolg dat er geen supporters mee kunnen naar deze uitwedstrijd! Namens de hele organisatie van Roda JC steunen wij onze collega’s in hun veroordeling en statement tegen deze incidenten."

De club zegt het te betreuren dat sportieve prestaties worden overschaduwd door de randzaken. De ploeg van trainer Jurgen Streppel is het seizoen voortvarend begonnen met vijftien punten uit de eerste acht wedstrijden. Roda bezet daarmee momenteel een knappe vierde plek op de ranglijst. Alleen van NAC Breda werd dit seizoen verloren. "De veiligheid en een veilige werkomgeving van onze medewerkers op de tribunes, aan de ingangen en op de omlopen moet vanzelfsprekend zijn. Zonder dit is voetbal niet mogelijk", besluit de club.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door kalou2005)

Goede ontwikkeling denk ik, moeten zich maar eens gaan gedragen.
Alleen altijd weer jammer dat de goedwillende supporter hierdoor wordt getroffen!

21 september 2022 om 11:51

Helemaal geen goede ontwikkeling. Typisch Nederlands. Net zoals er al jaren geen supporters van Ajax en Feyenoord elkaar mogen bezoeken. En Ajax al 15 jaar niet naar den haag kan. Hier wordt toch al snel de makkelijkste weg gekozen. Ipv de kern aan te pakken, moet maar iedereen de dupe zijn. Hier is al die absurde combi regeling met 3x fouilleren, opgeven van alle ID gegevens, en geen drank voor de wedstrijd. Dit gaat er in andere landen echt niet zo aan toe! Daar krijg je in Engeland gewoon een cafe toegewezen als uit supporter. Nog even lekker van te voren de stad in.

Maar in NL kiezen we liever voor maatregelen waar iedereen maar de dupe moet zijn. Terwijl er zoveel middelen zijn om raddraaiers eruit te pikken..

21 september 2022 om 17:44

Inderdaad. Baal als een stekker dat ik niet kan gaan. Er zijn ook mensen die feest vieren en wat schreeuwen. Jammer dat deze kleine groep ons zo benadeeld

"wij proberen de daders zoveel mogelijk persoonlijk aan te pakken en dit heeft dit seizoen dan ook al tot negen huis- en stadionverboden geleid."

Iemand die kan toelichten wat een huisverbod is (en waarin het verschilt van een stadionverbod)?

21 september 2022 om 12:00

Ik vraag het mij ook af, een stadion of gebiedsverbod lijkt me logisch als iemand zich misdraagt, maar een huisverbod betreft huiselijk geweld (dus een persoon mag een X aantal dagen zijn huis niet betreden).

21 september 2022 om 12:42

Huisverbod betekent dat je ten tijden van een wedstrijd het huis niet uit mag.

Jammer dat de stewards hiertoe moeten besluiten, zou de clubs sieren als ze het eens zelf zouden besluiten.

Dit zouden meer clubs moeten doen. Pappen en nat houden werkt echt niet meer. Gewoon 1 of 2 duels geen supporters mee en kijken of ze zich daarna weer kunnen gedragen.

21 september 2022 om 13:11

Zeker niet mee eens! Dit is gewoon de makkelijke weg kiezen. Er zijn zoveel camera's in het stadion en toch elke keer zijn alle supporters de dupe van een klein groepje

21 september 2022 om 13:39

De makkelijkste weg zeg je? Ga toch eens een dagje mee met de stewards die dit doen besluiten vanwege hun eigen veiligheid. De club moet hier veel strakker op handhaven en straffen geven mogelijk op de wijze met de cameras. Vind het te simpel om te zeggen dat andere mensen hun veiligheid niet gewaarborgd kan worden door zulke gevallen.

21 september 2022 om 15:24

De makkelijkste weg? Inkomsten mislopen en steun voor je eigen ploeg noem jij de makkelijkste weg? Wat een ongelooflijke leeghoofden zijn er toch.. Dit zou schering en inslag moeten zijn.

Die doorgesnoven hersenloze niksnutten die zich niet kunnen gedragen kun je enkel op deze manier pakken. Komt dit voor? 1 duel zonder publiek. Tweede incident? 3 duels zonder publiek. Derde incident? 5 duels etc... Mocht je het op deze manier doorzetten gaat er van binnenuit echt wel een groepering opstaan die dit niet meer pikt. Dat de goede onder de kwade moeten lijden is helaas van alle tijden.

Een waardeloos besluit. In EHV loopt het mis omdat een hek van het uitvak niet op slot staat en daardoor Eindhoven supps aanval in zetten. Dan heb je aantal ( 25a30) hooligans die denken te moeten vechten en als reactie daarop, benadeel je de hele groep. Met deze nieuwe veiligheidscoördinator loopt helemaal verkeerd. Het hele seizoen hommeles is ook zwaar overtrokken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
G. JoppenVerdediger92
B. ReithVerdediger90
N. RöselerVerdediger90
T. van de PavertVerdediger91
B. LimbombeAanvaller93
D. VenteAanvaller98
M. MallahiAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren