Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Brazilië
Brazilië
vs
Zwitserland
Zwitserland

Van Nistelrooij verrast met basisplaatsen voor Branthwaite en Til

Zondag, 18 september 2022 om 13:11Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:45

De opstelling van PSV voor de kraker tegen Feyenoord is bekend. Het elftal van Ruud van Nistelrooij had een rustige aanloop, daar het Europa League-duel met Arsenal midweeks werd afgelast vanwege het overlijden van Queen Elizabeth. Ten opzichte van de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk voert de PSV-coach meerdere wijzigingen door aan zijn elftal. Het duel in het Philips Stadion begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Bij PSV ging het deze week vooral over de onrust in de bestuurskamer. De club besloot de arbeidsovereenkomst van directeur voetbalzaken John de Jong per direct te ontbinden en werd in verband gebracht met Frank Arnesen als diens mogelijke opvolger. Algemeen directeur Marcel Brands gaf te kennen dat De Jong door een gebrek aan vertrouwen vanuit de raad van commissarissen niet langer aan wilde blijven als technisch directeur. De geruchten over Arnesen worden door Brands vooralsnog naar het rijk der fabelen verwezen.

PSV zit bovendien sportief gezien in een iets mindere fase. Zo werd er verloren van FC Twente (2-1), gelijkgespeeld tegen Bodø/Glimt (1-1) en vorig weekend nipt gewonnen van RKC Waalwijk (1-0). Van Nistelrooij zal vooral balen van de overvolle ziekenboeg bij PSV. Luuk de Jong, Marco van Ginkel, Olivier Boscagli, Fodé Fofana, Noni Madueke, Mauro Júnior en Fredrik Oppegård zijn allen geblesseerd. Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk voert Van Nistelrooij meerdere wijzigingen door. Zo zijn er onder meer basisplaatsen voor Jarrad Branthwaite en Guus Til.

Slot wijzigt niets en houdt vast aan zelfde basis als tegen Sturm Graz

Feyenoord begint ongewijzigd aan het duel met PSV.Lees artikel

Branthwaite vormt het hart van de defensie met Armando Obispo, waardoor Jordan Teze naar de rechterkant verhuist. Op het middenveld zijn Ibrahim Sangaré en Joey Veerman de controleurs. Xavi Simons moet als nummer 10 voor de aanvoer naar voren zorgen. De spitspositie wordt verrassend genoeg ingevuld door Til. Vorige week tegen RKC stond Anwar El Ghazi daar, maar hij ontbreekt vanwege lichte spierklachten. De flanken worden bezet door Ismael Saibari (rechts) en Cody Gakpo (links).

Van Nistelrooij had tijdens de persconferentie lovende woorden voor collega trainer Arne Slot. “Ik vond Feyenoord heel goed spelen. De hand van de trainer is zichtbaar in het elftal”, begint hij over de Europese zege op Sturm Graz. “Ze boekten een klinkende zege. We kunnen onze borst natmaken, maar dat wisten we al bij Feyenoord. Ze zijn in vorm en met zo’n zege tank je vertrouwen. Dat nemen ze ook mee richting zondag. Het gaat erom dat wij op ons best zijn. De spelers zijn erop gebrand om dingen beter te doen en een topwedstrijd neer te zetten tegen een heel goed team."

Opstelling PSV: Benítez; Teze, Branthwaite, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Simons; Saibari, Til, Gakpo

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, López; Timber, Dilrosun, Kökçü; Jahanbakhsh, Danilo, IdrissiGerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door mt87)

Simons en xavi spelen, dat is goed

18 september 2022 om 13:18

Is wel typisch, niet controleren voordat VZ een bericht plaatst. OT: met huidige opstelling vind ik dat RvN het vrij verdedigend heeft staan

18 september 2022 om 13:19

Ik was al helemaal in de war hahah. Til wn Xavi spelen dus.

18 september 2022 om 13:24

Weer dat bange gedoe van Ruud door Teze op te stellen als back. Hopelijk staat Xavi op 10 en Til spits. Benieuwd waarom El Ghazi er niet bij is

Ik zie Til juist geen basis staan in de opstelling die jullie schrijven?

18 september 2022 om 13:18

Ah ik zie het al. Xavi speelt, maar Simons speelt ook! Valsspeler die Ruud van Nistelrooij zeg.

18 september 2022 om 13:19

Hij is gefuseerd met Xavi Simons

Xavi en Simons in de basis.. Zie geen Til hoor..

Ruud verrast ook voetbalzone. De voorgemaakte opstelling klopt dus niet

Ik word ondertussen wel gek met dat constante gewissel achterin. Het staat daar al niet best, en wekelijks een andere samenstelling daar werkt voor geen meter. Spelers raken niet op elkaar ingespeeld. Zal toch wel iemand moeten zijn die dit ook inziet.

18 september 2022 om 13:25

Paniek voetbal. Geen vertrouwen in de verdediging en niet de ballen om gewoon een keuze te maken voor een vast duo, meer kan ik er niet van maken. Precies wat je zegt, zorg voor een ingespeeld duo ipv al die wisselingen.

18 september 2022 om 13:31

En dan ook nog teze rechtsachter wat gewoon niet werkt. Op dit moment is Obispo/teze het beste duo en mwene op rechts. Straks boscagli voor Obispo en kijken hoe Sambo het doet bij Sparta. Dan moet je enkel nog op zoek naar een goede lb en goede backups.

18 september 2022 om 13:45

Ruud weet het niet meer. Wisselen maakt ook niet uit. Het is een algeheel gebrek aan kwaliteit. Teze is geen back en komt sowieso tekort, Max....... laat maar, Obispo slecht in de passing, Saibari komt zwaar tekort, Til....... laat maar, Veerman kampioen mannetje laten lopen. Kortom, gefeliciteerd Feyenoord. De definitieve wisseling van de wacht! Bedankt John en scouting....

18 september 2022 om 14:07

Geeft aan dat RvN het allemaal ook niet meer weet.

Wordt lastige pot, helemaal met een nummer 9 zonder handelingsnelheid en techniek. Jammer dat El ghazi nog niet rechts start

Wel mooi dat Xavi en Simons vandaag beide de kans krijgen

Heel benieuwd naar de combinatie Xavi en Simons...
Maar zonder gekheid. Het lijkt erop dat PSV volledig op de counter gaat spelen. Zonde dat Teze steeds als back moet fungeren. Ik vind hem als CV veel beter.

Netjes, Simons én Xavi in de opstelling. Feyenoord weet niet waar ze het moeten zoeken met die 2 talenten

Psv heeft een heel slecht elftal als ik de namen zie. Alleen Simons en Sangare zijn lichtpuntjes. Gakpo zal wel verstoppertje spelen vandaag aangezien het een topper is

18 september 2022 om 13:22

Ik vrees dat Gakpo vandaag juist ineens weer kan voetballen...

18 september 2022 om 13:23Ik zat me inderdaad net af te vragen hoeveel spelers van PSV bij Feyenoord in de basis zouden kunnen staan. Kom niet verder dan Sangarã© en Gakpo op dit moment (en dan Luuk de Jong).

Bewerkt: Eventueel Simons ook, maar die vind ik nog niet veel beter dan een Szymanski of Dilrosun op die positie, dus dat is om het even

18 september 2022 om 13:24

Rare opmerking over Gakpo. Maakte er in de vorige wedstrijd tegen Feyenoord 2, in de Kuip…

18 september 2022 om 13:28

En in de 5 wedstrijden tegen Feyenoord daarvoor ??

18 september 2022 om 13:41

In de 5 wedstrijden tegen Feyenoord daarvoor heeft hij 225 minuten van de 450 mogelijke minuten gespeeld en daarin 1x gescoord. Maar dan ga je ook terug naar een paar seizoenen geleden. Verder vorig jaar de bekerfinale beslist en dit jaar in de JC schaal 2 assists en een goal. Gakpo is Europees dit seizoen heel matig, maar de stelling dat hij ‘verstoppertje speelt in topwedstrijden’ is gewoon feitelijk onjuist.

18 september 2022 om 13:58

Je noemt nu enkel Feyenoord, hoe scoorde hij in de andere topwedstrijd in de eredivisie tegen Ajax az Twente ?

18 september 2022 om 14:11

Hij reageert op wat er wordt gezegd en dat klopt wederom niet. Je kan best je vraagtekens zetten over consistentie in toppers, maar doen alsof hij er nooit staat of verstoppertje speelt is ook gewoon onzin.

Geld stond al op Feyenoord, maar dit is een zekerheidje geworden. Bedankt Ruud!

19 september 2022 om 00:32

De WW in nu?

Haha deze is fijn. Slot op zaterdag tijdens persconferentie: "het zou me niet verbazen als Guus Til speelt"

Teze, Branthwaite, Obispo en Max doet mij aan Manolev, Derijck, Marcelo en Pieters verlangen. Wat er vandaag op het veld staat is officieel de slechtste PSV-verdediging van deze eeuw.

18 september 2022 om 13:26

Teze is gewoon een goede verdediger, alleen moet hij centraal staan. Jammer dat hij altijd als back misbruikt wordt. Zeker omdat Saibari rechtsbuiten staat heb je een aanvallende back nodig die er overheen dendert. Dat type is Teze niet. In alles een centrale verdediger. Obispo is gewoon degelijk maar heeft een meer ervaren speler naast zich nodif die sturing geeft. Die ervaren speler is er alleen helaas niet.

18 september 2022 om 13:40

Ik vind dat Obispo het niet heeft. Veel te onbesuisd. Teze is inderdaad een goede verdediger met groeipotentieel, maar zolang hij in een labiele defensie wordt opgesteld wordt het niet veel. En als rechtsback al helemaal niet.

Verder vreemde actie van v Nistelrooy om Til ineens op te stellen. Of is El Ghazi er niet bij?

18 september 2022 om 13:43

@PieterPost, El Ghazi is er niet bij ivm spierklachten.

18 september 2022 om 13:43

El Ghazi is er inderdaad niet bij

18 september 2022 om 14:12

Wat mij vooral frustreert is dat Teze steeds maar weer als rechtsback wordt opgesteld, hij komt daar tekort en tegelijkertijd ben je je beste centrale verdediger kwijt. Brantwaithe heeft mij tot nu toe niet echt kunnen overtuigen in de minuten die hij krijg en het zal mij dan ook niet verbazen dat hij ons vandaag punten gaat kosten. Het blok Teze-Obispo vind ik best aardig, maar Obispo zonder Teze vind ik een matige verdediger. Max heb ik inmiddels ook wel afgeschreven, wat heeft die staan te schutteren vorig seizoen en dit seizoen zeg, ik kan niet wachten tot Mauro weer terug is.

Simons én Xavi? Is Feyenoord dan in het voordeel omdat ze tegen tien man spelen of in het nadeel omdat er twee Simons in het veld staan?

Nou, de opstelling word ik alvast niet vrolijk van.
Brantwaithe vond ik weinig overtuigend in die paar wedstrijden die hij speelde.
Teze vind ik echt niet geweldig als back.
Voetbal van achteruit hoef je ook niet op te rekenen met een centrum van Obispo en Brantwaithe.

Afgaand op de opstelling wordt het ook deze wedstrijd weer afwachten op eigen helft.

Hahaha zowel simons als xavi spelen. Wat een amateurisme bij zo'n grote site als vz. Waar kan ik mij aanmelden als schrijver? Komt er tenminste wat inhoud in.

Klein foutje Vz
Simons op het middenveld en Xavi in de spits, moet Til zijn volgens het artikel

Ik zeg je eerlijk. Denk dat PSV en Feyenoord gaan winnen.

18 september 2022 om 13:29

Dat zou wel echt een wonder zijn

18 september 2022 om 14:01

Het kan vriezen of dooien Siempie

Men klaagde voortdurend over het rouleren van Schmidt, maar van Nistelrooij doet er met een zwakkere selectie nog een schepje bovenop. Kap nou gewoon met Teze als rechtsback, hij heeft niets om op die positie te kunnen spelen en is daar echt niet beter dan Mwene. Saibari is ook zoiets, hij begon heel aardig in de eerste weken toen hij nog een verrassingsfactor bracht, maar inmiddels is wel duidelijk dat hij nul rendement heeft en simpelweg geen buitenspeler is. El Ghazi moet er fysiek wel heel slecht voor staan als hij zelfs achter een middenvelder op rechts moet plaatsnemen op de bank.

18 september 2022 om 13:38

Van Nistelrooy is zoekende en doet dit niet uit luxe.

18 september 2022 om 14:07

Hij heeft ook redelijk wat blessures waardoor hij weinig keus heeft natuurlijk op de backs en in de spits.

Opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Lopez; Timber, Dilrosun, Kökcü; Jahanbakhsh, Danilo, Idrissi

Even serieus Ruud, wat moet je met Til… en ook met Max. Is er evht niemand in de jeugd? Til kan niet voetballen, bal vasthouden en zelfs met zijn lengte verliest hij elk duel.
Max kan niet verdedigen en dat is je eerste taak als back…

18 september 2022 om 14:09

Til maakte er 3 tegen ajax en is iemand die energie brengt in zo'n wedstrijd, zo raar is die keuze niet.

Til in de spits is wel wat armoedig hoor. Met El Gazi heb je er tenminste nog een aanvaller lopen. Til is als komende speler gevaarlijk in de 16, zoals Klaassen dat is. Maar vol in de dekking heb je er echt geen kloot aan.

Feyenoord zeer aanvallend. Psv zeer zwak in de verdediging. Dat wordt wederom een 0-4.
Teze rechts en Max links. Speeltuin voor Feyenoord. En counteren? Met wie?
Ik hen er een hard hoofd in, maar we gaan het zien. Op hoop van zegen dan maar!

En dan horen van sommige die het onterecht vinden dat John de John is ontslagen. Moet je is kijken wat voor middelmaat wij opstellen vandaag zeg. Gadverdamme wat een puinzooi momenteel. Til..? Saibari die al weken jiks laat zien, weer Teze rechtsback.. max hoef ik niks aan toe te voegen. We mogen blij zijn als we eind van dit seizoen 60 milkoen krijgen samen voor sangare en gapko en dan is het aan de nieuwe technisch directeur om dit heel verstandig te investeren. Kan wel eens do or die moment worden voor PSV.

Ik snap Til in de spits wel. Laatste weken kunnen zien dat Feyenoord het lastig heeft met spitsen die uitzakken. Zo ging het tegen Lazio ook hard door het instappen van Trauner of Hancko.

Pfff daar gaan we weer. Ruud lijkt het maar niet te willen begrijpen.

Het veranderd met de week. Nu is iedereen positief over Feyenoord. Begin van t seizoen had iedereen het over het goed inkopen van psv. Als psv vandaag wint en Feyenoord de volgende Europese wedstrijd verliest is t weer dat Feyenoord er niets van kan. Begin van t seizoen iedereen is nog zoekende.

Had ondertussen toch wel een keer verwacht dat Savio zou mogen beginnen, zeker vanaf rechts is het veel te mager de laatste tijd

Tja, als PSV wint hoor je mij niet klagen maar dat opstellen van Teze op rechts back is gewoon te triest voor woorden, allereerst heb je met Mwene een back die het best goed doet en komt Teze voor deze positie gewoon tekort. Daarnaast vind ik Teze onze beste CV, die ben je dan dus kwijt, daar komt dan nog bij dat Obispo zonder Teze naast zich ook een stuk matiger speelt. Brantwaithe heb ik te weinig in actie gezien om een goed oordeel te kunnen geven maar in de minuten die hij heeft gekregen heeft hij mij niet kunnen overtuigen.

Op het middenveld heb ik niks aan te merken, Sangaré, Veerman en Simons zijn op dit moment de beste opties. In de aanval had ik liever Bakayoko gezien maar Saibari speelt iets volwassener dus in die zin begrijpelijk. Bij gebrek aan beter zetten we dan maar Til in de spits, kan ik eigenlijk ook weinig op aanmerken.

Ik zie het somber in vandaag maar hopelijk weet PSV vandaag te verbazen.

Branthwaite vind ik wel leuk, op dat ene foutje tegen Henk Veerman na kwam hij op mij best goed over. Ook bevalt het me dat dit een totale motie van wantrouwen richting Ramalho is, wie ik echt niets vind. Voor de rest: hier moeten we het mee doen. Gakpo, Sangaré, en vooral Veerman moeten nu echt opstaan. Gakpo is altijd de kop van jut (speelde ook slecht), maar Veerman is de reden dat ons middenveld steeds overlopen wordt. Ik vind het niet gek dat Van Gaal hem oversloeg. Feyenoord is een uitstekende gelegenheid om te laten zien dat hij wel Oranje waardig is.

Feyenoord is beter. Qua materiaal. Coach. Teambalans. Teamspirit. Ook door de goede flow. Dus ik ga me niet blindstaren op een eventueel verlies. Het gaat er echt om hoe. En wat we in het veld zien. Heerlijke make or break wedstrijd vroeg in het seizoen. We moeten alles zetten op het feit dat we nu deze wedstrijd moeten winnen

Jongen jongen wat is die til slecht geworden zeg

terecht PSV gewonnen. 4e goal na onterechte hoekschop dat wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord3322
2.Ajax3027
3.PSV3022
4.AZ299
5.FC Twente2715
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller60
F. RuttenUnknown
W. BenítezKeeper140
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
N. SchiksKeeper00
B. WatermanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

22 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren