Poldervaart schaamt zich: ‘Kan me voorstellen dat mensen teleurgesteld zijn'

Zaterdag, 17 september 2022 om 16:57Noel Korteweg • Laatste update: 16:57

De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart ‘schaamde zich kapot’ nadat zijn ploeg vrijdagavond in eigen huis met 1-2 verloor van Almere City. De Superboeren gaven een voorsprong weg en staan door de nederlaag nu op de achttiende plek van de Keuken Kampioen Divisie. De 51-jarige Poldervaart stond na afloop van het duel met Almere City ESPN te woord.

“We verliezen vier wedstrijden met een goal verschil, dat zegt ook wel iets. Ik moet zeggen dat het een terechte overwinning is voor Almere City. Wij moeten beter voor de dag komen”, begon de trainer. Poldervaart kan zich voorstellen dat de supporters ontevreden zijn over het spel van De Graafschap. De oefenmeester schaamde zich toen hij voor de supporters stond. “Dat dit een teleurstelling is voor de ploeg, maar met name voor de mensen daaromheen die fluiten en boos zijn, dat kan ik me heel goed voorstellen.”

De huidige resultaten doen ook Poldevaart pijn. “Als mensen denken dat het mij niets interesseert en dat ik maar een passant ben, dan hebben al die mensen het heel erg fout. Ik schaam me verrot als ik daar weer voor de supporters sta. Dat is gewoon een kutgevoel, klaar.” Er verschenen ook witte zakdoekjes op de tribunes. “Dat is het paradigma in het voetbal. Daar doet iedereen aan mee. Jullie, ik, de supporters. Zodra het niet loopt ligt het altijd aan de trainer, want die maakt de opstelling. We zijn met een X-aantal trainers met heel veel ervaring. Ik denk dat dat best in orde is. Kennelijk ligt altijd de fout bij de hoofdtrainer. Als dat de oplossing is, dan is dat het verhaal. Ik ben geen klein kind.”

“De afgelopen jaren is het nodige gebeurd bij De Graafschap. Als dat allemaal trainers zijn die niet capabel genoeg zijn geweest, dan zij het zo.” De trainer vindt het ontzettend jammer en schaamt zich kapot, zo geeft hij aan. “Ik heb een prima band met de supporters. Ik heb er een hoop werk in gestopt om te zorgen dat er wat verbinding komt en dan is het klote dat je ze niets terug kan geven in de vorm van een winstpartij. Daar gaat het vooral om, punten zijn het beste cement. Als we dat niet brengen, dan kan ik me voorstellen dat de mensen heel teleurgesteld zijn.”

Dat speelt al langer, zegt Poldervaart. “Tijdens corona zijn we niet gepromoveerd terwijl we zeven punten voor stonden. Daarna zijn we op twee wedstrijden na niet gepromoveerd en lukte het in de nacompetitie ook niet. Vorig jaar was het een slecht jaar en nu hebben we een dramatische, dramatische start. Groot gelijk dat die mensen heel erg teleurgesteld zijn. Dat spijt me enorm.”

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door edforce2)

Poldervaart is geen verkeerde man. Is vaak overenthousiast en een menselijke trainer. Ik denk alleen dat hij voetbalinhoudelijk tekort komt om voor een groep te staan.

17 september 2022 om 20:22

Je hoort idd signalen dat hij met van alles bezig is. Ik mis bij hem een visie. Hij is en blijft zoekende ipv voortborduren op een bepaald idee en dit verbeteren.

Vooralsnog valt het allemaal echt vies tegen bij De Graafschap. Op voorhand werd gedacht dat namen als Siem de Jong en Buttner echt dragende krachten zouden worden tussen alle talenten maar beide vallen behoorlijk tegen. Ook Poldervaart zelf valt mij tegen, ik had wel gedacht dat hij wist dat je niet met Siem de Jong, Gravenbergh en Benschop alle 3 tegelijk kunt starten in de basis, dat is veel te statisch. Ook speelt hij nog steeds zonder 6 terwijl Fortes (een ideale 6) maar op de RB plaats moet nemen omdat Schouten een verschrikkelijke indruk maakt, dan weet je dat er achterin gaten gaan vallen en dat je verdediging word overlopen. Stel gewoon een 6 op Adrie.

Ik denk overigens echt wel dat Poldervaart uiteindelijk een prima trainer kan worden, hij moet alleen nog ontzettend veel leren en hopelijk krijgt hij die tijd ook gewoon bij de Graafschap. Er lopen echt geweldige talenten rond bij de Graafschap als Onal, Haen, Acheffay, Neghli en Brittijn wie ik over een jaar zeker wel allemaal als vaste basisspelers zie bij de Graafschap, zet daar de ervaren jongens omheen en je kunt er echt wel voetbal inpompen. Dit jaartje even wennen en de jonge jongens veel speeltijd gunnen, dan kan er volgend jaar weer serieus mee worden gedaan om promotie. Dit jaar zie ik dat niet gebeuren met constante clubs als PEC en Heracles wie echt met afstand het sterkst zijn in de Kkd.

17 september 2022 om 18:29

Poldervaart moet nog veel leren? Ik zou als De Graafschap supporter dan zeggen, laat hem dat lekker bij een andere club doen! Graafschap is een club met ambities en het wilde Poldervaart afgelopen seizoen al als trainer. Er lopen naar mijn mening veel betere trainers rond in Nederland.

18 september 2022 om 00:30

Dat er betere trainers rondlopen zonder club ben ik volkomen met je eens, waarom de Graafschap zo graag Poldervaart wou hebben vraag ik mij ook af wanneer een geweldige trainer als Stegeman nog steeds zonder club zit.

Ik vind alleen wel dat de Graafschap hem er nu niet meer uit kan knikkeren en minimaal het seizoen met hem af moet maken om te kijken waar ze aan het einde staan, of er überhaupt een stijgende lijn in het spel te vinden is. Alle beginnende trainers maken fouten, alleen ben ik (nogmaals) wel zeker met je eens dat de Graafschap beter een trainer aan had kunnen stellen wie er al wel staat met ervaring.

17 september 2022 om 19:44

Probleem is ook de mentaliteit. Geen over mijn lijk strijd. Ook aanvallend geen rendement. Korte rent het 1e half uur als een dolle maar is daarna bekaf. Hij mist ook elke wedstrijd wel een één op één met de keeper. Onal is te dromerig. Handelt pas als het spel zich in zijn buurt afspeelt en heeft geen vooractie. Heeft een leuke dribbel, maar bereikt nooit het eindstation. Benschop loopt telkens uit de spits waardoor je geen aanspeelpunt hebt. Onal gaat niet diep en Korte trekt naar binnen, waar hij met zijn lengte niks kan aanrichten.

Middenveld dekt op 10 meter afstand en ze zetten pas druk op de speler als hij de bal al heeft. 2e persoon die druk zet op de vrije man waar de bal heengaat doet dat pas als de bal al gespeeld is. Je komt dus altijd een tel te laat. Lijken mij allemaal punten waar je op kunt trainen.

Poldervaart heeft mooie ideeën en praatjes, maar het mag onderhand wel een keer waar gemaakt worden. Toch bekruipt mij nog steeds het gevoel dat wanneer het gaat lopen, het ook goed zal komen.

18 september 2022 om 00:38

Eens met je analyses. Kwa rendement is het gewoon allemaal net niet bij de Graafschap, Korte had ik allang afscheid van genomen en Benschop had ik nooit een contract gegeven, Onal moet nog heel veel leren maar heeft net als Acheffay wel iets speciaals, er komt alleen nog weinig rendement af van deze spelers.

Het zegt ook wel genoeg over de selectie wanneer Jantje Lammers de beste centrale verdediger is en nogmaals: Adrie moet echt een 6 gaan opstellen. Brittijn is een leuke speler maar komt te kort voor de 6 positie, zet daar Fortes neer en er is weer fatsoenlijk balans op het middenveld met Brittijn en Neghli daarvoor op 8 en 10. Zie overigens ook veel liever Gravenbergh dan Benschop, beide beetje lood om oud ijzer maar in Gravenbergh zie ik wel, mits hij vol vertrouwen speelt, een spits wie er 20 in kan knallen per seizoen.

Met dat laatste ben ik het ook 100% mee eens, zodra Adrie het fatsoenlijk heeft staan en de spelers vol vertrouwen zitten, kan er echt wel mooi voetbal op de mat worden gelegd met mooie resultaten. Die potentie zit er wel in.

17 september 2022 om 20:20

Buttner heeft ook wel zijn waarde met vooral zijn voorzetten. Siem is zonde van het geld. Was vorig jaar bij Heerenveen al een drama. Is niet de creatieve speler die we nodig hebben.

Naast het feit dat een aantal spelers (o.a. Schenk, Gravenberch en Siem de Jong) behoorlijk tegen vallen lijkt Poldervaart ook nog steeds niet hoe hij wil spelen. Je krijgt steeds het gevoel dat hij elke keer weer iets anders probeert en dat spelers niet meer weten wat ze moeten doen. Daarbij vind ik zijn keuzes niet altijd logisch.

Poldervaart is in dit intervieuw niet aan het zoeken naar argumenten waar hij zogenaamd niets aan kan doen,dat siert hem, vind ik.
Ach en als de Graafschap vanaf nu twee of drie wedstrijden op rij weet te winnen,is de kou even uit de lucht, de fans verdienen dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.TOP Oss10-3
14.Telstar9-8
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. JurjusKeeper90
Jeffry FortesVerdediger90
P. BrittijnMiddenvelder90
C. BenschopAanvaller93
G. KorteAanvaller92
B. ÖnalAanvaller90
D. GravenberchAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren