Sneijder dodelijk na PSV: ‘Een heel merkwaardig interview, niets geleverd'

Woensdag, 24 augustus 2022 om 23:33Mart van Mourik • Laatste update: 02:32

Wesley Sneijder is niet te spreken over het spel én het interview van Joey Veerman. De analyticus luistert met verbazing naar de woorden van de middenvelder van PSV, die na afloop van het verloren duel met Rangers (0-1) voor de camera verschijnt. Sneijder vindt het onbegrijpelijk dat Veerman zijn ploeggenoten niet in bescherming neemt en bovendien niet kritisch naar zichzelf kijkt.

“Wat het grootste probleem was? Dat we net voor rust twee grote kansen missen”, doelt een zeer geïrriteerde Veerman voor de camera van RTL7 mogelijk op gemiste kansen van Luuk de Jong en Cody Gakpo. Veerman speelde vanuit de nummer 10-positie, maar zelf had hij liever ‘op 8’ gestaan. “Ik ben gewoon een nummer 8. Ongelukkig op 10? Nee, ik doe mijn best waar ik word opgesteld. Maar ik speel liever op 8, dus misschien had ik daar iets meer kunnen doen. Al met al denk ik dat we gewoon die twee kansen hadden moeten maken. Het moment van André Ramalho (bij de tegentreffer, red.) was heel zuur, maar ik heb niks meer tegen hem gezegd”, aldus Veerman, die daarnaast vindt dat Rangers ten onrechte in de Champions League staat.

Sneijder reageert direct met gefronste wenkbrauwen op de woorden van Veerman. “Merkwaardig interview. Het ligt aan alles en iedereen, maar hij heeft op de verkeerde plek gestaan, zo zegt hij zelf. Ik heb hem vanaf de eerste minuut werkelijk waar álles in zien leveren. Los van de ballen die hij naar achteren speelde, maar dan kun je mij hier ook nog neerzetten. Zó praten, eigenlijk Ramalho niet beschermen én ook nog kritiek uiten op ploeggenoten vanwege gemiste kansen. Álle ballen zijn gewoon verkeerd! De ballen vooruit, de hogere ballen, de schepballen... Dan vind ik dit gewoon een heel merkwaardig interview.”

“Vorige week was hij vrij duidelijk en zei hij dat PSV de tegenstander zou gaan pakken”, vervolgt Sneijder. “Dan verwacht ik ten eerste dat je je mouwen opstroopt en het laat zien, en daarnaast verwacht ik dat hij voor de camera zegt van: jongens, ik heb ook een dramatische wedstrijd gespeeld. Dat hoor ik hem niet één keer zeggen. Het ligt allemaal aan de anderen om hem heen. Hij staat eigenlijk op de verkeerde plek! Ik zou hier als trainer trouwens ook niet blij mee zijn. Dit kun je echt niet maken”, aldus de analist.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door cas1)

Die Veerman heeft absoluut een paar draadjes niet goed aangesloten. Even lekker je medespelers en coach frontaal voor de bus flikkeren, enge praatjesmaker. En dan zat hier een grote groep hem te hypen voor Oranje. Nou probeer de vrouwenploeg eens zou ik zeggen, Louis had hem binnen 5 seconden na dit interview uit de selectie geflikkerd.

24 augustus 2022 om 23:41

Veerman had beter niet voor de camera moeten komen inderdaad. Wat een slechte verliezer. Het lag aan alles en iedereen, behalve Veerman. Want ja, hij hoort op 8 te spelen.

Bijzonder interview was het. Die heeft nog last van de kwalen van Schmidt lijkt het.

Groot contrast met die van Van Nistelrooij. Die kijkt gewoon in de spiegel en zoekt het bij zichzelf. Ondanks de nederlaag blijft hij professioneel en reageert sportief. Klasse!

24 augustus 2022 om 23:44

Je moet natuurlijk ook helemaal geen nuance kennen 2 minuten na zo'n verloren pot. Dan moet je zo boos zijn. Alleen een spiegel was wel handig geweest ja.

24 augustus 2022 om 23:42

Vind t stiekem ook wel een keer lekker, zo ongenuanceerd interview. En op een of andere manier blijft deze jongen van mij de gunfactor houden. Hij kan bij vlagen zo heerlijk ballen. Overigens wil dat niet zeggen dat ik met dit interview blij was geweest, als ik zijn ploeggenoot was geweest. Maar veel meer dan een 'zo, de heilige Joey wil met ons voetballen!' bij de volgende training, zou ik er niet aan besteden.

24 augustus 2022 om 23:43

Mwa, zo erg flikkert hij toch niet de medespelers voor de bus? Hij zegt dat PSV zelf de kansen had moeten afmaken, waarheid. Daarbij zijn de fouten van Ramalho en Benitez nogal duur, vooral gezien zij met veel bombarie werden binnengehaald. Vergeet niet dat PSV wel ook in deze ronde zat door Veerman. Feit blijft wel dat hij meer zelfreflectie mag tonen, hij was vandaag bijzonder slecht.

24 augustus 2022 om 23:43

Wat een slap janus enige die streed was simons ook gakpo is een slap janus die zijn voeten terug trekt. Strijder guti gaat hij wisselen wat een zwakke wissel waren het .

24 augustus 2022 om 23:44

Net zoals na 2 wedstrijden al klagen over te weinig rust, leuk voor de eredivisie maar geen mentaliteit voor de top. Overigens vind ik dat je de keeper net zo kunt aanrekenen als ramalho als je de bal zo inspeelt.

25 augustus 2022 om 00:09

Blijkbaar een onpopulaire mening, maar ik zie hem nog steeds erg graag in Oranje, langs Frenkie. Daarnaast ben ik het als supporter eens met wat hij zegt in dit interview: hij is beter als 8 (Simons had op 10 gemoeten), die kansen voor rust zijn cruciaal en die fout is gewoon fucking slecht en kan niet op dit niveau (en die van Benitez vorige week ook niet). En Veerman was helemaal niet slecht deze avond imo, Sneijder overdrijft zelf hartstikke. Dat hij al zijn ballen heeft ingeleverd heb ik dus echt niet meegekregen.. die schepballetjes op Gakpo bijvoorbeeld waren gewoon gevaarlijk en hij probeert ten minste wat te creëeren.Of zo'n interview verder handig is qua effect op de groep.. weet ik niet. Maar het is sowieso gewoon kut nu en dat mag best gezegd worden.

25 augustus 2022 om 06:49

De keeper was de hoofdschuldige bij de goal want hij had de bal gewoon naar voren moetn schieten. Leuk voor Ajax.

25 augustus 2022 om 00:12

Pleur op hoor! Heb je dat interview gezien? Geen moment zegt hij dat het niet aan hem ligt en op de conclusies die hem in de mond worden gelegd gaat Sneijder lekker los!

‘Dan helpt het ook niet als Ramalho een individuele fout maakt he, Joey?’
- ‘Nee…’ (wat ook moeilijk te ontkennen valt)

‘Waar ligt het aan vanavond?’
- ‘Wij maken de kansen niet af…’ (waarheid als een koe)

En dan is hij eerlijk over hoe hij zelf beter (en op een andere positie) tot zijn recht komt na aandringen van de verslaggever en dan krijgt ie de wind ook daar nog eens van voren van de meesteranalyticus!

Gefeliciteerd RTL, je hebt zojuist de meest coöperatieve profvoetballer van Nederland vermoordt. Deze jongen denkt vanaf nu nog weleens na voordat hij in dit soort doortrapte valletjes stapt!

25 augustus 2022 om 00:36

Was een tenenkrommend moeizaam interview idd, die gozer weet totaal niet wat hij moet zeggen en dan legt die interviewer hem ook nog eens allemaal strikvragen voor zijn neus. Wijze les voor m, die tekent zich direct in op de cursus mediatraining.

25 augustus 2022 om 06:04

Veerman had beter kunnen zeggen dat Benitez hem daar nooit had mogen aanspelen. Twee blunders en twee cruciale goals tegen, daar heb je geen vervanger van Drommel voor gehaald denk ik.

25 augustus 2022 om 06:50

PSV heeft kansen gehad maar het aantal viel wel mee. Rangers was gewoon beter, zowel fysiek als voetballend

25 augustus 2022 om 00:51

En jij hebt het interview niet gehoord maar wil als eerste reageren. Alles voor de duimpjes. Hij is ook kritisch over zijn eigen spel en benoemd waar het misgaat. Als hij niets zegt is het een slappe zak die te veel media training heeft gehad en nu inde emotie na de wedstrijd zegt hij misschien te veel. Vandaag was hij niet best, maar hoort zeker mee te gaan naar het wk

25 augustus 2022 om 07:28

Heb vernomen dat ie Andries Jonker al een berichtje heeft gestuurd voor een kop koffie en pondje paling op de dijk.

Veerman moeten we niet meer gaan ophemelen dan loopt hij naast zijn schoenen, wat was dei zwak maar zwakste speler op het veld met afstand was echt Gakpo Wannabee tovenaar laat mij niet lachen hoef hem voorlopig niet meer in de basis te zien

24 augustus 2022 om 23:42

Goed gestructureerde zin. Verder heb je gelijk hoor, Gakpo was echt niet goed en heeft natuurlijk twee 100% kansen om zeep geholpen. Het probleem met hem nu op de bank houden is dat je niemand anders hebt om op te stellen en hij over het algemeen wel de beste is.

24 augustus 2022 om 23:43

50 miljoen voor gakpo is een slechtere deal voor United dan 100 miljoen voor Antony. Die gozer speelt altijd zo zwak in topwedstrijden. Heeft het 2 keer leuk gedaan in de kuip afgelopen april, maar dat is het ook. Voor de rest nooit zijn stempel kunnen drukken. Deze 4 CL wedstrijden ook keer op keer de slechtste op het veld.

25 augustus 2022 om 00:06

Die Gakpo zou op zn hoogst 18 miljoen incl bonus opleveren. Maar als ik United was had ik verder gekeken. Alleen maar om het feit dat een klein clubje uit Nederland, de grootste club van de wereld in de wachtkamer zet. Als ik 50 miljoen uitgeef bepaal ik wanneer de speler komt aansluiten.

25 augustus 2022 om 06:21

Ff lekker iedereen napraten, te makkelijk. Deze wedstrijd had hij het niet, maar de rest ook niet. Over 4 wedstrijden voorronde CL terecht dat wij het niet redden. Misschien erg slecht voor de portemonnee maar beter voor het Nederlandse voetbal. Ik zie PSV meer punten halen in de EL dan in de CL. En Gakpo die komt er wel hoor al denk ik niet dat Man U de juiste stap voor hem zal zijn.

24 augustus 2022 om 23:44

@Aqua1

Heftig man. Dacht dat alles goed ging bij psv. Nou zijn deze jongens de boeman.

Afgelopen weken werden ze gehyped en nu het een keer minder gaat dan laat je ze vallen.

Triest man

Ik vond dit juist een fantastisch interview. Norse kop en geen zin om mediatraining antwoorden te geven op die zieldodende vragen naar de bekende weg die journalisten altijd stellen na zo'n wedstrijd. Ik had het idee dat ie zich nog moest inhouden om de camera niet in tienen te trappen. Verder wat weinig zelfreflectie, boeiend, 2 minuten na de wedstrijd.

24 augustus 2022 om 23:40

Ja, ook wel mee eens. Het feit dat hij zo slecht tegen zijn verlies kan, is vaak alleen maar beter. Als hij met een grijns op z'n kop had gestaan, was je'm ook liever kwijt dan rijk geweest.

24 augustus 2022 om 23:50

In alle eerlijkheid, maar leek alsof hij net weggestuurd was na een lip sync battle bij Rupaul's Dragrace. Divagedrag niveau Whitney Houston.

25 augustus 2022 om 00:03

Zo voetbalde hij ook vanavond, als een diva inderdaad. Dramatische pot van heel psv. En het is weer een keer bewezen, schakel de Jong uit en psv is lam.

25 augustus 2022 om 00:37

Helemaal mee eens. Zegt een speler een keer wat hij daadwerkelijk denkt, is het ook niet goed. Dan toch maar liever die inhoudsloze interviewtjes met mediatraining?

Was zeker een raar interview. Naar anderen wijzen terwijl je zelf zo slecht gespeeld hebt moet je niet doen.

Gewoon mea culpa dat je slecht speelde en dat bijna niemand zijn niveau vandaag haalde inclusief jezelf. Anders loop je het risico dat het door gaat werken en je teamgenoten een hekel aan je gaan krijgen.

Eens met Sneijder. Veerman had behoorlijk last van externe attributie error, alles lag aan een ander maar hij speelde zelf belabberd. Wat ik wel opvallend vind is dat de mannen die met veel bombarie zijn binnengehaald; Benitez deze zomer en Ramalho al eerder, al blunderend PSV eigenlijk uit de CL houden. Natuurlijk, voetbal is een spel van fouten maar toen beide heren naar PSV kwamen werden ze al gigantisch verafgod. In Romalho zie ik het al langer niet, Benitez moeten we niet afschrijven maar het is wel een hele zure en dure fout geworden.

25 augustus 2022 om 00:13

Je overdrijft. Benitez is een vooruitgang tov Drommel en die fout kwam voor iedereen als een verrassing. Ramalho is nooit meer dan een 7 geweest en ik ben er zeker van dat de meerderheid Teze liever centraal ziet en Ramalho op de bank. Sterker nog, iedereen roept continue al maanden lang om een nieuwe cv.

Veerman is een heel bang, onzeker jongetje. Totaal geen zelfreflectie en valt alles en iedereen af. En dat terwijl hij er op de cruciale momenten zelf niet staat. Echt een heel onsympathiek ventje. Nee laat dit jongetje met het WK maar thuis, want zo lang van huis trekt deze jongen het niet met z’n heimwee.

Maar Veerman stond toch ook niet op zijn normale positie? Mentaal heeft dat toch iets met hem gedaan waardoor hij minder presteerde als ik hem zo hoor. Heel PSV, behalve Xavi was zeer matig. Terecht dat ze niet de CL in gaan. Ballen die van je voet afspringen, passen die niet aankomen, wanneer je een bal weg wil trappen trap je het scheef weg. Dat is geen CL-niveau. Rangers had dit allemaal niet (en Xavi ook niet, ondanks zijn korte invalbeurt).

25 augustus 2022 om 09:37

Het klopt inderdaad dat Veerman niet op zijn favoriete positie stond. Maar hij had deze wedstrijd helemaal niks te brengen. Ik denk dat deze jongen goed in de spiegel moet kijken en kwam als een kleinkind over voor de camera tijdens zijn interview. Hij had nog voor de wedstrijd mooie praatjes dat PSV ze ging pakken etc. Dat is vaker gebleken dat het geen slimme uitspraken is om te zeggen. Nederlands voetbal word zwaar overschat omdat er geen tegenstand is voor de topploegen. Ik vond Rangers over 2 wedstrijden de betere ploeg en gun het Van Bronckhorst. Zeer sympathieke man en een echte winnaar als speler en trainer. Na de EL finale hadden ze CL al verdiend. Nu is het gerechtigheid.

Veerman is een beetje naast zijn schoenen gaan lopen na enkele leuke potjes. Wat een interview zeg echt lachwekkend ook zijn hele houding, terwijl hij zelf ook geen pepernoot heeft geraakt zoals Sneijder aangeeft. Deze clown werd oranje zelfs al ingepraat door een paar PSV fans, aub niet er zijn genoeg anderen die beter zijn.

Neem je ploeggenoten in bescherming, je was zelf ook ruk. Ik heb niet veel met die ingestudeerde mediaoptredens, maar in dit geval was het toch wel beter geweest.

Wat een engnek die veerman, eerst grote mond dat ze rangers wel even zouden oprollen. En dan zelf zo slechte wedstrijd spelen, en dan je medespelers en coach zo een mes in de rug steken. Walgelijke vertoning van die veerman. Louis zou dit never pikken en hem meteen uit de selectie flikkeren. Gelukkig was hij zo drama vandaag dat we hem verlopig niet gaan zien in oranje. TG

Hier slaat Sneijder spijkers met koppen… wat een engnek die Veerman. Uiteraard zit het hem hoog vlak na de wedstrijd, maar nadat je zelf zo’n wedstrijd hebt afgeleverd moet je pas op de plaats maken en je mond houden over de prestaties van anderen… Als je Gakpo nog verkocht kan krijgen voor 50miljoen… zet hem dan direct op de eerste de beste vlucht PSV want nu kan je nog voor hem cashen.. wat een modale voetballer is dat zeg.

Voor het eerst echt genoten van Sneijder als analist. Spijker op de kop hier, en iemand als hij heeft echt recht van spreken. Belachelijk van Veerman verder.

Zo dan, ik kan me erg vaak ergeren aan Sneijder als analist. Al helemaal als hij zich niet voorbereidt en hij het op de automatische piloot doet. Vandaag (en maandag bij VO ook al) voor het eerst genoten van hem als analist. Gaf precies mijn frustraties weer direct na dit opmerkelijke interview. Ontzettend irritant hoe Veerman hier aangeeft dat iedereen om hem heen het fout doet en dat het niet fair is dat Rangers door is.

Sneijder en van Nistelrooij zijn bekenden van elkaar en Wesley interpreteerde de antwoorden van Veerman als kritiek op Ruud en reageerde daar op karakteristieke wijze onnodig emotioneel op.

Dit was weer de Veerman uit zijn Heerenveen periode. Allesbehalve zelfbewust en verongelijkt. En altijd ligt het aan een ander. Bah, wat een vervelende voetballer!

Houd toch op Sneijder.

Deze jongen zit nog in de emotie van de wedstrijd en krijgt een paar vragen/stellingen van de verslaggever waar hij gewoon eerlijk op antwoord. Hij brand in mijn ogen helemaal niemand af en steekt ook gewoon de hand in eigen boezem en haalt een paar pijnpunten aan. Ik vind hier niks mis mee.

Het valt mij op hoeveel Ajaxieden hier fel op reageren, joh relax....iets met emotie. En ja misschien niet helemaal correct, maar goed beter als; "we hebben als team gefaald" of "het kwartje viel niet onze kant op"

Dit soort interviews gaf die ook al in zijn Heerenveen tijd. Het heeft nog nooit aan Veerman gelegen volgens Veerman zelf. Best een aardige voetballer,maar ook een vreselijk egoïstische engnek tegenover collega's en coach

Ik vind al die reactie hier pas merkwaardig.
Steeds meer krijg ik het idee dat 80% van de mensen die hier reageren geen minuut op het voetbalveld hebben gestaan.
Als je niet eens snapt dat hij ten tijde van het interview vol in de emotie zit, 2 minuten na het laatste fluitsignaal.
Neemt niet weg dat enig zelfreflectie hier wel op zijn plaats zou zijn.
Maar hoe sommige Veerman hier afbranden, heel belachelijk.

Beetje offtopic, maar ben ik de enige Sneijder helemaal niks vind als analist?

25 augustus 2022 om 14:47

ja, ik denk dat je de enige bent.
Ik vond het Helemaal niks toen hij zei trainer te willen worden. kan ie niet
Later zei hij manager en geen trainer. Dat kan hij heel goed
Ik vind zijn analyses heel goed en hij zegt ook wat er beter kan en moet. Hij ziet het gewoon goed.
Ik hoor ook wel eens de Mos, of Been en dan denk ik man o man ga thuis lekker zitten en luisteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord4127
2.AZ3916
3.PSV3824
4.FC Twente3519
5.Ajax3427
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller80
F. RuttenUnknown
W. BenítezKeeper190
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

801 fans
Middenvelder, 38 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Al Gharafa 11 6 2 1
2017/2018 Al Gharafa 11 9 2 0
2017/2018 OGC Nice 5 0 0 0
2016/2017 Galatasaray 28 5 5 0
2015/2016 Galatasaray 25 5 11 0
Laatste voetbalnieuws

Mailbox Wesley Sneijder ontploft na stevige kritiek: ‘Ik moet oppassen’

De kritiek van Wesley Sneijder aan het adres van Jorge Sánchez heeft geresulteerd in een overvolle mailbox voor de voormalig Oranje-international. Sneijder stelde onlangs bij Veronica Offside dat de verdediger van...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 26 januari
Willem II wil Mohamed Taabouni huren van Feyenoord. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren