Romano: Meespelen Antony nog onzeker; interne discussie bij Ajax

Vrijdag, 19 augustus 2022 om 14:22Rian Rosendaal • Laatste update: 18:30

Manchester United blijft vechten voor de komst van Antony. Het was al bekend dat de club van manager Erik ten Hag niet wil opgeven, ondanks een door Ajax geweigerd bod van tachtig miljoen euro. Transferexpert Fabrizio Romano meldt vrijdag dat het door de transfergeruchten onzeker is of Antony zondag aantreedt voor Ajax in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Intern wordt daar deze dagen over gediscussieerd, zo klinkt het.

Manchester United zag reeds aanbiedingen van zestig en tachtig miljoen euro voor Antony naar de prullenbak worden verwezen door het bestuur van Ajax. Desondanks heerst volgens Romano bij the Red Devils het gevoel dat de Braziliaanse vleugelaanvaller de transfer wil doorzetten. Antony is de afgelopen maanden regelmatig in verband gebracht met een hereniging met Ten Hag. Ajax zou mikken op een transfersom van meer dan honderd miljoen euro.

De Telegraaf brengt vrijdagmiddag naar buiten dat Antony zich vrijdag wel meldde op Sportpark De Toekomst, maar dat hij de training van Ajax heeft overgeslagen. Wel bracht hij enige tijd door in het krachthonk. De buitenspeler weigert om uitspraken te doen over de mogelijke transfer richting Manchester United. Ajax doet voorlopig eveneens geen mededelingen over het al dan niet meespelen van Antony zondag tegen Sparta Rotterdam.

Romano meldt opnieuw dat Ten Hag met onder meer Cody Gakpo ook goedkopere opties op zijn lijstje heeft staan, al lijkt PSV ook niet happig te zijn op een vertrek van de Eindhovense buitenspeler. Zeker niet voorafgaand aan de return tegen Rangers in de Champions League. Het huren van Christian Pulisic, die sinds 2019 voor Chelsea speelt, behoort eveneens tot de mogelijkheden. Het is echter niet zeker of de steenrijke eigenaar van de Londense club bereid is om een van de concurrenten te versterken.

De houding van Ajax zorgt ervoor dat ook PSV de jackpot wil. De Eindhovenaren mikten in eerste instantie op een bedrag van 45 à 50 miljoen euro, maar PSV-watcher Rik Elfrink sluit niet uit dat dit bedrag veel hoger uit kan vallen. Gakpo heeft zelf al aangegeven dat het behalen van de groepsfase van de Champions League ervoor zorgt dat hij niet per se weg hoeft bij PSV. De buitenspeler staat er goed op bij bondscoach Louis van Gaal en wil graag met Oranje naar het WK. Die kansen zouden kunnen slinken indien hij in het buitenland op de bank terechtkomt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

329 reacties (laatste reactie door mayarood)

Ik vrees toch voor zijn vertrek, al weet je dat zo'n iemand nooit lang behouden blijft in Nederland. Zal hij 90 mln incl bonussen opleveren?

19 augustus 2022 om 14:34

Geld boeit me ook echt niet. Voor supporters een heerlijke speler om naar te kijken. Wees een voetbalclub ipv een bedrijf!!!

19 augustus 2022 om 14:36

Dat is natuurlijk puur sentiment. 90 miljoen is gewoon echt heel veel, stel je haalt daar Ziyech voor terug voor 25, dan heb je het gewoon fantastisch voor elkaar hoor. Komt er niks voor terug in die categorie, dan zou je hem moeten houden.

19 augustus 2022 om 14:46

Dat ben je niet zo slim. Want doordat ajax veel geld genereert kan jij naar heerlijke spelers kijken. Je opmerking is echt veels te simpel.

19 augustus 2022 om 14:46

Je moet niet Ziyech terughalen, hoe fantastisch de speler ook is. Je identiteit is jeugd verder ontwikkelen, Ziyech is geen jeugd meer en het aantal 27+ spelers op dit moment is gewoonweg teveel. Als Berghuis/tadic/klaassen vertrekt kan je Ziyech halen, voor het vertrek van Antony zou ik kiezen om te spelen met Berghuis op rechtsbuiten en Conceicao als back-up en dan gaan kijken welk mooi talent je weer kunt oppikken voor daarna

19 augustus 2022 om 14:48

Dat zou ik normaal ook zeggen, maar 90 miljoen? Dat is toch wel ff iets anders. Ajax blijft of je het nou leuk vind of niet een club die afhankelijk is van champions league en transferinkomsten.

19 augustus 2022 om 14:49

Als supporter wil je hem natuurlijk houden, zakelijk gezien moet je hem gewoon voor 90 A 100 miljoen verkopen. Hij is geen Neres, maar kan zo maar 30 zakken naar een realistische 70 miljoen. Verder kun je een speler bij zulke bedragen ook moeilijk houden, gaat daar dan ook 15-20 mil per jaar verdienen, zorgt voor veel onrust. Tevens heeft Ajax 5 buitenspelers, dus met het vertrek komt er ook meer rust in de selectie. Het zou ondanks het verlies van kwaliteiten wel eens een win-win situatie kunnen zijn.

19 augustus 2022 om 14:52

Formus, hoe denk je dat Ajax Antony kon halen? Met geld. Je moet het verdienen voor je het uit kan geven. Een verkoop van Antony voor 90 miljoen geeft weer enorme mogelijkheden om weer nieuwe mooie spelers te halen.

19 augustus 2022 om 14:53

Als je Ziyech kan halen, moet je altijd Ziyech halen. Anthony verkopen en Ziyech terughalen is een must.

Snap wel niet waarom Ajax niet kijkt naar Aouar. Valt voor 25 miljoen op te halen en zou gelijk de beste middenvelder zijn bij Ajax.

Haal daar nog een Altay Bayindir bij en je hebt een sterke selectie voor zowel het binnen- als buitenland. (Zie opstelling).

Voor op de bank heb je dan namen als: Blind, Berghuis, Taylor, Kaplan, Conceicao, Pasveer,...

Bayindir
Rensch
Timber
Bassey
Wijndal
Alvarez
Tadic
Aouar
Ziyech
Brobbey
Bergwijn
19 augustus 2022 om 14:57

@magikhetwete Je identiteit is presteren. Het is leuk om met 6 jeugdspelers in de basis te spelen, maar niet ten koste van alles. Uiteindelijk wil je verder met je club en niet ten koste van alles jeugdspelers inzetten.

19 augustus 2022 om 15:01

@magikhetwete, Ziyech moet je altijd halen als je die mogelijkheid hebt. Identiteit behoud je. Met Rensch, Timber, Blind, Taylor, Bergwijn (niet helemaal natuurlijk) en Brobbey staat er genoeg eigen jeugd in.

19 augustus 2022 om 15:04

@ Ali Boembari

Dat geld is op korte termijn zinloos omdat we in principe nooit in staat zijn om gelijkwaardige kwaliteit dat er direct staat er voor terug te kopen. En daarbij zijn wij al genoeg kwaliteit en automatismes kwijt geraakt dit seizoen, op een gegeven moment houdt het op. Dus dat geld kan mij ook gestolen worden, en al helemaal omdat het verleden wel heeft aangetoont dat het zelden goed uitpakt wanneer wij sterktehouders zo laat in de transferperiode verkopen. Zijn aanwezigheid vergoot ook onze kansen om het kampioenschap te prolongeren en een goede Europese campagne te draaien. Bovendien kunnen we volgend seizoen ook nog wel een goede prijs voor hem krijgen, dus Ajax moet gewoon de poot stijf houden; laat United maar elders shoppen.

19 augustus 2022 om 15:04@django10mag ik vragen hoe je bij Aouar komt?

19 augustus 2022 om 15:13

Berghuis is niets gebleken op rb bij Ajax, dus die optie valt af.

19 augustus 2022 om 15:14

Waarom Taylor op de bank? Die jonge wordt met de week beter, juist hij verdiend om te spelen. Ajax staat bekend om ook de jeugd de kans te geven, daar moet niet vanaf gestappen worden, zeker niet als ze het niveau aankunnen. We hebben middenvelders zat, Kudus is er ook nog.

19 augustus 2022 om 15:24

Aouar😂 weet niet hoe je erbij komt en denk je echt dat hij naar ajax zou gaan?

19 augustus 2022 om 15:27En zo is het maar net. Laten we een bedrag nemen bijv € 90 mln.
Dat heeft Ajax een ongelooflijk rendement behaald op zijn investering
Als hij flopt bij MU dan verkopen ze hem in de PL voor €50 of € 60 mln.
Prijzen liggen daar immers hoger. Zij verliezen dan "slechts" €20 tot €30 mln
Ajax hoeft geev vervanger te halen, want je hebt Berghuis en Coceicao al.
Bovendien weten we niet, maar het zal heel heel mooi zijn als Ihateren weer de oude is.
Ik ben een tegenstander overigens van Kudus op rechts.
Ajax heeft gewoon 1 speler voorin te veel. Ik was er bijna van het begin af aan overtuigd dat Anthiny zou gaan.

Voor Gakpo en Psv is dit balen, want al zeggen ze dat het niet zo is, ze rekenden op een transfer. ook voor Az is het balen, want net als wijndal stellen ze een speler die al bijna is verkocht niet op uit vrees voor een blessure.
Pascal jansen zal wel zeggen dat hij spelers opstelt waarmee hij het seizoen zal spelen, maar dat geldt natuurlijk niet voor Europese wedstrijden

Drie winnaars. Anthony Ajax en Mu
Drie verliezers Gakpo Az en Psv

fans ach daar zijn winnaars en verliezers.
Zolang je maar bedenkt dat er altijd weer iets nieuws komt bovendrijven19 augustus 2022 om 15:42

@cas1, ik snap het stuk over AZ niet. Waarom is AZ een verliezer als Ajax Antony verkoopt?

PSV zie ik als voorlopige winnaar. De concurrent verliest zijn beste speler en PSV niet. Absolute winnaar als Gakpo presteert in de eredivisie, CL en op het WK. Verliezer als Gakpo door de mand valt en niemand hem wil.

19 augustus 2022 om 15:57

Lol Ziyech zal meteen de beste aanvaller zijn man.
Als je Antony toch verkoopt voor 100 miljoen en ziyech terughaalt dan juich ik dat toe.

19 augustus 2022 om 16:04

Klopt. Ben ik het mee eens. Maar er komt vast wel weer een nieuw pareltje boven drijven. En dien90 miljoen ga je er echt niet meer voor krijgen.
Zie het vanuit Antony zijn kant. Nu komt een club voorbij waar hij misschien wel van droomt. Straks wordt evt Gakpo gehaald. Of andere speler. En is die volgend jaar misschien niet meer interessant. Evt wel andere club maar niet wat hij wilt.

19 augustus 2022 om 16:06

Nou magikhetwete. Als je Ziyech terug haalt en die blijft tot einde carrière bij Ajax, dan zou ik even die zogenaamde ontwikkeling van jeugdspelers opzij zetten. Welke jeugdspeler zou dan snel door moeten breken bij Ajax op die plek?? Tot nu toe worden daar alleen aankopen voor gedaan.

19 augustus 2022 om 16:26

Wie zegt nou dat Ziyech weer terug naar Ajax wil. En Ziyech is een totaal andere speler als Antony. Ajax moet Antony gewoon houden. Ook 100 mlj is te weinig. Ajax moet voor het voetbal kiezen idd en nu ff niet voor het geld. Antony zou wel gek zijn om naar Manchester United te gaan waar het een enorme puinhoop is en hij geen Champions League kan spelen. Als hij in de Champions League goed presteerd met Ajax en een goed WK speelt heeft hij de topclubs volgens seizoen voor het uitkiezen en kan Ajax met gemak 120 mlj voor hem vragen en ook krijgen. Dus Ajax zorg dat Antony in Amsterdam blijft.

19 augustus 2022 om 16:34

@Chesky

Ik zie hier veel de reactie voorbij komen; ‘als hij een goed wk speelt’.

Wat ik hier nog niet heb gelezen is;
‘Als hij voor het WK uitvalt met een stevige blessure en het WK mist’.

Wat dan? Dan sla je jezelf voor de kop net als achteraf met Neres.

19 augustus 2022 om 16:40

Zoals Cruijff zei: ''ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken''. Dat geldt niet alleen voor aankopen naar je club toe, maar ook omgekeerd inderdaad. Dan heb je 90 miljoen binnengeharkt, maar wat als je niet op tijd een goede vervanger vindt, dan zit je met een kwalitatief minder team. Ik neem toch aan dat Ajax nog steeds wilde ambities heeft in bijv. de Champions league.

19 augustus 2022 om 17:12

Waarom zou Ziyech terug willen? Er zijn zat clubs die een hoger salaris bieden dan Ajax. Bovendien is Ziyech een trotse jongen, als hij terug gaat, geeft hij min of meer aan dat hij gefaald heeft. Hij moet gewoon naar een ander club in de PL of in La Liga.

Verder denk ik als Ajax, Antony niet laat gaan, je een ontevreden speler binnen je selectie hebt. Niet lullig bedoeld, Ajax is voor de Zuid Amerikanen slecht een opstapje om bij een echte topploeg te spelen

19 augustus 2022 om 17:13

Verdomme Fabricio! Meldt dit voortaan even voor de Topcoach deadline

19 augustus 2022 om 17:23

Na het WK kan het zomaar 120 mil zijn wat je voor m kan vragen als die goed presteert!

19 augustus 2022 om 17:56

@ Cas1 ik zie Ajax ook nog wel aankloppen voor Karlsson als Anthony naar ManU gaat voor 100+ kan Ajax makkelijk een goed bod op Karlsson doen. Ga je er niet eens op achteruit ook.

19 augustus 2022 om 18:07

Je gaat er echt wel op achteruit.

19 augustus 2022 om 18:19

Tja: Als Als Als. Maar wat als Antony nou niet geblesseerd raakt en idd een goed WK speelt?
Als je geen risico's durft te nemen dan wordt het nooit wat. Stel dat een van de nieuwe aankopen volgende week een zware blessure oploopt. Hadden we die dan beter niet kunnen kopen?

19 augustus 2022 om 18:48

Ali Boembari, sorry, maar hoezo niet zo slim? Als je geen goede vervanger krijgt nu en die ook nog de hoofdprijs gaat kosten, terwijl Antony straks naar t WK gaat, CL speelt en je helpt een goed seizoen te draaien.... Dan krijg je er echt wel 60/70 voor minstens en heb je hem ook nog een extra succesvol jaar. Win win.

20 augustus 2022 om 09:29

Neres is belangrijk geweest in de CL campagne dus ik vind het niet erg dat ie niet voor 40 miljoen naar China ging. Ook voor die jongen zelf trouwens. Ik vind dat zo’n nul argument. Stel dat ie geblesseerd raakt of uit vorm raakt. Ja joh, laten we op basis van angst maar onze beste spelers verkopen omdat het misschien ooit anders is. Net zoals met de prijzen voor brandstof, dat is gebaseerd op angst voor een situatie in de toekomst en heeft niets met tekorten te maken. Oftewel, Antony lekker houden en CL geld pakken. Speelt ongetwijfeld een goed WK en dan kan ie volgend jaar voor een mooi bedrag weg. Geef hem voor dit seizoen 1 miljoen extra loon. Een stap naar ManU is financieel maar sportief absoluut geen vooruitgang. O ja, Ziyech komt ook niet voor een appel en een ei. Chelsea weten dan ook dat ze heel hoog in de boom kunnen gaan zitten. Alleen al daarom moet je maximaal geld pakken op Antony áls ze hem verkopen. Laat clubs maar betalen, zo niet dan ga maar elders leuren met je lage biedingen. Poot stijf houden, net zoals ze in Portugal doen. NL voetbal moet hierin ook volwassen worden. Dus mooi dat PSV ook veel meer voor Gakpo vraagt.

19 augustus 2022 om 14:35

Ik denk dat het zoiets gaat worden inderdaad. Ondanks dat het een enorm bedrag is, en je je als club zijnde er financieel zo erg op vooruit gaat (je kan in principe 2 jaar CL mislopen om het zo maar even te stellen, is het sportief wel een enorme aderlating. Dan vind ik wel dat je er een echte knaller voor terug moet halen. Niveau Bergwijn. Ziyech zou fantastisch zijn maar kan me voorstellen dat hij het te vroeg vind na 2 jaartjes. Asensio schijnt een Nederlandse oma te hebben, misschien is hij wel te porren 😜

19 augustus 2022 om 14:41

90 miljoen voor Anthony is bizar. United is knetter gek.

19 augustus 2022 om 14:44

Klopt helemaal. Martinez en Antony die je kwijtraakt voor straks dik 160 miljoen. Het Erik ten Hag effect werkt nog steeds door in Amsterdam! Koekoek

19 augustus 2022 om 14:48

Denk dat het voor Ziyech te vroeg is om naar Ajax terug te gaan, mogelijk ook te hoog qua salaris als je de bedragen ziet die ze in Engeland betalen. Asensio had een Nederlandse moeder en heeft ook nog familie in Nederland. Denk niet dat hij hierheen wil komen koos jaren geleden ook al voor het Spaanse elftal.

19 augustus 2022 om 14:49

Heel erg zwak management van Ten Hag en hele zwakke scouting van United. Snap niet dat ze dit pikken bij United wat Ten Hag aan het doen is.

19 augustus 2022 om 14:52

Denk dat ze het intern gaat oplossen, ee zijn nu al teveel basiswaardige (voor de ED) spelers op de bank. Conceicao, Berghuis, Tadic en ook Kudus kunnen daar spelen. En mocht er nog een wonder gebeuren ook Ihatarren.

19 augustus 2022 om 14:55

Ik hoop dat als Slot in de toekomst vertrekt naar een mooie club in Engeland hij Feyenoord ook nog even een vriendendienst bewijst op deze manier. 90 mil voor Antony en 60? Voor Martinez. Dat noem ik nog eens goed zaken doen, als je niet voor Manu bent dan...

19 augustus 2022 om 14:58

@Oortao, In principe zou het handig zijn om Klaassen/Berghuis/Kudus te verkopen. 1 daar van. Het is imo net wat te druk. En ik kan me niet voorstellen dat Ajax niks gaat halen als het bijvoorbeeld 95 miljoen ontvangt voor Antony.

19 augustus 2022 om 15:23

Wel mooi dat het nu zwak management is omdat het schijnbaar spelers van Ajax betreft en we daar allemaal een bepaald gevoel bij hebben. Dit soort bedragen worden door topclubs gewoon uitgegeven aan spelers die ze echt willen hebben. Anthony is zo n speler die veel beter is dan sommige hier doen voorkomen, meest gekke is alleen dat dit soort bedragen nu eens vanuit een Nederlandse club komt.

90 miljoen is echt vele malen logischer voor een Anthony dan bv voor een Maguire. Dat je meer betaald omdat de nood hoog is dat is een veel gezien fenomeen bij zulke clubs.

19 augustus 2022 om 15:24

Eens hoor. Berghuis en Klaassen zijn ook niet de jongste meer en zullen zich niet echt meer ontwikkelen naar Europees topniveau. Ik zou hoe raar het ook klinkt afstand dan doen van Berghuis. Net iets teveel creatieve types in de selectie aanwezig, en Klaassen is meer een box2box en de motor die altijd blijft lopen. Bovendien ook mister 1-0.

19 augustus 2022 om 15:32

Nee hoor. natuurlijk kan hij ballen, maar er komt altijd weer een ander boven drijven
Bovendien staat zijn vervanger al klaar: Berghuis (gaal zal blij zijn) en Conceicao
En wie weet, wie weet Ihateren
Het verleden heeft dit immers bewezen
Ajax krijgt een nog betere naam in Zuid Amerika. Zijn oude club krijgt vast en zeker een percentage. Nog een reden om vanuit Zuid/Midden- America voor Ajax te kiezen
Balen?
Een klein beetje.
Hij doet zijn uierste best om hoger op te komen. Dit is de beloning

19 augustus 2022 om 15:39

Zo een onzin, als je echt wil presteren heb je kwaliteit nodig, in het veld en op de bank. Zie de "echte" topclubs van Europa.

19 augustus 2022 om 15:46

@psvchelseaboy De enige reden waarom je dit vindt is omdat je door je PSV-haatbrilletje aan het kijken bent.

19 augustus 2022 om 17:15

Haha gluubster wel ideaal inderdaad. Ten Hag met de kerst weer bij Ajax dan heeft hij toch mooi werk geleverd voor Ajax

19 augustus 2022 om 17:17

Haha gluubster wel ideaal inderdaad. Ten Hag met de kerst weer trainer bij Ajax dan heeft hij toch mooi werk verricht voor Ajax

19 augustus 2022 om 16:00

Denk dat het 80 miljoen met 10 a 15 miljoen aan bonussen gaat worden. Met bonussen die makkelijk te behalen zijn.

Dan doet Ajax, 2 meer dan hele goede zaken met United

19 augustus 2022 om 16:41

Denk ook dat je de 90 mln moet pakken. Met Tadic, Brobbey en Bergwijn staat er een prima voorhoede. En voor 90 mln kun je een prima vervanger halen lijkt me. antony is vrij blessuregevoelig dus als je het goed aanpakt gaat Ajax er ook nog op vooruit

19 augustus 2022 om 17:59

90 kan je moeilijk weigeren als Ajax zijnde, maar je hoeft niet te doen of je er sportief niet op achteruit als hij vertrekt. 20% over 70 miljoen en een bonk solidariteitbijdrage gaat bovendien naar Sao Paolo, daarmee ben je alvast 17,5 miljoen kwijt en waardige vervangers zijn ook onbetaalbaar in deze fase van de window.

19 augustus 2022 om 17:43

80 miljoen weigeren. Ik hoop niet dat dit een gevalletje Jorgensen wordt. 80 miljoen is imo meer dan de absolute jackpot

19 augustus 2022 om 18:04

Dat wordt het niet.

Jörgensson was een 1 dagsvliegs. Was gewoon verder matig.

Antony heeft veel kwaliteiten en laat dat ook op het hoogste niveau zien. Ook in de PL zal hij vaak zijn tegenstanders voorbij spelen.

En als hij wat minder wordt, komende jaren kan Ajax hem voor tussen de 40 en 50 mil verkopen (wat meer zijn waarde zou zijn), wat natuurlijk nog steeds veel geld is.

19 augustus 2022 om 18:10

Dan loop je dus nog steeds 30 tot 40 miljoen mis. Ik vind het onverantwoord om 80 miljoen te weigeren als Nederlandse club

Gewoon opstellen. Laat United maar 100 miljoen betalen en dan mooi Ziyech terug halen voor een miljoen of 20. Als ze niet meer willen betalen dan Antony nog 1 seizoen houden.

19 augustus 2022 om 14:31

Als ze hem niet opstellen zou het wel te maken hebben met angst voor een blessure. Trincao basis???

19 augustus 2022 om 14:32

Trincao? Speelt die nog?

19 augustus 2022 om 14:33

Wie is Trincao? Bedoel je Conceicao, die er helemaal nog niet klaar voor is?
Liever zie ik dan Tadic/bergwijn op rechts en Kudus op 10.

19 augustus 2022 om 14:33

Dan zal Ajax en/of Antony inderdaad wel bang zijn dat de transfer kan klappen op een blessure. Conceicao* lijkt me dan wel te gaan spelen of Schreuder moet voor Berghuis kiezen.

19 augustus 2022 om 14:34

Hahahahahaa ja bedoel conceicao geen idee hoe ik bij trincao kwam 😂

19 augustus 2022 om 14:34

Ik begrijp niet waarom berghuis dan niet gewoon op rechtsbuiten zou staan? Conceicao komt net kijken...

19 augustus 2022 om 14:34

Berghuis kan daar toch gewoon spelen?

19 augustus 2022 om 14:35

Tachtig miljoen weigeren is niet kinderachtig, wel terecht in mijn ogen maar een hoger bod moeten ze toch over gaan denken. Vond het al vreemd dat Schuurs nog werd ingebracht tegen Groningen. Ajax heeft de komst van Kaplan aangekondigd overigens.

19 augustus 2022 om 14:36

Bergwijn tadic berghuis met daarvoor brobbey is een prima aanval. Ajax moet die 80 miljoen gewoon pakken, denk aan Neres of Jorgensen etc. Ajax vindt altijd goede vervangers en Antony is absoluut een topper maar hij gaat sowieso een keer weg. Je hebt aanvallers genoeg nu gelukkig!

19 augustus 2022 om 14:37

@oigatinha: Waarom Kudus? De man die het zelfs op racisme gaat gooien dat hij niet mag spelen. Die gast heeft het bij mij helemaal verbruid (voor de weinige minuten die hij blessurevrij heeft gevoetbald). Ik zou of met Conceicao spelen of (misschien wel logischer) met Tadic, Brobbey en Bergwijn en Berghuis op 10. Klaassen en Berghuis staan bij Schreuder hoger in de pikorde dan Kudus. Edit: Oeps en schaam, ik zit inderdaad Kudus te verwarren met Bande.... Ik ga weekend vieren... Kudus heeft het wel gegooid op het feit dat hij vindt dat donkere mensen 2x zo hard moeten werken (vind ik ook niet zo chique), maar dat bedoelde ik inderdaad niet.

19 augustus 2022 om 14:37

Berghuis vind ik al sinds eind vorig seizoen een stuk minder spelen als aan het begin. Conceicao is toch de beoogde vervanger van antony? Waarom hem dan geen kans geven. Het is niet dat ze tegen een wereld tegenstander spelen ofzo.

19 augustus 2022 om 14:43

@4ever4ajax; Kudus die het op racisme gooit ? Wellicht heb ik iets gemist, maar bedoel je Bande niet ?

19 augustus 2022 om 14:51

@4Ever4Ajax, dat argument hoor nu voor het eerst, van jou. Heb je een bron? Zoals ik het zie is Kudus nog behoorlijk bescheiden.

Voetballend is hij een van de, zo niet, meest talentvolle spelers. Krijgt absurd weinig kansen terwijl hij het in de voorbereiding goed deed. Nu krijgt hij maar slechts (letterlijk) minuten de tijd, maar werkt dan hard, is vaak ook nog bepalend. Om vervolgens doodleuk weer op de bank geplaatst te worden. Maar zeuren heb ik hem nog nooit horen doen.

19 augustus 2022 om 14:52

Kudus racisme??? Niets van mee gekregen. Kudus speelde aardig in de voorbereiding. Kan op 10 (niet verder naar achter). Berghuis of Klaassen zou ook kunnen. Ik zie persoonlijk liever Kudus die het voor zijn blessures goed deed. Maar er zijn er meer die een kans verdienen. Conceicao ben ik nog niet kapot van. Laag rendement. Moet nog veel leren. Gooi er maar in als de stand dat toe laat.

19 augustus 2022 om 14:53

Ik heb Kudus ook nooit erover gehoord. Als hij hem verwart met Bandé is het misschien beter om even rustig in een hoekje te gaan zitten.

19 augustus 2022 om 15:41

Hier is een rectificatie wel op zijn plaats denk ik, 4ever4ajax. Zoiets heeft Kudus echt nog nooit gezegd. Je bent klaarblijkelijk in de war met Bande, die wel zulke onzin uitkraamde na zijn overgang naar NK Istra. In de trant van "racisme? Ik heb het nooit openlijk ervaren, maar ik heb er wel aan gedacht, ja." Kwalijke uitspraken van hem, maar heeft niets met Kudus te maken.

19 augustus 2022 om 15:45

Er was een insta post van Kudus na de invalbeurt van 3 minuten tegen Fortuna die ging over dat mensen met een andere huidskleur 2x zo hard moeten werken etc. Het is maar hoe je het interpreteert want het was een tekst van een nummer ofzo.

19 augustus 2022 om 17:07

@Sanderk: hey, al erg lang niet op jou gereageerd, alles kits?

Dat Bande eraan gedacht heeft in een tijdperk waarin je platgewalst wordt met de term "rascisme" is niet kwalijk toch? Eenieder vreet wat hij gevoerd krijgt, zo simpel is het nu eenmaal. Hij zegt er toch ook bij dat hij het niet openlijk zo heeft ervaren. Ik vind persoonlijk die uitspraak niet zo kwalijk. Wellicht bedoelde je het echter anders.

19 augustus 2022 om 18:18

@Gluub/ Hey kerel, ja zeker, met jou ook?

Kwalijk is inderdaad een groot woord maar vond dat wel een rare suggestie van hem toen. Zeggen dat je het niet ervaren hebt maar het toch openlijk afvragen. Verder met je eens dat het niet al te boeiend was hoor. Bande is er vanwege zijn blessure en kwaliteit niet meer aan te pas gekomen, dat heeft verder niets met zijn afkomst te maken uiteraard.

19 augustus 2022 om 14:32

Waarom gewoon opstellen als je aangeeft dat hij voor 100 miljoen weg mag. Dan het risico lopen op een blessure en kan je fluiten naar een mega bedrag. 80 miljoen is mijn inziens al absurd veel.

19 augustus 2022 om 14:33

Er wordt hier wel met enige zekerheid steeds geroepen dat Ziyech opgehaald wordt, wie zegt dat hij nu alweer terug wil naar Ajax? Ik heb dat nog nergens gelezen.

19 augustus 2022 om 14:39

Dat niet alleen, ze moeten het ook helemaal niet willen. Hij moest en zou naar een topclub omdat die te goed werd voor ajax. Laat hem dan ook maar lekker in ze top competitie bij ze topclub op die topbank zitten. We hebben hem ook helemaal niet meer nodig.

19 augustus 2022 om 14:42

Ik kan mij ook niet voorstellen dat hij nu alweer terug wil. Ik neem aan dat hij nog wel enige bewijsdrang heeft om te slagen in het buitenland.

19 augustus 2022 om 14:54

Ikbenjouniet, jij bent overdreven rancuneus. Je kunt het hem toch niet kwalijk nemen dat hij zo hoog mogelijk wil komen. Dan moet je het hem ook kwalijk nemen dat hij van Twente naar Ajax ging. Of überhaupt elke speler die zijn amateurclub verlaat voor een BVO.

19 augustus 2022 om 15:19

Ik wilde dit precies net typen. Mensen gaan er zomaar vanuit dat Ziyech wel even terug wilt keren terwijl hij nog niet eens zo heel lang weg is. Slaat helemaal nergens op.

19 augustus 2022 om 15:40

Toch gaan er steeds meer geruchten rond dat hij terugkeert. Heeft een erg sterke band met Schreuder en met het WK voor de deur wil hij ook garantie op speeltijd.

19 augustus 2022 om 16:42

Mag hopen dat ziyech in tegenstelling tot bergwijn wel de handschoen oppakt en gaat voor het hoogst mogelijke en niet terug gaat naar de e.d. de weg vd minste weerstand.

19 augustus 2022 om 16:45

Waarom heeft iedereen het nu plotseling over Ziyech. Is een compleet andere speler. Als je voor 90 mln kunt shoppen zijn er wel andere spelers. Ik zou eerder voor een Depay gaan of zo.

19 augustus 2022 om 17:07

Ziyech is nu onderwerp van de dag, omdat hij onderwerp van de dag is. Ook buitenlandse bronnen hebben het over een terugkeer van Ziyech naar Ajax. Of het waar is en of beide partijen er goed aan doen is een 2e, maar er zijn volop geruchten en dus heeft men het erover.

20 augustus 2022 om 06:00

@Lunny, je kon aan alles zien dat ziyech het nooit zou gaan maken in engeland, hij is niet snel genoeg voor de vleugel, te wisselvallig voor de 10, en over elke andere positie hoeven we het niet te hebben natuurlijk. Mensen hebben een iets te mooi beeld bij deze jongen en vergeten vaak dat die bij akac eigenlijk maar 1 seizoen echt too is geweest. Daarbij is het helemaal niet erg als spelers hoger op willen en dat begrijp ik ook zeker. Alleen omdat meneer niet gelaagd is in engeland zouden wij hem maar meteen met open armen terug moeten halen? Daar ben ik niet van. Persoonlijk denk ik dat hij naar italie zou moeten gaan en bij een team als roma/napolie als een pirlo moet spelen, compeseert zijn snelheid en dan kan die met passen blijven strooien en word ze vele balverlies opgevangen door echte bekers.

19 augustus 2022 om 14:33

Beetje onrealistisch he, wel 100 miljoen voor Antony willen vangen en dan denk om Ziyech voor zo'n fooitje op te pikken. Ook hij heeft nog een contract tot 2025 bij Chelsea, die zal toch op zn minst een miljoen of 35 moeten kosten lijkt me. Bovendien zie ik Hakim echt nog niet terugkeren naar de ED, maar dat terzijde. Wat mij betreft houdt Ajax gewoon de poot stijf, we hebben al 5 basiskrachten verkocht en hebben ook zonder verdere verkopen een positieve transferbalans van 30 miljoen. Antony is volgend jaar aan de beurt, United gaat maar mooi voor Carrasco ofzo!

19 augustus 2022 om 14:36

Ook voor 40 miljoen zou Ajax Ziyech moeten kopen als hij terug wil. Dan heb je direct weer een topper op die positie waarvan je weet dat hij in het systeem past.

19 augustus 2022 om 14:38

Ze zijn Ziyech liever kwijt dan rijk. Zelfde verhaal als bij Werner, die Leipzig voor 20 miljoen terug heeft gekocht

19 augustus 2022 om 14:46

Vergeet niet dat er een WK aan komt deze winter. Als er een moment is waarop spelers bereid zijn een stapje terug te doen om aan spelen toe te komen dan is het nu wel. Ik zou Ziyech juist nu tijdelijk terug zien komen om vervolgens het WK te spelen en alsnog naar de juiste club te verkassen.

19 augustus 2022 om 14:53

Dat zou belachelijk zijn. Ziyech hebben we ook helemaal niet nodig.

19 augustus 2022 om 16:39

Ik vind Ziyech een geweldenaar. Maar wel een compleet ander type dan Antony. En vind het voor Ajax wel beter als je daar iemand hebt met heel veel snelheid. Geloof ook dat het te vroeg is voor Ziyech om terug te keren, maar zou het natuurlijk wel mooi vinden. Vooralsnog hoop ik vooral dag Antony nog een jaar blijft, en fit blijft en een sterk WK speelt, dan wordt hij nooit minder waard.

19 augustus 2022 om 14:34

Ziyech voor 20, lol. Dan had ie al lang bij Milan gezeten. Chelsea is ook niet achterlijk, die zien straks de tweede Ajax speler voor veel te veel geld vertrekken dus die zullen lekker de jackpot vragen voor Ziyech.

19 augustus 2022 om 14:39

Werner kochten ze voor 55 miljoen en verkochten ze weer terug voor 20 miljoen. Werner is jonger, kostte meer en speelde vaker dan Ziyech, dus zie Ziyech heus wel op te halen zijn voor een miljoen of 25.

19 augustus 2022 om 16:30

Misschien. Maar dan zou ik niet snappen waarom hij nu nog niet bij Milan zit. Die hadden echt interesse en hadden zo’n bedragje ook nog wel op kunnen hoesten.

19 augustus 2022 om 17:10

Misschien werd Milan niet concreet of twijfelt Ziyech zelf. Ziyech heeft al eens gezegd enkel ja te zeggen als hij helemaal overtuigd is, voornamelijk gebaseerd op zijn gevoel. Dat Milan meer salaris biedt dan Ajax hoeft niet bepalend te zijn voor hem (om een voorbeeld te noemen).

19 augustus 2022 om 14:34

Ziyech terughalen? Net alsof Ziyech nu terugwilt? Uiteraard is het niet onmogelijk, maar waar heeft Ziyech aangegeven nu terug te willen keren?

19 augustus 2022 om 14:37

Ziyech heeft in meerdere interviews ooit aangegeven terug te willen naar Amsterdam. Er lag zelfs een afspraak met Overmars: vijf jaar ballen in London en daarna terug naar Amsterdam. Benieuwd of hij na 2,5 jaar al terug wil.

19 augustus 2022 om 14:43

@janter

Ik verwacht ook niet dat Ziyech nu al terug wilt keren naar Amsterdam, die zal zat andere opties hebben waar hij ook nog naartoe kan. Vooral omdat hij moest en zou vertrekken toentertijd.

Er zijn echter flink wat Ajacieden die denken dat Ajax het walhalla is voor elke voetballer en iedereen met hangende pootjes (terug) naar Amsterdam komt.

19 augustus 2022 om 14:50

@jjr12; als je het wat meer objectief kunt bekijken dan zou je ook kunnen zeggen dat Ziyech ook weet dat hij bij Ajax gewoon speelt en daarmee zijn plek voor het WK veilig stelt. Daarnaast kan hij bij Ajax zijn oude spel weer laten zien en kan hij in no time weer een mooie transfer maken.
Bij iedere andere club is het maar weer afwachten of hij gaat spelen. Denk dat we beiden wel weten dat hij bij Ajax zal spelen als Antony vertrekt toch ?
Heeft op zich niet zo veel met een onrealistische blik van Ajacieden te maken denk ik.

19 augustus 2022 om 15:04

Ziyech blijft gewoon cashen bij Chelsea, gaat zn contract uitdienen zonder veel te spelen. hij kan ook nergens terecht waar hij én goed salaris krijgt én veel speelt

19 augustus 2022 om 15:23

@jjr12,

Dat is vooral omdat Ajax gewoon een prachtige club is voor spelers die het in de top of absolute subtop niet redden.
Ajax hangt aan die subtop, met goede spelers en een goed jaar, kunnen ze zomaar midden in die subtop terecht komen.

Is dus wel logisch dat er vanuit word gegaan.
Welke Ajacied heb je ooit horen zeggen dat iedereen met hangende pootjes terugkomt?

Als we dachten dat Ajax het Walhalla is voor elke voetballer, dan hadden we wel gepraat over het aantrekken van Kevin de Bruijne, Virgil van Dijk, Lionel Messi, Kylian Mbappe, of Erling Braut Haaland.

19 augustus 2022 om 15:49

Scirea, is Ajax niet de club waar hij goed verdient en veel speelt? 4 miljoen per jaar is niet niks toch?

19 augustus 2022 om 16:56

@Suarez 7; onze Luisito zei ook ooit zoiets. Ziyech is denk ik een hele eerlijke jongen en een man van zijn woord, maar ook hij kan zich toch eens vergissen wat niet erg is.

Dat Ziyech ooit terugkeert kan best, maar ik doelde op nu… dat ie nu terugkeert. Had ik wat beter kunnen formuleren.

Kortom, zie hem nog wel voor zijn kans willen gaan om ook succesvol te zijn in een topcompetitie. Ik kan hem geen ongelijk geven, want het kan zeker bij jongens met trots als een soort ‘degradatie’ aanvoelen om terug te keren naar Ajax en met name de ED.

19 augustus 2022 om 14:36

Ziyech gaat echt niet terug. Die gast heeft tot z’n 27e in de eredivisie gespeeld, die wilt z’n topjaren in de topcompetities doorbrengen. Ik snap echt niet waarom het Ziyech balletje zo vaak wordt opgegooid. Denk je nou echt dat hij terug wilt? ja hij moet/wilt spelen maar dat kan ook in een topcompetitie

19 augustus 2022 om 14:39

Of het realistisch is dat Ziyech terug zou willen, ben ik het helemaal met je eens (denk inderdaad een onhaalbare kaart). Maar dat je niet snapt waarom 'het Ziyech balletje zo vaak wordt opgegooid', vind ik dan weer gek van jou. Die man kan zo fantastisch voetballen en heeft een speciale band met zowel Ajax als vooral met Schreuder.

19 augustus 2022 om 14:42

Als die man zo fantastisch kan ballen waarom speelt hij dan niet? Ik heb echt het gevoel dat mensen teveel in het sentiment blijven zitten van zijn (eigenlijk) 1 heel erg goede seizoen.

19 augustus 2022 om 14:43

Ziyech en Ajax is toch gewoon een gouden combinatie gebleken? Tel daarbij op dat Schreuder zijn favoriete trainer is en dat hij bij Chelsea niet echt uit de verf komt en ik zie niet in waarom Ziyech niet voor Ajax zou willen spelen. Er is ook geen serieuze club voor hem gekomen deze zomer, dus waarschijnlijk heeft hij nu weer zo'n seizoen met 15 basisplekken en 15 invalbeurten.

19 augustus 2022 om 14:46

Zo fantastisch voetballen, én is voor ‘slechts’ 20 miljoen op te halen.. Iets in deze combinatie is vreemd. Als hij echt zo goed is, hadden er al meer clubs dat geld over gehad. Ziyech is een prima voetballer, begrijp me niet verkeerd, maar komt in de top niet aan spelen toe. Voor de eredivisie ga je geen spelers van 20 miljoen + kopen

19 augustus 2022 om 14:49

Vooral de band met Schreuder zou weleens voor een doorbraak kunnen zorgen. Ajax staat gewoon heel sterk in deze onderhandelingen en kunnen het dusdanig rekken om te kijken of een speler van het kaliber Ziyech beschikbaar is. Zo niet, kan Antony gewoon blijven. Het enige risico dat je dan loopt is een mokkende speler in je selectie.

19 augustus 2022 om 15:44

@4Ever4Ajax ik vind het gek dat het balletje zo vaak wordt opgegooid omdat het niet realistisch is. Ik doel niet op kwaliteit. Anders kunnen we net zo goed ook Messi gaan proberen naar Amsterdam te halen

19 augustus 2022 om 15:45

Ik verwacht niet zozeer direct een mokkende speler, Antony heeft zeer recent nog in een interview uitgesproken dat hij en zijn familie uitstekend op hun plek zijn in Amsterdam en dat hij met veel plezier bij Ajax voetbalt. Tuurlijk is de PL een mooie stap maar instappen bij United op dit moment (minstens twee jaar geen CL, meer druk dan bij welke club ook ter wereld misschien wel) is verre van een gespreid bedje in ieder geval. Zeker met oog op het WK en zijn kansen op speeltijd daar is een laatste jaar Ajax voor hem persoonlijk zelfs de beste keuze denk ik. Nu is hij na Raphina gewoon de tweede keuze op rechts bij de Selecao, kom je in Manchester op de bank kun je weleens een plekje zakken in de pikorde (en dus vrijwel geen minuten maken).

19 augustus 2022 om 15:49

Mokken is wrs maar tijdelijk omdat de speler wil spelen voor het wk. Heeft ie met mokken alleen zichzelf

19 augustus 2022 om 15:28

En vervolgens met een niet gemotiveerde speler zitten, die het jaar erop voor 30 miljoen de deur uit loopt.
80 miljoen is bekans de marktwaarde van de hele eredivisie muv Ajax, psv en Feyenoord.

19 augustus 2022 om 16:40

Ja en dan een blessure en je mogelijk inkomsten te zien verdampen. Ajax mag geen nee zeggen tegen meer dan 80 miljoen. Dat is pure zelfkastijding. Je gaat er nooit meer voor krijgen dan die gekke ten Hag, die er nog een paar weken zit, ervoor geeft. En dan een hele goede keeper gaan halen, of toch nog even Cilissen overhalen en 5 miljoen aan NEC cadeau doen.

19 augustus 2022 om 16:48

Helemaal met je eens. antony is een prima speler maar 90 mln is gewoon veel te veel. Daar moet je hem voor laten gaan. als Ajax voor 90 mln kan shoppen kunnen ze toch wel een gelijkwaardige speler halen? Zo goed is ie nu ook weer niet. En ook nog erg blessuregevoelig. Misschien Ronaldo, Depay, of weet ik veel maar met Tadic, Brobbey en Bergwijn staat er ook een prima voorhoede

19 augustus 2022 om 16:54

Ja inderdaad, en voor 85 is hij zelfs de duurste speler tot nu toe deze transferzomer. Een speelse jongen uit de eredivisie! Zie liever een goede keeper komen trouwens.

19 augustus 2022 om 17:10

Sorry maar jullie zijn echt het spoor bijster, 100 miljoen en dan Ziyech voor 20 halen… Lijkt me ook niet dat Ziyech zijn buitenlandse avontuur nu al weer op wil geven voor potjes tegen Emmen en RKC.

19 augustus 2022 om 18:02

Voor dat salaris op de bank zitten tegen Fulham of je stuk lopen tegen RKC en Emmen voor de helft van dat geld

Dit zou de volgende miskoop zijn voor United. Antony is een goeie speler, maar (nog) niet van het niveau dat United hoort na te streven. Vorig seizoen toen Ajax niet goed draaide was Antony ook onzichtbaar. Bij een niet goed draaiend United zal die het verschil ook niet gaan maken. Zit je straks met een speler van 80 miljoen die je ook niet verder gaat brengen. United betaalt voor Europese subtop bedragen alsof het wereldtoppers zijn. Puur omdat grotendeels de wereldtop niet meer naar United wilt.

19 augustus 2022 om 14:33

Eens, een Anthony gaat ManU niet redden. De Engelse competitie is naar mijn idee te zwaar voor hem. Hoop dat hij bij ajax blijft want daar is hij erg nuttig. Als ze echter met zulke bedragen komen is er weinig keuze vrees ik.

19 augustus 2022 om 15:00

"de Engelse competitie is naar mijn idee te zwaar voor hem." - De Italiaanse competitie was te zwaar voor De Ligt, de Spaanse was te moeilijk voor Frenkie maar ook Luuk de Jong, PSV was van een veel te hoog niveau voor Veerman...zulke uitspraken doen jullie zwartkijkers altijd en zeer voorbarig want straks als de transfer ineens wel rond is en de man presteert in de PL, dan moet je weer toegeven dat je het misschien toch verkeerd had gezien en dan moet ik weer eigenwijs gaan doen dat ik dit allang dacht.

19 augustus 2022 om 15:04

Anthony was inderdaad onzichtbaar toen Ajax slecht draaide. Hij was namelijk langdurig geblesseerd. En daarbij hadden wij een grabbelaar in de goal genaamd Onana, waardoor we punten verspeelden. Lag niet echt aan het team. Dus oneens met jouw statement

19 augustus 2022 om 15:08

Mooie vergelijkingen. Heb het echt over de PL en dat is een andere competitie. Ben normaal niet echt een zwartkijker maar Antony bij een slap United zie ik als een slechte stap. Frenkie en De Ligt had ik zeker wel van verwacht dat ze zouden slagen en dat heeft Matthijs zeker gedaan en Frenkie ook, zij het in wat mindere mate. Antony zie ik gewoon niet slagen in de PL, omdat de competitie te fysiek is en het niveau echt wel een stuk hoger ligt en je constant moet presteren. Combineer dit met een uitermate slecht United en je hebt een missie die gedoemd is om te falen.

19 augustus 2022 om 15:08

Of je spint het zo dat je onderbouwdt dat Ziyech en Donny wel geslaagd zijn ...

19 augustus 2022 om 15:13

Luuk de jong was toch ook geflopt in spanje heeft buiten de halve finale en finale niks gepresteerd. Frenkie is ook gewoon matig geweest voor Barca tot misschien de laatste 2 wedstrijden. Kijk naar van de beek en ziyech. Er zijn genoeg voorbeelden dat het ook gewoon met anthony fout kan aflopen

19 augustus 2022 om 15:38

@ergi: Luuk is niet mislukt bij Barcelona. En hoor wat je zegt: buiten de finale niks gepresteerd...dan piek je toch op de juiste momenten?
@njfromvol: Ja, dat is het halflege glas. Ziyech lijkt niet te slagen bij Chelsea inderdaad, Donny zit nog bij United dus daar weiger ik nu al dat stempel op te plakken. Ziyech zou er goed aan doen naar een club te gaan waarbij de coach iets meer op zijn hand is. Dat kan in Spanje, Engeland en Duitsland maar anders komt hij maar lekker terug hoor. Maar als hij dat laatste doet, dan zal hij een bittere smaak aan de PL over hebben gehouden en dan is hij inderdaad niet geslaagd.

19 augustus 2022 om 15:59

@myvision
Ziyech vind ik zo / zo. Niet echt mislukt, want hij heeft goede momenten gekend, maar ook geen absoluut succes zodat hij weg mag. Donny is echt een ander verhaal. Ik denk dat we nog een half jaartje moeten afwachten of hij onder ETH het beter gaat doen, maar dan is het rapport wel definitief hoor.

19 augustus 2022 om 16:17

@NJ: helemaal eens. Denk dat Ziyech echt de verkeerde club heeft gekozen, maar dat is natuurlijk wel een beetje zijn eigen schuld. En Donny helemaal eens verder.

19 augustus 2022 om 16:34

Frenkie is niks bijzonders bij Barcelona, Ziyech is een bankspeler bij Chelsea. Alleen de Ligt doet het redelijk. Antony doet het leuk tegen eredivisieclubs en een uit vorm dortmund, dit betekent echter niet dat hij in de PL mee zou kunnen.

19 augustus 2022 om 16:56

Maar Dortmund was ineens weer in vorm zodat ze 2e werden in de Bundesliga of was dat gewoon het niveauverschil met Ajax misschien? En Frenkie is juist wél het bijzondere bij Barca, die mag daar blijkbaar niet weg maar moet wel een salarisverlaging slikken. En De Ligt deed het redelijk in 117 potjes? Dat was gewoon onbetwiste basisspeler na een moeilijke start.

19 augustus 2022 om 17:21

@Myvision: kan mij vaak erg goed vinden in je reacties maar hier heb ik toch een paar puntjes omdat het vrijdag is:

1. Dortmund ging keihard onderuit tegen Rangers later in het seizoen. We hebben kunnen zien dat Rangers verre van een wonderploeg is. Ajax heeft veel mooie Europese wedstrijden afgeleverd afgelopen seizoenen, op papier is het tweeluik tegen Dortmund er ook 1. Maar kom op, je zag toch zelf ook wel dat die ploeg er geen houtje touwtje van bakte.

2. "dan moet je weer toegeven dat je het misschien toch verkeerd had gezien en dan moet ik weer eigenwijs gaan doen dat ik dit allang dacht." Dit is natuurlijk onzin wat je zegt. Zoiets werkt twee kanten op. Als jij het misschien verkeerd had gezien dan moeten wij weer eigenwijs gaan doen dat wij allang dachten dat hij zou mislukken. Voila, omgedraaid.

19 augustus 2022 om 14:34

Voor de korte termijn idd. Je hebt meer nodig. Ik snap niet waarom ze Ziyech niet halen. Stukken goedkoper.

19 augustus 2022 om 14:35

Je bent niet goed als je niet ziet wat een ongelofelijke potentie deze speler heeft. Snelheid, dreiging, felheid. Precies wat Man United nu nodig heeft. En dan met Casimero en zijn strijdlust kan het zomaar omslaan daar. Het is niet zo dat de spelers van United koekenbakkers zijn. Beetje pit en vertrouwen kan een hoop doen.

19 augustus 2022 om 14:39

Giannini. 'potentie'. Ja daar heeft United op het moment niks aan. Er moeten nu gewoon spelers komen die er direct staan. Zolang Antony de eredivisie nog niet kapot kan spelen, is hij nog ver van het kaliber dat United nodig heeft. Ik zie hem het daar niet redden. Vooral niet met dat prijskaartje waar je dan toch binnenkomt als de ster die het voorin allemaal moet laten zien.

19 augustus 2022 om 14:42

Hartstikke leuk en aardig die potentie. Maar dat hadden Rashford en Martial ook. Kijk nu eens. Daarbij heeft Antony in 57 wedstrijden in de Eredivisie, 18 doelpunten gescoord. Is geen enkel seizoen boven de 9 doelpunten uitgekomen in de Eredivisie. Ja, hij heeft potentie, maar nog niet klaar voor United.

19 augustus 2022 om 14:47

@Ducktaildo. United moet zich juist gaan focussen op jonge talentvolle spelers. United bevindt zich nu in hetzelfde dal als Arsenal. Echter heeft Arsenal nu een onwijs talentvolle selectie die komende jaren volop meedoen voor de top 4. Ik vind 80 miljoen voor een 30-jarige Casemiro dus ook niet handig, omdat die over 5 jaar toch vervangen moet worden.

19 augustus 2022 om 14:51

Walcott16. United moet zich momenteel eerst focussen op spelers die direct het verschil maken. En de jonge talentvolle spelers eerder scouten dan nu kopen voor 80 miljoen. Speelt Antony 2 zaad wedstrijden dan begint het publiek al te morren omdat die 80 miljoen heeft gekost. De fans willen directe toppers zien en niet spelers met potentie voor 80 miljoen.

19 augustus 2022 om 14:57

Spelers die direct het verschil maken spelen al bij topclubs en gaan niet snel naar United. De aantrekkingskracht die de club vroeger had hebben ze niet meer. United gaat niet binnen één jaar weer volop meespelen in de top, maar ze moeten juist op de lange termijn denken. Spelers als Antony passen perfect bij die lange termijn visie.

19 augustus 2022 om 16:06

Spelera die direct het verschil maken zijn bijna niet haalbaar. Dan ga je dus verder kijken en lijkt het me slim om jonge talentvolle spelers te halen die kunnen doorgroeien. Dt is Antony, maar niet voor 80 of 100 mln. Denk dat United beter in de vijver kan vissen waar Arsenal en Spurs uit vissen als directe versterkingen niet haalbaar zijn

19 augustus 2022 om 14:36

Nogal een onzinnige reactie. Toen Ajax echt niet draaide, was Antony helemaal niet aanwezig.

19 augustus 2022 om 14:48

Ajax stopte met swingen rond midden februari (vanaf Willem II), Antony raakte geblesseerd in april. Dus dat klopt niet wat je zegt Suarez. Hij heeft vijf wedstrijden in die periode gespeeld waarin Ajax niet echt lekker ging, daarin twee assists en een goal.
Dat gezegd hebbende, Ajax speelde juist het beste toen Antony amper goalbijdrages had; in de eerste 20 speelrondes was hij bij slechts acht goals betrokken, terwijl Ajax er toen al 50 had gescoord.

19 augustus 2022 om 14:36

Oneens. Antony is een enorme verbetering tov Elanga, Rashford en zelfs Sancho. Ik zie Antony wel slagen in de PL met zijn snelheid, dribbels, etc.

19 augustus 2022 om 14:43

Het verschil echter met bijv. Sancho, is dat hij de BL aan flarden schoot, iets wat Antony niet lukt in de ED.

19 augustus 2022 om 14:48

Maar wat is er nog over van de Sancho die de BL aan flarden schoot? Juist. Helemaal niks.

19 augustus 2022 om 15:04

En bij United speelt hij helemaal niets klaar ,

19 augustus 2022 om 15:24

Wat heb jij gedronken vandaag? Antony beter dan Sancho? Antony die in 2 jaar eredivisie een handjevol goals heeft gescoord?

19 augustus 2022 om 15:35

Rubentje13, jij kijkt je zeker alleen blind op statistieken? Ik kijk wekelijks naar United en Ajax en Antony is toch een stuk dreigender en bepalender dan Sancho. Sancho vond ik bij Dortmund geweldig, maar er lijkt niets meer van over te zijn helaas. En ik geloof wel dat Antony dit seizoen een stuk meer goals gaat scoren dus ik hecht weinig waarde aan afgelopen 2 jaar.

19 augustus 2022 om 16:08

Haha Eredivisie vs Premier League. De beste ploeg vd competitie vs een kwakkelende subtop ploeg. Komop man

19 augustus 2022 om 16:36

alle 3 de spelers die je noemt zijn beter dan Antony, Elanga is een talent dat nog uit de verf gaat komen. Rashford is hopeloos uit vorm. Maar sancho doet het prima en heeft zeker meer potentie dan Antony.

19 augustus 2022 om 14:40

@ducktaildo: Misschien eerst even checken voordat je iets doms gaat typen hier. Toen we niet lekker draaiden, was Antony geblesseerd. Ok, dan kan je misschien letterlijk gelijk hebben (hij was niet zichtbaar op het veld omdat hij er niet stond), maar dat bedoelde je vast niet hiermee.

19 augustus 2022 om 14:45

4ever4Ajax. Ook vorig seizoen waren er wedstrijden dat het bij Ajax niet liep en toen stond hij een beetje zichzelf vast te lopen op rechtsbuiten. Tegen Benfica maakte hij ook het verschil hé? Of type ik dan weer iets doms?

19 augustus 2022 om 14:55

Dus hij speelt tegen Benfica niet goed en daarmee wil jij je punt bewijzen? Dus als Messi in z'n hoogtij-dagen een wedstrijd niet goed speelde (daar heeft hij er meerdere van gehad, logischerwijs), is hij ook maar een pannenkoek? Wat een hoop gezwets en slechte onderbouwing zeg. Ik zou je pc uitzetten en alvast weekend gaan vieren, proost!

19 augustus 2022 om 15:31

4Ever4Ajax. Ik pak er even een wedstrijd uit. Maar zo zijn er nog wel meer wedstrijden hoor. Jij mag het een hoop gezwets vinden en mij betichten van iets doms te typen, maar als ik met een tweeluik kom waarin die het verschil had moeten maken is het weer niet goed? Vooralsnog heeft die nog geen 1 seizoen de eredivisie kapot gespeeld en had hij naast goeie wedstrijden ook gewoon matige. Ik zag niet dat hij er niks van kan, maar gewoon dat die op dit moment niet goed genoeg is voor United en vooral niet met zo'n prijskaartje. Welke aankoop van United is de afgelopen 5 jaar nou echt geslaagd? En dan denk jij dat Antony het wel even gaat lukken? En je vergelijking met Messi raakt kant noch wal, dus vraag mij af wie er beter zijn pc kan afsluiten😉

19 augustus 2022 om 15:38

@ducktaildo: Ik zeg volgens mij helemaal niets over Antony icm Man Utd, je een na laatste zin begrijp ik dan ook niet. Dat jij de Messi-vergelijking niet begrijpt, ligt aan jou hoor. Als je daar denkt dat ik Antony met Messi wil vergelijken, raad ik je zeker aan om lekker een biertje te gaan drinken. Nou eigenlijk, misschien moet ik dat ook maar doen. Heb al genoeg gewerkt vandaag

19 augustus 2022 om 16:47

welk van de twee beneficia wedstrijden. De tweede wedstrijd was hij wel degelijk lekker bezig, zoals het grootste deel van Ajax op onana na. Het was echt meer dat Haller en Tadic te slap afwerkte dan dat Antony niet functioneerde. Ajax is in dat twee luik ten ons gegaan aan persoonlijke foute.eigen goal Haller, dom indribbelen en balverlies Timber en volledig mistastte bij een corner door Onana. Drie tegensgoals die nou niet echt ontstaan zijn uit goede aanvallen van de tegenstander.

19 augustus 2022 om 14:49

Zeg het maar Ducktildo, welke spelers moet United dan wel halen in jouw ogen? Roeptoeteren kan iedereen maar kom eens met wat namen die zich al veel meer bewezen hebben en stukken beter zijn dan Antony?

19 augustus 2022 om 14:54

Hennie79. Wat heeft dit te maken met 80 miljoen betalen voor Antony waarvan ik vind dat die niet het verschil gaat maken? Ik zou eerder niemand halen dan 80 miljoen voor Antony betalen. Ik vind het gewoon te duur voor een Europese subtopper.

19 augustus 2022 om 14:52

Voor Antony's ontwikkeling zou het sowieso beter zijn om nog een jaartje bij Ajax te blijven en de ED aan gort te schieten, kijkend naar zijn rendement heeft hij dat tot op heden nog zeker niet gedaan. En dan is de stap naar de PL en in het bijzonder United wel een hele grote. Maar vanuit Ajax perspectief echt waanzinnig als straks blijkt dat je tegen de 150 miljoen hebt kunnen pakken voor Martinez en Antony. Dan verdient Ten Hag gewoon een standbeeld voor de hoofdingang van de Arena, niemand anders die zo gek zou zijn geweest. Moet een heerlijke tijd zijn als je nu Ajacied bent

19 augustus 2022 om 16:49

Als antony zou goed is als de ajacieden hier willen doen geloven dan is een extra jaar ajax een jaar van stilstand. De man is volgens velen de e.d. ontgroeid en die paar cl wedstrijden gaan dan het verschil ook niet maken. Rare opmerking dat ie nog moet blijven lijkt me.

19 augustus 2022 om 14:53

“Vorig seizoen toen Ajax niet goed draaide was hij ook onzichtbaar”. Gek he, hij had een blessure en kin enige tijd niet spelen. Juist die periode liep het absoluut niet bij Ajax, juist omdat ze zijn drive op rechts moesten missen en niet konden opvullen. ETH is juist om die reden met twee spitsen gaan spelen. Maar, letterlijk genomen heb je dus gelijk dat hij die periode onzichtbaar was op het veld.

19 augustus 2022 om 14:56

Ik hoop dat ze dat ook denken bij United, want dan blijft hij lekker bij Ajax. Maar wat voorbarig weer van je door het als een feit dat brengen dat Antony en een miskoop is en niet van het niveau is van United moet nastreven. United is op dit moment lang niet van het niveau van Ajax. Qua competitie is het een stap vooruit naar de PL, maar United zal pas gaan draaien als er frivole spelers als Antony bij zouden komen. En daarvoor betaal je nou eenmaal de hoofdprijs. Maar types als jij brengen zulke transfers altijd als onmogelijk.

19 augustus 2022 om 15:11

80M voor Antony is inderdaad vrij bizar. Maar ken jij een betere optie als linksbenige vleugelaanvaller? Ik niet.

19 augustus 2022 om 16:42

Hoezo volgende miskoop. Dat weet je toch helemaal niet.

Wat moet United dan halen?? Een verwende Neymar bijvoorbeeld.
Ook zo'n speler zal onzichtbaar zijn bij een niet draaiend team. Dat is overal zo.

Als ren Hag er een goed draaiend team van kan maken en doen wat hij van ze vraagt, is ook antony van waarde.

Welke speler was er onser ten Hag bij Ajax een uitschieter toen ze net de CL finale miste? Collectief stond het erg goed. Waar iedereen gelijk was en wist wat die wel en niet moest doen.

Een Rashford in deze vorm gaat ze ook niet verder helpen. Elanga moet het nog maar waar maken.
Zie in Antony wel meer in menig andere buiten speler. Daarbij is die nog jong. En als die jaren bij United blijft, is dit uiteindelijk een goede koop geweest.

19 augustus 2022 om 16:45

Eth tekent zijn 'doodvonnis' met een dergelijke transfer. Paniek voetbal tot en met.

Dat wordt lastig zonder Antony. De selectie is toch al minder dan die van PSV dus elke speler telt.

19 augustus 2022 om 14:33

Vind je dat echt, of ben je uit op aandacht? Tuurlijk heeft psv op een aantal posities echte toppers rondlopen waar Ajax wat zwakker is, maar ik denk dat als je alles naast elkaar zet Ajax echt wel een betere selectie heeft..Edit: dan heb ik het met name over dat Ajax achterin wat zwak is, al hebben ze nu die nieuwe rechtsback die zichzelf mag gaan bewijzen. Bassey zal zichzelf vast in de basis spelen waardoor de verdediging al een boost krijgt in kracht en lengte

19 augustus 2022 om 14:38

Nu komt Ajax ook nog met het bericht dat ze de jonge Kaplan hebben gecontracteerd, imo een versterking!

19 augustus 2022 om 14:40Ik vind dat echt. De beoogde basiself van ajax vind ik sterker dan die van PSV. De reserves echter...

Benitez/drommel/waterman
Mwene/teze/hoever
Ramalho/boscali
Obispo/branthwaite
Mauro/max/oppegard/lucassen
Sangare/guitierez
Veerman/ginkel
Simons/til
Maduweke/saibari/bakayoko
Jong/vinicius/savio
Gakpo/vertessen

Pasveer/gorter/stekelnburg
Sanchez/rensch/klaiber/regeer
Timber/magallan
Bassey/pierie
Blind/wijndal/baas
Alvares/Fitz-Jim
Taylor/berghuis
Kudus/klaassen
Bergwijn/conceicao
Brobby/lucca
Tadic/univar

Dat is toch geen verdediging met Magallan en Pierie? Badmintonner Fitz-Jim op een fysiek zware positie? Vergelijk de backups van PSV en Ajax en vertel mij waar ik mis zit.

En die reserves ga je nodig hebben met CL en een WK. Brobby hangt ook twijfels aan wat betreft fitheid, conditie en blessures (nog steeds jammer dat we de Jong niet gehaald hebben voor 3M. Die levert in de eredivisie).

19 augustus 2022 om 14:42

Vond eigenlijk alleen de keeper beduidend beter maar na dinsdag toch even een slag om de arm of dit zo’n zekerheid is. Verder hebben ze een aantal spelers die gelijkwaardig zijn aan degene op hun positie bij Ajax zoals Gakpo en Sangare. PSV heeft een sterk team maar de gehele selectie is niet zo breed. Denk dat hij uit is op aandacht.

19 augustus 2022 om 14:44

Alsof zij ooit gaan spelen... Pierie en Magallan mogen misschien 5 minuten spelen tegen een rkc bij 4-0 voorsprong. Net Kaplan binnengehaald. Op het middenveld momenteel ook overvloed aan keuzes.

19 augustus 2022 om 14:45

Op welke posities vind jij PSV betere spelers hebben dan Ajax? Dit is een oprechte vraag, geen provocatie.

Als je het aan mij vraagt zijn de meeste posities wel gelijkwaardig ingevuld. De aanval van PSV is sterk, maar wat mij betreft (iets) minder sterk dan die van Ajax. Het middenveld is mij om het even en de verdediging vind ik ook wel om het even. Of naja, het is nog even afwachten hoe die nieuwe rechtsback het gaat doen. Ik ga niet roepen dat Pasveer en Benitez gelijkwaardig zijn, maar het is voor komend seizoen gewoon prima ingevuld en ze zullen elkaar ook niet ontlopen. Benitez heeft nog een carrière voor zich en heeft het goed gedaan in Frankrijk, terwijl Pasveer de laatste jaren zijn hoogste niveau heeft aangetikt. Als Pasveer 10 jaar jonger zou zijn en evengoed presteren, zouden velen positiever over hem zijn.

Het wordt een spannende competitie waarbij het waarschijnlijk opnieuw tussen Ajax en PSV gaat.

19 augustus 2022 om 14:48

Wat zeurt iedereen over aandacht? ik ben gewoon oprecht bezorgd. Als er een paar weg vallen (en met CL en een WK en een blessuregevoelige Brobby is dat niet ondenkbaar), val je enorm terug. Dan komt iedereen met Sangare en Bergwijn, maar ik heb het niet over de basiself, maar over de gehele selectie. Kijk eens naar de namen van de reserves bij Ajax en PSV. PSV stelt nog steeds een goed elftal op, Ajax zit alleen ok op het middenveld.
Basiself: Ajax sterker. Backups: PSV sterker.

19 augustus 2022 om 14:51

De beste man begrijpt niet dat spelers op meer posities uit de voeten kunnen. Zo lijkt het net of Pierie dicht tegen een basisplek aanzit, tja dan ziet het er slecht uit. Realiteit is dat je zondag onder meer Klaassen, Berghuis en Kudus op de bank hebt. Kaplan is gehaald en Sanchez en Bassey zijn erbij, reken maar dat Magallan een plekje krijgt naast Pierie, op de tribune.

19 augustus 2022 om 14:53

Ik denk dat er wel meer mogelijkheden zijn. Rensch kun je ook als cv of als linksback gebruiken. Veel spelers zijn multifunctioneel. Regeer kan ook op het middenveld. Ook komt er elke winter weer een jonge speler uit de jeugd bij.verder denk ik dat als Antony gaat er nog iemand bijkomt. Verder vind ik dat Ajax gewoon breder is geworden vergeleken met vorig jaar toen de selectie echt te dun was....

19 augustus 2022 om 14:56

@ oigatinha. Voorin heb je (los van Antony) bergwijn en Tadic die op meerdere posities uit de voeten kunnen, daarnaast brobbey in de spits en conceicao en berghuis die op rechts kunnen. Tadic kan bij wegvallen brobbey in de spits om lucca die nog niks heeft bewezen even buiten de discussie te houden.Achterin: op linksback kunnen blind, wijndal en bassey spelen. Links centraal blind, bassey en kaplan. Rechts centraal Timber, waar je als t moet alvarez kan zetten. Rechts heb je dan Sanchez en Rensch. Nu laat ik alle spelers die imo qua niveau er ver onder zitten weg, maar alsnog is Ajax prima bezet in die linies. Snap je punt dus niet zo eerlijk gezegd

19 augustus 2022 om 14:57

@oigatinha
Kaplan is net al vastgelegd met je Magallan en Pierie. Als je bijdehand wilt zijn moet je wel op de hoogte blijven.

19 augustus 2022 om 14:59

@manodedios ik heb het naturlijk over het seizoen, niet over 1 wedstrijd komende zondag. En natuurlijk kun je met spelers gaan schuiven. Maar daarmee geef je dus toe dat de selectie niet breed is. Dat je dus een kern hebt van 15 spelers en wat daar achter komt gebruik je liever niet, maar je gaat met die 15 schuiven. Precies mijn punt. Se selectie is helemaal niet zo breed. Na Klaassen, Berghuis en Kudus val je enorm terug in kwaliteit. PSV heeft een schaduwmiddenveld met Guiteriez, Til en Ginkel. Ervaring zat. Ook veel meer ervaring in de voorhoede en achterin. Onze schaduwvoorhoede heeft anderhalve eredivisiewedstrijdervaring. Tweede seizoenshelft hebben we kunnen zien hoe moeizaam het ging toen er een paar weg vielen.
ik vergelijk gewoon de schaduwelftallen en moet toch echt concluderen dat die van PSV een stuk beter is.

19 augustus 2022 om 15:03

Cherry picking 🍒 als Luuk de Jong geblesseerd raakt doet psv evengoed een jas uit.

19 augustus 2022 om 15:04

Rensch is een CV achter timber, blind centraal ipv Pierie natuurlijk. Wat een gek rijtje plaats je nou weer haha

19 augustus 2022 om 15:08

ik zie elke reageerder met het verhaal komen dat die en die speler daar en daar kan spelen.iedereen schuift dus met een paar spelers en zet ze op meerdere posities neer. Dat is dus precies mijn punt. De selectie is niet zo sterk als je enkel met de zelfde spelers gaat schuiven. Je hebt er een stuk of 16. daarna wordt het rap minder. PSV stelt met hun reserves een eredivisiewaardig elftal op. Dat lukt Ajax niet.
Maar ik begrijp dat niemand dat zo ziet en dat schuiven jullie oplossing is. Volgens mij is dat in het verleden slecht bevallen als er een paar weg vallen. Hopelijk hoeven we er niet achter te gaan komen.

19 augustus 2022 om 15:09

Haha zeggen dat Ajax voldoende middenvelders heeft om vervolgens als argument voor je standpunt te zeggen dat psv een goed schaduwmiddenveld heeft. Daarnaast zeg je dat de schaduwvoorhoede van Ajax amper eredivisieervaring heeft, maar hoe zit t dan met een Saibari, Bakayoko en Savio?

19 augustus 2022 om 15:17

@oigatinha, dat mag jij vinden. Het lijkt me prachtig als je voor iedere positie twee toppers hebt, maar realistisch is het natuurlijk niet. zo zal als Bergwijn eraf gaat altijd Tadic naar links verschuiven. dat klinkt dan toch net wat anders dan Conceicao. overigens heb je Antony maar vast verkocht en Bergwijn op rechts gezet? tja zonder Gakpo is de spoeling bij psv ook wat dunner, maar die zijn nog niet verkocht als mocht dat gebeuren zal er ook weer vervanging komen toch? je presenteert het een beetje alsof er maar dit hoeft te gebeuren en Ajax staat met fitz jim en pierie in de basis. maar als je alle talenten niet meerekent het Ajax in mijn ogen 17 basis waardige spelers. zie alleen een keepers probleem.

19 augustus 2022 om 15:20

Rb en rcv: Timber, Rensch, Regeer en Sanchez.

Lb en lcv: Blind, Bassey, Wijndal en Kaplan

Magallan Pierie en Klaiber gaan normaal gesproken dus nooit spelen.

Defensie is dus prima

Aanval:

Buitenspelers: Tadic, Bergwijn, Berghuis, die nieuwe Portugees waarvan ik de naam niet kan typen.
Spits: Brobbey en Lucca. Evt ook nog in te vullen door tadic of Bergwijn.


Ik zie het probleem niet zo eerlijk gezegd. Elke positie is in principe gewoon prima dubbel bezet. En als 3e keuze voldoet de jeugd als dat noodzakelijk is.

19 augustus 2022 om 15:33

@oigatinha; toen je begon over Magallan, Pierie en Fitz-Jim ben ik gestopt je post serieus te nemen. Dat zijn toch niet de backups waarvan je verwacht dat ze ook echt gaan spelen ?

19 augustus 2022 om 16:44

@Appel1004, elke positie behalve onder de lat. Dat moet prioriteit nummer 1 zijn voor volgend jaar, misschien zelfs eerder.

19 augustus 2022 om 16:52

Schuiven met spelers zoals men met frenkie en donny doet waardoor men gaat klagen dat ze nooit op de juiste positie gebruikt worden....zeg t maar.

19 augustus 2022 om 17:03

@oigatinha, wat een onzin. Je kern bestaat makkelijk uit 16 spelers als het niet meer is. Wekelijks mogen internationals bij Ajax gaan banken. Dat kan PSV geeneens misschien zeggen. Sterker nog, ik vermoed dat de Jong zijn status als international verliest als Brobbey zo doorgaat. Brengt een stuk meer dynamiek zowel als basisspeler als invaller. De jong kan beter en meer gevaar stichten met het hoofd, maar 100% dat elke tegenstander helemaal gestoord wordt zodra er een lange peer naar voren wordt geven met Brobbey in de punt en dank ook nog een depay en bergwijn daarbij in de buurt. Op de counter worden dat ook slachtpartijen en fysiek doen die drie echt niet onder voor 99% van de spelers. Helemaal dat schaduw elftallen vergelijken. Reinste onzin. Je kijkt naar derde en vierde keuzes. Doe dat eens bij PSV. De enige plek die zwak bezet is, is de vervanging van alvarez. Maar dat geldt net zo hard voor Sangere. Guti is eem goede aanvulling op Sangere, maar het is allang duidelijk dat hij geen goede een op een vervanging is van Sangere.

19 augustus 2022 om 14:37

Alleen Benitez, Veerman en Sangaré zouden bij Ajax in de basis staan. Ajax heeft een betere en vooral veel bredere selectie dan die van PSV.

19 augustus 2022 om 14:44

De selectie bedoel ik dan, niet de beoogde basiself. Die vind ik van Ajax beter. De reserves echter... Zie de lijst hierboven. PSV zet gewoon een eredivisiewaardig elftal op met hun reserves terwijl Ajax het moet doen met Pierie, Magallan en Fitz-Jim.

19 augustus 2022 om 14:55

Dat denk ik niet. Benitez heeft me nog niet overtuigd, hij heeft nog geen een clean sheet. Alvarez is echt beter dan Sangare en Veerman is altijd zo wisselvallig. Ik denk dat hij snel voorbijgestoken zal worden door Taylor.....

19 augustus 2022 om 15:05

@messibazoer
Luuk de Jong is natuurlijk een veel betere spits dan wat Ajax heeft.
Ik heb liever Gakpo dan Tadic in het spel wat PSV speelt.
Als Mauro zijn niveau van afgelopen seizoen haalde dan heb ik hem liever dan Wijndal, omdat hij verdedigend sterker is (wijndal is aanvallend natuurlijk sterker). Mwene ten opzichte van Rensch of een onbewezen Mexicaan lijkt me ook duidelijk.
De enige spelers die ik van Ajax in de basis zou zetten met het spel dat PSV speelt zijn;
Timber i.p.v. Teze, Berghuis/kudus/tadic op CAM i.p.v. Xavi/til en Antony i.p.v. Saibari/bakayoko.

19 augustus 2022 om 15:07

Want de reserves van PSV zijn zo goed? Maak jij maar een basiswaardig reserve elftal van PSV

19 augustus 2022 om 15:14

De vrijdagmiddag borrel is al begonnen zie ik. Heb tegen Rangers zitten kijken maar er schoten een aantal psv'ers gewoon vrije ballen over de zijlijn. Vond het er maar matig uitzien. PSV heeft de wedstrijden tegen Ajax, Monaco en Rangers het goed gedaan door hun sterke koopkracht in de 16. Dat verbloemd veel. Ik vind het in ieder geval voetballend gezien niet zo veel.

19 augustus 2022 om 15:14

@oigatinha: Vorige ED wedstrijd waren de invallers bij Ajax o.a. Klaassen, Berghuis en Kudus. Lekker populair om de 3e keus RCV (magallan) en LCV (pierie) te noemen om je punt te maken, maar dat slaat helemaal nergens op natuurlijk. Als het overigens geen 4e keus is want ook Rensch is van oorsprong een linker centrale verdediger, die zie ik daar nog liever invallen als de hele achterhoede geblesseerd omvalt dan Kik Pierie.

19 augustus 2022 om 16:49

@yamiown Luuk de Jong is een goede spits met zeer specifieke kwaliteiten, goud waard voor psv hoor. maar ik zou hem absoluut never ever willen ruilen voor Brobbey. Dat is voor mij de beste aankoop van Ajax dit jaar. Enige zwakte die ik bij hem zie is zijn blessuregevoeligheid. Maar heerlijke speler om 60 minuten mee te laten doen, dat is vaak genoeg voor hem om effectief te zijn en zal niet klagen dat hij gewisseld wordt. Lijkt ook alleen maar beter te worden.

19 augustus 2022 om 16:54

Veerman zal altijd basis staan bij ajax. En Taylor die hem voorbij gaat....goei spul gebruikte gij

19 augustus 2022 om 17:15

veerman zou echt niet zomaar basis staan bij Ajax.

Weigeren, is verdomd lastig op te vangen in de CL.
Eredivisie geloof ik nog wel.

Ik ga er vanuit dat vervangers op een lijstje staan, maar of ze komen en succesvol zijn is altijd de vraag.

Manutd wil naast Casemiro ook nog deze Anthony kopen?? Pff dat zijn echt wel goede transfers als dat allemaal lukt. Het zal bij Manutd misschien niet meteen na 1 seizoen perfect lopen maar neem even 3 seizoenen de tijd en dan kan Ten Hag echt wel iets opbouwen. Mooie tijd om Manutd fan te zijn. Echt de hele wereld wordt zowat gelinkt aan jullie. Ik ben benieuwd wat die Amerikanen gaan doen want dat het chaos is in Manutd kan iedereen zien

19 augustus 2022 om 15:55

Vgm hebben de meeste fans alles behalve een mooie tijd. Daarbij word iedereen gelinkt ja, aan MU. Maar wie is er nou daadwerkelijk gekomen. En de helft van de spelers, moet je niet eens willen zien spelen bij MU.

19 augustus 2022 om 16:10

Mooie tijd om Unites fan te zijn? Haha komop

Tja, begint zo allemaal wel erg dichtbij een vertrek te komen. Las ook al uit betrouwbare bronnen dat 'ie aan het muiten is.. (twitter: @hamstelaar)

19 augustus 2022 om 14:37

Wie is deze Hamstelaar eigenlijk? Ik lees zijn naam de laatste tijd vaker. Ik heb geen twitter. Iemand meer info?

19 augustus 2022 om 14:51

Ik heb eerlijk gezegd ook geen flauw idee, maar heb 'em momenteel erg hoog zitten m.b.t. nieuwtjes binnen Ajax. Wist ook als een vd weinigen correct te melden dat de contractverlenging puur nog werd uitgesteld voor het overvliegen van zijn Timber zijn oma en zat ook met de zojuist aangekondigde aankoop Kaplan er al erg vroeg bij.

Na de wedstrijd tegen Groningen gaf Antony een interview dat hij het naar zijn zin heeft.
Hij zag ook de puinhoop bij Manchester United.
Ik denk dat hij beter af is bij Ajax en jaartje knallen in de Champions League en Real Madrid staat voor hem in de rij!!

Poot stijf houden en alleen verkopen boven de 100mil. Zo last minute spelers kwijtraken is waardeloos, zeker omdat je dan nog iemand in je team moet passen en je Europees gewoon weer wil gaan presteren. De voorste 4 die we nu hebben is fantastisch.

19 augustus 2022 om 14:59

Helemaal mee eens. Ik denk ook dat Manchester United echt boven de 100 miljoen moeten bieden willen ze Antony halen. Als hij tenminste nog wil, want het is al jaren een puinhoop bij Manchester United. Ik vind het altijd jammer als een Ajaxspeler naar Manchester United of Tottenham Hotspurs gaat. Het is dan altijd negatief voor hun carriere.

19 augustus 2022 om 15:25

Naar spurs ging toch best prima? Vertonghen en Eriksen hebben het daar goed gedaan. Alderweireld ook al kwam die daar met een omweg

22 augustus 2022 om 08:48

Ik vind het geen fijne club omdat het een eindstation lijkt. Niemand kan er meer vandaan. De Spurs is een subtopper, terwijl je hoopt dat de spelers kunnen doorgroeien naar een hoger niveau....

19 augustus 2022 om 15:38

Blijft toch bizar de ontwikkeling. dat je als Ajax supporter nu 80 mil kan weigeren. dit had niemand 6 jaar geleden verwacht.

Ik hoop dat Feyenoord en psv ook steeds stapjes blijven maken plus op de achtergrond az en twente. wat een leuke competitie hebben we dan met al dat beschikbare geld.

Dit is wat mij betreft niet push-meldingwaardig. Helemaal omdat het nergens bevestigd is. Verder benieuwd of het doorgaat. Kan het me niet voorstellen.

19 augustus 2022 om 14:34

Romano is doorgaans een zeer betrouwbare bron dus ik vind dit wel een bericht waardig. Belangrijk transfernieuws is een van de weinige zaken die echt een pushmelding nodig hebben.

19 augustus 2022 om 14:44

Romano is geen bron. Die jat ook gewoon dingen die Verweij zegt en die plaatst hij dan op zijn twitter. Hij plukt gewoon overal wat weg. Zal wel wat ingangen hebben maar die man zegt ook zoveel wat niet klopt.

19 augustus 2022 om 14:39

Vandaag niet op de training

19 augustus 2022 om 18:09

Dat is al extra informatie. Echter kreeg ik de melding toen de tweet van Romano letterlijk het 'artikel' was met "snel meer" erbij. Ik zit er niet op te wachten om voor dit soort triviale berichten op Twitter een melding te krijgen en kan het ook niet uitschakelen. Ondanks dat is dit natuurlijk wel een interessant verhaal nu met alle extra informatie erbij. Vraag me af of Ajax een hogere prijs wél pakt. Hoop toch dat ze dat doen. Je hebt genoeg aanvallers en ook zonder Antony moet je kampioen kunnen worden.

Ik kan me daar toch wel iets van voorstellen.
80 miljoen is gewoon een bak geld hoor en deze transfermarkt nagenoeg nog niet betaald is.
Hem houden kan goed uitpakken dat hij nog duurder wordt maar het kan ook de andere kant op gaan.
Ben benieuwd hoe deze af gaat lopen.

Buiten Salaris zou ik niet weten waarom hij naar Man u zou willen. Je gaat EL spelen en komt in een team wat totaal niet draait.

19 augustus 2022 om 14:37

Maar salaris is natuurlijk wel een ding. Hij kan waarschijnlijk een contract tekenen ter waarde van iets van 50 miljoen. Dat is wel iets om serieus te overwegen toch?

19 augustus 2022 om 14:40

Tuurlijk hoor tis een bak met geld. Maar als ik iedereen moet geloven hier kan dat volgend jaar nog veel meer zijn dus soms even wachten dan

Ik snap wel dat Ajax Antony wilt behouden. Nu is het te laat voor een goede vervanger en volgend jaar kan hij ook gewoon 80 mil opleveren. Of heeft hij vanaf aankomende zomer een 2 of minder x jaar contact? Want dan is het gevaarlijk om nu “nee” te zeggen.
Antony is de enige bij Ajax waarvan ik durf te zeggen dat hij er meteen staat bij z’n nieuwe club i.t.t eerder namen Donny,Martinez etc. Dus dan vind ik 90 mil een hoge maar uit te leggen vraagprijs

Lekker laten gaan dan. Als we er 90 miljoen voor kunnen krijgen, gewoon een goede vervanger halen voor circa 20. Je winst nemen en eventueel nog een goede keeper halen.

Ik ben bang dat Antony toch nog zal vertrekken. Hij lijkt me wel het type dat een transfer koste wat kost zal proberen door te drukken. Het zou wel een enorme aderlating zijn, zeker voor de CL-duels

Hoop dat Ajax blijft weigeren, en ze uit paniek Gakpo halen voor 60 miljoen. Het bedrag dat Anthony eigenlijk max. waard is.

Gewoon voor 80 miljoen verkopen en voor 30 miljoen Ziyech ophalen. Je gaat er dan echt niet op achteruit, vooral niet omdat de aanval nu zo sterk bezet is.

80 mil weigeren is absurd.
Ja Ajax heeft al verkocht veel.
Maar 80 mil ga ja nooit krijgen meer.
Als RVC moet je ingrijpen dit afwijzen onverantwoord.
Je kan zoveel meer met dat geld doen.
Prima vervangers halen.

19 augustus 2022 om 14:38

wel risico dat je ontevreden speler houd die dan niet meer alles wil geven.

19 augustus 2022 om 14:43

Antony is helemaal niet ontevreden! Wat een bullshit verhaal uit de media is dat. Kust verdomme na elke goal zo'n beetje het logo, of wijst er in ieder geval naar. Zag ie er tegen Groningen ontevreden uit? Nee hoor. Daarnaast bij Ajax in de CL spelen en om prijzen in NL of bij ManU in de EL en subtop PL, da's ook wel een verschil. Je wilt toch liever voor de prijzen spelen

19 augustus 2022 om 14:49Antony heeft vorige week nog aangegeven dat hij dolgelukkig is is bij Ajax. Wat komt dat komt maar ontevreden? Nee hoor.


En 80 miljoen of houden en knallen in de CL wat uiteindelijk meer geld op gaat leveren. Dan kan je hem volgend seizoen altijd nog voor 60 miljoen verkopen.

19 augustus 2022 om 16:43

Soccerfan

Hoelang volg je al voetbal als ik vragen mag? Je weet hopelijk wel dat dat soort uitspraken geen drol betekenen.

19 augustus 2022 om 16:48

Antony heeft aangegeven graag maar United te willen Soccerfan, accepteer het gewoon, je vorige reacties dat het onzin was is niet goed uitgekomen, geef het maar gewoon toe.

Ik zou eerst als Ajax even polsen of Chelsea/Ziyech zitten te wachten op een verhuur van 1 seizoen. Als je namelijk Anthony voor meer dan 80 miljoen kan verkopen moet je dat echt doen. Maar als je Ziyech dan ook nog eens een jaar kan huren ga je er in mijn ogen niet eens heel erg op achteruit al is het dan wel een hele andere invulling. Plus Ziyech kan misschien wel een goede invloed op een Ihatarren hebben.

Ajax moet zijn hand niet overspelen. 80 miljoen is bizar veel geld. Terecht dat de RvC en directie van Ajax hier goed over nadenken. Als Antony zwaar geblesseerd raakt hebben ze helemaal niets in Amsterdam.

Blijf verbaasd als ik al die reacties zie met niet verkopen, 100 mln vragen etc.

Natuurlijk zie ik hem graag blijven in het Ajax shirt. Maar 80! miljoen is bizar veel geld!
Met een goede scouting, moet je toch wel weer voor relatief weinig een vervanger kunnen halen?

Ja, die zal iets minder zijn dan Anthony, maar 80 miljoen weigeren is financieel gezien toch niet te doen?

Je kan altijd nog met een voorhoede Tadic - Brobbey - Bergwijn spelen.
Geef de jeugd de kans!

Investeer die 80 miljoen in jonge talenten zoals bij bijvoorbeeld een Martinez.

19 augustus 2022 om 14:41

Want? De cl dekt al een hoop financiën . Antony kan je op n later moment ook voor 80 verkopen. Oftewel financieel is het niet noodzakelijk. Welke jeugd? Unuvar nog te licht bevonden, Ihatarren is maar afwachten en Conceicao is eerder op langere termijn.

19 augustus 2022 om 15:28

CL speel je toch al? Dus die miljoenen komen al binnen.

Bij neres ook al eens 50 miljoen laten lopen. Als Nederlandse club moet je juist uit transfersommen je geld halen.

Laat Unuvar maar vaker invallen, goed voor zijn ontwikkeling.

19 augustus 2022 om 15:53

Ik bedoel ook op lange termijn CL, nu we Portugal voorbij lijken te zijn kan Ajax ook n jaar 2e worden en alsnog groepsfase CL in. Daarnaast Antony is al n belangrijke kracht bij Brazilië, dus hij zal mee naar t WK gaan, plus nieuw seizoen CL, zijn waarde zal dus om en nabij gelijk blijven. Dat was bij Neres wezenlijk anders!

19 augustus 2022 om 15:54

CL speel je toch al? Dus die miljoenen komen al binnen.

Bij neres ook al eens 50 miljoen laten lopen. Als Nederlandse club moet je juist uit transfersommen je geld halen.

Laat Unuvar maar vaker invallen, goed voor zijn ontwikkeling.

Ik snap niet waarom Ajax hem niet verkoopt voor die 80 wat ze bieden.
Ik vindt het van de gekke oke Anthony is een leuke voetballer maar in mijn ogen absoluut geen 80 miljoen waard

19 augustus 2022 om 14:54

Hoe vaak moet nog gezegd worden dat het om meerdere dingen gaat dan alleen het voetballende gedeelte. Voor Ajax is hij een van de meest belangrijke spelers. Het is al bijna eind augustus. Hij is wel degelijk dat geld waard als je kijkt naar het belang van Ajax op dit moment. Mensen kijken altijd alleen maar naar het voetballende gedeelte maar er komt meer bij kijken he. CL prestaties levert ook vele vele miljoenen op. Daar heeft Ajax hem ook bij nodig. Dan kan Man Utd 80 miljoen bieden maar die CL prestaties zijn meer waard uiteindelijk.

19 augustus 2022 om 15:06

In jou ogen misschien maar niet in mijn ogen.
Dan moet een Timber het dubbele opleveren dan want die speelt het hele seizoen constant tot goed en is ook een belangrijke speler.
Ik vindt het simpelweg teveel geld voor een speler in de eredivisie, nu nog maar afwachten of ze het waard zijn

19 augustus 2022 om 15:31

Misschien wijzen ze het wel af omdat ze verwachten dat Man U, aangezien ze wanhopig zijn, nog meer gaat bieden. 🤷‍♀️

ManU is in paniek. Dus gewoon 100 exc bonussen en niet in debiel lange termijnen. Niets minder! Een zak geld heb ik nog nooit zien scoren zei Cruijff, Antony heb ik wel zien scoren. Met de aanval Bergwijn-Brobbey-Antony rol je elke verdediging in de eredivisie op. Ook in de cl met die aanval kom je n heel eind. Als ie in cl goed speelt en op t wk ook dan zal je nog steeds 80-100 mil kunnen vragen.

19 augustus 2022 om 14:50

Wat wil Antony zelf? Straks zit je opgescheept met een teleurgestelde speler en Tachtig miljoen is echt bizar veel geld voor een speler uit de eredivisie.

19 augustus 2022 om 15:20

Lijkt mij geen heel ontevreden speler. Wijst naar t logo na elke goal. Maar ik lees net op Twitter dat de gesprekken om Ziyech terug te halen al bezig zijn. Als je Antony voor 80-100 kan verkopen en Hakim kan huren met optie koop (dat is wat er nu rondgaat), dan kan je ook nog een topkeeper binnenhalen en is de selectie echt compleet, misschien nog een buitenkans cvm maar dat is het dan ook wel. Het liefst zie ik Antony blijven maar zie ook wel in dan 80-100 mil bijna niet te weigeren is hoor.

Misschien kan iemand nog de discussie starten of hij het waard is en of zijn statistieken de 80-100 miljoen rechtvaardigen....lijkt me wel interessante discussie eigenlijk.

19 augustus 2022 om 14:45

Of een statistiek met ballen op de hak aannemen zo rondom de middenlijn

19 augustus 2022 om 15:33

Denk dat Antony met die statistiek ver bovenaan staat. 😉

Vandaag ook niet op de training, dat lijkt me een voorzichtig antwoord op de vraag of hij dit weekend meespeelt.

19 augustus 2022 om 15:10

Conceiã£â§ã£â£o was ook niet op de training. Wat zegt dat dan? Niks toch?
Spelers kunnen ook binnen trainen. Lichte pijntjes bijv...

Ik zou gieren als Antony vandaag filmpjes aan het opnemen is voor een verlenging van zn contract......
Zou typisch Ajax zijn die timing.... haha

19 augustus 2022 om 15:16

Ik ben voor

En uiteraard kan er prima een andere reden zijn zoals een pijntje, maar de timing is dan wel erg toevallig/onwaarschijnlijk

19 augustus 2022 om 16:46

Hamstelaar heeft al aangegeven dat Antony niet zijn contract gaan verlengen en zijn zinnen heeft gezet op een vertrek.

19 augustus 2022 om 16:49

Soccerfan, En ik ga gieren als hij wel daadwerkelijk naar United gaat door dat jij jezelf goed voor paal hebt gezet

Wat ben ik toch trots op mijn club die straks gewoon een speler voor 80 tot 100 miljoen euro verkoopt. Ajax is de trots van Nederland en laat al jaren zien hoe je als Nederlandse club uit de Micky Mouse League succesvol kan zijn in de Eredivisie door degelijk transferbeleid te voeren. Er staat geen maat meer op Ajax en dat resulteert in een afstand tot de overige clubs in Nederland die alsmaar groter wordt. Ajax heeft op dit moment zoveel aanzien in de wereld dat ook toptalenten uit Zuid-Amerika maar al te graag voor het grote Ajax zouden willen spelen. Er wordt een onvergetelijke toekomst gecreëerd in Amsterdam. Zoals ze in Mokum zeggen: For the Future!

19 augustus 2022 om 14:45

Flink staaltje zelfverheerlijking en ja, Ajax doet het inderdaad uitstekend. Je gaat echter voorbij aan de ideale omstandigheden. Denk je bijvoorbeeld dat Ajax zo was geweest als het in pakweg een plaatsje als Emmen had gelegen? Denk je dat je dan een JC Arena tot je beschikking had gekregen? Dat je al die supporters in de omgeving Amsterdam had? Nee, natuurlijk niet. Dat is uiteindelijk het fundament. Geografie en historie. Dat neemt overigens niet weg dat Ajax dit seizoen erg veel rendement uit die voorkeurspositie haalt. Dat is gewoon knap, maar ik vind het altijd grappig als supporters met zelfverheerlijking aan komen zetten. Ze kloppen nog net zichzelf niet op de borst. Dit is overigens van toepassing op elke Nederlandse relevante club. De potentie begint bij geografische ligging en het daarbij behorende draagvlak. Wat daarmee gebeurt, dat is vervolgens aan de beleidsbepalers.

Die jongen moet gewoon nog een jaar blijven. Als hij nu vertrekt naar dit Manchester United, gaat het denk ik echt niet goed. Ronaldo slijten ze niet meer, dus die gaat dan sowieso aanvalsleider worden. Als je dan kijkt hoe lastig Rashford en Sancho het hebben, dan gaat Antony werkelijk niets veranderen. Z'n rendement is nog zeker niet daar waar het moet zijn om op dat niveau te excelleren en de omstandigheden zijn verre van ideaal bij United. Afgaande op z'n cijfers is hij zeker nog niet uitgeleerd bij Ajax.

19 augustus 2022 om 14:47

Als Ajax de kans heeft om hem voor 80-100 miljoen te verkopen moeten ze dat meteen doen. Of het voor zijn carriere beter is maakt niet uit, dat is zijn beslissing. Omgekeerd zal Antony ook niet als eerste aan Ajax denken als hij een transfer kan maken.
Het is gewoon een asociale bak met geld die Ajax gewoon niet kan laten liggen. Hij kan leuk voetballen, heeft heus wel meerwaarde, maar het is geen uitzonderlijk talent.

19 augustus 2022 om 14:50

Natuurlijk. Vanuit de positie van Ajax ben je gek als je dat afwijst. Geen enkele andere club gaat momenteel ook maar enigszins zoiets betalen en de kans is klein dat een club het in de toekomst wel gaat doen.

Dan weet je dus voldoende! Ajax gaat cashen voor hem. Berghuis zal zijn plaats wel innemen want die moet je ook nog tevreden houden. En het kampioenschap zal een stap verder weg zijn.

19 augustus 2022 om 14:49

Mua, Berghuis kan ook prima 8 goals en 3 assists weerleggen. Die gaat daar waarschijnlijk overheen. Ook een Berghuis houdt wel 2 spelers bezig. Het aanblijven of vertrekken van Antony gaat denk ik geen groot verschil zijn. Natuurlijk is Antony in ontwikkeling en de kans is redelijk groot dat hij het dit seizoen beter gaat doen, maar voor Ajax draait het er niet om hoeveel doelpunten ze maken. Vorig jaar hadden ze 98 doelpunten voor en slechts 19 tegen. Voor Ajax gaat het om die wedstrijden dat ze niet scherp zijn en uiteraard de onderlinge duels tegen de top 5.

19 augustus 2022 om 14:58

Zie jij Berghuis weleens uitblinken in topwedstrijden? Berghuis heeft te weinig snelheid, weinig diepgang en technische hoogstandjes voor een vleugelspeler. Berghuis is wel een goede passer en een speler met overzicht.

Tegenstanders doen het in hun broek voor Antony (zeker als de samba erin zit) en bij Berghuis is dat beduidend minder. Zit je kort/bovenop Berghuis, dan zien je 'm de hele wedstrijd niet.

19 augustus 2022 om 15:01

Er zijn ook wedstrijden dat iemand bovenop Antony zat en dat je hem de hele wedstrijd niet zag. Niet eens in de topwedstrijden. Antony is een leuke speler die je niet wegdoet voor 20-40 miljoen. Maar deze bedragen zijn echt uitzonderlijk voor een speler van zijn kaliber.

19 augustus 2022 om 15:09

Klopt, hij blijft een vleugelspeler hé. Dus uiterst grillig. Maar met hem in de gelederen is de kans op succes wel een stuk groter.

Eens 80 miljoen is verschrikkelijk veel geld. Stel dat je het niet doen, volgende zomer kan hij bij een zakkende transfermarkt nog steeds 50 miljoen opleveren en dat is ook veel geld. Hiermee pak je ook een behoorlijke boekwinst op hem en heeft hij je wellicht weer een kampioenschap dus CL bezorgd.

Anderzijds kun je je nu tevreden stellen met 80 miljoen, maar als iedereen aan het downgraden is, kun je ook upgraden. Wie weet is hij na een goed jaar bij Ajax en een WK wel 110 miljoen waard... Dan heb je 30 laten lopen....

Hoe dan ook een lastige situatie en ik begrijp dat de RVC eerst denkt aan cashen!

Gewoon poot stijf houden en niet verkopen. Na volgend seizoen is hij waarschijnlijk nog meer waard, en dit seizoen niet nog een sterspeler verkopen. Dan zeg je tegen je supporters, bekijk het maar, wij gaan lekker nu voor de centjes. Met alle gevolgen van dien.

Antony, is toch geen speler die United nu beter zou gaan maken? Helemaal als je 80M betaald moet hij er direct staan, en op dit moment gaat dat echt niet gebeuren.United moet eerste een goeie CM kopen naast Casemiro, en een RB, als ik hun was zou ik pas volgend seizoen aanvallend versterking zoeken, of goedkopere alternatieven zoeken, want op papier is de aanval van United echt niet zo dramatisch als het lijkt.

Echt jammer dat het erop lijkt dat ons als supporters geen seizoen gegund wordt met de geweldige vier die we nu voorin hebben staan. Met Conceicao zullen ze nog wel rustig aan doen dus is de kans erg groot dat we moeten terugvallen als rechtsbuiten op die slome Berghuis die als buitenspeler echt nog geen lantaarnpaal voorbij komt. Mag hopen dat Ajax weet wat ze doen en dat de lijstje klaarliggen om nog een kanon als vervanger binnen te halen want met Berghuis voor Antony wordt zelfs Sparta uit ineens al een zware wedstrijd.

19 augustus 2022 om 15:11

Het goede nieuws is dat ze met Bergwijn en Wijndal dit seizoen wel veel snelheid en onvoorspelbaarheid op de linkerkant hebben ten opzichte van Tadic en Blind vorig seizoen. Maar het zou inderdaad jammer zijn om dat voordeel meteen weer weg te gooien als we met Berghuis gaan spelen. Enige positie waar Berghuis voor in aanmerking komt is die van aanvallende middenvelder, maar daar zie ik nog liever Kudus dan Berghuis.

Het is heel simpel. Als Antony aangeeft ik wil naar United dan stel je hem niet op en dan laat je die jongen gaan voor een marktconform bedrag en dat is hetzelfde bedrag als Martinez. Zegt Antony ik wil blijven dan stel je hem op en wijs je United definitief de deur

80 miljoen én Ronaldo voor 1 jaar. Anders graag voor ons zelf houden.
Je gaat er nooit meer een andere smaakmaker voor terug halen.
Met Bergwijn en Antony op de vleugels moet je iedere wedstrijd kunnen scoren.

Als Antony zijnde zou ik dat zeker doen als je weet dat je dan elke dag op de training tegenover Malacia staat en je zo jezelf kan verbeteren

Ik denk dat Antony graag in de premier League wil spelen, als hij niet gaat zit je toch met een speler die van binnen ontevreden is, Antony is zo professioneel om zijn glazen niet in te gooien dus blijft hij nu op de vlakte maar volgend jaar is hij misschien de helft waard, verkopen dus. Bovendien schept het veel ruimte voor de ajax1 , meerdere spelers die nu voor de positie kunnen vechten, perspectief hebben. Dat Ajax minder sterk wordt staat buiten kijf maar er zijn meer spelers die gevaarlijk genoeg zijn en een goal kunnen maken

19 augustus 2022 om 14:52

En Ajax moet nou niet net als Groningen met die ene speler, haar hand overspelen, een echte koopman verkoopt Antony voor die 80 , of vraag 85 , is het ook rond

Verkopen, dit bedrag krijg je nooit meer. Met Berghuis waardige vervanger en hopelijk straks een nog betere Ihattaren.

19 augustus 2022 om 15:09

Sinds wanneer is Berghuis een een waardige vervanger voor Antony? Als middenvelder is hij nog wel nuttig, maar veel te traag en voorspelbaar als rechtsbuiten.

Tja, als je er alleen financieel technisch naar kijkt, dan is dit een mooie manier om het gat te dichten dat er ontstaan is door de corona problemen. Maar moet je financieel zwaarder laten wegen tov de sportieve kant? En kun je het opvangen met de huidige selectie of moet je weer gaan kopen? En als je gaat kopen, dan weten die clubs ook dat je net gecashed hebt. Dingen waar ze nu bij Ajax over aan het vergaderen zijn.
Kijkend naar de speler zou ik niet voor Engeland gaan, Spanje is meer een land voor hem. Goede temperaturen en voetbaltechnisch ook beter voor hem. Bovendien is Man U nu niet de club waar je beter zult worden.
Als Ten Hag met weer een grote aankoop vanuit Ajax Man U niet op de rails krijgt dan krijgt hij de volle laag na zulke grote bedragen richting Ajax. Lukt het wel dan zit hij gebeiteld.
Ik ga niet over de financien, maar zou voor sportief gaan; helaas werkt het niet altijd zo.
Afwachten dus.

Zo’n jongen heeft helemaal niets te zoeken in de PL, niet qua fysiek en zeker niet qua mentaliteit. In Spanje kunnen ze dat theater waarderen niet in Engeland. Dus net als Martinez is ook hij ongeschikt voor PL voetbal, dus United zal hem wel halen.

Nu weet ik wel dat hij een goede reputatie heeft, maar hij insinueerde ook dat de afwezigheid van Antony bij de eerste training "veelzeggend" was, wat de Engelse media natuurlijk gretig overnamen. Terwijl Antony officieel zich pas een week later zich zou moeten melden omdat hij nog vakantie had, en hij toen ook nog eens herstellende was van een kleine blessure. Maar goed soort mensen verdienen hun brood door door online traffic te generen, en hij schuift maar wat graag aan bij de grotere Man U podcasts/youtube shows van Man U. Niet dat ik de Nederlandse voetbal media altijd hoog heb zitten, maar ik ben toch wel meer geneigd om Nederlandse media eerder te geloven boven internationale media die slechts heel sporadisch naar Nederland kijken. En de internationale media loopt naar mijn mening iets te vaak voor de muziek uit als het om Nederlands voetbal niews/rumors gaat.

19 augustus 2022 om 15:14

Ja precies. Mensen nemen alles wat die gast zegt veel te serieus. Denken dat alles van hem komt maar ik zie hem regelmatig gewoon dingen posten die iemand anders of een andere nieuwsbron al had gepost.

19 augustus 2022 om 16:51

Moeten we jou eerder geloven dan hem? Waar is jou bron dat Antony niet gaat vertrekken en niet naar United wilt? Je geeft telkens aan dat het onzin is, stel dat hij wel naar United vertrekt dat sta je echt goed voor lul.

Die Ten Hag maakt United helemaal kapot.
Hij is geobsedeerd van de spelers met wie die vorig seizoen heeft gecoached.
Ten Hag straks dit seizoen alweer ontslagen en Manchester blijft met overbetaalde spelers zitten.

19 augustus 2022 om 15:42

Dat soort spelers waren er voor ten Hag ook al. Hebben ze daar in manchester geen technisch directeur die dit soort dingen op kan pakken?

Manu kan beter dat geld aan een echte nummer 9 uitgeven ,ik begin steeds meer aan ETH te twijfelen . Hij heeft gravenberch , nous geprobeerd over te halen om met hem mee te gaan naar manu .
En nu wilt die na martinez ook nog Antony halen .
Wat wordt het volgend seizoen als die dat haalt tenminste Brobbey en Timber . We kunnen deze man toch niet meer serieus nemen .

Nooit naar Manchester United gaan, die zijn alleen maar aan het kopen om het kopen. Lijkt totaal geen lijn in te zitten. Er lijkt totale paniek uitgebroken te zijn, dus ze willen perse spelers halen zonder dat er echt een idee achter lijkt te zitten.

Lastig dilemma... Als Antony zelf weg wil en 100 miljoen wordt geboden, dan kopen of huren we Zyech. We hebben op de lange termijn Conçeicao en vergeet Ihattaren ook niet. Zou wel erg jammer zijn om Antony te verliezen.

19 augustus 2022 om 15:38

Hoezo Ziyecgh terugkopen? Komop moeten we nou elke keer spelers gaan terughalen? Ook hebben we denk ik aanvallers zat nu. Laat Berghuis, Conçeicao en Ihatarren het maar lekker uitvechten. Alle drie kunnen prima voetballen. het is alleen afwachten tot Ihatarren terugkomt. Wellicht zit er ook nog wel een talentje in de jeugd?

Niet vergeten dat AJAX zo'n 15-20% doorverkoop percentage aan SaoPaulo moet betalen. Dus ja AJAX wil ook wil ook na betaling van de doorverkoop toch wat overhouden.

Er bestaat iets als onderhandelen mensen. Als een club 80 biedt dan ga je niet meteen zeggen ja doe maar. Dat zou wel heel dom zijn. Als je bereidt bent om te onderhandelen dan wijs je dat bedrag af maar laat je weten dat er te praten valt. Dan komt er vaak gewoon meer uit. Net als met Martinez. Dan kan je ook zo op 90 uit komen. Ajax moet ook nog de nodige miljoenen naar Brazilie sturen he.

80 miljoen weigeren en nog in deze tijd. Het is echt helemaal doorgeslagen. Ook de salarissen van De Ligt en Frenkie. Als het een Ajax stempel heeft, gaat de portemonnee wagenwijd open maar wat brengen deze spelers nou?

Voor 80 miljoen kun je minstens 4 groeibriljanten voor terugkopen.
Ik snap wel dat ze bij Ajax twijfelen of ze dat aanbod moeten accepteren ja of nee

De clubs zullen er wel uitkomen en dan zal united rond de 90 miljoen gaan betalen, een prima bedrag.
90 miljoen is ook echt een bedrag wat Ajax moet accepteren. Ja het is een geweldige voetballer, maar Ajax moet ook de uitgaande klappers krijgen om veel geld te kunnen blijven uitgeven. Ook heb ik het gevoel dat we gewoon een aanvaller teveel hebben in de selectie.ook zonder Antony heb je nog een prima aanval. Hopelijk sluit ook Ihatarren snel aan en kan die zich weer richten op voetbal.

Wat een winst boek je dan ook op Antony, is dan gewoon fantastisch gedaan.

Direct verkopen voor 80 tot 90 miljoen euro. Proberen Ziyech te halen, die op de bank zit bij Chelsea en nu waarschijnlijk wel naar het WK meegaat, gewoon gerust voor 25 tot 30 miljoen. Mocht hij liever bij Chelsea willen blijven dan Paulinho voor ongeveer 15 miljoen ophalen bij Leverkusen.

Beginnen nu toch wel van meerdere kanten geruchten over Ziyech de kop op te steken. Zou sinds afgelopen weekend al spelen dat bij een vertrek van Antony Ajax onderhandelt met Chelsea over een huur voor 1 seizoen en daarna een verplichte optie tot koop.
Tussen de 80 en 100 miljoen Antony verkopen en The Wizard terug in huis halen. Ik zeg geen nee.

19 augustus 2022 om 16:24

Er gaan op dit moment echt tig verhalen de rondte. Dat is dus het vervelende altijd. Je leest van alles en wat is in hemelsnaam waar. Zo zou Ajax vandaag ook met Antony over een verbeterd contract hebben gesproken.
Nou die optie zou ik heel graag willen geloven en dan de ballen uit mn broek gieren als ze straks weer doodleuk op insta met een leuk filmpje komen. Doei Man Utd hahaha.
Maar ja we weten het niet. Afwachten tot er meer duidelijkheid is. En Ziyech....die mag zeker terug komen.

19 augustus 2022 om 16:54

Verlenging van Antony geloof je maar dat Antony naar United wilt niet? Kortom je gelooft wat je wilt geloven dus.. ik geloof er niks van dat Antony een verbeterd contract wilt bij Ajax, hij wilt graag naar United om in de PL te spelen!

80m+ en Ziyech proberen te lenen voor 1 seizoen, alle partijen blij. Kan Ziyech het jaar daarna alsnog richting de serie A of La Liga en heeft Ajax Conceição klaar kunnen stomen. Of je haalt helemaal geen vervanger en zet Bergwijn op rechts, Tadic op links en Berghuis/kudus op 10.

Vind Antony een geweldenaar en zie hem liever niet vertrekken maar qua selectie zou het geen problemen opleveren.

Dit gaat nergens meer over. 40 miljoen is genoeg voor elke eredivisie speler. Ik wil hem niet eens hebben bij United die duikelaar.
Ik zag het echt zitten, met ten Hag. Maar met de spelers die hij gekocht heeft en die hij wil hebben, de bedragen die betaald worden. Eriksen die eerst als spits, dan als verdedigende middenvelder wordt opgesteld. Ik begin sterk te twijfelen.

19 augustus 2022 om 16:23

40 Miljoen voor hem is dan ook weer te weinig. ik snap dat je 80 te veel vind maar zo werkt de markt eenmaal. Ajax staat er internationaal ook gewoon erg goed op waardoor ze dit soort extreem hoge bedragen krijgen.

aan de andere kant houd dat wel in dat die spelers moeten presteren anders is het ook een keer klaar met die bedragen.

19 augustus 2022 om 18:00

Maar in alle eerlijkheid, wie wil hem nog meer hebben dan? Alleen omdat ten Hag daar trainer is, wil United hem kopen. Welke andere grote club? Ik snap dat Ajax macht in handen heeft, net als met Martinez ivm contract en niet hoeven te verkopen. Maar geen enkele andere club dab die van ten Hag had zoveel voor hem betaald. Dus marktwerking vind ik het ook weer niet. 80 miljoen is echt belachelijk boor Antony, dat vind ik wel.

19 augustus 2022 om 21:49

Ben ik met je eens. Maar ze hebben dus gewoon geluk dat Ten hag daar dus trainer is

Nou ja, als Pulisic nog steeds een optie is, dan zou ik die maar doen. Heeft zich bewezen, kan de PL aan, is geen duikelaar/prima donna. En kost geen 90 miljoen aan weggegooid geld.

Dilemma.. beste speler van Ajax wil je niet kwijt. Jammer dat er (weer) gedoe met Ihattaren is, die was op de goede weg om wellicht een concurrent voor hem te gaan worden. Als je hem nu verkoopt, wordt je m.i. wel echt verzwakt, zowel tov psv als in de CL. Maar 80mln laten lopen.... misschien 20mln investeren in een jaartje C. Ronaldo!

19 augustus 2022 om 16:34

Goed scouten dan vind je wel een vervanger. hij is ook ooit onbekend gekomen.

Die Romano weet meer dan alle journalisten hier. Dan moet je toch wel een goed netwerk hebben.
Hier komen we vaak niet verder dan wat onzin van Mike Gous van het AD en Mike Verwey van telegraaf
Namen niet helemaal wat ze moeten zijn geloof ik, excuus

19 augustus 2022 om 16:47

Haha Romano heeft als bron ook gewoon Mike Verweij hoor. Laatst kwam Romano met nieuws maar dat had Mike al gepost en die kreeg dan ook een bedankje van Romano voor het nieuws. Hij pakt ook gewoon veel van andere media/journalisten.

Dag Antony! Welkom 100 miljoen. Benieuwd hoeveel dat zak geld gaat scoren en assists geven. Vast een hoog rendement.

Nog niet zo heel lang geleden waren spelers als C. Ronaldo en Messi 100 miljoen, nu verlangt Ajax dat bedrag voor Anthony.

Bedenk wel dat z'n oude club Sao Paulo nog 20% doorverkooppercentage heeft, dus ik snap ajax wel dat ze dan op minimaal 100 miljoen mikken. Dan hebben ze zelf in ieder geval 80 miljoen waar ze weer iets leuks mee kunnen doen.

Als Ten Hag er bijna 300 miljoen door heen jankt dan wil ik hier niemand meer horen over tijd krijgen etc. Dat zou een record transfer periode zijn namelijk. Eerste jaar moet er dan gewoon gepresteerd worden en minimaal top 4 worden gehaald. Je kan niet zoveel uitgeven en dan maar voor EL gaan..

Ik hoop dat Ajax z'n poot stijf houd. Wil je de Europese top tarten moet je je poot stijf houden. Je speelt CL en United niet.

Voor Ajax een prima deal. Ongelooflijk 100 mio cashen voor een middelmatige speler. Wereld top is Anthony niet. Vergelijk hem met Robben. Robben was wereld top. Een actie buiten langs zie je hem amper maken. Mo Ihataren is zelfs beter, als hij nog een kans krijgt. 🙏🏽

Kwaliteiten heeft Anthony zeker en gun hem het beste,maar ik hoop dat hij zn theatrale gedrag hier achter laat daar zijn ze niet zo van gelukkig bij de buren.
Mijn 2e zorg is dat hij fysiek de PL niet aan kan op dit moment.
Er zijn veel lichtvoetige spelers in de PL
die dit wel prima aankunnen,maar ben bang dat na een duel met een type Dunk
Anthony zn ballet schoenen ff in de kast kan zetten😅

Uit de Portugese liga gaan Felix en Nunez voor 100 plus weg, waarom Antony niet bij Ajax. Benfica en Ajax zijn vergelijkbare clubs, spelen in vergelijkbare competities. Gezien de gekte op de transfermarkt en de daarbij behorende prijzen vind ik het standpunt van Ajax meer dan legitiem. Daarbij moet je je afvragen of United de club is voor Antony om daar heen te gaan. Misschien speelt de komst van Caseimiro wel een grote rol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ2011
2.Ajax1917
3.PSV1815
4.Feyenoord1711
5.FC Twente1610
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder83
B. BrobbeyAanvaller83
S. BerghuisAanvaller82
R. PasveerKeeper80
S. BergwijnAanvaller86
D. TadićAanvaller80
C. BasseyVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

20 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 8 8 0 0
2021/2022 PSV 27 12 1 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kwakman is kritisch op rol van Gakpo in wanprestatie: ‘Dat is toch raar?’

Cody Gakpo heeft nog geen duidelijke verklaring voor de ontluisterende nederlaag van PSV op bezoek bij SC Cambuur (3-0). De aanvoerder van de Eindhovenaren verscheen kort na afloop van de wedstrijd...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren