Atlético Madrid speelt heel hoog spel en zegt ‘nee’ tegen 250 miljoen euro

Donderdag, 18 augustus 2022 om 16:22Guy Habets • Laatste update: 17:26

Atlético Madrid had in de afgelopen dagen in totaal 250 miljoen euro kunnen verdienen, maar besloot die kans voorbij te laten gaan. Dat schrijft AS. Het spel op de transfermarkt wordt hard gespeeld door Atlético, dat vier spelers niet wil laten gaan. Daardoor kregen Manchester United, Chelsea en Juventus nul op het rekest.

De penningmeester van los Rojiblancos zal de afgelopen dagen vaak op de rekening hebben gekeken. In totaal lag er 250 miljoen euro op de club te wachten, maar de technische beleidsbepalers gingen niet akkoord met de verschillende aanbiedingen op spelers van Atlético. Zo werd eerder al een bod van Manchester United van 130 miljoen euro op João Félix naar de prullenbak verwezen en werd er gezegd dat de Engelsen terug moesten komen met veel meer.

United kwam terug, maar niet voor Félix. Het legde daarna namelijk veertig miljoen op tafel voor Matheus Cunha, de 23-jarige Braziliaan die pas één jaar in Wanda Metropolitano speelt. Ook dat bod werd door Atlético afgewezen. Juventus en Chelsea meldden zich daarnaast ook nog in Madrid. La Vecchia Signora hoopt op een terugkeer van Álvaro Morata naar Turijn en had daar veertig miljoen voor over, maar werd ook de deur gewezen door Atléti.

De Spanjaarden hadden ook geen boodschap aan het bod van veertig miljoen dat Chelsea uitbracht op Marcos Llorente. De middenvelder mag onder geen beding vertrekken en dus verdiende Atlético in de afgelopen dagen geen 250 miljoen euro, maar helemaal niets. Het valt echter niet uit te sluiten dat één of meerdere van de drie clubs in de komende dagen terugkomen met hogere aanbiedingen en dat de Madrileense club dan alsnog overstag gaat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door almogaver)Dom kan je wel toppers mee kopen waar atletico te weinig van heeft. ja goede speler is felix maar mag er wat meer van uitkomen. zo zul je nooit structureel meedoen met Real Madrid incidenteel wel keer kampioen worden meer niet. Laat staan CL winnen.

18 augustus 2022 om 16:35

Ik denk dat Atletico onder Simeone helemaal niks meer gaat klaar spelen. Op een gegeven moment is de magie uitgewerkt. Ook Felix zou behoefte moeten hebben aan een andere club. Het voetbal dat Atletico speelt is weggelegd voor specifieke spelers. Felix zou beter tot zijn recht komen in een meer aanvallende ploeg.

18 augustus 2022 om 19:04

Je zou het wel zeggen, Felix zou veel beter tot zijn recht moeten komen bij een voetballend team maar mogelijk heeft die jongen het waanzinnig naar zijn zin daar binnen het team en dan wordt het sowieso een lastig verhaal in hem weg te krijgen..

18 augustus 2022 om 16:35

Maar goed, de toppers zullen ook niet snel naar Atletico vertrekken en als een speler van ze eenmaal uitgroeit tot een topper, is zo'n speler doorgaans heel snel vertrokken. Atletico is gewoon een Europese subtopper.

18 augustus 2022 om 16:37

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 3 jaar geleden is precies hetzelfde gebeurd met Griezmann (120), Rodri (70) en Lucas Hernandez (80) en daar werd oa Felix van gehaald. Sowieso heeft Atletico simpelweg het geld niet om structureel mee te doen om CL winst. Het elftal dat er nu staat is nog steeds een betere versie van het elftal dat 2 jaar geleden kampioen wordt, en met bepalende spelers die nog relatief jong zijn en nog allemaal minimaal 4 jaar vastliggen is nu alles verkopen het domste wat je kan doen. Ik zei het gisteren al in het Felix-topic, maar Nunez, Raphina en Anthony kosten al 80 miljoen en hebben echt een heel stuk minder bewezen dan Felix, dus je gaat er niet op vooruit als je dit doet.

Verdienden helemaal niets? De winst zit hem in het feit dat deze 2 toppers bij Atletico kunnen blijven. Met dit team kan Atletico van grote waarde zijn in de race om het kampioenschap in Spanje.

18 augustus 2022 om 16:29

Ja maar van dat geld kan je toppers kopen vind dat atletico er te weinig van heeft om echt mee te dingen met barca en real om de titel.

18 augustus 2022 om 19:11

De selectie van Atletico word weer eens zwaar onderschat, precies zoals ze dat willen. In de wedstrijd tegen Getafe werd al duidelijk hoeveel potentie er in die ploeg zit voor dit seizoen. Ik denk dat Atletico jullie grootste uitdager zal zijn dit seizoen.

Morata zie je ook elk jaar zowat ergens anders haha geen slechte speler maar in de echte topwedstrijden heb je niet veel aan hem.

Waarom blijft juve toch voor die morata gaan. Blij dat juve van hem af is. Die vent moet lekker in Spanje blijven. Veels te wisselvallige prestaties. Jammer dat allegri gek op hem is.

Llorente en Felix geweldige spelers en snap dat je die niet wegdoet, Cunha heeft potentie, dus kan ik ook enigszins nog inkomen, maar elke euro die je voor Morata kan krijgen is er 1 meer dan dat die waard is. Wat een waardeloze spits zeg, snap niet wat al die clubs in hem zien.

18 augustus 2022 om 16:30

Llorente is een goede draver die loopvermogen heeft maar niet echt een kwaliteit speler dat hoort bij een topcliub.

18 augustus 2022 om 16:31

Llorente is de ideale stofzuiger/(wing)back. Loopvermogen en snelheid gecombineerd met voetballend vermogen.
Om hem een goede draver te noemen, gaat mij iets te ver.

18 augustus 2022 om 16:34

Lees jij nooit je reacties terug waarbij je denkt, mwah wat een partij nonsens plaats ik zo af en toe? Llorente is een geweldige speler, snelheid en hij kan nog goed voetballen ook

18 augustus 2022 om 16:37

Volgens mij ben je hier gewoon goed aan het praten dat een zekere club hem heeft laten gaan. Llorente heeft zich goed ontwikkeld en is absoluut meer dan een goede draver.

18 augustus 2022 om 19:57

Onbegrijpelijkerwijs een van de minst gewaardeerde spaanse spelers. Ik zal niet beweren dat ie een absolute topspits is, maar hij is een meer dan degelijke kracht.

40 miljoen voor Morata had ik wel gedaan. Hij is nu fantastisch, maar het is wachten tot hij een kans mist en hij zijn zelfvertrouwen kwijt raakt. Hij ligt ook niet zoals de andere namen nog jarenlang vast. Voor Cunha en Llorente vind ik het bod wel erg laag, dat zou ik niet eens serieus nemen in de huidige markt. En voor Felix heb ik gisteren al genoeg gezegd maar dat zal ik ook niet doen.

18 augustus 2022 om 16:31

Eens met jou. Al denk ik dat de combi Morata - Felix wel eens goed kan gaan werken hoor.

Daarnaast: wat vind jij nu de sterkste positie van Cunha? Ik weet het namelijk echt niet. Als spits is hij in mijn ogen te min, maar als middenvelder vind ik hem defensief en qua arbeid te min.

18 augustus 2022 om 16:32

ze missen type Gabi en backs ben ik niet kapot van speler als godin missen ze en topspits hebben ze ook niet. de paul die is te wisselvallig helaas. en een deftige buitenspeler missen ze ook wel.

18 augustus 2022 om 16:36

Dit is niet echt heel relevant op hun onderlinge discussie. Buitenspelers weet ik niet, aangezien Atletico nogal van systeem wisselt laatste tijd

18 augustus 2022 om 16:47

Volgens mij speelt Atleti de laatste tijd ook veel met wingbacks. Laatste pot stonden Saul en Molina geloof ik als wingback geposteerd. Lemar is ondertussen meer een CM geworden dan een Lm.

Overigens hebben ze met Gimenez, mits fit en een Witsel in een 3 mans defensie, toch best aardige verdedigers staan.
Ze hebben ook nog Savic en Felipé, al ben ik van beiden niet geheel kapot.

Reinildo is een redelijke CV, maar ook niet meer dan dat. Qua Cv's had het wel wat beter gemogen, in mijn ogen, eens.

Overigens hoop ik dat Oblak zijn niveau weer gaat aantikken. Maakt ook een wereld van verschil!

18 augustus 2022 om 16:58

Het grooste probeem achterin is inderdaad de fitheid van Gimenez, want met Reinildo-Gimenez-Savic is de verdediging weer ouderwets betrouwbaar. Het probleem is dat met Hermoso (was overigens nog wel 1 van de beter in La Liga in 20-21) en Felipe als back-up het niveau echt 20 klasses keldert. Maar Witsel maakt tot nu toe een goede indruk centraal achterin, dus hopelijk scheelt dat wat.

18 augustus 2022 om 17:00

Volledig mee eens.
Al ben ik van Reinildo ook niet geheel onder de indruk. En is Savic in mijn ogen voetballend echt te min, maar dat terzijde...

Ik zou Atletico wel weer eens een ouderwetse CV willen zien kopen, die ook nog een beetje kan voetballen. Witsel lijkt daar nu voor te moeten gaan zorgen vanuit achteruit. AL is Witsel ook niet meer de snelste ,helaas.

18 augustus 2022 om 17:08

Oh en ik lees eventjes die vraag over Cunha over het hoofd... voor mij is het vrij duidelijk, hij moet in de spits. Hij is een beetje de mindere versie van Diego Costa vind ik. Hij loopt echt op alles en heeft een neusje voor de goal en is een redelijke afmaker. Misschien vallen de statistieken een beetje tegen, maar dat komt omdat hij vorig seizoen altijd invaller was. Volgens mij scoorde hij uinteindelijk bijna elke 90 minuten wel afgerond, dus dat vond ik wel heel keurig voor zijn eerste seizoen. Het is imo ogen ook een kwestie van tijd tot hij in de basis komt omdat hij redelijk wat conccurentie heeft, maar ik vind hem al wel beter dan Torres (2e periode) en Gameiro, die niet zo heel lang geleden echt nog basisspeler waren.

18 augustus 2022 om 17:12

Oh echt in ben het dan totaal niet met je eens haha. Savic lijkt heel lomp, maar heeft echt een goede pass in de benen en heeft aardig wat rust aan de bal. Hij is natuurlijk geen Ramos en gaat dat nooit worden, maar aan de bal vind ik hem echt de beste die Atletico heeft gehad onder Simeone. Reinildo vond ik ook echt een fantasctische aankoop. De verdediging was vorig seizoen in de 2e seizoenshelft echt stukken beter toen hij erbij kwam. Alleen tegen united maakte hij nog een kostbare fout en hij heeft een paar acties gehad waarvan ik echt vond dat ze op het randje van een rode kaart zaten, maar dat is dan misschien ook wel typisch Atletico.

Ja, logisch ook. Zo lang is de transfermarkt niet meer open. Dan gaat Atletico toch niet hun sterkhouders laten gaan in de naam van Joao Felix, Marcos Llorente en in mindere mate Morata & Cunha.

Felix is ook heerlijk begonnen met meteen 3 assists in 1 pot. De connectie met Morata lijkt er wel te zijn, zo ver ik heb kunnen zien.

Cunha ben ik, nog niet, zo van onder de indruk. Dat United daar interesse in heeft, snap ik niet direct. Is ook een speler die niet echt een ''vaste'' plek heeft op het veld. Als spits is hij te min, maar als middenvelder komt hij ook qua fysiek te kort in mijn ogen. Wellicht dat hij als valse spits of als hangende buitenspeler het beste tot zijn recht komt.

Marcos Llorente voor 40 miljoen is waanzin. De beste man kan als back spelen, als wingback en ook als middenvelder. Zeer complete en snelle speler die een key role gaat spelen bij dit Atleti (en al deed).

Ook mooi om te zien dat zo'n Saul terug is bij Atletico. Chelsea stond hem toch minder, in mijn ogen. En in mijn ogen hoort hij gewoon, mits fit, ook in de basis bij Atletico. Heerlijke speler!

Verstandige keuze. Vorige seizoen helaas teveel tegengoals. Maar Atletico heeft dit jaar echt een team dat mee kan strijden om de prijzen.

Llorente zal met zijn speelstijl wel goed in de PL passen.

Felix zou het lastig krijgen in de prem als enige spits in een 4231, beter dat united daar niet zo’n bedrag aan uitgeeft. Cunha is best een goeie optie, maar meer dan 50 mil is hij echt niet waard.

Ten Hag moet naar een 5212 switchen en hopen dat hij het tot de kerst overleeft. Nu twee goeie middenvelders en een spits halen, resultaat voetbal spelen en dan volgende zomer door bouwen. Pas als je selectie genoeg kwaliteit heeft kan je 4231 op balbezit spelen, nu is dat in de prem gewoon niet te doen als je niet tot de top behoort.

Mooiste club van Spanje. Reuzendoder.

18 augustus 2022 om 16:50

Dit artikel gaat niet over Cádiz 😜

18 augustus 2022 om 17:06

Atletico is een reus

Mooiste club van Spanje. Reuzendoder.

40 miljoen voor Morata afgewezen? Wat roken ze daar bij Atleti?

130 miljoen voor jao Felix. Terwijl hij niet heeft gepresteerd in de jaren dat hij in la Liga heeft gespeeld.

18 augustus 2022 om 17:46

Vorig seizoen nog uitgeroepen tot speler van het jaar bij atletico

Verbazingwekkend hoe Morata keer op keer bij topclubs terecht komt. Denk dat zijn zaakwaarnemer zelfs Bassie & Adriaan prof had kunnen maken.

Als atletico een rol wil spelen in al Liga en de champions league zullen ze dit soort spelers ook moeten behouden. 3 basisspelers verkopen als de competitie al gestart is doe je alleen uit noodzaak of voor schandalige bedragen.

Op wie heeft United geen bod uitgebracht?

Bij Manchester United, Chelsea én Atletico Madrid zijn ze helemaal van het padje af. Als je dat soort bedragen kunt krijgen voor spelers van het kaliber Felix en Morata zou ik dat altijd doen. Meer ga je er sowieso nooit meer voor krijgen.

In tegenstelling tot wat anderen hier beweren vind ik het juist slim van Atletico dat ze 250 miljoen links laten liggen voor 4 basisspelers. 10% van dat geld ontvangen ze niet dus krijgen ze netto 225 miljoen om dan voor 56 miljoen per speler inclusief tekengeld evenwaardige vervangers te halen met een reële kans op een hoger salaris tegenover de verkochte spelers lijkt mij ook niet zo gemakkelijk. Dat wil zeggen dat ze dan waarschijnlijk maximaal tot 48 miljoen per speler X4 nieuwe spelers mogen geven aan transfersom = 192 miljoen. Reken dan de resterende 33 miljoen / 4 spelers en je kan 8,25 miljoen tekengeld geven of meer salaris over 5 seizoenen (1,65 miljoen per seizoen per speler).

Je vergroot hiermee de afstand tussen Engeland en Spanje. Je vergroot ermee onevenwicht qua salarisbalans met derest van de selectie en het zijn altijd de spelers die financieel de grootste winnaars zijn bij een verkoop.

En ja als je 225 miljoen hebt om nieuwe spelers te vinden dan zal je voor de eerste 2 aankopen meestal extra mogen neerleggen want de andere ploegen weten dat je geld hebt en dringend vervangers nodig hebt.

Kijk naar ee verkoop van Neymar voor eenzelfde bedrag (222 miljoen) hoeveel moeite Barca daarna had om voor een correcte prijs Dembele en Coutinho te halen. Ze betaalden 260 of 280 miljoen incl bonussen voor beiden. Terwijl die spelers in normale omstandigheden tussen 85 of 90 miljoen hadden gekocht kunnen worden werden ze gekocht voor 50% meer. Iedere verkoop in voetballand zorgt voor hogere en hogere prijzen en iedere keer is er dus een index in salarisland. Terwijl het ploegen zijn als PSG, City en steeds meer andere Engelse clubs die met tonnen geld spelers proberen te kopen. Het is eigenlijk begonnen met Real Madrid en PSG toen ze Kaka, Bale, Ibrahimovic kochten. Alleen bleef Real Madrid qua bedragen nog net binnen de lijnen en kan van hun ook wel gezegd worden dat de topaankopen meestal wel goed uitpakten op Hazard en Bale na.

Zolang de spelers 2 jaar of meer contract hebben moet men meer proberen durven nee zeggen en zorgen dat men zelfs geen onnodige aankopen doet maar eerder een correct salarisballans heeft dat clubs kunnen dragen maar dat dat salarisplafond elk jaar kan groeien en zo de betere spelers langer binnenboord houden, kleinere ploegen moeten vooral daarin investeren. Maar eens spelers minder dan 1,5 jaar contract hebben en buiten proportie aan salaris eisen dan ben je beter ze te verkopen. Onderhandelen en een beter salaris kan zolang het voor de ploeg en in vergelijking met andere teamgenoten in verhouding ligt.


Soit. Voetbal draait alleen om geld. Jammer

Atletico is geen 250 miljoen misgelopen, maar heeft zijn topspelers behouden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona1918
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller71
A. GriezmannAanvaller72
Álvaro MorataAanvaller74
João FélixAanvaller70
Matheus CunhaAanvaller60
J. OblakKeeper60
I. GrbićKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

92 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Atlético Madrid 7 4 1 0
2021/2022 Juventus 35 9 5 0
2020/2021 Juventus 32 11 3 1
2019/2020 Atlético Madrid 34 12 5 1
2018/2019 Atlético Madrid 15 6 5 0
Laatste voetbalnieuws

Atlético spoelt Real-kater weg en behoedt Simeone voor negatief record

Atlético Madrid heeft de aansluiting met de topploegen in LaLiga weer gevonden. Trainer Diego Simeone zag zijn elftal zaterdagavond namelijk met 0-2 winnen op bezoek bij Sevilla. Een welkome overwinning voor...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren