Dilrosun noemt belangrijkste reden waarom hij bij Feyenoord heeft getekend

Donderdag, 18 augustus 2022 om 16:17Jonathan van Haaster • Laatste update: 16:23

Javairô Dilrosun is sinds dit seizoen nieuw bij Feyenoord en zegt blij te zijn met zijn nieuwe club. De buitenspeler heeft veel vertrouwen in de selectie van trainer Arne Slot en gaat met zijn teamgenoten voor de prijzen. “Dat is waarom ik een meerjarig contract heb getekend bij deze club."

Dilrosun sloot in de voorbereiding aan bij de Rotterdammers en zag dat er nog wat werk te verzetten was. Ondertussen is de ene na de andere versterking binnengehaald en ziet de wereld er heel anders uit. "Het is mooi dat er steeds meer nieuwe gezichten op het trainingsveld zijn”, zegt de jongeling tegen Hand in Hand van FSV De Feijenoorder. “Dat betekent dat de selectie steeds meer vorm krijgt en goede spelers met veel kwaliteit erbij komen. Ik heb veel vertrouwen in de groep die er nu staat. En ik ben dankbaar om deel uit te maken van dit nieuwe Feyenoord."

De van Hertha BSC overgekomen aanvaller zegt competitief te willen zijn met zijn nieuwe werkgever. "We willen graag meedoen om de bovenste plekken en het gat met Ajax en PSV verder verkleinen. Dat is waarom ik een meerjarig contract heb getekend bij deze club." Feyenoord deed afgelopen seizoen lang mee in de strijd om de landstitel, maar moest zijn meerdere erkennen in Ajax en PSV. Uiteindelijk gingen de Amsterdammers er met het kampioenschap vandoor.

Voor Dilrosun, die een contract heeft getekend tot medio 2026, is de concurrentie groot. Woensdag verzekerde Feyenoord zich van de komst van Igor Paixão. De Braziliaanse buitenspeler heeft getekend tot medio 2027 en moet met de Nederlander de concurrentiestrijd aangaan. Feyenoord voegde in een eerder stadium Santiago Giménez, Marcos López, Quinten Timber, Sebastian Szymanski, Mats Wieffer, Danilo, Mohamed Taabouni, Oussama Idrissi en Jacob Rasmussen toe aan de selectie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door fiorenoord)

Ik ben benieuwd naar de versterkingen want er zijn een aantal sterkhouders weggegaan die niet 1-2-3 te vervangen zijn. Gaat aursnes nou ook weg?

18 augustus 2022 om 15:53

Aursnes is nog steeds niet definitief. Welke zijn er niet te vervangen? Met Hancko heb je direct een leider achterin voor Senesi, met Danilo en Gimenez heb je wel spelers die Dessers kunnen vervangen. Eigenlijk lang verhaal kort, alleen Malacia is niet vervangbaar in mijn optiek met de huidige selectie. Verder is alles keurig opgevangen.

18 augustus 2022 om 16:04

Senesi is in mijn ogen echt een wereldtopper in wording. Weliswaar met tussenstap. Ik zie hem niet zomaar vervangen worden. Danilo is leuk maar geen Dessers en Tyrel is idd niet te vervangen.

18 augustus 2022 om 16:08

Hancko is echt goed hoor schijnt het. Die kan Senesi prima opvolgen. Danilo en gimenez kun je Dessers en Linssen prima vervangen. Alleen Malacia is lastig idd.

18 augustus 2022 om 16:10

Senesi heeft ons vorig jaar minimaal 9 punten gekost door gebrek aan concentratie en zijn traagheid. Hij is echt niet slecht, maar een wereldtopper in wording is het niet. Tuurlijk kan hij nog stappen maken qua positionering, maar wereldtopper...mwa, daarvoor maakt hij te veel fouten en is zijn ontwikkeling te langzaam gegaan. Naar mijn idee is hij vervangbaar. Ook is Dessers prima te vervangen

18 augustus 2022 om 16:15

Hij kon los van een aantal fouten terugkijken op goede seizoenen en was een verdediger die onder druk kon uitvoetballen. Groot sterk ik geloof in hem!

18 augustus 2022 om 17:18

Ik geloof zeker in Senesi, maar terecht dat er geklaagd wordt over zijn snelheid. Juist zijn trage loopvermogen bracht hem vaker in gevaar dan ik had gedacht. Heeft hij ons echt punten gekost? Kan ik mij niet herinneren. Maar ik hield meer dan eens mijn hart vast bij lange ballen en een sprint duel.

18 augustus 2022 om 18:24

Uit mijn hoofd tegen Vitesse en Ajax...en ik geloof RKC

18 augustus 2022 om 18:24

@11tegen11hj

En talloze keren over het dode punt geholpen met zijn fantastische ingrepen en fenomenale lange bal. Laten we spelers eens beoordelen op hun kwaliteiten en niet op hun fouten. De zo bewierookte Trauner heeft ons namelijk ook een hoop (punten) gekost.

18 augustus 2022 om 19:13

Trauner heeft slechts 1 noemenswaardige fout gemaakt. Bij Senesi bleef dat maar terugkomen

18 augustus 2022 om 20:11

Die fout tegen RKC die je hierboven aan Senesi toeschrijft was er bijvoorbeeld eentje van onze Trauner. Verder natuurlijk de fatale fout in de ECL-finale.
Een heel groot gedeelte bestaat uit beeldvorming en mediahype.

18 augustus 2022 om 15:54

Wellicht. Ik denk dat hancko beter bij ons past als senesi qua speelwijze. Hij is namelijk een stuk sneller.

Paixao moeten we afwachten maar ik vind dat we qua spitsen en op 10 er enorm op vooruitgegaan zijn.

Alleen linksback zijn we duidelijk minder en aursnes is lastig te vervangen

18 augustus 2022 om 16:11

Hancko is beter dan senesi dus daar zijn we al op vooruitgegaan. De enige die moeilijkt er vervangen is is Sinisterra.

Prima speler voor Feyenoord, waar ook nog wel wat rek in moet zitten gezien zijn leeftijd. Het zou leuk zijn als hij nu een jaar of twee de pannen van het dak speelt bij Feyenoord en dan voor een vette transfersom nog een transfer maakt.

Hij kon bij Feyenoord rekenen op vertrouwen, een basisplek en Europees voetbal. Bij PSV en Ajax was ie een wisselspeler geweest. Dat is de reden dat ie bij Feyenoord zit en niks anders.

Ajax had volgens mij niet eens interesse. En van interesse vanuit PSV heb ik ook niks gehoord. Lijkt me ook sterk, aangezien PSV, voordat Madueke geblesseerd raakte, ook voldoende spelers had voor op de buitenkant.
Gakpo, Madueke, Doan (op dat moment nog aanwezig), Bakayoko en Saibari...

Ajax had sowieso al voldoende spelers en leek ook niet geinteresseerd in meneer.

Hij mag gewoon blij zijn bij Feyenoord nu te spelen. Lekker veel minuten maken en hopelijk een goede indruk achter laten (ook richting Oranje, want goede buitenspelers zijn tegenwoordig ook schaars in Oranje).

Benieuwd waar hij gaat spelen. Hij gaf zelf aan ook op 10 te willen spelen, maar daar zou ik hem minder snel neerzetten. In ieder geval genoeg concurrentie, ook bij Feyenoord. Spelers als Walemark (die het dit jaar wel moet gaan laten zien), die nieuwe Braziliaan, maar ook een Idrissi die toch heeft angetoond in de Eredivisie goed mee te kunnen (bij AZ).

Normaal gesproken gaat Feyenoord geen rol van betekenis spelen in de competitie t.o.v. de normale top 2 (willekeurige volgorde). Maar wat zijn de f******* odds dat feyenoord back to back een rol van betekenis gaat spelen in Europa, daar zit gewoonweg (met veel geluk) een paar jaar tussen normaal gesproken. Zie ook Ajax en de uefa cup finale en de CL halve finale…Ajax en PSV gaan normaliter gewoon keihard de dienst uitmaken dit jaar.Ben wel echt benieuwd hoe snel Slot het op de rails gaat krijgen.Edit: ik laat me overigens graag verrassen

18 augustus 2022 om 16:13

Helemaal eens met dit bericht. Behalve het laatste dan: ik heb namelijk een schurfthekel aan verrassingen.

Dit wordt echt een bouwjaar. Op twee zaken hoop ik heel erg: 1. dat de supporters niet weer opportunisme hoogtij laten vieren zodra Slot en Feyenoord een slechte reeks neerzetten en hem op straat zetten.

2. Dat de selectie die er nu staat volgend jaar wat completer blijft. Elk jaar zoveel mutaties doet het spel(en mijn hartje) geen goed.

18 augustus 2022 om 17:34

@Gluubster dat komt dan net vervelend uit, want ook bij PSV en Ajax is er sprake van een opbouw jaar. Veel mutaties en het moet allemaal nog in elkaar vallen. Was een uitgelezen mogelijkheid voor feyenoord geweest. Aan de andere kant. Eens hoe wat centen pakken ia natuurlijk ook welkom.

18 augustus 2022 om 18:36

Ja daar ben ik mij ook bewust van NinjaKai, maar het is helaas niet anders. Dit is voor het eerst in hele lange tijd dat Feyenoord eens goed geld kan pakken en dat was/is broodnodig. Hopen dat de nieuwe aanwinsten zich snel aanpassen en in ieder geval de derde plek veilig spelen. Al het andere is een bonus wat mij betreft.

18 augustus 2022 om 17:11

Denk dat je gelijk hebt qua competitie. Feyenoord heeft een selectie waarmee je goed 3e kan worden. Maar om kampioen te worden moet wel echt alles meezitten, gezien de kwaliteit die PSV en Ajax hebben.

Wat betreft Europees, hopen op een poule waar je 2e kan worden (of weer de Conference League in, dat zou ook geen ramp zijn). Voor de ontwikkeling van je talenten en de transferwaarde van je selectie zou het wel mooi zijn als minimaal kwartfinale wordt bereikt.

18 augustus 2022 om 19:06

Ik denk (of hoop) dat het gat in de eredivisie wel mee valt. We zullen echt niet mee gaan doen om het kampioenschap dit jaar omdat we in de 1e 3 maanden te veel punten gaan verspelen. Ik verwacht dat als je enkel naar de 2e seizoenshelft kijkt dadelijk dat Feyenoord wel eens vrijwel gelijkwaardig kan zijn aan Ajax en PSV. Zie alle 3 de ploegen tegen die tijd heel weinig punten verspelen omdat ze simpelweg beter zijn dan de rest van de eredivisie.

Ajax en PSV wijzen naar Dilrosun, daarom kozen wij niet voor jou...

Prima buitenspeler, maar zou bij Ajax geen kans krijgen met wat er nu allemaal al loopt.
PSV zit momenteel ook prima

Ok dus hij heeft bij Feyenoord getekend omdat ze lang mee hebben gedaan en vertrouwen had ook n de selectie vreemd.
Als ik het goed heb waren begin januari al zo goed als kansloos voor de titel en er zijn na hem nog 8 spelers aangetrokken dus dat is ook wel apart. Kortom populistische uitspraken.

18 augustus 2022 om 19:35

Nee, je hebt niet goed Feyenoord was in januari helemaal niet kansloos.Even je huiswerk doen, over populistische uitspraken gesproken

Heb Feyenoord dit seizoen nog geen volledige wedstrijd zien spelen. Is dit een speler die in de eredivisie in de dubbele cijfers met zijn goals en/of assists komt?

Op Scorito zijn hij en Giminez relatief goedkoop voor Feyenoord spelers dus benieuwd wat de verwachtingen zijn in cijfers bij die 2.

18 augustus 2022 om 19:04

Het zijn wel goedkope gokjes en ik denk dat hij wel een basisplaats heeft/krijgt in de 1e seizoenshelft. Daarna is het vooral kijken hoe snel Paixão het op pakt, zijn namelijk beide links buitens.

Giminez is dan wellicht het iets veiligere gokje, die zal snel in de basis komen te staan verwacht ik. Heeft met enkel Danilo ook wel echt een mindere concurrent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ2011
2.Ajax1917
3.PSV1815
4.Feyenoord1711
5.FC Twente1610
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. TimberMiddenvelder82
J. DilrosunAanvaller83
J. BijlowKeeper80
O. IdrissiAanvaller81
DaniloAanvaller86
A. JahanbakhshAanvaller70
S. GiménezAanvaller62
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Feyenoord 8 3 1 0
2021/2022 Hertha BSC 2 0 0 0
2021/2022 Girondins de Bordeaux 32 2 3 0
2020/2021 Hertha BSC 12 0 0 0
2019/2020 Hertha BSC 23 4 2 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Gijp ziet ‘raar verhaal’ bij Feyenoord: ‘Komt geen lantaarnpaal voorbij’

René van der Gijp heeft geen hoge pet op van Oussama Idrissi. De 26-jarige aanvaller werd afgelopen zomer door Feyenoord gehuurd van Sevilla, maar wist tijdens het teleurstellende 1-1 gelijkspel van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren