Joshua Zirkzee heeft zijn beslissing gemaakt en vermijdt pikante keuze

Donderdag, 18 augustus 2022 om 13:09Jonathan van Haaster • Laatste update: 13:11

Joshua Zirkzee lijkt dicht bij een rentree bij RSC Anderlecht te zijn. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Woensdag verschenen er nog berichten dat de spits mogelijk een pikante transfer naar aartsrivaal Club Brugge zou maken, maar Zirkzee lijkt nu dus toch terug te keren naar Brussel. Vorig seizoen speelde de Nederlandse spits al op huurbasis voor Paars-Wit .

Het is geen geheim dat Anderlecht al langer geïnteresseerd was om Zirkzee langer aan boord te houden. Toch bleek het een lastig verhaal te zijn voor de Belgisch recordkampioen. Een nieuwe huurconstructie zou alleen mogelijk zijn als Zirkzee zijn tot medio 2023 lopende contract bij Bayern München zou verlengen. Het kopen van de Nederlander was ook lastig, omdat de Duitsers meer dan tien miljoen euro zouden verlangen. Anderlecht heeft nu echter een financiële klapper kunnen maken door de verkoop van Sergio Gómez aan Manchester City.

Met de vijftien miljoen euro die Anderlecht toucheerde wil het nu doorpakken en Zirkzee definitief binnenhalen. Vanwege het belang van het halen van de groepsfase van de Conference League zat Anderlecht niet stil en sorteerde het al voor met het aantrekken van andere aanvallers. Zo werden Sebastiano Esposito en Fábio Silva eerder al op huurbasis vastgelegd. Toch verloor Anderlecht Zirkzee niet uit het oog en heeft het zich nu officieel in Beieren gemeld. De 21-jarige Schiedammer zou zelf ook oren hebben naar een terugkeer op het oude nest.

Club en speler hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden, en bovendien beseft de jeugdinternational van Oranje dat hij na een of twee seizoenen een volgende stap kan zetten. Zirkzee maakte in de zomer van 2017 de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Bayern München. Door hevige concurrentie van onder meer Robert Lewandowski kon de aanvaller nooit doorbreken in Zuid-Duitsland en werd hij tweemaal op huurbasis elders gestald. Voor Anderlecht kwam hij In 32 competitieduels tot vijftien doelpunten en verzorgde hij acht assists.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door _buffalo_)

Gelukkig maar. Bij Brugge zou hij misschien besmet kunnen worden door Noa Lang. Dat zou verschrikkelijk kunnen zijn voor Joshua's ontwikkeling. Anderlecht is een goede club voor hem om minuten te maken.

18 augustus 2022 om 13:17

Volgens mij is Joshua (hoe ik hem zie in filmpjes en programma's) juist het tegenovergestelde. Rustig, verlegen en bijna saai (net zoals Hoever en Malen).

18 augustus 2022 om 13:20Ik denk anders dat hij al aardig al besmet zou zijn door hem aangezien ze beste vrienden zijn, dan kon je zien in Lang zijn docu.en dat is dus niet het geval. En inderdaad een aanval van Zirkzee en fabio silva is van een ongekend hoog niveau voor zowel Belgie en Nederland. Ik denk dat veel clubs in de Europese subtop zo een aanval duo zouden willen hebben. Ondanks dat Zirkzee soms laks en lui oogt voorspel ik hem een mooie loopbaan en wie weet een grote Europese topclub heeft de potentie daarvoor.

18 augustus 2022 om 13:33

Verschrikkelijk domme reactie, die jongens zijn gewoon vrienden van elkaar. Daarnaast hoor je ploeggenoten nooit negatief over Lang, dat zijn vooral jongens als jij die reageren onder een artikel.

https://www.vi.nl/nieuws/az-huurling-herkent-niets-van-verhalen-over-noa-lang

https://www.voetbalkrant.com/nieuws/2022-01-21/tajon-buchanan-heel-positief-over-noa-lang-soort-speler-waar-ik-van-hou

18 augustus 2022 om 13:47

Haha dan moet je eerst kijken wat voor jongen tajon zelf is. Daarnaast zeg je ook niet zo snel iets negatiefs in de pers over je collega, of je moet al ruzie met m hebben.

Verder vind ik t een goede keuze gewoon omdat ie weet wat ie heeft bij anderlecht en hij heeft er prima gepresteerd

18 augustus 2022 om 14:07

@JackHerrer: met zo'n profielfoto mag jij niet praten over wie door wie besmet zal worden.

18 augustus 2022 om 14:18

Dat mag ik wel, en ik zal me niet tot persoonlijke noch expliciet beldigende reacties verleiden. Dit is een open forum en daar is ook negatief commentaar geoorloofd wanneer deze on topic en binnen de regelementen van het platform is. Ik wens u een fijne dag, en ik hoop vooral dat VZ mij niet zal belasten met de comments onder mijn eigen reactie. Ik wens u een fijne dag.

18 augustus 2022 om 15:03

Probeer het dan voetbal inhoudelijk te houden inplaats van de internetheld uit te hangen.

18 augustus 2022 om 22:08

Ik snap dat het niet in goede smaak viel, maar haatdragend en homofoob was het niet.

18 augustus 2022 om 14:55

Besmet door Noa Lang? Je bedoelt dat ie zo'n ontwikkeling doormaakt dat ie bij de Europese top kan aanhaken?

18 augustus 2022 om 18:14

Naar welke Europese top heeft Lang zich ontwikkeld dan?

18 augustus 2022 om 18:19

Kampioen van Italië AC Milan wilde hem graag.

Jammer dat die niet in NL komt te spelen. Zie echt wel talent bij hem en vond hem heel goed spelen wanneer ik Anderlecht keek

18 augustus 2022 om 13:32

NEC heeft Cillisen al gehaald geen budget meer
Zonder dollen 10 mil voor een speler waar twijfels over zijn is teveel.
Jullie wisten wat je aan Brobby had dus terecht 17 mil.
PSV wist wat ze aan luuk hadden.
En wij Feyenoord hebben liever een onbekende goedkoper Mexicaan waar ik blij om ben trouwens echt.
Az gaat nooit 10 mil betalen of meer voor een speler.

18 augustus 2022 om 13:35

Enige realistische optie zou PSV zijn geweest. Ze hebben nu voor zekerheid gekozen. Zirkzee zou een risico zijn maar wel met potentiële doorverkoop waarde. Ik had daar misschien wel op gegokt.

Ik hoop dat ze een educatieve film hebben gemaakt van joshua zijn carrière om aan aankomende talenten te laten zien. Als je een top club kiest op jonge leeftijd ga je je hele jeugd verhuizen van b competitie naar b competitie.

18 augustus 2022 om 13:45

En de andere kant.. helaas maar waar is dat ze financieel er heel goed op vooruit zijn gegaan, ze relatief jong zijn en veel ervaring hebben meegekregen. De trainingen bij Bayern zijn toch anders dan bij Feyenoord of Anderlecht.

Om nu dan te kiezen voor een goede carrière opbouw zal hem wel goed doen.

Maar volledig met jou eens over het te vroeg weg gaan.. of dat wel altijd juist is?

18 augustus 2022 om 13:45

Het verschilt per speler. Als je echt goed bent kom je er wel zie Ake.
En als je niet goed genoeg bent ben je financieel onafhankelijk vrij snel.
Er zijn zat spelers die de stap niet hebben gemaakt en nu uiteindelijk ergens spelen voor 2ton of helemaal niet spelen meer.

18 augustus 2022 om 13:50

Natuurlijk niet iedereen, maar de kans is aanwezig. Als zirkzee echter net zo'n prima jaar draait als afgelopen seizoen, dan heb je best kans dat ie een mooie stap omhoog kan maken.

T blijft altijd een lastige keuze en pas achteraf weet je of het een goede keuze was (en dan weet je nog steeds niet of t de beste keuze was, aangezien je niet weet hoe de andere optie was gelopen)

Feit blijft wel dat jij bij bepaalde clubs meer kans hebt als jonge speler dan bij andere clubs.
Chelsea zou bij mij niet heel hoog staan

18 augustus 2022 om 14:58

Zirkzee is juist veel verder in zijn carriere dan eenieder had kunnen denken. Heeft in de Belgische top al zeer jong succes en heeft grof verdient bij Bayern. Staat nu in de interesse van een bak clubs in de Europese subtop als eerste keus voor spits. Ik vraag me af hoeveel er meer in had gezeten als ie bij Feyenoord was gebleven.

Wijs dan naar Fosu-Mensah, Tahith Chong, Phillipe Sandler, Ricardo Kishna. Op variërende leeftijden was het voor hen een objectief slechte keuze om te gaan. Chong kan nauwelijks in de League One terecht.

18 augustus 2022 om 18:40

Kishna heeft met zijn knieën juist een fantastische keuze gemaakt

18 augustus 2022 om 19:09

Blijft een grote 'wie weet hoe het was gegaan' als ie bij Ajax was gebleven.

Toch jammer dat we hem niet in de Eredivisie mogen zien. Feyenoord was leuk geweest...ajax en PSV te hoog gegrepen denk ik. 15 goals en 8 assists in 32 potjes, dat is best wel knap!

Goede stap voor Zirkzee en waar die gewoon gegarandeerd 30+ wedstrijden gaat spelen. Als die een zelfde soort seizoen als vorig jaar kan draaien is die wat mij betreft zeker een kandidaat voor Oranje boven Brian Brobbey.

Jammer dat PSV hem niet haalt

Typisch weer zo een jongen die gewoon in Nederland had moeten blijven.. Dat had hij nu waarschijnlijk gewoon de eerste spits van Feyenoord geweest en een grote kans om in oranje te spelen.

18 augustus 2022 om 14:45

En nu is die al 2 jaar eerste spits van Anderlecht, niveau vergelijkbaar en salaris veel hoger.

Zou ik mits de juiste prijs, heel gelukkih mee zijn. Zikzee heeft zich toch populair gemaakt vorig jaar en in combinatie met Silva kan het gaan vlammen. Al weet ik niet of ze helemaal complementair zijn...

18 augustus 2022 om 14:23

In Duitsland wordt gerept van 15miljoen.
Nu al 35 binnen van de 75 die nodig zijn voor de Jong, Sabitzer, Fein en Sarr mogen nog verkocht worden.

18 augustus 2022 om 14:29

Heeft Bayern concrete interesse in De Jong dan? Voor zover ik weet zijn het niet meer dan wandelgang-geruchten. Wel kunnen ze een type De Jong gebruiken, want ik verwacht niet dat Gravenberch er klaar voor is, terwijl Sabitzer gewoon niet zo'n goede speler is. Een middenveld met De Jong, Kimmich en Goretzka is wel goed uitgebalanceerd, terwijl Musiala sowieso aanvallend ingesteld is en dus geen concurrent zou zijn van De Jong.

18 augustus 2022 om 14:57

15 zal en kan anderlecht nooit betalen. Moeten ze ook niet willen imo

18 augustus 2022 om 14:44

Lijkt mij toch wel dat ze complementair zijn? Silva die voor de diepgang zorgt met zijn snelheid met Zirkzee daarachter die meer als aanspeelpunt kan fungeren.

18 augustus 2022 om 14:59

Nja ik vind Silva z'n diepgang voorlopig nog wel meevallen misschien mede door z'n fysieke paraatheid. Heeft de bal ook graag in de voet.

18 augustus 2022 om 16:18

Moet eerlijk bekennen dat ik alleen nog maar samenvattingen heb gezien van Anderlecht dit seizoen en daar leek hij mij wel vaak de diepte op te zoeken maar dat kan een verkeerde conclusie zijn. Het blijven wel 2 verschillende types die allebei heel goed zijn voor de JPL, dus ik zie ze ook wel vlammen zoals je zegt.

Ik vind het wel jammer. Had hem graag in de Eredivisie gezien. Desnoods op huurbasis bij Psv.

Verder: ik snap de keuze voor Anderlecht niet geheel. Zij hebben met Fabio Silva en Esposito al 2 spitsen binnen gehaald. Wat moet men dan nog met een 3e spits? En die is ook weer op huurbasis.

Brugge had ik, persoonlijk, alleen al liever gevoetbald vanwege de stad Brugge en de kwaliteiten binnen de selectie. Die hebben volgens mij alleen Jutglá opgehaald bij Barcelona en verder is Openda ook alweer verkocht.

Leuk! Anderlecht is weer goed bezig, Mooie club voor hem waar die zich goed voelt. Ze hebben de weg omhoog weer gevonden

Wel een goede stap voor Zirkzee en als hij zo'n seizoen (of beter) heeft als dat van vorig jaar, haalt Anderlecht dat geld er makkelijk weer uit. Het is wel zaak om dat laconieke uit het spel te krijgen, want hij heeft nog te veel van die momenten. Er zit wel meer in het vat, maar men kan niet stellen dat hij zich echt optimaal ontwikkeld heeft de afgelopen jaren.

Als Anderlechtfan weet ik niet of ik hiermee content ben en of het waar is.

We hebben voorlopig 4 spitsen voor 2 plaatsen.
Esposito zou moeten beginne renderen aangezien we hier aankoopoptie op hebben.

1 spits bij zou Stroeykens zijn kansen laten zakken.

Mogelijk Raman verkopen?

Belangrijk om te weten of we Europees spelen want zonder Europees met 5 spitsen is teveel.

18 augustus 2022 om 17:39

De bedoeling is inderdaad dat Raman verkocht wordt. Hij brengt gewoon te weinig en past niet echt bij een club als Anderlecht.

Dan zou je 5 (refaelov wordt regelmatig ook als spits uitgespeeld) spitsen hebben voor 2 plaatsen. Geen overbodige luxe lijkt me

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

0 fans
Aanvaller, 21 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren