Verheydt reageert op salaris-onthulling van De Telegraaf: ‘Cowboyverhalen’

Donderdag, 18 augustus 2022 om 16:30Guy Habets • Laatste update: 16:34

Thomas Verheydt is momenteel de best verdienende speler ooit bij ADO Den Haag. Dat weet De Telegraaf te melden. De topscorer van de Haagse club stond deze zomer in de belangstelling van diverse Aziatische clubs en dus deed ADO er alles aan om hem te behouden. Dat lukte door hem een jaarsalaris van een half miljoen euro aan te bieden.

Verheydt kreeg naast dat torenhoge salaris, dat nog nooit eerder door ADO aan één speler werd uitgekeerd, een driejarig contract voorgeschoteld. Daarmee werd de dertigjarige spits uit handen van geïnteresseerde clubs gehouden. De Telegraaf schrijft dan ook dat er onder de nieuwe eigenaren weinig is veranderd, aangezien de Chinese grootaandeelhouders van United Vansen eerder al veel geld uittrokken om spelers als Lex Immers, Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers aan de club te binden.

Dat leverde financiële problemen op en bezuinigingen waren nodig om ADO van de ondergang te redden. Toch is Verheydt nu de best betaalde speler ooit bij de Residentieclub. Zijn ploeggenoten hebben daar echter geen moeite mee, zo stelt trainer Dirk Kuijt. "Als speler zou ik het wel lekker vinden om met iemand te spelen die dertig goals of meer zou kunnen maken. Maar ik heb absoluut niet het gevoel dat spelers er problemen mee hebben."

Kuijt zou, zo tekent De Telegraaf ook op, in een 'wespennest' beland zijn bij ADO. De Spaanse baas van ADO, Ignacio Beristain, zou technisch manager Daryl Janmaat als 'loopjongen' gebruiken en drukt zijn eigen technische agenda door. Zoons van de eigenaar mochten bijvoorbeeld meetrainen bij jeugdteams in Den Haag. Daarnaast spreekt Kuijt amper met de clubleiding. Zelf maakt hij zich geen zorgen. "Ik richt me alleen op de langetermijnvisie met mijn team. Over andere plekken binnen de club kan ik niet oordelen."

Verheydt noemt de geruchten over zijn salaris in gesprek met Omroep West onzin. "Ik baal van deze cowboyverhalen. Ik ben door niemand gebeld met de vraag wat mijn salaris is. Het is jammer dat er zomaar wat bedragen worden opgeschreven en als waarheid worden aangenomen." Algemeen directeur Edwin Reijntjes spreekt woorden van dezelfde strekking. "Wat een onzin wordt er geschreven, het klopt van geen kant."Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door cas1)

Voor Verheydt?! Ongelooflijk. Goede spits voor dat niveau hoor, maar wauw. Wat een geld zeg. Je zou zeggen dat je met zoveel geld toch ook iets anders kan doen.

18 augustus 2022 om 12:33

Hij is gewoon de ideale spits voor in de KKD en een echte Haagse supporter die destijds bij ons op de tribune stond. Tuurlijk is iedereen blij met hem. Des tijds kregen Havenaar, Tommie, Immers Meijers Bakker allen een salaris van 3-/4 ton. Niks geks voor Den Haag. We stonden des tijds op plek 7-8 kwa hoogte van salarissen in de ED. En dat waren tijden dat de clubeigenaar niet eens een apart budget had voor investeringen of dergelijke

18 augustus 2022 om 13:41

Heb je het wel goed? Jij vind een half miljoen oke en normaal voor een spits als Verheijdt? Zelfs een Dessers en een Weghorst verdienden niet zo'n salaris in Almelo, dan heb je het wel over een ander kaliber dan een eendagsvlieg Verheijdt. Maar ga lekker op die voet door, hoeven we dit seizoen geen rekening te houden dat Den Haag een titelkandidaat is. Want dit gaat een hoop onrust teweeg brengen binnen de spelersgroep, ook al denkt toptrainer Kuijt van niet.

18 augustus 2022 om 14:15

Immers, Meijers, Beugelsdijk 3/4 ton is gewoon niet juist, dat zijn zeer beperkte spelers en waarschijnlijk vanwege de Haagse achtergrond kregen ze dat salaris.

18 augustus 2022 om 17:11

Wat een gedoe om een salaris.Als dat waar zou zijn is daar niets mis mee .Als het over salaris gaat gaan de meeste denken waarom ik niet?

18 augustus 2022 om 21:54

Ik zie het probleem niet zozeer. Het Haagse publiek wil niets liever zien dan jongens als Immers, Meijers, Beugelsdijk en Verheydt, vanzelfsprekend laat je zulke jongens iets meer verdienen, daarbij hebben ze in Den Haag bijna altijd naar behoren gepresteerd. Messi verdiende toch ook onredelijk veel geld ten opzichte van de rest van de selectie? Tuurlijk, zeer goede voetballer, maar hij verdiende uiteindelijk wel extreem veel voor zijn bijdrage. Toch moest hij koste wat kost behouden blijven voor de club omdat hij eenmaal een deel van het interieur is. Ik verbaas me erover dat iedereen erover struikelt, bijkomstig dat een spits kaliber Verheydt eigenlijk ruim het zes, zeven dubbele zou moeten verdienen.

18 augustus 2022 om 12:39

€500.000 in de KKD ? Als ik teamgenoot van Verheijdt zou zijn zou ik dit echt niet accepteren. Het is al een enorm puinhoop bij ADO en ook nog een Verheijdt die even 5 ton verdient is echt onacceptabel! Het gaat niet goed met ADO en het ziet er alleen nog maar slechter en slechter voor ze uit. Ben benieuwd hoe dit salaris wordt ontvangen door andere selectiespelers van ADO.

18 augustus 2022 om 13:10

Wat gaat de rest dat aan wat hij verdiend. Dan moeten de andere ook 37+ goals maken dan komen zij ook in aanmerking. Zo simpel is het. We hebben het over 5 ton. In Duitsland 2e liga, Spanje 2e liga, Frankrijk 2e liga, Italië 2e liga is het ook normaal waarom is het abnormaal als het in Nederland is? Doe even lekker gewoon. Enige wat de Telegraaf (Amsterdamse-krant) doet is onrust zaaien.

18 augustus 2022 om 13:11

Hoezo zou je dit als teamgenoot niet accepteren? Iedereen onderhandeld voor zichzelf toch? Heeft Verheijdt goed geregeld. Ik snap best dat als hij geen ballen erin schiet dat er eerder kritiek komt, maar dat moet Verheijdt dan ook accepteren.

18 augustus 2022 om 13:24

In Amsterdam boeit het niemand geen ene moer wat er in den haag gebeurd hoor, dat hele haat gebeuren is alleen uit de haagse kant.

En de salarisvergelijking slaat natuurlijk nergens op mbt andere competities want daar komt ook gewoon veel meer binnen. Stadions trekken 3x zoveel publiek als den haag etc

18 augustus 2022 om 13:57

Ik heb het gezien toen Den Haag verloor van Excelsior. Ze stonden bijna een tweede kampioenschap te vieren in Amsterdam. Misschien boeit het de club Ajax niks maar ik weet degelijk dat de Harde Kern van Ajax die van Den Haag totaal niet mogen.

18 augustus 2022 om 14:11

Oh ja? Vertel eens waar? Heel nederland vond het gewoon grappig omdat het zo triest werd verspeeld en den haag al zo aan het juichen was.
En je hebt het net over de telegraaf als Amsterdamse krant nu dwarrel je ineens af naar de harde kern.

Den haag is in principe een leuke eredivieclub. Maar met minder publiek dan een nec/gae/vitesse etc

18 augustus 2022 om 14:13

Tenzij ze van de Telegraaf bij de F-Side horen is dat dan toch totaal niet relevant.

18 augustus 2022 om 14:22

@dersimamed - De gemiddelde club daar is heel wat groter dan ADO en heeft een veel grotere omzet. Bovendien zit ADO niet in de financiele situatie om dergelijke salarissen uit te keren. Doe even lekker objectief.

18 augustus 2022 om 13:03

Ik snap echt het probleem niet. Er gaat veel mis bij ADO, maar een spits die gegarandeerd 20+ treffers per seizoen maakt is gewoon de hoofdprijs waard.

18 augustus 2022 om 13:24

Leuk, maar voorlopig is er geen geld om de rest van de selectie op fatsoenlijke sterkte te brengen. Dan hadden ze een deel van dat salaris beter ergens anders in kunnen investeren

18 augustus 2022 om 13:39

Alsof hij van minimumloon naar 500.000 per jaar is gegaan met dit nieuwe contract ook... Ze betalen hem waarschijnlijk iets van twee ton meer dan vorig jaar. Nou nou, echt onbetaalbaar. Dat Verheydt blijft is het geld gewoon waard en zal ook niet het probleem moeten zijn, maar het is wel kwalijk dat de rest van de selectie niks voorstelt inderdaad. Die vriendjes die Kuijt heeft gehaald leveren ook nog niet.

18 augustus 2022 om 14:45

Die kosten ook niks. Als je salarisbudget voor een (te) groot deel in 1 speler wordt gestopt dan moet je dus besparen op de rest

18 augustus 2022 om 17:48

Inderdaad. Je wilt promoveren. Dan.heb je toch een spits nodig die er 25 in legt. Anders had je een nieuwe spits moeten kopen en waar haal je doe vandaan, ben je toch ook zo minimaal een half.miljoen verder. Beter hadden ze geld kunnen besparen op botox Dirk. Zo een coach kost je punten en daarmee promotie.

18 augustus 2022 om 18:10

Vorig jaar hadden ze een spits die er 25+ inlegde voor aanzienlijk (?) minder salaris. Geen promotie zoals we weten

Even lekker roeren in dat wespennest. Hopelijk vinden de spelers het super k*t en gaat er nu nog meer gezeik ontstaan! Classy as always, Telegraaf.

18 augustus 2022 om 12:41

Roeren in een wespennest?! ADO heeft zijn contract verlengd ondanks dat ze niet zijn gepromoveerd en dat is onacceptabel! Ik zou als medespeler geen centimeter meer willen lopen voor een club waar de salarissen zo slecht verdeeld zijn als bij ADO. €500.000 euro in de KKD is werkelijk van de zotten en schandalig dat ADO dit heeft gedaan.

18 augustus 2022 om 13:02

Zo te zien werkt het. Heeft de Telegraaf z’n doel bereikt.

18 augustus 2022 om 13:06

Buiten dat de Telegraaf bekend staat als kolen krant ben ik van mening dat Verheijdt nooit zoveel mag verdienen bij een club als ADO. Dit zorgt voor onrust in de kleedkamer en ADO lijkt op dit moment wel een tikkende tijdbom.

18 augustus 2022 om 13:11

Geen centimeter willen lopen? Je sport toch ook voor jezelf? Je werkt jezelf toch altijd uit de naad? Als je flink onjuist wordt behandeld, dan snap ik het, maar ze hebben allemaal geen klagen?

Zelfs ik, met een modaal inkomen, doe altijd mijn best. Zolang ik maar normaal behandeld wordt. En dat krijg je dan ook wel terug. Ik heb collega's die meer verdienen (en minder). Bij sommigen denk je: Waarom? Dat hou je altijd. Laat mij dat minder hard werken? Natuurlijk niet. Hard werken loont. Vriendelijk zijn loont. Rancune en balen lost niets op, behalve dat je voor jezelf en jouw omgeving een vervelende situatie creëert.

Zo. Veel te serieus voor mij dit. Ik trek een biertje open!

18 augustus 2022 om 13:19

Dat is dus precies mijn punt! Jij denkt op je werk waarom verdient die ene meer dan mij en hoe is het mogelijk ? Dit soort gedachtes zorgen ervoor dat sommige werknemers gedemotiveerd raken omdat ze zich benadeeld voelen door het bedrijf. Dit is precies hetzelfde wat bij ADO kan gebeuren. Je hebt 24 selectiespelers en een deel zal zeggen ja leuk voor Verheijdt en een ander deel zal enorm jaloers worden en zich benadeeld voelen.

18 augustus 2022 om 13:25

Je overdrijft Jlopez7, het zal best dat spelers hoger gaan inzetten in de contractonderhandelingen, maar er gaat echt geen ruzie ontstaan in de kleedkamer om dit soort dingen. Verheydt is veruit de belangrijkste speler bij ADO, onvervangbaar zelfs, dus hij is het waard en dat begrijpen de spelers ook.

18 augustus 2022 om 13:42

Het demotiveert mij helemaal niet. Als ik meer wil verdienen, moet ik aantonen dat ik meer wil en meer kan. Dat zou iedereen moeten doen vind ik. Laat die negatieve gedachten toch eens...

En jij zegt zelf al "geen centimeter meer te lopen". Je hebt het niet over anderen.

18 augustus 2022 om 14:31

Bewijs maar dat je meer zou moeten verdienen in plaats van je handje op houden. Deze spits heeft dat kennelijk gedaan en andere spelers niet. Als je daar als speler over gaat klagen en je jezelf dan niet meer kan motiveren is Verheijdt niet degene met het probleem hoor, maar de persoon met de zwakke ruggengraat.

Dan zie je hoe negatief zon telegraaf is altijd spelend op de onderbuik...wat heeft het nou voor nut om het salaris van zon jongen te plaatsen? Is dat wanbeleid als je de clubtopscorer een contract aanbied van 5 ton? Volgens mij hebben veel spelers dat in de Eredivisie waar ze toen nog speelden...

18 augustus 2022 om 12:27

Zijn contract werd verlengd toen ADO al gedegradeerd was. Hoe verzin je het dan om iemand een half miljoen te betalen, dat is krankzinnig. Ze hadden dat budget beter in de rest van de selectie kunnen steken, want dat is allemaal van niveau Telstar, Ado heeft een vreselijk slecht elftal.

18 augustus 2022 om 12:35

excuus elfenomeno, dat wist ik niet, dacht met zicht op eredivisie. En een scorende eredicise spits met belangstelling buitenland, verdient tegenwoordig in NL gewoon 5 ton, das niet zo gek. Wrsl dachten ze dat ze met Veheijdt snel terug zouden zijn, dus daarom de gok.... Had ik persoonlijk ook niet gedaan, maar krankzinnig vind ik wat ver gaan.
E de Telegraaf stookt gewoon duidelijk met dit artikel. Je bent eigenaar van een club, hebt er een shitload aan geld ingestopt om te kopen..en dan mogen je zonen niet een x mee trainen? Is Janmaat gelijk een loopjongen? De insinuaties zijn alleen al triest. .

18 augustus 2022 om 13:14

Hij ging er sowieso pas heen toen ado gedegradeerd was. Het jaar dat ado nog in de eredivisie zat, zat hij nog bij almere.

18 augustus 2022 om 12:28

Tsja, mensen schijnen dat te willen weten anders word zoiets geen nieuws.
Sinds de sociale is er weinig tot niets meer wat niet op diverse sites verschijnt als je maar enigsinds bekend bent.
Ontopic, ik hoop voor Ado dat ze zich dit kunnen veroorloven op lange termijn, want er moest toch wat veranderen qua financiële huishouding en dit lijkt er dan toch niet in te passen.

Volgens mij is het toetsenbord kapot. Staan allemaal woorden in de tekst die een letter missen.

18 augustus 2022 om 12:31

Echt he. Hebben ze bij VZ geen eindredactie ofzo? Zo veel artikelen met spel- en grammaticale fouten. Meeste mensen hebben er geen problemen mee, maar ik vind het ergelijk.
On: een half miljoen per jaar is erg veel voor zo'n speler.

18 augustus 2022 om 14:18

volgens mij zochten ze nog redacteuren

18 augustus 2022 om 14:53

Jij mist anders ook een letter in je tekst, ergeRlijk..

aha weer ouderwets rustig bij ado.
daar gaan ze weer mooie tijden tegemoet

Pijnlijk. Ze spelen niet eens op het hoogste niveau.

Een half miljoen voor Verheydt? Het is een leuke KKD spits, maar niet meer dan dat.

Voor een half miljoen ging ik ook wel in Den Haag voetballen. Altijd wat te beleven en lekker in de KKD een half miljoen opstrijken, mijn god...

18 augustus 2022 om 12:30

Als jij er ook 37 maakt kom spelen dan

18 augustus 2022 om 12:33

Helaas, ben niet zo groot en sterk als Verheydt.

18 augustus 2022 om 12:36

Geef mij 1 seizoen de tijd en ik kantel de kkd volledig en zorg dat ado weer promoveert. Ik ben een balvaste spits, goed in de combinatie en een killer voor het goal. Momenteel nog wel wat kilo's zwaar, maar voor 5 ton ben ik zo afgetraind.

18 augustus 2022 om 13:12

Laat me je prestaties in het verleden eerst zien. Lekker makkelijk scoren zo. Ik kan ook naar PSG toe gaan en zeggen: ey luister broer, ik maak er 25 voor je + Cl Winnen en geef me 10.000 per maand ik ga swingen voor jullie. Hahahahah

18 augustus 2022 om 13:56Wanneer je broer bij PSG speelt is het natuurlijk ook wel makkelijker om binnen te komen.

On: Belachelijk salaris voor deze man en sowieso voor een speler in de KKD. Er zijn spelers die bij subtoppers in de ED spelen die nog niet eens de helft hebben. En dat er mensen zijn die dit ok vinden geeft precies aan waar het probleem ligt bij ADO.

Het excuus is dat hij er 37 per seizoen maakt is leuk, maar wat zijn ze daar mee opgeschoten? Precies, helemaal niks.

18 augustus 2022 om 14:01

Hij was dan ook niet serieus Amed, wellicht is dat je ontgaan?

18 augustus 2022 om 14:20

@svenieman - Tja, helemaal hip tegenwoordig hè, dat schrijnende "straattaaltje". Met dat taaltje kun je zelfs de relativiteitstheorie dom doen klinken.

On: Ik ben het met je eens en daaraan toevoegend: Als je ziet welke spitsen er topscorer zijn geworden in het afgelopen decennium, daar zit werkelijk pure middelmaat tussen. De meesten van hen komen nog niet eens tot 10 doelpunten in de Eredivisie, als ze er uberhaupt aan de bak komen. De spelers die het wel redden, zijn meestal relatief jonge KKD-topscorers. Overigens wel knap hoor, 37 doelpunten, maar een half miljoen euro per jaar is wel erg veel geld voor dat niveau en die speler.

Heerlijke timing want lijkt me zo al best pittig om met ado in de kkd te spelen. Wie heeft dit gelekt? Willen ze van zijn salaris af?

De telegraaf plant een klein bommetje. Maar een jaarsalaris van €500.000,-, in een competitie waar je als degelijke spits altijd 20+ goals maakt, moet toch een lekker gevoel geven.

Persoonlijk had ik dit wel zien aankomen, wat betreft het salaris van Verheydt. Die heeft een lucratief contract elders laten schieten en heeft in de onderhandelingen ongeveer hetzelfde verlangd. Het typeert de voetbalwereld en de zogenoemde 'beleidsbepalers'. Ze gaan wederom over hun schreven heen en betalen dit soort spelers zonder dat het verantwoord is.

Dit gaat nooit goed komen bij ADO dit seizoen. Kuyt is een meeloper, hetzelfde geldt voor Janmaat. Verheydt trekt zich nergens iets van aan en casht maandelijks 50.000 euro. Hoppakkee.

Lijkt mij sterk. Spelers buiten de eu moeten geloof ik al meer dan een half miljoen kosten.

Wilfried kanon (Ivoorkust) lijkt mij dan duurder?

Ik kan het mis hebben maar dit bericht van de Telegraaf is natuurlijk een flink staaltje onrust stoken in een wespennest!

18 augustus 2022 om 14:09

Wilfried Kanon is geboren in Helsinki en heeft leren voetballen in Europa. Die had dus gewoon een EU-salaris.

18 augustus 2022 om 14:58

Oké dat wist ik dan weer niet

Ongelooflijk. Een half miljoen.
Kansloze voetbalclub waar gaar het heen ?
Huis tuin en keukenspits.

18 augustus 2022 om 13:01

Hoho, niet zomaar een keukenspits.. Een keukenkampioenspits.

Is hij dubbel en dwars waard hahahaha. Jezus, nu snap ik waarom hij graag in Den Haag bleef. Wanbeleid ten top en dan ook nog eens kansloos op de laatste plaats staan met toptrainer Kuijt. Wat een club. Met kerst weer hommeles in Den Haag en staan ze weer op de afgrond.

Thomas Verheydt is dan ook de beste speler en de jongen die je koste wat kost voor je club moet binden. Van mijn part iedereen op amateur basis en Verheydt alle salarissen samen, zolang we maar van hem kunnen blijven genieten!

Thomas Verheydt is dan ook de beste speler en de jongen die je koste wat kost voor je club moet binden. Van mijn part iedereen op amateur basis en Verheydt alle salarissen samen, zolang we maar van hem kunnen blijven genieten!

Thomas Verheydt is dan ook de beste speler en de jongen die je koste wat kost voor je club moet binden. Van mijn part iedereen op amateur basis en Verheydt alle salarissen samen, zolang we maar van hem kunnen blijven genieten!

Thomas Verheydt is dan ook de beste speler en de jongen die je koste wat kost voor je club moet binden. Van mijn part iedereen op amateur basis en Verheydt alle salarissen samen, zolang we maar van hem kunnen blijven genieten!

En ondertussen staan ze 19e en heeft Verheydt in 180 minuten nog geen goal gemaakt.

Veel geld voor een modale KKD spits die je dan helaas op het beslissende moment die naar de eredivisie schiet.

Je kunt je afvragen in hoeverre de Telegraaf de waarheid spreekt over het salaris van Verheijdt. Hij zegt zelf dat hij er niet over is benaderd door de krant. Dan wordt de vraag: wie heeft er dan gelekt binnen de organisatie ? Dat zou heel kwalijk zijn, het is immers verre van netjes als mensen binnen een organisatie lekken over het salaris van medewerkers. Of verzint de Telegraaf dit verhaal ? Kan ook natuurlijk.

Hij kan slechts zeggen dat de onthulling glashelder en goudeerlijk is van De Telegraaf. Dit antwoord zag je van mijlenver aankomen. Verheydt verdient 'gewoon' 500.000. Of het nou 483.287 euro is of 492.377, het blijft bijna 5 ton. En dat is gewoon bijzonder veel voor een modale KKD-spits. Hij lacht zich echt de penis uit de pantalon en zichzelf een krul in de lul als hij maandelijks minimaal 50k krijgt bijgeschreven op zijn rekening.

Maar hij wil niet zeggen wat het dan wel is, misschien is het niet 500K maar 490K. Nog steeds absurd en dan liegt hij niet als hij zegt dat 500K niet klopt.

Reijntjes zegt: "het klopt van geen kant." Dan zal het dus ook niet zo zijn dat Verheijdt een bedrag verdient dat de 5 ton benadert. Althans, volgens Verheijdt dan. En hij zelf zeg toch ook iets dat er op wijst dat die 5 ton bij lange na niet klopt. En uiteindelijk zegt hij niet wat het dan wel is. Dat hoeft hij natuurlijk ook niet, want wat u, ik en hij verdienen gaat een ander niks aan.

Cowboy verhalen. Een beetje premiejager verdient behoorlijk wat. natuurlijk afhankelijk van wie hij heeft opgespoord.
Past wel een beetje bij beugeldijk, kuit, Misschien wat gokken hier en daar achter een pompstation en met wat geluk heb je je salaris er zo weer uit. Of jij ligt eruit. kan ook
Ik weet niet of het weinig of veel is. Dan zou je van veel meer spelers moeten weten wat ze verdienen. Mij interesseert dit niets

Inhoudelijk op het stukje van Kuyt zou ik absoluut niet bezig zijn met de lange termijn visie!
Wil jij jezelf redden dan zet je alles op de korte termijn in!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
X. SeverinaAanvaller92
T. VerheydtAanvaller92
J. ZwartsAanvaller92
R. StruickAanvaller20
H. WentgesKeeper90
A. AbsalemVerdediger40
T. AsanteVerdediger81
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

304 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2022- ADO Den Haag
2018-2020 Feyenoord U19
2015-2017 Feyenoord
2012-2015 Fenerbahçe
2006-2012 Liverpool

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren