‘Marcel Meeuwis deed zijn broek omlaag en ging met zijn reet op Kostas zitten’

Donderdag, 18 augustus 2022 om 16:00 • Laatste update: 18:01

In de serie Ex on the Pitch komen wekelijks twee ex-profvoetballers op bezoek in De Voetbalfabriek in Almere. Samen met presentator Jelle Kusters blikken ze terug op hun carrière en spelen ze een aantal minigames. In de tweede aflevering is het de beurt aan Ruben Schaken en Abel Tamata, die regelmatig tegenover elkaar stonden met onder meer Feyenoord en PSV.

Door Jonathan van Haaster

Schaken beklom de voetballadder via SC Cambuur, BV Veendam en VVV-Venlo naar Feyenoord, met als ultieme bekroning zijn zeven interlands voor het Nederlands elftal. Tamata doorliep de jeugdopleiding van PSV en werd met die club landskampioen in 2015. Via Roda JC, FC Groningen en ADO Den Haag sloot hij zijn door blessures geteisterde carrière op 27-jarige leeftijd af.

De twee kwamen elkaar voor het eerst tegen bij een wedstrijd tussen Roda JC en Feyenoord. Tamata als linksback bij de Limburgers; Schaken als rechtsbuiten bij de Rotterdammers. “We hebben elkaar daar voor het eerst ontmoet, al ging dat niet zo vriendelijk als nu”, lacht Tamata. “Dan intimideer je elkaar, zeg je tegen de ander dat hij problemen kan krijgen buiten het veld.” Schaken erkent dat hij de nodige verhitte gesprekken met Tamata uitwisselde. “Ik was altijd wel aan het happen, en dat kregen ze op een gegeven moment wel door. Een keer was ik hem te slim af en leverde ik een assist.” Tamata: “Dat was ook de enige assist die je met mij als tegenstander leverde, haha.”

Beide heren zijn amicaal met elkaar en wanneer wordt gevraagd naar hun gekste teamgenoot, is Schaken duidelijk. “Marcel Meeuwis. Hij is een van de grappigste jongens die ik heb meegemaakt. We hebben Kostas Lamprou een keer vastgebonden aan de massagetafel. Hij is sterk, dus hadden we een man of vijf nodig om hem helemaal vast te tapen. Hij was een mummie, kon niet meer bewegen. Met zijn hoofd omhoog begon hij te schreeuwen en schelden in het Grieks. Op een gegeven moment komt Marcel, doet zijn broek omlaag en gaat met zijn reet op Kostas zitten. Kostas kan dat nu wel waarderen, dat is humor. Zulke dingen gebeuren, daar heb je het dan nog weken over. Kostas was toen niet blij, ik denk dat hij een paar dagen niet met Marcel heeft gesproken.”

Manolev
Ook Tamata heeft mooie herinneringen aan ex-teamgenoten. In zijn tijd bij PSV was Tamata teamgenoot van Stanislav Manolev. “We hadden toen een Nigeriaanse middenvelder bij de groep, Rabiu Ibrahim. Toen hij een keer de kleedkamer binnenliep schoot Manolev uit het niets keihard in de lach. Hij had ook een hele sterke eigen mening, wat hem ook grappig maakte. We gingen altijd de discussie aan met hem over wat wel en niet goed was. Positiespel, tactiek.. en zei dan: ‘Jullie zijn gek!’. Dat was wel tof aan hem.”

Tamata voetbalt sinds een paar maanden voor FC Viralia, wat een team van het Rotterdamse amateurteam FC Banlieue is. “Ik denk dat ik dit voetbaljaar vier wedstrijden heb gespeeld. Daar speel of speelde ik met onder meer Nourdin Boukhari, Rick Kruys en David Mendes da Silva.” Trainer van het team is Khalid Alterch, alias rapper ICE, die bij de kijkers van de populaire serie Mocro Maffia ook bekend staat als Tonnano. Tamata leerde ICE kennen nadat hij besloot te gaan studeren. “Ik liep nog stage bij Almere City en zou een parttime studie volgen. Toen raakte ik geblesseerd en heb ik me vol op m’n Master in Sport Management aan het Johan Cruijff Institute gericht. Eigenlijk heb ik toen heel snel om een stageplek gevraagd en die kreeg ik bij Amstelveen Sport. Ik merkte dat ik het daar goed deed en kreeg ook een contract aangeboden. Toen hakte ik de knoop door om niet meer mijn best te doen om topfit te worden, maar in de maatschappij te duiken.”

Tamata (links) werd in 2015 kampioen met PSV.

Na een jaar haalde Tamata zijn masterdiploma en is hij gaan werken bij SPEC. “Daar heb ik drieënhalf jaar gezeten, tot afgelopen oktober. In die jaren daar heb ik heel veel artiesten begeleid, waaronder ICE, waar ik hoofdverantwoordelijk voor was. Zodoende heb ik een hele goede band met hem opgebouwd. Voor sommigen was ik hoofdverantwoordelijk, en voor anderen was ik tweede verantwoordelijke, assistent.” Tamata was assistent voor onder meer Glen Faria, Nesim El Ahmadi en Boef. “Je werkt bij SPEC in teams. Je kan je voorstellen dat wanneer ICE op een donderdagavond op tv is, je op vrijdag heel veel aanvragen binnenkrijgt. Je krijgt veel belangrijke zaken te regelen, zoals zijn nieuwe album. Alleen kan je niet alles tegelijkertijd doen. Als tweede manager regel je de dingen die nog even kunnen wachten, zoals mailtjes. En als manager zelf ben je aanspreekpunt voor de dingen die vandaag nog moeten gebeuren, de ‘moetjes’.”

Spreker
Toch staat Tamata momenteel buiten de artiestenwereld en dat is een bewuste keuze geweest. “Ik hield vroeger erg van lezen. Tot mijn achttiende heb ik VWO gedaan en heb ik mijn diploma gehaald, maar daarna heb ik geen studie gedaan. En dat miste ik wel. Ik heb wel ontwikkelingsboeken gelezen en tijdens mijn carrière bleef ik ook veel lezen. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik wat te vertellen had, om een andere kant te belichten in de voetballerij. Dus wilde ik speeches gaan geven. Ik heb gevraagd of er mensen waren die mij daarmee konden helpen. Ik had er erg behoefte aan om mijn verhalen te delen en hopelijk mensen te helpen. Zodoende kwam ik in contact met Sylvia Karres.”

Bij haar bedrijf De SportMaatschappij tegenover het Olympisch Stadion in Amsterdam is hij een traject aangegaan om zich het vak eigen te maken. Tijdens zijn studie is hij zijn eerste speeches gaan geven. “Ik ben heel veel cold sales gaan doen. Mensen vroegen mij: ‘je bent profvoetballer geweest en hebt aardig wat geld verdiend. Waarom ga je langs scholen om aan te geven dat je speeches kan houden?’ Maar ik wilde het gewoon heel graag doen. Ik kreeg toen heel veel speeches en zou er nog veel meer krijgen, maar toen kwam corona. Toen dacht ik: damn, nu heb ik geen contact meer met die jongeren.”

“Ik ben gaan kijken of het mogelijk is om één op één contact te krijgen, om toch mijn steentje te kunnen bijdragen en van waarde te kunnen zijn”, vertelt Tamata. “Dat heb ik toen aangekondigd op sociale media, heb aanvragen binnengekregen en ben mijn eenmanszaak begonnen. In de coronaperiode ben ik één op één coaching gaan geven en dat ging heel goed. Ik ben ook veel in jeugdgevangenissen geweest en heb toen met twee compagnons de vof Life Changing Group opgestart. Ervaringsdeskundigen, specialisten en rolmodellen waarvan wij denken dat ze iets te vertellen hebben, gaan dan op bezoek naar jeugdgevangenissen. Dat gaat heel goed en we zijn actief binnen meerdere jeugdgevangenissen en scholen. Ook ben ik bij Peak4 actief als coach voor projecten omtrent ontwikkeling en persoonlijke groei bij een grote bank.”

Enige tijd geleden gaf Tamata in een interview aan voetbalmakelaar te willen worden. “Dat wil ik nog steeds wel. Management is begeleiding en dat vind ik tof. Het heeft allemaal te maken met mensen. Ik vind het heel leuk om met mensen te werken en heb daar ook goede feedback over gekregen. Muziekmanager of voetbalmanager, dat maakt me niet zo uit. Het gaat mij meer om de totale begeleiding en met name de mindset van mensen. In welke branche dan ook. Ik zou graag op mijn manier in de behoefte van dat soort talenten willen voorzien. Ik denk dat voetbalzaakwaarnemer misschien niet de juiste bewoording is, maar ook jonge voetballers hebben begeleiding nodig. Als jeugdvoetballers maar ook grotere voetballers daar behoefte aan hebben, sta ik daar zeker voor open.”

Net als bij Tamata was een blessure ook voor Schaken de aanleiding om in het ondernemerschap te duiken. Nadat hij in 2014 een kraakbeenblessure opliep en het vervolg van zijn carrière onzeker was, begon Schaken een eigen voetbalschool in Lelystad, waar hij toen ook woonde. “Tijdens mijn revalidatie was ik bezig met wat ik na mijn carrière zou kunnen doen. Al snel waren er honderd kinderen aangesloten bij mijn voetbalschool, waaronder mijn eigen kinderen die toen vier en vijf jaar oud waren. Het hielp natuurlijk dat ik voor Feyenoord speelde en de school was onder meer met sponsoring ook heel professioneel geregeld. Inmiddels zijn we bijna tien jaar verder en heb ik de school tot op de dag van vandaag nog steeds.”

Ook buiten het voetbalwereldje is Schaken actief. “Na mijn carrière ben ik begonnen met verschillende ondernemingen, omdat je dan toch een belangrijke inkomstenbron verliest. Ik heb daarom naast mijn voetbalschool ook een eigen cateringbedrijf en kledingbedrijf opgestart. Ik ben sinds twee, drie maanden ook spelersbegeleider geworden. Samen met Menno Groenveld (van Pure Sports, red.) hebben we een aantal spelers die we gaan oppakken. Daar moet ik nog wel aan de weg timmeren. Komende zomer gaan we veel transfers doen, dus ik laat me verrassen hoe dat wereldje er uitziet. Voor de rest ben ik heel druk met mijn ondernemingen. Ik heb geen personeel, dus doe ik alles zelf. Maar ik mag niet klagen.”

Vreemdgaan
In zijn biografie was Schaken openhartig over zijn leven. Over de roem van het zijn van profvoetballer, maar ook over bijvoorbeeld vreemdgaan. “Mijn kinderen hebben het boek al gelezen. Ik heb aangegeven dat ze misschien zouden schrikken van dingen die ze niet wisten. Ik heb ze dat verteld omdat ik wil dat ze me nog steeds respecteren en serieus nemen. Ik heb uitgelegd dat wanneer je leeft en fouten maakt, je altijd je verantwoordelijkheid moet pakken en gelukkig doen zij dat ook. Die lessen hebben ze geleerd. In het begin was het schrikken. Je moet zorgen dat je dat vertrouwen weer opbouwt en laat zien dat je in dat opzicht bent veranderd.”

Schaken in zijn periode bij Feyenoord in discussie met Graziano Pellè.

Schaken geeft aan dat de verleidingen minder zijn geworden nu hij geen profvoetballer meer is. “Ik ben nu heel selectief en wil een goed en rustig leven leiden. De dingen die ik heb meegemaakt hebben me gevormd. Het is niet goed te praten, maar goed, de band met mijn kinderen is fantastisch en ze hebben me in dat opzicht ook vergeven. Mijn oudste zoon is nu bijna twintig. Niet dat hij het begrijpt, maar hij snapt wel dat als je in dat wereldje zit en daar vatbaar voor bent, dat je gevoelig kan zijn voor verleidingen. En ik was daar vatbaar voor.”

De oud-aanvaller geeft aan behoefte te hebben gehad om met een psycholoog te praten. “We kwamen tot de conclusie dat ik een uitlaatklep nodig had. Als je topsport bedrijft met heel veel druk, dan moet je een uitlaatklep hebben. Dit was dan een verkeerde. Sommigen, zoals Abel, houden van lezen, anderen van gamen of wat dan ook. Ik had een hele vervelende uitlaatklep. Alles heeft met iets te maken en het was voor mij belangrijk om daar achter te komen. Je moet ook jezelf kunnen vergeven en jezelf weer in de spiegel aan kunnen kijken. Vanuit mijn jeugd heb ik heel veel meegemaakt, zoals het opgroeien zonder vader. Ik zocht altijd naar bevestiging, in mijn geval op dat moment bij vrouwen.”

Schaken geeft aan lange tijd met onzekerheid te hebben gekampt. “Mensen die vreemdgaan zijn vaak onzekere mensen die stoer denken te zijn, maar eigenlijk ben je dan gewoon een zielig mannetje. Aan de aandacht lag het niet, dat krijg je als profvoetballer genoeg. Ik heb mezelf opnieuw moeten ontwikkelen om het juiste voorbeeld aan mijn kinderen te geven. Als zij ooit voetballer mogen worden, weet ik in ieder geval hoe ik ze daarbij kan helpen. Ze hebben gezien hoe het in ieder geval niet moet.”



Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door gimpet)

Nou wat leuk zeg, iemand vastbinden met 5 man. Hoezo heb je trouwens 5 man nodig om zo'n klein ventje als Lamprou vast te binden, triester wordt het niet. "Dat is humor", lachen zeg.

16 augustus 2022 om 17:46

Mooi toch gozer. Beetje ontgroenen, moet kunnen. Niet te zwaar aan tillen ouwe pikkebaas.Edit: dit was een grap tegenover corpsbalverenigingen. Dit meen ik natuurlijk niet echt.

16 augustus 2022 om 19:01

Wat een onsmakelijke reactie. Zoek hulp.

17 augustus 2022 om 12:37

Rene v/d Gijp, ben jij dat? Lekker man, ouwe reus.

17 augustus 2022 om 10:14

Haha, iedereen hier struikelt over elkaar om dit maar weer te verafschuwen. Er kan nog maar heel weinig tegenwoordig, wat een generatie...

17 augustus 2022 om 19:35

Ben benieuwd wat je er van vind als je vrouw op haar werk wordt vast gebonden en een van de collega’s zwaffelt haar in dr gezicht of je dat ook vind kunnen.

Wat een kontverhaal! Het zal de tijdsgeest wel zijn, maar nu zou dat natuurlijk echt niet meer kunnen!

Dus dit vind Schaken leuk? Zegt iets over hem. Sommige jokers weten niet wat humor is
Walgelijk

16 augustus 2022 om 18:55

Ik kan er ook niks mee. Alles in de context, tuurlijk, en in een groep volwassen mannen waar de testosteron nogal rond gaat, heersen andere normen dan in andere omgevingen. Maar stel je voor dat klasgenoten dit op een willekeurige HBO dit bij elkaar doen. Die 5 zouden van school getrapt worden en de politie zou erbij gehaald worden.

Er staat aan het begin van het verhaal, manolev schoot in de lach.. ja om wat schoot hij inde lach? Ik dacht een anekdote te lezen…

17 augustus 2022 om 09:09

Ik heb die zin ook vier keer gelezen. Hij schoot gewoon in de lach?

17 augustus 2022 om 14:02

Hij schoot in de lach omdat zijn donkere ploeggenoot de kleedkamer in kwam. Wellicht had hij erg groot gereedschap en vond Manolev dat grappig. Idd raar om op deze manier een anekdote te plaatsten zonder inhoud, je gaat het dan zelf maar invullen.

Dus Lamprou is tegen zijn wil aangerand en dat is grappig?

Er komen nu vast een paar ouwe gekken dit gedrag verdedigen onder het mom van ‘kleedkamer humor’. Wat ben ik blij dat dit soort gedrag wordt afgekapt door de nieuwe generatie.

16 augustus 2022 om 18:56

De enige tot nu toe is #3. Dus het valt mee.

17 augustus 2022 om 10:22

Dat je daar blij mee bent zeg. Het begint een heel triest generatietje te worden, waarin je altijd op je tenen moet lopen met wat je zegt en doet. Heel irritant.

18 augustus 2022 om 06:16

Dit is natuurlijk geen humor. Dat Schaken als "volwassen" gast dit als humor brengt, zegt ook heel veel over hem.

Verder niet te zwaar aan tillen. Laten we vooral hopen dat dit soort triestigheden nog weinig voor gaat komen, maar zo wel: Laat de persoon in kwestie (Lamprou in dit geval) hierover oordelen en niet wij als buitenwacht beslissen voor hem hoe hij hierover denkt.

17 augustus 2022 om 10:23

En "ouwe gekken" ook echt. Lekker denigrerend ook echt, alles wat jou (en blijkbaar jouw generatie?) niet aanstaat wordt weggemoffeld onder het mom van 'ouwe gekken'. Heel makkelijk.

17 augustus 2022 om 23:54

Ben niet oud en niet gek, maar vind jouw reactie walgelijk. Fijne samenleving, waar niks mag en alles zielig is

18 augustus 2022 om 11:51

Hoeveel mensen ken jij die niet tegen hun wil in zijn aangerand?

Aah met Mendes da Silva in een team... hoop dat ze nog een extra wisselspeler hebben. Mendes komt even niet. Zie eerdere berichten hier op VZ

Man man man. Wat een moraalridders hier weer. Nee, ik vind dit geen aanranding en ja, ik vind dit prima kunnen. Helaas zijn we nu allemaal van die zeikerds die vinden dat er niets meer mag en je geen grapjes meer mag maken ten koste van anderen.
Net als dat douchen met onderbroeken aan, we slaan een beetje door.
Ik vraag me werkelijk af hoeveel van de mannen hierboven niet enorm gelachen zouden hebben als dit zou gebeuren bij 1 van hun teamgenoten. Kom op man, wen beetje humor moet kunnen hoor.

17 augustus 2022 om 00:04

Ik heb dit eigenlijk nooit gezien, maar er zullen ongetwijfeld teamgenoten zijn bij wie je dit kan flikken. Maar ik denk dat het merendeel je bij de eerst volgende training arbeidsongeschikt zou schoppen. Maar eerlijk is eerlijk, zij zouden met een brede glimlach de carrière van zo'n grappenmaker beëindigen, dus bottomline, we zouden er allemaal smakelijk om lachen als hij in een karretje wordt voortgeduwd. Dus ja, best grappig uiteindelijk.

17 augustus 2022 om 09:37

Sorry, maar dit soort grappen gebeurde dus in een vriendengroep, met teamgenoten, waar je dit inderdaad kon flikken. Die onderlinge relatie was geen overmars-vrouwelijk personeelslid relatie. Zolang het niet iedere keer Lamprou was, het geen pesten van Lamprou was en ze wisten dat er achteraf om gelachen zou worden door slachtoffer, moet dit gewoon kunnen.

17 augustus 2022 om 00:09

Tja, ik vind ook dat we tegenwoordig een beetje een zielig zooitje mensen aan het worden zijn. Maar ik zie niet de lol in van iemand vast binden, schijnbaar iemand die duidelijk dit niet wilde, om vervolgens met je blote reet op m te gaan zitten. Dat gaat mij ook te ver. Grapjes als tijgerbalsem in iemand zijn onderbroek smeren, steeds een beetje shampoo op iemand zijn kop doen, zodat ie maar bezig blijft, dat zijn leuke grapjes, vooral omdat het slachtoffer vaak zelf het laatste zetje geeft (de onderbroek aandoen, de ogen dicht doen maar blijven wrijven met die shampoo) en de kans heeft om de grap te voorkomen. Nu wordt er iemand vastgebonden en gedwongen dingen te doen en dat is gewoon niet echt mijn ding.

18 augustus 2022 om 06:19

Perfect verwoord! Als ik een groen randje geven kon, dan deed ik dat. Inderdaad, tegenwoordig mag en kan bijna niets meer. Zeer stuitend. Maar er moet natuurlijk wel een grens zijn. Dit is over die grens. Gelukkig zat ik altijd in een "normaal" team. Dit soort dingen godzijdank nooit gezien.

18 augustus 2022 om 11:13

Die shampoo is toch wel verschrikkelijk vervelend. Sta je daar een halfuur lang te douchen. Maar hoort erbij wanneer je net van de jeugd naar het eerste gaat

Ik voel mij nu heel gek hier als ik de reacties lees.
Ben voor mijn gevoel echt opgegroeid op het voetbalveld/pleintje en kleedkamer en herinner mij al dit soort dingen en verhalen heel goed. Misschien niet grappig als je het leest maar deze flauwe dingen qua herinneringen brengen wel weer een lach op mijn gezicht

17 augustus 2022 om 09:15

Idem

Wereld is verandert blijkbaar, ik verbaas me over de reacties hier betreft dit 'geintje'. Ik weet niet anders dan dat dit gebeurd en daarna samen vrolijk met een lach een biertje wordt gedronken.

Soms was Pietje dan was Jantje aan de beurt, dit is en werd geaccepteerd en met een lach ontvangen. En ja ook door het 'slachtoffer'. Dus laten we allen in perspectief zien en niet vergelijken met andere gruwelijke gebeurtenissen, want dit kun je niet vergelijken.

17 augustus 2022 om 10:11

Precies.
De ene keer haal jij wat uit, de andere keer bij jij de lul. Het is geven en nemen, uitdelen en incasseren. Zo gaat dat in een team, een samenleving in het klein.

Die Schaken moet het afgelopen jaar wel onder een steen hebben gelegen om niet te beseffen dat zulke verhalen in de media gooien in ieder geval niet handig is

17 augustus 2022 om 14:09

Of hij laat zich de mond gewoon niet snoeren. Dit soort anekdotes staan toch ook wel in de bekende biografieën van (oud) voetballers. Niet iedereen neemt het leger aan moraal ridders en ethische betweters serieus. Bovendien: iedereen weet dat dit soort dingen gebeuren in kleedkamers/vriendengroepen. Lamprou heeft er echt geen trauma aan overgehouden hoor.

Als je begint te lezen begin je al te lachen. Als je nog iets verder leest ga je nog harder lachen komt niet meer bij en je vergeet de rest te lezen.Sorry

Ik had die Marcel Meeuwis helemaal naar de t*** getrapt als die dat bij mij zou flikken. Was er van zijn matige voetbal carrière helemaal niks meer over geweest.

17 augustus 2022 om 23:46

Je bent zo boos.

Ik kan een vergelijkbaar verhaal herinneren van Sjaak Polak. Wat een slechte smaak hebben sommige voetballers eigenlijk. Hoe kan je dit nou humor noemen? Als je dit grappig vindt, moet er iets fout zijn gegaan in je ontwikkeling.

Wat een bizarre reacties zeg.

Het zal wel aan mij liggen maar dit soort grapjes werden met regelmaat uitgehaald. Dat hoorde erbij. Iemand was de sjaak, die werd ff gepakt, er werd gelachen en degene zat weer een plannetje te bedenken om de andere terug te pakken onder een genot en gelach van een biertje in de kantine.

Als ik de reactie hier zo lees is wordt alles zo overtrokken, bizar gewoon. Ben blij dat dit in 'mijn tijd' niet zo was en gewoon kon. Niemand werd beschadigt (fysiek of geestelijk) het is/was voetbalhumor en iedereen kwam wel keer aan de beurt.

Ik zal dan wel volgens sommige mensen 'ziek' zijn, ik deel die mening alleen dan omgedraaid. Edit: Ik doel dan op de heftige aantijgingen, dit uit de context worden getrokken.

17 augustus 2022 om 09:13

Aha, dus de mensen die niet anderen vastbinden met vijf man tegelijk en met hun blote reet op ze gaan zitten zijn ziek. Nee, dat klinkt volstrekt logisch. Goede take Pango.

17 augustus 2022 om 09:20

Nee dat zie je verkeerd, en van mij mogen natuurlijk andere dit geen humor vinden. Dat begrijp ik ook, wat ik ziek vind is dat er wordt geoordeeld en vergelijkingen worden gemaakt met totaal andere acties die in een ander perspectief staan.

Misschien verkeerd verwoord als ik jou reactie lees, want zo is het niet bedoelt, echter doel ik eerder op de zware verwijzingen en heftige afkeuringen op dit verhaal terwijl mensen er niet bij zijn geweest en dit 'vroeger' onder kleedkamerhumor viel.

Nogmaals met de kanttekening dat niemand fysiek of geestelijk beschadigd is/werd en er achteraf ook gewoon samen lachend een biertje werd gedronken.

Ik geef toe dit is een heftige grap, maar niet zo heftig als dat ik hier qua reacties lees.

17 augustus 2022 om 10:15

Op het moment dat je veel andere culturen in je team had werkte het vaak al wel snel anders. Het leek altijd of zij minder goed konden incasseren en dan in hun eer waren aangetast als ze een slachtoffer van een grap waren (niet eens specifiek zo’n grap als deze)

18 augustus 2022 om 06:25

Mwoah. Ik zou er ook niet om kunnen lachen. Zoals ik hierboven al zei: Het gebeurt. Als Lamprou er echt last van heeft, moet hij er zelf mee komen. Hierover moeten wij niet oordelen.

Dat het gebrek aan humor is, dat staat voor mij ook buiten kijf. Wellicht gebeurde het in "the heat of the moment". Lieten ze zich meeslepen. Dat kan ik mij nog voorstellen. Maar jaren na dato dit als een leuke anekdote zien? Dan ben je weinig volwassen geworden als persoon zeg

Er waren tijden dat dit wel grappig was. Als ik denk aan Jackass bijvoorbeeld dat zit vol met zulke shit. Daar hebben echt genoeg mensen naar gekeken en om gelachen destijds. Ik dacht dat dit een beetje de gemiddelde kleedkamer humor was. Samen douchen en ongemerkt tegen iemand aan pissen schijnt er ook zo 1 te zijn

17 augustus 2022 om 12:04

Ja omdat dat letterlijk het hele doel van Jackass was 😂 kromme vergelijking

Gemiddelde kleedkamer humor/humor onder de vriendengroep.

Ik snap dat dit gezien kan worden als onsmakelijk, maar wij kennen de relatie in de kleedkamer niet dus is lastig oordelen.

Bij ons voetbalteam en vriendengroep was iedereen de lul en dat wist iedereen en had niemand moeite mee.

HEt was wel zo dat als er een nieuw persoon bijkwam, gepolst werd of die hier om kon lachen en zo niet, was die nooit de lul en deed ook niet mee.

HEt is geven en nemen, maar wel ieders grens respecteren als dat hier gebeurt is, niks aan de hand

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ2011
2.Ajax1917
3.PSV1815
4.Feyenoord1711
5.FC Twente1610
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. TimberMiddenvelder82
J. DilrosunAanvaller83
J. BijlowKeeper80
O. IdrissiAanvaller81
DaniloAanvaller86
A. JahanbakhshAanvaller70
S. GiménezAanvaller62
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
67 fans
Aanvaller, 40 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren