RB Leipzig moet meer dan tien miljoen betalen voor technisch directeur

Dinsdag, 16 augustus 2022 om 14:59Jonathan van Haaster • Laatste update: 15:02

Borussia Mönchengladbach verlangt minimaal tien miljoen euro voor Max Eberl. RB Leipzig is volgens BILD nadrukkelijk geïnteresseerd om de 48-jarige Duitser tot nieuwe technische directeur te benoemen. Eberl stopte in januari 2022 met zijn functie, maar staat nog wel onder contract bij Gladbach.

Leipzig-voorzitter Oliver Mintzlaff zei recentelijk nog een nieuwe technisch directeur aan te willen stellen en lijkt dus te zijn uitgekomen bij Eberl. Wanneer Mintzlaff door Sky TV gevraagd werd naar Eberl, ontkende hij de interesse niet. "We sluiten vandaag niet uit. We zullen snel met een oplossing komen, dat kan ik zeggen." Na het vertrek van Markus Krösche is Leipzig na ruim een jaar nog altijd op zoek naar een opvolger.

Momenteel staat de 37-jarige Mario Gómez bij Leipzig onder contract als technisch verantwoordelijke, al heeft de oud-spits beduidend minder ervaring dan Eberl. De voormalig rechtsback was de laatste zes jaar van zijn carrière actief als speler van Gladbach, waarvoor hij 137 wedstrijden speelde. Na zijn pensioen in 2005 ging hij aan de slag bij de jeugdtak van die club, waar hij in 2008 werd gepromoveerd tot technisch directeur.

Eberl heeft bij die Borussen nog een contract tot de zomer van 2026, maar is sinds januari 2022 niet meer actief in zijn rol wegens uitputting. "Ik kan niet langer voor deze geweldige club werken omdat ik ziek ben", verklaarde hij. "Ik ben uitgeput. Iedere nederlaag was ook mijn nederlaag. Ik wil de wereld zien. Ik wil gewoon Max Eberl zijn. Voor het eerst in mijn leven denk ik aan mezelf."Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door passion s04)

TD's beginnen nu ook al voor belachelijke bedragen te transfereren. Binnen nu een een aantal jaar betaal je voor de Overmarsen van deze wereld gewoon 100 miljoen.

16 augustus 2022 om 15:16

Tsja aan de andere kant ook wel weer logisch, net als de spelers zijn ook zij onderdeel van het bedrijf en kan een goede jouw bedrijf ook beter maken...waardoor je weer meer kunt doen als club, etc, etc.

De spelers zijn zichtbaar, maar die kunnen ook niks als het achter de schermen niet goed is geregeld.

16 augustus 2022 om 15:36

Een goede TD kan je heel veel geld gaan opleveren, niet zo gek dat ze ook wat mogen kosten.

Goede zaak, poot stijf houden. Geld kan goed gebruikt worden

16 augustus 2022 om 15:30

Zeker! Als Overmars dat 'poot stijf houden' maar niet te letterlijk neemt, anders wordt het een borgsom in plaats van afkoopsom voor hem

16 augustus 2022 om 16:28

Kan je mij vertellen wat Marc Overmars te maken heeft met Max Eberl?

16 augustus 2022 om 19:42

Niks Ging meer om het algemeen betalen voor technisch directeuren. Gewoon een geintje, wind je even op zeg.

16 augustus 2022 om 17:09

@BMG45 ik had helemaal niet het idee dat Eberl wellicht terug zou keren, is dat scenario ooit geopperd? Qua inkomsten eigenlijk wel broodnodig, moet iig een scorende buitenspeler bij, eigenlijk ook een spits. Herrmann is wel echt passé. Verwacht jij nog Beljo en Honorat?

16 augustus 2022 om 18:32Terugkeer was nooit een plan volgens mij. Een terugkeer in voetballerij zou al een wonder zijn. Dat hij nu wel open staat voor Leipzig wordt niet bepaald goed ontvangen.

Ik verwacht sowieso nog Beljo en Weigl( deze gaat sterk rond in Duitsland). Een buitenspeler hoop en verwacht ik .

Scheelt dat ze recentelijk nog makkelijk 17 miljoen hebben verdiend aan ene B.Brobbey

Wel apart… niet meer werkzaam, wel een contract tot 2026. De reden hiervan: uitputting, maar wel naar RB Leipzig kunnen…

16 augustus 2022 om 15:46

Nou dat is ook precies wat ik dacht. Heel raar.

Daar moet je als RB Leipzig toch ook je vraagtekens bij zetten?
Straks komt er een grotere club, heb je hetzelfde.

Snap wel dat er geld gevraagd wordt voor een TD. Overmars bijvoorbeeld heeft heel veel geld opgeleverd voor Ajax. Natuurlijk niet alleen, ook in samenwerking met de scouting.

16 augustus 2022 om 16:54

Volgens mij heeft Seedorf ook nog heel lang onder conract gestaan bij AC Milan nadat hij op non actief werd gesteld. Zal wel een financiële kwestie zijn. Als het afkopen van zijn contract net zoveel kost als zijn totale loon, dan zou ik hem ook niet ontslaan en hem gewoon elke maand netjes betalen. En dan hopen dat hij zelf weggaat of dat een RB Leipzig met een flinke zak geld aan komt zetten.

Als het zo doorgaat moet je nog een transfersom gaan neerleggen voor de kantine juffrouw

16 augustus 2022 om 15:56

Goede koffie is ontzettend belangrijk

16 augustus 2022 om 16:51

Fair enough haha

10 miljoen euro betalen voor iemand met een Burn Out. Moet niet gekker wordenHaha dit vind ik dan wel hilarisch. Het lijkt iets slechts dat tegenwoordig de materiaalman al een miljoen waard is, maar aan de andere kant kunnen de mindere clubs nu wel met slim beleid (bijv. jeugdopleidingen) veel meer geld verdienen. Zie een Frenkie de Jong voor RKC en Willem 2.
Dat Redbull (leipzig) heeft wel echt een visie he? Die hebben een paar opvallende speerpunten die je steeds terugziet:
- Speelstijl met bizar veel druk op de bal verdedigend, overtal creã«ren.
- 'laptoptrainers', veel experimenteren
- Clubs in het consortium van elk niveau zodat iedereen binnen je organisatie kan groeien (zowel spelers als coaches). Zoveel spelers en trainers die steeds worden doorgeschoven. Daardoor is er indirect meteen voor iedereen een carrierepad uitgestippeld.
- Experimenteren begint bij de lagere niveaus: Liefering heeft nu een trainer uit 1992.
- Focus op talenten: Salzburg 9x op rij kampioen en volgens mij 8x met de jongste selectie van Oostenrijk. Leipzig dat al jarenlang tot de top 2 jongste selecties behoord in de Buli.
- Scouting (van talenten dan) uit Noord-Europa en Oost-Europa (slovenie, Slowakijke, Oosterijk uiteraard en nog wat Duitsers) of juist ver weg (amerika en Afrika). Voor mijn gevoel halen ze echt de allergrootste Kroatische, Slowaakse en Sloveense talenten binnen. Al zie ik ook dat ze nu Fransen etc. hebben. Die hebben gewoon 15 nationaliteiten in de selectie bij Salzburg. En totale waarde waarmee ze vergelijkbaar zijn met PSV.

Eigenlijk valt alles onder de noemer: extreem. Extreme focus op scouting van talenten en daar geld mee verdienen. Extreme focus op nieuwe (extreme) speelstijlen. Er is in ieder geval een hele duidelijke clubcultuur bij het consortium, dat is misschien ook makkelijker te veranderen en uniform te krijgen bij alle clubs omdat ze na clubovernames de club als een nieuwe club beschouwen. Nog steeds bizar dat dit gelukt is in Duitsland met hun fancultuur.

Erg knap dat ze de grootste sport ter wereld toch zo erg hebben beã¯nvloed. Eigenlijk een soort Moneyball in de zin van een totaal andere benadering van het besturen van clubs.

Toch lopen ze nu ook wel tegen een plafond lopen. Leipzig is in 16/17 2e geworden in de competitie en sindsdien is het tussen P2 en P6. Maakt over de laatste 8 jaar 100 miljoen Verlies op de transfermarkt. Betalen nu ook gewoon voor gearriveerde spelers. Kan natuurlijk niet anders als je een bepaald niveau vast wil houden / Bayern aan wil vallen.

Edit: geen idee waarom ik dit lange verhaal heb getypt. Vond RB altijd een interessant consortium en ging ff in de historie etc. duiken.

16 augustus 2022 om 23:13

Interessant stuk heb je geschreven! Heb het met plezier gelezen.

Heeft natuurlijk geweldig werk geleverd de afgelopen jaren. Vanaf het 2e niveau een stabiel sub topper gemaakt maar het is wel apart dat Leipzig nu net komt als de beste man met een burn out thuis zit. Hoop dat Eberl snel weer terug is en lekker bij Gladbach blijft.

Hij wil reizen maar gaat werken bij Leipzig haha

Wel geinig dat mario gomez nu td is van Leipzig. Wist helemaal niet dat hij zo’n functie ging bekleden na zijn voetbalcarriere. Hij is tegelijk ook verantwoordelijk voor de Amerikaanse (new york red bulls) en braziliaanse (red bulls bragantino) takken van de red bull clubs. Ben benieuwd wat hij op het lange termijn gaat neerzetten daar.

16 augustus 2022 om 21:22

Niet veel want ze willen hem vervangen als ik t goed lees

16 augustus 2022 om 23:19

Ja alleen bij Leipzig denk ik, dan blijft hij nog wel bezig met rb bragantino en new york rb. Eberl wordt gewoon de vaste td voor leipzig denk ik.

16 augustus 2022 om 23:22

TD van Clubs uit 3 continenten lijkt me ook onmogelijk. Misschien een soort eindverantwoordelijk, maar dat lijkt me weer helemaal raar als iemand geen ervaring heeft als bestuurder. Ook niks voor Leipzig om oud-voetballers aan te stellen. Eerder het tegenovergestelde.

19 augustus 2022 om 23:54

Ik las je reactie verkeerd..ik dacht je bedoelde,wat Gomez bij mede Leipzig neer gaat zetten waar Eberl die functie overneemt wrschlijk.Maar je doelde op de 2 andere genoemde clubs

In de Bundesliga blijft het contract van een ontslagen coach en ontslagen TD gewoon eerst doorlopen tot einde looptijd van het contract. Niet onlogisch dat Gladbach nu een som verlangt van RB Leipzig als compensatie voor de contractontbinding

Max is een echte Borussia-man en net als ongeveer heel Duitsland heeft hij het niet zo op het RB-concern, met Leipzig in het bijzonder. Als Eberl alsnog vertrekt, zou het erg hypocriet zijn.

Max zag het even niet meer zitten dit jaar bij Gladbach en besloot zijn functie (tijdelijk) neer te leggen. Met Virkus als vervanger is er deze zomer prima zaken gedaan, maar de eerste technisch directeur blijft Eberl; vandaar het doorlopend contract wat door een andere partij dus afgekocht moet worden.

Laat het niet zo zijn dat hij naar Leipzig vertrekt; hij zou zijn eigen standpunten verloochenen.

Respect, dit doet Gladbach een stuk beter dan Schalke 04 toen Ralf Ragnick met een burn out naar leizig ging.
Wat ook een nare smaak aan dit voorval geeft is dat op transfermarkt.de een insider in februari al heeft gepost dat eberl naar leizig zou gaan.

Apart verhaal dit😳Ik snap dat Leipzig het ontract moet afkopen,maar denk tegelijk als ze het contract met wederzijds goedkeuren verscheuren kan hij toch de overstap met gesloten beurs maken.Het ruikt of er meer achter zit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Mönchengladbach

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren