De Mos ziet ideaal PSV-middenveld: ‘Als je aan hem twijfelt, snap je het niet'

Maandag, 15 augustus 2022 om 13:35Jonathan van Haaster • Laatste update: 13:39

Aad de Mos heeft genoten van de wedstrijd van PSV tegen AS Monaco. De Eindhovenaren versloegen Monaco en treffen daardoor Rangers FC in de play-offs in de Champions League. “Zo’n ontsnapping vergeet je nooit meer", meldde de voormalig oefenmeester bij het Eindhovens Dagblad. "En het heeft me ook iets geleerd. Om het koppel Érick Gutiérrez en Ibrahim Sangaré kan je niet meer heen.”

De prestatie van ‘Guti’ tegen de Monegasken deed De Mos denken aan de tweede periode van Philip Cocu bij PSV. “Hij gaf toen een keer een pass gaf op Jefferson Farfán, die de voorzet gaf en kopte de bal vervolgens zelf in. Guti stond bij zijn doelpunt achterin, verzorgde de goede opbouw van achteruit, lange pass op Bakayoko en hij scoort. Hij is een complete middenvelder. Mensen die geen verstand van voetbal hebben twijfelen aan hem.”

Volgens de analist is het daarom duidelijk dat de Mexicaan in de basis hoort. “Met Guti, Ibrahim Sangaré en Joey Veerman in de basis tegen Rangers heb je ook nog wisselgeld zat. Je kan ook Van Ginkel en Til er altijd nog in zetten.” Wanneer Elfrink de naam van Xavi Simons oppert, twijfelt De Mos. “Het was wel tegen Go Ahead hè”, refereert hij aan de twee doelpunten van Simons in Deventer. “Dat is een van de slechtst voetballende ploegen dit jaar.”

Ook over Ismael Saibari is De Mos positief. “Men kijkt alleen naar het spel aan de bal. Hij heeft veel vuil werk opgeknapt en laat ook anderen beter spelen. Hij is zeer belangrijk voor het evenwicht. Hij is een halve middenvelder en een halve aanvaller. Ik zou Saibari honderd procent opstellen, en dan kan je later Johan Bakayoko nog brengen. Hij laat Mwene aan de rechterkant in de basis staan en het is geen toeval dat daar al een aantal goals en assists uit zijn gevallen”, refereert hij aan het samenspel met Saibari.

Rangers - PSV wordt dinsdag om 21.00 uur Nederlandse tijd in gang geschoten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door glennn)

Eens met Aad hier. Guti/sangaré/veerman klinkt voor mij ook als het beste middenveld op dit moment. Guti kan zowel aanvallend als verdedigend hierin belangrijk zijn. Met Til, Simons en van Ginkel heb je gewoon goede back-ups staan. Simons zou overigens ook op rechtsbuiten een optie zijn in mijn ogen maar Saibari staat daar op dit moment gewoon erg sterk te ballen. Voor een potje als tegen GAE inderdaad is Simons perfect, dat zag je goed terug.

15 augustus 2022 om 13:53

Saibari is niet alleen aan de bal geweldig zoals Aad al aangeeft maar ook zonder bal verricht hij enorm veel vuil werk. Als Mwene mee naar voren gaat zie ik Saibari vaak de rechtsback positie afdekken en sprint constant mee met zijn directe tegenstander. Bovendien is Saibari het voorbeeld van een teamspeler die voordat hij schiet al minimaal 6x om zich heen heeft gekeken of iemand vrijstaat.

15 augustus 2022 om 14:02

Toen ik hoorde dat hij als CVM is begonnen verbaasde mij dat wel, maar het maakte ook meteen duidelijk waarom hij zo vaak mee terug kwam. Hij snapt de essentie van het mee terug verdedigen uit zichzelf en daarnaast heeft hij ook meteen kwaliteit om dit uit te kunnen voeren. Hele mooie toevoeging/verassing dit jaar.

15 augustus 2022 om 14:48

Dat hij zoveel verdedigend werk verricht is top. Hopelijk gaat dat niet ten koste van goede statistieken, want hij komt op deze manier wel minder vaak in scoringspostie.

15 augustus 2022 om 15:15@tvl11. Saibari speelt aanvallend wel erg op zeker. kan er ook mee te maken hebben dat hij bijv. 1) instructies krijgt om dat te doen (ballen terugleggen op Veerman, voorzetten op Luuk of steken naar Gakpo. 2) zich niet de man voelt voor de acties en goals en 3) Hij speelde vorig jaar zijn beste wedstrijden op linksbuiten. Nu met zijn rechtervoet kan hij vrij weinig daar qua acties, want de explosiviteit van Madueke heeft hij niet.

15 augustus 2022 om 15:56

Saibari is ook helemaal geen rechtsbuiten maar een nummer 10. Heeft de positie uitstekend ingevuld nu Madueke geblesseerd is. Maar vult het natuurlijk anders in als een Madueke. Saibari is een sterke speler die het moet hebben van zijn schoten en tussen de linies slim positie kiezen en heeft ook een bovengemiddelde techniek. Denk dat Saibari pas echt op zijn top is als hij op nummer 10 mag spelen. Hij mocht al een keer op 10 spelen al was dat maar FC Eindhoven maar toen spatte de klasse er wel vanaf en scoorde hij meteen 2 hele fraaie goals.

15 augustus 2022 om 13:57

Mooi om te zien dat PSV zulke luxe heeft op het middenveld, gewoon 6 namen die allen zouden kunnen spelen. Van Nistelrooij was echt 1 van de slimste aanvallers die er geleefd heeft. Toen ik hoorde dat hij bij PSV ging tekenen wist ik al meteen dat er daar iets zou gaan veranderen. Hij zou niet zomaar in een half project stappen. Er staat al een aardige squad en de transfermarkt is nog open. Mooie tijd om PSV supporter te zijn, ik gun het jullie van harte.

15 augustus 2022 om 16:54

Toch wel zonde van al zijn blessures bij Real Madrid, zag hem zeker wel de top 10 bestormen van topscorers aller tijden daar maar het mocht niet zo zijn.

Ja dan wordt Til het kind van de rekening. Simons naar rechtsbuiten om Madueke op te vangen. Veerman, Sangare en Guti op het middenveld.

15 augustus 2022 om 13:44

waarom moet madueke worden opgevangen. Problemen
(in de realtionele sfeer?)

15 augustus 2022 om 13:50

Madueke is voorlopig geblesseerd, in die zin moet hij opgevangen worden.
Maar Simons een basisplek geven volg ik niet helemaal. Met Saibari vind ik dat PSV een beter alternatief voor Madueke heeft. Achter Saibari Bakayoko.

15 augustus 2022 om 13:50

geblesseerd aan de enkel

15 augustus 2022 om 14:04

Aha, duidelijk. Ik ben het met je eens

Als hij de goal niet had gemaakt, zou hij volkomen afgebrand zijn. Hij was volgens mij betrokken bij de goal van Monaco.
Het ken verkeren

15 augustus 2022 om 14:05

Vond dat meer de fout van Gakpo dan van Guti als ik heel eerlijk ben, Gakpo staat daar enorm in de weg.

15 augustus 2022 om 14:39

Ik vond dat ook meer de schuld van Gakpo. Gruwelijk in de weg stond hij inderdaad.
Guti viel tegen Monoca fantastisch in. In de verlening was hij al helemaal de baas op het veld.

15 augustus 2022 om 14:10

Nou precies dat. Sterker nog: Guti was helemaal niet zo goed, tot hij centraal achterin kwam… daar was hij echt waanzinnig goed

15 augustus 2022 om 14:35

Was ook al betrokken bij die goal van Emmen met lullig balverlies. Maar heeft zich afgelopen jaar toch behoorlijk gerevancheerd en tot nuttige kracht ontpopt.

15 augustus 2022 om 14:40

Sangaré heeft ook nog vaak genoeg knullig balverlies, maar al het andere positieve maakt een hoop goed ;-)

15 augustus 2022 om 16:49

Het was een opeenstapeling van fouten en onmogelijk alleen aan guti toe te schrijven. Max rent als een blinde naar voren voordat de bal definitief onder controle is, Gakpo en Guti lopen elkaar grandioos in de weg, vervolgens gaat er achterin qua communicatie ook enorm veel fout. Opeenstapeling van fouten en onnodigheden.

15 augustus 2022 om 19:19

Gakpo verdedigde Guti zijn indribbelen.

Ik snap zijn punt echter is Veerman ook op zijn best als hij naast Sangare speelt. Aan de andere kant is Veerman op 10 waarschijnlijk beter dan Til en Simons dus je zou het best kunnen proberen tegen Rangers.

Volledig mee eens.
Guti/Sangaré/Veerman is je beste mogelijke middenveld, daar zit alles in.
Daarachter o.a. Til en Simons.
Van Ginkel echter zou ik niet meer zo gauw inbrengen, vooral Europees niet. Die kan het niveau bij lange na niet meer aan.

15 augustus 2022 om 13:55

Eens met alles. Toch viel Ginkel tegen Monaco uitstekend in. Vind m verder ook veelal tegenvallen. Toch kun je m brengen als tegenstander wat vermoeider is. Heeft ervaring. Oogde minder traag en slaperig tegen Monaco dan alle andere wedstrijden dit en vorig seizoen. Alles bij elkaar er natuurlijk jarenlang uitgelegen. Misschien duurt t dan ook een jaar om weer helemaal terug op niveau te komen. Zeg ik al hopende haha

15 augustus 2022 om 14:06

Hoe denken jullie over de backs? Ik denk dat daar vooral het probleem zit bij PSV, zeker Europees. Max vind ik verdedigend echt niet goed genoeg en Mwene vind ik ook eigenlijk niet goed genoeg. Teze liever niet uit het centrum. Hoop echt op nieuwe aankopen nog, maar lees niks over die posities bijv via Rik Elfrink. Alleen over evt nog een aanvaller. Ik vind het zo zonde, denk dat we daar nog zoveel winst kunnen boeken.

15 augustus 2022 om 14:16

Max is te min. Long covid heeft hem genakt en komt na 5 rushes als een hijgende hyena teruggelopen. Hoever is duidelijk. Mwene is ideale 12e man en niet zo slecht als menig beweert. Teze is noodverband en mauro is de beste back maar geblesseerd. Met een back die het niveau voor cl in potentie heeft wordt het lastig vrees ik..

15 augustus 2022 om 15:19

@Heung-plus-son. Bij Max is alles gehaast. Het lijkt een enorm voordeel als je hem zo ziet sprinten, maar gaat vaak ten koste van zijn zorgvuldigheid en dan moet het hele team weer 40 meter terug. Dan is hij zelf eigenlijk altijd te laat terug omdat die op volle kracht vooruit stoomt. Terugkomen duurt dan net even te lang.

Zijn offensieve inbreng is echt minimaal geworden (zou wat meer verwachten met Luuk op 9). Dan zie je gewoon dat een slimmere voetballer als Mauro het team veel meer helpt. Beter onder druk uitvoetballen, en dan geen achterlijke rush naar de goal maar gewoon via verzorgde opbouw. En dat eindigt er dan in dat Mauro aanvallend veel meer bijdraagt, zonder dat die de drang van Max heeft.

Zie denk het liefst Mauro LB en Mwene RB als iedereen fit is. Maar echt geweldig is het niet. Als Mauro nog iets beter wordt (is tenslotte pas net een back) vind ik hem van een meer dan voldoende niveau. Mwene is niet slecht maar ook geen topper. Niet iemand die je over 10 jaar nog herinnert zoals Arias of Dumfries.

15 augustus 2022 om 14:26

Als je tegen Real madrid speelt miss ja. Teveel verdedigende middenvelders maakt je spel statisch. En zonder til lever je diepgang in dat hebben ze niet heren. En met geen Xavi lever je veel voetbal rn loopvermogen in

Vond Gutierrez helemaal niet zo sterk spelen, een vrij zwak begin van het seizoen moet ik zeggen met veel onnodig balverlies. Neemt niet weg dat ik het wel zou snappen als hij basis zou spelen. Ten opzichte van Veerman, Til en Simons is hij veel meer bezig met de restverdediging.

Zou zelf voor een middenveld van Sangaré, Guti en Veerman gaan, met Simons en Gakpo als buitenspelers. Beiden kunnen tussen de linies spelen, maar hebben ook de diepgang om achter Luuk de Jong te komen.

Met Max en Mwene heb je backs die het spel breed kunnen houden en met een overlap een overtal kunnen creëren op de flanken.

Tsjonge, de analisten zijn in vorm op deze maandag! Eerst de Kromme met een ijzersterke analyse en nu good old Aad. Helemaal met Aad eens. Voor een Europese uitwedstrijd zou ik ook zo spelen, met het blok Guti / Sangaré en Veerman ervoor. Maar in de NL competitie zou ik kiezen voor Sangaré / Veerman, met Simons ervoor.

15 augustus 2022 om 14:23

Aad lult vaak als een kip zonder kop. Nu is hij in vorm? Is hij ooit in vorm geweest? Haha

15 augustus 2022 om 14:28

Hij heeft jaren een vormdip gehad inderdaad;

15 augustus 2022 om 16:22

PSV speelt niet met een klassieke 10 onder RvN. Je hebt een 6 met 2 8'en ervoor eigenlijk.

Ik zou vooral Veerman niet weghalen van zijn plek naast Sangare. Zonde voor Guti maar om die twee kun je niet heen. Guti is echt een prima speler maar zowel hij als Veerman zijn niet echt een tien. Ik zou Til opstellen.

15 augustus 2022 om 16:03

Dit vind ik nu ook.

En een Veerman op 10 is ook geen ideale situatie.
Veerman moet het spel meer voor zich hebben, dan achter zich.
Een 10 staat toch vaak met de rug naar de spits

Sangare, veerman, guti met de jong in de punt is echt anti-voetbal. Veerman kan goed voetballen maar is meer een strooier vanaf 6/8 dan een type Xavi Simons.

En daarnaast je speelt met een houten Klaas in de punt, waar is dan je diepte vanuit het middenveld?

Veerman en guti zijn ook geen lopers.

Mensen die geen verstand van voetbal hebben dachten dat obispo een groter talent was dan de ligt, hebben jaarlijks foute voorspellingen en trappen wekelijks open deuren in. Wat een vervelende betweter is dit.

Heb genoten van Xavi als Ajacied. 2 goals en 2 assists zijn prima. Als Til krediet heeft door een hattrick tegen een Ajax dat nooit die tijd op conditie is omdat ze later beginnen.
Hoezo telt tegen Go Ahead niet? Is een rasechte voetballer dat ziet iedereen net als Monaco was duidelijk te hoog niveau en ging te snel voor hem. Dat betekend dat hij ook op het wk niks te zoeken heeft Louis

15 augustus 2022 om 15:32

Dit item gaat oveg Guti, maar je begint over Xavi?

15 augustus 2022 om 16:00

Samenstelling middenveld gaat het over. moeilijk hea schakelen

Vreselijke slechte in 1 tempo voetballer die mazzel heeft dat ie scoort anders had ie in jong psv kunnen meedoen door zijn balverlies waarin Monaco scoorde.
Aad is een nog grotere open deur intrapper dan die Driessen alleen kan ik dan wel meer om Aad lachen

15 augustus 2022 om 14:42

Hij is positioneel erg sterk. De wisselwerking met Sangaré loopt ook erg goed. Als Sangaré aan zijn befaamde dribbels begint, neemt Guti zijn positie over. Guti heeft een mindere periode gehad, maar sinds de 2e helft vorig seizoen wordt hij met de week beter. Heeft alles te maken met zelfvertrouwen. Hij kreeg het vertrouwen van Schmidt en nu ook van Ruud. Van Bommel wist totaal niet hoe belangrijk het is dit soort spelers vertrouwen te geven.

Dan zou Veerman naar voren moeten schuiven en dan ben ik bang dat Veerman te laat de bal krijgt om Gakpo en Saibari met die mooie passes van hem de diepte in te sturen. Lijkt me dus geen goed plan. Dan zou je Guti op de voorste positie moeten zetten. Geen idee of hij daar goed invulling aan kan geven.

15 augustus 2022 om 15:27

Ik vind ze alle drie goed spelen, maar ook alle drie niet geschikt voor de 10 positie.
Maar goed om 3 van dat soort spelers te hebben voor die 2 posities, gaat vast nog van pas komen.
Beetje rouleren is niet verkeerd lijkt me.
Voor 10 heb je Simons en Til.
En eigenlijk vind ik Ledezma het ook niet slecht doen, hopelijk ligt ie er niet te lang uit.

Je kunt inderdaad niet meer om Guti en Saibari heen, die staan enorm goed te voetballen en op de belangrijke momenten voegen ze enorm veel toe aan het spel met een voorassist of een eventueel een doelpunt. Simons staat naar mijn mening ook erg goed te voetballen, klopt ook echt aan de deur, maar op het moment zijn er anderen die belangrijker zijn. Zijn tijd komt nog wel, PSV heeft hem nu vooral nodig om in de 2e helft nieuwe energie toe te kunnen voegen en eventueel het spel open te breken wanneer de wedstrijd op slot zit. Deze selectie kan me wel bekoren, al is het wel wat dunnetjes achterin.

Geef mij maar Sangaré, Veerman en dan Xavi Simons in plaats van Til. Til speelde de laatste wedstrijden best matig en hoewel ik het echt wel in hem zie zitten, vind ik dat Xavi Simons na een aantal zeer goede optredens de kans verdiend. Je zou Guti naast Sangaré kunnen zetten maar dan staat Veerman te ver naar voren en daar speelt hij niet op zijn sterkst. Ik heb in ieder geval alle vertrouwen in van Nistelrooy, die komt niet met van die rare opstellingen of wissels zoals Schmidt dat bijvoorbeeld wel vaak deed.

15 augustus 2022 om 16:23

Jup, dit middenveld zou ik ook willen zien. Als je echt verdedigender wil spelen (stel je staat voor en het loopt wat lastiger) kan je Guti nog inbrengen.

Ik zou gewoon Sangaré Veerman laten staan ,goed complementair duo. Veerman is ook beduidend beter als 8/6 ipv 10. Heeft hij het spel wat meer voor zich.

Xavi is goed ingevallen tot nu toe en maakt een bewegelijke en energieke indruk. Technisch goed onderlegd. Ik zou hem starten ipv Til en Guti en/of Til later eventueel nog brengen.

Benitez
Mwene
Teze
Obispo
Max
Sangaré
Veerman
Saibari
Xavi Simons
Gakpo
Luuk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1818
2.Ajax1817
3.AZ178
4.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller30
F. RuttenUnknown
W. BenítezKeeper70
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

2 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren