‘Ik heb hem nog nooit zo goed gezien als de laatste tijd bij Ajax’

Maandag, 15 augustus 2022 om 11:45Paul Jeursen • Laatste update: 11:45

Kees Kist kon bij het kiezen van zijn elftal van de week niet om Ajacieden Steven Bergwijn en Antony heen. Eerstgenoemde maakte weliswaar een hattrick, maar zijn Braziliaanse collega was voor hem de speler van de week. Tevens koos de ex-spits voor PSV’er Xavi Simons en sprak hij lovende woorden over Heerenveen-keeper Andries Noppert, waarin hij Nederlands ‘beste keeper’ ziet.

Dat de Amsterdamse recordaankoop Bergwijn een plekje in het elftal van de week zou krijgen, kon bijna niet missen. De international maakte namelijk een hattrick. “Ik heb Bergwijn nog nooit zo goed gezien als de laatste tijd bij Ajax en Oranje, je ziet hem meer en meer opbloeien. Net als Antony is hij een nachtmerrie voor een verdediger.”

De Braziliaan in Amsterdamse dienst was volgens Kist dé speler van de week en noemt hem ‘heel opzienbarend’. “Wat een show! Een lust voor het oog. Als hij die trukendoos opengooit en het lukt, dan is dat wat men nou zo mooi vindt aan voetballen. Als hij dan ook nog een bal in het kruis schiet, blijkt hij ook nog heel effectief. Hij maakte die verdedigers van Groningen helemaal gek, al kwamen ze met zijn drieën op hem af.”

Kist stelt dat PSV'er Simons een speler is die door voetballiefhebbers wereldwijd in de gaten gehouden moet blijven worden. De rapporteur vindt hem een ‘openbaring, met nu weer twee goals en een assist’. “Geweldig dat PSV hem aangetrokken heeft. Wát een kwaliteiten, die druipen er echt van af. Dat is een hele echte. Ik heb genoten van hem.”

Als keeper koos Kist voor Noppert van Heerenveen, een speler die hij een grote toekomst toedicht. “Jeetjemina. We zeggen dat we geen écht goede keepers in Nederland hebben, maar ik denk dat deze de beste zou kunnen worden. Hij was echt formidabel tegen Feyenoord in De Kuip. Hij is mooi groot qua lengte en lijkt geen eendagsvlieg te zijn na vorig jaar bij Go Ahead Eagles, maar kan misschien wel alles beheersen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door sirius)

Doe maar in de kruising, in het kruis is niet echt sportief 🤭

15 augustus 2022 om 11:51

Half voetbalzone vindt hem ook niet zo sportief, dus misschien wel toepasselijk

Noppert Nederlands beste keeper… hoe opportunistisch kun je zijn…

15 augustus 2022 om 11:53

Welke Nederlandse keeper is nu eigenlijk beter dan? Misschien alleen bijlow op dit moment. Maar dat valt eigenlijk ook wel mee. Noppert keepte vorig seizoen ook al goed.

15 augustus 2022 om 11:55

Nou vorig seizoen ook al een fantastisch seizoen gespeeld bij go ahead en nu ook al goed op weg. Ik zeg niet dat die perse de beste is maar als die zo blijft keepen zeker een kanshebber voor een plek in de wk selectie

15 augustus 2022 om 11:57

Komt ook doordat de concurrentie zo matig is. Bijlow is nummer 1 maar moet wel doorontwikkelen. Anders kan ie zo weer ingehaald worden. Het is ook geen toeval dat iemand als Flekken bij oranje zit.

15 augustus 2022 om 12:01

Prima keeper, maar inderdaad, de beste NL keeper en "ik denk dat deze de beste zou kunnen worden"? De man is 28, dat zegt niet dat hij niet beter meer kan worden (ik weet het, van der Sar en zo), maar het is nou ook weer niet zo dat elke keeper op zijn 28e nog aan het begin van zijn loopbaan staat en dat de grootste ontwikkeling nog moet komen.

Had gisteren een top-dag (vervelend voor Feyenoord), maar zal ongetwijfeld ook wel eens een mindere dag hebben. Als dit zijn normale niveau was, dan is op je 28e de stap niet transfervrij van GAE naar Heerenveen. Hij heeft in zijn carrière tot nu toe 32 professionele wedstrijden gekeept, waarvan bijna de helft vorig seizoen...

Uiteraard hoop ik dat hij mij helemaal onjuist bewijst, en in de komende jaren de vaste man van het NL elftal wordt, ik laat me graag verrassen.

15 augustus 2022 om 12:18

Niet alleen dat, Antony is een nachtmerrie voor elke verdediger? Zat al 2 keer goed in de zak bij Malacia, meerdere verdedigers hebben m prima in toom kunnen houden, beetje overdreven allemaal.

15 augustus 2022 om 12:41

Jaja zo goed in de zak dat bijne elke klassieker malacia betrokken was bij de goald van ajax door o.a overtredingen te moeten maken.

15 augustus 2022 om 13:01

Waar was malacia toen antony de winnende maakte dan vorig seizoen? Kan me ook nog herinneren dat Malacia rood pakte tegen Antony

15 augustus 2022 om 13:02

In de zak zitten van een verdediger en vervolgens de winnende binnenschieten in de 85e minuut: dat zijn de lekkerste

Zonder dollen, buiten dat Antony Malacia ook een wedstijd scheel heeft gedraaid, kun je van een jeugdige vleugelspeler niet verwachten dat hij elke wedstrijd hetzelfde hoge niveau aantikt. Ik hoor het PSV fans ook regelmatig zeggen over Mauro, omdat Antony tegen PSV ook zij niveau niet haalde. Wat is de waarheid? Mauro en Malacia veel te goed voor Antony of Antony een slechte dag?

Gisteren was Antony's dag en je moet wel heel zuur zijn om daar niet van te kunnen genieten en sowieso hou je dan niet van voetbal, geloof ik. Baltovenaar Antony trok de trucendoos volledig open en bracht de supporters letterlijk in verrukking met zijn trucs gekoppeld aan effectiviteit. Je zag de toeschouwers puur genieten; hij is de grootste smaakmaker van de competitie en ik denk dat je beter van hem kan genieten zolang hij op de Nederlandse velden speelt, want als hij zich zo doorontwikkelt dan duurt dat niet zolang meer.

Ik kies ervoor om van Antony te genieten, ook als hij een keer te lang blijft rollen na een " aanslag". Voor Antony koop je een kaartje, om het cliche nogmaals uit de kast te trekken.

15 augustus 2022 om 13:43

Laatste 3 klassiekers: 1 keer rood malacia door Antony die steeds te snel was, 1 keer Antony in de broekzak en 1 keer Antony die de winnende maakte. Viel dus reuze mee hoe goed hij in de zak zat.

15 augustus 2022 om 14:38

Dat snap ik helemaal, lekker van genieten zou ik zeggen ;-)
Mijn punt is dat meneer regelmatig in de zak zit, of gewoonweg goed verdedigd wordt en dan eigenlijk zichzelf in de weg zit. Dat hij tegen een Groningen van alles laat zien is dan heel leuk, maar het rendement over de breedte is een stuk minder. Neemt niet weg dat je er uiteraard van moet genieten als je die fratsen kunt waarderen, ik heb er persoonlijk wat minder mee ;-)

15 augustus 2022 om 15:12

Natuurlijk is Antony geen nachtmerrie voor elke verdediger. Hij wisselt hele goede wedstrijden af, met veel mindere wedstrijden. Het is maar net hoeveel lukt bij Antony, dat is nogal fluctuerend bij deze speler.

15 augustus 2022 om 19:06

Uit de eerste alinea de tekst pakken en daarop reageren is niet handig. Uit tekst blijkt dat hij dat niet zegt, maar dat hij wel in hem de potentie ziet om dat te worden. Groot verschil.

15 augustus 2022 om 19:07

Niet dat ik hetzelfde vind hoor. Op zijn leeftijd moet je wel nog echt gigantische stappen maken om echt de beste van nl te worden. Dat zal niet heel snel gebeuren.

En wat is dan zijn volledige team van de week? Ben ik wel benieuwd naar

Noppert speler van de week imo., gevolgd door Simons en Bergwijn. Noppert heeft echt fenomenaal gekeept, Xavi in principe bij 5 goals betrokken (2 goals, 1 assists, 1 voorassist en bij de laatste goal het veld opengetrokken met een dribbel) en Bergwijn natuurlijk een hattrick.

15 augustus 2022 om 11:58

Gun ze het allemaal. Maar ik vond Antony spectaculairder dan Bergwijn. Wat een acties.

15 augustus 2022 om 12:01

Maar uiteindelijk maakt Bergwijn ook gewoon 3 hele goede goals. Ze verdienden het allebei in ieder geval.

Noppert lekker een jaar laten rijpen. Bij constante prestaties ruilen voor een speler die het niet heeft gehaald bij mijn club Ajax.

15 augustus 2022 om 12:00

Noppert is al 28. Hoe kun je dan nog spreken van een speler laten rijpen?

15 augustus 2022 om 12:12

Bij Ajax wordt een keeper van 28 gezien als een jonkie.
Maar ff on topic: Noppert had gisteren waarschijnlijk de dag die je maar 1 keer in je leven meemaakt. Zorgt er wel voor dat hij iemand is om in de gaten te houden.

15 augustus 2022 om 12:19

Misschien de categorie laatbloeiers ? Rijpen later ?

15 augustus 2022 om 13:41

Klinkt bijdehand en scoort leuk ....maar zal niet de eerste zijn die op latere leeftijd opbloeit

Ik zou Simons al tegen Rangers laten spelen. De andere keuze is TIl. Dam kun je wel roepen fysiek bla bla, maar die fysiek heb ik tegen Monaco ook nergens gezien. Dan zou ik altijd kiezen voor de dynamiek.

15 augustus 2022 om 12:02

Klopt, ik ga er vanuit dat Rangers het wint als je meegaat in hun fysieke spelletje. Dus je moet juist wat anders doen, dus een lichtvoetig type als Simons lijkt me bij uitstek geschikt om tegen Rangers te spelen. Bovendien levert Til onder druk alle ballen in dus die gaat je waarschijnlijk ook niet veel brengen.

15 augustus 2022 om 12:15

Exact! Hoor veel geluiden dat we Til moeten doen om fysiek terug te slaan, maar dat is puur omdat Til lang is denk ik. Tegen Monaco (2x) werd die om de haverklap van de bal gezet, en als ik Simons gister (kop)duels zag winnen en weg zag draaien ben durf ik echt wel te beweren dat Simons fysiek beter is. Gebruikt zijn lichaam slimmer, is een stuk sneller en minder houterig.

Ik vond Noppert ook top. Toen ik hem later zag en hoorde op tv, kwam hij nog veel sterker over op mij.
Hij laat zich niet gek maken. Toen hij een klein jochie was en ze stress uitdeelden riepen zijn ouders hem om ook te komen. Hij had geen tijd, moest keepen. (De slechtste moest nou eenmaal op doel haha)
Ajax zit met dad's army en deze jongen is te koop. Met de "sterk in de lucht" zijnde verdediging is dit geen overbodige luxe. Bovendien zijn de reflexen goed
Feyenoord zoekt een tweede keeper, met de blessuregevoeligheid van Bijlow, misschien wel een eerste keeper.

Ajax lijkt eindelijk op stoom te komen, zo'n pak slaag is voor FC Groningen zeldzaam. Normaliter heeft Ajax het lastig tegen het defensieve Groningen. Hopelijk zetten ze de lijn voort en verbeteren zij zich nog op defensief vlak. Bergwijn, Antony, Noppert en Simons toch wel de uitblinkers.

Als Noppert altijd het niveau haalt van zaterdag worden we wereldkampioen. Echt om gek van te worden was dat.

Dit valt me ook op inderdaad, Bergwijn was bij PSV destijds echt niet zo goed als nu bij Oranje en Ajax. Ik was blij dat we destijds 30 miljoen kregen voor hem. Dat hij niet speelde bij Tottenham en afviel voor het EK vorig jaar was voor mij alleen maar een bevestiging dat hij toch niet zo goed was. Hij is onder van Gaal echt heel goed in oranje en nu laat hij ook bij Ajax zien toch gegroeid te zijn sinds zijn vertrek bij PSV.

15 augustus 2022 om 13:50

Bergwijn is altijd al een goede voetballer geweest. Ik kan me nog een goal tegen utrecht herinneren waar hij zo langs 5 man dribbelde en scoorde toen hij 18 jaar was. Toen was het te vaak 1 moment en dan weer 3 weken onzichtbaar. Zijn laatste 1.5 jaar bij psv was hij wel enorm sterk vond ik. Zijn laatste volle seizoen 26 goals en assists zijn laatste half jaar 15 goals en assists in de Eredivisie. Dat is bijna een rendement van 1 op 1. Bij Spurs enorm veel pech gehad met Son en Kane. Hij kwam niet op zijn beste positie door die 2 en moest (terecht) in dienst spelen van die 2. Van 2.5 jaar PL bij een topclub leer je wel enorm veel en hij is nog maar 24 jaar oud. Vergeet niet dat hij aardig wat gespeeld heeft en ook hele goede momenten heeft gehad zoals zijn debuut tegen City of die 2 goals tegen Leicester vorig seizoen in blessuretijd. In Oranje zag je ook al dat hij ondanks minder speeltijd wel een betere speler is geworden. Hij lijkt constanter en qua fysiek is hij ook veel gegroeid en is hij niet meer dat iele mannetje van 18. Gaan we nog veel van genieten de komende jaren al vrees ik dat het wel eens bij 1 seizoen kan blijven als hij zo door gaat en een goed WK en/of CL speelt.

15 augustus 2022 om 13:55

Bergwijn is gewoon een goede speler, maar men overdrijft nu wel. Ik denk dat weinig mensen twijfelden dat hij iets aan Ajax zou gaan toevoegen. Echter moet je in de Premier League toch nog wel wat beter zijn, wil je je staande houden in de top 6. Daar is Bergwijn gewoon niet goed genoeg voor. Dat is ook helemaal geen schande.

15 augustus 2022 om 15:23

Hoe Bergwijn speelt geeft ook gewoon erg goed het verschil tussen de premier league en de Eredivisie weer. Het is bijna een andere sport hier. Dat zie je eigenlijk keer op keer aan spelers die als topper in de Eredivisie daarheen gaan. Klaassen, Vd Beek, Ziyech, Jahanbakhsh, Berghuis, Ruiz, ze missen gewoon allemaal of de fysiek of de extra kwaliteit om daar ook zo veel impact te hebben.

Al blijf ik erbij dat Ziyech het bij de juiste club makkelijk redt in Engeland.

15 augustus 2022 om 18:59

Ja, daar ben ik het mee eens. Men doet nu alsof Bergwijn ineens uit z'n schulp kruipt en een verborgen diamant is waar ze in Engeland overheen keken. Bergwijn is nog steeds diezelfde speler, maar het is gewoon veel makkelijker om te excelleren bij Ajax dan om mee te komen bij Tottenham. Zeker als aanvallend ingestelde speler heb je iets extra's nodig om in de Premier League te slagen en zo goed is Bergwijn simpelweg niet. Ziyech is inderdaad wel de enige speler die er zou kunnen slagen. Die heeft gewoon pech dat Tuchel een tactiek heeft waarin hij niet geweldig past. Die komt denk ik wel tot dubbele cijfers in goals en assists als je hem een jaar laat staan (mits fit).

Ajax heeft zijn 1e goede wedstrijd gespeeld dit seizoen. Maaruh, dan hoeven we niet gelijk in de polonaise te gaan lopen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook voor Ajax.

Vind het allemaal net iets te makkelijk, want onze verdediging kan zomaar eens een zorgen kindje worden. Ik hoop dat Bassey een schot in de roos is want dat kunnen we wel gebruiken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ2011
2.Ajax1917
3.PSV1815
4.Feyenoord1711
5.FC Twente1610
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder83
B. BrobbeyAanvaller83
S. BerghuisAanvaller82
R. PasveerKeeper80
S. BergwijnAanvaller86
D. TadićAanvaller80
C. BasseyVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

18 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Manchester United 2 2 0 0
2022/2023 Ajax 2 1 0 0
2021/2022 Ajax 23 8 4 1
2020/2021 Ajax 32 9 2 0
2020 São Paulo 2 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren