AZ-directeur Huiberts spreekt klare taal na transferwens van Jesper Karlsson

Maandag, 15 augustus 2022 om 10:42Paul Jeursen • Laatste update: 11:43

Een vertrek van AZ-speler Jesper Karlsson is 'op dit moment onbespreekbaar'. Zo heeft technisch directeur Max Huiberts aan de NOS laten weten. De aanvaller wil de Alkmaarders verlaten voor een grotere club, zo tekenden de Zweedse media eerder op uit zijn mond. Het Spaanse Celta de Vigo zou concreet zijn, maar als het aan zijn huidige club ligt, blijft de Zweed nog een jaar.

Karlsson kende vorig jaar een absoluut topseizoen, maar miste door een blessure de hele voorbereiding van AZ. Tot op heden speelde hij dit seizoen nog geen wedstrijd. Met 21 treffers en 16 assists was Karlsson vorig seizoen de belangrijkste speler voor de Alkmaarders. Dat dit de interesse heeft aangewakkerd van andere clubs is dus niet verrassend. Huiberts wil de buitenspeler echter nog minimaal één jaar behouden. "We hebben aangegeven dat we een sterke selectie willen behouden en willen presteren. Voor ons is het op dit moment onbespreekbaar", zo zei hij tegen de NOS.

Het Spaanse Celta de Vigo toont naar verluidt concrete belangstelling voor Karlsson en de speler zou zelf ook wel oren hebben naar een buitenlands avontuur. De Spaanse journalist Victor López meldde een tijd geleden dat AZ een bod van tien miljoen euro op Karlsson had geweigerd. Daarop wil Huiberts niet ingaan. "Op bedragen die wel of niet geboden worden ga ik niet in. Zij (Celta de Vigo, red.) hebben zich een tijdje geleden gemeld bij ons. Ik heb meteen tegen Jesper gezegd dat we hem nog een jaar willen houden. Die boodschap is helder overgekomen en blijft zo", aldus de technisch directeur Huiberts. Hij snapt dat Karlsson een mooie stap wil maken, maar hij moet ook snappen dat we met AZ graag willen presteren."

Huiberts zegt overigens niet dan een transfer in de toekomst onbespreekbaar is, want alles heeft een prijs. "Op dit moment halen wij geen vergelijkbare speler. Toen we Jesper haalden lieten wij Oussama Idrissi gaan. Dat konden we doen omdat we een vergelijkbare, zo niet betere, speler hadden binnengehaald. Jesper is van grote waarde voor AZ. We hebben hem nodig om onze doelstellingen te behalen." Karlsson heeft in Alkmaar nog een contract tot 2026 en zodoende heeft AZ een sterke onderhandelingspositie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door tinus45)

Heb wel het idee dat de Nederlandse clubs op dit gebied goed bezig zijn. Er worden geen overbetaalde vedettes meer teruggehaald die nog even komen 'voetballen' en de clubs laten spelers niet meer voor een appel en een ei gaan. Wordt de eredivisie alleen maar sterker van.

15 augustus 2022 om 11:18

Eens. Zoals Groningen zich ook opstelt rondom Strand Larsen, nu AZ weer bij Karlsson. Ze liggen respectievelijk nog 2 en 4(!!) jaar vast. Vooral voor Karlsson moet gewoon een absolute hoofdprijs betaald worden, die heeft met zijn volle verstand zo'n ontzettend langdurig contract getekend. Daarbij is Karlsson toch nog geblesseerd? Het is nooit verstandig om geblesseerde spelers te verkopen.

Duidelijk verhaal. Heeft een langlopend contract getekend dus hij moet niet zeuren, en anders had hij als zzp’er moeten voetballen. Snap heeft goed dat AZ hem nu nog niet laat gaan, volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen.

15 augustus 2022 om 11:07

Heeft ook met bedrag te maken he. 10 miljoen is niets en AZ moet mikken op een grotere club.

15 augustus 2022 om 11:33

Tuurlijk als er een bedrag op tafel komt dat AZ niet kan weigeren dan is hij weg, maar dat is nu niet aan de orde. AZ hoeft niet te mikken op een grotere club zolang het gevraagde bedrag maar op tafel komt. Het boeit AZ niet of Celta, Real Madrid of Almeria hem wil kopen, zolang er maar centen binnen komen.

15 augustus 2022 om 13:14

Voordeel voor AZ is dat pas een bedrag van ~40 mio echt niet te weigeren is. De club is gezond genoeg om lagere boden te kunnen weigeren, vraag is alleen of ze dat willen.

15 augustus 2022 om 18:25

Voor 25 miljoen is Karlsson wel weg hoor. Zou het ook onverantwoord vinden om dat te weigeren.

15 augustus 2022 om 11:13

ik vind het ook raar dat hij peerse we wil. En dan niet nar een super club ofzo, nee naar Celta de Vigo, kom op. Verkeerde mentaliteit van deze speler, ipv dat ie denkt, nog 1x dik knallen en ik kan naar echt een mooie club?
Al is het mislukken van AZ sterkhouders de afgelopen jaren in Europa natuurlijk ook opgevallen.

Zit gedrag zijn we niet gewend van AZ, maar ik kan er zeker aan wennen! AZ ziet er nog niet heel overtuigend uit, dus kwaliteit als Karlsson moeten ze houden om mee te doen voor plek 3/4.

Wanneer is Karlsson eigenlijk weer fit? Het zou mooi zijn als hij nog een steentje zou kunnen bijdrage aan het mogelijk uitschakelen van Gil Vicente. Die wedstrijden zijn cruciaal voor AZ en het Nederlandse voetbal.

15 augustus 2022 om 11:54

Ik gok op 1 september, als hij niet meer getransfereerd kan worden.

Juist! Mijn mooie AZ spreekt klare taal en zo hoort het ook. Met deze club mannen moeten we het doen.
Forza AZ! Nog steeds geniet ik na van de klinkende Europese overwinning

15 augustus 2022 om 11:03

Met van Brederode staat er ook een goede vervanger klaar uit de jeugd. Dus qua opvolging zijn er ook geen zorgen. Of blijven of flink proberen te cashen. Valt me wel op dat er weinig interesse is

15 augustus 2022 om 11:10

Vond Poku vorig jaar ook leuk in de voorbereiding, is hij geblesseerd ofzo?

15 augustus 2022 om 12:01

Nou geen zorgen... Hij zal denk echt maximaal de helft van Karlsson zijn rendement opleveren. En Iemand van 19 die voor dit jaar 10 minuten ED heeft gespeeld en dan nu de rest van het jaar in de basis, lijkt me veel te veel. En dan heb je ook geen back-up op links. En ook Odgaard is eigenlijk een spits. Nu moet alles van Pavlidis komen, op rechtsbuiten is het ook armoe als ik eerlijk ben. Misschien kan Odgaard daar dan wel.

15 augustus 2022 om 13:16

Poku deed het heel leuk, maar is daarna ver terug gevallen. Moest het met name hebben van zijn snelheid, en het rendement ontbrak volledig. Als hij het dit jaar goed doet in de KKD krijgt hij mss weer een kans. Heeft wel het nadeel dat hij nu Evjen en Odgaard voor zich heeft op rechtsbuiten, waar Evjen het volledige vertrouwen van de trainer heeft gekregen lijkt het.

15 augustus 2022 om 11:10

Klinkende overwinning tegen de nummer vier van Schotland vorig jaar. 45 punten van Celtic geëindigd. Knap hoor.

15 augustus 2022 om 11:19

Een vernietigende 7-0 terwijl je de week ervoor 1-0 verloor en Europees voetbal op het spel staat. Inderdaad knap.

15 augustus 2022 om 11:25

Zijn ze normaal titelkandidaat dan? Iedereen eindigt ver achter de 2 clubs daar.

15 augustus 2022 om 12:13

Ik snap Bongiorno wel... het was al een schande dat Az uit niet won, en nu je 7-0 hebt gewonnen doen alsof een Monaco ofzo is afgedroogd.
Kijk als Twente Fiorentina eruit knikkers snap ik het... maar dat Az door zou gaan lag te gewoon in de lijn der verwachting?

15 augustus 2022 om 12:49

Tja, zo kun je elk resultaat wel bagatelliseren. Ik denk niet dat je zo schreef over de zwakke poule van Ajax vorig seizoen. Niets tegen Ajax verder uiteraard, maar ik vind het altijd wel grappig hoe de invalshoek van mensen verandert als het niet hun club betreft (of juist wel).

15 augustus 2022 om 13:43

@Bongiorno, wat een onzin. 7-0 winnen op een internationaal podium is gewoon knap en logisch dat fans daar van genieten. Stel Ajax wint met 7-0 van, pak m beet, Sparta, dan genieten de fans daar toch ook van?

15 augustus 2022 om 14:07

@saksenros

Zelfs dat is niet vergelijkbaar. Schotland buiten de top 2 is echt heel erg laag niveau.

15 augustus 2022 om 14:31

@bongiorno, tuurlijk is dat wel te vergelijken. Je doet net alsof AZ tegen de dames 4 van een amateurclub moet. Zijn gewoon betaalde profs. Dan is 7-0 gewoon een mooie uitslag. Of dat nou tegen Dundee, Sparta of Telstar is. Den overwinning was wel te verwachten maar 7-0 is gewoon mooi voor de fans

15 augustus 2022 om 14:54

Klinkt alsof je jaloers bent Bongiorno. Is toch schitterend voor het NL voetbal?
En nog mooier: mijn mooie AZ!

15 augustus 2022 om 15:11

De dag dat ik jaloers wordt op AZ-fans is de dag dat ik stop met voetbal kijken.

Spelers moeten begrijpen dat we al ver in augustus leven. Het seizoen is al begonnen. Ik snap AZ volledig en ben het met hun houding eens. Gisteren zag ik ook een boze Strand Nielsen voor de camera verschijnen. Het spijt me, maar hoe lang is de transfer window open? Van mij mogen clubs aanbiedingen weigeren als het seizoen is begonnen.

15 augustus 2022 om 11:04

Bedoel je Strand Larson?

15 augustus 2022 om 11:32

Nee, Strand Larsen.

Ik vind een vertrekwens zo snel nadat je een nieuw contract hebt ondertekend zo absurd. Je gaat een onderhandeling aan en beide partijen spreken vervolgens hun wensen hierin uit. Als je het gevoel hebt dat je binnenkort misschien klaar bent voor een overstap, dan laat je dat toch ook aan je club weten?

15 augustus 2022 om 11:10

Regulator

Snap niet dat je een nieuw contract tekent zonder clausule.. Dan weten alle partijen waar zij aan toe zijn. Zelfde fout maakte Veerman. Wilde graag weg, vervolgens nieuw contract tekenen en kort erna huilen dat hij niet weg mocht naar oa Rangers, AZ etc

Vooral in hun situaties. Waren/ zijn beste spelers van de club. Die kunnen gewoon hard opstellen en acceptabel clausule eisen.

15 augustus 2022 om 11:31

Mrkrillin:

Ik snap het wel. Zodra je wil dat er een clausule in je contract hiervoor opgenomen wordt, dan zou de club tegelijkertijd minder happig zijn om je een veel hoger salaris te geven. Ik denk daarom dat heel veel spelers bewust hun bek tijdens de onderhandelingen over houden en dan paar maanden later beginnen te piepen.

Eigenlijk zou je, zoals Huiberts hier doet, snel korte metten met de vertrekwens over moeten maken. Ook vind ik dat de journalistiek wat kritischer op spelers zou mogen zijn, zodra ze hierover beginnen. Maar goed, dan krijg je kwalitatief sterkere interviews. Daar gaan we natuurlijk niet voor. Stel je eens voor dat we het vuurtje minder stoken en daardoor 20 van dezelfde artikelen mislopen.

15 augustus 2022 om 14:35

Probleem is opgelost als transfermarkt overal sluit op 1-8. Ben je van al dat gedoe af

Huibert is een van de slechtere TD. verkopen en niets bij kopen. Als je ziet welke spelers er allemaal zijn vertrokken en voor welke bedragen en je ziet dan wat de fans er voor terug krijgen dan is dit gewoon slecht.
Elke club moet elk jaar verkopen, maar haal wat terug. Stengs boadu wijndal koopmeiners enz de enige die kwam waar je wat aan hebt is Karlsson.
Az wil hem verkopen voor het geld., snap ik, maar huiberts zal er niets voor terug halen. Ja een jongen bij een kleine club, waar weinoig voor hoeft te worden betaald. Als je ziet wat hij voor Veerman wilde betalen en wat die nu waard is.
Als je in de subtop steveig wil meedoen dan zal Karlsson moten blijven, maar aangezien hij "geblesseerd" is net als Wijndal in de nacompetitie dan weet je dat men geen risico wil nemen en het geld het allerbelangrijkste vindt

15 augustus 2022 om 11:13

Voor Eredivisiebegrippen kopen wij relatief dure spelers. Zoals Kerkez (2 miljoen), Mees de Wit (2-3 miljoen), Odgaard (5 miljoen oid). Vergeet niet dat AZ een kleine begroting heeft en niet zomaar spelers van 10 miljoen kan kopen. Dat zou onverantwoord zijn voor een club als AZ. We verkopen elke jaar voor miljoenen en doen elk jaar stevig mee in de (sub)top. Zo slecht gaat het niet bij ons? Kan mij niet herinneren dat wij lager dan top 5 zijn geëindigd.

15 augustus 2022 om 11:41

Waar blijft het geld van
Jahanbaks, Vincent jansen, Gudjohnson (of ziets), Stengs, Boadu, koopmeiners, Midsjo,
Gustafson (die rechtsback of vertrok hij transfervrij? dan geen geld, maar blunder),
Wijndal, die jongen die ook af en toe in het Ned. elftal speelt, ging naar Duitsland en ziy nu in Engeland.
Ik ben het met je eens dat je voorzichtig te werk moet gaan, maar dit vind ik te

15 augustus 2022 om 12:54

AZ heeft met het stadiondossier onvoorziene kosten gehad. Daarnaast moeten clubs coronatekorten dekken en zoals Alckmariaaz al aangeeft kan AZ niet zomaar even 10 miljoen euro spenderen. Zo'n speler verdient daar ook naar en elke speler die daar in de buurt van presteert, gaat hetzelfde vragen bij contractonderhandelingen. Schopt het hele salarishuis in de war.

Daarnaast maakt AZ weliswaar vaak winst, maar heeft daar wel spelersverkopen voor nodig. Die hebben meer dan eens transfers nodig gehad om de boel financieel sluitend te krijgen. Daar zit totaal geen slecht beleid bij omdat AZ altijd wel spelers verkoopt voor leuke bedragen, maar ook dat speelt natuurlijk een rol.

Ook moet je niet vergeten dat clubs bedragen boven de 10 miljoen lang niet altijd in 1 keer overmaken. Het is dus niet zo dat AZ ineens 50 miljoen euro op de bank heeft staan. Dat geld komt in etappes binnen. Anders had AZ echt wel meer gespendeerd hoor. Dan hebben we het nog niet over de jeugdtalenten, die uiteraard ook kansen moeten krijgen mits mogelijk.

15 augustus 2022 om 11:22

Cas, je moet niet vergeten dat onze club iets meer dan 10 jaar geleden op sterven na dood was. Het belangrijkste van de club is continuïteit. We moeten gewoon onszelf blijven, dat is het beste voor de langere termijn.
Veerman was veel te duur voor AZ. Hij zou dan in z’n eentje even duur zijn als de helft van de rest van de selectie (qua aankoopwaarde dan).

15 augustus 2022 om 12:59

Mua, zes miljoen euro kan AZ wel ophoesten zonder veel risico te nemen. Veerman lijkt me bovendien ook niet de duurste speler qua salaris. Echter ben je als AZ zijnde vaak kansloos als Ajax of PSV zich komt melden. Die hoesten dat moeiteloos op en gooien er nog wat euro's bij betreft het salaris. Pas dan wordt zo'n speler echt te duur voor AZ.

Het probleem is dat mensen altijd denken dat geld van transfers ineens op de rekening staat. AZ heeft natuurlijk niet even 60 miljoen euro op de bank. Het geld van spelers als Boadu, Koopmeiners, Stengs, Wijndal e.d. komt ongetwijfeld in etappes binnen. Ze hebben vast een leuk spaarpotje, maar ik denk dat die een stuk minder is dan sommigen denken.

AZ voert gewoon verantwoord, goed en slim beleid. Als je weet dat je een beetje afhankelijk bent van transfers, moet je er maar het maximale uit zien te halen. Dat betekent goedkoop inkopen, de jeugd de kans geven en als ze eenmaal excelleren, het onderste uit de kan proberen te halen. Dat doet AZ erg goed. Bovendien staat er altijd wel een leuke ploeg met goede talenten.

15 augustus 2022 om 13:05

Nu al een paar keer gezien in je reacties het argument dat de transfersom in etappes binnen komt, daar staat tegenover dat je de transfersom ook in etappes betaalt, dus dat heft elkaar wel op lijkt mij.

Gelijk heeft AZ. Je beste speler laat je niet eenvoudig gaan en zeker niet met alle respect naar Celta de Vigo. Hij moet gewoon nog een jaartje knallen bij AZ en dan komen de goede middenmoters of subtoppers vanzelf.

Alles en iedereen is te koop voor de juiste prijs. Dit is puur onderhandelings tactiek.

15 augustus 2022 om 11:50

Denk het niet echt. Dit is stellingname dat hij "in principe" blijft. Natuurlijk, als er "stupid money" wordt geboden, dan mag hij weg, maar in dit geval zal dat een bedrag zijn wat niemand voor hem neer gaat leggen. Dan denk ik aan 25+ miljoen, dat soort bedragen zal AZ geen nee tegen zeggen, maar als het eerste bod 10 miljoen is, dan gaan we nooit op "stupid money" uitkomen.

10 miljoen is eigenlijk beledigend laag voor Karlsson. Veel betere en belangrijke speler dan bijna iedereen die bij AZ is vertrokken in de afgelopen jaren, met als enige uitzondering Koopmeiners (en misschien Midtsjo, maar dat is een ander verhaal).

Dan moet je dus wel aan record-transfersommen denken, als de club de speler nog een jaar wil houden en we al in de tweede helft van augustus zitten.

Daaruit lees ik overigens wel dat hij volgend jaar mag gaan (en tegen een dan redelijk bedrag).

Heerlijke speler en Zou goed bij psv passen. Zeker met mandueke in de lappenmand.

15 augustus 2022 om 12:08

Karlsson is een linksbuiten, Madueke een rechtsbuiten...

Kan lekker switchen tussen kant geen probleem, gakpo kan dat ook.

15 augustus 2022 om 21:27

Probleem voor PSV is dat ze niet in staat zijn nu even "stupid money" te betalen waar een Karlsson voor weg mag.
Die jongen heeft nog een erg langlopend contract en praktisch dezelfde statistieken eredivisie technisch gezien al Sinistera (25 miljoen) en die Braziliaan van Ajax (vraagprijs 80 mln).
Ben benieuwd wie het aandurft om nu,deze tijd van het jaar, een serieus bod te doen richting Alkmaar.

Contract tot 2026, en dan 10 miljoen🤣🤣🤣

15 augustus 2022 om 21:29

Inderdaad,Lamijmalachuh.
4 jaar contract en dezelfde of betere statistieken dan Sinisterra en die rechts buiten van Ajax.
Nu de competitie in volle gang is zijn alleen bizarre bedragen iets om ja tegen te zeggen.

15 augustus 2022 om 21:39

ontevreden speler die weg wil, ik weet het niet.opdrijven van de vraagprijs en in Europa niet veel laten zien. 12 miljoen maximaal.

16 augustus 2022 om 09:28

Dan blijft hij toch gewoon.
12 of 30 miljoen, ik krijg daar toch niets van, ik geniet liever nog een jaar van hem en hoop een keer of 20 te kunnen juichen voor hem.
Volgend seizoen heeft hij alsnog een 3 jarig contract, dus dan vangen we ook nog wel 15 toch 20 miljoen voor hem en kan er dan optijd een waardig vervanger gehaald worden, want dat is wat er dus nu aan de hand is en speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ2011
2.Ajax1917
3.PSV1815
4.Feyenoord1711
5.FC Twente1610
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van BrederodeAanvaller71
P. JansenUnknown
H. VerhulstKeeper80
P. VindahlKeeper00
J. BerkhoutVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

Zweden
3 fans
Middenvelder, 29 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren