Van Hanegem geeft Ten Hag twee adviezen: ‘Niet doen bij Manchester United’

Maandag, 15 augustus 2022 om 10:02Paul Jeursen • Laatste update: 10:02

Willem van Hanegem heeft het gevoel dat de benarde situatie van Erik ten Hag bij Manchester United mensen ‘blij maakt’. Iets dat De Kromme vervelend vindt, zo schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad. Wel heeft hij twee adviezen voor de trainer: “Stop met dat opbouwen in het eigen strafschopgebied en koop geen spelers waar je al eens mee werkte.”

Het Manchester United van Ten Hag kreeg afgelopen zaterdag een enorm pak slaag van Brentford en staat onderaan in de Premier League. "Ik kreeg een beetje het idee dat die situatie mensen blij maakt. Tot die categorie behoor ik niet. Ik zou het vervelend vinden als Erik ten Hag snel het veld zou moeten ruimen. Maar toen Frank de Boer sneuvelde bij Inter en later in recordtempo bij Crystal Palace en Mark van Bommel bij VFL Wolfsburg, toen zag je hier en daar ook triomfantelijke gezichten", aldus Van Hanegem. Hij hoopt dat zijn landgenoot de tijd krijgt in Manchester. "Met nul punten nu tegen Liverpool, terwijl de club al in de fik staat; het is niet best."

Verder heeft hij twee dringende adviezen voor Ten Hag. "Ik zou hem wel willen adviseren om te stoppen met dat opbouwen in het eigen strafschopgebied. Ik weet dat het mode is, maar het slaat nergens op. Het kostte de ploeg de 2-0 na balverlies van Christian Eriksen. Deze ploeg is er niet toe in staat of er nog niet aan toe. Laat je laatste lijn lekker aansluiten en zoek het wat verder op het veld uit, zou ik zeggen." Ook qua inkomende transfers heeft Van Hanegem een tip: "En wat ik ook vreemd vind is dat er allemaal namen vallen van eventuele aankopen waar Ten Hag al eens mee werkte. Zou ik niet doen en zeker niet bij Manchester United. Lisandro Martínez werd nu al afgebrand en dat rekenen ze de trainer die met hem heeft gewerkt extra aan."

De naam van Cody Gakpo zingt ook rond in Manchester en die interesse verbaast Van Hanegem. "Dat moet dan nog voor de wedstrijden tegen Monaco zijn geweest, want die toonden aan dat een extra jaar in Eindhoven beter voor hem is. Ja, ook ik vind Gakpo een goede speler, maar een leuke voorzet tegen Go Ahead, dat is nog te weinig, hè. Laat het maar zien deze week tegen Rangers, in een wedstrijd waarin het er echt om gaat."

Ondanks de goede start van PSV in de Eredivisie en in Europa, hebben de Eindhovenaren Van Hanegem nog niet weten te overtuigen. Ook niet met de winst op AS Monaco. "Heel veel spelers vielen door de mand, maar twee doelpunten uit het niets maakten van Obispo opeens een geweldige verdediger, Sangaré had toch opeens nauwelijks ballen ingeleverd en Ruud van Nistelrooij was een toptrainer." Volgens de columnist was dit een sterk staaltje scorebordjournalistiek. "PSV wint nu nog op basis van individuele kwaliteiten, maar absoluut nog niet omdat ze als team duidelijk maken wat ze willen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

85 reacties (laatste reactie door sanderk91)

Ten Hag is gewoon de lul geworden van het dramatische beleid van United de afgelopen 5 jaar. Heeft nauwelijks ruimte om de selectie uit te breiden. Daarnaast door het ontbreken van CL voetbal kan je ook niet de spelers halen die daar de klasse voor hebben. Dit gaat een zwaar jaar worden voor Ten Hag.

15 augustus 2022 om 10:10

Dan is Ten Hag toch zelf gewoon dom en kortzichtig om ergens in te stappen en geen goede analyse te maken? Dit had je vooraf prima kunnen zien aankomen, maar hij niet.
No offense maar dan schiet je gewoon tekort als manager. Heb betrekkelijk goede analyses voorbij zien komen van mensen hier op dit forum en dat had ETH ook kunnen doen.
Het blijft gewoon een voetbaldier, te dicht op de bal en dan zie je het speelveld waar je moet acteren niet meer.
Hoop dat die het kan keren en goed gaat doen, maar ik ben benieuwd of hij de tijd gaat krijgen

15 augustus 2022 om 10:16

Je weet natuurlijk nooit welke beloften er op voorhand aan hem zijn gedaan. Daarnaast denk ik dat het avontuur het grote ''united'' als heel prestigieus kan worden ervaren.

15 augustus 2022 om 10:24

Ja zeker eens, maar het lijkt soms wel of die coaches compleet blind zijn. Ik bedoel prima dat je het risico aangaat, alleen maar tof. Maar United is niet echt de stabiele factor die je zomaar weer in goed vaarwater gaat krijgen.

15 augustus 2022 om 10:28

@adro maar de vorige managers (vraag v gaal maar) kregen ook veel beloftes maar niet de spelers die ze wilden. Dat in combi met geen cl, dan moet je kunnen bedenken dat het moeilijk wordt.

Ten hag moet absoluut nog veel meer tijd krijgen om zich zelf te bewijzen, dit zooitje kun je niet zomaar veranderen.

Maar toen hij tekende wist iedereen dat de kans op een vroegtijdig ontslag vrij groot is.
Ik hoop dat ie t om weet te draaien maar zonder een paar top aankopen, is dit een waardeloos team en haalt ten hag de kerst waarschijnlijk niet

15 augustus 2022 om 10:28

Maar Adro, ten Hag heeft toch ook deze zomer gefaald dan? Vol inzetten op Frenkie en Martinez voor een bedrag halen waarvoor je ook Pau Torres los had kunnen weken bij Villarreal.

Dat het beleid de afgelopen jaren slecht is, zien we wel met ome Ronnie die met zijn negatieve gedrag het al fragiele elftal beïnvloedt. Maar die overschatte Eredivisie spelers gaan het probleem echt niet oplossen.

15 augustus 2022 om 10:34

Ten Hag heeft toch al akkoord gegeven voordat het zeker was dat United geen CL haalde. Natuurlijk de kans zat erin maar toen hoopte hij waarschijnlijk dat het nog goed zou komen.

Hij heeft alleen Martinez gehaald waar hij al eerder mee heeft gewerkt. Ok Frenkie als hij komt maar dat is internationale top. Malacia is eredivisie maar laat zich gewoon goed zien tot nu toe.
Opbouwen kan er echt wel worden ingeslepen, bij Ajax begon hij ook slecht omdat er gewoon patronen moeten worden ingeslepen die de meeste PL spelers nog niet kennen.

Natuurlijk is het dramatisch tot nu toe, maar de beste stuurlui staan aan wal. Ten Hag weet echt wel waar hij mee bezig is, heeft bij Ajax voldoende bewezen.

15 augustus 2022 om 10:52

ADRO er zullen hem best beloftes gedaan zijn, maar als je gewoon logisch nadenkt dan worden beloftes is de voetballerij regelmatig gebroken, en weet je hoe hard de voetballerij is. En in Engeland is de kritiek nog veel erger dan in Nederland. United is een dolend elftal, en je moet wel heel overtuigd van jezelf zijn omdat even op de rit te zetten. Je ziet dat er geen enkele topper naar United wilt, dat er te veel oud zeer nog steeds aanwezig is. Er is te weinig verkocht, en te weinig aangekocht. En de aankopen komen ook nog eens uit je eigen directe omgeving. Dat is altijd al tricky. Hij zal echt snel punten moeten gaan pakken, want 0 punten uit 4 of 5 wedstrijden gaat die niet overleven. Al is het daar zo'n puinhoop.

15 augustus 2022 om 10:55

Mancunian, als ten Hag wist waarmee die bezig was werd hij niet 4-0 afgeslacht door notabene Brentford. Ik zag laatst Rio Ferdinand spreken over de lengte van Martinez, hoe dat een probleem is omdat je dan afhankelijk bent van de kopkracht van de andere centrale verdediger (maguire) en laat die nou net totaal uit vorm zijn.

Ik ben het volledig met je eens dat er patronen ingeslepen moeten worden, namelijk het gebruik van ruiten en driehoeken voor pass opties is iets van de Nederlandse school waar United op de lange termijn voordeel aan gaat bevinden. Ik ben zelf geen fan van Manchester United maar ze hadden veel meer profijt gehad aan een SMS en een Pau Torres, stabiele verdediger die zowel DDG als Maguire zou kunnen helpen.

Martinez gaat niks oplossen, en Frenkie ook niet. Het valt me overigens op dat de spelers van Ajax vaak in het buitenland door de mand vallen. Dit is niet provocerend bedoeld, want we zien dat bij Bayern Munchen er 3 stuks rondlopen die wel rijp zijn voor de wereldtop.

15 augustus 2022 om 11:04

Ik heb zelf niks met Ajax, maar het is niet zo dat Ajax spelers door de mand vallen. Het is zo dat wij ze superkritisch beoordelen.

Martinez is niet groot maar wint echt wel kopduels. Ben ook geen superfan van hem maar dat popie jopie gedoe over zijn lengte irriteert me. Die jongen heeft in de CL veel en veel meer kopduels gewonnen dan Blind en Timber bij elkaar. Mijn punt is, geef hem de kans.
Frenkie gaat het denk ik wel oplossen. Als die 2x een blinde middenvelder uitkapt moet je eens kijken hoeveel ruimte er ontstaat. Frenkie zijn grootste kwaliteit is het tempo bepalen. Dat kunnen er ontzettend weinig en dat is de leiderschap die United nodig heeft. Iemand die zich niet verstopt.

De wedstrijd tegen brentford was drama, maar als je keeper twee zulke fouten maakt wordt het gewoon lastig voor een ploeg zonder leiderschap en mentaliteit. Vind dat heel makkelijk om op Ten Hag te gooien. Heb het zelf ook meegemaakt, heel plan en dan doet een keeper binnen 15 min 2 zulke dingen, ja dat is die wedstrijd eigenlijk al klaar. Maar er gaat echt nog wel verbetering in komen.

15 augustus 2022 om 11:35

Je hebt een traag verdedigend centrum, Maguire en Mcfred kunnen niet opbouwen en dat gaat ze ook nooit lukken en je hebt met Martial, Rashford en Sancho drie snelle jongens voorin. Dan maak je toch de logische keuze en speel je op de counter? Dan verlies je niet met 4-0 van een Brentford. Ten Hag maakt het zijn eigen selectie gewoon onmogelijk met zijn pressievoetbal en dan kan je die spelers wel de schuld geven maar je zorgt er als coach zelf voor dat ze niet kunnen renderen. Dat pressievoetbal moet je pas gaan spelen als je straks je gewenste versterkingen binnen hebt, want nu werk je je eigen ontslag in de hand en gooi je je opgebouwde status als coach te grabbel. Dan zit je straks net als Peter Bosz in de Ligue 1 ofzo15 augustus 2022 om 11:54

Nee Japie, Maguire, McTominay en Fred zijn geen basisspelers voor het spel van Ten Hag daarom wil hij daar kwaliteit kopen.
Ten Hag heeft duidelijk aangegeven dat ze tegen Brentford voor de lange bal gingen omdat Brentford thuis zo presst. Als je keeper dan dat doet ben je klaar met je plan.
Je hebt te maken met mensen en die maken fouten. Ze maken meer fouten wanneer het vertrouwen er niet is. Zie daar de wedstrijd tegen Brentford. Dit wil niet meteen zeggen dat Ten Hag faalt.
Ten Hag gooit niks ten grabbel, hij geeft op dit moment alles voor United en zijn visie verdient een kans.
Dit is niet zijn eigen selectie, er komen er nog wat bij en straks na de eerste interlandperiode moet er een stijgende lijn worden gepakt.

Tot die tijd mogen types net zoals jou en mij denken dat we het beter weten

15 augustus 2022 om 12:04

Als je de slechtste seizoenstart in 42 jaar hebt dan vind ik persoonlijk wel dat je aan het falen bent. United heeft geen topselectie maar 4-0 verliezen van Brentford is natuurlijk wel een totale wanprestatie en tegen Brighton deed de uitslag misschien anders vermoeden maar toen werd United ook al weggespeeld. Er zit totaal geen idee achter de tactiek van Ten Hag omdat hij dingen van zijn spelers verwacht die ze helemaal niet kunnen

15 augustus 2022 om 12:15

Dat van die statistieken met slechtste seizoensstart is gebrabbel Japie, de voetballerij is een achtbaan met pieken en dalen. Verder sla je de spijker op zijn kop dat Ten Hag dat de huidige spelers niet passen bij zijn tactiek.

Ik denk overigens dat dit gewoon de achilleshiel is van het Nederlandse trainersvak, altijd mooi voetbal verkiezen boven resultaatvoetbal. Ook zie ik Ten Hag niet de tijd krijgen, gezien bij de gesprekken met Ronaldo Fergie er ook ineens bij was. Die man heeft gewoon nog teveel invloed in de club.

15 augustus 2022 om 12:19

Zou kunnen hoor, maar los van die statistieken. Je wordt weggespeeld door Brighton en Brentford. Dan zou ik het nu toch tijdelijk over een andere boeg gooien en je spel afstemmen op je huidige selectie. Als dan je gedroomde versterkingen er zijn die je spelletje wel beheersen kan je je pressievoetbal gaan implementeren15 augustus 2022 om 14:09

Japie er is tegen Brentford geen pressing gespeeld. Heb je de wedstrijd gezien? Nee nee Ten Hag is met zijn visie bezig en hij verdient tijd. Het is alleen maar in zijn voordeel dat het nu rock bottom doorzet. Maakt het alleen maar makkelijker straks invloedrijke spelers te passeren en nieuwelingen in te passen.

15 augustus 2022 om 14:38

Vind het sowieso wel een beetje gek om na twee potten (hoe slecht of goed die ook zijn) te spreken van een "slechtste (of beste) seizoensstart in x jaar". Als je dat nou ergens half september zegt na een pot of 8 ofzo oke, maar nu spreek je over een maximaal verschil van 6 punten, er zijn immers pas twee duels gespeeld. Vooruit, tegen Liverpool kun je ook al wel een verlies incalculeren lijkt me. Maar Arsenal begon vorig seizoen bijvoorbeeld ook met 0 punten uit de eerste 3 duels (ook zij verloren overigens van Brentford toevallig) - die eindigen uiteindelijk nog wel op 2 puntjes van een plek die recht geeft op CL voetbal. Het is dus niet direct een verloren seizoen als je een valse start maakt. Het is zaak voor Ten Hag om de schade tegen Liverpool zo veel mogelijk te beperken en dan zullen er driepunters moeten gaan volgen.

15 augustus 2022 om 10:15

Martinez werd gehaald voor 57 miljoen omdat Ten Hag die graag wilde. Voor dat bedrag kan je toch wat beters halen? Chelsea haalde Koulibaly geloof ik voor 40 miljoen

15 augustus 2022 om 10:31

Chelsea speelt CL en doet het vaak ook aardig goed in de CL. Ze doen ook mee om de bovenste plekken in de PL. Spelers komen dan graag.

Manchester United is al jaren kommer en kwel met een dramatische selectie met spelers die daar al jaren niet presteren maar niet weg te krijgen zijn. Dan trek je niet zo maar eventjes top spelers aan, die komen gewoon niet.

15 augustus 2022 om 10:40

Klopt en koop nooit spelers waarmee je samen al gewerkt hebt. Tenzij je het echt weet dat ze iets toevoegen.

Pau Torres, Rice, (destijds was het mogelijk) Dembele halen en het team was al stukken beter dan het nu is.

Ik snap ook daadwerkelijk echt niks ervan hoe ze bij die arnautovic waren uitgekomen. Er lopen vast ook wel leuke spelers in Frankrijk wat toegevoegde waarde kunnen zijn voor Manu.

15 augustus 2022 om 10:42

Dan zit er nog wel wat tussen Martinez en Koulibaly toch? City haalde Laporte en Dias van Atletic de Bilbao en uit Portugal, Liverpool haalde Van Dijk van Southampton. Er zijn daarom imo echt wel goede spelers uit topcompetities haalbaar voor een club als United. Dat waren geen spelers die jaarlijks in de CL speelden en type spelers die dat misschien door de vingers hadden willen zien. Nogmaals type spelers. Dat United deze exacte namen niet bij de directe concurrentie kan wegplukken dat snap ik. Ik heb het dus echt over de categorie spelers die in het buitenland nog niet bij een grote club spelen maar wel van een enorm niveau zijn

15 augustus 2022 om 10:46

Japie met deze reactie bekrachtig je Speedy juist. Deze spelers gingen zoals je al zegt naar city en Liverpool. Die hebben betere keuzes dus gaan niet naar man utd

15 augustus 2022 om 10:54

Koulibaly zou niet naar United komen. Qua verdedigers gaat deze vlieger niet op denk ik. Ik zie weinig goede verdedigers die ook kunnen voetballen, betaalbaar zijn en naar United zouden willen komen zelfs als andere grote clubs met CL aankloppen. Als het gaat om middenvelders denk ik dat dan weer wel overigens.

15 augustus 2022 om 10:55

@hafcahaas Als je gaat wachten totdat zo een grote club voor ze gaat komen dan wel ja. Het is zaak om deze spelers op tijd te benaderen. AS Roma speelt geen CL en haalden een Tammy Abraham en Dybala. Zijn die minder dan een Martial die nu waarschijnlijk de eerste spits wordt of Arnautovic waar nu interresse in schijnt te zijn bv?

15 augustus 2022 om 12:12

United is United en daarom komen er onwijs veel nieuwsartikelen en wil iedereen erbij betrokken zijn. Het is helemaal niet zeker of Arnautovich en Rabiot in beeld zijn geweest.
Daarnaast heeft United de bewuste keuze gemaakt om voor Engelse/Britse talenten te gaan. Vandaar de keuze voor Maguire, Wan Bissaka en Shaw. Dit is niet heel goed uitgepakt omdat deze spelers zich moeizaam ontwikkelen, maar het is in ieder geval een beleidskeuze geweest.

Koulibaly moet nog blijken wat die gaat brengen in de PL want ik vind hem een zwaar overschatte houthakker.
Rice vroegen ze 150 miljoen voor en is ook nog een risico. Dembele was gewoon Barca aan het uitspelen. Kortom allemaal makkelijk gezegd, de beste stuurlui staan aan wal.

15 augustus 2022 om 10:26

Hoezo nauwelijks ruimte om de selectie uit te breiden? 60+ voor Martinez, 18 Malacia en bod van 86 op Frenkie. Dat is echt wel netjes hoor. Alleen ten Hag wilt spelers die hij kent en dat is zijn grootste fout. Ook het doorselecteren doet hij niet.

15 augustus 2022 om 10:49

Wat makkelijk zeg. Zijn voorganger Ragnick kreeg wel de kritiek dat het aan hem lag, maar nu ligt het dus niet aan de trainer? Kijk, de selectie is niet in balans en pover, maar als je met 4-0 achter staat in de rust tegen Brentford dan ligt het puur en alleen aan de trainer. Mourinho had met 0-0 gelijk gestaan in de rust, want die zet het achterin juist neer en laat die non voetballers niet opbouwen in de eigen zestien. En als je Martinez haalt, iemand die vreselijk tekort komt voor de EPL, dan ben je daar ook schuldig aan.

15 augustus 2022 om 10:53

Solskjaer deed het ook niet eens zo heel slecht met een tweede plek. Vorig jaar was het minder en stond hij geloof ik zesde maar is dat vreemd? Liverpool, City, Spurs, Chelsea en Arsenal hebben stuk voor stuk een betere selectie dan United

15 augustus 2022 om 11:00

Ragnick had dezelfde selectie en kwam midden in het seizoen zonder enige voorbereiding te hebben meegemaakt en verloor in zijn eerste vijftien competitieduels maar twee keer en won er negen. Ten Hag zit nu al op twee nederlagen in twee duels. Ten Hag is echt helemaal niets voor een grote club in een grote competitie, maar sommigen willen daar nog niet aan geloven.

15 augustus 2022 om 11:10

Rangnick deed het idd ook goed gezien de situatie destijds. Al deze trainers hielden echter niet halstarrig vast aan een systeem wat niet op hun selectie aansloot. Hun snapten dat deze United selectie het best rendeert door reactievoetbal te spelen met die snelle jongens voorin en die langzame jongens achterin. Je hebt in de kleine ruimte niks aan bv een Rashford, Sancho en Martial en je hebt in de opbouw niks aan een Maguire en McFred dus waarom dan toch zo willen spelen? Dan schiet je als coach je doel voorbij

15 augustus 2022 om 10:58

Zeg maar gerust afgelopen 10 jaar. Maar zelfs als je die niet in ogenschouw neemt. Als je alleen al het team vorig jaar goed zou hebben gevolgd. Weet je gewoon dat 90% + van die selectie niet geschikt is voor zijn voetbal. Een selectie die bovendien ook nog eens verzwakt werd door het vertrek van iig niet je minste spelers.

15 augustus 2022 om 11:14

Hij had niet hoeven
Te tekenen bij man un

15 augustus 2022 om 12:06

Als je bijna 200 mil krijgt om spelers erbij te kopen en je elftal zo kan vormen zoals jij wilt.. maar jij besluit malacia en martinez te kopen en ze aan te duiden als prioriteittransfers.. plus je maakt maguire aanvoerder ipv ronaldo. En je stelt elke week maguire, mctominay en fred op en wilt laten zien dat jij de grote man bent door ronaldo te laten banken en het uiteindelijk allemaal tegen je keert.. dan kan je mij niet komen vertellen dat het aan 5 jaar wanbeleid ligt.. ten hag heeft gewoon een eredivisie mentaliteit, misschien zelfs een kkd want hij liet ook altijd blind spelen. En dat merk je nu goed op.. hij wilt spelers kopen die top zouden zijn in de ed, maar er nu niet staan in de pl.

Als je zo een malacia of martinez vergelijkt met een cancelo of van dijk dan zie je toch wel hoe groot het klasse verschil is tussen de ploegen.. maar qua status en geschiedenis is man unt de grotere ploeg in de PL.

En het is echt niet zo dat man unt. Geen fatsoenlijke wereldsterren heeft.. geef mij maar liever ronaldo in de spits dan jesus, sterling, kane of zelfs haaland.

Maar de aankopen dit jaar zijn niet niveau top premier league geweest maar top eredivisie.. en dat werkt heel erg tegen je als je al een halve elftal dat kkd onwaardig hebt rondlopen..

Ziet er naar uit dat ten Hag niks te vertellen heb zoals ole ,van Gaal en Mourinho die zich later er ook over uitspraken

15 augustus 2022 om 10:12

Toch heeft hij wel wat matige aankopen mogen doen, die zijn vast uit zijn koker gekomen.

15 augustus 2022 om 10:17

Niks te vertellen? Dus jij denkt dat de scouting van United Malacia en Martinez tegen de wil van Ten Hag in heeft gehaald? Ik denk eerder dat die uit Ten Hag zijn koket komen

De kromme zegt alles precies goed

Zulke gasten zijn heerlijk, die laten voetbal lekker simpel klinken. Niet dat gedoe wat je bij sommige ziet.

Gewoon keep it simpel. Je hebt geen spelers voor opbouw nu, kap er mee.
Haal geen troep spelers zoals Arnaotovic puur omdat je met hem gewerkt hebt.

15 augustus 2022 om 10:23

Haha ja heerlijk om naar te luisteren he. Die gasten gan Ziggo dome doen alsof het om de evolutie theorie gaat.

15 augustus 2022 om 10:58

Niet alleen ziggo, maar ook Espn.
Vaak mislukte trainers die inderdaad doen alsof ze de evolutie theorie behandelen haha.
Serieus gezicht erbij.

Jammer types als v Hanegem zijn een uitstervend ras.

Deze gast lult zaken die recht zijn niet krom. Er is geen spelt tussen te krijgen bij de analyses van ome Willem.

15 augustus 2022 om 10:39

@Inti daarom heet hij ook de kromme 🤣🤣

Goeie analyse.
Je mag verwachten dat United ten Hag wel wat tijd geeft, maar ze hebben geen makkelijk programma. Stel ze gaan er met 0-5 af tegen Liverpool, daarna spelen ze Southampton en Leicester uit en vervolgens Arsenal thuis. Als je na 6 wedstrijden op 0 punten staat kan het zo maar heel snel afgelopen zijn met ten Hag. Met Brighton en Brentford zou United de op papier wat gemakkelijkere wedstrijden al gehad hebben. Op Southampton uit na, zijn Liverpool en Arsenal thuis en Leicester uit moeilijkere wedstrijden dan de eerste twee die ze gehad hebben.

Vooral met het argument over de aankopen 100% eens.
Haal andere spelers dan jongens uit de Eredivisie.

Hudson Odoi, Neves, Nkunku, Ndidi, Tielemans, Brozovic, Parades zijn allemaal veel betere aankopen.

15 augustus 2022 om 10:48

Lijkt me ook. Die hebben zich al bewezen in de PL, waar Eredivisiespelers vaak toch moeite hebben in Engeland

15 augustus 2022 om 11:05

Ik vind het makkelijk scoren. Er is niet een algemene regel dat je geen eigen spelers moet meenemen. Natuurlijk doe je dat als je een speler goed genoeg vindt als je hem kent. Dat is juist een kleiner risico. Natuurlijk moet je wel rekening houden met het hogere niveau/intensiteit van in dit geval de premier league. Ik weet zeker dat bijv timber en Antony goed genoeg zijn. En ook martinez. Het ligt meer aan het dramatische niveau van sommige spelers die er al zitten of ongemotiveerde vedettes.

15 augustus 2022 om 11:17

Je kijkt als coach toch ook naar hoe andere topcoaches zo succesvol zijn? Ik heb Guardiola niet veel zien shoppen bij Barca en Bayern en ik heb Klopp niet veel zien shoppen bij Dortmund toen ze naar City en Liverpool gingen. En die hebben zelfs voormalige clubs uit topcompetities. Je af en toe opladen voor een CL wedstrijd waarin je vaak de underdog bent is wat anders dan straks 60 wedstrijden verplicht moeten presteren op het hoogste niveau in de zwaarste competitie ter wereld

15 augustus 2022 om 11:32

Paredes is een vraagteken, Brozovic ook wel en een risico gezien zijn leeftijd. Alle andere spelers kosten 100 miljoen en willen misschien niet eens omdat United een instabiele club is die geen CL speelt.

15 augustus 2022 om 12:34

Neves en Tielemans denk ik juist wel.
Brozovic zou by far de beste optie zijn, juist door zijn leeftijd ervaren. Voetballend sterk en kan ballen afpakken.

15 augustus 2022 om 12:34

Neves en Tielemans denk ik juist wel.
Brozovic zou by far de beste optie zijn, juist door zijn leeftijd ervaren. Voetballend sterk en kan ballen afpakken.

Echt.....wederom geen speld tussen te krijgen.

Wat een held....willempie.

Gezien het rijtje wedstrijden die er aan komen (l.pool, S.hampton uit, leicester uit, Ars thuis, C.palace uit EN city uit) denk ik dat Frank de Boer zijn record net behoud maar dat Mauricio Pochettino zijn koffers al op standby heeft staan..

Ten eerste gaat Ten Hag het niet redden omdat zijn spelopvatting niet gaat werken bij een club die totaal naar de klote is. Bij een city & L.pool hielpen de eigenaren ten miste nog met die spelers te halen waar de manager om vroeg, maar bij United zijn Richard Arnold en John Murtough er weer ingetrapt door nu blijkt loze beloften van Avram Glazer die beloofde en beweerde dat de Glazer dit jaar zouden investeren in top spelers, die spelers die de nieuwe coach nodig zou hebben..
Ten tweede - zolang de Galzers niet investeren in de club zal het nooit wat worden, die gooien straks liever Ten Hag er uit en dan hem de schuld te geven van de teleurstellende resultaten en spel en gaan dan vrolijk verder met weer een nieuwe naam.

Zolang de Glazers United in handen hebben, wordt het niks meer en zal de club no verder kapot gaan.
Nu zijn het spelers die United links laten liggen, next zijn het de sponsoren – Teamviewer heeft namelijk al aangegeven niet te verlengen en volgend jaar lopen er nog meer deal af.

15 augustus 2022 om 10:40

Ten Hag wou toch graag Martinez, Malacia, Eriksen en Frenkie? Die zijn gekomen behalve Frenkie maar dan kan niemand wat aan doen. Ten Hag kiest gewoon de verkeerde spelers. Het team is niet best idd maar qua kwaliteit wel gewoon beter dan brentford en Brighton etc. Daarnaast weigert die ook om door te selecteren.

15 augustus 2022 om 10:47

Ten hag kiest spelers die in zijn spel passen. Die kijkt niet naar namen. En waarom malacia noemen? Die speelt gewoon goed daar. De fans zijn dolblij met hem. En eriksen was dit weekend minder maar laat gewoon goede dingen zien. Waarom spelers op basis van 2 wedstrijden afschrijven? Wat is dat toch altijd

15 augustus 2022 om 10:49

Ik schrijf spelers helemaal niet van te voren af. Ik ben groot fan van Malacia alleen die past niet in zo’n systeem omdat die aanvallend (nog) niet goed genoeg is. Eriksen is idd leuk om erbij te hebben maar voor de echte top is het niet genoeg.

Dit heeft niks te maken met spelers afschrijven op basis van 2 wedstrijden. Het is gewoon een mening vanaf het moment dat ze gehaald zijn door ten Hag.

15 augustus 2022 om 11:24

Je hebt enorme oogkleppen op Soccerfan.
Malacia heeft maar twee keer ingevallen en dat is opeens een goede speler? Maar we moeten wel Ten Hag tijd geven. Je spreekt jezelf continue tegen.

15 augustus 2022 om 10:55

@manufanforever
Dat zou waardeloos beleid zijn..
Man U moet een voorbeeld nemen aan Arsenal en Arteta en je ziet dat het nu zijn vruchten afwerpt. Zelfs met een extreem zuinige eigenaar die niet veel beter is dan de Glazers, lukt het Edu en Arteta de boel op de rit te krijgen, trekken goede spelers aan, spelen met een plan en visie. Begon vorig seizoen ook waardeloos en het is gaan lopen.

Toen ik de kop las, dacht ik; nee toch, weer zo'n ouwe zeur als hiddink die wel even komt vertellen hoe het moet en niet moet.
Maar, ik ben het grotendeels wel eens met Hanegem. Zeker wat MU en ten hag betreft.
Maar oneens wat Gakpo betreft;
1. hij heeft afgelopen jaar totaal geen progressie geboekt. Ik had dit zeker wel verwacht. Nog een jaar hier zal verspilling zijn, omdat hij weer geen of amper progressie zal boeken. Blijft hij toch en gaat hij volgend jaar naar een grote club dan zal het extra jaar hier hem niets hebben gebracht waar hij wat aan heeft. Beter is om een klein contract te tekenen bij een middenclub in de PL. kan hij aarden en ballen. De grotere clubs komen dan vanzelf op je af en je hebt ervaring DAAR opgedaan.

100% eens met Willem, vooral dat blij zijn als een landgenoot het moeilijk heeft is diep triest.

15 augustus 2022 om 10:45

Dat heeft toch gewoon te maken met clubvoorkeur?
Best triest. Ik hoop dat v Bommel het ook goed doet in België en van Bronckhorst in Schotland.

15 augustus 2022 om 12:33Eerlijk gezegd hoop ik gewoon dat dit soort controle freaks mislukken. Ik hou niet van dit type trainer en het roept bij mij al ergenis op terwijl ik niet eens in het team zit. Persoonlijk zie ik het liefst talloze people managers doorbreken als trainer. In mijn ogen zijn dat ook de leukste teams. Als persoon gun ik hem succes maar ik hoop eerlijk gezegd als sportfan niet dat dit soort types gaan domineren.

De absolute top wil niet meer naar Man Utd, alleen voor absurde salarissen. Maar dan nog lijkt het dat ze net er onder moeten vissen. Dan moet je een beetje geluk hebben. Dat had Liverpool met Salah en Mane, daar reageerde ook menigeen sceptisch op toen die werden gehaald. Man Utd heeft ook twee of drie van dat soort aankopen nodig en dan een beetje geluk dat het gaat lopen.

15 augustus 2022 om 10:51

Liverpool heeft dat nog veel vaker gedaan. Robertson, Van Dijk, Wijnaldum, Firmino, Jota, Diaz etc. werden allemaal gehaald van kleinere clubs. Dan is het geen geluk meer

Weer iemand die denkt dat ten hag alleen wilde opbouwen in eigen strafschopgebied. Kijk het interview met ten hag eens terug. De Gea moest Long spelen. Duidelijk toch?

15 augustus 2022 om 10:53

Alle spelers doen vast het tegenovergestelde wat ten hag wilt. Geloof je het zelf?

Ik vind het inderdaad vrij bizar dat mensen er van lijken te genieten als ten hag zo snel mogelijk eruit gegooid word. Is toch juist mooi als er een Nederlandse trainer dit united uit het slop krijgt?

Spelers kopen waarmee je al samen mee werkte is normaal, dat doet iedere coach

Ten hag dacht natuurlijk slechter kan het niet gaan dit is het moment om in te stappen. Nou wel dus… de tijd gaat hij niet krijgen als hij nu nog 2x verliest. (De kans is niet onrealistisch) dan is het gedaan met de koopman. Vind het wel jammer had hem succes gegund. Ondanks dat de beste man soms denkt dat hij de professor van la Casa de papel is. Maar die komt wel overal mee weg.

Als je als trainer zo dom bent om Martinez te halen voor €65 miljoen en dan denken dat hij, net als vele hier, mee kan in PL dan verdien je het ook om de volgende week op straat te staan.

Dat opbouwen kan ik me wel in vinden. Maar 'koop geen spelers waar je al eens mee gewerkt hebt'. Hoeveel keuze denk je dat Man Utd en Ten Hag heeft, Willem? De toppers komen nu niet naar Manchester. Daarom proberen ze spelers te verleiden (denk vooral aan Frenkie de Jong) die vanwege de trainer willen komen. Ik vind het persoonlijk nooit slim om voor een trainer te kiezen (denk bijvoorbeeld aan Klaassen met Koemen bij Everton en Brobbey met Nagelsmann bij Leipzig). Maar dat is wel hoe het, soms, werkt.

Helemaal mee eens wat een analyse alles kopt wat hij zei zo nuchter zonder te euforisch zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

20 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 8 8 0 0
2021/2022 PSV 27 12 1 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kwakman is kritisch op rol van Gakpo in wanprestatie: ‘Dat is toch raar?’

Cody Gakpo heeft nog geen duidelijke verklaring voor de ontluisterende nederlaag van PSV op bezoek bij SC Cambuur (3-0). De aanvoerder van de Eindhovenaren verscheen kort na afloop van de wedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren