‘Neymar woedend: Mbappé probeerde hem figuurlijk te liquideren bij PSG’

Maandag, 15 augustus 2022 om 00:10Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:41

Kylian Mbappé eiste bij de onderhandelingen over zijn contractverlenging dat Neymar weggestuurd zou worden bij Paris Saint-Germain, zo beweert Romain Molina. De gerenommeerde voetbaljournalist schrijft voor the Guardian, de BBC en The New York Times en is zeer goed ingevoerd bij PSG. "Het probleem is dat de ene speler de andere wilde laten wegsturen, niets ingewikkelder dan dat", aldus Molina op Twitter.

Zaterdagavond werd het broeiende sterrenconflict tussen Mbappé en Neymar al op het veld van PSG zichtbaar. Mbappé mocht tegen Montpellier (5-2 winst) de eerste penalty van de wedstrijd nemen, maar zag zijn inzet gekeerd worden. Toen de bal verderop in de eerste helft opnieuw op de stip ging, eiste Neymar de bal op, tot grote frustratie van de Fransman. De Braziliaan schoot wél raak en kon nadien in de lokale media volop lezen over de vermeende 'penaltygate'.

Dat Mbappé tegen Montpellier plots naar voren werd geschoven als eerste penaltynemer, werd opvallend gevonden door de Franse pers, temeer omdat Neymar in de Super Cup tegen Nantes (4-0 winst) nog mocht aanleggen vanaf elf meter. Mbappé miste overigens de openingsfase van het seizoen door een blessure en maakte pas tegen Montpellier zijn eerste minuten. Hij stond dus ook niet op het veld tijdens de genoemde Super Cup.

Neymar gooide na de wedstrijd van zaterdag eigenhandig olie op het vuur met opvallend gedrag op Twitter. De Braziliaan likete twee tweets waarin de penaltycase bij PSG ter sprake kwam. "Mbappé is nu officieel de penaltynemer van de club", luidde een van die tweets. "Dit is duidelijk een contractuele kwestie, want bij geen enkele club ter wereld zou Neymar de tweede nemer zijn. Het lijkt erop dat Mbappé de eigenaar is van PSG."

Volgens Molina, de eerder genoemde Franse freelancejournalist van onder meer the Guardian, is er echter helemaal geen sprake van een 'penaltygate'. Molina stelt dat Neymar woedend is op Mbappé vanwege de eis die hij zou hebben neergelegd bij PSG: verkoop Neymar. "Mbappé dacht dat Neymar er niet achter zou komen", stelt Molina. Mbappé kwam na een jaar van onderhandelingen uiteindelijk in juni tot een akkoord met PSG om zijn contract te verlengen, en liet daarmee Real Madrid schieten. Ook Neymar bleef vervolgens 'gewoon' actief in de Franse hoofdstad.Gerelateerd

Meer sportnieuws

94 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Misschien dat neymar dat als extra motivatie nodig had want hij speelt weer ouderwets de pannen van het dak. Dat kon je de afgelopen seizoenen niet echt zeggen. Het is een genot voor het oog op dit moment! Hopelijk houd hij dat vast.

15 augustus 2022 om 00:32

En dan is hij echt een stuk beter dan mbappe

15 augustus 2022 om 00:52

Neymar op niveau is de beste speler ter wereld nu dat CR7 en Messi beginnen af te takelen. Jammergenoeg is hij dat nog maar 5 matchen per seizoen.

15 augustus 2022 om 07:20

Ik durf zelfs te stellen dat puur op talent gezien, Neymar beter is dan Messi en CR7.

15 augustus 2022 om 07:46

Heftige uitspraak, ik weet niet of je Messi in z'n prime gezien hebt? Die is echt onnavolgbaar en zo'n hoog niveau heeft Neymar nooit aangetikt en zal ook niet gebeuren in mijn ogen.

15 augustus 2022 om 07:46

De beste speler ter wereld die in een competitie speelt dat over een jaar mogelijk onder onze Eredivisie staat.

15 augustus 2022 om 11:56

Ja het probleem is alleen dat hij nooit fit is. Hij zit er nu 4 volledige seizoen en heeft in geen van die seizoenen 2000 minuten aangetikt. Zijn hoogste is 1861, dat is net aan 20 volledige wedstrijden. Hij mist dus al 4 jaar lang de helft van de competitie. Dan heb ik liever een fitte Mbappe.

15 augustus 2022 om 12:27

sportief gezien, maar buiten alles om zijn ze 4-5 stappen verder dan Eredivisie, denk alleen al aan sponsor geld wat er binnenkomt.. en volgens mij staat Frankrijk 5e met 60.081 punten, en als seizoen 17/18 wegvalt dan zitten ze nog steeds 2500 punten boven ons... uiteraard dit seizoen nog niet meegeteld.

15 augustus 2022 om 13:53

Neymar is veel beter dan Mbappe, mits hij in vorm is. En hier kan Mbappe gewoon niet tegen. Idd, het is jammer
dat Neymar dit 10 keer per seizoen laat zien, wegens blessure (en andere randzaken). Dit is precies wat Neymar nodig had denk ik. Een soort van push.
Mbappe is nu de eigenaar van PSG zo wat, en hij wilt alle aandacht. Het doet hem pijn dat Messi en Neymar zo aan het vlammen zijn.

15 augustus 2022 om 00:33

Dat deed hij al, alleen is hij nu eens drie wedstrijden achter elkaar fit. Zal wel met het aankomende WK te maken hebben. Messi zelfde verhaal, lijkt er meer zin in te hebben. Waar rook is, is vuur en het zou me niet verbazen eerlijk gezegd want ik vindt Neymar ook de completere van de twee.

15 augustus 2022 om 00:55

Klopt, maar Neymar is 30, blessure gevoeliger en heeft (nog) een minder goede attitude. + dat Mbappe 50 goals per jaar maakt, Neymar natuurlijk niet.

15 augustus 2022 om 00:59

Neymar maakt dan misschien geen 50 goals maar hij heeft veel meer impact op een wedstrijd dan Mbappe. Kwa techniek en creativiteit in de kleine ruimte mag Mbappe de veters nog niet strikken van Neymar.

15 augustus 2022 om 10:31

ik vind dit een heel opvallende uitspraak. hele,aal voor iemand die Allez Paris als naam heeft... Mbappe, toch jongen van de stad, heeft aar mijn mening het beste wat het Franse voetbal te beden heeft. De kracht en snelheid van Kameroen en de techniek en balbehandling van Algerije met de koele afmaakskills van Papin... Op zijn leeftijd al zoveel gewonnen voor club en land, uniek.
En dan bewierook jij Neymar, die wat betreft talent zeker uitzonderlijk is, maar geheel in stijl van Braziliaanse topspelers na zn 26e het heilige vuur (op het veld) allang kwijt is en die eigenlijk nooit een heel seizoen een team op de schouders heeft genomen, omdat ie daar gewoon het karakter en personality niet voor heeft. Romaro. Ronaldo, Ronaldinho waren het ook kwijt na hun 26e, maar Nymar lijkt nog meer klaar omdat ie al vanaf zn 12e het grote geld voor de familie binnen voetbalt.

15 augustus 2022 om 00:41

Neymar is inderdaad echt in ongelofelijke shape. Je zou denken dat na 5 jaar Ligue 1 het beste er vanaf zou zijn maar hij geeft echt vol gas. Hij wil die wereldtitel naar huis brengen in november, hetzelfde geldt voor Messi. Bij Mbappe is dat nog ver weg tot nu toe.

15 augustus 2022 om 09:00

Dat er mensen zijn die denken dat je op 20% ook even al die wedstrijden weet te winnen is wat mij betreft ook niet helemaal lekker.

15 augustus 2022 om 00:46

Mooi om te zien dat Messi hier niet in meegaat. Laat die joggies maar uitvechten wie de penalty's neemt, de meester doet gewoon zijn ding, lekker voetballen. Neymar speelt inderdaad uitstekend. Messi en Neymar kunnen zoiezo goed samen spelen.

15 augustus 2022 om 09:59

Messi kan geen penalties nemen ..

15 augustus 2022 om 10:12

Hahaha grappenmaker, je zat nog in de luiers toen jou man de ene naar de andere penalty erin schoot. Dat hij ze nu niet neemt wil niet zeggen dat hij ze niet kan nemen. Denk dat Messi niet zo kinderachtig is om met Neymar en Mbappe te gaan discussiëren wie de penalty's moet nemen.

15 augustus 2022 om 10:13

@disco22, Mbappe wel?

15 augustus 2022 om 01:06

En intussen is die verwende Mbappé te lui om bij een counter door te rennen als 'ie ziet dat de bal via de andere kant gaat.

Erg vreemd als dit waar is. Heb sowieso een beetje een naar gevoel bij PSG. Een beetje een eng kliekje ofzo. Bij Real Madrid of Man City heb je toch veel meer het idee dat het hechte teams zijn ondanks de grote namen.

15 augustus 2022 om 00:44

Dat heeft Pep wel goed voor elkaar. En ook bij Real klopt het dat er weinig ego's zijn. PSG is de nog meer toxische versie van de galactico's van Real toen. Ze zullen genoeg wedstrijden op kwaliteit winnen, maar die 50/50 topaffiches trekken ze volgens mij niet over de streep. Mentaliteit en groepsgeest is zo belangrijk in het winnen van de CL, bovenop kwaliteit.

15 augustus 2022 om 07:14

Bij City lopen er ook minder egotjes rond. Volgens mij wordt er ook gedeeltelijk gescout op persoonlijk bij City. De meeste jongens zijn vrij braaf en rustig

15 augustus 2022 om 10:21

max

vorig seizoen schijnt ook dat er 2 kampen waren. De latino's en de 'franstaligen.

Maar als dit waar is van Mbappe, dan zou dat wel heel triest zijn. Prima als je wilt dat een speler weg moet, maar benoem dat. Niet stiekem bij de voorzitter dit eisen achter de rug om van je collega.
Zou echt diep en diep triest zijn.

Hoe die Mbappe wegliep bij een gevaarlijke counter stopte met rennen en zijn rug na het spel toekeerde omdat hij de bal niet kreeg was echt schandalig. Miljoen euro die hij iedere week op zijn rekening krijgt van Nasser is echt naar zijn hoofd gestegen.

Neymar daarentegen vind ik dit seizoen echt fitter dan ooit ogen en vormt een mooi duo met Messi. Vraag me af hoe Galtier dit uiteindelijk op gaat lossen want uiteindelijk gaat die bom toch echt barsten.

15 augustus 2022 om 00:37

@el. Ik zou het prachtig vinden als de bom hard barst bij psg met die mannetjes met een veel te groot ego, hoop ook dat mbappe zo het hele seizoen zich zo gaat gedragen dat ze achteraf spijt krijgen bij psg dat ze zo gigantisch veel salaris moeten betalen. Kan mij nog herinneren dat nasser heeft geroepen dat het diva gedrag moet ophouden maar hij werkt het diva gedrag die gasten gewoon in de hand. Heerlijk om van te smullen. Vind psg sowieso een naar clubje aan het worden en ook ome nasser stijgt alles te hoog in zijn bol

15 augustus 2022 om 00:41

Bizar wel. Vorig jaar werd Messi met grote bombarie binnengehaald en als leider samen met Neymar op de voorgrond geplaatst. Die hadden dan een teleurstellend seizoen, waarna de onderhandelingen kwamen met Mbappe die een fantastisch seizoen had. Die is nu op de voorgrond geplaatst zoals geeist, en voorlopig stelt die nu teleur en spelen die ander twee fantastisch. Heerlijk als dit zou aanhouden wel. Die Al Khelaifi wordt helemaal gek. Als dit over Neymar van Mbappe klopt kan je alvast de popcorn erbij nemen en worden het mooie taferelen bij een eventuele uitschakeling in CL.

15 augustus 2022 om 00:57

@conchaespina: Exact, vorig seizoen was Mbappe de grote ster van PSG terwijl de andere 2 teleur stelden. Nu lijkt het wel omgekeerd, vooral Neymar oogt ongelooflijk momenteel.

15 augustus 2022 om 09:04

Blijf erbij zodra Mbappe niet mee doet komt Messi veel meer in zijn spel terecht, wat wordt die vaak overgeslagen door Hakimi en Mbappe. Terwijl Hakimi dit niet doet als Mbappe erbij is. Het lijkt wel alsof je Messi niet optimaal benut met Mbappe erbij terwijl Neymar daar geen last van heeft. Maar die zit dan ook al jaartje of 5 bij PSG

15 augustus 2022 om 10:24

ericanloo

Niet alleen dat! Maar dat Messi vorig seizoen minder was, lag ook aan dat PSG in de Franse competitie speelt, dat Barca niet in Parijs speelt, aan de scheidsrechters, aan de keeper, aan de fans, aan het weer, aan het eten, aan de shitjes van PSG, aan de tegenstanders die tegen 3 aanvallende wereldsterren moeten aanpassen, aan de files in Parijs, niets erger dan dat!

Kap eens met excuses zoeken man. Ik snap dat je fan bent, maar accepteer ook eens gewoon een mindere seizoen na jarenlang hoog niveau.

15 augustus 2022 om 06:54

Persoonlijk vind ik dat Mbambi grote fout heeft gemaakt om bij PSG te blijven.
Zijn bankrekening zal er mooi uit zien en loopt rond in Frankrijk als een koning.. maar Mbape gaat nooit een legende worden als Messi, Ronaldo, Benzema, Modric, Lewa etc zolang hij in Frankrijk blijft. Als je ballon d'or wilt winnen, dan moet je gewoon naar Real madrid gaan en championsleague pakken wat heel goed mogenlijk is alweer deze seizoen.

Haaland toont duidelijk meer ambitie en daarom denk ik dat Haaland meer zal bereiken dan Mbappe.

Bij PSG zullen Neymar en Messi de grote jongens worden deze seizoen. Zijn 2 goeie maatjes en spelen goed samen. Als deze 2 spelers samenspannen tegen Mbappe, dan maakt het niet uit ofdat Mbappe eigenaar is van PSG.. op veld zullen ze hem gewoon skippen en kan Mbappe goals gwn zelf maken.

Als ik het PSG met Messi en Neymar zag in die supercup wedstrijd en de eerste competitiewedstrijd was het echt genieten. Was bijna niveau eerste jaar onder Enrique.

Met die Mbappe vind ik het toch een stuk minder. Doet alles op snelheid met ren en vliegwerk. Natuurlijk, hij doet dat geweldig. Maar het voetbal in het team komt het niet ten goede. Hadden hem beter naar Real kunnen laten gaan.

15 augustus 2022 om 00:39

Ik snap dat je als PSG zijnde toch meer om Mbappé geeft dan Messi en of Neymar.

Die 2 zijn al op leeftijd en het is maar de vraag hoelang Neymar dit keer fit blijft.

Mbappe is Fransman, een echte Parijzenaar en laat het al jaren zien.

15 augustus 2022 om 00:44

Natuurlijk heel logisch. Het is ook een prestigeproject van die sjeik om de komende twee jaar echt eens die CL te winnen.

Maar als ik naar het spel kijkt laat Mbappe zeker niet het elftal beter spelen. Iedereen had het maar over die Messi en Neymar. Maar die hebben de eerste twee wedstrijden laten zien hoe goed ze wel niet zijn als je ze in hun kracht gebruikt. Helaas is dat maar beperkt mogelijk als je dat ook met Mbappe wilt doen. Het botert niet samen tot een lekker spelend elftal vind ik, en dat is jammer. Ik zie een elftal vol sterren dat niet optimaal samenspeelt ook niet de CL winnen namelijk.

15 augustus 2022 om 00:46

@Mbappe is echt wereldniveau? Maar laat het al jaren zien? In Ligue 1 ja. En CL wat wedstrijden… maar kom op. Messi en Neymar zijn echt nog wel een heel niveau hoger in hun beste jaren.

15 augustus 2022 om 00:59

'en CL wat wedstrijden' Komop man, Mbappe was in de Champions League gewoon altijd wereldtop, heeft het gewoon overal al laten zien. Wat niet wegneemt dat ik een Neymar en Messi op niveau natuurlijk nog beter vind.

15 augustus 2022 om 08:44

Mbappe zakte volledig door de mand op het EK en geeft op structureler basis niet thuis. Natuurlijk is het een exceptionele voetballer, maar vaak genoeg dus ook niet die speler die je beter maakt..

15 augustus 2022 om 10:22

@excedo

Weet je echt niet dat Mbappe met Frankrijk het WK gewonnen heeft? Dat hij tot beste jonge speler gekozen werd dat WK met zijn vier goals?

15 augustus 2022 om 10:50

@speedyafca, je weet ook dat Mbappe als enige de penalty mistte tegen Zwitserland tijdens het EK 2020?

Dat Neymar een diva is wisten we al jaren, maar dat Mbappé nu ook al is gegroeid tot een verwend knaap..

Zag gisteren beelden dat hij gewoon tijdens een counter stopte met rennen omdat hij de bal niet kreeg.. jeetje wat een manieren. En het seizoen is daar net bezig.

Ook beelden gezien dat Mbappé op training een bepaalde oefening samen met Neymar wilt uitvoeren maar Neymar gaat er niet op in en doet dit met Messi.

Lekker sfeertje daar.

15 augustus 2022 om 01:00

Tja, komt ervan als je bepaalde spelers alle privileges gaat geven. Niemand is groter dan de coach of de club. Komen altijd brokken van.

15 augustus 2022 om 09:08

Dit gaat ook interessant worden tijdens en na het Wk, Mbappe is de man bij Frankrijk al denk ik dat Benzema meer een teamspeler is. Let op in de achste finale van het Wk Argentinië vs Frankrijk zal een wedstrijdje worden hoor. En ik schat Argentinië wat hoger in dan 4 jaar geleden.

15 augustus 2022 om 11:46

Als het erop aankomt vooral op Wk's dan geeft Argentinie al meer dan 30 jaar niet thuis. Altijd enorm goed in de WK-kwalificaties en oefenwedstrijden om dan vervolgens op het moment supreme te choken. Frankrijk is sinds 1998 wel stabieler op Wk's dan Argentinie. Dus ik moet het nog maar zien. Moet wel zeggen dat Argentinie de afgelopen 2 jaar wederom indruk maakt, maar laat het maar zien wanneer er weer de volle druk op staat. De druk is groter dan ooit: ze zijn al 2 jaar uitstekend in vorm waardoor men veel verwacht + het is het laatste WK van Messi (kan toch ook niet anders?). Ben benieuwd.

15 augustus 2022 om 15:42

Messi heeft 4 Copa America finales gespeeld, 2x verloren met penalty's en 1x kansloos verloren van Brazillië en vorig jaar gewonnen van Brazillië daarnaast heeft die ook nog eens de Wk finale gespeeld en ook pas verloren in de verlenging. Beetje meer respect is wel op zijn plaats. Ik schat Argentinië gewoon hoger in dan 4 jaar geleden maar dat betekend natuurlijk niet dat ze niet kunnen verliezen van Frankrijk dat gewoon met de selectie die ze hebben gewoon een van de top favorieten is naast Brazillië, Duitsland en Spanje, ik schat Engeland en Portugal op het zelfde niveau als Argentinië.

Daarnaast moet je ook gewoon een beetje geluk hebben dat het mee zit op het Wk om ver te komen.

Met dat nieuwe contract van Mbappe kun je de gekste dingen verzinnen voor clickbait. Ik weiger dit ook te geloven. Wel vind ik dat Mbappe een eigen bv'tje is geworden binnen het elftal. Messi en Neymar zoeken elkaar continu en respecteren elkaar ook. Dat wordt nog een probleem verder in het seizoen. Als ik Galtier was zou ik zo snel mogelijk ingrijpen.

Dit wordt nog een heel gedoe komende tijd in Parijs. Mbappe die Neymar weg wil hebben. Neymar en Messi die elkaar moeiteloos weten te vinden zonder Mbappe. Mbappe die alle macht heeft gekregen binnen de club. Neymar die tweets liket die beweren dat Mbappe alles voor het zeggen heeft. Mbappe die tegen Messi aanloopt alsof hij er niet staat… Ze liggen op ramkoers voor weer een “mislukt” seizoen

15 augustus 2022 om 13:56

Mislukt seizoen? Weet ik niet. Neymar en Messi kunnen PsG de CL bezorgen zonder Mbappe. Ballon d’or naar Messi of Neymar. Wat zou dat pijnlijk zijn voor Mbappe.

haha mooi dit, arrogante kwal mbappe.
neymar in vorm en gemotiveerd is gewoon een slag beter dan mbappe.
tandem neymar-messi, beter gaat het niet worden qua voetbalkwaliteit.

Heerlijk dit, echt heerlijk. Dit is het resultaat als je een speler groter maakt dan de club. Dan krijg je dit soort taferelen. Wat een diva is die Mbappe ook. Hoe durft zo kerel aan Neymar te vragen om ook de tweede penalty te nemen? Nadat je de eerste hebt gemist en weigert om aan een aanval mee te doen omdat je de bal niet krijgt.

Floretino Perez heeft gelijk. Dit is niet de Mbappe die we wouden, dit is een compleet andere Mbappe, en als Mbappe ook zo is, dan hoeft die ook nooit te komen. Aldus Flo.

Ik zag ook vandaag een filmpje voorbij komen op social media, dat Mbappe een soort schoudertikje gaf aan Messi, en Messi die vol verbazing keek zovan; wat flik jij me nou? Prachtige sfeer ook daar. Wat betreft Neymar. Die is echt locked in voor het WK. Ongelooflijk fit en sterk. Als die oren heeft om naar Real te komen, hij is altijd welkom .

15 augustus 2022 om 05:45

Hij is welkom zeg je? De buitenspelers die jullie de afgelopen 10 jaar hebben gehaald waren wereldtop bij hun club, nu geen schim van hunzelf. Gaan jullie weer een speler van wereldniveau verpesten?

Zie Harard en Bale.

Dan heb ik het uiteraard niet over de miljoenentieners Vini en Rodrigo.

15 augustus 2022 om 07:19

Verpest zegt die. Grapjas haha. Real's schuld inderdaad dat Hazard als een dikzak op zijn presantatie arriveerde. Na de enkelblessure tegen PSG, geen schim meer van zichzelf en in die tijd heeft Vinicius zich geweldig ontwikkelt. Bale was een topper toen de aanval uit BBC bestond, maar sinds die een megacontract tekende, had er opeens helemaal geen zin meer in en was golfen meer zijn prioriteiten. En wat is er met Vinicius? 1 van de beste buitenspelers ter wereld, hoe verpest precies? Maakte nog de winnende in de CL finale. Flink verpest. Rodrygo heeft zijn waarde als invaller, nog niet genoeg voor in de basis.

17 augustus 2022 om 11:52

Hazard is niet verpest, die heeft gewoon nooit het niveau gehad voor Real Madrid en dat blijkt.

15 augustus 2022 om 07:27

"Floretino Perez heeft gelijk. Dit is niet de Mbappe die we wouden, dit is een compleet andere Mbappe, en als Mbappe ook zo is, dan hoeft die ook nooit te komen. Aldus Flo."

Alsof Mbappe staat te springen om.bij Real te spelen. Hij heeft zijn keuze al een tijdje gemaakt, laat het los.

15 augustus 2022 om 07:37

Vond het een fantastische quote, wat ook waar is. Ik heb allang al geaccapteerd dat die Real heeft geweigerd. Ik wens hem met zijn diva gedrag veel succes verder bij PSG.

15 augustus 2022 om 11:41

Mbappe heeft al aangegeven dat hij in de toekomst kansen ziet om nog steeds zijn move te krijgen naar Madrid. Jij weet dat zelf ook dondersgoed AZE/CHE, dat Mbappe nog graag naar Real Madrid wil. Heeft hij nota bene nog in een interview aangegeven. Denk dat Perez dat wel accepteert, maar dat er een flink aantal voorwaarden aan hangen.

15 augustus 2022 om 10:28

Real Madrid

Doe maar niet. Neymar gaf zelfs aan dat hij nu vol gaat voor het WK. Hoe daarna gaat weet hij niet of dat hij lang door wil gaan.

Zelfde met Messi, die gaat nu vol voor het WK. Even vlammen daar \.

Ik denk dat het ook beter was geweest als één van de twee weg zou gaan, dat zou het spel en het teamgevoel denk ik wel ten goede komen. Beiden zijn mannetjes en dat werkt niet zo goed. Dat Neymar de bal opeiste bij de tweede penalty vind ik grote klasse. Mbappe is een slechte penaltynemer en Neymar neemt ze een stuk beter.

Jammer dat mensen van buitenaf weer in de media van alles naar buiten gooien om maar de kranten te vullen en zorgen dat er weer een nare sfeer ontstaat.
Zou nu eindelijk voor Psg kunnen lukken de Champions League winnen als deze 3 voorin als een team samenwerken maar dat lijkt voor het nieuwe ChampionsLeague seizoen begonnen is alweer naar het rijk der fabelen gestuurd door allemaal die journalisten en mensen wat de club volgen om maar een nare sfeer te veroorzaken.
Erg jammer laat die drie gewoon hun gang gaan en dan krijg je mooi voetbal voorgeschoteld dat is maar ik althans van hou en of ze dan de ChampionsLeague winnen of iemand anders maakt mij niet uit maar wel als ik kan genieten als ik de wedstrijd kijk

15 augustus 2022 om 01:01

Zou je een kern van waarheid in kunnen zitten want hij vind zichzelf de ster en zou het liefst op links spelen. Dacht Neymar is nog steeds uit vorm en heeft een grote salaris verhoging. Met messi en Gaultier ook daar is Neymar zijn status toegenomen maar als je je woord geeft aan Real en dan voor geld wil blijven hangen dan ben je nog een kleine en bange jongen en ben je geen man. Zlatan zei het ook in de media als je een grote man wil zijn moet je naar Engeland of Spanje. Jammer miss familie druk

Ik geloof hier niets van! Hun gaan buiten voetbal zo goed met elkaar om dat dit niet waar is

15 augustus 2022 om 02:12

Dit komt van spelers die lekken en niet spelen. Is geen Evert Santegoeds ofzo. Ze kunnen ook goed met elkaar omgaan maar zijn grote egos die graag allemaal een penalty nemen zelfs Messi wil dat ook. Van dat weg hebben dat denk ik niet die rare trekjes van Neymar heeft hij laatste jaren ook gekopieerd. Hij kijkt zelf tegen hem op dat van op links spelen was al bekend en dat hij hem weg wil kan wel niet kloppen. Dat zijn inspraak en grootte is gegroeid is duidelijk. Neymar laat laatste tijd wel zien dat hij verder is zelfs Haaland maakte hem belachelijk na zijn eerste PL goal met een yoga pose. Kylian is niet heilig ofzo vind hem ook zeker geen 50 miljoen salaris per jaar waard en neymar is geen 30 waard. Brengen te weinig en Lille had bewezen in Frankrijk kon je ook kampioen worden met oa yilmaz, David,botman, Sancho etc. Is maar lique 1.

En zo kan het ineens dat Mbappe 'bad guy' en Neymar 'good guy' wordt. Kracht van de media die iets willen beginnen, terwijl het allemaal entertainment is. Maar dit keer gaan ze er echt over met deze onzin.

Ik lees de laatste tijd heel wat zaken dat mijn Madrileense hart beetje doet blij worden dat Kylian en zijn shenanigans niet zijn gekomen. Laatste wat nodig is in de kleedkamer zijn zulke praktijken.

Je merkt aan alles dat deze Madrileense ploeg voort eerst in heel lange tijd spelers echt een groep vormen.

15 augustus 2022 om 10:33

Bij RM zou hij niet zo gedragen.

Hij heeft te veel respect voor Benzema.

Daarnaast zou hij sws de (franse) toekomst zijn met Camavinga en Tchouameni. Loopt Fransman Mendy daar ook rond.

Bij RM lopen mensen jaren die echt van de cub houden. Bij PSG is dit natuurlijk minder. Een Messi, Neymar etc zijn ook alleen echt puur voor het geld naar PSG gegaan. Geen enkele andere reden, om in een matige competitie anders te gaan spelen.

15 augustus 2022 om 17:23

Zou je inderdaad gelijk in kunnen hebben.
Maar in geloof niet dat Mbappe buiten Benzema en Vini andere op zijn niveau vindt. En dat zou een enorme probleem kunnen zijn. Want Madrileense traditie is : wie langer bij de club is vormt altijd de rode draad van legacy en respect. Dus bvb ongeacht wie je bent. Een alle soepelers die bij de CL5 groep zitten moet hij gewoon respecteren, Zou hij dat doen?

Neymar op dit moment, is gewoon de beste speler van de wereld. Snap niet dat mbappe zo raar doet. Gun elkaar is gewoon ook wat man.

15 augustus 2022 om 14:45

Ga spelen man haha mensen zeiden ook hij gaat balon dor winnen maar is nooit gebeurd

Mbappe vertoont al een hele tijd van die enge trekjes, maar dat is niet gek aangezien ze het bij PSG in de hand lijken te werken. Neymar en Cavani hadden ook al eens zo’n “power struggle” en het zou me niets verbazen als er intern door de sheik teveel met favorietjes gewerkt wordt. Ze hebben Mbappe willens en wetens de koning van Parijs gemaakt en 1 van de eerste geruchten die toen al de rondte deden was dat hij van Neymar af wilde.

De nieuwe trainer lijkt het vooralsnog aardig op de rails te hebben, het spel is al veel beter dan onder die farce Pochettino en die andere twee voorin lijken er nu echt weer zin in te hebben. Het zal heel belangrijk zijn om Mbappe daar ook in mee te krijgen aangezien hij het wonderkind is en op dit moment in potentie de beste speler is. Hij is degene die in de Champions League het verschil heeft gemaakt in het verleden als het er echt om ging, Neymar bijvoorbeeld heeft voor PSG zelden thuis gegeven buiten de groepsfase om. Ze zullen uiteindelijk ook dit jaar weer naar huis gestuurd worden door een echt en hecht team zoals Real, Manchester City of Liverpool. Clubs waar wel 11 man hun ego opzij durven zetten als het echt nodig is..

15 augustus 2022 om 06:51

Helemaal gelijk @yoeriCFC neymar is een 1e klas flapdrol die in belangrijke wedstrijden nooit thuis geeft. En messi zal straks weer messi worden weinig lopen beetje wandelen. Begrijp me niet verkeerd ben groot messi fan maar dit gaat wel gebeuren. En ze zullen wederom uitgeschakeld worden door een topteam

15 augustus 2022 om 10:18

@mrj79, waar heb jij je glazenbol gehaald? Wil er ook wel eentje hebben!

15 augustus 2022 om 08:47

Dat Neymar niet thuisgeeft in de grote wedstrijden bij PSG ben ik het niet mee eens Youri. Afgelopen seizoen was het tegen Real Madrid inderdaad matig. Maar die 2 seizoenen ervoor was hij echt fantastisch. Toen ze in 2020 in de finale van Bayern verloren speelde hij echt geweldig. Dat jjaar daarna tegen Bayern in de kwartfinale was hij ook echt fenomenaal. Hij is niet altijd even consistent of fit (heeft absoluut met zijn instelling te maken), maar als hij op de top van zijn kunnen speelt is hij niet te bespelen.

15 augustus 2022 om 13:59

Mbappe was vorig jaar goed in de CL maar Neymar loodste PSG naar de finale tegen Bayern, niet Mbappe.
Verder ben ik het wel met je eens..

Haha nu ineens is Mbappe minder. Vorig jaar mbappe de beste gaat tekenen bij madrid blabla nu blijft ie bij psg en is hij de minste van de 3 wuahhaha. Zal zeker nog wel warm in Frankrijk zijn dat neymar goed speelt en messi ook straks komen de lastige wedstrijden weer en zal mbappe weer opstaan. Neymar technische perfect maar daar win je echt niet de oorlog mee. Laat ie nu al jaren zien.

Geef Mbappe eens ongelijk. Qua persoonlijkheid (tenminste wat wij zien en lezen in de media) kunnen niet veel mensen door een deur met Neymar.
Maar Mbappe had het slimmer moeten aanpaken, nu is hij juist degene die eerder gaat vertrekken denk ik.

Op papier en fifa is zo een voorhoede mooi, maar in werkelijkheid gaat het niet werken. Je ziet langzamerhand de problemen naar voren komen. We zullen zoals altijd PSG bombarderen tot kandidaat voor CL winst omdat ze in de farmers league van Frankrijk wekelijks 4/5 keer scoren, maar zodra een topclub langskomt falen zij elke keer (op een paar uitzonderingen na). Mbappe moest gewoon naar Real waar hij DE man kon zijn.

15 augustus 2022 om 10:24

Falen ze elke keer? Man toch, op een haar na werd Real door ze uitgeschakeld verleden jaar.

15 augustus 2022 om 14:47

Dat lijkt zo ja kon je voor die wedstrijd al zeggen hoe het zou gaan. Dat heet ervaring en pure klasse. Kijk naar al die topteams dat is geen geluk meer dat is kunst

15 augustus 2022 om 15:08

Tuurlijk joh, zo'n top club denkt, we verliezen gewoon de eerste wedstrijd en laten onze de tweede wedstrijd een uur lang op achterstand staan.

En dan in het laatste half uurtje maakt onze spits wel een hattrick zodat we alsnog door zijn. Pure kunst.

Hou toch op met die kansloze onzin zeg.

Neymar op de top van zijn kunnen is onnavolgbaar. Had hij zich maar meer bezig gehouden met voetbal en minder met randzaken, dan zou hij de boeken in gaan al één van de allerbeste voetballers aller tijden. Wat die gozer kan als hij er zin in heeft is werkelijk waar niet te beschrijven.

On: Neymar is op dit moment ook gewoon de betere van de 2, Mbappé is op zijn teentjes getrapt. Is natuurlijk ook gewoon een diva pur sang. Wellicht toch wel beter dat hij niet richting Madrid is gegaan, die zijn wederom bezig om een fantastisch elftal te smeden. Een fenomenale mix van jonge, hongerige spelers en spelers die enorm veel ervaring hebben op het allerhoogste niveau (en daarnaast nog steeds tot de wereldtop op hun betreffende positie behoren).Het lijkt Mbappe nu toch naar het hoofd te zijn gestegen. Hij mag alles doen wat hij zelf wil . Daar gaan ze last mee krijgen (of hebben ze nu al). Denk dat Neymar en Messi vooral met het WK bezig zijn. Die willen daar vlammen. Dus willen ze in vorm zijn. Hoop in ieder geval dat Frankrijk ten onder gaat aan te veel haantjes...

Och wat heerlijk dit, ze leren het ook nooit bij PSG. Kampioen zullen ze wel worden maar dat wordt op deze manier gewoon weer een uitschakeling in de achtste finale van de cl

Prachtig, die egootjes daar bij Psg.

Wat mis ik de tijden van Messi-Suarez-Neymar, de meest dodelijke aanval aller tijden. En de drie beste voetbalvrienden...

15 augustus 2022 om 10:25

Echt zo, die gunde elkaar echt alles! Jammer dat Mbappe een egoïst is, fantastische voetballer maar zijn ego verpest hem, heb eens zijn insta bekeken echt iedereen walgt van hem dat is ook niet bepaald motiverend voor Mbappe zelf, heel erg jammer om te zien.

Door hem zo graag te behouden heb je Mbappe groter gemaakt dan de club. Prima als je daarvoor kiest maar dan moet je afscheid nemen van Neymar en Messi want die accepteren het niet om te worden weggezet als lulletje rozenwater. Dat gaat een keer goed fout.

15 augustus 2022 om 10:25

Dat gaat toch ook gebeuren? Messi zit in zijn laatste seizoen en bij een goed bod mag Neymar ook weg.

15 augustus 2022 om 10:52

Weet wel zeker dat Messi terug gaat naar Barca, word nu al geflirt met hem door Xavi en Laporta, hij zal ook een grootse afscheid willen hebben bij Barca, denk zelf dat hij flink wat salaris wilt inleveren om terug te keren in Catalonie, enige smet op de carriere van Messi vind ik toch wel dat hij naar PSG is gegaan, past totaal niet bij hem.

15 augustus 2022 om 14:48

Gaat hij ze nog meer bankroet maken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Lorient226
4.RC Lens2110
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarquinhosVerdediger91
A. HakimiVerdediger92
Sergio RamosVerdediger90
Nuno MendesVerdediger91
NeymarAanvaller98
L. MessiAanvaller95
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1293 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Paris Saint-Germain 9 8 2 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 22 13 10 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
Laatste voetbalnieuws

Messi en supersub Mbappé brengen Paris Saint-Germain terug aan kop

Paris Saint-Germain heeft de koppositie in Ligue 1 weer in handen. De grootmacht uit Parijs leek punten te verspelen op eigen veld tegen OGC Nice, maar een doelpunt in de slotfase...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren