Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roma boekt zakelijke uitzege; Mourinho laat Dybala en Wijnaldum debuteren

AS Roma heeft zondagavond een zakelijke 1-0 uitzege geboekt op Salernitana. Na 33 minuten maakte middenvelder Bryan Cristante de enige goal van de wedstrijd. José Mourinho liet Paulo Dybala vanaf het beginsignaal meespelen, terwijl ook Georginio Wijnaldum een kwartier voor tijd mocht invallen. Bij de thuisploeg speelde Tonny Vilhena negentig minuten mee.

Mourinho begon de eerste competitiewedstrijd met slechts één nieuweling in de basis. Dybala mocht zijn kunsten hangend vanaf de rechterkant laten zien. Wijnaldum zat wel bij de wedstrijdselectie, maar begon op de bank. Rick Karsdorp speelde als rechtermiddenvelder. Bij Salernitana maakte Vilhena direct zijn basisdebuut, terwijl trainer Davide Nicola ook een plekje in had geruimd voor Erik Botheim. Botheim was deze zomer transfervrij, nadat hij zijn contract bij FC Krasnodar had ontbonden. De 39-jarige Franck Ribery moest in de eerste helft toekijken als wisselspeler.

Roma kwam na 33 minuten op voorsprong, toen Cristante de bal na een blok voor zijn voeten kreeg. Met een laag schot wist de middenvelder van I Giallorossi de bal rechts langs keeper Luigi Sepe te schieten. De voorsprong was vrij terecht, aangezien de Romeinen voor rust het betere team waren. Salernitana was in de eerste helftj fel en maakte vele overtredingen, wat leidde tot gele kaarten voor Lassana Coulibaly, Norbert Gyomber en Grigoris Kastanos. Na het rustsignaal kon het elftal van Mourinho de kleedkamer opzoeken met een 0-1 voorsprong.

In de 54ste minuut kwam Ribery in het veld bij de thuisploeg, maar met de creatieve Fransman erbij kon Salernitana niet direct gevaarlijker worden. Na een uur spelen bracht Mourinho defensieve middenvelder Nemanja Matic erin voor spits Tammy Abraham, om zo de wedstrijd in het slot te gooien. Dat lukte Roma dan ook vrij aardig, want Salernitana wist nauwelijks grote kansen te creëren. Tien minuten voor het eindsignaal maakte Wijnaldum zijn officiële debuut voor Roma. In de 87e minuut dacht de Nederlander direct zijn eerste treffer te maken, maar het feest ging niet door omdat hij in buitenspelpositie stond. Met Wijnaldum wist de Conference League-winnaar de eerste zege van het Serie A-seizoen binnen te slepen.

Is AS Roma met Dybala en Wijnaldum een titelkandidaat in de Serie A?

1
2

Het zat even niet mee zeg.. Roma had hier zeker met 0-4/0-5 van het veld moeten lopen, maar ze hadden echt flinke pech! Goede basis om op door te bouwen in ieder geval, het was in de eerste helft af en toe echt weergaloos om te zien. Als Dybala, Abraham, Pellegrini, Zaniolo en Spinazzola op elkaar ingespeeld zijn dan wordt dit echt een feest team om naar te kijken!

14 augustus 2022 om 22:43

Hoe speelde wijnaldum? Kan helaas in het buitenland a Serie niet volgen.

14 augustus 2022 om 22:55

Weinig opvallend, maar de wedstrijd was op dat moment ook een beetje veranderd in een constante hardloop wedstrijd van de ene 16 naar de andere 16. Hij scoorde een doelpunt waar zowel hij als eerder Dybala buitenspel stond. Ik kijk er naar uit om hem aan het werk te zien tegen een Juventus of Milan. Een middenveld met Pellegrini, Matic en Wijnaldum is zeker goed opgewassen tegen dat soort clubs en dat was vorig seizoen wel even anders.

15 augustus 2022 om 15:58

Vond hem wel goed invallen hoor, direct een goede aanval weliswaar buitenspel maar hij rondde goed af. Daarna kwam hij nog een paar keer in de 16. Merkte wel dat hij gretig was.

Prima eerste helft jammer van de gemiste kansen. Tweede helft saai blij met de 3 punten als iedereen fit blijft kan het nog weleens mooi seizoen gaan worden. Daje Roma

14 augustus 2022 om 22:56

Ja laten we hopen op minimaal Champions league voetbal, wordt wel weer eens tijd he.

Geweldige overwinning van een fantastische club. Wat is het toch mooi om onze vriend uit het Portugese Setúbal aan het roer te zien bij de club uit de stad die niet in één dag gebouwd werd. De club uit de stad die zich ontwikkelde tot belangrijkste stad van de westerse cultuur. De hoofdstad van het voormalig Romeinse Koninkrijk, waar koning Romulus als eerste de scepter zwaaide. Ik ben ervan overtuigd dat het Portugese meesterbrein de Roma fans weer in extase zal brengen en hen wekelijks zal vermaken met een team dat strijd als een groep gladiatoren!

14 augustus 2022 om 23:03

Stukje Wikipedia op zondagavond kan nooit kwaad.

14 augustus 2022 om 23:22

Literair orgamse na het lezen van deze reactie.

15 augustus 2022 om 06:04

Zit Sierd de Vos tegenwoordig ook op Voetbalzone?

Had eigenlijk 4/5-0 moeten zijn voor Roma. 2 ballen op de paal. 3 grote kansen dat echt amateuristisch/ongelukkig werd mee omgegaan. Roma ga ik intensief volgen. aanval met Zaniolo/Abraham en Dybala is niets minder dan een cheat code.gelukkig blijft Zaniolo definitief bij Roma want als hij naar Juve ging kon de Scudetto gelijk naar Turijn want een aanval met Zaniolo/Vlahovic en Chiesa gaat ook nergens over.
Dybala nog niet scherp, maar dat komt denk ik nog wel. Over 2 weken tegen Juve. Stel je voor een Zaniolo en Dybala show, poh.
Wijnaldum werd ingebracht als een halve 10. Deed het best aardig al speelde de tegenstander op dat moment al alles of niets. Dus veel ruimte, waardoor het er al snel leuk uit ziet.
Volgende week Cremonese. Hopelijk dan een iets grotere uitslag

14 augustus 2022 om 22:50

Ik neem aan dat je hoopt dat Roma verliest als Milan fan?

14 augustus 2022 om 23:08

Gelijkspelletje zou het beste zijn maar Roma mag ook winnen want ik denk toch dat Roma uiteindelijk Milan en inter niet dwars gaat zitten. Maar goed dat zijn mijn woorden na slechts één wedstrijd. Wellicht moet ik mijn woorden inslikken na 15/20 wedstrijden

15 augustus 2022 om 12:37

Denk je? Ik vind dat roma een ijzersterke selectie heeft dit seizoen. En daar wordt topspits belotti misschien nog aan toegevoegd. Ik vind ze wel een kanshebber voor de titel samen met milan juve en inter sit seizoen.

15 augustus 2022 om 19:00

Roma is serieus versterkt, wat nodig was, maar zelfs vorig jaar was het basis elftal al redelijk goed. De belangrijke spelers zijn toch redelijk blessure gevoelig. De keeper is niet slecht, maar een echte puntenpakker is hij ook niet meer. Een zeer goeie start maken zal bepalend zijn voor het verdere seizoen denk ik.

Wel een aantal goede aanvallen van Roma gezien, echter vielen ze wel de in 2de helft flink terug. Salernitana deed er alles aan, ook gezien het aantal overtredingen. Bonnazolli / Botheim heeft zeker mogelijkheden, vond Botheim bij Bodø heel gevaarlijk. 3 punten voor Roma, hopelijk nog Belotti en een goede centrum verdediger, Lindelof, Bailly of Zagadou halen als transfers

Prima wedstrijd van Roma, heb genoten van de energie die ze op het veld toonden.

Uitslag had wat hoger uit mogen vallen, maar het belangrijkste is de drie punten.

Goed begin is het halve werk, nu doorzetten!

Daje Roma!

Roma heeft wel een leuke ploeg maar het is nog duidelijk niet op elkaar ingespeeld. Met Belotti zouden ze een goede target man hebben.

Kampioen vind ik wat te voorbarig al ontloopt het elkaar in de Serie A niet zo veel. Inter heeft de beste selectie, maar Milan is regerend kampioen en op papier niet veel beter dan dit Roma. Het zou met wat geluk wel kunnen.