AD: Ajax gaat Naci Ünüvar door gebrek aan perspectief verhuren

Vrijdag, 12 augustus 2022 om 13:39Paul Jeursen • Laatste update: 13:40

Een definitieve doorbraak van Naci Ünüvar bij Ajax blijft voorlopig uit. De Amsterdammers willen hem nu toch verhuren, zo meldt het Algemeen Dagblad. De aanvallende middenvelder verlengde onlangs nog zijn contract in Amsterdam tot de zomer van 2026, maar de concurrentie is echter moordend bij de regerend landskampioen. Elders minuten maken lijkt nu dus de beste optie voor het talent.

Waar Ünüvar door Ajax wordt gestald is nog niet bekend. Eerder meldde Ajax-watcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad in de podcast van die krant al dat FC Twente naar Ünüvar had geïnformeerd. Tot een tijdelijke overgang is het tot op heden niet gekomen, omdat de middenvelder voor zijn kans bij de Amsterdammers wilde gaan. Toch lijkt het er nu dus op dat hij wel elders speelminuten wil maken. Vanuit de Eredivisie zou er de nodige interesse zijn in Ünüvar. Voorkeur voor een bepaalde club zou hij niet hebben, behalve dat het een club moet zijn die op echt gras speelt.

Fans van Ajax wachten al jaren op de definitieve doorbraak van Ünüvar. In de wandelgangen werd de Zaandammer met Turkse roots stilletjes wel vergeleken met een ander enorm talent: Abdelhak Nouri. Beiden klein van gestalte, zeer technisch, makkelijk scorend en echte publiekslievelingen. Ünüvar maakte in december 2019 al zijn debuut in het betaald voetbal toen hij bij Jong Ajax inviel voor Brian Brobbey. Niet veel later, op 22 januari 2020, luisterde hij zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax op met een goal. In de TOTO KNVB Beker tegen de amateurs van Spakenburg versierde hij een penalty die hij zelf benutte. Hij was toen, met zestien jaar en 223 dagen, de jongste scorende debutant ooit voor Ajax.

Vorig seizoen beleefde hij een geweldig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Ünüvar was met zestien treffers en twaalf assists een van de smaakmakers van Jong Ajax. In de voorbereiding op het huidige seizoen speelde hij geregeld bij de Amsterdammers. Toen alle internationals echter terugkeerden naar de hoofdstad, verdween Ünüvar min of meer uit beeld. In de afgelopen jaren kocht Ajax veel spelers die op de favoriete plek van het talent, achter de spitsen op 10, kunnen spelen. Zo staan Davy Klaassen, Steven Berghuis en Mohammed Kudus vooralsnog boven hem in de pikorde. Daar komt bij dat ook captain Dusan Tadic en recordaankoop Steven Bergwijn op 10 kunnen spelen. Uit de recente contractverlenging spreekt vertrouwen vanuit de club. Nu is het aan Ünüvar om het elders te laten zien.Gerelateerd

Meer sportnieuws

212 reacties (laatste reactie door django10)

Dit is goed nieuws! Kijk er enorm naar uit om Unuvar wekelijks op Eredivisie niveau te zien spelen. Kijken of het grote talent ook bij de grote jongens mee kan.

12 augustus 2022 om 10:38

Ik hoop natuurlijk niet dat hij naar Heerenveen komt, maar dat Ajax hem verhuurt is te begrijpen. Hij lijkt handig, van wat ik zie, maar je wint er de oorlog niet mee. Die jongen moet eerst eens wat spiertjes kweken.

Een Messi is natuurlijk niet anders, maar die man is doordrenkt van het talent. Dat natuurlijke talent heeft Unuvar niet op die schaal (wie wel?), maar wie weet kan hij zich tot een prima speler ontpoppen in de juiste omgeving. De voetballende kwaliteiten zijn aanwezig namelijk

12 augustus 2022 om 10:41

Huur is zeker begrijpelijk, ik snap alleen niet dat dit nu pas wordt bedacht. Het lijkt me voor zowel speler als club fijn om zoveel mogelijk van de voorbereiding mee te maken.

12 augustus 2022 om 10:44

Hoezo zou je dat niet hopen? Wij kunnen wel een technische speler gebruiken die kansen kan creëren en een doelpunt kan maken. Dat kon je juist afgelopen pot tegen sparta wel zien.

12 augustus 2022 om 10:49

Timossi hebben wij nog. Die kan dat ook. En naast dat ik huren al niets vind, wil ik alleen huren als het echt een kwaliteitsinjectie is of er een verdienmodel op zit. Niet zo'n lichtgewicht

12 augustus 2022 om 12:43

Zou direct een van de beste spelers van Heerenveen zijn. Is mvp van de KKD, lijkt me altijd fijn om zulks in je gelederen te hebben.

12 augustus 2022 om 12:49

haha je mocht willen dat Unuvar voor Heerenveen wil spelen. Zou direct een basisspeler zijn daar.

12 augustus 2022 om 13:24

@Ali: Laten we dan massaal hopen dat we het nooit zullen weten, omdat hij hopelijk naar een andere club gaat. Mij lijkt dit echt helemaal niets, dat lijkt me duidelijk

12 augustus 2022 om 13:36

Dit is heel treurig nieuws. Waarom heeft Ajax zo een groot talent nooit echt de kans gegeven? Waarom wel aan gewone spelers als Regeer en Taylor alle kansen geven? Waarom kregen Ekkelenkamp en dat soort jongens wel alle kansen? Of Appie Nouri die al twee seizoenen lang de KKD aan flarden speelde maar precies nul minuten speeltijd kreeg in het eerste van Frank de Boer (mocht zijn debuut niet eens maken) terwijl de middelmatige Donny van de Beek en Carel Eiting die in de KKD de veters niet mochten strikken van Nouri wel alle kansen kregen in het eerste. En hoe zit het met Kudus die drie klassen beter is dan Taylor maar in de 90ste minuut mag invallen en wordt weggepest. Omdat hij het te goed doet? Niet meer te volgen die club van mij.

12 augustus 2022 om 14:29

Tussen de regels door proef ik wat gekke insinuaties, maar behalve wat betreft Donny wel met je eens. Ik zie niks bijzonders in Taylor in verhouding met unuvar

12 augustus 2022 om 18:24

Niks geks aan hoor, als wat hij zegt waarheid is.

Perfecte stap voor hem. Verhuren naar bijvoorbeeld Volendam/Nec en volgend jaar knallen bij Ajax wanneer Tadic dan te oud is en Anthony ook weg is

12 augustus 2022 om 10:21

Volendam dacht ik ook aan, uh Tadic is al te oud net als Blind, op voetballend vlak nog heel goed maar lopen beter met een rollator

12 augustus 2022 om 10:41

Volendam speelt op kunstgras. Dat wilt Unuvar niet. Zou hem daar ook perfect vinden passen, naast enkele spitsen en spelers als Antonucci en Eiting achter hem.

12 augustus 2022 om 10:54

@mobesiktas, zou echt een gruwelijke combo zijn. Tannane en Unuvar

12 augustus 2022 om 11:42

Zou hem ook graag bij NEC zien! Tannane, Schöne en Naci. Top!

12 augustus 2022 om 12:23

Ik zou eerder iets hoger kijken. Bij Volendam staat hij dagelijks op het veld met spelers van KKD niveau en speelt hij alleen 90 mins in een wedstrijd tegen eredivisie clubs. Dan kan hij net zo goed bij Ajax blijven, mee trainen met het eerste en spelen in de Kkd.

Een club als Vitesse misschien? die kunnen meen ik nog best wat spelers gebruiken en Letsch speelt meestal wel aardig voetbal

Twente zal nu wel niet meer kunnen door de komst van Tzolis. Misschien dat Twente Cerny verhuurt en Unuvar als vervanger haalt. Man, wat gun ik Cerny het om zoals zijn eerste seizoenshelft bij Twente te presteren.

Misschien is Unuvar een optie voor Vitesse?

12 augustus 2022 om 09:58

Lijkt me ook beter voor hem dan FC Twente, waar hij te maken krijgt met Vlap. Vitesse kan nog wel wat aanvallende impulsen en creativiteit gebruiken.

12 augustus 2022 om 10:03

Nou ja als je Vlap niet de basis uit kan spelen, dan zie ik het somber in.

12 augustus 2022 om 10:14

Touché. Vlap is ook niet de meest technisch onderlegde speler maar ik neem toch aan dat Twente hem niet definitief heeft overgenomen van Anderlecht om hem vervolgens op de bank te zetten. Al kan een beetje concurrentie nooit kwaad natuurlijk.

12 augustus 2022 om 10:16

Twente heeft ook nog Sem Steijn. Die twee zijn beide eigendom van de club dus zullen altijd een streepje voor hebben op een huurling. Vind het ook wel jammer, Unuvar heeft wel iets speciaals.

12 augustus 2022 om 10:47

Daar doe je vlap toch echt te kort mee. Was bij Heerenveen fantastisch en zie je dit seizoen bij Twente ook weer terug dat hij echt goed is.

12 augustus 2022 om 14:33

Vond Vlap gisteren de best op het veld, maar ja stelt natuurlijk niks voor als je zo'n wereldtalent als Unuvar kunt huren. Als je de reacties van sommige Ajacieden ziet is het the next big thing. Heel apart dat zo'n geweldig talent geen basis speelt bij Ajax

12 augustus 2022 om 19:10

wandering

grappige sneer, maar je snapt wel met Berghuis en Tadic voor je dat het lastig is he..

Ook internationals als Klaassen, Kudus en Daramy banken "gewoon" door deze 2 spelers.

Dus hoe moet een jonkie dan basis speler worden nu al?

Dat zag je natuurlijk al mijlenver aankomen. Benieuwd waar hij opduikt

Fortuna zou wel mooi zijn samen met Burak!

12 augustus 2022 om 20:42

Daarna meteen overgehaald worden door Burak om voor Turkije te spelen! Helemaal mee eens 😃😃😃

Haha deze man was zo'n supertalent. Veredelde zaalvoetballer die over een paar jaar bij de amateurs speelt. Komt echt op alle facetten tekort helaas..

12 augustus 2022 om 10:02

Heeft toch vorig seizoen 16 doelpunten en 12 assists op zijn naam staan op zijn 18e. Niet iedereen breekt door op zijn 18/19e. Tadic ging bijvoorbeeld pas op zijn 22e naar Groningen. Mooi een jaartje verhuren en kan hij op zijn 20e volgend seizoen opnieuw bij Ajax proberen.

12 augustus 2022 om 12:40

Bizar hè.. alsof hij dit laat zien met 18 jaar en dan over een paar jaar als ie beter is geworden bij de amateurs speelt. Wat een afgunst. Moet toch vervelend zijn om een iq te hebben die gelijk staat aan je schoenmaat.

12 augustus 2022 om 14:27

Gelukkig heeft hij net zijn contract verlengt. Feitelijk garandeert dit dat hij minimaal tot juli 2026 prof is. En ik wil best met jou, nvdmehv, een paar meier wedden dat deze jongen daarna nog niet bij de amateurs belandt.

12 augustus 2022 om 15:26

Hoe knap zijn deze statistieken in een KKD met een team dat heel veruit de grootste waarde verkondigd? Zegt mij eigenlijk nog heel erg weinig..

12 augustus 2022 om 17:31

@Jansen

Ik kan je wel volgen hoor, want je hebt een punt. Alleen als je dit op 18 jarige leeftijd doet, zegt mij dat wel iets. Namelijk dat hij wel op voetbal zit. En doelpunten én assists? Ze lopen erbij die redden dat hun hele carrière niet. Ik moet ook nog maar zien of hij het red, qua fysiek vs zijn handelingssnelheid. Als hij dat red, kan Naxi écht heel goed worden. Maar dan moet hij wel stappen gaan maken.

12 augustus 2022 om 19:12

Jansen zegt niets he. Meestal veruit jongste elftal en achterin was het sws erg matig.

Vaak ook andere samenstellingen, soms deden Kudus en Daramy mee. Gelijk de 2 die ervoor zorgden dat JAJ veel waarde op veld had. Alleen speelde zij niet vaak.

12 augustus 2022 om 10:06

Voor een veredelde zaalvoetballer heeft hij vorig seizoen anders wel aardig goed gepresteerd met zestien treffers en twaalf assists in de Keuken Kampioen Divisie. Ik wil hem wel graag aan het werk zien in de Eredivisie, alvorens hem af te schrijven voordat zijn carrière überhaupt begonnen is.

12 augustus 2022 om 10:11

De kkd is fysieker dan de eredivisie qua type spel. Heeft hij zich aardig staande gehouden. Laten we naci eerst eens bekijken hoe hij het gaat doen in de eredivisie voordat we hem afschrijven.

12 augustus 2022 om 10:38

Ik bespeur jaloezie?
Hij is geloof ik nog steeds pas 19?
Genoeg tijd dus.

12 augustus 2022 om 10:49

Waar genieten als iemand niet doorbreekt. Aparte insteek, en dan eindigen met helaas.

12 augustus 2022 om 11:04

@nvdmehv: Moet toch heerlijk zijn, niet geremd worden door enige voetbal intelligentie/kennis. Gewoon maar lekker roepen om het roepen man man man. Fysiek eens, daar kan het nog wel wat beter maar is gewoon hele goede voetballer. Heeft hij ook afgelopen seizoen weer laten zien en is daarbij nog steeds pas 19 jaar.

12 augustus 2022 om 11:24

Dit is gewoon een heel groot talent. Ajax doet er verstandig aan om hem zoveel mogelijk speelminuten te gunnen. Dit zal later uitbetalen voor ajax.

12 augustus 2022 om 11:25

Dat is het nog steeds. Was hij 5j geleden gekomen dan stond ie al in de basis. Het niveau bij ajax is 10x hoger dus nu lijkt het alsof hij niet goed genoeg is. Komt nog wel.

12 augustus 2022 om 11:26

Waarom zou je zo lelijk doen, gewoon als mens... Echt hoor... Ik gun die jongen een geweldige carrière, hopelijk bij Ajax, maar als die hem onvoldoende waarderen en komende jaren nog steeds meer in Klaassen of Blind geloven, dan bij een andere topclub. Zie niet waarom hij dat niet zou kunnen

12 augustus 2022 om 12:40

KKD 72 wedstrijden, 42 G/A als tiener. Meer zag ik niet. Deze man is nog steeds een supertalent. Hij speelde als 15 jarige al met oudere jongens. Hij heeft gewoon pech dat er nu jongens zoals Bergwijn, Berghuis, Klaassen etc in Ajax spelen ipv Tobias Sana en Ebecilio.

12 augustus 2022 om 15:56

Maar de kkd is wel van een niveau dat vele malen lager is dan wat in het eerste van ajax gevraagd wordt.

Goed nieuws. Wel zonder optie tot koop aub! Zelfde doen met Sontje Hansen

12 augustus 2022 om 15:58

Zaak er interesse in Sontje zijn ? Unuvar heeft vorig jaar laten zien dat hij verder moet dan de kkd. Sontje heeft dit nog niet echt laten zien (volgens mij wel mede door blessures)

Een jaar knallen in de luwte en daarna sterker terug komen. Zie Vermaelen en Vertonghen. RKC zou ook echt geen verkeerde club voor hem zijn. Willen aanvallend en verzorgd voetbal spelen.

12 augustus 2022 om 10:25

Ik snap alleen niet zo goed dat er nu pas wordt overgegaan tot een verhuur. Het was toch ideaal geweest als Unuvar de voorbereiding had kunnen meedraaien bij zijn nieuwe club? Nu komt hij ergens binnen terwijl de competitie al is begonnen. Waarschijnlijk hadden 9 van de 10 leden hier al wel aan zien komen dat Unuvar weinig speeltijd zou krijgen komend seizoen.

12 augustus 2022 om 14:07

Top idee! Zou jij onze AD V Mosselveld ff willen bellen zou een goeie voor RKC zijn win win!

12 augustus 2022 om 15:59

Maar de meeste komen niet meer terug. Zo reëel moet je ook zijn. Maar met nog een jaar kkd schiet hij niets op.

Dat is de keerzijde van veel geld en veel kwaliteit op het veld. Ajax moet oppassen dat ze doorgaan waar ze jaren al bewezen goed in zijn: namelijk talenten de kans geven en voor veel geld verkopen. In het CL seizoen was het praktisch alleen maar eigen jeugd en jong talent die Europees naam maakte. Het huidige elftal bevat minder eigen talent, maar spelers die voor veel geld zijn gekocht en dus ook moeten spelen.

Unuvar is wellicht een slecht voorbeeld, want heb zelf nog mijn twijfels of hij het ajax niveau kan aantikken. Maar het zou zonde zijn wanneer grote talenten ergens anders naartoe gaan, omdat ze weinig speeltijd perspectief hebben.

12 augustus 2022 om 10:08

Als je dan vervolgens ziet dat spelers als Timber, Gravenberch en Taylor op vroege leeftijd doorbreken bij Ajax in de afgelopen twee a drie seizoenen, dan valt dat toch ook nog wel een beetje mee? Ik denk dat Ajax inderdaad toegaat naar een situatie waarbij er niet 8 jonge jongens op het veld staan. Dat is alleen maar goed als je in de Champions League een grotere rol van betekenis wilt spelen. Beter dat dan met allemaal jonge talenten steeds vroegtijdig uitgeschakeld te worden. De echt grote talenten zullen nog steeds wel doorbreken bij Ajax.

12 augustus 2022 om 10:25

Is Taylor doorgebroken? Die heeft letterlijk 9 officiële basisplaatsen tot zo ver. Daarnaast is hij 20, een jaar ouder dan Unuvar. Taylor heeft letterlijk 27 van de 34 wedstrijden vorig seizoen op de bank gezeten.

12 augustus 2022 om 10:32

Taylor is ook niks speciaals. Toch werd hij vorige week alweer in een discussie over de oranjeselectie genoemd. Bizar hoe dat altijd gaat

12 augustus 2022 om 10:40

Gravenberch met 17 was aanzienlijk jonger maar Taylor en Timber deden met 19/20 ook pas gooi naar basisplaats. Ünüvar is net 19 geworden, mocht hij volgend seizoen na verhuur gooi naar basisplaats doen ligt hij bijna 1 op 1 op schema met Taylor. Rensch en Gravenberch wel uitzonderingen die met 17 veel minuten maakte. Ook De Ligt en Kluivert Jr waren 17, groep als VD Beek, De Jong, Mazraoui, Taylor, Brobbey en Timber waren 19-21 toen ze serieuze optie voor basis werden. Dat is ook prima leeftijd, zeker als je niet met 16 al fysiek rijp bent.

12 augustus 2022 om 10:48

Jij vind hem niks speciaals. Niet je mening brengen alsof het een feit is. Uiteraard is het voor het Nederlands elftal veel te vroeg daar moet Niet eens over gesproken worden.

Ont: hopen dat hij aan een goede club verhuurd wordt zodat naci minuten kan gaan maken! Is een groot talent en pas 18 dus zal nog even geduld moeten hebben.

12 augustus 2022 om 11:54

Toch denk ik ook dat hij wel een punt heeft. Bij die andere jongens kon je direct zien dat ze iets extra’s brachten ondanks dat ze nog jong en wisselvallig waren. Bij Taylor heb ik juist het idee dat hij alles op hetzelfde tempo doet en redelijk stabiel speelt op een matig niveau. Verbaas me er dan ook over dat hij zo onomstreden in de basis staat, en dat hij wordt genoemd voor het Nederlands elftal begrijp ik ook niet.

Ik kan er naast zitten maar zie Taylor eerder als niveau Anita dan Gravenberch.

12 augustus 2022 om 13:17

En toch bereikte ajax de halve finale CL juist met jonge talenten en weinig aankopen. Nu staan er geen talenten, eerder vedette, die zich al hebben bewezen op hoogste niveau. Niet erg, maar daarmee verander je een beetje van waar je voor staat. Doorbreken kan natuurlijk altijd wanneer je exponentieel goed bent.

Als ik hem was zou ik dan wel een club kiezen die wil voetballen. Anders heb je er nog niets aan.

Volendam lijkt me een mooie optie. Onder de vleugels van Wim Jonk meer ervaring gaan opdoen.

12 augustus 2022 om 10:16

Volendam lijkt me ideaal voor hem, want dan hoeft hij niet te verhuizen en blijft dicht bij huis. Daarnaast is het een voetballende ploeg van n kent hij Wim Jonk nog vanuit zijn Ajax tijd. NEC vind ik overigens ook een goede optie!

12 augustus 2022 om 10:29

Gaat niet gebeuren. Zo ver ik weet heeft Volendam geen echte grasmat. In de tekst staat duidelijk dat hij niet verhuurd gaat worden aan een club die niet op echt gras speelt.

Nou kom op Cambuur! Sla nou eens op tijd toe!

Wat jammer dan dat Ihataren zoveel tijd in de voorbereiding heeft gehad en deze man niet... kapitaalvernietiging.

12 augustus 2022 om 10:18

Hij is geblesseerd geraakt

Ik denk dat deze jongen te klein en te iel is helaas om echt door te gaan breken bij Ajax. Aan zijn kwaliteiten ligt het niet.

12 augustus 2022 om 18:05

Net zoals Modric bedoel je?

Emmen grijp je kans! Aanvallend sterk en dat zijn ze nodig. Samen met Diemers heb je dan een krachtig middenveld.

12 augustus 2022 om 10:33

Fc Emmen speelt helaas op kunstgras…..

Verassende,deze zag echt niemand van mijlen ver aankomen.
Op het m9ment dat hij zijn contract verlengde wist ie al dat hij niet veel zou gaan spelen bij Ajax komend(e) seizoen(en).
Ben benieuwd waar hij terecht komt.
Bovenin KKD of bij een Cambuur, Goahead lijkt mij.

12 augustus 2022 om 10:17

KKD kan je uitsluiten, dan kan hij bij Jong Ajax blijven. Is buitenland of Eredivisie.

12 augustus 2022 om 10:48

En Buitenland lijkt onlogisch, omdat (1) je wilt dat hij ervaring opdoet in de ED en (2) dat je hem vanuit Ajax goed wilt volgen (en dat is in de ED eenvoudiger)

12 augustus 2022 om 11:20

Waar gaat jou voorkeur naar uit?
En is het niet een doodsonde dat "het grootste talent van Ajax" nog amper een kans heeft gehad na zijn debuut in 2019!

12 augustus 2022 om 12:22

Vind buitenland ook onlogisch maar de optie ligt er wel, hoop zelf op Volendam eigenlijk. Verzorgd voetbal, kan alleen verrassen want verwachting is lastig seizoen, paar oud-Ajacieden bij club en zelfs in selectie, geven jong talent de kans en heel makkelijk te volgen voor Ajax.

12 augustus 2022 om 16:04

@wolterx, ik vraag mij af of Volendam dit jaar verzorgd voetbal speelt. 2 seizoenen geleden waren ze voetballend heel goed, vorig jaar vond ik ze voetballend echt veel minder, maar hadden ze met oa muhren en van mieghem veel goals ingekocht. Dit jaar in de ED zal het ook overleven worden

Jammer want ik zie hem nog steeds als een groot talent die op zijn 16e al zijn debuut maakte bij jong Ajax. Als hij toch verhuurd moet worden dan maar naar het buitenland als bv bij Antwerp of Brugge.

Die had ik maar wat graag bij Twente gezien zeg, maar daar is helaas geen ruimte voor. Heel benieuwd naar welke club hij dan gaat. Denk nog steeds dat hij uiteindelijk gaat slagen bij Ajax. Niet iedereen breekt door voor zijn 20e...

12 augustus 2022 om 17:17

Hij is nog maar 19 en weet zeker dat hij door gaat breken. Niet voor niets heeft Ajax zijn contract verlengt. Dit verhuurtraject zal heel goed met hem zijn doorgesproken.

Deze man hoort in de Eredivisie te spelen. Voor beide partijen goed om hem te verhuren. Ben benieuwd welke club het uiteindelijk gaat worden.

Als je de namen Univar en Ajax had vervangen met Xavi Simons en PSG had iedereen gezegd dat hij zou moeten vertrekken om nog wat van zijn carrière te maken. Maargoed hoop dat deze jongen uiteindelijk doorbreekt na alle hype over de jaren

Aan zijn voetballende kwaliteiten ligt het echt niet. Inzicht, passing, techniek, meer dan uitstekend.
Fysiek, zowel qua lichaamsbouw als qua fysieke (long)inhoud heb ik nog wel mijn twijfels. In ieder geval over het hoogste niveau.

In de KKD deed hij het zeer zeker goed, maar daar blinken voldoende spelers uit die vervolgens in de Eredivisie geen pepernoot raken (en ik neem aan dat Unuvar uiteindelijk nog hoger mikt dan de Eredivisie).

Verhuurperiode in de Eredivisie zou top zijn. Twente lijkt mij nou niet ideaal met een Vlap die daar veel speelt. Het moet een team zijn dat relatief goed voetbal speelt en waar hij op de 10 kan spelen.

12 augustus 2022 om 10:34

Dat is dus het punt, zijn lengte en fysiek. Unuvar kan wel wat met een bal, maar is hij gewoon niet te klein? En dan heb ik het over het echt doorbreken op top niveau. Gun het hem zeker, maar heb veel twijfels.

12 augustus 2022 om 11:16

Ik ook hoor. Maar aan de andere kant: er zijn genoeg goede spelers geweest die klein waren, maar vooral inzichtelijk en technisch hoogbegaafd.

Unuvar moet gewoon vlieguren maken op deze leeftijd in de Eredivisie. Minstens 1 jaar, misschien zelfs wel 2 jaar verhuren aan een club in de Eredivisie. Misschien eerst een laagvlieger die toch leuk voetbal vertoond. Als hij het dan goed een subtopper in de Eredivisie en erna aansluiten bij Ajax 1

12 augustus 2022 om 11:42

Lengte is geen enkel probleem. Verhuur is goed, zodat hij op een hoger niveau kan leren om slim te zijn en uit het duel te blijven. Een goed voorbeeld is Messi (ja ik weet dat hij niet dat niveau heeft), maar indien hij uit de duels kan blijven, dan is het geen probleem.

FC Utrecht of FC Twente. Let maar op.

12 augustus 2022 om 10:28

Ben er bang voor idd.
Utrecht moet eens ophouden met van dit soort buitenkansjes zoals ze dit zelf steeds noemen

12 augustus 2022 om 10:58

Dan wordt het Utrecht, bij Twente is geen plaats meer, m.u.v. de linksback zijn de posities daar dubbel bezet

12 augustus 2022 om 10:59

Denk niet dat ie naar Utrecht gaat, want dan bestaat de kans dat hij bij jong Utrecht z’n wedstrijden gaat spelen. Dan speelt ie alsnog KKD

12 augustus 2022 om 11:45

Klopt, maar Utrecht is wel echt zo’n club die hierop inspeelt, plus het is voor zo’n jongen ook een leuke stad en niet ver van Amsterdam. Aan de andere kant zijn Utrecht en Twente wel clubs die dan azen op koopoptie. Ik vraag me af of Ajax dat wil, want het is wel een goede voetballer zonder rare fratsen.

Lijk wel alsof je tegenwoordig een beetje breed erbij moet lopen, want anders heb je pech. Deze jongen was zo goed altijd en begrijp dan ook niet waarom je zo’n jongen niet gewoon laat spelen. Al sta je 3-0 voor met nog een halfuur te spelen, wat is daar verkeerd aan? Denk dat geen enkele supporter er tegen is in het stadion.

Dit is dan weer zo’n speler waarvan ik totaal niet weet of het goed of fout is om hem te verhuren.

Ben nu wel benieuwd naar al die mensen die altijd roepen dat verhuren bij Ajax betekent dat je het nooit meer gaat redden. Die discussie is hier namelijk al 100x gevoerd..

12 augustus 2022 om 10:46

Ik ben van mening dat hij het uiteindelijk niet gaat halen bij Ajax, maar dat heeft meer met zijn fysiek te maken dan met zijn voetballende kwaliteiten. Ik denk dat hij niet voldoende inhoud gaat kunnen kweken om in het huidige topvoetbal mee te kunnen.
In het verleden hebben we gezien dat spelers die verhuurd/verkocht worden altijd terug kunnen komen en het gaan redden bij Ajax, zie Blind, Vertongen maar goed dat zijn wel voorbeelden van heel wat jaren geleden.

Prima oplossing. Wel moet het dus een club zijn die op echt gras speelt. Ik zou hem aan Heerenveen of NEC verhuren, als ze natuurlijk interesse hebben.

Deze jongen is interessant voor AZ en Feyenoord. Echter niet voor een verhuur, maar voor koop. Zijn carrière stagneert al een paar jaar doordat Ajax simpelweg een te sterke selectie heeft. Echt zonde. Helaas beseft deze jongen dat zelf niet, daar hij recent zijn contract heeft verlengd. Had deze jongen bij een AZ of Feyenoord gezeten dan was hij nu al een volwaardige Eredivisiespeler geweest.

Ajax was eens de club die jonge talenten uit de jeugd de kans gaf in het eerste elftal. Nu is het de club die jonge talenten verhuurt omdat ze door miljoenenaankopen geen kansen meer krijgen.

12 augustus 2022 om 11:09

Timber, Gravenberch, Rensch, Mazraoui, Taylor. Nee, geen talent krijgt de kans.

Zou ik een hele goede stap vinden, op dit moment is hij inderdaad te licht om in aanmerking te komen voor speelminuten in Ajax 1. Dan kan je beter een stap maken naar een andere club in de eredivisie om daar ervaring op te doen!

Als deze jongen echt een exceptioneel talent is, had hij al lang in de selectie gezeten en meer gespeeld. Dit lijkt mij de juiste oplossing voor hem.

12 augustus 2022 om 10:50

Want jij denkt dat ook een exceptioneel talent met gemakt de aanvoerder (tadic), Berghuis of Bergwijn uit de basis zou spelen? We hebben het hier over de betere aanvallers van het Nederlands elftal. Het niveau ligt gewoon te hoog voor jeugdspelers om bij Ajax in de basis te komen. Dat is helemaal prima, want Ajax ambieert een hoog niveau. Maar als talent moet je gewoon snappen dat je beter bij AZ, Feyenoord en PSV kan spelen en dan later alsnog naar Ajax kan gaan. Als die gasten je dan willen hebben kunnen ze dat toch wel betalen.

Ik vrees dat deze jongen te veel is gehyped afgelopen jaren. Het was the next best thing van de Ajaxopleiding. Helaas tot op heden niet de laatste stapjes kunnen zetten.

Nu hopen dat hij minuten gaat krijgen in de eredivisie. Desalniettemin wens ik hem natuurlijk veel succes en hoop dat hij de laatste stapjes ook kan zetten.

Hoop echt dat hij de stap fysiek kan zetten naar het hoogste niveau. Aan voetballend talent ligt het niet, maar dat is maar een aspect van topvoetbal.

Zou voor Vitesse een mooie optie kunnen zijn. We hebben immers geen fatsoenlijke aanvallende middenvelders.

12 augustus 2022 om 14:34

Dat dacht ik dus ook, die knokt zich daar wel in de basis! Zou mooi zijn om dit talent een volledig seizoen aan het werk te mogen zien.
Kunnen we daarna beoordelen hoe talentvol hij werkelijk is, bij een leuke club als Vitesse in de eredivisie.

Er zijn een handvol spelers met zijn lengte die inderdaad succesvol waren op het allerhoogste niveau.
Maar als je deze jongen zijn lichaam vergelijkt met bijv Aguero dan kan er echt nog wel een 10-20 kilo aan spiermassa bij. Hetzelfde geld voor dat nieuwe Portugese jochie, ik moet het echt nog zien of 1 van de 2 het red in de absolute top.

Dit is helaas de keerzijde van de vele aankopen. Had graag gezien dat hij meer speeltijd zou krijgen dit seizoen ipv een aankoop als Bergwijn.

Laat ik voorop stellen dat ik Bergwijn een goede voetballer vind en enerzijds de aankoop snap.
Maar het mooie vind ik juist het kansen geven aan talenten.

En wil je als club meedoen met de Europese subtop moet je wel aankopen doen als Bergwijn en Bassey.

12 augustus 2022 om 11:01

Unuvar is geen linksbuiten ....

12 augustus 2022 om 11:46

Hij kan er wel spelen. En door de aankoop van Bergwijn voor veel geld moet Tadic waarschijnlijk naar 10, dus een extra speler voor zijn positie.

Je ziet ook geregeld talenten beginnen op de vleugels en dan later terug naar 10 gaan zodra ze meer minuten in de benen hebben en wat verder in ontwikkeling zijn.

Hoop dat er een goede tussenoplossing gevonden wordt. Een club die graag wilt voetballen en niet met de kont tegen de eigen 16 aanhangt.

Logisch, moet nu minuten gaan maken in de eredivisie. zonde dat Ajax hem geen perspectief kan bieden, is toch een van de grootste talenten van de afgelopen jaren bij ajax. vorig seizoen bizarre stats in de KKD

12 augustus 2022 om 11:27

Als hij één van de grootste talenten is, had hij toch best gespeeld? Ik denk echt dat hij overhyped is, maar ik hoop voor hem dat ik het mis heb. Een Timber was ook goed genoeg om in het eerste te spelen, dus zie hem als een veel groter talent. Dat hier met name charmeurs zijn van het voetbal en hij technisch natuurlijk geweldig is, betekent niet dat hij perse het grootste talent is.

Hopen dat hij genoeg minuten kan maken in de Eredivisie maar nog belangrijker is dat Ajax ruimte gaat creëren in de selectie, de 3e plek op een positie zou eigenlijk altijd voor een jeugdspeler moeten zijn als ze veelbelovend zijn.

Op de 10 zijn er gewoon teveel opties, Klaassen dit jaar verliezen en Berghuis volgende zomer zou ik niet heel erg vinden.

Heel goed,,dat hij middels verhuur elders minuten gaat maken. Hij moet nu ervaring opdoen en inhoud kweken. Vitesse, Heerenveen, Groningen lijken prima tijdelijke clubs.

Dat is natuurlijk allemaal a besproken toen ze z’n contract gingen verlengen. Lekker verhuren. Die jongen moet elke week spelen op niveau en dan kan bij Ajax niet.

13 augustus 2022 om 02:24

Soccerfan, ik snap jou meestal niet. Jij bent degene die als het niet positief is roept dat iedereen moet stoppen om meningen als feiten jaar buiten te brengen, en nu kom jij met dit feit. Ben jij zijn zaakwaarnemer en ben je bij de bespreking geweest of is dit jouw mening en die jij datgene dat je van anderen veroordeeld

Dit is ook weer een voorbeeld van een speler die het niet gaat redden bij de senioren. Leuke technische voetballer maar zo licht als een veertje.

Deze jongen is echt een goede voetballer. Zou hem graag bij AZ of Twente willen zien. Kan hij hopelijk ook nog Europees wedstrijden meepikken.

12 augustus 2022 om 11:49

Grote kans dat hij ook daar op de bank zit, zou een lagere club nemen.

12 augustus 2022 om 15:31

Twente is ruim voorzien met Steijn en Vlap. Dat gaat hem niet meer worden.

Groningen is wel een mooie club voor hem. Hij moet dan wel wekelijks spelen, anders heb je er niks aan. Of Volendam?

Ik heb het ook gezegd tien hij verlengde, hij had niet moeten verlengen en moet definitief bij ajax vertrekken

Ideaal voor NEC. Dan hebben ze het behoorlijk op de rit.

Het simpele feit dat Unuvar een kleine lichte speler is zeg mij nog niets. Hij is geen centrale verdediger. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers, aanvallers of aanvallende middenvelders, die niet groot en zwaar waren of zijn maar die daar in hun spel handig gebruik van maken/maakten. In het verleden van Ajax bijvoorbeeld Simon Tahamata, maar wat te denken van Lionel Messi. Dat klein en lich zijn zegt mij dus niets.
Ik denk dat een probleem voor veel spelers uit Jong Ajax is dat de afstand naar de A selectie vrij groot is. Het niveau dat Ajax de laatste jaren behaalt, groepsfasewedstrijden en dan daarachter aan nog zo wat wedstrijden tegen Europese topclubs in de fase daarna, is heel iets anders dan op maandagavond op de Toekomst voetballen tegen Telstar of Roda JC. Het lukt lang niet elk talent om echt door te breken bij Ajax. Je zag bijvoorbeeld Gravenberch daar wel in slagen op het moment dat Ekkelenkamp het niet lukte. En nu heeft Taylor dan weer een kans. Het is dus niet dat Ajax geen kans aan haar jeugd geeft of een koopclub is, maar Ajax wil wel structureel groepsfase CL spelen en daar moet de selectie dan ook wel het niveau voor hebben. Dat geldt voor elke speler die daarin wil zitten. Unuvar wordt kennelijk nu toegerekend dat hij dat nog zou kunnen halen en dan is verhuur binnen de eredivisie al een (tussen) sap omhoog. Hij zal daar gewoon moeten slagen om een terugkeer naar de A selectie bij Ajax te verdienen.

Nouja, dit had Heerenveen al 10x kunnen doen. Maar nu is weer een Zweed binnengehaald en AlHajj is er ook nog (al lijkt dat passé)
Op links is er nog wel een optie nodig zeiden ze eerder en een valse spits kan ie ook wel. Dan heb je nog steeds twee halve vacatures ingevuld. Denk toch niet dat t lukt eigenlijk omdat basis er niet meteen in zit, teveel kapitaalvernietiging

Dat is wel een pittige hoor. Zoek maar eens een ploeg die net als Ajax vrij diep op de helft van de tegenstander speelt en waarbij de ruimtes dus klein zijn. Meestal zijn dat namelijk de topploegen in de competities. De rest krijgt vaak toch net wat meer ruimte.

12 augustus 2022 om 12:25

Willem 2 zou kunnen. Weliswaar KKD nog steeds. Maar wel in een volwaardig eerste elftal en met de druk dat er iedere week gewonnen moet worden. Onderkant Eredivisie gaat deze jongen inderdaad niet helpen.

Aan AZ verhuren graag ondanks dat ze een van onze rivalen zijn. Ten eerste koopt Ajax daar vrij vaak voor niet al teveel geld en ten tweede is Larsson geblesseerd en hij wil ook weg dus dan zou Ünüvar mooi samen met van Brederode en Lahdo kunnen afwisselen zodat ze allemaal genoeg speeltijd krijgen en Ünüvar mogelijk ook nog Europees voetbal meemaken, als ze Gil Vicente verslaan. En aangezien AZ veel zwakker is geworden sinds hun grote 4 vertrokken (koopmeiners, Boadu, Stengs en Bizot) en nooit meer op dat niveau is gekomen vanwege hun gierigheid, zou er geen gezeik moeten zijn dat Ajax bang is om een concurrent te veel te versterken. Als dat laatste het geval is, zoals ze ook liepen te zeiken over Vertonghen bij RKC die tegen ze scoorde, dan kunnen ze in Amsterdam de pleuris krijgen. Moeten ze maar beter spelen, heel simpel.

12 augustus 2022 om 14:28

Aan az verhuren dan gaat de wit banken haha

12 augustus 2022 om 18:40

Kan ook. De Wit is wel zo'n type wat als een soort super sub gebruikt kan worden of als de tegenstander fysiek sterker is dan normaal, dan kan De Wit bijvoorbeeld starten en Ünüvar invallen.

Ben heel benieuwd hoe hij het in de Eredivisie gaat doen. Ik zie inderdaad NEC als een goede, fijne plek voor hem met ex-ajacieden zoals Schone en Cillessen die hem goed kunnen begeleiden. Anders zou ik het niet eens gek vinden om hem tijdelijk naar een club als AZ te laten gaan.

Dan zien ze hem toch meer als een 10 bij Ajax, denk ik? Want zo ontzettend breed zitten ze niet in hun linksbuitens.. Maar goed, zo'n jongen moet meters maken in de eredivisie. Dat lukt bij Ajax in principe niet, dus lijkt een verhuur de beste keuze.

12 augustus 2022 om 14:08

RKC kom er maar in voor deze jongen!

12 augustus 2022 om 14:27

Haha denk dat hij wel hoger mikt. Denk Fortuna met yilmaz zou mooi voor hem zijn. Supertalent maar te lang blijven hangen bij jong zoals hansen is niet goed voor je. Naci zie ik nog potentie in en heeft zich verbeterd qua fysiek en fitheid. Hansen word alleen maar slechter en zou ik verkopen. Dit jaar is er bar weinig echt rauw talent die zeker het eerste haalt en hij heeft pech dat hij te goed voor jong is en dat er veel nr 10s zijn bij ajax. verhuur is het beste Vitesse zou ook een goeie optie zijn. Moet wel elke wedstrijd spelen

Er zijn niet zoveel clubs waar Ajax aan kan uitlenen
1. Heerenveen .. trainer denkt aan tegenhouden niet aan voetballen
2 Utrecht..... idem dito
3. Az....... wij lenen niet uit aan concurrenten" 😁
4. Twente ..... Jans heeft zijn selectie al klaar en zal niet bereid zijn tot het geven van garanties over speeltijd
5. Groningen. en Vitesse.......... kan goede trainers
6. Feyenoord en Psv .......... lijkt mij niet
7. Willem 2........zou kunnen

Dat Univar speelminuten moet maken is duidelijk. Hierna komt hij sterker terug of hij wordt opgemerkt door een buitenlandse club en Ajax kan veel cashen (als men dat wil en hij dat wil)

12 augustus 2022 om 16:12

Willem 2 ? Weet je wel dat die nog in de kkd spelen

12 augustus 2022 om 17:25

O ja, damned was dit vergeten. Het had ook nooit zo ver mogen komen.
Leuk voetballende ploeg
Dan maar Emmen

Naar Twente verhuren?!

Misschien zeg ik iets doms, maar deze jongen is toch gewoon linksbuiten?

Twente heeft als het goed is geen ruimte voor hem met spelers als Misidjan en Tzolis (dit wordt een goede)

Misschien moet je hem verhuren aan een (sub)top in het buitenland waar er echr om de overwinningen gespeeld wordt

Hup Schmedes, haal hem op. We kunnen wel wat creativiteit gebruiken op ons middenveld

Na Kudus is dat al de tweede speler die niet goed gebruikt wordt. Zo maak je ze kapot .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ2011
2.Ajax1917
3.PSV1815
4.Feyenoord1711
5.FC Twente1610
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder83
B. BrobbeyAanvaller83
S. BerghuisAanvaller82
R. PasveerKeeper80
S. BergwijnAanvaller86
D. TadićAanvaller80
C. BasseyVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

4 fans
Aanvaller, 19 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren