Barcelona dreigt de contracten van twee aanwinsten te moeten verscheuren

Woensdag, 10 augustus 2022 om 18:19Guy Habets • Laatste update: 20:01

Barcelona dreigt Andreas Christensen en Franck Kessié al na een paar weken kwijt te raken. Als de Catalaanse club er niet in slaagt om ze in te schrijven voor LaLiga, worden hun contracten volgens ESPN verscheurd. Christensen en Kessié hebben die speciale clausule in hun verbintenis laten opnemen toen ze in Camp Nou tekenden.

Christensen werd transfervrij overgenomen van Chelsea en Kessié maakte de gratis overstap van AC Milan naar Barcelona. Daarmee waren de twee de eerste aanwinsten die deze zomer officieel gepresenteerd werden door los Azulgrana, maar een paar weken na het ondertekenen van de contracten zou het dus alweer tot een breuk kunnen komen. Beide spelers hebben een clausule in hun contract laten zetten die het mogelijk maakt om onder de verbintenis uit te komen, mocht Barça ze niet voor de eerste competitiewedstrijd in kunnen schrijven voor LaLiga. Dat is een scenario dat steeds dichterbij komt.

Komende zaterdag opent de formatie van trainer Xavi het nieuwe LaLiga-seizoen met een wedstrijd tegen Rayo Vallecano en dus moet Barcelona er tegen die tijd in geslaagd zijn om het tweetal in te schrijven. Vanwege Financial Fair Play-regels moet Barcelona namelijk kunnen aantonen dat het genoeg financiële armslag heeft om iedereen te kunnen betalen. Alleen dan kunnen spelers worden ingeschreven en dat zorgt voor de nodige stress op de Catalaanse burelen.

Dinsdag werd nog bekend dat de club opnieuw 24,5 procent van productiebedrijf Barça Studios heeft verkocht, waarmee het honderd miljoen euro kon bijschrijven en voor de vierde keer in korte tijd een financiële injectie kreeg. Barça verwacht echter nog dertig tot veertig miljoen euro nodig te hebben om alle inschrijvingen daadwerkelijk gedaan te krijgen. Mede daardoor werd er al aan Frenkie de Jong, Sergio Busquets en Gerard Piqué gevraagd om salaris in te leveren. Die laatste twee lijken daar open voor te staan. Tot er duidelijkheid is, zitten niet alleen Kessié en Christensen in onzekerheid. Ook Robert Lewandowski, Jules Koundé, Raphinha, Sergi Roberto en Ousmane Dembélé weten nog niet waar ze aan toe zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

149 reacties (laatste reactie door littlelebowski)

Ten Hag sla je slag! Haal Kessie op als dit waar is

10 augustus 2022 om 18:27

Wat zou ik dat een geweldige actie vinden!!!

10 augustus 2022 om 18:27

Zou geweldige versterking zijn voor Man U.

Maar neem aan, dat het wel allemaal rondkomt.

10 augustus 2022 om 18:29

Zo goed is Kessie ook weer niet hoor. Echt geen speler die een verschil maakt tussen subtop en top.

10 augustus 2022 om 18:35

Flinke verbetering op mcfred hoor.

10 augustus 2022 om 18:38

Dan leg je de lat niet bijster hoog he?

10 augustus 2022 om 18:49

Durf ik te betwijfelen.

10 augustus 2022 om 19:04

Lierse zet je inter klep eens af en accepteer dat Kessie echt wel beter is dan Fred. Het is geen wereldtopper, maar Milan bracht hij ook verder met z’n Fysiek en loopvermogen, en dan kan hij dat ook bij Manu, scoorde ook af en toe en is een penaltiespecialist. Geen geweldenaar maar als je echt twijfelt tussen een Kessie of Fred, dan moet ik echt even ingrijpen..

10 augustus 2022 om 19:11

Voetballend is hij ook nog sterk. Naast zijn fysiek en loopvermogen brengt hij dus ook voetballend vermogen met zich mee.

10 augustus 2022 om 19:15

Inderdaad sws veel beter dan Fred. Tis verre van een Fernandes voetballend, maar zeker niveau “prima”.

10 augustus 2022 om 19:20

Gewoon een hele goede voetballer!

10 augustus 2022 om 19:35

Vrijwel alles is beter dan McFred. Maar een blok met Brozovic en Frenkie met Fernandes of Eriksen daarvoor was het ideale scenario geweest. Kessie zou echter ook een geweldige optie zijn.

10 augustus 2022 om 21:50

Consy, ze kunnen jouw beter td maken bij united(geen sarcasme) wat zou dat een lekker middenveld zijn

11 augustus 2022 om 04:02

Ik vind Fred vrij onderschat. Zet die bij Milan of Inter en die draait vlotjes mee. Sowieso vond ik Kessie afgelopen seizoen niet zo speciaal. Bennacer en zeker Tonali waren gewoon beter. En als Man U Bennacer nu zou halen dan is 99% van de reacties gewoon negatief over die transfer. Het is trouwens sowieso een vreemde vergelijking aangezien het totaal andere spelers zijn.

11 augustus 2022 om 07:19

Zeker een flinke verbetering op McFred. Tegen Milaan 2 jaar gelden speelde die die 2 aardig van de mat.

Maar goed...voor Barca is het een versterking voor velen. Maar voor United zou het dan weer geen versterking zijn. Vreemde gedachte van sommigen hier

11 augustus 2022 om 07:22

Pfff...Fred is niks man. Ja in Italië zou die beter uit de verf komen. Omdat het daar ietsje minder snel gaat dan in Engeland.

10 augustus 2022 om 19:07

Welcome back Kessie naar Milan ? Milan heeft officieel nog geen vervanger. Kessie zou een goede vervanger zijn voor Kessie!

10 augustus 2022 om 19:09

Het klinkt als een Nederlandse naam dus er is een lans dat ETH interesse toont

Wellicht de clubnaam verkopen? Zal vast wel ergens een miljardair zijn die voor wat knaken zijn naam wilt verbinden aan een voetbalclub.

10 augustus 2022 om 18:33

wellicht kan Messi de clubnaam kopen voor 400 miljoen en er Messilona van maken. Messi que un club

10 augustus 2022 om 19:39

Misschien aan Trump? Cf Trumpelona. Ook iemand die in leugens gelooft, vals nieuws verspeidt en het niet zo nauw met de regels neemt. Verder is hij eigenlijk ook failliet, net als Barcelona. Dus het is de perfecte match

Haha, wat een drama. Mag hopen dat die Bartomeu inmiddels in de bak zit. Wat een wanbeleid heeft die man gevoerd, ongelofelijk.

10 augustus 2022 om 18:25

Over 5 jaar wordt hetzelfde over Laporte geschreven.

10 augustus 2022 om 18:42

Misschien wel, misschien niet. Laporta heeft in de jaren '00 wel degelijk een belangrijke rol gespeeld om Barca uit de penarie te helpen waar ze toen in zaten. Voorlopig heeft hij dus nog wel krediet. Dat is bij Bartomeu wel anders, die heeft gewoon honderden miljoenen weggepist en met zijn beleid ervoor gezorgd dat Barcelona het lachertje onder de voetbalclubs is geworden.

10 augustus 2022 om 18:45

En laporta verkoopt de hele toekomst van barca om nu even wat toppers te halen. Is misschien nog wel erger...

10 augustus 2022 om 19:06

Laporta heeft hiervoor geknoeid met cijfers bij Barca en werd niet herkozen.
Daarna kwam Rosell die hetzelfde deed en toen Bartomeu.
Laporta begon er mee .
Zoek maar op waarom Laporta geen voorzitter meer was des tijds.

10 augustus 2022 om 19:09

@HakkenEnZagen Vergeet niet dat Laporta in zijn eerste periode bij de hand genomen is door Johan Cruijff. Hij voorzag Laporta van advies over wat hij wel en niet moest doen. Het feit dat Cruijff er nu niet meer bij is verklaart het contrast tussen zijn eerdere en huidige periode.

10 augustus 2022 om 19:26

@ HakkenEnZagen

Over Laporta's eerste ambt heb je helemaal gelijk. Destijds moest hij de club zowel financieel als sportief terug laten keren naar de top en dat is hem gelukt. Ik ga liever af op dat gegeven en het feit dat hij destijds ook best wel moeilijk deed met duurdere transfers. Ook Font en de andere kanshebbenden op het voorzitterschap een jaar geleden waren in deze situatie terecht gekomen. De voorganger heeft er een zooitje van gemaakt en het is kijken hoe dit uitpakt in de komende jaren.

Mensen kunnen wel zeggen korte termijn, maar dat zijn dezelfde lui die Ferguson een held vinden dat hij met onder andere een PL op zak is vertrokken. Heeft ook in zijn laatste jaren niets gedaan aan tijdig doorselecteren en al zijn opvolgers hebben het zogenaamd verpest. Uiteindelijk moet je op de korte termijn presteren zodat je op de lange termijn aantrekkelijk bent voor grote bedrijven. Mensen willen een AC Milan 2.0.

Door nu juist tijdig een aantal (wellicht) dure aankopen te doen hoeft dit in de toekomst niet te betekenen dat Barca transferrecords gaat breken. Met het verlagen van salarissen en het aangaan van lucratieve deals die op de korte termijn (mits succesvol) kunnen worden teruggedraaid hoopt Laporta Barcelona terug te brengen naar een gezondere toekomst. In zijn vorige ambt was zijn voorganger ook niet bekwaam en zijn opvolgers hebben er een zooitje van gemaakt. Het verleden hoeft geen goede graadmeter te zijn voor een gezonde toekomst, maar daar is meer mee gezegd dan kaal kijken naar de negatieve cijfers en negatief te doen over elke gossip nieuwtje wat in de media terecht komt.

10 augustus 2022 om 19:36

Ferguson was een held. Het spreekt juist van kwaliteit dat hij met zo’n matige ploeg alsnog kampioen werd.
Ferguson was zo’n 25 jaar de trainer. Heeft meerdere ploegen afgebroken en opnieuw opgebouwd. Als hij de motivatie nog had om door te gaan dan bleef United nog wel even succesvol.

10 augustus 2022 om 20:15

@ somagunner.

Ferguson is ook een held, maar mijn punt ging over zijn laatste jaren. De beste man was niet zonder gebreken. Was vooral aan Van Persie te danken. Had hij destijds na Arsenal voor City gekozen dan was dat het verschil geweest in de kampioenschap.

Met dat United had hij niet veel meer bereikt ben ik bang tenzij hij zou doorselecteren.

11 augustus 2022 om 00:13

@samcooke jij snapt het!

10 augustus 2022 om 18:25

Moreel gezien doet Laporta het toch niet beter?

10 augustus 2022 om 18:29

Niet altijd op nette manier, maar hij heeft salariskosten wel stukken lager gekregen. Als het hem ook lukt om FdJ, Dest, Umiti, Pjanic, Braitwaite en Depay te slijten, dan verdient de man een standbeeld. Dat zou echt heel veel schelen en af van matige spelers of spelers die niet passen (FdJ en Depay).

10 augustus 2022 om 18:30

Een standbeeld voor korte termijn oplossingen die je op lange termijn veel geld kosten? Een standbeeld voor het verkloten van de hele naam Barca wegens het eindeloze bedelen en pesten van spelers openlijk in de media? Wat een onzin

10 augustus 2022 om 18:32

Precies, niet op een nette manier. Dan verdien je wat mij betreft precies nul krediet

10 augustus 2022 om 18:37

@bobiku29 Dat weet ik nog zo net niet.

Uiteindelijk is er 1 duidelijke aanstichter van de ellende, en dat is Bartomeu. Dat Laporta nu over lijken moet gaan om de club te redden is daar een gevolg van. Dat ze dan vervolgens nog talloze nieuwe (dure) spelers aantrekken kun je terecht je vraagtekens bij zetten, maar vermoedelijk is dat onderdeel van een alles-of-niets strategie, waarbij ze ervanuitgaan dat ze 1) kampioen Moeten worden en 2) minimaal halve finale Champions League moeten halen.

Maar ja, wat je als buitenstaander iin de media allemaal leest is natuurlijk niet zo fraai.

10 augustus 2022 om 18:39

schei toch uit krillin, barca is nu niks meer dan een criminele graaiers bende die een vies spelletje speelt via de media.

en jij wil hem daarvoor een standbeeld geven??

10 augustus 2022 om 18:39

Standbeeld nog wel haha beter een gat graven en barca met hem erin gooien. Zou wel mooi zijn als ze ze niet kunnen inschrijven

10 augustus 2022 om 18:41

Als jij niet ziet hoe ontzettend goed FdJ is dan heb je echt geen enkele kijk op voetbal. Ga lekker darts kijken.

10 augustus 2022 om 18:43

Als dat de twee voorwaarden zijn waar Barca op gokt dan ben je dus met de club roulette aan het spelen in de hoop dat je goed loot

10 augustus 2022 om 18:45

@JK-Ajax Blijkbaar is dat volgens de beleidsbepalers (wat toch geen volledige koekenbakkers zijn) de enige optie. Ik zie in ieder geval niet echt een alternatief. Jij wel?

10 augustus 2022 om 18:52

Waaruit blijkt dat het geen koekenbakkers zijn?

10 augustus 2022 om 18:54

HakkenEnZagen. Ja onder de vorige voorzitter was dat ook het argument als er vraagtekens werden gezet bij de hoge salarissen? En je hebt echt wel andere opties hoor. 1 daarvan is op de blaren zitten en de komende jaren teren op je jeugdopleiding en buitenkansjes. Vanuit daar weer gaan groeien. Gewoon je club gezond krijgen ipv verder gaan op de ingeslagen weg met korte termijn denken.

10 augustus 2022 om 18:56

Moeten ze over lijken gaan dan? Bouw gewoon weer op met eigen jeugd. Duurt wellicht een paar jaar, maar je hebt een herkenbaar elftal en gaat terug naar wat Barcelona ooit was. In plaats van het gedrocht dat het nu is. Maar nee, gewoon dure spelers blijven halen. Snap niet dat mensen dat kunnen verdedigen

10 augustus 2022 om 18:56

@repus Laporta heeft zo'n 15 jaar geleden al een keer Barcelona uit financiële malaise geholpen.

10 augustus 2022 om 19:05

Was Bartomeu ook geen beleidsbepaler? Dat blijkt toch een aardige koekenbakker

10 augustus 2022 om 19:06

Een alternatief is duurzaam beleid voeren, de komende jaren genoegen nemen met strijden om plek vier, een gezonde financiële huishouding scheppen en van daaruit weer opstaan.

Maar bah! Plek vier! Dat zou de legacy van Laporta niet ten goede komen. Nog maar 25% van de tv-rechten verkopen dus,

10 augustus 2022 om 18:30

Née, nu wordt er lekker beleid gevoerd.

10 augustus 2022 om 18:49

Bestuurder koopt berg spelers zonder financiën op orde te hebben, maar ook dat gewoon op de vorige bestuurder schuiven. Begrijp je nou echt niet verschrikkelijk dom dit is?

10 augustus 2022 om 19:00

@ironmanutd Júíst omdat het van buitenaf gezien zo verschrikkelijk dom lijkt begin ik te twijfelen of wij, de aan de zijlijn staande Voetbalzone-leden, niet iets over het hoofd zien.

10 augustus 2022 om 21:58

Ik had het over joow opmerking

Neem aan niet met terugwerkende kracht en dat die tekenbonus dan lekker binnen is.

Zucht, gaan we weer….

Hopelijk is de malaise voorbij als van het weekend het seizoen begint. Barcelona regelt het wel op tijd. Zij het door een lening, zij het door een andere constructie. Misschien wilt onze ome Perez wel wat geld afstaan van zijn vermogen met een dikke rente.

10 augustus 2022 om 19:20

Ik hoop niet dat de malaise voorbij is en hoop dat deze "voetbalclub" als een plumpudding in elkaar zakt. Het liefst zie ik ze verdwijnen Zodat we later kunnen zeggen "dat was nog eens een rare tijd, toen die aso's van barca nog bestonden"

Toch wel geinig dit.. eerste spelers kopen en dan hopen dat de andere vertrekken😂 het begint echt een grote grap te worden dit 😂

Bijzonder dat dit soort dingen niet geregeld kunnen worden? Geen geld, geen spelers kopen. Alleen wat er in kas is kan uitgegeven worden. Makkelijker kan eigenlijk niet.

10 augustus 2022 om 18:30

Er is geld, alleen moet je nóg meer geld hebben om aan te kunnen tonen dat je je spelers kan blijven betalen. Van tevoren. Dus voor elke euro die ze spenderen moeten ze nog meer euro’s ‘garant’ staan. Beetje lelijk dat dit niet van tevoren wordt geregeld, maar het zij zo.

10 augustus 2022 om 18:39

Wel pleiten voor 'dat dit soort dingen geregeld moeten kunnen worden', maar vervolgens zelf niet precies begrijpen waarom Barcelona problemen heeft om spelers in te schrijven voor de competitie. Nogal overdreven, vind je niet? Hopelijk kan ik het enigszins voor je verduidelijken, merk namelijk dat er meer mensen zijn die moeite hebben om de gang van zaken te volgen (voornamelijk door het tranendtrekkend lage niveau van de (sport)journalistiek vandaag de dag). Ten eerste gaat het registreren van spelers over bepaalde salarislimieten die gebaseerd zijn op de financiële huishouding van clubs. De voornaamste reden dat clubs als Barcelona, Villarreal en Real Betis besluiten om toekomstige televisierechten te verkopen is omdat ze dan in een andere 'schaal' vallen en daardoor ruimere salarislimieten hebben om spelers te registeren. Dat betekent niet dat ze het geld niet in huis hebben om de spelers te betalen, het betekent dat clubs niet in staat zijn om hun salarishuis dusdanig te verkleinen dat ze kunnen voldoen aan de richtlijnen van de Spaanse bond. In het geval van Barcelona hebben we het over een club met een omzet van aanzienlijk meer dan een half miljard euro. Als ze zouden willen, dan betalen ze Frenkie de Jong vandaag nog. Het probleem is alleen dat alles telt richting die salarislimieten, waardoor ze in de problemen komen met de Spaanse bond. Kortom, het geld is er wel degelijk. De club moet alleen voorzichtig of geniepig zijn om te kunnen voldoen aan die behoorlijk strak gestelde salarislimieten.

10 augustus 2022 om 18:41

Nog korter; Barca rijdt een ferrari, maar kan slechts een fiat betalen.

10 augustus 2022 om 18:44

Het geld is er dan toch niet als er niet voldoende ruimte is om in te schrijven? Je hebt niet voldoende geld om alles vooralsnog rond te krijgen. Ja er staan genoeg cijfers voor de aankoop maar voor de rest niet dan toch?

10 augustus 2022 om 18:52

Ik vind persoonlijk wel dat je vergeet te vermelden wat het doel en de oorzaak van die limieten zijn.

10 augustus 2022 om 18:52

Nee, dan hebben jullie het niet begrepen. Er is niet genoeg ruimte in het salarishuis om binnen de limieten te blijven die de Spaanse bond heeft opgelegd. Door de opgelegde salarislimieten mogen bepaalde clubs bijvoorbeeld slechts één euro uitgeven van iedere drie á vier euro die ze besparen. Behaalt een club een hogere omzet, dan wordt die verhouding gunstiger voor hen. De verkoop van televisierechten helpt daar op dit moment ontzettend bij. Daarom zie je clubs als Barcelona, Villarreal en Real Betis dat soort constructies opzetten. Doordat Joan Laporta heeft besloten om alle openstaande schulden en herwaarderingen allemaal te nemen in het voorgaande boekjaar, betekent dat de Spaanse bond extra strakke salarislimieten op heeft moeten leggen die niet helemaal de financiële gezondheid van Barcelona reflecteren. Kortom, alleen omdat je moet voldoen aan die salarislimieten betekent niet dat het geld er niet is. Je krijgt immers nog altijd honderd procent van je verkoop uit spelers binnen, je mag alleen maar een derde of een kwart uitgeven aan nieuwe spelers in deze constructie. Daarom komt Barcelona in de problemen, niet omdat er niet genoeg geld binnenkomt.

10 augustus 2022 om 18:57

Daar heb je volledig gelijk in, Lierse1997. Het ging me in dit geval alleen om het misinterpreteren van de informatie die wordt voorgeschoteld. Maar uiteindelijk is het doel van die salarislimieten ook om de financiële gezondheid van Spaanse clubs te verbeteren en indirect investeringen in de infrastructuur te promoten. Daarover zijn overigens ook genoeg uitstekende artikelen geschreven op het moment dat die maatregelen werden aangekondigd.

10 augustus 2022 om 19:19

Je vergeet enkel te melden dat Barcelona net zo een strenge regels heeft, doordat men lang boven zijn stand heeft geleefd en op de absolute limiet betreffende salariskosten. Toen Corona dan kwam hebben zij dat daarom veel harder gevoeld dan bijvoorbeeld een Real. Om dan nu te spreken van hoe we die strenge regels geniepig kunnen omzeilen, tja ben je dan een zoveel gezondere aanpak aan het hanteren? Volgens mij niet. Nu wordt alles vrolijk op Bartomeu geschoven, die verkozen en herkozen is geweest door de eigen fans (toen vond men die grote namen geweldig, net zoals nu en doet men de oogkleppen op- in de meeste gevallen). Maar uiteindelijk is Laporta hier ook all-in gegaan met de toekomst van Barcelona. Laliga zie ik ze wel potentieel winnen, maar hoeveel garanties heb je op de CL (waar het echte geld zit en het doel is)? Uiteindelijk proberen PSG en City het ook al jaren met giga investeringen, vooralsnog zonder succes.

10 augustus 2022 om 19:25

Absoluut, Conchaespina. Dat mogen we er inderdaad even aan toevoegen, al ben ik het niet helemaal eens met 'nu wordt alles vrolijk op Bartomeu geschoven'. Wie is er dan eindverantwoordelijk? Dat is toch echt degene die het wanbeleid hoogstpersoonlijk heeft uitgevoerd en/of goedgekeurd. En heb het al eerder aangegeven, clubleden hebben hun controlerende functie compleet uit het oog verloren en hadden veel eerder in moeten grijpen. Gelukkig kunnen jonge en buitenlandse supporters nu eenvoudiger clublid worden, hopelijk maakt dat een verschil.

10 augustus 2022 om 20:17

Er kwam toch weinig tegenwind bij die aankopen, terwijl die salarissen ook toen geen geheim waren. En verder werd men verblind met de prijzen die toen gewonnen werden, en keek men de andere kant op. Bartomeu heeft dat dan slim gezien om op dat moment verkiezingen te vervroegen (als ik mij niet vergis). Maar ook nu vind ik het persoonlijk vreemd dat praktisch alle fans heel euforisch zitten te doen. Pas op, ik snap best een aankoop als Lewa die echt wel het verschil kan maken in resultaten/prijzen. Maar is het logisch dat Barcelona in de huidige situatie, een van de breedste kernen (praktisch elke positie dubbel bezet met evenwaardige spelers) samenstelt? Met Kounde en Lewa en dan de verlenging van Dembele had het in mijn ogen meer dan voldoende geweest. Christensen, Kessie (ook al zijn die gratis), Raphinha en Ferran lijkt mij allemaal teveel van het goede. Zeker als je ziet welke risico's je daarvoor neemt. Een Auba is bijvoorbeeld een schot in de roos geweest qua prijs/verwachting/return. Maar die schuift men dan nu aan de kant omdat Lewa van een andere categorie is. En ook nu spreekt men heel luid over Bernardo Silva. Dat betekent dat Gavi, die praktisch de wereld heeft verbaasd, het meer in een rotatiesysteem zal moeten doen. Dat lijkt mij dus weggesmeten geld gezien vorig seizoen. Wat niets af doet aan de klasse van Bernardo Silva, laat dat duidelijk zijn. Geen idee of globale clubleden een oplossing is. Ik zie genoeg fans van Real hier, die ik liever geen stemrecht in de club zie hebben lol :D Als je op Twitter leest, is het soms best dat je die gewoon hun onzinnige mening daar laat hebben.

10 augustus 2022 om 20:42

Weinig tegen in te brengen, Conchaespina. Behalve dat er wel degelijk tegenwind was bij de komst van spelers als Philippe Coutinho, Antoine Griezmann, Paulinho en Miralem Pjanic. Het is alleen vervelend dat die tegenwind kwam van mensen die geen stemrecht hadden om enigszins invloed uit te oefenen. Oh, en ik herhaal je statement even omdat ik het hier volledig mee eens ben. Er zijn genoeg supporters hier actief waarvan ik ontzettend blij ben dat ze geen stemrecht hebben. Al zijn er ook genoeg clubleden waarvan ik achteraf hoopte dat ze geen stemrecht hadden gehad, waaronder de oude garde die Bartomeu in zijn troon heeft gehouden.

10 augustus 2022 om 21:34

Het ging me niet eens gelijk om jouw club er zijn er veel meer waarbij het fout gaat. Jammer dat je het gelijk persoonlijk opvat.

10 augustus 2022 om 21:56

Dan heb ik je reactie waarschijnlijk verkeerd geïnterpreteerd, excuses. Dit soort reacties zien we namelijk onder nagenoeg ieder artikel van Barcelona terugkomen, dus heb deze aangegrepen om het iets verder toe te lichten. Niets persoonlijks bedoeld.

Waanzinnig beleid noem ik dat als het uitkomt. Benieuwd hoe dit verdedigt gaat worden, mocht het gebeuren.

Verder hebben ze nog wat aandelen van Barcastudio’s over natuurlijk.

10 augustus 2022 om 19:47

Niks nieuws. Vorige zomer konden Depay, Garia en Aguero ook niet ingeschreven worden tot vlak voor aanvang van de competitie. Uiteindelijk boden Alba, Pique, Busi en Roberto op het laatste nippertje redding door een salarisreductie te accepteren. Omdat Laporta er toen mee wegkwam bleef het een beetje onder de radar. Ook Torres werd aangekocht voor er ruimte was in het salarishuis. Dit is gewoon de derde maal dat Laporta spelers aantrekt voor er (enig zicht op) ruimte is in het salarishuis. Ik hoop oprecht dat hij nu tegen de lamp loopt zodat ook de ogen van de domste Barca-fans open gaan.

Overigens heeft Barca nog mazzel dat Kessie en Christensen verstandige zaakwaarnemers hebben en deze clausule in hun contract hebben. De grap zou helemaal compleet zijn als men komend seizoen tientallen miljoenen betaalt aan spelers die thuis voor de tv zitten omdat ze niet eens mogen ingeschreven worden.

Ik vind het toch lachwekkend dat FC Barcelona nog bestaat... elke andere club zal allang failliet zijn geweest

10 augustus 2022 om 18:31

Nooit gehoord van aandelen?

10 augustus 2022 om 22:21

Jawel maar ik vind Barca's beleid dubieus

Tja, wat moeten we hier nog van vinden, we weten allemaal wat voor walgelijke club Barca is geworden. Maar het wordt iedere dag gewoon erger te worden. Salaris achterstanden bij huidige spelers in contract. Contracten tekenen bij nieuwe spelers, maar na meerdere 100 miljoenen deals zelfs daar nog niet aan kunnen voldoen... Ons Johan zal zich omdraaien in zijn graf.

Trieste club aan het worden zo. Snap dat je mee wil blijven doen met de grote jongens. Maar de ziel gaat er uit zo

Kom maar terug bij Milan, Kessie!

Wat een triest zooitje daar joh zonde dat ze zo een grote club in een paar jaar kapot gemaakt hebben. Had gewoon weer op 0 begonnen en een paar jaar geen CL en met jeugd spelers dan had de club tenminste zijn respect behouden ipv zoals nu dat iedereen een hekel aan de club heeft.

Wellicht kunnen ze de gebakken lucht van Laporta ook nog verkopen?

10 augustus 2022 om 18:45

Pfoe, als we dat toch eens konden doen... Daar kan je de hele renovatie van Camp Nou van financieren.

10 augustus 2022 om 21:11

Haha, ik mag jouw kijk en gevoel voor humor op deze hele situatie wel Guaporta, complimenten

10 augustus 2022 om 18:51

Nja ze verzorgen nog wat huwelijken in hun Spotify CN stadion en dan moet het wel lukken. Of nja wie weet kunnen ze die ratten in het stadion verkopen. Levert ook wel wat op.

Laporta is ook een slang: eerst verkondigen welk wanbeleid (criminele activiteiten) de vorige voorzitter heeft gevoerd, waarna diezelfde Laporta teveel middelmatige spelers astronomische salarissen aanbiedt. De eigen selectie moet dat dan maar bekostigen door een deel van diens salaris in te leveren. Desnoods wordt het via de media uitgespeeld. Triest, heel triest. Maar water is zo nat als dit bestuur corrupt is.

Barcelona is internationaal altijd een van mijn favoriete clubs geweest sinds ik voetbal ben gaan volgen, ergens rond 2004. Zoals het daar nu aan toe gaat verliezen ze al mijn sympathie, het begint bijna op satire te lijken zo slecht, bah. Ik hoop dat er daar snel dingen gaan veranderen want dit vind ik eeuwig zonde.

Dat is heel slim geweest van deze spelers. Ik hoop zo dat ze de rest ook niet in kunnen schrijven maar heb al zo'n vermoeden dat er weer een draai aan gegeven gaat worden zodat het ze toch nog lukt.

Echt n schande! Begint een amateur club te lijken. Dat deze spelers dat wilden opnemen in hun clausule zegt ook genoeg. Dan ben je ook gek.

Barcelona begint het lachertje van Europa te worden er is niks meer over van die prachtige club onder Cruijf Rijkaard enzovoort. het is nu een ordinaire koopclub die zijn spelers slecht behandeld en allemaal aparte deals maakt om toch top spelers binnen te halen. ze hebben een goede lichting en hadden dus nooit Lewandowski Rapfina en Kounde binnen moeten halen. dan maar 2 jaar met Depay en Aubamayang in de spits. en verder de jeugd een kans geven en transfervrije spelers aantrekken zoals Kessie voor de breedte en Christensen voor de basis. dan wordt je misschien wel of geen kampioen en doe je even niet mee voor de CL winst. maar kan je wel verantwoord aan een nieuw team bouwen. en dan hadden ze dit seizoen nog steeds een sterk elftal gehad. en spelers als Pique Frenkie Nico Kessie Depay en Ferran torres op de bank.

Ter Stegen
Araujo
Garcia
Christensen
Alba
Gavi
Busquets
Pedri
Dembele
Auba
Fati

Je kan hier toch alleen nog maar om lachen. Wat een ontzettend zooitje is deze club geworden. Dat was het al met die miljarden schuld van ze het en slechte beleid van Bartomeu. Maar die Laporta kan er ook wat van zeg, doodleuk zijn voorgangers als criminelen bestempelen en zelf alles in de uitverkoop gooien. Voor wat? Waar gaat het geld allemaal heen? Betaal eerst Frenkie en Braithwaite wat ze nog moeten krijgen en kijk dan verder. Mes que un club, lekker man.

De Barcelonezen zullen nooit overtuigd raken, maar deze Laporta is natuurlijk ook een grote kneus.. Te bang te ‘falen’, maar volgens mij is het redelijk normaal om met een torenhoge schuld eerst even pas op de plaats te maken. De huid niet verkopen voordat de beer verkocht is; iets met koop geen nieuwe schoenen, als…

Beetje vreemde volgorde. Eerst kopen en dan pas kijken hoe je het financieel kunt doen met dat inschrijven. Eerst De Jong verkopen? Grootverdiener toch?

Nou Kessie, je wou zo graag naar Barca de slangenkuil vertrekken, toch? Zie hier het resultaat. Ze zijn niet eens in staat om je in te schrijven. Ik hoop dat je beseft dat je ook gewoon bij Milan kon blijven. Ben benieuwd als de contracten van deze twee echt verscheurd worden, waar ze dan naartoe zullen gaan. Ik zie Man Utd voorbij komen, dat lijkt me wel een goede voor Ten Hag. En dan heb ik het over Kessie, niet over Christensen.

Van de aanwinsten natuurlijk de 'minst belangrijke' en hoogstwaarschijnlijk bankzitters. Wel vooral pijnlijk voor imago en de spelers in kwestie.

10 augustus 2022 om 19:38

Ok maar dat zijn de twee spelers die hun contracten kunnen verscheuren. Er zijn er nog vijf die ook niet ingeschreven kunnen worden en die een contract hebben waar die clausule niet instaat. Vooral Lewandowski, Kounde en Dembele zijn dan toch best aanwinsten die je zou willen inschrijven.

10 augustus 2022 om 20:08

Tuurlijk, heb je volledig gelijk in. De vraag is of ze vandaag niemand kunnen inschrijven, of enkel niet allemaal. Maar goed, dat is het risico van voor Barcelona te tekenen. Het was geen geheim dat ze er niet goed voor stonden en deze spelers wouden blijkbaar dat risico nemen. Al verwacht ik dat het wel goed komt.

Die gaan volop spelers pesten dat ze weg moeten!
Denk dat Laporta en Xavi nog een mes op het keel van De Jong gaan zetten!

Ik zou als elke club geen enkele bod op hun spelers uitbrengen.
Gewoon afwachten en dan lekker Kessie gratis ophalen.

10 augustus 2022 om 19:52

Precies. Als Ik Chelsea en United was trok ik per direct mijn bod op De Jong in. Lekker Kessie gratis overnemen en op 29 augustus nog eens een bod van 35 miljoen op FDJ wagen wanneer Barca wanhopig is om Lewa in te schrijven voor de window sluit.

10 augustus 2022 om 20:02

Exact!!!
Dit is gewoon pokeren terwijl je de kaarten van Barcelona kunt inzien

10 augustus 2022 om 21:18

Precies als je tot de laatste week wacht kan je Frenkie voor niets ophalen denk ik. Dan is Barca in zo’n paniek dat ze hem wel weg gaan doen.

Ze hebben tenminste verstandige zaakwaarnemers!

Wat een beleid is dit toch van
Eens zoon mooie club

Wat een wanbeleid.

Voor 150 miljoen aan spelers kopen , maar ze niet kunnen betalen.

Hahahahahahaha. Oh wat kan ik hier toch van genieten. Wat een ongelooflijke schijtclub is barca geworden. Van een van de mooiste met tiki taka voetbal naar dit soort praktijken. Hopelijk moet dit ook echt en slaan andere, het liefst Spaanse, clubs toe!

Alleen hierom gun ik het Barca al dat dit gebeurd. Je leert al van jongs af aan (als het goed is) dat je alleen geld moet uitgeven wat je hebt. Dat doet Barca niet dus ga maar lekker op de blaren zitten hiervoor. Is ook oneerlijke concurrentie naar de teams die de zaken wel goed op orde hebben.

Zouden ze straks de laatste nog geldige versie van hun ethische code aan de hoogste bieder verkopen voordat ze alle principes overboord gooien?

Dat ze nu na die 5500 a 600 miljoen nog niet genoeg hebben om hun nieuwe spelers in te schrijven laat echt zien hoe het water Barca aan de lippen staat!

En het dan ook nog in hun hoofd halen om afgelopen week weerr tr sprake 't brengen dat ze Messi terug willen halen volgend seizoen..... terwijl ze niett eens hun nieuwe spelers geregistreerd kunnen krijgen.

Man man man....wat een farce is dit...

11 augustus 2022 om 09:46Bij gezond beleid zou er geld zat zijn in Barcelona, maar de club heeft zo'n ontzettende honger naar succes, dat er op dit moment een extreem ongezond beleid gevoerd wordt waarmee de club op de lange termijn naar de financiã«le afgrond gebracht wordt, ipv te accepteren dat er nu even 2-3 seizoenen pas op de plaats gemaakt moet worden. Om vervolgens financieel gezond weer verder te kunnen.

Nu trekken ze hun inkomsten naar voren, waarna ze volgend seizoen al gaan ontdekken, dat het verkopen van je kroonjuwelen ervoor zorgt dat een flink aantal van de inkomstenbronnen al voor vele jaren zijn opgedroogd en de inkomsten dus heel hard gaan slinken, met alle gevolgen van dien.

Dit gedonder met niet in kunnen schrijven van spelers gaat iets structureels worden bij Barcelona als ze niet heel snel hun beleid gaan aanpassen, al denk ik dat het al te laat is.

11 augustus 2022 om 13:17

Misschien wilt Messi wel voor een zeer goedkoop salaris bij Barca voetballen. Dan is het prima.

Wat is het ook een gigantische teringsooi bij Barcelona, alle inkomsten naar voren trekken om dit seizoen weer een karrevracht aan nieuwe spelers in te kunnen schrijven, om vervolgens in de komende jaren te ontdekken, dat ze volgend jaar de rest van de kroonjuwelen kunnen gaan verkopen om de dan weer nieuwe gehaalde spelers in te kunnen schrijven.

En op termijn weet je dan zeker dat het geld op is, en de club in een duikvlucht naar beneden beland omdat de inkomstenbronnen allemaal al geplunderd zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona1617
5.Osasuna122
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder60
O. DembéléAanvaller62
RaphinhaAanvaller61
Ansu FatiAanvaller62
R. LewandowskiAanvaller68
Ferran TorresAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

5 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren