Bernardo Silva zet deur op een kier voor het geïnteresseerde Barcelona

Woensdag, 10 augustus 2022 om 17:15Paul Jeursen • Laatste update: 17:19

Bernardo Silva zou op weg zou zijn naar Barcelona, maar zijn club Manchester City heeft laten weten dat de Portugees niet mag vertrekken. De aanvallende middenvelder heeft nog een driejarig contract, maar heeft zijn werkgever al laten weten wat hij wil. “Als ik blijf, ben ik erg blij en zal ik deze club altijd respecteren en mijn best doen. Zo niet, dan zien we wel wat er gebeurt, zo is voetbal”, aldus Silva in gesprek met ESPN.

Sinds zijn komst naar het Etihad Stadium in 2017 was Silva goed voor 48 treffers en gaf hij 50 assists. Met nog drie weken te gaan tot de transferdeadline, wordt er echter hevig gespeculeerd over zijn toekomst in Engeland. Naar verluidt zou Xavi hem graag naar Barcelona halen en ziet de Portugees een verhuizing ook wel zitten.

De regerend Engels kampioen zwaaide deze zomer onder anderen Raheem Sterling en Gabriel Jesus uit, maar een vertrek van Silva ligt niet in de lijn der verwachting. Pep Guardiola is zeer gecharmeerd van de Portugees en zou hem niet willen laten gaan. Silva zou op zijn beurt ook geen vertrek willen forceren. “Het statement van Manchester City is dat, als je ongelukkig bent, je beter kunt gaan. Natuurlijk wel voor het juiste bedrag. Zij zijn altijd eerlijk tegen mij geweest en ik ben dat ook altijd tegen hen geweest. Ik zal mijzelf dan ook altijd respectvol naar de club opstellen.”

Inmiddels heeft Silva onder meer vier Premier League-titels met Manchester City op zak, maar toch vindt hij niet dat zijn club het krediet krijgt dat zij verdienen. “Ik check altijd het Premier League-team van het jaar en wij zijn nooit het team met de meeste spelers. We leveren niet eens de beste manager. Toch winnen wij vier titels in vijf jaar. Het laat zien dat Man City-spelers niet zoveel krediet krijgen als zou moeten.”

Ongelukkig is de Portugees niet, maar of hij na 31 augustus nog in Manchester speelt is onduidelijk. “Ik heb altijd gezegd dat ik hier gelukkig ben, maar ik heb geen idee wat er gaat gebeuren. We zullen zien, eerlijk gezegd. Mijn relatie met de club is heel eerlijk. Ik ben open tegen ze geweest en ze weten wat ik wil. Als ik blijf, ben ik erg blij en zal ik deze club altijd respecteren en mijn best doen. Zo niet, dan zien we wel wat er gebeurt, zo is voetbal.” Afgelopen weekend, in de seizoensopener tegen West Ham United, mocht Silva slechts twaalf minuten meedoen. Hij viel in voor Ilkay Gündogan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door kelsb01)

Zou wel een uitstekende versterking voor Barca zijn.

Echter zie ik dit niet gebeuren met alle perikelen omtrent Barca. Ook niet als de Jong vertrekt. Lijkt me dat ze eerst alles goed, veilig en conform alle richtlijnen op de rails moeten hebben. Zonder verdere eigendommen te verkopen dan, dit gaat namelijk op de lange termijn niet goed zijn voor de club.

Selectie ziet er nu wel keurig uit, en ze kunnen hoge ogen gooien, echter is mijn sympathie volledig weg, en gun ik Barca eigenlijk niet veel meer.

10 augustus 2022 om 17:27

Misschien vraagt Laporta wel aan de spelers om hun lichaam te verkopen

10 augustus 2022 om 18:25

Volgens mij is prostitutie in Spanje verboden, Japie. Maar wat moet busquets eigenlijk met 2 nieren?

10 augustus 2022 om 20:51

Seectie is volgens mij nog niet eens volledig ingeschreven

De overige 49,5% aandelen van barca studio ook maar verkopen dan om deze transfer te bekostigen.

Denk dat Bernardo meer zou passen bij Real. Kan zowel op het middenveld als op rechtsbuiten en voornamelijk rechtsbuiten zouden ze nog een topper nodig hebben. Rodrygo is momenteel nog te inconsistent. Heb je met Vini, Benz en Bernardo een heerlijke aanval.

10 augustus 2022 om 18:38

Jaaaaaaaaaaa. Alleen Perez slaapt nog

10 augustus 2022 om 18:40

@Django10 Helaas hebben ze bij Real een hardhoofd die Ancelotti genoemd wordt en denkt dat ze met de huidige selectie volgend seizoen ook gewoon voor alle prijzen kunnen spelen.. Ik kan me dood ergeren aan zn "zogenaamd vertouwen" in die selectie.. Real mist overduidelijk een kwalitatieve RB, RW en backup spits maar handeld op de transfermarkt alsof ze het armste team in LaLiga zijn.. We zien het wel maar alleen om het voorgaande gun ik Ancelotti komend seizoen een ontslag..

10 augustus 2022 om 19:09

Precies! Stilstand is achteruitgang, vooral voor een club als Real. Nieuw bloed is altijd goed. Jammer dat Real geen aankopen doet, maar ook jammer dat ze overbodige spelers niet weten te slijten. Denk maar aan een Mariano, Asensio en Hazard.

Vind het nog steeds jammer dat ze niet voor Nkunku zijn gegaan.

10 augustus 2022 om 20:33

Klopt Helemaal.. Alle drie spelers hebben hun beste tijd achter zich, maar worden steevast in de selectie opgenomen terwijl er heel veel betere spelers in de markt liggen niet voor gek duur..

10 augustus 2022 om 22:24

Valt toch juist te prijzen dat ze niet mee gaan in de transfergekte de laatste jaren?
Ze doen het inmiddels al heel veel jaren heel rustig en gericht en winnen de een na de andere prijs.
Op bedrijfsmatigniveau de absolute top en qua prijzen ook.
Niet mijn smaak, maar om dat gegeven kan je niet heen lijkt mij.

11 augustus 2022 om 02:52

Het armste team in La Liga heeft volgens mij nog niet zo heel lang geleden 80 miljoen afgetikt voor ene Tchouaméni.

11 augustus 2022 om 13:52

@deem het armste team heeft het afgelopen seizoen en het seizoen ervoor respectievelijk Varane, Odegaard, Brahim Diaz, Mayoral, Kubo, Miguel Gutierrez en Victor Chust verkocht voor in totaal 90 Miljoen en heeft daarnaast nog groot verdieners als Sergio Ramos, Gareth Bale, Isco, Marcelo en Luca Jovic kwijtgeraakt.. Daarvoor zijn gehaald Camavinga, Tchouameni, Alaba en Rudiger.. Dus de uitgaven zijn zo hoog nog niet...

11 augustus 2022 om 20:06

Klinkt bijna als goed beleid in een financieel onzekere tijd. Zou je juist blij mee moeten zijn. Zet daar de capriolen van Barça tegenover.

Wat ik eigenlijk niet begrijp is dat de nieuwe spelers graag naar Barca gaan zelfs als er een kans is dat ze niet ingeschreven kunnen worden. Krijgen ze dat niet mee van hun zaakwaarnemers? Of heeft Barca meerdere plannen om ten koste van alles te voldoen aan de regels van La Liga?

10 augustus 2022 om 17:28

Verkopen ze gewoon weer wat rechten zodat er meer geld binnen komt. Werkt nu (soort van) maar over 5-10 jaar zijn ze de sjaak.

10 augustus 2022 om 17:34

Aan zoiets zit ook te denken, continue meer rechten verkopen. Het is inderdaad dom op de lange termijn.

10 augustus 2022 om 17:43

Preact. Ja dan gaan de Barcelona fans die dit beleid met hand en tand verdedigen, en de vorige voorzitter wegzetten als gek (toen er al vraagtekens bij het beleid werden gezet was die nog steeds een god in hun ogen) over om laporte helemaal af te branden. Als je met gezond verstand naar dit beleid kijkt dan kan het niet goed aflopen. Of Barcelona moet het geluk hebben dat er een nieuwe gouden lichting uit de jeugd komt

10 augustus 2022 om 17:39

Een beetje zaakwaarnemer zal toch wel in het contract laten opnemen dat als een speler niet ingeschreven kan worden hij meteen transfervrij is en dus ook buiten de transfer window bij elke club kan tekenen die hij zelf wil?

10 augustus 2022 om 17:49

En wat gaat er gebeuren met de verkopende clubs? Ze kunnen fluiten naar hun centen?

10 augustus 2022 om 18:21

Die is dan al betaald denk ik. Hij heeft het over een contract tussen Barcelona en de speler, heeft de verkopende club verder weinig mee te maken.

10 augustus 2022 om 17:46

Die hebben gewoon nog steeds een gruwelijke marketing afdeling rondlopen. Kruipen in de koppen van spelers, ook al liggen ze nog vast bij andere clubs of staan ze op het punt om elders te tekenen. En laten we eerlijk zijn: er staat nu een gruwelijk team dat de komende 3/4 jaar vast wel om het een en ander mee kan spelen. Dat die club daarna failliet is zal deze nieuwelingen een worst wezen.

10 augustus 2022 om 17:54

Sommige nieuwelingen hebben nog minstens 5 jaar te gaan zoals Christensen, Raphinha en Dembele.
We gaan het zien of Barca nog bestaat na 5 jaar of 4 jaar.

10 augustus 2022 om 17:57

Miljoenen verdienen om op de tribune te zitten lijkt mij ook wel lekker.

10 augustus 2022 om 18:23

En ik er maar voor betalen, non de jus.

Bernardo Silva ruilen voor de Jong? Zou de Jong wel naar Engeland willen als het om City gaat? Wanneer Xavi de Jong niet op 6 neerzet dan blijft het denk ik toch zo dat het lijkt alsof hij onder zijn niveau presteert. Als hij bij City op 6 mag spelen is dat toch heerlijk voetballen. Als Bernardo Silva dan op de 8 mag spelen dan gaat hij dat waarschijnlijk ook beter invullen dan de Jong nu. Zou een win win kunnen zijn maar snap het ook heel goed als Frenkie in Barcelona/spanje wil blijven en zijn poot stijf houdt.

10 augustus 2022 om 17:29

De Jong speelt van zijn leven Rodri niet uit op 6 en ze hebben onlangs Kalvin Philips voor veel geld gehaald.

10 augustus 2022 om 17:33

Volgens mij is Guardiola wel groot fan van de Jong, ik twijfel. Maar als hij daar wel op de bank belandt moet hij het natuurlijk niet doen.

11 augustus 2022 om 13:33

Goeie deal,mocht Bernardo echt weg willen en Guardiola hem dit gunnen. Dan zouden ze wat mij betreft prima voor een ruildeal moeten gaan. Het liefst zie ik Bernardo Silva gewoon nog bij City want wat een geweldenaar is dat. De Jong is ook geen pure 6 zoals Rodri dat is, bij NL speelt er ook altijd een controleur naast dus hij zou best naast Rodri kunnen spelen met De Bruyne daarvoor.

Al zou Bernardo daadwerkelijk echt weg willen dan zal City voor nu nog heel veel geld vragen. Er zijn al te veel spelers vertrokken deze zomer (Fernandinho, Zinchenko, Sterling, Jesus en Ferran Torres een half jaar geleden nog). Daarnaast is Bernardo echt heel erg goed en heeft hij nog een lang contract.

10 augustus 2022 om 17:31

Vreemde leegloop van City. Selectie is een stuk smaller geworden terwijl clubs nu 5 keer mogen wisselen. Komen jullie niet in de problemen later in het seizoen? Twee blessures op middenveld en je hebt bijna niemand meer daar of op de vleugels.

10 augustus 2022 om 17:35

Ook nog met het WK erbij. De City fans maken zich daar wel zorgen over ja. Denk ook aan de CL met het drukke programma. Stel Cancelo raakt geblesseerd dan speel je met Ake of Laporte op LB. Als Haaland geblesseerd is dan speel je weer met een heel elftal vol kleine middenveldertjes. Liverpool heeft al een veel grotere selectie

10 augustus 2022 om 17:45

Sergi Gomez van Anderlecht zou komen. Zeker aanvallend gewoon echt een leuke speler. Maar ja die wil je ook niet tegen Salah zien spelen in de beslissende pot voor de titel.

Zou een uitstekende verstekeling zijn denk je niet Speedyafc?

Kan op het middenveld en ook als aanvaller functioneren!👉🦁👈

Ik heb gehoord dat ze de slogan "Mes que un club" gaan verkopen voor 100 miljoen en er "Messed up club" van gaan laten maken 😅

Dit gaat toch werkelijk nergens over. Al die achterpoortjes zoeken. Onbegrijpelijk dat ze niet gewoon ingrijpen.

1 op 1 ruilen met Frenkie, City is wel een club die meedoet om de prijzen. Moet Barca er financieel wel uitkomen met Frenkie

10 augustus 2022 om 19:36

City is niet gek, lijkte me. Barca de lachende derde in deze

11 augustus 2022 om 13:34

Geen gekke gedachte, als Bernardo echt weg wil gaat Guardiola hem laten gaan, die wil geen spelers die er liever niet zijn. Frenkie en Bernardo zijn allebei geweldig maar Frenkie is 3 jaar jonger. Enige nadeel is dat Bernardo nog op de flanken kan en Frenkie natuurlijk niet.

11 augustus 2022 om 13:46

Sorry, maar Frenkie kan niet in 1 adem genoemd worden met Silva, die wél wereldklasse is dit in tegenstelling tot Frenkie die nu al 3 seizoenen op rij onzichtbaar is in grote wedstrijden en vaak wisselvallig presteert. Dan gaat City er zwaar op achteruit. En voor de rest, hij speelt die klasbakken op jullie middenveld er natuurlijk niet uit. Wil hem niet bashen ofzo, maar niet mee kunnen bij Barca en dan vergelijken mensen hem doodleuk met een uitblinker van 1 van de beste teams ter wereld???

Hij wil alleen maar Barca als Frenkie vertrekt. Anders mag hij geen wedstrijd spelen. Net als vele andere aankopen. Geen geld en maar willen kopen. Misschien dat de spelers behalve een deel van hun loon ook een nier af willen staan voor de verkoop zodat er meer spelers ingeschreven kunnen worden.

Ik snap vooral niet waarom Bernardo Silva dit zou willen. Speelt bijna altijd basis bij City en die club is momenteel toch echt een trapje hoger dan Barcelona.

ze kunnen Christensen en kessie niet eens inschrijven maar willen Bernardo. Stelletje amateurs en grappenmakers. Snap niet dat raphina en lewa wouden komen naar een club met slecht beleid dadelijk moeten ze zich druk maken of ze wel salaris krijgen.

Barcelona be like: we kunnen sommige spelers nog niet inschrijven, laten we vast nog een aankoop doen

Halen is 1, inschrijven in La Liga is een ander verhaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Arsenal2112
5.Chelsea130
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
İ. GündoğanMiddenvelder82
Bernardo SilvaMiddenvelder82
E. HaalandAanvaller814
RodriMiddenvelder70
EdersonKeeper80
R. MahrezAanvaller70
J. ÁlvarezAanvaller62
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren