‘Verbijsterd’ Real Madrid wil zo snel mogelijk opheldering van de FIFA

Woensdag, 10 augustus 2022 om 16:32Guy Habets

Real Madrid weet nog niet wanneer het WK voor clubteams gespeeld zal worden en is daar zeer verbaasd over. Dat schrijft het Spaanse AS. De houder van de Champions League zal in het toernooi met de overige continentale kampioenen uitkomen, maar wanneer dat zal zijn weet niemand. Het drukke programma zorgt voor problemen.

Woensdagavond begint voor Real het seizoen met de strijd om de Europese Super Cup tegen Eintracht Frankfurt. Dat de nieuwe voetbaljaargang onderweg is en de Koninklijke nog steeds niet weet wanneer het aan moet treden in het kader van het WK voor clubteams, zorgt echter voor 'verbijstering' op de Madrileense burelen. Vorig seizoen vond dat toernooi uiteindelijk in februari plaats en Real gaat er, nu ze nog steeds niets hebben gehoord van de FIFA, maar vanuit dat dat dit jaar opnieuw zo zal zijn.

Het lijkt echter op een logistiek onmogelijke opgave voor de FIFA uit te draaien om het toernooi handig in te passen, aangezien de winnaar van de Aziatische Champions League pas op 26 februari van het volgend kalenderjaar bekend zal worden. Die club moet uiteraard ook deelnemen aan het WK voor clubteams. Normaal gesproken wordt het wereldkampioenschap voor clubs in november gespeeld, maar door het WK voor landenteams in Qatar is dat dit jaar niet mogelijk.

Real Madrid is benieuwd met welke oplossing de wereldvoetbalbond gaat komen, aangezien het al weinig gaten meer heeft in de drukke speelkalender. Tot en met het WK zitten de weken al vol met competitievoetbal en Champions League-wedstrijden, terwijl de Madrilenen na het eindtoernooi meteen naar Saoedi-Arabië reizen om daar tussen 11 en 15 januari mee te doen aan de strijd om de Spaanse Super Cup. Het WK voor clubteams, dat in China zal worden gehouden, moet daarna ergens ingepland gaan worden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door insidermadrid)

En dat allemaal vanwege het WK in Qatar, wat echt never ever ooit daar georganiseerd had mogen worden, in november, midden in het competitie en CL seizoen.

Ben blij dat ik hiervoor een push notification krijg!

Ongelofelijk! vandaag is de UEFA Super Cup en aankomende zondag begint het seizoen al voor Real Madrid. Dwars door het seizoen een WK zelfs! grote schande dat ze dit niet allemaal gepland krijgen!

10 augustus 2022 om 16:45

Dan slaan ze deze dit jaar toch gewoon een keer over

Ik zeg dit jaar annuleren! Met het WK in november is dit lastig te organiseren.

10 augustus 2022 om 16:48

Ben het met je eens, gewoon annuleren dat wk in Qatar

10 augustus 2022 om 17:22

Dan ontneem je dus een club een kans op een prijs.

10 augustus 2022 om 20:34

Dat deden ze nog niet zo lang geleden ook vanwege Corona. Het WK kan niet gehouden worden dus dan gaat het niet door dit jaar.

Het WK voor clubteams in het genocide-plegende China, zucht… Miljoenen mensen worden als Joden in de jaren 40 behandeld! En niemand die ervan opkijkt…

10 augustus 2022 om 16:46

Waanzinnig eigenlijk als je er over nadenkt. Maar ja het is ver weg krijg je dan te horen.

Nu is het wel zo dat er niks aan China te doen is eigenlijk door hun financiële en militaire capaciteiten.

10 augustus 2022 om 16:56

En hun enorme positie in Afrika met hun strategische posities op het gebied van logistiek en grondstoffen. Maar Qatar en Rusland bashen voelt voor de meeste wel goed.

10 augustus 2022 om 17:06

Bashen zou ik het niet noemen.

10 augustus 2022 om 17:10

Klopt, Mao had in de jaren 40 (net na WW2) of 50 al vernietigd moeten worden en met hem het onderdrukkende communisme. De VS onderschatte het echter volledig met als gevolg bloedige onnodige oorlogen in zowel Korea als Vietnam.

10 augustus 2022 om 17:21

Laat Vietnam en Korea nu echter wel eens bewijzen dat je niet zomaar iemand ‘vernietigt’.

10 augustus 2022 om 16:54

Zo gaat het altijd. Rusland is een makkelijk target of ieder land uit het Midden - Oosten, maar niemand die wat durft te zeggen van China en Amerika. Uit angst en met betrekking tot belangen.

10 augustus 2022 om 17:24

Of laatst nog met de Franse super cup in israel hoorde je ook geen haan naar kraaien

10 augustus 2022 om 17:03

Wellicht kunnen we weer een vlaggetje op social media zetten voor een stukje zelfpijperij. Schande roepen maar niets doen, en uiteraard alleen als het qua land uitkomt natuurlijk

10 augustus 2022 om 17:10

Echt te bizar voor woorden inderdaad...
Gaat om geld...

10 augustus 2022 om 17:17

Idd daar zijn ze stil in terwijl in China een v d meest mensenrechten schendingen gebeuren ter wereld bende hypocrieten bij mensen die tegen het wk in Qatar zijn gaat hun niet om mensenrechten zoals ze beweren maar om politieke en maatschappelijke redenen en om hun wil op te leggen aan hun dmv hun superieuriteitsgevoel

10 augustus 2022 om 18:17

Helaas komt daar nu het meeste geld vandaan na de olie magnaten. Geld bepaald hoe en wat bij de Fifa/Uefa. Zolang er maar zakken gevuld kunnen worden doet de rest er niet toe. En geen speler durft zijn eigen mening te geven. Hun salaris word door die mensen betaald en kunnen/willen er dan ook niets negatiefs over zeggen. Onder het mom van ik doe aan sport en niet aan politiek en heb dus ook geen eigen mening.

10 augustus 2022 om 17:24

Genocide??? Dat ze er bepaalde groepen in kampen worden gezet, ok. Maar genocide heb ik geen bewijs van gezien.

10 augustus 2022 om 17:29

Genocide ja. Vrouwen en mannen verplicht steriliseren is ook gewoon een vorm van volkerenmoord. Gewoon een wat tragere.

En van die verplichte sterilisaties zijn er genoeg bewijzen.

10 augustus 2022 om 17:29

Haha blijf verder het zonlicht ontkennen😂

10 augustus 2022 om 17:31

Idd genoeg bewijzen

10 augustus 2022 om 17:40

Het is echt zo hypocriet allemaal. Kijk ook naar israel nu, niemand die er naar omkijkt wat voor misdaden zij plegen. Maar een Rusland wordt compleet geboycot en alles. Snap er niks meer van. En idd ja zo wk voor clubteams begint ook een grap te worden. En tsja geen ruimte. Agh geen probleem joh, lekker nog meer wedstrijden organiseren. Meer en meer, helemaal prima toch. Wat een gekte!

Nog iets anders, hoe erg valt het op hoe allerlei regimes er veel aan doen hun imago op te poetsen middels zulke events te organiseren en daar hebben ze dan vele miljoenen voor over. Sneu gebeuren en dat je je dan daarvoor laat gebruiken. Triest.

Zo'n goed idee he een WK in december.

Wat heeft die club het ontzettend zwaar! Gelukkig weet ik al wel wanneer RKC-uit is!

Zoveel internationals heeft real toch niet :-p.

Zonder courtois en vinisius winnen ze nog steeds tegen die halve ploegen

Ik heb een goede tip voor de Fifa. Gewoon cancelen dit toernooi. En niet alleen dit jaar maar altijd. Het zoveelste nutteloze commerciele gedrocht.

10 augustus 2022 om 16:47

En dan zijn er nog plannen het uit te breiden zodat er meer Europese clubs kunnen meedoen.

Kijk als je hierover klaagt is dat te begrijpen, maar niet het gejank van Klopp en nog wat trainers uit de Pl.
Zij willen zoveel mogelijk prijzen winnen, maar niet zoveel mogelijk spelen ondanks hun immens grote en dure selectie. Iedere wisselspeler daar is net zo goed als de basisspeler en zou hier de beste zijn
Ral zou uiteindelijk een derde rangs team moeten sturen, maar dan krijgen ze misschien een zware boete

Wat ironisch zeg, een toernooi dat wordt georganiseerd in China, wat verplaatst moet worden wegens een toernooi in Qatar. Terwijl Rusland wordt uitgesloten van alle competities.

10 augustus 2022 om 18:40

En dan de Supercup in Saudi en laatst een wedstrijd van PSG in Israël. Zou bijna denken dat FIFA voor Federation of International Football and Abuse staat.

Dat WK in Qatar heeft heel het normale schema in het honderd laten lopen, het had daar natuurlijk nooit daar georganiseerd mogen worden. Verder vind ik dit WK voor clubteams een vrij nutteloze prijs, de wedstrijden zijn zelden spannend en de Europese club is vaak vele malen sterker, wat mij betreft slaan we een jaartje over.

10 augustus 2022 om 17:27

Tuurlijk wil je niet dat real nog een prijs wint als barca fan

11 augustus 2022 om 11:07

Haha, want dat is het probleem. Real is het succes gegund hoor, ze voeren erg goed beleid en de aankopen maken het team veel sterker.

Dit programma voor De Koninklijke is echt ongekend, want ook die Spaanse Super Cup moet worden gespeeld in Saudi, en dan deze CWC in freaking China. Worden pittige weken maar wel super leuk om te zien als Real Madrid fan. De club is zo goed als ieder weekend op de televisie straks en ook veel midweeks. Mooie tijden

Laatste 2 jaar was het in februari en toen kon het wel.

10 augustus 2022 om 18:11

Als je leest dan lees je dat eind februari pas de Aziatische winnaar bekend is en dus niet voor die tijd gespeeld kan worden.

Het is toch maar een formaliteit.
Waarom niet spelen in de pre season? Dan is Real op zijn slechtst en maken de andere ook kans…

We zijn ons ervan bewust dat er letterlijk een nieuwe Holocaust plaatsvindt in China toch? Miljoenen Oeigoeren die vastzitten in concentratiekampen, waar vrouwen worden verkracht, gesteriliseerd en gemarteld en waar mensen hun organen worden verkocht aan Han Chinezen. Maar nee joh lekker de Olympische Spelen daar houden! En het WK voor clubteams! En als we toch bezig zijn lekker het WK in Qatar houden, fuck mensenlevens. What’s next? EK in Israël? En dan alle Palestijnen als slaven inzetten?

Sommige spelers veroordelen de manier waarop het WK daar tot stand is gekomen. Maar daar blijft het dan ook bij. Mooie woorden, maar totaal geen daden. Een echt signaal had geweest dat alle toplanden zich in de voorrondes lieten verliezen en enkel de c-landen er naartoe gingen. Het had een mooie boycot geweest. Maar de geldstromen uit de Emiraten zijn te krachtig. Te veel spelers die er via hun club, dus werkgever, in verwikkeld zijn. Of via sponsoren..
Het kleinste kind wist dat een wk op het einde van het jaar organiseren voor enorm veel problemen ging zorgen. En enkele maanden voordat alle competities van start gaan komen ze met deze verhalen af. Triestig!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4281 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona1918
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Dani CeballosMiddenvelder70
E. CamavingaMiddenvelder70
F. ValverdeMiddenvelder73
T. KroosMiddenvelder60
L. ModrićMiddenvelder61
A. TchouaméniMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren