Valentijn Driessen trekt duidelijke conclusie: ‘Geen veertig miljoen euro waard’

Woensdag, 10 augustus 2022 om 16:46Jonathan van Haaster • Laatste update: 17:01

Valentijn Driessen is niet onder de indruk van het optreden van Cody Gakpo tegen AS Monaco (3-2 winst). De chef voetbal van De Telegraaf bekeek het duel van PSV in de voorronde van de Champions League en trekt de conclusie dat Gakpo zijn vraagprijs van veertig miljoen euro 'op dit moment niet waard is'. Wél is Driessen lyrisch over matchwinner Luuk de Jong. "Er staat in Europa geen maat op de kopkracht van De Jong", aldus de journalist.

PSV leek tot kort voor tijd uitgeschakeld te gaan worden door Monaco, maar vlak voor het sluiten van de markt kopte Érick Gutiérrez op aangeven van De Jong raak. In de daaropvolgende verlenging was het de spits zelf die, op aangeven van Jordan Teze, raak kopte. "De veerkracht, mentale weerbaarheid en onverzettelijkheid bij PSV werden allemaal getypeerd in de persoon van Luuk de Jong. Dat bleek de Fransen te machtig. Het is leuk om te zien dat een Nederlandse club een keer op deze manier de volgende ronde bereikt in het Europese voetbal. Als je straks ook nog Rangers verslaat, de finalist van de Europa League, dan ben je wel Champions League-waardig."

Driessen haalt aan dat het niet de eerste keer is dat De Jong in de slotfase van groot belang is. "Bij het Nederlands elftal een aantal keer, maar ook bij Sevilla, waar ze de Europa League hebben gewonnen dankzij De Jong. Koppend is hij denk ik de beste in heel Europa, zeker aanvallend. Ook deze goal was er weer een uit het boekje, ongelooflijk. Er staat in Europa geen maat op de kopkracht van Luuk de Jong. Én zijn onverzettelijkheid en werklust." Het cruciale doelpunt van de spits was zijn eerste sinds zijn terugkeer in Nederland.

Minder te spreken was Driessen over Cody Gakpo, van wie niet duidelijk is of hij dit seizoen in het Philips Stadion zal blijven. "Hij gaf niet thuis. Werklust en het uitvoeren van zijn taken valt hem niet te ontzeggen, maar hij verzandde in zijn individuele acties. Hij dreef ze te vaak door. Je had echt het idee dat hij zich probeerde waar te maken op dit podium om te laten zien dat hij inderdaad klaar is voor de stap naar de Premier League. Maar als je dit zag, is Gakpo op dit moment geen veertig miljoen euro waard."Gerelateerd

Meer sportnieuws

117 reacties (laatste reactie door pinko)

Dat blijft hij lekker in Eindhoven. Probleem opgelost

10 augustus 2022 om 17:07

Dat is ook prima voor PSV, maar het was gisteren inderdaad niet goed genoeg en ik zou -als ik hem was- inderdaad lekker in Eindhoven blijven en verder ontwikkelen. Te vroeg zo'n stap maken, kan je carriere knakken.

10 augustus 2022 om 17:16

Ik vind Gakpo nog ver van het niveau verwijderd wat Memphis haalde bij PSV toen United hem besloot te halen. Imo is het veel te vroeg voor Gakpo om al naar een Europese topclub te gaan. Dan moet hij naar mijn mening nog veel bepalender en beslissender worden. Liefst ook op het Europese toneel

10 augustus 2022 om 17:17

Njfromvol

Hij was te veel gefocust op zijn eigen succes. Als hij een stap zou maken, dan zal dit niet zo zijn, helemaal omdat hij dan niet de beste speler is.

Nu was het te geforceerd.

Denk wel een tussenstap beter is. Stap naar Spurs en Arsenal is nu te groot denk ik.

10 augustus 2022 om 17:18

Sinisterra heeft in Europees verband meer laten zien dan Gakpo en die leverde geloof ik 27 miljoen op

10 augustus 2022 om 17:21

Gakpo laat het op de echt belangrijke wedstrijden afweten. Zo simpel is het. Scoort ooit wel tegen grote clubs, maar op de momenten dat het echt moet, zo rond een mogelijke uitschakeling niet. Lijkt wat dat betreft op Berghuis. Als Feyenoord echt een goal nodig had, dan werd de druk te hoog en speelde hij juist slecht

10 augustus 2022 om 17:16

Dat is inderdaad z’n niveau dus dat lijkt me voor alle partijen verstandig.

10 augustus 2022 om 17:16

Zelfs Messi, Ronaldo en Mbappe hebben er slechte wedstrijden tussen gehad. Wil ik Gakpo niet daarmee vergelijken qua niveau maar niemand speelt elke wedstrijd geweldig. Moet ik wel zeggen dat Gakpo volgens mij echt niks goeds heeft gedaan gisteren.

10 augustus 2022 om 17:19

Precies Repelsteel! Laat hem aub in Eindhoven blijven. Psv heeft aan Gakpo een geweldenaar. Is een van de beste op de Nederlandse velden. Dat staat buiten kijf. Dat ie een keer een mindere wedstrijd speelt kan gebeuren.

10 augustus 2022 om 18:22

Wel een beetje aan zijn conditie werken , vind het wel vreemd dat ie helemaal kapot is als er verlenging gespeeld moet worden. Of hij moet zijn krachten wat meer doseren

10 augustus 2022 om 19:35

Ongelooflijk die inzichten van Valentijn die echt niemand anders ziet.

Te groot voor servet. Te klein voor tafellaken. In de Eredivisie top. Op Europees of internationaal niveau matig.

10 augustus 2022 om 17:02

Ook in de eredivisie regelmatig pure middelmaat. Een moment voetballer met te weinig momenten.

10 augustus 2022 om 17:07

Pure middelmaat in de Eredivisie? Was ie niet speler van het jaar?

10 augustus 2022 om 17:10

Een uitstekende speler voor de ED dus ik zou hem geen middelmaat willen noemen. Wel zal hij zich meer meten bewijzen in de grotere wedstrijden.

10 augustus 2022 om 17:11

Kan mis zitten maar geloof dat hij afgelopen seizoen per 90 minuten bij de meeste goals betrokken was van de hele Eredivisie. Hoe heb je dan 'te weinig' momenten? Er zijn dus geen andere spelers die 'meer momenten' hadden vorig seizoen.

10 augustus 2022 om 17:14

De reacties had ik verwacht. Ik vindt dat van een topspeler bij psv of Ajax meer dan goals of assistent verwacht mag worden. Ik verwacht dat hij dan een team ook op sleeptouw neemt als het tegenzit. En dat zie ik gakpo nog niet doen in tegenstelling tot bijvoorbeeld een tadic.

10 augustus 2022 om 17:17

Dat is wat anders dan je net zegt. Je hebt het net over 'momenten'. Dat is iets compleet anders dan 'op sleeptouw nemen'. Iets wat Gakpo overigens vorig seizoen ook meermaal gedaan heeft naar mijn mening.

10 augustus 2022 om 17:19

Gakpo is ook zeker nog niet zo ver als Tadic, maar hij is ook 10 jaar jonger. Tadic was op 23 jarige leeftijd ook geen speler die het hele team op sleeptouw nam. Gakpo is in mijn ogen geen 40 miljoen waard, maar Martinez is ook geen 60 miljoen waard. Het is maar net wat de gek er voor geeft tegenwoordig en dat blijkt nog steeds hoger te worden.

10 augustus 2022 om 17:20

Fossen. Het is Rochus. Dat zegt genoeg

10 augustus 2022 om 18:26

Middelmaat in de eredivisie? Lol... Zet zijn cijfers eens af tegen die van de bewierrookte Antony. Tuurlijk is Antony spectaculairder, maar Gakpo is effectiever. Het is alleen geen speler die de hele wedstrijd de bal opeist, maar slim zijn momenten kiest. Of hij 40 mln waard is kun je over twisten, maar hij is zeker top voor de eredivisie.

10 augustus 2022 om 19:01

Ah ok, fijn dat je de reacties verwacht en dus zelf ook weet dat het onzin is

10 augustus 2022 om 20:24

Antony deelde productie met tadic, haller, klaassen en brobbey hè. Het was niet nodig om werkelijks te scoren hoor. Zul je ook merken bij gakpo
aangezien Luuk er is en ook een til. Het gezeur over die is dat waard. Het is wat de gek ervoor geeft. M'n quad bike was ook geen 6K waard, maar had het wel opgeleverd. Tsja. Sommigen betalen.

Gakpo is gewoon een prima speler. Geen twijfel. Wel denk ik dat hij het gewoon lastiger heeft tegen fysiek sterke backs aangezien hij vooral op kracht wint. In de ed met de wat kleinere backs die hem wat meer ruimte geven profiteert hij extreem van. Geweldig schot ook.

Een Antony is simpelweg sneller en behendiger. Z'n draaicirkel is ook velen malen kleiner dan dat vd grotere gakpo. Hierdoor is hij zo nu en dan opeens toch weg bij de fysiekere backs.

Echter vind ik gakpo volwassener. Altijd gewoon alles gevend ook tegen rechter rij ploegen. Daar waar Antony (had z'n grote vriend neres ook last van) het vaak laat afweten tegen de "kleintjes". Tsja mentaliteitskwestie.

Conclusie beiden goeie spelers en kwaliteit voor de eredivisie

10 augustus 2022 om 17:03

Gebaseerd op een wedstrijd? Kan toch gewoon dat hij een slechte wedstrijd speelde. Vorig seizoen anders gewoon goed gepresteerd in de voorronde van de Champions League scoorde nog belangrijk doelpunt in Portugal tegen Benfica.

Zonder Champions League voetbal voor PSV lijkt 40 miljoen mij nog een redelijke prijs als je ziet wat voor belachelijke bedragen PL ploegen betalen.

10 augustus 2022 om 17:06

Las dat Man. Utd. belangstelling heeft voor Gakpo. Dus hij ligt nog altijd wel goed in de markt. Ook Arsenal heeft belangstelling. Dus ondanks dat hij nog niet echt is doorgebroken in Europa, zal hij zeker wel een flink bedrag opleveren.

10 augustus 2022 om 17:09

Voor Psv is hij minimaal 60 mio waard. En dat moet psv ook gewoon vragen. Dat PSV ook gewoon 50 mio+ gaat vragen is normaal als topclub in een top 5 competitie. Vindt ik dat gakpo waard? Nee natuurlijk niet, maar dat vindt ik 60+ voor martinez ook niet.

10 augustus 2022 om 17:13

El. Ik moet zeggen dat ik Gakpo zijn ontwikkeling niet heel indrukwekkend vind. Toen hij doorbrak zag ik er potentie in, maar ik vind zijn ontwikkeling niet heel geweldig. Ook bij oranje vind ik hem tegenvallen. Zo nu en dan scoort hij inderdaad wel een belangrijke goal, maar over de gehele linie vind ik hem niet echt zijn stempel drukken. Gisteren heeft hij toch werkelijk niks goed gedaan? Van een potentiële topper had ik toch tenminste 1 actie verwacht dat je ziet dat hij het in zich heeft. Dit is namelijk niet de enige wedstrijd dat die totaal onzichtbaar is. Maakt hij de stap naar het buitenland dan denk ik dat die snel op de bank belandt mocht hij zulke wedstrijden laten zien

10 augustus 2022 om 17:13

Het is wat een gek ervoor geeft uiteindelijk.

Manchester United bijvoorbeeld haalt een koekenbakker als Maguire voor 85 miljoen euro, Lisandro Martinez is een goede verdediger maar lang geen 62 miljoen waard. Daarom zou PSV lekker hoog in de boom moeten zitten. Als ze uiteindelijk de groepsfase van de Champions League behalen Gakpo uiteraard behouden en de ploeg wellicht verder versterken.

10 augustus 2022 om 17:22

PSV heeft groot gelijk dat ze de hoofdprijs vragen. En de markt lijkt af en toe helemaal gek, dus waarom niet daar gebruik van maken. En eigenlijk zijn al die bedragen boven de 10 miljoen absurd, als je het nuchter beschouwd. Maar het is nu eenmaal wat het is.

10 augustus 2022 om 17:11

In de Eredivisie is het ook niet met kop en schouders de beste speler hoor. Deed het leuk, meer ook niet. Als je ziet hoe ver spelers als Depay, Wijnaldum, Ziyech, Lozano waren, die waren echt onbetwist de beste spelers van de competitie alvorens ze vertrokken. En je ziet die Gakpo een beetje aanmodderen, hier een daar een top wedstrijd spelen en dan weer verdwijnen. Vond zijn interview van afgelopen weekend echt stuitend. Hij wil alleen bij PSV blijven als ze CL voetbal halen, kwam het min of meer op neer, maar speelt vervolgens als een drol in de kwalificatie. Moet blij zijn dat hij überhaupt zo belangrijk gemaakt is door PSV en ze zo blij met hem zijn.

10 augustus 2022 om 17:21

Dat zei hij helemaal niet. Hij zei dat het de kans groter maakt dat hij blijft. Hij wil gewoon zijn opties open houden en dat is zijn goed recht. Je moet je ook in zo’n jongen verplaatsen. Hij kan natuurlijk nooit zeggen dat hij blijft en dan alsnog vertrekken, dus dan krijg je zo’n antwoord.

De meeste spelers die jij noemt waren allemaal een paar jaar ouder toen ze vertrokken. Alleen Depay was jonger. Dit seizoen moet hij naar mijn mening echt gaan pieken om de stap te maken.

10 augustus 2022 om 18:02

Ah hij komt er wel joh. Hij is nog maar 19 jaar, kan veel groeien toch. Hehe nee maar dat riep ik al vaker. Zie het niet zo in hem. Mist gewoon voetbalintelligentie. Zeker voor de top.

11 augustus 2022 om 09:14

Je hebt het over PSV? Of specifiek over Gakpo? Of allebei?

11 augustus 2022 om 19:26

Eigenlijk Gakpo, maar geldt ook voor PSV.

Net als Sangare blijft hij nog minimaal een jaar in Eindhoven, wat een straf

Dan blijft meneer fijn bij PSV voorlopig. Waard of niet, dat is wat hij minimaal moet kosten.

Even alle flauwekul terzijde, want Cody heeft zich al lang bewezen, maar wat was hij ontzettend slecht zeg gisteren. Letterlijk niets lukte. Dit was by far de slechtste wedstrijd die ik onze Eindtovenaar in een PSV shirt heb zien spelen. Zou hij dan toch met zijn hoofd al teveel bij een transfer zitten? Vind het bijna onverklaarbaar. Het leek wel of zijn minder getalenteerde tweelingbroer op het veld stond.

10 augustus 2022 om 17:13

Gakpo was vreselijk slecht inderdaad. Zijn slechtste wedstrijd ooit. Maar men lijkt wel te hebben zitten wachten op deze wedstrijd. Opeens kwam iedereen uit alle gaten en hoeken tevoorschijn om hun 'gelijk' te halen dat hij in grote wedstrijden niet presteert. Vorig seizoen gescoord in de bekerfinale tegen Ajax, 2x tegen Feyenoord, gescoord tegen Benfica, Monaco, Sociedad etc. Bij de meeste goals betrokken per 90 minuten van de hele Eredivisie. Wat moet ie nog meer doen?

10 augustus 2022 om 17:27

Niks kan hij nog meer doen. Kritiek ( uit bepaalde hoek) zal er altijd wel zijn. Hoe ik me hier in het verleden heb verbaasd dat Robben helemaal niet zo goed was en overschat. Ergens lachwekkend.

Is maar een voorbeeldje.

10 augustus 2022 om 17:29

Geen idee. Zelfs bij Oranje etaleert hij zijn klasse nu, dat is ook wel eens anders geweest. Daarbij is het een doodnormale aardige gozer, zonder spatjes. Die fabeltjes dat hij het nooit in grote wedstrijden laat zien, en de manier waar hij in dit topic wordt neergezet alsof hij niet eens PSV niveau heeft, zijn net zo onverklaarbaar als zijn slechte wedstrijd van gisteren. Als mensen zo ver buiten de realiteit staan valt er geen land mee te bezeilen haha. Negeren dus maar.

10 augustus 2022 om 17:54

Tja. Is zo. En natuurlijk, Gakpo is geen wereldklasse, gaat hij ook nooit worden denk ik. Maar dat is, buiten misschien Timber, op dit moment aan geen enkele speler weggelegd in de Eredivisie. Spelers als Gakpo, Sinisterra, Antony zijn gewoon van een gelijkwaardig niveau. De ene heeft iets meer van dit, de ander van dat. Maar mensen die nu opeens doen alsof Gakpo er niks van kan en andere spelers wel ophemelen.... tja.

10 augustus 2022 om 17:33

Ik was ook met stomheid geslagen, ik dacht dat hij na die uitwedstrijd wel revanche zou nemen maar hij speelde gewoon nóg slechter. Ondanks zijn slechte spel heb ik er alle vertrouwen in dat hij het in andere (top)wedstrijden gewoon weer gaat laten zien.

Dat die man betaald krijgt hiervoor...ie-de-re keer een open-deuren-show die elke Hans Worst kan invullen... Dat is het knapste aan Valentijn, de Televaag er voor laten betalen

Gakpo is geweldig voor PSV als het loopt, als het niet loopt dan is het nóg geen kartrekker vind ik. Gisteren was dat ook weer duidelijk. Ik vind hem persoonlijk ook nog niet klaar voor de absolute top

Hij heeft wellicht een punt, maar zou hij ook weten dat 90% van Nederland ook al de conclusie heeft getrokken dat hij als journalist niet serieus te nemen valt?

10 augustus 2022 om 17:30

Ik denk ook niet dat meneer Driessen serieus genomen wilt worden als journalist, die wilt vooral reacties uitlokken en daarin is hij toch uiterst succesvol. Dat lijkt mij tevens de enige reden dat de beste man nog steeds een podium krijgt, los van dat hij er nogal eens naast zit, vind ik hem ook nogal vervelend om aan te horen.

Die Valentijn heeft vast een zuur leven want ik heb die man nooit zien lachen

De waarde van spelers wordt natuurlijk niet op twee wedstrijden bepaald maar op een langere periode, leeftijd en toekomstperspectief. Driessen lult weer wat zonder enig inzicht. Is hij over twee weken dan wel weer 40 miljoen waard als hij een paar keer de sterren van de hemel speelt?

Haha ja als we gaan beoordelen op basis van één wedstrijd, hoeveel is Lisandro Martinez dan eigenlijk waard? Het is toch te zot voor woorden dat er mensen zijn die met dit soort opportunistische nepjournalistiek hun brood verdienen

Valentijn Driessen: toen ben ik gestopt met lezen.Ik denk dat zijn transferwaarde alleen al gisteravond heel wat miljoenen gedaald is. Bijna elke actie mislukte of strandde doordat hij te lang voor eigen eer ging. Luuk de Jong kreeg geen enkele bruikbare voorzet van hem. Het verbaasde me, zeker als je ziet dat er zó veel op het spel stond.

10 augustus 2022 om 17:17

Zo gaat het toch vaker met transferwaardes? Straks een goede wedstrijd en het sprint weer omhoog.

10 augustus 2022 om 17:25

Als die goeie wedstrijd tegen Glasgow Rangers is klopt dat. Maar tien goede wedstrijden tegen Nederlandse middenmoters zullen in Engeland weinig indruk maken. Juist in de Europese wedstrijden moet een topper er staan !

10 augustus 2022 om 18:18

Als je tegen die middenmoters genoeg scoort, zijn je cijfers weer zo goed dat het prima kan. Natuurlijk maakt het minder indruk, maar PSV kan dan weer harder maken dat Gakpo toch echt onmisbaar is.

Driessen nog nooit een cent waard geweest wat een l..! Gakpo was slecht gisteren maar iedere speler heeft wel eens een paar slechte dagen zelfs messi

Voor dit bedrag haal je Depay.
In Engeland weten ze nu na wat mislukkingen dat spelers uit Nederland in Nederland goed zijn en dan stop het

10 augustus 2022 om 17:24

Ja dat hebben we gezien afgelopen transferzomer. Daarnaast mislukken er ook genoeg spelers uit andere competities.

10 augustus 2022 om 17:29

ja dat zal wel, daar heb ik me niet in verdiept. Dus wil ik dit van je aannemen.
Ik ken geen succesverhaal muv Wijnaldum, maar hij heeft het daar opgebouwd. Bij een kleine club en langzaam hoger en hoger. Nu willen ze allemaal meteen hoog ballen.
Nu ik dit schrijf denk ik, Cas1 je vergeet Zyech en denkt alleen aan Vincent Jansen Jahanbaks, Donny enz
Wat afgelopen transferzomer betreft;
1. Ik ben fan van Ajax en Martinez was top maar ik denk dat hij zoveel opbracht door ten Hag. Net als tig jaren geleden Gaal met Depay

10 augustus 2022 om 17:25

Dat is deels waar, maar met van Dijk, Wijnaldum, de Vrij, de Jong, Dumfries en in mindere mate Depay zijn er wel degelijk een aantal spelers die het vanuit de Eredivisie toch heel aardig doen of hebben gedaan. Ik denk ook dat een speler als bijvoorbeeld Ziyech er ondanks zijn gebrek aan speeltijd nog altijd goed op staat hoor, ik zie het toch wat positiever allemaal.

10 augustus 2022 om 17:32

Ja Zyech klopt, zie mijn reactie op Depay hierboven
Ik denk dat Nederlandse voetballers in de PL het daar niet redden, omdat ze direct bij een te grote club willen starten. Lukt dat niet dan gaat het helaas bergafwaarts.
het gaat in hun hoofd zitten misschien
van Dijk Dumfries ea hebben voor Spanje en italie gekozen. Slim

10 augustus 2022 om 18:05

Ik denk dat je daar een heel goed punt hebt; ik denk dat je als Eredivisie speler in de PL beter bij een subtopper kunt beginnen. Het kan natuurlijk goed gaan wanneer je direct bij clubs als City, Liverpool, Chelsea etc. gaat spelen maar je hoeft doorgaans niet op veel krediet te rekenen.

De scouts die PSV gezien hebben zullen niet echt onder de indruk zijn misschien wel potentieel maar nog niet genoeg.

10 augustus 2022 om 17:27

Dat hoop ik, kunnen wij nog een jaartje van Gakpo genieten! Voor zijn ontwikkeling lijkt het me ook beter dat hij blijft maar ik zie hem bij een Europese subtopper ook wel slagen hoor.

Deze man is zo'n opportunist eerste klas maar altijd vanuit het azijn standpunt. Bah. Nare negatieve man.

Martínez is geen 60 miljoen waard. Anthony is geen 80 waard. Zo kunnen we wel doorgaan. Zullen we maar gewoon blij zijn dat de eredivisie sterker wordt en daardoor ook de prijzen omhoog gaan? Deze jongen is ontzettend talentvol en een echte moderne flankspeler die vanuit het niks de wedstrijd voor je kan beslissen. Dan is 40 miljoen een koopje zelfs.

10 augustus 2022 om 17:23

Mensen zeggen dat de hele tijd, maar Martinez en Antony blonken wel uit tegen tegenstanders van hetzelfde formaat en Cody was over beide wedstrijden gewoon nergens te bekennen. Natuurlijk zijn ze niet dat bedrag waard per se, maar vind het een scheve vergelijking.
Ik ben zeker blij dat ze blijven, maar de andere spelers hebben zich gewoon bewezen op dit niveau, dat het no geen spelers zijn voor de wereld top ben ik met je eens.

10 augustus 2022 om 18:15

Cody blonk uit tegen Sociadad en Benfica, Anthony was zelfs slecht tegen Fortuna, die nu ook maar afschrijven?

Op Mwene Teze Obispo Saibari na vond ik iedereen buitengewoon slordig. Gakpo in de eerste minuten te egoïstisch 2x. Deed imo alles verkeerd gisteren.

We hebben gewoon geluk gehad. Het voetbal was bizar slecht onzerzijds. De goals waren wel weer mooi uitgespeeld. Met kunst en vliegwerk maken we er 1 meer. Volgende wedstrijden geen Til in de basis lijkt me een goed plan. Til brengen als plan niet werkt. En dan alles voor de pot gooien.

10 augustus 2022 om 17:19

Het was ook allemaal erg slordig, dat hielp natuurlijk ook niet mee. Gakpo was in mijn ogen veruit de minste gisteren maar met zijn kwaliteiten kan hij ook zomaar ineens beslissend zijn.

De euforie wordt ook veelal gebaseerd op de wedstrijden tegen Ajax, waarbij de enorme geldingsdrang en afkeer daartegen heel PSV tot grote hoogtes brengt. Echter, in wedstrijden tegen vergelijkbare ploegen en zelfs minder zijn ze vaak de mindere. Vreemd fenomeen, maar steeds weer het geval ondanks de extreem lucky ontsnapping gisteren die ze van harte gegund is (door mij iig)

Gakpo was tegen Monaco inderdaad dramatisch maar hij is tegen andere topploegen wel degelijk beslissend geweest dus waar dat gezever vandaan komt dat hij het in de topwedstrijden laat afweten is mij een raadsel. Ik denk wel dat hij er goed aan zou doen nog een seizoen bij PSV te blijven want hij is naar mijn mening nog niet helemaal uitgeleerd zoals ik dat idee bij Wijnaldum en Depay bijvoorbeeld wel had.

Totdat er de volgende wedstrijd een hattrick wordt gemaakt, dan is ineens alles anders. Kortom lekker laten gaan.

Ideaal toch? Cody speelt een kutwedstrijd dus de interesse wordt minder, maar PSV wint wel. Win/win.

Cody moet wel echt meer gaan opstaan in Europees verband. Gister vond ik hem in zijn taak het goed doen, maar verder heb ik niet veel goeds kunnen bespeuren bij hem.
Luuk stond gister op. Hij heeft geluk dat die er nu bij is, want anders had iedereen echt volledig op hem afgegeven (aangezien hij eigenljik de man is en niet Luuk).

Gakpo gaat wel 40 miljoen opleveren gok ik. Mindere pot, maar dan moet hij het maar in het tweeluik tegen Rangers laten zien. Het is ook erg vroeg in het seizoen nog en hij is volgens mij ook later aangesloten. We shall see. Ik gok dat hij nog een jaartje bij PSV blijft. Zeker als ze de CL in gaan.

Het is weer hoe de wind waait hè, gast speelt meestal heel goed, doet het één keer drama en is vervolgens pure middelmaat. Zeg niet dat het de nieuwe Ronaldo wordt maar iedereen draait wel eens een slechte wedstrijd.

mmm ben het niet meteen eens met valentijn hier, er is vast wel een club die er 40mil voor wil geven.
maar ik had bijv. bij een depay veel meer dat hij klaar was voor het buitenland. bij gakpo niet echt.
dan is "het buitenland" natuurlijk heel ruim, want hij zou makkelijk mee kunnen bij bij spaanse subtopper oid.

maar voor psv fans is het gewoon mooi dat hij in nederland blijft, en daarmee vergroot hij ook wel zijn kansen voor het nederlands elftal.

Ik snap die hype rondom Gakpo dan ook niet.
Zelfs in de Eredivisie springt die d’r niet met kop en schouders bovenuit nu en internationaal is het veelal matig wat die laat zien.
Alleen hijzelf vind zichzelf al een vedette.

Hoeveel Driessen vindt dat Gakpo waard is, is helemaal niet relevant. De waarde wordt bepaald door wat de gek ervoor geeft.

Ik ga toch een lans proberen te breken voor Gakpo. In de wedstrijd om de JC schaal waren zijn voorzetten op maat op Til twee keer Ajax te machtig. Dat is gewoon een kwaliteit. Een Monaco heeft dit ook heus wel gezien en vandaar de dekking die hij gisteren kreeg. Wellicht zag het er allemaal wat minder flitsends uit maar probeer het maar eens dan bij zulke temperaturen en zo'n dekking. Gewoon een meer dan prima voetballer die nog een hele carriere voor zich heeft. Meneertje Driessen lijkt PSV het geld wel niet te gunnen ofzo met zulke vreemde uitspraken. Wat mij betreft is het tijd voor Gakpo om zich onder de noemer Talent uit te gaan voetballen en het verschil te gaan maken, we hebben hem daar nu exact 3 wedstrijden op kunnen beoordelen dus is het veel te vroeg om al conclusies te trekken voor zover je die uberhaubt zou gaan trekken. Wederom geschreeuw voor de buhne van Driessen. Vermoeiende man.

Hij moet ook gewoon nog even bij psv blijven. Geen haast. Lekker een jaartje CL voetbal of ander Europees toernooi, mee naar het WK, meedoen om de titel in NL en dan na dit seizoen hopen op een mooie (tussen)stap. Duitsland onveilig maken of zo.

Onzin die jongen moet gewoon nog opgang komen die haalt zijn niveau van vorig seizoen wel
Die jongen heeft gewoon wat langer vakantie gehad waar door hij een deel van voorbereiding heeft gemist dus wel begrijpelijk

Ja, niet voor niks dat Leeds zich wel meldt, maar er niks beters komt. Goeie speler, maar (nog) geen Arsenal niveau

Gakpo stond gisteren voor zichzelf te voetballen, die heeft zijn hoofd niet leeg. Ik herkende hem niet, want ik vind hem (normaal) wel 40 miljoen waard. Ik hoop echter dat hij blijft. Het wordt tijd voor duidelijkheid, maar dat zal er wel pas na Rangers komen.

1 slechte wedstrijd en meneertje Driessen loopt al weer te zijken

Dagkoersen.
Als Gakpo het tweeluik met Rangers beslist en een Engelse club heeft een aanvaller nodig, dan is hij ineens méér waard.

Valentijn wordt jij nou niet moe van jezelf man

Het blijft me verbazen hoe kort de geheugens zijn in de voetbalwereld. Een paar maanden geleden won Gakpo de Gouden Schoen. Een paar weken geleden scoorde hij tegen Ajax en legde hij twee keer een bal zo perfect op het hoofd van Guus Til, dat die alleen nog maar hoefde te knikken om te scoren. En één slechte wedstrijd later is het ineens niks?

10 augustus 2022 om 19:24

Gouden schoen op basis van? Haller was topscorer en tien goals CL miss kwam diegene die erover ging uit Brabant. Gakpo kon tegen Leicester niets doen weet je nog? Die goaltjes tegen emmen enzo kennen we wel

10 augustus 2022 om 19:41

Er is niet één persoon die gaat over wie de Gouden Schoen krijgt. Dat wordt bepaald door een team van rapporteurs van VI en een team van rapporteurs van de Telegraaf, op basis van de punten die ze gedurende het hele seizoen gegeven hebben. Beide teams hadden afgelopen seizoen Gakpo op 1 staan.

Die CL-goals van Haller zijn overigens sowieso niet relevant, de Gouden Schoen wordt dus puur gegeven op basis van prestaties in de eredivisie. En daarin heeft Gakpo het geweldig gedaan, met 12 goals en 13 assists in 27 wedstrijden.

Gisteren was Gakpo inderdaad slecht, maar vorig jaar tegen Benfica was hij uitstekend en in de grote Eredivisie wedstrijd is ie dat steevast. Het lijkt toch dat een bepaalde supportersschare extra zuur is de weken na een fikse oorwassing.

1 slechte wedstrijd en mijnheer Driessen vindt er weer iets van.

Dan blijft Gakpo toch nog lekker een seizoen in Eindhoven?
Maak toch niet overal zo'n probleem van, eikel!

Nee hij is ook geen 40 miljoen waard. Hij is 80 miljoen waard. Nou ja, "waard" psv moet 80 miljoen vragen, maar zeker niet voor 40 miljoen laten gaan.

Ga slapen driessen Waardeloze vent dat je bent. Met je goeiekope artikel
Wat zullen we blij zijn als jij met de fut gaat

Speelde gisteren zijn slechtste wedstrijd voor PSV tot dusver. Erg teleurstellend. Het zou hem denk ik ontzettend helpen als hij een keuze maakt, lijkt het moeilijk te vinden, de druk waaronder hij nu staat mbt het verlaten van of blijven bij PSV. Gakpo heeft altijd hard moeten werken om te presteren zoals hij doet sinds 2 seizoenen terug. Op 80% of lager kan hij zich moeilijker profileren. Maar het zit bij hem wel goed qua mentaliteit. Al met al is het gewoon echt een topper voor PSV die imo kan doorgroeien naar erg hoog niveau - vooral omdat hij bereid is om te leren en zich aan te passen.

Gakpo heeft het talent, dat kan iedereen zien. Maar zoals hij gisteren speelde hij puur voor zichzelf, en als er dan ook nog eens niks lukt, dan heb je niks aan hem.

Cody moet leren inzien wanneer hij zijn acties moet maken en wanneer hij het simpel moet houden. Hij had gisteren al veel eerder door moeten hebben dat het niet zijn wedstrijd was en in het belang van het team gaan voetballen. Maakt hij deze stap en wordt hij consistenter, dan kunnen we praten over een toptransfer. Nu is dat echt nog te vroeg. Bovendien is hij ook nog blessuregevoelig. Nu naar de Premier League gaan zou wel eens funest voor zijn carriã¨re kunnen zijn.

Koopkracht Luuk de Jong? Heeft geen kopduel gewonnen. Bij die assist en goal werd hij niet gedekt,stond hij helemaal vrij.

11 augustus 2022 om 19:22

Wat heeft koopkracht met een kopduel te maken? Luuk heeft koopkracht genoeg, pieken zat. Overigens ook een erg goede kopper met veel kopkracht. Getuige zijn (belangrijke) goals kopgoals voor clubs als PSV, Sevilla en Barcelona. Ohja je kunt ook kopkracht hebben zonder andere spelers om je heen, jij doelt denk ik op duelkracht? Buiten dat is de jong ook erg goed als aanspeelpunt. Voetballend stelt het verder weinig voor, maar een erg belangrijke speler wel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1818
2.Ajax1817
3.AZ178
4.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller30
F. RuttenUnknown
W. BenítezKeeper70
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

197 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 2 1 0 0
2021/2022 Barcelona 21 6 1 0
2021/2022 Sevilla 0 0 0 0
2020/2021 Sevilla 34 4 3 0
2019/2020 Sevilla 35 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

Fikse tegenvaller voor Van Nistelrooij en PSV: De Jong voorlopig nog niet terug

Ruud van Nistelrooij kan voorlopig nog niet beschikken over Luuk de Jong. De aanvaller is herstellende van een spierblessure en heeft zeker nog 'een aantal weken' nodig om wedstrijdfit te raken,...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren