Barcelona verhuurt concurrent van De Jong definitief binnen LaLiga

Zaterdag, 13 augustus 2022 om 11:02Guy Habets • Laatste update: 11:02

Nico González speelt dit seizoen defintief op huurbasis voor Valencia, zo meldt Barcelona via de officiële kanalen. Het jeugdproduct van Barça, die vorig seizoen door trainer Xavi vaak als invaller voor Frenkie de Jong werd gebruikt, krijgt in de Spaanse sinaasappelstad de kans om zich vaker te laten zien. De Jong heeft daarmee een concurrent minder op het middenveld.

Barcelona heeft het contract van Nico verlengd tot medio 2026, waarna de middenvelder definitief op huurbasis kon vertrekken. De Catalanen zien in de twintigjarige Spanjaard nog steeds een belangrijke steunpilaar voor in de toekomst. Nico zelf gaf donderdag al aan sowieso terug te keren bij Barça. "Het is geen vaarwel, maar een tot ziens. Op twintigjarige leeftijd moet en wil ik veel minuten maken om als voetballer te groeien, en om die reden heb ik besloten dat het voor mij het beste is om te kiezen voor een andere club dit seizoen."

Voor De Jong is het vertrek van Nico goed nieuws. De middenvelder werd vorig seizoen door Xavi vaak als vervanger van de Oranje-international binnen de lijnen gebracht en daar hoeft De Jong nu dus niet meer voor te vrezen. Ook zou het kunnen betekenen dat zijn plekje in de selectie van Barcelona meer waarde krijgt. De voormalig Ajacied wil zelf namelijk graag blijven, maar wordt door los Azulgrana richting de uitgang geduwd. Ook werd hem gevraagd of hij salaris in wilde leveren.

Barcelona dreigde zelfs met juridische stappen om het contract van De Jong ongeldig te kunnen laten verklaren, meldde The Athletic maandag. De club zou op 15 juli aan de spelmaker hebben laten weten dat het laatste contract dat hij tekende, in oktober 2020, nooit getekend had mogen worden. De beloofde voorwaarden zouden namelijk tot stand zijn gekomen door 'criminele acties' van het vorige bestuur en dus denkt Barça dat het de huidige verbintenis van De Jong kan annuleren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door mkvali)

Jammer …maar ook begrijpelijk! We zien je graag terug Nico!!

9 augustus 2022 om 17:27

Ik vind het maar een rare beslissing van Xavi om Nico te verhuren en Pjanic te behouden.

9 augustus 2022 om 17:31

Ik denk niet dat pjanic zomaar weggaat bij Barcelona. Ik kan me niet voorstellen dat iemand zijn salaris overneemt na zijn vorm van de afgelopen seizoenen

9 augustus 2022 om 17:33

Precies wat rinkhsv zegt. pjanic verdient belachelijk veel, wss wil niemand hem huren, waardeloze speler ook. Deze beslissing is verder natuurlijk ook gemaakt zodat Nico zich kan ontwikkelen, dat heeft verder weinig met Pjanic te maken.

9 augustus 2022 om 17:33

inderdaad had het andersom gemoeten. Nico deed het best goed in de voorbereiding als CVM ik had verwacht dat die dit jaar meer kansen zou krijgen op die positie

9 augustus 2022 om 17:33

Het is maar de vraag of Pjanic blijft. Een ding is zeker…voor de ontwikkeling van Nico is Valencia een mooie stap.

9 augustus 2022 om 17:36

Nico moet veel spelen dan ga je hem niet behouden met Busquets, Frenkie en Kessie lijkt me.

9 augustus 2022 om 17:52

Op zich geen vreemde beslissing. Barca wilt dat Nico, met oog op zijn ontwikkeling, veel minuten gaat maken en dat kan niet bij Barca vanwege Busquets en Frenkie en zelfs Pjanic. Valencia vind ik een perfecte club voor hem. Pjanic heeft een dik contract en is al op leeftijd. Die lijkt een lager salaris te gaan accepteren of een vertrek naar de Italiaanse top die interesse hebben.

9 augustus 2022 om 17:55

Pjanic deed het erg goed in de voorbereiding. Als hij zo speelt kan je hem best een jaartje er nog bij hebben.

9 augustus 2022 om 20:51

Idd! Ik hoorde in enkele podcasts dat Xavi echt fan van hem geworden is. Niemand die zo goed het spel van Barça leest als hij. Ze zien hem als backup voor Busquets. Terwijl Nico idd speeltijd nodig heeft

13 augustus 2022 om 11:32

Die zal Frenkie nu krijgen mag ik hopen. Zo niet ieder nadeel heb z’n voordeel, voelt hij zich weer meer bevrijdt bij Oranje als hij wel op z’n favo positie mag spelen en speelt hij de pannen van het dak.

13 augustus 2022 om 11:44

Pjanic blijft omdat hij een goede indruk heeft nagelaten tijdens de voorbereiding en omdat hij akkoord is gegaan met een salarisvermindering. Xavi is tevreden over Pjanic zijn instelling en motivatie. Ik ben juist blij dat jeugdspelers binnen La Liga worden verhuurd omwille van overbezetting op een bepaalde positie. Jeugdspelers hebben speeltijd nodig om te groeien en beter te worden.

Zeer goede beslissing om hem te verhuren.
Minder goede beslissing aan Valencia. Daar is het toch al jaren een puinhoop?

Nico is nog harstikke jong. 1-2 jaartjes verhuurd worden niks mis mee.

9 augustus 2022 om 17:31

Eens Origami. Goede beslissing Nico te verhuren. Denk dat hij bij Valencia ook wel aan spelen gaat toekomen, sowieso goed voor hem om deze ervaring op te doen. Wel heb ik het idee bij Nico dat het geen toekomstig basismateriaal is. Alsnog goed deze speler zich te laten ontwikkelen en wellicht later te verkopen om mooi wat geld binnen te halen, kunnen we namelijk goed gebruiken.😉

13 augustus 2022 om 11:47

Nico is wel degelijk een potentiele basisspeler , jeugdspelers worden bij barca gewoon slecht beheerd. Barca zou eerder spelers binnen La Liga moeten verhuren om ze speeltijd te geven op de hoogste niveau. De Jong is ook niet consequent van hetzelfde niveau omdat ze Busquets hebben rondlopen en die Pivot positie is gewoon wat De Jong en Nico moeten invullen.

9 augustus 2022 om 17:54

Vwb Nico ben ik het volledig met je eens . Echter is Valencia juist een mooie club want die blijven competitief ondanks dat zij al jaren met financiële problemen kampen. Jorge Mendes doet zowel Barca als Valencia als Nico hiermee weer een dienst.

Voor Valencia een hele goede speler om erbij te hebben op het middenveld dit seizoen, maar aan de andere kant is het ook wel weer triest dat zo’n grote club in no-time (weer)is afgegleden tot het niveau dat je noodgedwongen spelers van Barcelona en Atletico gaat opleiden. Abde en Bryan Gil worden ook nog genoemd als huurlingen voor de op vleugels. Het enorme ego van Peter Lim, de te grote invloeden van Mendes en het veel te korte termijn denken van Alemany hebben in combinatie met de pandemie hun tol enorm geëist.

9 augustus 2022 om 22:50

Toch wel raar dat Alemany zo gezien wordt door een deel in Valencia. Men is in Barcelona nu al erg blij met hem en in Mallorca zouden ze een standbeeld voor hem plaatsen (bij wijze van).

13 augustus 2022 om 11:52

Valencia moet zich niet schamen om tussendtijds huurspelers te gebruiken om het hoofd boven water te houden. Ze moeten gewoon rust en stabiliteit krijgen in het bestuur en een uitgedokterd lange termijn visie volgen. Eigen jeugd, slimme aankopen en eern sterkhouder per linie; dat zou al genoeg zijn om vuur aan de schenen te leggen bij de concurrentie. Hopelijk kunnen ze daarna mischien een stabiele investeerder vinden die voor financiele stabiliteit kan zorgen.

Dat betekent voor mij dat ik toch regelmatig een wedstrijdje ga mee pikken van Valencia. Goede stap!

9 augustus 2022 om 17:41

Voor mij ook Mick! Sowieso een aanrader eens een weekend Valencia te doen en een wedstrijd te pakken en genieten van de stad. Geweldige stad.

9 augustus 2022 om 17:44

Mestalla staat zeker nog op mijn lijstje, maar wil eerst nog een keertje langs Bilbao, san mames bekijken!

9 augustus 2022 om 17:51

Begrijpelijk, mooi stuk Spanje ook. Als je een keer 2 weken hebt kan ik een mooie roadtrip aanraden. Vliegen op Barcelona daar genieten, doorrijden naar Zaragoza, dan Bilbao en vanaf Bilbao naar Madrid. Madrid auto inleveren en terug vliegen. Ik ben absoluut Barca fan, maar Madrid is zeker een vermakelijke stad.

9 augustus 2022 om 21:14

Duik ook even het museum van Mestalla in, dan zul je zien wat voor grootheid Faas Wilkes daar was.

9 augustus 2022 om 22:24

Bedankt voor de ideeën boys, moet eerst maar eens de geest vinden om zoiets te plannen, haha.

13 augustus 2022 om 11:41

@dikgaan, als je dan toch met de auto door het Baskendland aan het karren bent, doe meteen San Sebastian aan. Ik vond dat een veel mooiere stad dan Bilbao, waar ik eigenlijk helemaal niet zo van onder de indruk was. De natuur in het Baskenland is overigens ook enorm de moeite waard.

post over Nico Gonzalez en dan een foto van Frenkie hahahahahaha

9 augustus 2022 om 17:56

Hahahahahah ik ga stuk! Hi-la-risch! 😂😂🤣

9 augustus 2022 om 18:09

Jatsog… Frenkie scoort!! Plaatje van Nico zou niet veel doen..🤪

13 augustus 2022 om 12:43

Aparte reactie.

Wat raar, Nico is veel beter dan Frenkie had ik begrepen hier.

9 augustus 2022 om 18:56

Is hij ook, maar die walgelijke Laporta wil van hem af. Het is de volgende stap om Barcelona af te breken tot er niks meer van over is. Ook meteen de reden dat Gavi nog geen nieuw contract heeft. Alle eigen opgeleide spelers zullen weggepest worden de komende maanden door ze aan United aan te bieden terwijl ze onder druk worden gezet om een salarisverlaging te accepteren. Daarvoor in de plaats gaan ze nog meer 30ers halen. Om dit te bewerkstelligen worden er meer eigendommen van Barcelona verkocht, te beginnen met de parkeerplekken voor minder validen. Wat een vreselijke club is het toch geworden.

9 augustus 2022 om 19:56

Walgelijke club!

13 augustus 2022 om 12:00

Als je de moeite had gedaan om te lezen , dan had je gelezen dat Nico een contractverlenging heeft gekregen tot 2026 vooraleer hij aan Valencia is verhuurd. Barca heeft met Kessie , De jong , Pjanic en Busquets genoeg mensen voor de positie van defensief middenvelder/pivot. Nico heeft gegarandeerd speeltijd nodig om te groeien en beter te worden. Bovendien wordt deze seizoen hoofdwaarschijnlijk Busquets laatste seizoen en zal Frenkie of Pjanic volgend jaar er mischien niet meer zijn worden en zal Nico dus wel degelijk terug gebracht worden. De reden waarom Gavi nog niet heeft bijgetekend is oimdat hij op dezelfde loon wil zitten als die van Pedri en Fati. Voor de jongste speler van Barca vindt Laporta dit niet het beste zaak want Gavi zal enkel maar beter en beter worden en dus meer en meer verdienen.

13 augustus 2022 om 12:05

Het gaat over barca , waarom zou hij die moeite nemen om door te lezen?nee liever iets zeggen zonder inhoud, zoals de meeste hier bij vz

Ik dacht dat hij boven Frenkie stond in de pikorde en dat Frenkie geen minuten zou maken door hem. Het kan verkeren.

9 augustus 2022 om 19:579 augustus 2022 om 20:01

??

10 augustus 2022 om 15:47

Nee, Pedri, Gavi, Busi en Kessie staan boven hem in de pikorde, deze knul (nog) niet.

Dacht altijd dat dat frenkie was maar is dus niet zo

Prima transfer. Kan een jaar veel minuten maken bij een relatief goede club.
Met de nieuwe aanwinsten erbij, kan hij ook minder rekenen op minuten. Brengt als middenvelder wel wat anders. Wat meer body en dergelijke t.o.v. Frenkie, Pedri en Gavi bijvoorbeeld.

Maar met een Kessié erbij, heb je wel weer een extra middenvelder met body. Ben wel benieuwd of Pjanic nog vertrekt. Matige speler die veel verdiend en in mijn ogen niet past bij FC Barcelona.

Benieuwd of ze nu nog zo bezig gaan zijn met Frenkie, want die hebben ze nu nog wel nodig erbij.

Frenkie / Busi heb je dan. Gavi en Kessié en dan Pedri en eventueel Pjanic of eventueel Sergi Roberto.

Eigenlijk was Nico erbij ideaal, dan had je alles dubbel bezet en had je een Pjanic sowieso kunnen laten gaan.

Mooi, jonge speler met gigantische potentie die overduidelijk te goed is voor de bank. Krijgt nu z'n verdiende speelminuten.

Concurrent van Frenkie wordt verhuurd, hoezo Concurrent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona1918
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder70
O. DembéléAanvaller72
RaphinhaAanvaller71
Ansu FatiAanvaller72
R. LewandowskiAanvaller79
Ferran TorresAanvaller60
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

272 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 6 1 0 0
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Lesly de Sa hielp Brian Brobbey fit te worden: ‘Hij appte of hij kon komen’

Lesly de Sa denkt dat hij wel terug zou kunnen keren in het topvoetbal. Dat vertelde de 29-jarige vleugelaanvaller, die momenteel bij de Ajax Amateurs speelt, aan Voetbalzone-presentator Jelle Kusters. De...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren