Tonny Vilhena maakt overstap naar de Serie A en krijgt rugnummer 10

Woensdag, 10 augustus 2022 om 21:26Jonathan van Haaster • Laatste update: 21:34

Tonny Vilhena maakt definitief de tijdelijke overstap naar US Salernitana, zo meldt de club via de officiële kanalen. De middenvelder wordt gehuurd van Espanyol en volgens transfermarktexpert Gianluca Di Marzio hebben de Italianen een optie tot koop bedongen. Opvallend is dat Vilhena pas sinds deze zomer onder contract staat bij de club uit Barcelona, maar nu dus alweer mag vertrekken. Bij Salernitana krijgt de voormalig Feyenoord rugnummer 10 toegewezen.

De 27-jarige middenvelder is woensdag medisch gekeurd in Italië. Technisch directeur Morgan De Sanctis is een huurbedrag van driehonderdduizend euro overeengekomen met Espanyol. De koopoptie zou liggen op zo'n drieënhalf miljoen euro. Di Marzio beschrijft Vilhena als een aankoop van 'hoog niveau'. Laatstgenoemde kan zich verheugen op het samenspelen met onder meer Franck Ribéry, die ook onder contract staat in de kuststad.

Vilhena is mogelijk niet de enige speler met een Eredivisie-achtergrond die Salernitana komt versterken. Vrijdag meldde il Corriere dello Sport dat de club uit Salerno interesse heeft in AZ-spits Vangelis Pavlidis. Salernitana zou zo'n tien miljoen euro over hebben voor de Griek en hem de bestbetaalde speler van de selectie willen maken. Salernitana kent sinds januari dit jaar een nieuwe eigenaar in Danilo Iervolino, die heeft uitgesproken grote ambities met de club te hebben. Het eerste succes werd al behaald door vorig seizoen tegen alle verwachtingen in niet te degraderen naar de Serie B.

Vilhena neemt hoe dan ook de nodige ervaring met zich mee. De ex-speler van Feyenoord is inclusief voorrondes twintig keer uitgekomen in de Champions League, en speelde ook 22 keer in de Europa League. Vilhena heeft daarnaast vijftien interlands voor Oranje op zijn naam staan. In juni 2016 maakte hij zijn debuut in de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. De middenvelder liet Feyenoord na 258 wedstrijden in 2019 achter zich voor FK Krasnodar. Na tweeënhalf seizoen in Rusland trok Vilhena tijdens de winterstop van het seizoen 2021/22 op huurbasis naar Espanyol, dat hem deze zomer definitief overnam. Toch willen de Spanjaarden dus alweer van hem af.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door bizzlad)

En mensen wilden hem weer terug bij Feyenoord zien.. Is niet goed genoeg, dit is een leuk niveau voor hem.

9 augustus 2022 om 16:56

Inderdaad. Toch zo'n overschatte voetballer die vilhena. Vond zichzelf ook altijd zo geweldig. Probeerde zich constant in Oranje te lullen. Maar het blijkt (zoals ik al verwacht had) een veredeld dravertje te zijn.

9 augustus 2022 om 17:48

Voor oranje lijkt hij me voor de positie van linker wingback niet zo verkeerd. Zeker tegen grote landen. Hij kan een man uitschakelen én negentig minuten lang denderen

11 augustus 2022 om 09:47

Dat kan Malacia ook, die heeft imo een iets mooiere toekomst voor zich.

9 augustus 2022 om 17:06

Onzin. Vilhena is absoluut wel goed genoeg voor Feyenoord. Zeker aangezien hij vorig seizoen voornamelijk als linksback heeft gespeeld. Dat deed hij zeer verdienstelijk op een goed niveau.

9 augustus 2022 om 17:17

Hou toch op joh. Dat "goed genoeg voor Feyenoord" moeten we echt vanaf. Vilhena is niet eens goed genoeg voor de top 7/8 in NL, dus laat staan voor Feyenoord en hij is al helemaal niet goed genoeg voor Ajax en PSV. We zijn toch een topclub?

9 augustus 2022 om 17:42

Sterker nog, Vilhena is misschien nog wel te goed voor Feyenoord/ED. Hij zit in de prime van z'n carrière en hij ging weg als een sterkhouder en een van de meest succesvolle zelfopgeleide spelers van Feyenoord. Dat je hem zelfs niet het niveau vindt hebben voor de top 7/8 in NL zegt mij genoeg over jouw mening: ongeloofwaardig en onbenullig.

9 augustus 2022 om 19:11

Prime van zijn carrière en speelt bij een degradatie kandidaat in Italië.

Die is inderdaad te goed voor de Eredivisie. Zo goed zelfs dat niemand hem wilt oppikken.

9 augustus 2022 om 19:31

Ja Vatros, verf jezelf maar weer in die hoek. Het is een zeer degelijke speler met misschien zelf de voorkeur niet al terug te keren naar Nederland of te spelen / wonen in Italië. Wat is er altijd een spanning te voelen in je reacties.

9 augustus 2022 om 19:54

Verf jezelf maar weer in die hoek?

Maar waarom toont een Ajax geen interesse dan? Of PSV? Of zelfs een AZ? Waarom geen middenmotor in Engeland of een middenmotor/subtopper in Frankrijk? Waarom geen club uit la liga uit de top 10? Waarom geen betere club in Italië?

Degelijke speler klopt inderdaad. Voetballend matig, harde werker, that's it. Moet Feyenoord weer aan beginnen? Helemaal wanneer we nu eindelijk weer uitstekende voetballers op het middenveld hebben? Zo een timber bijvoorbeeld. Dat is ook een harde werker en een bijtertje, maar die kan ook nog eens heel erg goed voetballen.. Wat moet je dan met vilhena? Ik lees opvolger van aursnes. Aursnes is de rust zelve. Leest het spel uitstekend. Uitstekend visie en passing. Onderscheppen, eigenlijk de perfecte controlerende verdedigende middenvelder, en dan zeggen mensen "vilhena goede vervanger", iemand die compleet het tegenovergestelde is. Geen voetbal intelligentie, geen visie, passing niet zo goed, wild en ongecontroleerd...

10 augustus 2022 om 22:36

De tendens die ik hier las was dat de grote meerderheid hem niet terug hoefde, een kleine groep hem eventueel zag zitten als linksback en een kleine groep hem wel zag als selectievulling. Een enkeling heeft misschien wat geroepen als opvolger van Aursnes, maar daar zou ik me niet druk om maken. Dan heeft het ook weinig nut om te roepen ‘dat mensen riepen’. Noem dan gewoon namen.

Jammer dat hij nu alvast naar de Serie A is gegaan. Ik hoopte dat hij beschikbaar zou blijven als noodoplossing voor Feyenoord bij een eventueel vetrek van Aursnes. Niet te min een mooie stap voor hem naar de Serie A. Hopelijk geniet hij van het leven en kan hij het op het veld ook laten zien!

9 augustus 2022 om 17:37

Als Espanyol hem alweer weg wilt hebben wat zou dan de finalist van de CL met zo speler willen?
Feyenoord wilt vooruit dus ze moeten hoger mikken dan dit soort spelers die niet meer beter zullen worden dan degelijk.

9 augustus 2022 om 18:40

Tja zou kun je je ook afvragen wat Feyenoord moest met een rechtsbuiten die bij Watford niet aan bod kwam..

9 augustus 2022 om 19:30

Espanyol wilde hem graag hebben. Vilhena wil vertrekken vanwege een financieel geschil tussen Espanyol en Krasnodar. De club was echter graag met Vilhena doorgegaan.

Bijzonder mannetje was dit toch altijd. Hoge ogen bij zijn debuut wedstrijd. Naarmate hij ouder werd leek hij steeds meer het idee te krijgen heel veel te moeten lopen met de bal.
Zonde, want talent had hij absoluut.

Geen idde hoe hij zich in het buitenland iontwikkeld heeft. Hoop voor hem dat hij weer wat meer en vooral sneller is gaan passen.

Matige carrriere krijgt Vilhena op deze manier, geen enkele club van aanzien.
Aparte business ook van Espanyol, speler kopen en direct verder verkopen. Aan de andere kant, zouden meer clubs moeten doen. Had Feyenoord ook kleine winst op Dessers kunnen pakken lollll

10 augustus 2022 om 23:04

Matige carrière? Moet elke voetballer de top halen? Jongen staat elke dag op het veld en verdient er bakken met geld mee. Gevoetbald op het hoogste niveau in Nederland, Rusland, Spanje en nu Italië. Zal menig voetballer jaloers op zijn. Wel mee eens dat het een aparte manier handelen is haha maar zie je de laatste jaren wel vaker. Wel slim als je er weer winst op pakt. Constructie van Basset vind ik ook zo bijzonder, al hoor je mij daar zeker niet over klagen.

Als ik Tonny was, was ik bij Feyenoord gebleven ipv van een ongure club in Rusland en kleine scheidclubs waar je tegen degredatie moet vechten. Het draait allemaal om geld en status ipv kiezen voor voetbal/carriere/basisplek en ergens een nalatenschap achterlaten. Als ik Tonny nu ook zie dan is hij ook echt een paar kilo to zwaar. En heeft hij sws niet alles gehaald uit zijn talenten.

10 augustus 2022 om 22:28

Zit jij ook nog steeds bij je eerste baan waar je bent begonnen na je carrièr, of heb je ook gewisseld van werkgever? Zo moet je het voor Vilhena en iedere andere voetballer ook zien. Die carrière is ook nog eens een stuk korter, om tot het pensioen zeker te zijn. En wat is een scheidclub?

10 augustus 2022 om 23:06

Nee want je hele leven bij Feyenoord blijven, dan haal je pas alles uit je talenten

Jammer!

Ben niet zo kapot van hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Espanyol

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Getafe7-6
15.Sevilla5-4
16.Espanyol4-5
17.Almería4-7
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Edu ExpósitoMiddenvelder62
JoseluAanvaller63
Javi PuadoAanvaller50
Nico MelamedMiddenvelder40
Dani GómezAanvaller40
M. BraithwaiteAanvaller32
L. CabreraVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Espanyol.

345 fans
Middenvelder, 27 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren