Maduro laakt tweet Feyenoord: ‘Dit hoort toch niet bij een grote club? Kom op’

Maandag, 8 augustus 2022 om 21:25Jeroen van Poppel

Hedwiges Maduro vindt de tweet van Feyenoord met daarin de Teletekst-stand op pagina 819 niet passend bij een grote club. De trainer van Jong Almere City FC zegt dat maandagavond in het teruggekeerde praatprogramma VTBL op RTL 7. "Dit hoort niet bij een club als Feyenoord", oordeelt Maduro over de tweet met de begeleidend tekst 'Stop the count' (stop de telling).

Het programma opent met een discussie tussen Jan Boskamp en Theo Janssen. "Jouw ploegje moet zoals ze gisteren speelden nog hard zijn best doen tegen degradatie", zegt oud-Feyenoorder Boskamp tegen Vitessenaar Janssen, naar aanleiding van de 2-5 winst van de Rotterdammers. "We zullen het de komende weken wel zien, Jan", aldus Janssen. "Je speelde tegen de sterkste club van Nederland, hè", reageert Boskamp als Feyenoorder in hart en nieren.

Maduro haakt daarop in. "Ze vonden dat zelf ook met die tweet van 'Stop the count'", aldus de voormalig verdediger van Ajax. "Dan denk ik van: doe dat nou niet. Dit hoort eigenlijk niet bij Feyenoord. Als je Excelsior bent en je staat eens voor een dag eerste, dan kun je daar een screenshot van maken. Maar Feyenoord, kom op, dat is toch een grote club?" Boskamp zegt dat het de bedoeling is dat Feyenoord de rest van het seizoen op plek één zal blijven. "De rest van het seizoen gaan ze wel bovenin meedraaien ja, maar plek één wordt wel moeilijk, met Ajax en PSV."

De tekst 'Stop the count' van Feyenoord is overigens een verwijzing naar een tweet twee jaar geleden van Donald Trump. De voormalig Amerikaans president wilde bij de verkiezingen van 2020 dat de telling zou worden gestopt, zodat hij in zijn ogen Joe Biden zou aftroeven en opging voor een tweede termijn als president. Zover kwam het niet, maar de tweet van Trump werd al snel een internetmeme, die al veel vaker is gebruikt door voetbalclubs.


Poll

Past de tweet 'Stop the count' bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Gewoon een ludieke Tweet met (volgens mij) ook een kleine knipoog naar Man United die dit ook ooit Tweette en vervolgens in verval raakte. Lekker zoeken dit. Stel je niet aan, Hedwiges.

8 augustus 2022 om 21:34

Hij stelde zich niet aan en zei het ook met een kleine lach en verbazing. Is ook niet ludiek want al te vaak gedaan alleen zoals Maduro zei door kleinere clubs.

8 augustus 2022 om 21:41

Niet ludiek als ze dit na 1 wedstrijd posten?

8 augustus 2022 om 22:34

Ludieker kan bijna niet…

8 augustus 2022 om 22:39

Ik zou de betekenis van het woord ludiek naar eens opzoeken dan @thamike

9 augustus 2022 om 09:11

@troy hoezo? Ik vind het niet ludiek, dus niet orgineel, leuk of speciaal. Nu goed.

8 augustus 2022 om 22:00

Is het niet ooit een ding geworden nadat Donald Trump halverwege de verkiezingsnacht dit tweette terwijl van de helft van de staten de resultaten nog moesten binnenkomen?

8 augustus 2022 om 22:26

Yep. Trump stond voor en wilde serieus dat de tellingen zouden stoppen want hij noemde het fraude. Met al die schmink op zijn gezicht is het enige wat nog mist een rode neus.

9 augustus 2022 om 07:15

Geeft vooral aan hoe diep Feyenoord gezonken is. Zal zeker ludiek bedoeld zijn, maar zoiets kan je alleen doen als je slechts nog incidenteel wat wint, ik zou er niet aan moeten denken. Feyenoord heeft sowieso een dubieuze historie als het aankomt op dingen vieren. Als een kleine club dit had gedaan was het misschien nog grappig geweest, maar jezelf als topclub van weleer zo neerzetten is vooral heel zielig. Wellicht volgende week nog een fotootje, zet hem op Feyenoord!

9 augustus 2022 om 09:19

Is dit niet onze Jizzzy, anti Feyenoord poster op Vz?

On: ach tegenwoordig aapt iedereen elkaar na, dus waarom niet een quote van Trump gebruiken en dit onder de huidige stand plakken. Niks verkeerds aan.

9 augustus 2022 om 11:18

Dat is nou juist de grap. We steken de draak met ons zelf, omdat we vrijwel nooit iets winnen. Zelfspot heet dat. En dan word ik weer terecht gewezen hieronder dat ik beweer dat Ajacieden dat niet hebben

Man man is toch gewoon een grapje. Helemaal omdat er zo erg word neergezet dat Ajax en PSV zoooooooveel beter zijn en wij moeten strijden met AZ en Twente om plaats 3..

8 augustus 2022 om 21:35

Naja dat valt toch wel mee? Dat mensen Ajax en PSV hoger inschatten is op zich niet zo gek. En Perez voorspelt zelfs dat Feyenoord boven PSV gaat eindigen. Vind het eerlijk gezegd ook een klein beetje kinderachtig en niet echt ‘topclub’ waardig. Stoor me er ook niet aan, maar zou het eerder begrijpen als een club buiten de top 5/6 dit zou doen zoals Maduro al zegt.

9 augustus 2022 om 09:06

Zie het probleem niet zo van dit soort grapjes, komt toch gewoon van de media afdeling en is gericht aan de eigen fans met een knipoog. Vind het eerder zielig/kinderachtig om er een probleem van te maken eigenlijk.

Jammer dat er zelfs een artikel besteed wordt aan zoiets onzinnigs als de kritiek op die post en dat die ook nog eens bij de best bekeken berichten eindigt net als die Verweij, Valentijn en Ihattaren berichten. Het lijkt soms alsof de berichten die we het minst graag zien diegene zijn die het vaakst bovenaan staan als best bekeken.

8 augustus 2022 om 21:44

Misschien wel.... Maar ik kan me wel vinden in wat Maduro hier roept.
Feyenoord is een top club, hiermee maken ze zich in mijn ogen wel kleiner dan ze zijn.
Je staat na 1 speelronde op doelsaldo boven aan...
Voor RKC of zo die je daar normaal nooit ziet was dit leuk geweest, voor Feyenoord mag dit toch niet uitmaken...

8 augustus 2022 om 21:50

Of je maakt het groter dan het is. We moeten vooral Social media accounts serieus gaan nemen. Het staat bol met dit soort onzin berichten. Om maar likes te scoren. Het is ze iig goed gelukt. Want er wordt genoeg over gesproken.

8 augustus 2022 om 23:15

Ben benieuwd hoe jij reageert als PSV of Ajax dit pak hem beet 4 speelronden voor het einde posten en er nog helemaal niets gespeeld is…. Beetje vreemd om dit als topclub (die mee wil doen voor het kampioenschap) te doen.

8 augustus 2022 om 23:21

@tipptopp: als je het 4 wedstrijden voor het einde doet, dan is dat geen ludieke actie. Nu is het duidelijk na één wedstrijd dat het gewoon een ludieke post is. Ik zou het net zo ludiek gevonden hebben als Ajax of PSV dit na één speelronde hadden gedaan.

9 augustus 2022 om 00:11

Had ik hetzelfde gereageerd. Het is Social media. Bedoel het gaat om de likes scoren. Van wie het ook komt.

8 augustus 2022 om 22:13

Is een grap, van een club die zelf zegt lang in de titelstrijd mee te willen doen? Dan maak je jezelf toch enorm klein hiermee. Als een van de gepromoveerde clubs dit doet is het een ludieke grap, maar clubs als Feyenoord, PSV of Ajax moeten dit niet doen.

8 augustus 2022 om 22:37

Tja, ik zie het punt wel, maar tegelijk: het is een grapje. Het hoeven niet allemaal dijenkletsers te zijn.

9 augustus 2022 om 00:18

Ik zou het als Ajax-fan niet super leuk vinden als Ajax dit zou doen, ik vraag me af hoe Feyenoord supporters hier over denken..

9 augustus 2022 om 08:46

Ik ben Feyenoord supporter en het boeit mij echt vrij weinig. Als je iets niet al te serieus moet nemen is het social media.

9 augustus 2022 om 23:22

Je bent Feyenoord supporter? Vandaar je Barca plaatje en je onbegrensde steun aan Laporta

8 augustus 2022 om 23:08

Gelukkig dat Ajax of PSV niet zo’n grapje maakt dan.

Ach volgens mij zit er ook wel een beetje zelfspot bij. Zie het probleem niet echt. Denk wel dat dit seizoen 1 van de leukere eredivisie seizoenen gaat worden. Ajax vind ik dit seizoen een stukje minder (vind de selectie niet zo goed in balans als voorgaande jaren en de coach moet zich gaan bewijzen) en PSV en Feyenoord zijn denk ik een stukje sterker geworden. Vooral leukere spelers dit seizoen in de eredivisie. Ik heb er in ieder geval zin in

Het is maar waar je, je druk om kan maken Hedwiges. Een fototje… man, man, man wat erg zeg! Het is met een knipoog en niet meer dan dat. Wat een gezeik 😂

8 augustus 2022 om 22:44

In mijn ogen maakt hij zich er net zo druk om als jij nu om zijn opmerking, zal dus wel meevallen.

9 augustus 2022 om 00:32

Het slaat toch nergens op? Waar hebben we het over, een tweet door een iemand van het mediateam…

Man man als je hier al moeilijk om gaat doen. Iedereen kan toch zien dat het niet serieus is.

9 augustus 2022 om 10:16

Dan heb je de uitzending niet gezien, Maduro zij het ook met een glimlach. Dus niet te zwaar aan tillen

Teletekst, echt verbijsterend dat dit nog bestaat.

8 augustus 2022 om 21:57

Mijn moeder haalt daar anders netjes nog de ondertiteling vandaan ;-)

8 augustus 2022 om 21:57

Mijn moeder haalt daar anders netjes nog de ondertiteling vandaan ;-)

8 augustus 2022 om 21:58

Ik kijk vaak Nos TT op phone tussenstanden eindstanden etc omdat alles zo overzichtelijk is imo. Ben er mee opgegroeid haha

8 augustus 2022 om 22:28

Toch nog steeds het simpelste platform om snel de tussenstanden en ranglijsten binnen de competities in met name West-Europa in de gaten te houden! Alles in 5 minuten gecheckt.

8 augustus 2022 om 22:38

Nederland is volgens mij ook het enige land dat het nog heeft. Veel gebruikers nog, waaronder ik. Super overzichtelijk, meer dan andere apps die ik gebruik. Voor live wedstrijden heb ik een andere maar die biedt teveel info voor als je alleen de uitslag en de stand wil zien.

8 augustus 2022 om 22:50@vernon, niet het enige land maar wel een van de weinigen. Ik weet dat het nog best wat gebruikers heeft maar het heeft me altijd verbaast dat Nederland juist het land was waar het nog bestaat en nog zoveel gebruikers heeft. Nederland stond altijd in de top qua internet etc. Had ook nooit verwacht dat die app het zo goed zou doen. In Duitsland hebben ze ook nog teletekst maar dat verbaast me dan niet zo. Die zijn sws wat traditioneler en ouderwetser. Moet gelijk denken aan die Merkel en haar: Das internet ist fur uns alle neuland.

8 augustus 2022 om 23:01

Ik gebruik ook altijd teletekst. Lekker overzichtelijk en geen irritante reclames, filmpjes popups en weet ik veel wat.

9 augustus 2022 om 07:46

Reclamevrij, love it

2nd city syndrome zit er diep

8 augustus 2022 om 22:37

Excelsior, Sparta en Feyenoord. Eindhoven alleen Eindhoven en PSV hoor?

9 augustus 2022 om 09:41

Second city is wat anders dan second club. Maar verder niet teveel aandacht aan besteden, is allemaal provocatie.

Het is toch ook gewoon een sneu bericht. Dit past meer bij een club als Excelsior of een andere club die van te voren al weet dat ze laag gaan eindigen, niet bij een club die de ambitie heeft om aan het einde nog steeds bovenaan te staan.

Wat een jankbal zeg, leg gewoon uit of met de punt naar voren beter is dan met de punt naar achteren of andersom en schei uit over dit soort dingen te vallen. Typisch ook; jarenlang de mediaafdeling van Ajax verheerlijkt en dan komt Feyenoord met een kleine knipoog en is de wereld te klein?

Feyenoord en Twente zitten nog maar 1 miljoen van elkaar af betreffende Zerrouki, het leven van een Feyenoorder is gewoon niet makkelijk. Dan kun je beter gewoon van dit soort kleine dingetjes genieten.

Gewoon een grapje van Feyenoord en nog best geslaagd en met een vleugje zelfspot ook. Maduro is kennelijk te dom om dat te begrijpen.

Haha echt alleen Ajacieden kunnen hier zo op reageren. Voor zelfspot heb je immers karakter nodig.

9 augustus 2022 om 09:31

Met andere woorden Ajacieden hebben geen karakter? Ik weet dat je graag de grens opzoekt en VZ tolereert het maar vind je dit zelf niet een beetje triest? Als een Ajax-supporter zoiets zou zeggen zouden hier alleen maar reacties staan over arrogantie en nog meer dooddoeners. Ik heb betere opmerkingen van je gelezen, Migi.

9 augustus 2022 om 10:20

Ja dat was wel de clou van m'n grap ja. Maar dat was het wel gewoon hè, een grap. Dat is ook precies wat ik bedoel. Beetje lachen om je eigen tekortkomingen kan geen kwaad op z'n tijd. Ik ben een irritant figuur dat altijd stomme grappen maakt. Mag iedereen tegen me zeggen (vraag maar aan m'n vrouw).

9 augustus 2022 om 12:57

Ik kan meestal prima lachen om mezelf. Ben bijvoorbeeld zelf gelovig maar kan goede grappen over de kerk wel degelijk waarderen. Maar hier zie ik gewoon de grap niet van in. Nogmaals, ik kan regelmatig lachen om jouw opmerkingen, ook als ze over Ajax gaan, maar zie gewoon de grap hiervan niet in. Koppel het geen karakter hebben dan aan iets of iemand of aan een handeling.

Wilde dit gewoon toch kwijt aan je 😀

Wat een onzin. Dit is juist wat Feyenoord mooi maakt. Hartstikke blij zijn met alle overwinningen die je behaalt. Feyenoord heeft hele slechte tijden gekend en het is voor Feyenoorders lekker als het wat beter gaat.

Grappig dat iedereen Ajax zo hoog plaatst momenteel. Ze moesten tegen PSV en werden overklast. En daarna tegen Fortuna die ook veel nieuwe spelers hebben en hadden het heel lastig.

Feyenoord moet ook een nieuw team bouwen en deze rollen Vitesse op, die overigens ook nog aan het bouwen zijn

De enige club die mij momenteel overtuigd is PSV.

9 augustus 2022 om 22:37

Ik deel deze mening volledig. Ajax oogt zwak terwijl PSV juist super sterk oogt, ik kan me niet voorstellen dat dit Ajax de titel wint dit seizoen. PSV topfavoriet

De reacties laten wel zien dat mensen zichzelf veels te serieus nemen. Het is gewoon een grap en zo je wilt een eerste tikkie. Dat was eigenlijk de grap maar gezien de reacties wordt het tikkie dat je er in kan lezen daadwerkelijk ook gevoeld. Metname in Amsterdam. Maakt de grap toch beter dan gedacht.

Nou, waar maak je je druk om. Toch gewoon een ludieke tweet? Southampton en Trump waren de bron btw

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ2011
2.Ajax1917
3.PSV1815
4.Feyenoord1711
5.FC Twente1610
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. TimberMiddenvelder82
J. DilrosunAanvaller83
J. BijlowKeeper80
O. IdrissiAanvaller81
DaniloAanvaller86
A. JahanbakhshAanvaller70
S. GiménezAanvaller62
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

9 fans
Coach, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren