John Heitinga laat Francisco Conceição officieel debuteren bij Jong Ajax

Maandag, 8 augustus 2022 om 19:16Wessel Antes • Laatste update: 19:30

Francisco Conceição maakt maandagavond om 20.00 uur zijn officiële debuut voor Ajax in het beloftenelftal tijdens de thuiswedstrijd tegen Telstar. Hoewel Conceição in de duels tegen PSV (3-5 nederlaag) en Fortuna Sittard (3-2 winst) al op de bank zat, kwam de Portugees nog niet binnen de lijnen. John Heitinga kiest maandagavond wel voor hem in zijn basiselftal op Sportpark De Toekomst.

Jong Ajax start maandagavond met debutant Sten Kremers onder de lat. Op rechtsback begint Heitinga met Tristan Gooijer, die tijdens de voorbereiding een goede indruk achterliet bij de hoofdmacht van de Amsterdammers. Donny Warmerdam en Kik Pierie vormen het centrale duo, terwijl Youri Baas de linkerflank verdedigt. Op het middenveld kiest Heitinga voor Youri Regeer en Kian Fitz-Jim als controleurs en zal Kristian Hlynsson de meest aanvallende man zijn.

In de voorhoede wordt Conceição vergezeld door Christian Rasmussen en Sontje Hanssen. Beide aanvallers maakten tijdens de voorbereiding deel uit van de selectie van Alfred Schreuders. Opvallend genoeg is Naci Ünüvar niet van de partij maandagavond. Nadat hij afgelopen zaterdag ontbrak bij de wedstrijdselectie in Sittard, zit hij nu ook niet bij de wedstrijdselectie van het beloftenelftal van de Amsterdammers. Op de bank beschikt Heitinga wel over de talentvolle Amourricho van Axel Dongen.

Opstelling Jong Ajax: Kremers; Gooijer, Warmerdam, Pierie, Baas; Regeer, Fitz-Jim, Hlynsson; Conceição, Rasmussen, Hansen

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver, Apau, Bensabouh, Oude Kotte, Mulder; Ainsalu, Overtoom, Najah; Blommestijn, PletGerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door murki)

Dat is waarschijnlijk ook zijn max-plafond. Deze jongen kan er niks van, is gewoon een cuenca 2.0

8 augustus 2022 om 19:26

Waarop is dat gebaseerd? Heeft nog niet eens een wedstrijd voor Ajax gespeeld en je hebt hem al afgeserveerd?

8 augustus 2022 om 19:48

Hij heeft al wel een wedstrijd gespeeld. Tegen Almere. Was nog niet best, maar idd nog geen reden om hem al af te serveren.

8 augustus 2022 om 19:28

Goede onderbouwing ook, zoals wel vaker bij je…

8 augustus 2022 om 19:33

Zou toch heerlijk zijn als hij nu een top wedstrijd speelt, dan kan jij weer terug.aar de krocht van jouw grot/zolderkamer.

8 augustus 2022 om 19:36

Een topwedstrijd tegen Telstar zegt ook vrij weinig, maar ik gok dat MrBoity deze speler zelden heeft zien voetballen.

8 augustus 2022 om 19:37

Wat een onzin. Buiten de top 3 zou deze jongen op zijn 19e in de Eredivisie overal al in de basis staan.

8 augustus 2022 om 20:08

Dit is natuurlijk ook helemaal nergens op gebaseerd en net zo hard onzin als dat MrBoity verkondigt

8 augustus 2022 om 20:26

Wat is het toch altijd lekker makkelijk roepen dat het nergens op gebaseerd is. Deze jongen speelde voor zijn 20e 1007 minuten voor het eerste team van Porto. Scoorde 3x en gaf 5 assists. Dat zijn gewoon prima statistieken in een competitie die beter is dan de Nederlandse. Het is niet voor niets zo dat ze bij Porto enorm baalden can die €5m clausule. Noem maar eens een rechtsbuiten buiten de top 3 die beter is dan Conceicao.

8 augustus 2022 om 20:41

ja logisch dat ie bij porto erin stond, was zoontje van de trainer.

8 augustus 2022 om 20:55

En al die Portugezen balen natuurlijk dat hij voor de clausule van slechts €5m mag vertrekken, omdat hij zo slecht is ..

8 augustus 2022 om 19:46

Hij heeft geen snelheid, geen buitengewone balbehandeling, geen passeerbeweging, geen schot en geen scorend vermogen. Ik spreek jullie “kenners” over een half jaar wel

8 augustus 2022 om 19:52

Nja snelheid en een passeerbeweging heeft hij beide sowieso wel, balbehandeling lijkt me ook bovengemiddeld. Dus dat is allemaal al onzin. Scorend vermogen is zeker nog een verbeterpunt bij hem, maar het ventje is ook pas 19 jaar oud..

8 augustus 2022 om 19:59

@MrBoity Hoe vaak heb jij hem zien spelen dan? Aangezien jij de kenner hier bent..

8 augustus 2022 om 20:01

O, zo te horen kan die alleen maar meevallen

8 augustus 2022 om 20:01

“Hij is pas 19 jaar oud”. Echte Ajax-klasbakken (Cruiiff, Van Basten, Kluivert) wonnen op hun 19e gewoon de europacup vóór Ajax (dus niet met). Vraag aan de back van Almere anders of tie zoveel kwaliteit heeft.

8 augustus 2022 om 20:09

Het is natuurlijk ook vast geen nieuwe Messi. Of Cruijff, as you wish. Maar hem nu al afschrijven is echt je reinste nonsens. In alle opzichten.

8 augustus 2022 om 20:11

@MrBoity je hebt jezelf gediskwalificeerd om objectief spelers te omschrijven. Denk dat iedereen dienders jongen heeft zien spelen iig weet dat zijn dribbel, balcontrole en start snelheid zijn kwaliteiten zijn. Daarnaast is hij links maar ook erg comfortabel met rechts en dat maakt zijn dribbels vaak onvoorspelbaar.

Het is geen nieuwe Cruijff of v Basten maar die heeft niemand meer gezien laatste 15 jaar dus echt een kul argument. Maar ik weet dat dit soort berichten je voldoening geven dus go for it.

8 augustus 2022 om 20:13

Joh deze jongen kan er écht niks van, dat jullie er anders over denken: prima! Zou een topper overgeheveld worden van Ajax 1 naar jong? Als dat geen signaal is…

8 augustus 2022 om 20:16

@Thamike: zoek ff zijn beelden op youtube. Mag je ff tellen hoe vaak tie iemand voorbij komt op snelheid, techniek of een goal maakt.

8 augustus 2022 om 20:21

Jamie Vardy is zeker ook maar een zeer matige spits omdat hij op zijn 19e nog bij de amateurs speelde. Ook Dumfries kan er niks van omdat hij pas op 17 jarige leeftijd naar een profclub ging...

8 augustus 2022 om 20:30

@MrBoity dat hoef ik niet te doen. Heb hem in de vertegenwoordigende elftal van Portugal O19 zien spelen.

Deze jongen is van Porto B overgeheveld naar het eerste. Is nog zeker niet klaar voor basis Ajax 1 maar is een talent. Ja, echt een goede dribbel maar als jij die al niet ziet dan houdt het echt op.

Er zit zoveel tussen iemand die niets kan, zoals jij aangeeft, of een v Basten. Alleen even wat YT beelden en tot de conclusie komen dat hij niets kan is zo makkelijk.

8 augustus 2022 om 20:40

Klopt, maar ik kijk gewoon wat ie wel/niet kan. Hij kan meer niet dan wel. Ik heb geen bijzondere karakteristieken (snelheid, passeerbeweging, scorend vermogen ) bij hem kunnen ontdekken. Werd ook bevestigd in de 10 minuten tegen die oekraieners maar nog meer tegen almere. Maar goed als de meesten hier denken dat het een topper is: prima joh. Ik denk dat hij ontzettend gaat tegenvallen

8 augustus 2022 om 20:45

Oh hij is minder goed dan Cruijff en Van Basten, dat meen je niet gozer? Inderdaad, dan ben je per definitie echt een ongekende prutser, als je niet kan tippen aan die twee grootheden uit de voetbalgeschiedenis...

8 augustus 2022 om 22:27

@mrboity Wauw, je hebt zojuist in eerste instantie vrijwel alles opgenoemd wat hij wél heeft..

9 augustus 2022 om 13:13

Waarom werd mulder dan alle kanten gepasseerd door hem?

8 augustus 2022 om 20:24

Wat een onzin praat jij joh, heb je hem ook 1 wedstrijd zien spelen? Van alles wat je hieronder aangeeft dat ie niet kan, heb ik nu in 15 minuten al gezien dat ie dat wel heeft...beetje ontwikkelen nog. Doe maar gewoon lekker kijken en niet reageren. Wat is max-plafond trouwens? Heet het plafond Max? Denk dat je zijn max OF zijn plafond bedoeld. Doei

9 augustus 2022 om 13:12

Ik denk dat hij wel een aardig begin had en de media en Heitinga ( wie ik hoger heb zitten als jij mbt kijk op voetbal) waren ook positief voetbalkenner 🤣🤣🤣

Nou, dan kunnen we de klok erop gelijk zetten, dat onze vele Ajax-vrienden hier hem vanavond weer als een supertalent gaan ophemelen.
Maar ja, als je altijd door de middenmoot wordt uitgeschakeld in Europa ben je gauw tevreden natuurlijk.

8 augustus 2022 om 19:27

Helaas is dat het maximale voor Nederlandse clubs. En inderdaad verwacht ik dat redelijk wat supporters gaan kijken om te zien hoe hij het doet. Dat is het leuke van supporter zijn. Dan ben je ergens voor ipv zuur altijd negatief te zijn

8 augustus 2022 om 19:29

De afgunst druipt ervan af. Heerlijk. Ja, soms worden we door andere teams uitgeschakeld die behoren tot de brede Europese subtop. En vaak verslaan we die ook. Of ben je de voorbije jaren wedstrijden tegen Juventus, Real, Bayern, Dortmund, Lille, Lyon, Valencia, Sporting e.d. vergeten?

8 augustus 2022 om 19:29

1e twee reacties die zuur zijn. Gaat het? Het gaat over de opstelling van Jong Ajax…

8 augustus 2022 om 19:47

Ajax staat 10e op de UEFA ranglijst over de afgelopen 4 seizoenen.

Dat zijn de feiten RFA.

8 augustus 2022 om 21:54

Ajax wordt uitgeschakeld door clubs als Getafe, Spurs, Valencia, Atalanta, Benfica, maar als ik jullie hoor praten behoren jullie tot de absolute top van Europa. Omdat er 1 jaartje alles meezat in Europa en de KNVB er voor zorgde dat Ajax nog wel uitgerust was in maart/april. En ook in dat geweldige topjaar wonnen jullie in die galmbak alleen van AEK en Benfica.

8 augustus 2022 om 22:58

Je kijkt alleen naar de wedstrijden die worden verloren en niet naar degene die gewonnen wordt, beetje eenzijdig denk je niet? Dan kan je elke club wel met de grond gelijk maken.

Ajax heeft niet maar 1 jaartje geluk gehad, we hebben finale EL gehaald, op een minuutje na de finale van de CL, nog eens de achtste finale CL en 18 punten uit 6 duels in de CL poule. Dat laatste is slechts 7 keer eerder gepresteerd. En kom niet aan met 'zwakke poule', want die zijn er elk jaar wel en toch is het maar 7 keer gelukt in de historie. Dat zijn allen knappe prestaties.

En er zijn slechts 9 clubs die beter gepresteerd hebben dan Ajax de laatste 4 jaar. Dan behoor je gewoon (tijdelijk) tot de top.

8 augustus 2022 om 19:50

Er staan 4x een Europacup voor landskampioenen bij ons in de kast, 1 uefa-cup, 1 europacup 2 en 2 wereldbekers. En dan beweren dat we altijd uitgeschakeld worden? Tuurlijk joh

8 augustus 2022 om 19:51

Caaaaaaaaaaaalimero!

8 augustus 2022 om 19:58

Tegen PSV was Benfica middenmoot, toen ze tegen Ajax moesten was het Europese top....

Denk dat Ajax hier echt een topper heeft binnengehaald. Geef die jongen wat tijd en je gaat zien dat hij the right winger wordt van Ajax en Anthony kan opvolgen

8 augustus 2022 om 20:13

Nou, is een leuke speler met wat mooie skills maar is nog echt ver weg van niveau die Anthony heeft. Laten we even deze jongen de tijd geven.

8 augustus 2022 om 21:28

Zoals in mijn tekst al stond, geef hem wat tijd (zelfvertrouwen opbouwen). Zie hem echt wel Anthony opvolgen en een vaste waarde zijn voor Ajax.

Misehouy en vos zouden imo gewoon moeten spelen. Meer potentie dan de spelers die er nu in staan.

8 augustus 2022 om 19:42

Ik vind dat je Fitz-Jim en Regeer daar wel echt mee tekort doet. Dat zijn gewoon hele grote talenten die op dit moment verder zijn dan Vos en Misehouy.

8 augustus 2022 om 20:39

Ik ben persoonlijk erg fan van regeer, maar helemaal niet van Fitz-Jim. Hem zou ik dan ook inschalen op gemiddeld talent terwijl ik vos buitenklasse vind. Op 10 staat vandaag Hlynson die ik eigenlijk altijd vind tegen vallen en ik vind misehouy daar een interessantere optie. Al zie ik daar eigenlijk liever unuvar.

8 augustus 2022 om 20:54

Fitz Jim vind ik normaalgesproken juist een van de beste bij jong Ajax. Speelt vandaag ook weer beter dan zijn medespelers, maar smaken verschillen. Vos en Misehouy vind ik overigens ook absolute toptalenten. Wellicht dat Fitz-Jim of Regeer naar de rechtsback positie kan en dat Vos en Misehouy dan op het middenveld kunnen spelen. Als Unuvar terug is verwacht ik overigens wel dat hij gewoon op 10 gaat spelen.

8 augustus 2022 om 21:13

Fitz-Jim is ook heel stabiel en zeker een prima talent, maar dat mag ook als een van de 'oudere' spelers. Vos vind ik gewoon een groter talent, en daar draait jong in mijn ogen om. Enig idee overigens waarom unuvar afwezig is?

8 augustus 2022 om 21:18

Fitz Jim is nog altijd pas net 19. Draagt nu ook de aanvoerdersband en is samen met Conceicao de beste vandaag.

Vos is ook naar mijn mening een groter talent, maar ik denk dat die 2 ook prima samen op het middenveld kunnen staan.

Volgens mij is Unuvar er overigens niet vanwege een blessure die hij in Oostenrijk heeft opgelopen, maar het zou natuurlijk ook een andere reden kunnen hebben. Oostenrijk is namelijk al even geleden.

8 augustus 2022 om 21:46

Ik vind ook niet dat Fitz-Jim niet moet spelen omdat die slecht speelt hoor, speelt altijd minimaal een 6 in jong. Alleen ben ik van mening dat vos moet gaan spelen in jong om zich goed te ontwikkelen en om tevreden te blijven bij ajax (ivm de buitenlandse interesse). Ik denk dat het ook voortkomt uit mijn niet fan zijn van de coach heitinga, die in mijn ogen teveel kiest voor presentaties ten opzichte van ontwikkelen. Dat deed hij bij de o19 al en ik ben bang dat heitinga niet door durft te selecteren.

9 augustus 2022 om 00:08

Ik zou graag een middenveld met Fitz-Jim, Vos en Unuvar zien. Dat lijkt me heel interessant.

Verder ben ik het overigens eens m.b.t. Heitinga. Vooral Pierie, Hansen en Warmerdam zouden gewoon nooit moeten spelen.

9 augustus 2022 om 00:28

Lijkt me een goed middenveld inderdaad, maar dan zie ik weer liever regeer dan Fitz-Jim . Er zit überhaupt veel talent in de selectie van jong, dus wordt een leuk jaar! En Pierie en warmerdam mogen wat mij betreft zo snel mogelijk weg bij ajax. Hansen moet imo uitgeleend worden omdat die wel potentie heeft/had en ik hoop dat een andere omgeving hem kan prikkelen.

9 augustus 2022 om 19:46

Ik vind Fitz-Jim persoonlijk wel echt beter dan Regeer, maar die zou daar ook zeker kunnen spelen. Hansen lekker uitlenen lijkt me overigens een heel goed idee. Bij Jong Ajax staat hij Van Axel Dongen en Banel alleen maar in de weg.

Duidelijk dat we dun zitten in de centrale verdedigers. Ik mis Aertssen en Milovanovic. Benieuwd naar Conceicao. Had ook gehoopt op Vos/Misehouy maar de oudere lichting krijgt de voorkeur. Mooi potje om het seizoen mee te beginnen

8 augustus 2022 om 19:40

Ik bal er enorm van dat Ajax niet die jonge Equadoriaan heeft gehaald die voor 4m naar Brugge is vertrokken. Dat was voor Jong Ajax een topaanwinst geweest die op termijn ook Ajax 1 zou kunnen halen.

8 augustus 2022 om 19:46

Ordonez? Die stond hoog aangeschreven inderdaad, maar ja 4 miljoen. Er is ook een Uruguayaan van 17 waar we interesse in hebben. Als ie 18 wordt kunnen we hem vastleggen. Dus ik hoop dat ze daarmee bezig zijn.

8 augustus 2022 om 20:22

Die ja! Maturro zou overigens ook interessant zijn, hopelijk maken ze daar werk van. 4 miljoen is overigens ook wat we betalen voor Pierie, dan kan je dat voor Ordonez ook wel neerleggen.

Gorter mag dus niet bij Ajax en niet bij Jong Ajax keepen? Of is hij geblesseerd?

Jammer dat Lucca niet speelt, was leuk geweest als hij al minuten had mogen maken.

Wat een waardeloze verdediging heeft jong Ajax. Alleen Baas is nog van een beetje niveau (los van z’n naam ). Waar is Setford? Is die geblesseerd?

8 augustus 2022 om 19:43

Setford is overigens inderdaad geblesseerd.

Waarom weer de jong teams op maandag? Ik snap niet niks van

Lekker weer al die miljoenen aankopen in de KKD pompen.
Eerst PSV met die Savio en die andere..
Nu hofleverancier Ajax met alle miljoenen aankopen en talenten.

Tijd dat er een vaste selectie moet komen en geen eerste elftal spelers meer in de Jong Ploegen.
Utrecht en AZ gaan hier veel en veel beter mee om

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ2011
2.Ajax1917
3.PSV1815
4.Feyenoord1711
5.FC Twente1610
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder83
B. BrobbeyAanvaller83
S. BerghuisAanvaller82
R. PasveerKeeper80
S. BergwijnAanvaller86
D. TadićAanvaller80
C. BasseyVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

88 fans
Coach, 38 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren