Hugo Borst slaat weer terug naar Pasveer en spaart ook Alfred Schreuder niet

Maandag, 8 augustus 2022 om 15:50Jonathan van Haaster • Laatste update: 15:52

Hugo Borst is in zijn column voor het Algemeen Dagblad kritisch op Ajax en trainer Alfred Schreuder. Zo schrijft Borst het onbegrijpelijk te vinden dat doelman Jay Gorter alweer op de bank moest plaatsnemen na zijn ongelukkige wedstrijd in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

"Onbegrijpelijk: Schreuder die al na één mislukte wedstrijd zijn jonge doelman offert", stelt de columnist. "Zo maakt-ie Gorter kapot (O ironie, de 1-0 van Gladon – Gorters vervanger oogde stijfjes – was houdbaar)." Met dat laatste reageert Borst, zonder zijn naam te noemen, op Remko Pasveer. Die was vorige week het lijdend voorwerp van de column van Borst en de keeper reageerde daar fel op door te zeggen dat hij geen respect had 'voor dat soort mensen'. Borst slaat in zijn column dus nog een keer terug.

Ook denkt de opiniemaker dat Schreuder zich te veel door sentiment laat leiden. "Wat ik een klein beetje begrijp, maar toch niet helemaal: waarom wissel je valse spits Tadic niet in de rust? Krediet? Dat is sentiment en krediet berust op het verleden. We zijn met profvoetbal bezig. Het niveau van de speler in kwestie is hoog, maar niet zo hoog als anderhalf jaar geleden. Aan zijn schitterend afgetrainde lichaam hangen bruine blaadjes. Dat de herfst is aangebroken, moet je als trainer durven zeggen."

"In plaats daarvan stelt Schreuder zich kwetsbaar op", vervolgt Borst. "Hijzelf had het verkeerd gezien. Hij had moeten starten met een echte nummer 9. 'Ik leer hier ook van. Een trainer moet in de spiegel kijken' Je kwetsbaar opstellen? Dat is zagen aan je eigen stoelpoten, man. Ik wens Alfred Schreuder sterkte met keiharde beslissingen nemen. Het is moeilijk om een paradepaard te zeggen dat een veilige, droge plek in de stal niet meer vanzelfsprekend is. Maar het moet! Of doorselecteren. Het moet!"

Schreuder gaf gisteren bij ESPN aan geen uitgesproken nummer één te hebben. Toch lijkt het erop dat Gorter voorlopig niet op speelminuten in het eerste hoeft te rekenen. "Ik hoef die keuze nu niet te maken. Duidelijkheid? Die heeft Remko niet zo nodig, hoor. Maar nee, ik denk niet dat Jay volgende week ineens weer keept. Maar als Remko geblesseerd raakt, dan mag Jay het weer laten zien." Ajax heeft ook de beschikking over Maarten Stekelenburg, al is de Haarlemmer nog herstellende van een blessure.

Ajax begon de Eredivisie op zaterdag met een 2-3 overwinning op Fortuna Sittard. Paul Gladon zette de Limburgers op voorsprong, maar de Amsterdammers stelden orde op zaken via Kenneth Taylor, Devyne Rensch en Brian Brobbey. Een schitterende vrije trap van Fortuna-debutant Burak Yilmaz bracht de spanning nog even terug, al gingen de drie punten uiteindelijk mee naar Amsterdam. Ajax neemt het aanstaande zondag in de eigen Johan Cruijff ArenA op tegen FC Groningen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door bossie)

Hugo Borst de man met de uitstraling van een zwerver die onder de brug ligt en uit een soort medelijden door ESPN dan maar 1 keer in de week een podium wordt geboden waar hij zijn flauwekul over ons heen mag gooien. Deze man haalt nog een lager niveau dan Valentijn en daar moet je serieus je best voor doen.

8 augustus 2022 om 16:05

Jij haalt anders ook een aardig laag niveau door iemand zijn uiterlijk er bij te halen. Ga gewoon op de inhoud in in plaats van zo op de man te spelen. Kinderachtig zeg. Als jij slecht presteert op werk en er word nog even bij verteld dat je ook nog op een zwever lijkt, wat heeft dat voor zin?

8 augustus 2022 om 16:28

Jij wilt dat ik op de inhoud inga? Heb jij die zogenaamde kenners al wel eens gezien/geluisterd die er bij ESPN zitten? Bruggink zit er voor PSV, Hugo Borst hangt alles aan wat Rotterdam is en is tegen alles wat niet Rotterdams is. En Mario Been spreekt schaamteloos over wij zo gauw het over Feyenoord gaat. En dit alles wordt aan elkaar gelachen en gegierd door Jan Joost en Aletha die er alleen bij mag zitten omdat ze een vrouw is. Een zwaar smakeloze zender dat ESPN en ik kan niet wachten tot de Eredivisie rechten vrijkomen voor een andere zender om in te stappen.

8 augustus 2022 om 16:38

Alsnog ga je wéér niet in op de inhoud van dit artikel..

8 augustus 2022 om 16:42

Mario been is Sjaak Swart alleen dan met een groter podium. Je ziet de laatste jaren dat espn alles doet om de rotterdammers te paaien. Jan joost loopt ook op zijn tenen sinds die opmerking van graziano.

8 augustus 2022 om 17:00

Dat compenseert dan weer dat alle commentatoren een stijf plassertje krijgen als Ajax speelt

8 augustus 2022 om 17:10

Je bedoelt Leo Oldenburger en Mark van Rijswijk die bij elk doelpunt van Feyenoord een schone onderbroek moeten aantrekken?

8 augustus 2022 om 17:12

@messibazoer
Nou volgens mij heeft Remco Pasveer een paar dagen geleden al de perfecte reactie gegeven op wat jij in de inhoud van dit artikel noemt. Iemand die zo laag bij de grond is door te suggereren dat je iemand troost om zijn basisplek af te nemen verdient 0,0 respect. Zo laag is zelfs Valentijn nog nooit gegaan.

9 augustus 2022 om 05:01

Ajaxclub wees gewoon stil. Je kraamt zoveel onzin uit dat ik er hoofdpijn van krijg

8 augustus 2022 om 16:07

Okay, het uiterlijk van een zwerver, maar inhoudelijk? Wat vindt u daarvan? Ik vind namelijk wel dat hij een punt heeft (als het gaat om Tadic). Ik ben namelijk van mening dat de besten op het veld moeten staan en ik heb momenteel Pasveer hoger zitten dan Gorter, terwijl er op iedere positie voorin een betere speler dan Tadic kan worden opgesteld. En ook ik heb lang haar en scheer me zelden...

8 augustus 2022 om 16:26

Ja Joh laten we Tadic gaan banken, bekijk jij zijn cijfers nog even en lees dan je reactie nog eens terug. Eens dat Tadic niet op 9 hoort maar zoals Ajax de tweede helft speelde Tadic op 10 en verder Antony, Brobbey en Bergwijn. Probleem opgelost, voetbal kan heel makkelijk zijn hoor.

8 augustus 2022 om 16:29

Echt he. Het begint echt lachwekkend te worden. Hoe iedereen in koor Tadic wil laten banken. Hij was vorig seizoen al minder en toch bij 32 goals betrokken. Voorlopig is er geen ajacied die in zijn buurt komt.

8 augustus 2022 om 16:31

Statistieken zijn (per definitie) verleden tijd, al helemaal als er een zomerstop tussen zit. Dus wie zegt mij dat hij op zijn 34e dezelfde cijfers opnieuw kan gaan overleggen? Ik ben het in zoverre eens dat de enige optie voor Tadic momenteel de positie op 10 is, maar ik wil ook Kudus zien en dan kijken wie op dit moment de betere keuze is en niet op basis van statistieken uit het verleden.

8 augustus 2022 om 16:37Spelerduelsgoalsassists
Dusan Tadic227108119

En je wilt Tadic laten banken? Ha-ha!

Waarvan overigens bij Ajax 92 doelpunten en 93 assists.
Vorig seizoen 16 doelpunten en 22 assists.
Wordt inderdaad minder die gozert, zo lang je met kudde meepraat wel inderdaad.

8 augustus 2022 om 16:52

@dvh5981Hij is 33 en dat was hij voor de zomerstop ook. Iemand met zulke statistieken heeft wel recht op een beetje krediet lijkt mij. Hij is niet zo snel minder aan het worden als Daley dus dat krediet verdient hij vooralsnog.

8 augustus 2022 om 16:59

Helemaal prima: er wordt van gemaakt dat ik Tadic zou willen banken. Dat staat er niet: ik zeg alleen dat ik vind dat de beste 11 van dit moment dienen te spelen en ik betwijfel of op dit moment Tadic daartoe hoort, hoe mooi zijn cijfers van vroeger ook zijn. That's it. "uit het verleden behaalde resultaten dienen geen garantie voor de toekomst" - dat idee...

8 augustus 2022 om 17:10

Als je denkt dat Tadic niet bij de beste 11 hoort dan gaat er toch iets goed mis.

8 augustus 2022 om 16:16

Nee hoor, gewoon een getalenteerd schrijver. Hij heeft jou er iig mee op de kast.

8 augustus 2022 om 16:24

Hang jij toevallig Feyenoord en Rotterdam aan Migi? Goh en jij vindt Hugo een getalenteerd schrijver. Niet een klein beetje doorzichtig hoor...

8 augustus 2022 om 16:29

Denk je dat Hugo Borst voor Feyenoord is? Haha. Heb je weleens iets gelezen van em buiten een citaat uit een column op VZ?

8 augustus 2022 om 16:31

Zal ik je een geheimpje verklappen? Hugo Borst is voor Sparta, niet voor Feyenoord.

8 augustus 2022 om 16:35

Jij en Orgullo zijn niet van het begrijpend lezen he? Ik heb het over Feyenoord en Rotterdam Niet over dat Hugo Borst voor Feyenoord is want die zit elke 2 weken op het Kasteel zover was ik ook wel. Mijn punt is dat Hugo alles adoreert wat met Rotterdam te maken heeft en heel graag afgeeft op alles daarbuiten zeker als het toevallig Ajax of iets binnen Amsterdam betreft. Dus dat jij hem een getalenteerd schrijver vindt, geen verrassing.

8 augustus 2022 om 16:41

Neem gewoon je verlies joh, maakt niet uit, foutjes zijn menselijk.

8 augustus 2022 om 17:15

Zoals ik zei begrijpend lezen is niet aan iedereen besteed, daarmee is elke verdere discussie met jou ook direct overbodig geworden.

8 augustus 2022 om 17:33

Ajaxclub ga je mond even spoelen! Je bent echt werkelijk alles belachelijk aan het maken, waarvan de helft ongefundeerde onzin is en gaat dan om je heen lopen slaan. Als je zelf je ongezouten kritiek loopt te uiten, dan moet je ook gaan incasseren. Zo kom je een beetje over als een jongetje waar ze de lollie van gejat hebben...

8 augustus 2022 om 17:48

Borst kan inderdaad heel goed schrijven over sport. Ik weet niet of ik het met hem eens ben dat jezelf kwetsbaar opstellen aan je eigen stoelpoten zagen is, maar misschien klopt dat wel in de macho voetbalwereld. Hoe dan ook, ook dat verwoordt hij goed.

8 augustus 2022 om 18:07

Sorry, maar deze mede Ajacied vindt dat je je echt als een Calimero gedraagt

8 augustus 2022 om 18:15

Inderdaad een uitstekende schrijver. In mijn ogen (Michel van Egmond vindt dat ook en wel meerdere schrijvers trouwens) heeft Borst het beste Nederlandse sportboek ooit geschreven: De Coolsingel bleef leeg. Heb het inmiddels al meerdere malen uitgelezen en kan het elke voetballiefhebber (dus ook Ajacieden) aanraden.

8 augustus 2022 om 18:30

Dubbel.

8 augustus 2022 om 18:32

Kan weg.

8 augustus 2022 om 19:03

Fantastisch boek idd.

8 augustus 2022 om 16:17Ben ook geen voorstander om op basis van uiterlijk iemand door de mangel te halen. Niet echt nodig, inhoudelijk hoeft je het er niet mee eens te zijn, maar negeer het dan gewoon.

8 augustus 2022 om 16:24

Hoe kan een grote club als Ajax zulke matige keepers hebben?

8 augustus 2022 om 16:35

@japie We wilden wel, maar Edje de Goey bleek al jaren gestopt te zijn.

8 augustus 2022 om 23:02

Omdat ze alleen maar scouten op veldspelers vrees ik… Die keeper van PSV bijvoorbeeld, die had toch minimaal op n lijstje moeten staan zou je zeggen…

8 augustus 2022 om 17:12

\sjonge jonge zeg, dus je gaat echt iemand oordelen op zijn uiterlijk ipv om wat hij zegt? Je diskwalificeert jezelf meteen naar een nog lager niveau dan waar jij Hugo van beschuldigt.

Overigens is het helemaal niet zo verkeerd wat Hugo zegt, natuurlijk is Pasveer eerste keeper, dat weet Gorter ook. Maar de timing is uiterst ongelukkig en kan destructief zijn voor het vertrouwen in en van Gorter.

En Tadic is inderdaad nog een goede speler, maar al lang geen echte nummer 9 meer. Uiterst belangrijk voor de ploeg, maar wordt ook hij een jaartje ouder. En met een potentiele aanval van Bergwijn, Brobbey en Antony kan je inderdaad vraagtekens zetten bij de plek van Tadic. Je ziet het nu ook bij Man U en PSG met respectievelijk Ronaldo en Messi. Belangrijke spelers worden nou eenmaal ouder en zijn daarmee een doorn in het oog voor (jonge) trainers die belangrijke beslissingen moeten nemen.

8 augustus 2022 om 17:18

Wat zie je bij Man U en PSG? Dat ze allebei nog steeds beter spelen als die twee erin staan?

Ik vind Borst echt een van de irritantste voetbalkenners/analisten die er op tv zijn.

Gorter is niet geofferd, Pasveer zou al eerste doelman worden maar werd rustig gebracht na zijn blessure..
Daarom was Gorter eerste keeper in de JC schaal.

8 augustus 2022 om 16:05

Waarom keepte Pasveer tegen psv dan niet. Hij zat wel op de bank. Hoe denk je dat het bij Gorter binnen komt ? Dit is niet goed voor het zelfvertrouwen. Na een slechte wedstrijd helpt nog steeds het beste de volgende wedstrijd weer basis te staan. Dit is afbreuk aan Gorter !!

8 augustus 2022 om 16:11

Kan toch dat gorter bekerwedstrijden keept, en pasveer de competitie? Is iets wat ajax vaker heeft gedaan

8 augustus 2022 om 16:21

@janssen, je weet niet eens waarom de keuze voor Gorter is gemaakt voor de wedstrijd tegen PSV, laat staan wat er is afgesproken. Maar puur op basis van aanname eindig je met dat het afbreuk aan Gorter is. Goeie!

8 augustus 2022 om 16:40

Zo werkt de voetballerij. Ben je basisspeler kan je een keer slecht spelen maar je plek moet je verdienen. Ga jij in de 1e wedstrijd om de knikkers lopen kloten, kan je weer achteraan aansluiten. TOPVOETBAL!

8 augustus 2022 om 17:07

Zo gek is het toch niet dat de 2e keeper een beker wedstrijd of de JC schaal speelt?
Net zoals het ook niet heel raar is dat de 2e keeper die als gevolg van een blessure bij de eerste keeper vrijwel de hele voorbereiding heeft gespeeld nog een wedstrijd speelt waarna zijn plaats weer door de eerste keus word ingenomen.
Het is toch niet alsof hier iets gebeurd wat we nog nooit eerder hebben gezien met keepers in het voetbal.
Gorter is geen onomsteden basis speler die zijn plek verliest, maar de 2e of 3e keeper die 2e of 3e keeper blijft

8 augustus 2022 om 22:30

Dat kan zeker, maar waarom wordt dit dan niet door Schreuder zo gecommuniceerd? Het is ook voor Gorter beter ahja er gezegd zou zijn dat Pasveer eerste keeper is een dat Gorter de beker en JC schaal speelt. Nu lijkt er werkelijk afbreuk.

8 augustus 2022 om 17:50

voetbalkenner/analist. Haha thanks had even een goede grap nodig deze dag.
Ipv the analyseren, geven dit soort figuren veel te vaak ongevraagd hun mening wat 0.0 meerwaarde heeft.

Waarom men toch altijd maar voor een ander denkt. Onbegrijpelijk dat iemand als Hugo Borst nooit moe wordt van zichzelf. Overigens, Pasveer zou er beter aan doen om er niet eens op te reageren. Je druk maken om niets.

8 augustus 2022 om 16:04

Druk maken is voor compressors

Blijft bijzonder dat mensen zonder kennis toch hun podium krijgen om maar wat te brullen

Ik ken dat trucje van Borst voortaan ook wel. Vooral zijn obsessie met Van Gaal neemt ziekelijke vormen aan. Hij was bij Langs de Lijn wel prima, maar het nu wel klaar met die man en zijn geforceerde meningen (maar dat is dan weer mijn bescheiden mening)

Het gaat Ajax opbreken met Pasveer / Gorter in de goal, zelfs in de eredivisie. Het is net zo idioot als Stekelenburg toen op het EK. Hoezo trek je geen 10 + miljoen voor uit voor een doelman?? 30 miljoen voor Stevie B en Pasveer op de goal. Prima beleid daar momenteel.

8 augustus 2022 om 16:20

Ik vind dit zulke bijzondere reacties. Blijkbaar vorig seizoen alweer vergeten? Pasveer keepte echt heel erg goed en je merkte duidelijk dat de verdediging profijt van hem had als het aankomt op rust en coaching.

8 augustus 2022 om 16:35

Hij zal idd lekker kunnen coachen, maar is ook al bijna 40, dus ervaring zat ja. Het was je centrum Timber Martinez dat van erg hoog niveau was vorig jaar. Geef Pasveer wat meer ballen op de goal en je zal zien dat hij te traag is om 1ste doelman te zijn. Hij hoort 3de doelman te zijn bij Ajax.

8 augustus 2022 om 19:48

Met je eens maar als Pasveer geblesseerd raakt is de spoeling wel erg dun ineens. Dus ik begrijp de insteek van MATEJA_MEMPHIS wel.

8 augustus 2022 om 22:32

Was het centrum echt van hoog niveau of regelde pasveer hem veel ? Toen Pasveer weg viel kreeg echt elke club kansen tegen ajax.

8 augustus 2022 om 17:14

Pasveer deed het vorig jaar toch prima?
Ik ben zelf geen fan van Gorter, ik vond hem bij GAE te onrustig, heeft het afgelopen jaar zeker stappen gezet maar in mijn ogen (nog) niet genoeg voor de basis, maar om hem nu na 1 wedstrijd volledig af te serveren gaar mij ook veel te ver. Als ze nu een keeper halen serveren ze Gorter en Setford (in mijn ogen een veel groter talent dan Gorter, maar nog een paar jaar jonger) eigenlijk af terwijl Pasveer, als hij net zo speelt als vorig seizoen, nog best een jaar of twee mee kan.

De leeftijd van pasveer maakt mij minder uit. pas op het moment dat hij fouten gaat maken of echt houdbare ballen niet meer pakt (dat vond ik hier niet het geval) zou dat een probleem worden. Er zijn inmiddels genoeg keepers, en ook spelers, van die leeftijd die nog prima mee kunnen.

Hugo Borst heeft wel een punt. Wat voor signaal geef je af aan een jonge keeper om gelijk te wisselen? Ben zeker geen fan van Gorter maar ook zeker niet van de andere keepers. In de jeugd loopt ook niet veel rond, Setford stond bekend als groot talent maar kan me ook niet overtuigen.

Ajax moet geld investeren in een goede doelman. Zou het team veel meer rust kunnen brengen op het veld.

8 augustus 2022 om 16:57

We wetens helemaal niet wat er afgesproken is. Misschien Gorter beker/jc schaal en pasveer de competitie en CL. Dan is er helemaal niks aan de hand, of Gorter nu goed of slecht had gespeeld hij zou de competitie er toch niet dat n staan zolang pasveer fit is.

8 augustus 2022 om 22:33

Maar als dit zo is, dan communiceer je dit toch zo. Nu lijkt het dat hij afgerekend wordt op zijn fouten.

Ach Hugo Borst, die neemt naast Hugo Borst zelf toch niemand serieus.

8 augustus 2022 om 16:46

Ik vind Hugo Borst een erg fijne schrijver en Studio Voetbal was met hem erbij een veel beter programma. Ik mag hem wel.

8 augustus 2022 om 16:53

Ja dat mag jij vinden alleen zegt hij nooit wat zinnigs als het niet om Sparta gaat , ik snap werkelijk niet wij hij toevoegt als analist hij loopt merendeel onzin uit te kramen tja en dit soort mensen moeten wij dan serieus nemen .

8 augustus 2022 om 17:19

Ik vind wel dat Hugo Borst sinds zijn Studio Voetbal tijd steeds meer een zuurpruim is geworden die voor mijn gevoel ook verder van het voetbal af staat dan hij toen deed. Hij was toen als journalist ook vaak heel goed geinformeerd maar volgens mij is hij tegenwoordig vooral of zelfs alleen nog analist - columnist die, naast dat hij soms nog best een aardig verhaal heeft, ook iemand is die steeds meer zaagt om het zagen en niet omdat er echt iets is.

Ik snap niet waarom mensen nu kritiek uitlaten richting Hugo. Hij zegt natuurlijk niets verkeerds? Men moet niet kijken naar de persoon, maar objectief beoordelen wat die zegt.
Gorter keepte vrij ongelukkig tegen PSV, dat klopt, door hem meteen eerste beste wedstrijd uit te basis te zetten ten koste van Paskeer, is zijn vertrouwen helemaal 0.0%. Dat klopt.. Eigenlijk juist tegen Fortuna zou hij vertrouwen kunnen kweken. Hij keepte tegen PSV met zijn angst in zijn benen, omdat hij wist dat hij de volgende wedstrijd er naast ligt, bij een slechte performance. en dat gebeurde.
Keeper met talent, ben je nu kwijt als Ajax zijnde.

en over Tadic zegt ook Hugo juiste dingen. Sentimenten en prestaties uit het verleden tellen niet mee. Je kijkt naar het heden. Als Tadic minder is, team belang is belangrijk dan invividue dan wissel je desnoods ook je aanvoerder.
zo moet het werken in het voetballerij.

8 augustus 2022 om 22:36

Als je kritisch over ajax bent krijg je hier automatisch commentaar. Er zijn zelfs leden hier die dan in eens van alles gaan verzinnen. Als je duidelijk maakt dat ze onzin aan het verkondigen zijn zie je ze ook niet meer terug.

Ajax had voor het begin van dit seizoen al een nieuwe keeper moeten hebben, ongeloofelijk dat ze daar niks aan hebben gedaan. Pasveer begint weer net als vorig seizoen, matig, hopelijk gaat hij ons weer verrassen. Gorter daar zag Ten Hag het al niet echt in zitten en nu is ook Schreuder er van overtuigd dat die er niet klaar voor is .

8 augustus 2022 om 17:22

Hoezo begon Pasveer matig aan het vorige seizoen? hij kreeg bijna geen goal tegen en ook aan de goals van Fortuna kon hij toch niet veel doen?

9 augustus 2022 om 16:28

De eerste wedstrijden stond daar niet echt een zelfverzekerde keeper in het doel. Iedere lage bal die richting de hoek ging dat was billenknijpen. Naar een aantal wedstrijden deed hij het steeds beter. Maar toch vind ik Pasveer geen top keeper,ondanks de weinig doelpunten tegen, cijfers zeggen niet alles.

Ik snap niet echt waarom Ajax niets uitgeeft aan een keeper. Leuk hoor die Pasveer, maar laten we niet doen alsof ie er weinig tegenkrijgt alleen omdat ie zo goed is. Ajax is gewoon beter dan de tegenstander. Cillessen gaat er nu ook opeens veel meer tegenkrijgen bij NEC dan bij Ajax, let maar op.

8 augustus 2022 om 17:20

Als ik jouw betoog lees zeg je dus eigenlijk dat het niet uitmaakt wat voor keeper er staat want het ligt aan de club waar je keept…

8 augustus 2022 om 19:07

Dan heb je over het woordje ‘alleen’ heen gelezen.

Zaterdag zaten bij ESPN twee presentatoren, Borst, Bruggink, Kwakman en Luijckx en die twee irritante gasten bij de muziek. Wat een vreselijke zetting, betaal je daar mede dus je abonnement voor. Zet er gewoon één presentator neer met één goede analist in Luickx. Dan kan Kwakman mooi de keuken kampioen divisie doen en loos die andere nutteloze analisten.

8 augustus 2022 om 19:08

Ik geef je groot gelijk hoor maar je vergeet iets. Waar laat je de vrouw die erbij moet en iemand met een donkere huidskleur. Dat is allemaal veel belangrijker als kwaliteit tegenwoordig.

Vermoeiend ben je Hugo.

Kleutergedrag van Borst. Toch nog even een sneer uitdelen aan Pasveer omdat je het niet kan hebben dat iemand kritiek heeft op je column.

Hugo Borst een columm schrijver in de krant die pretendeert verstand te hebben van voetbal!
Populistische uitspraken heeft die er eigen niet toe doen negeren deze man zonder voetbal verstand. Een schande dat deze man uberhaupt mag aanschuiven bij ESPN!!! Bij het programma
Eretribune!!!!!

Denk dat veruit de meeste spelers geen waarde zal hechten aan de mening van Borst.
Die man is ergens door gefrustreerd geraakt in zijn leven en kan alleen maar negatief denken en boos zijn, behalve als het over politieke onzin gaat dan wilt Borst zich van zijn (gespeelde) beste kant laten zien.
Lekker azijn drinken Hugo. Doet jou goed🤮

Je speelt met je beste 11. De trainer bepaald en er zijn meer spelers die op de bank of tribune komen. Door nog beter je best te doen en minder fouten te maken overtuig je de trainer.

Aaahhh een Rotterdammer zegt iets over Ajax en alle egootjes zijn gekrenkt. Hij heeft hier toch een punt. Scheuder komt gewoon zwak over in de media. Vind overigens logisch dat Pasveer keept. en dat gelul over dat hij te oud is. Buffon, van de Sar en Kahn. Waren allemaal oud en goed. Die Gorter had niet voor Ajax moeten kiezen. Maar voor een club als Vitesse of AZ. Had hij een jaar in de Eredivisie gekeept en Europees. Daarnaast moet Scheuder gaan kiezen tussen Bergwijn en Tadic. Want Tadic op 10 is minder dan Berghuis of Kudus. Geen makkelijke keuzes. Of Anthony verkopen in zijn prime en Bergwijn vanaf rechts laten spelen. Anders wachten tot er 1 geblesseerd raakt. Nou suc6 scheuder.

8 augustus 2022 om 19:58

@basbroek:

Schreuder hoeft niet te kiezen tussen Bergwijn en Tadic, het is wel duidelijk wie er op links moet spelen en dat is Bergwijn. De "tien" positie is een ander verhaal; Berghuis heeft de laatste 2 wedstrijden overduidelijk laten zien daar op dit moment ondermaats te zijn, ik vond hem tegen PSV en Fortuna de slechtste op het veld.

Voor de "tien" heb je dan Tadic en Kudus over. Hoewel ik zeker vertrouwen heb in Kudus staat me wel bij, dat zowel ten Hag als Schreuder een valide punt van kritiek hadden; Kudus is meestal te druistig in zijn acties EN "vergeet" dat ook hij als 10 verdedigende taken heeft. Tadic daarintegen blijft rustig, heeft meer dan voldoende oog voor zijn medespelers en staat als het nodig is ook verdedigend zijn mannetje. Kudus zal het dus voorlopig moeten doen met invalbeurten of moeten werken aan zijn spel..

8 augustus 2022 om 22:38

Maar waarom moet bergwijn spelen ? Ik had vorig jaar kritiek op tadic, maar iedere ajax supporter vind dat hij moest spelen vanwege zijn statistieken. Wat is er deze zomer veranderd?

Is dit de man die zaterdag weer alle tijd kreeg om bij ESPN te vertellen waarom hij zijn verhaaltje had geschreven, het ging hem om Gorter en niet om Pasveer blijkbaar. En dat hij het kinderachtig vond dat Pasveer daar enkele dagen later nog op in ging.

Blijkbaar mag een flutjournalist als Hugo Borst alles roepen en schrijven, maar mogen de mensen waarover hij schrijft geen enkel weerwoord geven. Van mij part nodigen we deze zure gast gewoon niet meer uit voor de Eretribune.

Als Tadic in de herfst zou zitten, dan zit zijn er bij Hugo al een flink aantal stevige winterperiodes voorbij getrokken. "gorters vervanger"? Serieus, ga je je eigen nu zo zielig gedragen dat je de naam van Pasveer niet meer gebruikt?

En iemand die zegt dat hij het een klein beetje begrijpt, maar toch niet helemaal om vervolgens iemand af te maken, geeft duidelijk aan dat hij er eigenlijk, van het hele spelletje geen hol van snapt.

Ajax moet gewoon een degelijkel, ervaren keeper er bij halen. Dan kun je Gorter lozen en Pasveer en Stekelenburg als tweede en derde keeper gebruiken, daar waar nodig. Maar Gorter wordt 'm niet, Hugo. Hoe graag je ook wilt....

Hugo ziet liever een trainer die fouten maakt en ze dan voor de camera tot op het bot staat te verdedigen alsof hij niets verkeerds heeft gedaan.
Nee schreuder deed het prima. Hand in eigen boezem steken. Eerlijk zijn. Goed gedaan.

Mensen,Hugo is een zuur en verbitterd mannetje dus als je juist reageert op zijn opinie dan heeft juist zijn zin dus laat zo'n man juist in z'n soppie gaar koken want dat kwijnt ie vanzelf weg in zelfmedelijden.

Wat hij zegt over Pasveer en Gorter klopt al niet maar over Tadic klinkt nog wereldvreemder.
Als je als analist niet kunt begrijpen dat je je aanvoerder die al 4 jaar achter elkaar levert niet in de rust wisselt dan heb je er echt geen verstand van. Je kan ‘m best wel een keer niet laten starten of in de 70ste minuut wisselen maar niet in de rust en zeker niet als je achter staat.

Hansworst Borst heeft gespreken .vroeger al een dweil nu nog steeds

Dit heeft niets met terugslaan te maken. Pasveer merkte terecht op hoe walgelijk en respectloos Borst hem even weganalyseerde als een gluiperige zak die onder het mom van collegialiteit zichzelf even het basiselftal in troostte. Nergens zie ik Borst daarop reageren. Hij geeft slechts aan dat Pasveer er niet goed uitzag bij de openingstreffer en ziet dat Schreuder dan en ook bij slechte prestaties van Tadic liever wegkijkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ2011
2.Ajax1917
3.PSV1815
4.Feyenoord1711
5.FC Twente1610
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder83
B. BrobbeyAanvaller83
S. BerghuisAanvaller82
R. PasveerKeeper80
S. BergwijnAanvaller86
D. TadićAanvaller80
C. BasseyVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

272 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 8 0 2 0
2021/2022 Ajax 34 13 2 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
Laatste voetbalnieuws

Bruggink ziet interview van Klaassen: ‘Dat horen de fans natuurlijk graag’

Volgens Arnold Bruggink heeft Davy Klaassen met zijn interview na Ajax - Go Ahead Eagles (1-1) ingespeeld op het gevoel van de fans. De middenvelder van de Amsterdammers zei zich 'kapot...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren