Mark van Bommel overtuigt Belgische media na foutloze start met Antwerp

Maandag, 8 augustus 2022 om 13:16Jonathan van Haaster • Laatste update: 13:15

Mark van Bommel is op uitstekende wijze begonnen aan zijn avontuur bij Royal Antwerp. De Nederlandse trainer is sinds dit seizoen nieuw bij de Belgische topclub en kan rekenen op lovende kritieken. Zo wordt hij geprezen om het creëren van een herkenbare identiteit binnen zijn team, en worden beslissingen omtrent posities van sterspelers als logisch ervaren.

De voormalig middenvelder is met negen punten uit drie wedstrijden uitstekend begonnen aan de Pro League. Achtereenvolgens werden KV Mechelen (0-2), Zulte Waregem (1-0) en OH Leuven (4-2) verslagen. Tussendoor werd FC Drita, dat het Feyenoord vorig seizoen nog moeilijk maakte, uitgeschakeld in de voorronde van de Conference League (0-0, 0-2). Bovendien heeft Antwerp de eerste confrontatie met Lillestrøm SK op Noorse bodem met 1-3 gewonnen, waardoor het bereiken van de groepsfase van dat toernooi dichterbij is gekomen.

Met zeven doelpunten voor en twee treffers tegen staat de ploeg nu al vijf punten los van regerend landskampioen Club Brugge. Van Bommel wordt geprezen dat hij zo snel een identiteit heeft meegegeven aan zijn nieuwe ploeg. "Het is toch opvallend hoe coach Mark van Bommel in geen tijd duidelijkheid heeft gebracht in het spel van Antwerp", analyseert Sporza-journalist Peter Vandenbempt. "Ze voetballen herkenbaar en dat is vorig jaar onder Brian Priske toch het hele seizoen een probleem geweest. "Waar staat Antwerp voor?", vroegen we ons altijd af."

Van Bommel heeft de beschikking over sterkhouders als Toby Alderweireld en Radja Nainggolan en wordt door Vandenbempt geprezen dat hij zijn sterspelers op de juiste manier inzet. "Het middenveld is in balans met een heel sterke Alhassan Yusuf en Toby Alderweireld brengt achterin toch wat van hem werd verwacht: stabiliteit en ervaring. Er waren ook sterke individuele prestaties, zoals van aanvaller Michael Frey. Die was toch gedoemd om invaller te zijn na de topaankoop van Vincent Janssen, maar de Zwitser blijft onverstoorbaar werken, en scoren. Nainggolan had aangegeven dat de nummer 10 zijn beste positie is en Van Bommel gehoorzaamt. Niet meer switchen rendeert."

Donderdag speelt Antwerp het returnduel met Lillestrøm SK. Als die horde wordt overleefd, treft Antwerp in de play-offs van de Conference League hoogstwaarschijnlijk Istanbul Basaksehir. De Turken wonnen hun eerste wedstrijd, net als Antwerp, met 1-3. In IJsland was de formatie van trainer Erdinç Sözer, mede door een doelpunt van voormalig Go Ahead Eagles-speler Deniz Türüç, te sterk voor Breidablik.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door tuskii)

Antwerp was vorig jaar al enorm goed in slecht spelen en toch winnen, en dat lijkt Van Bommel alvast overgenomen te hebben. Dat is een heuse kwaliteit. De eerste matchen waren nu ook niet om over naar huis te schrijven, gisteren was eigenlijk hun beste match.

Tel daarbij op dat ze zich enorm versterkt hebben en nu sterk gestart zijn en je krijgt wel een duidelijke titelkandidaat nu.

Ik verwacht dat Club Brugge nog wel een inhaalrace doet en dat Genk ook bovenaan zal meedoen. Zal tussen die drie ploegen gaan en ik geef persoonlijk Antwerp de voorkeur.

Won v Bommel bij Wolfsburg ook niet zijn eerste wedstrijden? We weten inmiddels hoe het toen verder ging.

8 augustus 2022 om 13:34

Datzelfde Wolfsburg dat bijna degradeerde na zijn vertrek? Als je de punten weg had gehaald die Van Bommel daar pakte voor zijn ontslag eindigden ze net boven de streep. Van Bommel heeft daar prima punten gepakt, dat team was gewoon niet zo goed als men dacht.

8 augustus 2022 om 13:37

Van Bommel deed het uitstekend bij Wolfsburg. Na het vertrek van Van Bommel werd het er niet beter op bij Wolfsburg. Ben benieuwd of hij Antwerp kampioen kan maken, dit maakt voor mij de Belgische competitie een stuk interessanter.

8 augustus 2022 om 14:06

Begint echt een trend te worden hier.

"Toen gebeurde dat, dus nu gaat dat ook weer gebeuren"

Genoteerd.

Psv won de JC Schaal vorig jaar dus dit seizoen pakken zij ook de beker en wordt Ajax kampioen. Want dat gebeurde vorig jaar ook.

8 augustus 2022 om 15:15

Dan wil ik een kanttekening plaatsen. Feyenoord is het seizoen begonnen met 5 doelpunten, 3 punten en staan bovenaan na de 1e speelronde. Dat stonden we 6 jaar geleden ook dus we worden kampioen!

Kortom, die logica die hier inderdaad wordt gebruikt soms is lulkoek ja😂

8 augustus 2022 om 17:58

Enige wat ik ermee wil zeggen: laten we vooral niet te vroeg juichen. Het kan immers zomaar omslaan. En of dat gaat gebeuren? Geen idee. Wat er bij Wolfsburg gebeurde hoeft hier niet te gebeuren. Maar hetzelfde zou kunnen gebeuren en de competitie is nog lang. Dus nu al de vlag uit en de slingers ophangen is wat mij betreft te voorbarig.

8 augustus 2022 om 15:39

Oké maar betekent het dan dat als je zo begint het overal hetzelfde eindigt?

8 augustus 2022 om 15:50

Ja en bij PSV was hij in zijn eerste seizoen tot bijna aan de winterstop ongeslagen. En daarna begon de ellende . Ik zie hier gewoon een patroon in

8 augustus 2022 om 17:16

Van Bommel deed het beter dan zijn opvolger. Maar de pech was dat hij niet instapte, maar het seizoen moest beginnen met te hoge verwachtingen.

8 augustus 2022 om 17:33

Ja gewoon negatief zijn. Hij doet het nu toch fantastisch? Fijn dat er trainers zijn met een eigen visie en mening. Wat vindt jij?

Dit ging bij psv ook zo, de eerste 7 wedstrijden in zijn eerste seizoen ongeslagen daarna begon de ellende. Wolfsburg idem, schoot uit de startblokken met de eerste wedstrijden allen in winst omgezet en na een maand of 2 ging het ook daar helemaal mis. Ik geef de beste man tot de winterstop dan zijn ze 'm ook daar helemaal beu

8 augustus 2022 om 13:32

Ik denk dat hij het redden gaat. De man heeft een duidelijk plan en is idolaat van voetbal. Nu nog ietsjes liever tegen arbitrage zijn, zodat er echt weinig op hem aan te merken is en meneer snoert vele monden. Dat is het scenario waarop ik hoop voor Van Bommel

8 augustus 2022 om 14:59

Dit geloof ik ook zeker. Alleen heb ik het idee dat Van Bommel in het idee zijn spelers weet te prikkelen, maar als je hem iets beter kent je ook gaat irriteren aan een aantal trekjes, waardoor hij ook de magie naar zijn spelers verliest. Ik zou anders niet kunnen verklaren waarom hij a) door o.a. zijn houding wordt ontslagen, b) na een goede startfase (qua resultaten dan) opeens het verval zo optreedt.

Verder heb ik echt niets persoonlijks tegen Van Bommel. Zeer belangrijk geweest voor mijn club PSV en ook gewoon een grote speler bij Bayern geweest, zeker respect voor. Wellicht zijn we met zijn alle ook gewoon aan het zoeken naar iets dat er 'mis' is met Van Bommel. Ik kan mij namelijk voorstellen dat er genoeg mensen zijn die hem door zijn houding (ook in het verleden als speler) niet zoveel gunnen.

8 augustus 2022 om 13:35

Eerste seizoens helft had hij maar liefst 16 van de 17 wedstrijden gewonnen. Alleen tegen Feyenoord hadden ze verloren.

8 augustus 2022 om 13:39

Wat ben je zo negatief laat hem de kans en de tijd geven om te slagen bij antwerp je moet niet altijd de schuld geven aan hem je moet naar alle omstandigheden kijken had hij blessures,had hij aankopen gehad die hij wou,heeft hij genoeg tijd gehad van het bestuur van zijn vorige club? enz het is niet omdat hij dat voor had dat hij dat nu terug gaat voor hebben dus niet te snel oordelen

8 augustus 2022 om 14:26

Het waren wel wat meer dan 7 wedstrijden. Hij had dacht ik de beste 1e seizoen helft alle tijden. Daarna stortte het helemaal in heeft hij jammer genoeg ook nooit meer goed gekregen. Ik hoop dat hij met zijn extra bagage dat nu wel kan.

8 augustus 2022 om 14:37@nvdmehv. Zowel bij PSV als bij Wolsburg werd het niet beter toen Van Bommel weg was.
Wel raar dat ik hier Van Bommel zit te verdedigen want ik vind hem een naar mannetje. Maar als ik dan zie hoe mensen reageren op zijn prestaties zonder normaal na te denken dan voel ik me wel een beetje geroepen om het voor hem op te nemen. Ik heb gisteren de tweede helft gekeken van Antwerp en ze speelden volle bak in de aanval en er lopen ook wat leuke spelers bij. Ik zou het iig leuk vinden als ze kampioen worden, steun toch wel de Nederlandse trainers in het buitenland.

8 augustus 2022 om 16:37

Europees doet hij het ook aardig nu . En nu wordt hij ook nog eens gesteund door Overmars. Maar inderdaad de tijd zal het ons leren.

Ik gun hem het allerbeste maar zo was zijn start bij Wolfsburg ook, al ligt er minder druk op tafel in antwerpen. Nog even aankijken of hij dit voor langere periode kan vasthouden, is m in ieder geval hartstikke gegund!

8 augustus 2022 om 14:02

Hoezo minder druk? Hij moet gewoon kampioen worden, er wordt niets minder verwacht.

8 augustus 2022 om 14:51

Omdat Wolfsburg de ambitie had om bij top4 te horen toen VB daar aan de slag ging. Top4 daar is toch wat lastiger dan een top2/3 in belgie.

Bij PSV won van Bommel eerst 16 van de 17 eredivisie duels. Daarna zakte het helaas in elkaar. Benieuwd of hij het nu wel kan volhouden of dat het een patroon wordt. Vliegende start met een dramatisch einde

En zo makkelijk is de voetbalwereld. Ze geven bizzare bedragen en salarissen uit aan spelers die dat niet verdienen, maar alsnog wel goed zijn voor de Belgische competitie, en je wint 2x en ze zijn om. Ik zag dat team van antwerp, en zo denderend is het niet. Die gaan bij de eerste en beste beetje tegenstand gewoon onderuit.

8 augustus 2022 om 14:23

Beetje hetzelfde als wat er in Catalonië gebeurd?

8 augustus 2022 om 15:34

Juist nu niet meer, vandaar al die salarisverlagingen

8 augustus 2022 om 14:28

3x gewonnen en ronde verder in de voorrondes van EL 😊

Overtuigt mij in ieder geval nog niet. Vind antwerp niet goed voetballen en ik denk dat ze het tegen de topploegen knap lastig zullen krijgen. Scorebordjournalistiek is natuurlijk makkelijk en met 2 penalties zit je al snel op rozen...

8 augustus 2022 om 13:50

ik denk ook dat ze het lastig krijgen tegen topploegen. Die zijn immers goed...

Afgezien daarvan moeten we van Bommel natuurlijk pas over een tijdje gaan beoordelen mbt zijn trainerschap bij Antwerp, maar zijn start is in ieder geval in orde

8 augustus 2022 om 14:00

Klopt er worden punten gepakt wzt het voornaamste is maar voetballene vind ik het niet super. We zullen hrt gaan zien.

8 augustus 2022 om 14:09

ik heb ook niet meer gezien dan de uitslagen, maar wel links en rechts gelezen dat het voetbal niet geweldig is. Over een duel of 10 nog maar een keertje chatten...

8 augustus 2022 om 15:06

Deal. Gokje op welke positie ze dan zullen staan? Ik gok 5e.

8 augustus 2022 om 16:09

Jij hebt mogelijk voorkennis (verstand van de Belgische competitie)? Ik weet niks van Belgische verhoudingen. Toen ik het nog volgde (min of meer) was Anderlecht meestal de baas met Club Brugge en ik meen KV Mechelen en AA Gent in hun kielzog. Hahaha, dat is denk ik 20 jaar geleden, of langer…

Ik heb even gegoogled, maar met een 5e plek zouden ze nog lager staan dan de eindklassering van vorig jaar. Hmmm.. ik ga er vanuit dat ze met bv vertongen al er op vooruit zijn gegaan. Ik ga denk ik voor een gedeelde 4e plek, met een redelijk gat naar de koploper 😀

8 augustus 2022 om 18:13

Lijkt me een goeie inschatting. De verhoudingen zijn (jammer genoeg ) wel veranderd. Club Brugge grote favoriet met Gent/anderlecht voor mij grootste uitdager. Daarna weet je nooit wat Genk/antwerp/standard zullen doen. Al heb ik in die laatste al helemaal geen vertrouwen dit seizoen. Al vind ik dat niet per se erg

Maar ja, winnen ze heel overtuigend of winnen ze net aan vanwege de individuele kwaliteiten die ze op het veld hebben staan? Ik kan er niet over oordelen want ik heb er niets van gezien. Weet wel dat hij ooit bij Wolfsburg ooit ook de eerste wedstrijden gewonnen heeft en daarna nog ontslagen werd. Denk wel dat Antwerp in vergelijking met veel competitiegenoten wel dermate veel individuele kwaliteit heeft, dat ze toch best wat wedstrijden zullen winnen dit seizoen.

Denk dat van Bommel nu meer rugdekking heeft met Overmars mocht het inzakken. Verwacht zelf veel van Genk waar nu Francken zit die het met KVM al heel knap deed.

Net zoals bij Wolfsburg. 10 potjes verder nog maar eens kijken of de resultaten zo goed zijn. In Duitsland lag hij toen inmiddels buiten, hoewel Overmars dat niet zo snel zal doen.

8 augustus 2022 om 17:18

Denk het ook niet. Hij heeft wat dat betreft wel geluk met Overmars. Die stuurt hem er niet snel uit. Maar hij doet het vooralsnog gewoon goed.

Vond de wedstrijd wel leuk trouwens. Nainggolan kan nog steeds wel een balletje trappen en die Frey is ook niet onaardig. Janssen viel goed in, was balvast. En die jongen die 2x scoorde had nog een poeier op de lat. Ze wonnen wel verdiend.

ManU heeft Ten Hag aangetrokken op basis van prestaties bij ajax maar het begint ook nóg duidelijker te worden dat Overmars een enorm goede technisch directeur is en daar een grote rol in heeft gespeeld. Nu zit Ten Hag bij ManU en kan hij samen met directie niet het juiste spelersmateriaal voor elkaar krijgen en nu zie je dat Overmars eigenlijk opnieuw een trainer "enabled" door een puike selectie op poten te zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. ValenciaAanvaller61
R. CosseyUnknown
J. ButezKeeper90
B. NsimbaAanvaller30
C. StengsAanvaller20
T. AlderweireldVerdediger92
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

272 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2022- Antwerp FC
2021-2021 VfL Wolfsburg
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
Laatste voetbalnieuws

Steun voor Van Bommel: ‘Naar verluidt niet goed genoeg en nu succesvol'

Josuha Guilavogui heeft het in gesprek met Kicker opgenomen voor zijn ex-trainer Mark van Bommel. De middenvelder staat sinds de zomer van 2016 onder contract bij VfL Wolfsburg en kende in...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren