‘Barcelona onderzoekt contract van Frenkie en dreigt nu met juridische stappen’

Maandag, 8 augustus 2022 om 12:29Guy Habets • Laatste update: 14:30

Barcelona dreigt met juridische stappen om het contract van Frenkie de Jong ongeldig te kunnen laten verklaren. Dat wordt gemeld door The Athletic. De club zou op 15 juli aan de spelmaker hebben laten weten dat het laatste contract dat hij tekende, in oktober 2020, nooit getekend had mogen worden. De beloofde voorwaarden zouden namelijk tot stand zijn gekomen door 'criminele acties' van het vorige bestuur en dus denkt Barça dat het de huidige verbintenis van De Jong kan annuleren.

Barcelona is van plan om het huidige contract te verscheuren en De Jong weer op zijn vorige contract, dat dus geldig was tot en met 19 oktober 2020, te laten spelen. Dat zou betekenen dat de voormalig Ajacied tegen een minder hoog salaris vast komt te liggen en daar is het de Catalaanse club allemaal om te doen. De Jong is de bestbetaalde speler bij de club en los Azulgrana doet er alles aan om minder uit te hoeven geven aan spelerssalarissen, om zo de nieuwe aanwinsten in te kunnen schrijven voor LaLiga.

De club denkt dat het een goede zaak heeft, aangezien ze stellen dat de voorwaarden van het huidige contract niet op juiste wijze tot stand zijn gekomen. Het vorige bestuur van Barcelona zou 'crimineel' gehandeld hebben, zo stelt huidig voorzitter Joan Laporta, en dat maakt dat hij juridische stappen zou kunnen en willen ondernemen tegen degenen die bij het tekenen van de verbintenis betrokken waren. Het is niet helemaal duidelijk wie daarmee bedoeld worden en of De Jong dan ook een partij zou zijn.

De boodschap van Barcelona aan de Oranje-international betekent een nieuw hoofdstuk in de soap die al maanden gaande is. De Catalanen willen ruimte creëren in de salarishuishouding om nieuwe aanwinsten in te kunnen schrijven voor LaLiga en hoopten De Jong eerst te kunnen slijten aan Manchester United. Toen de speler zelf dat afwees, werd hem gevraagd om salaris in te leveren. Ook dat weigerde De Jong. Nu wordt hij dus op juridisch vlak voor het blok gezet door Barcelona.Gerelateerd

Meer sportnieuws

330 reacties (laatste reactie door sander79)
Popcorn pakken

on. laat ik maar wat tekst typen.

Zo dit gaat nergens meer over. Barca gaat wel te ver.
Dit slaat werkelijk nergens op en dit is echt pesterij.

Gun de man dan een transfervrije aftocht als je denkt dat contract ongeldig is. Hij kan dan bizar veel tekengeld pakken wat alles compenseert.8 augustus 2022 om 12:43

Mes que un club, toch knap hoe je een goede reputatie zo snel kunt afbreken. Wel weer eens tijd voor een nieuwe aankoop, dan mag Frenkie binnenkort ook nog contributie gaan betalen.

8 augustus 2022 om 12:48

Mes que un walgelijke club 😛. Te triest voor woorden dat ze denken dat dit lukt. Ja wij zijn het niet eens met een contract dat uitgegeven is door de vorige voorzitter. Dan moeten ze alle contracten die niet onder zijn periode zijn getekend opnieuw bekijken

8 augustus 2022 om 13:20

Wij fans kunnen er niks aan doen. Gelukkig zou Barca altijd blijven bestaan. Anders was t pas huilen geweest

8 augustus 2022 om 12:36

Kan inmiddels wel een vrachtwagen met popcorn laten komen.

8 augustus 2022 om 12:37

Als Barcelona het contract ontbindt is Frenkie toch ook vrij om te gaan waar hij wilt. Weet niet of dit voor Barcelona zo slim is want Frenkie is nog een van de weinige spelers die geld kan opleveren.

8 augustus 2022 om 12:44

Ze willen terug naar zijn vorige contract, die van voor oktober 2020, niet hem transfervrij laten zijn. Maar ik snap ook niet helemaal wat ze daarmee denken te bereiken. Want volgens mij is het enige dat in die contract situatie veranderd is, dat Frenkie eerst salaris zou inleveren en dat in de komende jaren weer gecompenseerd zou krijgen. Als ze naar de contract situatie van oktober 2020 terug willen zou dat mijn inziens ook betekenen dat ze met terugwerkende kracht dat contract in laten gaan en dan moet Frenkie alsnog het gemiste salaris van oktober 2020 tot aan nu terug krijgen lijkt mij.

8 augustus 2022 om 12:58

Dat is het 'm ook. Dat bestuur is duidelijk wanhopig en dat zie je in alles terug. Wel knap overigens om de gehele reputatie van een club in een paar maanden tijd compleet te doen afbrokkelen. Wat een stel incompetente respectloze gasten zitten daar in die torentjes. Die Jordi Cruijff laat zich ook van z'n slechtste kant zien. Die loopt er ook maar hielen te likken in de hoop dat hij z'n baantje mag behouden.

8 augustus 2022 om 14:30

Dat is exact wat ik zou doen als Frenkie's advocaat. Meteen aanklagen voor het niet uitbetaalde salaris en nu meteen plus extra vergoeding ter compensatie eisen. Als ze het niet over mijn contract willen spreiden dan lekker nu direct in het handje. Smeerlappen.

8 augustus 2022 om 15:15

En jij denkt dat het bestuur van Barca deze opties niet al bestudeerd hebben. Ik vind dit ook iets ver gaan want dit hoeft niet publiekelijk. Echter ben ik van mening dat Frenkie ook moet schikken. Of je gaat het nieuwe salarishuis in of vertrek want halsstarrig vasthouden aan je contract en blijven werkt ook niet.

8 augustus 2022 om 15:26

Mister Objecti jij maakt dus de fout die iedereen momenteel maakt. Ok vertrekken dan, maar wel even achterstallig salaris a 17miljoen aftikken. Doet Barca dat dan zijn ze morgen van hem af.
In geen enkel beding kan iemand hier de bal naar Frenkie spelen. De jongen speelt het chique en hoe chiquer hij het speelt hoe viezer Barca het moet gaan doen. Dat is ook wat je ziet van Barca, tegenstrijdige berichten om de publieke opinie niet te verliezen, maar de acties zeggen het meeste over hoe ze er in staan. Schande!

8 augustus 2022 om 15:30

@Mister objecti Waarom niet? Ze hebben hem dit aangeboden en hij vond dat prima. Nu moet hij ineens gaan inbinden? De wereld op z’n kop.

8 augustus 2022 om 17:06

@Mister Objecti Zo werkt een contract niet natuurlijk. Daar komt bij dat ze voor een vermogen aan nieuwe spelers met idem salaris hebben gehaald. Dan zou je eerst Frenkie moeten verkopen als dit lukt, alvorens je allerlei nieuwe spelers gaat halen.

8 augustus 2022 om 18:17

Barcelona was eens mijn lievelingsclub.Maar het huidige bestuur is corrupt en wil een speler waar ze een contract mee hebben,wegpesten.Ze doen omdat ze met Frenkie geen legitimatie van de Spaanse bond krijgen,willen ze hem,een appel en ei contract laten tekenen.Nouja,appel en ei,in ieder geval zich niet aan hun afspraak houden.Dat maakt de club onpopulair

8 augustus 2022 om 21:40

Het hoeft niet publiekelijk? Neen dit is ook binnenskamers gewoon ronduit walgelijk.

9 augustus 2022 om 07:42

Zou het niet zo kunnen zijn dat ze een rechtzaak gaan beginnen om uitstel te vragen. Nu kunnen ze de nieuwe spelers niet opstellen. Aangezien er een rechtzaak loopt die de situatie kan veranderen is het allemaal nog onduidelijk en tot het wel duidelijk is (wat nog jaren kan duren) mogen de nieuwe spelers opgesteld worden. Zoiets.

9 augustus 2022 om 09:24

Het wordt steeds vermakelijker. De kranten framen het inmiddels zo dat als Frenkie de Jong voet bij stuk houdt, dan kunnen Lewandowski, Raphinha, Dembele, Kounde en Kessie niet worden ingeschreven. Dat is natuurlijk onzin, want het deel dat Frenkie de Jong moet inleveren kan nog niet eens het salaris van 1 van deze spelers van betaald worden. Of mogen ze niemand inschrijven totdat alles volledig rond is?

Het zou zomaar kunnen dat ze volgende week met Depay, Fati en Torres moeten spelen, omdat de rest niet ingeschreven kan worden.

Dit is natuurlijk wanbeleid. Ze hadden beter moeten nadenken en hem gewoon voor 70 miljoen naar United laten gaan en van dat geld het achterstallige salaris moeten betalen. Dan was het probleem opgelost. Maar ze doen er alles aan om niet te hoeven betalen, wat mij een onbegonnen zaak lijkt om juridisch aannemelijk te maken. Vooral ook omdat dit verder gaat dan alleen het contract van Frenkie de Jong. Dit zou namelijk betekenen dat alle spelers die wel hebben ingestemd met een verlaagd contract, dan opeens hun contract onwettig kunnen laten verklaren en dan heeft Barcelona echt stront aan de knikker.

8 augustus 2022 om 12:40

We hebben meerdere discussies gehad over FdJ en Barcelona. Ik denk dat we nu tot dezelfde conclusie gekomen zijn. Logisch dat Laporta De Jong weg wil hebben, maar de manier waarop... Extreem walgelijk. Daar gaat het imago van je club.

8 augustus 2022 om 12:44

Suarez7

Ik heb ook vaak genoeg aangegeven dat Laporta een gluiperd is hoor. Een bestuurder die ten koste van alles succes moet hebben (om weer herkozen te worden).

Tot nu vielen de acties toch mee. Zoals ik vaker aangaf, iedere club wil spelers verkopen die niet presteren, en helemaal die niet presteren en grootverdiener zijn. Daar is Barca niet uniek in.

Maar deze actie is belachelijk. ZOu lachen zijn als een rechter zegt, prima, maar dan is FdJ ook transfervrij.
Kan Frenkie lekker gaan waar hij wil, dikke tekengeld pakken

8 augustus 2022 om 12:52

Dan betaalt een andere club zijn geld. Ik gun het Barca als het hen zoveel mogelijk schade doet. Hopen op Madrid kampioen in februari

8 augustus 2022 om 13:25

"zou lachen zijn als een rechter zegt, prima, maar dan is FdJ ook transfervrij."

Met daarbij de aanvulling dat hij het salaris waarvoor ze vanwege Corona uitstel hebben gekregen, in een keer moeten aftikken.

8 augustus 2022 om 14:32

Plus een boete en extra vergoeding ter compensatie.

8 augustus 2022 om 12:42

Het heeft weinig zin om zulke onderwerpen te reageren. Die zijn er dagelijks 10 a 20 keer.

Enige wat ik mij wel afvroeg, Laliga begint aankomend weekend? Zijn de nieuwe aanwinsten nog niet ingeschreven? Ik begreep dat spelers als Dembele ook als "nieuwe" speler wordt gezien.

8 augustus 2022 om 15:58

Klopt zijn nog niet ingeschreven nee.

8 augustus 2022 om 12:47

Het is toch ook dat hij nog rond de 100 miljoen moet ontvangen van Barcelona ivm salaris reductie van de afgelopen jaren volgens mij is dit artikel echt een fabeltje. We kunnen nog zoveel roepen over Barcelona maar dit is echt te gek voor woorden de Jong heeft al ingeleverd op ze salaris en nu gaan ze hem uit uiten FdJ lekker blijven zitten zou ik zeggen. Wat een ezels daar in barca

8 augustus 2022 om 13:17

Dat bedrag lag volgens mij niet rond de 100 miljoen. Eerder rond de 15 miljoen geloof ik.

8 augustus 2022 om 13:23

19 miljoen aan achterstallig salaris.

8 augustus 2022 om 13:30

100M is incl het salaris tot het einde van zijn contract. 19M achterstallig salaris.

8 augustus 2022 om 13:32

Als Barca bereid is Frenkie transfervrij te laten gaan dan denk ik dat Frenkie heus wel bereid is af te zien van zijn uitgestelde salaris. Hoef je geen rechtzaak over de rechtsgeldigheid van het contract voor te hebben.

Het probleem met Barcelona is dat men wel degelijk een dikke transfersom wil ontvangen maar niet bereid is Frenkie zijn volledige salaris alsnog uit te betalen.

8 augustus 2022 om 13:47

Wat een t*** t***club gewoon schandalig om zo spelers te behandelen en frankie was gister een van de beste van het veld

8 augustus 2022 om 15:07

Hoe betrouwbaar is deze bron trouwens, klinkt wel erg ongelofelijk. Zou als waar is toch een nieuw diepte punt zijn in deze hele saga, maar dit komt zo bijzonder dom over dat ik bijna niet kan geloven dat dit waar is.

Circus Barcelona, wat een zielloze, trieste club is het geworden zeg.

8 augustus 2022 om 13:00

Laporta fantastisch bezig.. het begon met Koeman de laan uit sturen nu de rest nog!! Barthomeu gaat binnenkort de gevangenis en jullie geven laporta de schuld echt grote grap!!!

8 augustus 2022 om 13:10

Laporta fantastisch bezig? Leg mij aub uit hoe. Naast Ajax is dit mijn favoriete club geweest. Sinds enkele jaren is dat afgegleden, maar Laporta heeft er een absoluut dieptepunt van gemaakt op het gebied van ‘gun factor’.

8 augustus 2022 om 14:15

Mer zulke opmerkingen is er maar 1 een grote grap romarioodsf, en wij zijn het niet...

8 augustus 2022 om 13:01

Ik ben ook heel benieuwd of dit ze gaat lukken. Je zou dan namelijk in mijn optiek eerst moeten gaan bewijzen dat het oude bestuur dus echt 'crimineel' is geweest om vervolgens te proberen al hun beslissingen te willen terugdraaien. Nu ben ik geen jurist en heb geen kaas van het Spaans recht gegeten, maar lijkt me een schier onmogelijke opdracht.

8 augustus 2022 om 15:09

Is het ook, en mochten ze gelijk krijgen dan zal het vorige contract ingaan. Dit betekent dat Frenkie per direct recht heeft op het volledige en achterstallige salaris dat die nog niet uitbetaald heeft gekregen sinds het laatste contract… Pure wanhoop dus hij Barca

8 augustus 2022 om 15:19

Daarnaast: als dat criminele gedrag wordt bewezen, dan heeft dat toch veel en veel meer consequenties dan alleen het contract van de Jong? Dan zijn alle contracten uit die periode toch niet meer rechtsgeldig? En heb je als Barca een veel groter probleem.

Maar als zijn contact nietig wordt verklaard, is hij transfervrij. Waarom zou Barca dat willen?

8 augustus 2022 om 12:34

Salaris + ze hebben gavi , Pedri en Busquets die hebben frenkie niet nodig..

8 augustus 2022 om 12:35

85miljoen verlies maken op een speler is ook een uitstekend bedrijfsresultaat.

8 augustus 2022 om 12:36

Frenkie hebben ze niet nodig, maar zijn transfersom wel

8 augustus 2022 om 12:37

@jonathan.vda

Dat is ontzettend dom, want dan kon je hem gewoon verkopen voor 60 miljoen euro zonder dit gezeik.

Als dit klopt ben je Frenkie transfervrij kwijt... Als hij bijtekent is hij een "nieuwe" speler die ook weer niet geregistreerd kan worden?

8 augustus 2022 om 12:45

Volgens mij is de bedoeling hem terug te zetten naar z'n oude contract, wat geloof ik ook nog door zou lopen op dit moment. En dan zo die miljoenen die ze hem nog moeten betalen kunnen vermijden. Maar ik zie niet in hoe ze dat ooit zouden winnen, want dan verwacht ik alsnog dat een rechter ze erop zou wijzen dat Frenkie dus voor minder salaris dan in dat contract stond gespeeld heeft... Maar goed. Mes que un club, hè? Wisten wij veel dat ze daarmee bedoelden dat ze een teringbende zijn...

8 augustus 2022 om 12:48

Je kan hem niet verkopen omdat Frenkie niet weg wilt. Hij kon weg naar United maar dat wou hij niet.

8 augustus 2022 om 12:49

Kun je 'm dat kwalijk nemen? Los van alle drama bij Barça, zou ik ook niet zo heel happig op United zijn. 😅

8 augustus 2022 om 13:07

@deem: Helemaal waar. Alhoewel ik betwijfel of dit verhaal waar is. Zelfs voor Barcelona ruikt dit naar bullshit.

Om hetgeen in de tekst voor elkaar te krijgen zou je eerst aangifte tegen de voorgangers moeten doen. Daarop zou het Spaanse OM daadwerkelijk criminele feiten moeten bewijzen. Vervolgens zou Barca moeten aantonen dat de criminele feiten in causaal verband staan met de contractverlenging van Frenkie. Hierbij let je ook op het volgende: ook een crimineel kan rechtsgeldige overeenkomsten sluiten.

Als Barca, hypothetisch gesproken, over enkele jaren al het bovenstaande zou bewijzen, dan alsnog ga je terug naar de situatie zoals hoe die was voor het nieuwe contract. Wat betekent Frenkie een vordering heeft op Barcelona voor al z'n salaris dat krachtens zijn oude contract niet is uitbetaald. Ook zou hij bij een transfer mogelijk aanspraak maken op een percentage van de transfersom, indien het extra contractsjaar (nieuw contract is meen ik met 1 a 2 jaar verlengd tov het oude) een rol heeft gespeeld in zijn transfersom.

Nee, zelfs voor Barca ruikt dit naar bullshit.

8 augustus 2022 om 13:23

@Regulator Ik neem dit ook zeker met een korreltje zout. Ik zie de logica niet. Maar aan de andere kant zou het me ook totaal niet meer verbazen.Komt natuurlijk ook bij dat zo'n zaak niet van de één op de andere dag geregeld wordt, dus als dit echt hun plan is om die nieuwe spelers nog te registreren, dan komen ze er denk ik ook te laat mee.

8 augustus 2022 om 13:25

Ik neem het hem niet kwalijk hoor. Maar ze zeggen dat het wanbeleid is omdat je hem kon verkopen. Alleen dat kan niet omdat die niet weg wou.

8 augustus 2022 om 13:33

Kom op zeg, denk je nou echt dat Barcelona 80 mio gaat afschrijven?

Overigens is bij nietig verklaring van de contract aanpassingen, het oude contract gewoon geldig en moet men per omgaande een hele hoop achterstallig salaris uit betalen.

8 augustus 2022 om 13:37

Nee dat geld voor wat ze al naar Ajax hebben overgemaakt moet natuurlijk ook terug! Hoe durft Ajax met de vorige criminele tot een overeenkomst zijn gekomen!

8 augustus 2022 om 12:35

Volgens mij staat er in het artikel van The Athletic dat hij weer terug zal gaan naar zijn oude contract. Hoe dat precies werkt weet ik niet, maar dat zal niet zomaar geschreven worden

8 augustus 2022 om 12:40

Maar heeft een Frenkie als 1 van de 2 kanten van het contract daar ook niet wat over te zeggen? Zou het wel een redelijke schending vinden van werknemersrecht als iets zonder dat je het wil kan worden aangepast in jouw nadeel. Het is immers niet Frenkie zn fout dat daar een stel debielen zaten.

8 augustus 2022 om 12:52Kan ook niet. Er staat een handtekening op van iemand met bevoegdheid van Barcelona. Dan moet de club ingesprek met de vorige lui die de handtekeningen hebben gezet. En daar staat Frenkie helemaal los van.
Deze rechtszaak is kansloos en zal ook niet aangespannen worden. Ik gok dat dit eerder een wild west verhaal is.

8 augustus 2022 om 12:53

Klopt, maar zoals ik al zei weet ik niet wat de regels omtrent dit soort zaken zijn. Het lijkt me raar maar, gezien de politieke richting die we de afgelopen 30/40 jaar met zijn allen op gaan, helemaal niet ondenkbaar dat je als werknemer weinig te zeggen hebt over dit soort dingen..

8 augustus 2022 om 13:34

Er zijn geen regels. Als het nieuwe contract ongeldig wordt verklaard, dan geldt het oude contract. Dus zal Barcelona een hoop achterstallig salaris met spoed moeten overmaken om te voorkomen dat Frenkie naar de Fifa stapt en zijn contract laat ontbinden wegens achterstallig salaris.

8 augustus 2022 om 12:36

Heb je de tekst wel gelezen? Er staat toch duidelijk in dat ze aan de hand van het oude contract willen laten spelen. Geen idee of dit ook echt mogelijk is. Maar het lijkt me niet dat ze dit contract verscheuren en vervolgens Frenkie transfervrij laten gaan. Het is wel een trieste bedoeling aan het worden in Barcelona.

8 augustus 2022 om 12:40

Humbarton

Waarom zo aanvallend naar Geitje reageren?

Er staat ook in het artikel: "weer op zijn vorige contract, dat dus geldig was tot en met 19 oktober 2020, te laten spelen."

Contract was geldig tm 10-2020. Dus als je nieuwe contract laat ontbinden, rechter gaat toch niet gelijk mee dan is oude contract nog geldig. Conclusie zou kunnen zijn, er is dan geen overeenkomst meer.

8 augustus 2022 om 12:52

@humbartoten, excuus. Ik heb over dat stuk heen gelezen. Desalniettemin, het oude contract is door exact dezelfde mensen aangeboden als zijn huidige contract. Waarom zou de een nietig zijn en de ander niet vraag ik mij dan af. Enfin dit wordt weer een mooi hoofdstuk van de soap.

Ps, het is ‘bedoening’ i.p.v. ‘bedoeling’

8 augustus 2022 om 13:35

@mrkrillin
Als dat waar was, dan k is dat geweldig nieuws voor Frenkie. Ben alleen bang dat het niet waar is en men gewoon het oude contract wil volgen om daarna moeilijk te gaan doen over het achterstallig loon.

8 augustus 2022 om 12:37

Niet transfervrij, want als ik het goed begrijp zou hij dan terug vallen in zijn "oude" contract, ipv de verlenging.

Wat een ongelooflijke grap overigens. Als De Jong zijnde zou je hier toch direct weg willen als ze zo met je om gaan..

8 augustus 2022 om 12:39

Hij moet nog 20 miljoen krijgen, dus dat gaat hij (terecht) niet opgeven omdat ze hem wegpesten. Daarnaast ga je nu ook niet voor je plezier naar Manchester United. Die club is ook slecht georganiseerd.

8 augustus 2022 om 12:44

En terecht inderdaad. Gewoon doordrukken tot het einde. Als zij niks om jou geven, hoef jij niks om hen te geven..

8 augustus 2022 om 13:23

Lijkt averechts te helpen, dat pesten. Doet die goed, begin op persoonlijke vlak respect voor hem te krijgen. Jullie willen me naaien? Prima dan gaan die hakken het zand in, heerlijk

8 augustus 2022 om 12:37

Nee ze willen terug vallen op zijn contract uit 2019. Ze willen zijn huidige salaris verlagen om andere spelers in te schrijven.

8 augustus 2022 om 12:54

Maar goed, dan heeft De Jong dus veel minder gehad in de afgelopen tijd dan waar hij contractueel recht op had. moet Barca dat dan niet met terugwerkende kracht ook betalen?

8 augustus 2022 om 14:35

Als hij terug zou gaan naar zijn vorige contract, dat zou dat toch ook inhouden dat hij de bedragen uit het vorige contract voor de afgelopen twee jaar tegoed heeft..

Hoe zou dat dan werken met de regels van Laliga want dan zou de afgelopen twee jaar dat bedrag niet gebruikt mogen zijn om spelers van Barcelona in te schrijven (wat me sterk lijkt dat niet is gebeurt gezien alle financiele rommel).

Het lijkt me dat hij dit jaar dit dan zou moeten krijgen en dat Barcelona geen stap verder zou zijn dan nu.

8 augustus 2022 om 13:22

Waarschijnlijk besparen ze meer aan salaris (wat hij ook nog een hoop tegoed heeft) dan dat ze aan transfersom binnenkrijgen.

11 augustus 2022 om 09:49

Nee want dan gaat het oude contract weer in werking.

Altijd m’n clubje geweest maar wat een trieste boel daar. Tijd dat ze Frenkie z’n geld gaan betalen en lekker daar weggaan. Pure troep daar.

8 augustus 2022 om 12:37

Maar mevrouwtje Mikky Kiemeney geniet zo van het leven in Barcelona

8 augustus 2022 om 12:41

Espanyol wil hem vast wel hebben

8 augustus 2022 om 12:50

@humbarton,

Waarom breng je dat zo denigrerend? Dat is toch een belangrijke factor dat je vrouw zich ook fijn voelt?

8 augustus 2022 om 13:25

Niet in de wereld van de ultieme machoman Humartoten. Daar is de vrouw gewoon gehoorzaam en dient ze geen eigen wil te hebben.

8 augustus 2022 om 13:44

Wist niet dat Humbartoten een islamiet was.

8 augustus 2022 om 14:12

Wat heeft dat met Islam te maken? Vind jou reactie even erg als die van Humbartoten.

8 augustus 2022 om 14:29

@archiedJe hoeft echt geen Islamiet te zijn om dergelijke denkpatronen te hebben. Ook in het Westen kunnen genoeg mannen een handje schudden met genoeg streng gelovige Islamieten en dit geld wereldwijd net zo voor andere groepen van Latijnse mensen tot Afrikanen tot Rooms-Katholieken en ja, zelfs Boedhisten.Het heeft ook zeker niet direct met geloof of afkomst te maken. Je hebt enkel de mentaliteit nodig.

Gekke criminelenOn:Echt een belachelijke club, vanalles beloven dat hij na de Corona alles dubbel en dwars terug krijgt. Daarna miljoenen uitgeven aan spelers en dan erachter komen dat ze fdj een hele boel moeten betalen waar ze geen zin in hebben. Ze moeten zich kapot schamen

8 augustus 2022 om 12:55

En gelukkig is er geen sprake van dwang. Zoals Laporte beweerde. Mja, als ik Frenkie was, lekker naar United!

8 augustus 2022 om 13:25

Ik zou als frenkie lekker blijven zitten, zak maar in de stront. Ook zo een rechtzaak klinkt hilarisch.Ik denk gezien de feiten dat het nog fdj zijn kant op zou vallen ook.

8 augustus 2022 om 14:30

Tuurlijk valt het FdJ zijn kant op. Zie je het voor je, ja euh de vorige directeur is een crimineel en daardoor komen we nu zelf in de problemen edelachtbare. Jaja welterusten Barca!

Het moet toch niet gekker worden dit 😂😂😂

Hahaha... nou succes, ik zie in niks dat frenkie hier fout zit.
Wat een club! 🤢

8 augustus 2022 om 12:37

Nou zou ik als frenkie er ook alles aan doen om de laatste euro uit die club te krijgen ook. En aan al die barca fans die dit weer weten goed te praten. Stop maar, word tijd dat ze de licentie gaan intrekken daar wat een amateurs

8 augustus 2022 om 12:45

Nou echt he! Tot de laatste cent gvd smeerlappen! Wat is Barca toch een schijt club

8 augustus 2022 om 19:18

Ik zou ook onwijs dwars gaan liggen en me aan me contract houden.
Dan maar paar jaar moeilijk doen en de club financiële problemen geven die ze zelf veroorzaakt hebben.

8 augustus 2022 om 12:37

Mes que un club😂😂😂. Poppenkast.

8 augustus 2022 om 13:08

Zal 8k hem nog erger maken dan?
Deze club ga je straks gewoon door uitgeschakeld worden als je groep CL door komt.
Buiten al het geneuzel om hebben ze wel een gruwelijk elftal staan.

8 augustus 2022 om 13:19

Waarvan 4 spelers niet inde liga mogen spelen. Lekker voor het ritme 😂

8 augustus 2022 om 13:38

Als ze niet n Spanje speelgerechtigd zijn, zijn ze dat dan wel Europees?

8 augustus 2022 om 14:26

@Tinus, zijn al die nieuwe spelers dan speelgerechtigd?

Wat een waardeloze club
Wat een beleid

Najaaa wtf is dit nou

Deze club 😂😂. Over criminele activiteiten gesproken, is toch absurd dit. Lekker weggaan daar.

Wauw dit is echt te triest voor woorden..

Haha zo lust ik er nog wel een paar

Hahaha walgelijke club. Frenkie heeft destijds gewoon geaccepteerd wat Barca op tafel legde. Laporta is zo'n smerige parasiet, als Bartomeu dit zou doen zouden alle Barca fans zijn hoofd op een bordje willen gepresenteerd hebben, maar Laporta mag doen wat 'ie wil...

8 augustus 2022 om 14:37

Destijds mocht Barto ook doen wat ie wou, net als Laporta nu. Het is pas achteraf dat men hem wou lynchen toen de club de rekening van hun mismanagement gepresenteerd kreeg. Dat is het hele probleem met deze 'fans'. Die roepen over 4 jaar ook om het hoofd van Laporta.

8 augustus 2022 om 15:12

Ze zien bij Barcelona ook nog niet in dat die hele tv en licentie deals ze in de toekomst ook nog eens kunnen nekken. Laporta kijkt enkel naar de korte termijn. Waarom niet accepteren dat je de komende 3 jaar moet richten op een top 4 plek in plaats van een kampioenschap. Rustig aan bouwen op de talenten uit La Masia, met een gerichte aankoop her en der. Zo is Liverpool toch ook weer begonnen onder Klopp, en die hadden echt een minder elftal staan dan Barca vorig jaar.

8 augustus 2022 om 15:27

Nee joh, de handtekening van Laporta staat onderaan dat contract. Is dus per definitie een geniale deal!

8 augustus 2022 om 15:44

Bij Barca weigeren ze te accepteren dat slecht beleid consequenties op de ranglijst heeft. In plaats daarvan gewoon alles op alles zetten om op korte termijn te concurreren en de financiã«le problemen afschuiven op de volgende beleidspersonen.

Wat een mooie club is Barca toch ook!

Crimineel handelen.. ironisch!

Was vroeger een groot Barça fan maar waar ze de laatste jaren mee bezig zijn kan echt niet. Als dit echt waar schijnt te zijn verliezen ze echt al het krediet. Wat een criminele bende is het geworden daar.

Ik dacht de Spaanse belastingdienst was toch redelijk streng of vergis ik me daar? Barcelona is volgend jaar in de 4e liga met dat financieel beleid van hun

Benieuwd naar de reacties van de barca fans. Die zullen het wel weer goedpraten want Laporta is zo’n held!

8 augustus 2022 om 12:43

Laport mag doen wat ie wil, als Bartomeu zou doen wat Laporta doe, zouden alle fans hem weg willen

8 augustus 2022 om 13:18

Iedereen hier was volgens de Barca fans nog wel onredelijk negatief over Barcelona. Lachwekkend eigenlijk.

9 augustus 2022 om 06:40

De Arsenal mannen gaan ook eens iets zeggen. Alsof alle Barcelona fans stront in de ogen hebben. Nee, de meeste Barcelona leden hier vinden het beleid heel bedenkelijk. Althans de bewezen acties, zoals het verkopen van tv-rechten en dergelijke. Ik moet het nog maat horen of deze roddel over FDJ waar is. Bij Voetbalzone speuren ze het net af naar rommel over Barcelona en FDJ, en als er ergens een medium eens iets verzint, staat het hier 5 minuten later ook. En dan staan mannen zoals jij als eerste te roepen dat de wereld om zeep is.

9 augustus 2022 om 06:40

Dubbel. Mag weg.

Ach over 5 jaar zit er een nieuw voorzitter en die zal het zelfde gaan roepen over Laporte. Allemaal 'criminele' bedoelingen daar.

Maar ik neem aan dat Barcelona dan ook een straf krijgt voor criminele activiteit? Dat bestuur handelde niet op persoonlijke titel. Beetje een apart verhaal weer dit. Maar goed, ze moeten wat, de competitie begint bijna en ze mogen die jongens niet inschrijven. Ik koop nog ff wat meer popcorn.

8 augustus 2022 om 15:00

Aangezien er meerdere personen bij betrokken zijn over langere tijd zou ik ervoor pleiten ze aan te merken als criminele organisatie Kan je ze gewoon uit alle competities halen en gewoon met deze onzin stoppen. Dit heeft niets meer te maken met voetbal.

8 augustus 2022 om 12:39

Més que un kut club

8 augustus 2022 om 15:11

Messed up un Club.

Lijkt me toch dat de werkrelatie is verpest. Links of rechts om gaat hij weg.

Ik irriteer me steeds meer aan Barcalona. Wat een verschrikkelijke club is het ook geworden. Op deze manier mogen ze van mij failliet worden verklaard het is een schande hoe onmenselijk ze met mensen omgaan.

Ok. Buiten dat dit een walgelijke actie is van het walgelijke bestuur van Barcelona, kan FdJ Barcelona ook aanklagen vanwege criminele activiteiten, mocht Barcelona in het gelijk worden gesteld.

Mits dit waar is, dit moet toch pijn doen bij Frenkie? Je aller grootste liefde, je favoriete club op aarde, wilt je uit de deur werken terwijl hij niets liever wilt dat het clublogo verdedigen… hem het te doen met die jongen

8 augustus 2022 om 12:53

Het grote probleem is dat een club heel wat meer is dan z'n beleidsbepalers. Dat maakt het ook zo lastig. Het is niet de club die hem zonder respect behandelt, maar passanten die over een aantal jaren weer weg zijn.

Euhm oké?

Als dit waar is (The Athletic is toch niet de meest betrouwbare krant voor Spaans voetbal?) , dan is dit wel triest. Dit moet je gewoon kunnen oplossen zonder de juridische kant op te gaan.

Ook al is er een basis waar je op kan procederen, is dit gewoon niet de manier hoe je met je werknemers omgaat.

8 augustus 2022 om 12:37

Dit werd gemeld door Ornstein, hij is meestal een zeer betrouwbare journalist dus ik geloof dit wel.

8 augustus 2022 om 12:43

@t0m-xms

Inzake Engels voetbal klopt, maar toch niet internationaal?

8 augustus 2022 om 12:57

Waarom zou een super geloofwaardige journalist (nationaal) ongefundeerd informatie verspreiden over internationale zaken? Doet alleen maar schade aan zijn geloofwaardigheid.

8 augustus 2022 om 13:17

Hij werkt voor The Athletic, die zijn doorgaans goed geïnformeerd wanneer het op Engels én Europees voetbal aankomt. Waarschijnlijk hebben ze 1 bron in Catalonië die de info naar Ornstein doorschuift (daarnaast is Ornstein sws bezig met Barca de afgelopen dagen/weken vanwege Man utd en Chelsea's interesse in Frenkie)

8 augustus 2022 om 13:26

@fcbinsider: vorige week stond er ook een artikel over Barca in the Athletic waarin stond dat een van de bestuursleden van Barca, zijn naam werd vermeld, buj de UEFA alvast een voorschot van de tv gelden van de UEFA Cl van de komende jaren heeft aangevraagd. Dit om als onderpand te gebruiken voor een nieuwe lening. Deze man verklaarde ook dat Barca feitelijk failliet is. Hij is daarna uit het bestuur gezet door Laporte.

Zover is Barca gezakt, zo diep zitten ze in de schuld. De club zou als bedrijf zijnde allang failliet zijn verklaard.

Het houd niet op, niet vanzelf …

8 augustus 2022 om 13:35

@fr_ronnie

Dat nieuws is mij ook binnengekomen, maar dat was wel uit de periode van Bartomeu als president en niet Laporta. Overigens was de UEFA daar niet mee ingegaan (logisch).

Barcelona was ook zo goed als failliet, daarom dat die lening met GS wat ademruimte heeft gegeven. Die KT-schulden die ze toen niet konden voldoen(waardoor een faillissement onafwendbaar leek) hebben ze kunnen omzetten naar LT schulden.

Barça is riskant bezig en gokt denk ik op die Super League... En die gok lijkt me ook riskant.

😂😂😂😂 barcelona uit polen die salaris niet wilt betalen

Alle lof en bewondering die barca de afgelopen jaren heeft verworven is in een hele korte tijd volledig verdwenen....

Jeetje. Als objectieve liefhebber word je van dit soort berichten niet vrolijk. Wat een bedorven klimaat is dat daar geworden.

Ik hoop zo dat Barca ten onder gaat. Er is niets maar dan ook echt niets meer over van het ooit zo mooie Barcelona.

In dat geval heeft Barca tijdens Covid toch te weinig salaris uitbetaald en moeten ze dan alsnog doen? Wat een circus zeg.

Barca ben ik ook echt spuug en spuugzat. Wat een schande van een club.

8 augustus 2022 om 13:11

Barça heeft geen eigenaar maar socios en daar boven een herkozen voorzitter die gekozen wordt door de socios!

Het is inderdaad intimidatie. Frenkie zou gewoon moeten vertrekken om lekker uit te blinken bij een andere topclub. Het probleem is dat hij in Barcelona zijn nestje aan het bouwen voor zijn trouwfeest zei Valentijn Driessen.

Wat een onbeschrijfelijke 'k' club, compleet respectloos. Weetje Frenkie gewoon weg gaan daar, veel geld krijg je ergens anders ook wel.

Ga gewoon weg daar, klaar! Het is niet gelukt bij Barcelona.. 5,5 dat is cijfer die je hem 3 jaar Barcelona moet geven.. kenners geven zelfs nog een 5- … dan kan je wel zeggen Zijn vriendin zit goed in Barcelona.. Huntelaar zat ook goed in Madrid.. maar als je weg moet dan moet je weg

8 augustus 2022 om 12:38

Spelers moeten natuurlijk helemaal niets, of ze het nu goed of slecht doen, ze hebben gewoon een contract.

8 augustus 2022 om 12:44

Ken je ene Winston bogarde? Die ging ook niet weg en dat is hun goed recht, net als een club je aan het contract kan houden kan een speler dat ook

8 augustus 2022 om 12:59

Ken jij Jürgen sparwasser?

8 augustus 2022 om 13:59

Hij gaat helemaal nergens heen en al helemaal niet voordat hij zn achterstallig salaris heeft gekregen van deze walgelijke club. Ik hoop met heel mn hart dat deze club over een jaar of 3 weer onderaan de amateurladder mag beginnen

Dat Laporta van De Jong afwil kan ik begrijpen. Voor een speler van zijn kaliber verdient De Jong veel te veel geld en met spelers als Gavi, Pedri, Kessie en in mindere mate Nico zijn er goede alternatieven beschikbaar. De wijze waarop Frenkie de deur wordt uitgedaan is walgelijk. Van het lekken in de media tot het publiekelijk De Jong onder druk zetten tot hem geen kans geven in de voorbereiding tot dit nieuwe dieptepunt. Zo behandel je een speler niet die zich altijd maximaal ingespannen heeft voor de club, zeker in zijn tweede seizoen een absolute sterkhouder was en meerdere salarisoffers heeft gebracht. De handelswijze van Laporta is walgelijk.

Het is echt te bizar voor woorden wat Barcelona allemaal probeert te doen. Tabas gaf aan dat Barcelona een waarschuwing had gekregen voor de manier waarop ze Frenkie behandelen. Wat een kut club is dat geworden

Elke keer als ik denk: ‘Dieper dan dit kunnen ze niet meer zinken bij Barcelona’… Lukt het ze toch weer. Diep triest

Sorry maar hoe kan een Barca fan dit nog goed praten? Wat gaan we straks krijgen dan? Transfers terugdraaien omdat de vorig bestuur niet beviel. 😒

Te bizar voor woorden mocht dit echt waar zijn en doorgaan...zou voor mij laatste zetje zijn om verder te kijken

Jezus, waar is Barcelona mee bezig. Het is een volledig ongeloofwaardige club aan het worden. Vond het altijd een mooie club met principes, maar dat is de laatste 10/15 jaar volledig verdwenen

Ze doen echt hun best om op mijn haat bankje te komen. Nooit gedacht dat ik zou afknappen van Barca

Mooi dan is hij dus transfervrij, succes met de rechtszaak. Trieste club als je dit soort dingen gaat flikken.

Weer een (ex) Ajaxcied die met criminelen contact heeft... Grapje!!!!!

Ik vind het goed dat hij voet bij stuk houdt. Laat ze het maar lekker uitzoeken met Barca. Zo kun je elk foutje wat je gemaakt hebt wel terugdraaien. No way.

Altijd mijn favoriete buitenlandse club geweest. Helaas is van deze liefde bijna niks meer over door het ongekend trieste beleid. Frenkie accepteer je lot en ga lekker naar München/Liverpool of Manchester. Je bent een van de beste middenvelders ter wereld en wordt weggepest door een totaal debiel bestuur/club.

8 augustus 2022 om 12:50

Ik denk dat je het merk los moet zien van een paar passanten. Het probleem is echter dat alles door druppelt richting elk aspect van de voetbalclub. De hele sfeer is giftig en zelfs een deel van de supporters nemen datzelfde gebrek aan respect over. Die praten alles goed wat dit bestuur doet en zijn zelf ook volledig respectloos jegens bepaalde spelers, enkel omdat ze willen waar ze contractueel gezien recht op hebben. Dat zijn overigens vooral succes-supporters die per se wat te juichen willen, want een echte supporter kan juist kritisch naar z'n club kijken. Ook op dit platform zijn er misschien 2 of 3 die dat doen. Erg jammer, want juist met die mensen zijn de discussies omtrent Barcelona zeer interessant.

8 augustus 2022 om 13:53

In principe zijn alle mensen in een club een passant. Sommigen bouwen het op, anderen breken het weer af. Wat het misschien erger maakt voor Barcelona is dat al die voorzitters democratisch zijn verkozen.

Wel moet ik zeggen dat ik het een beetje mis om inhoudelijk over Barcelona te lezen/praten. Volgende week begint de competitie, dus misschien dat de bestuurlijke heisa iets meer naar de achtergrond verdwijnt.

9 augustus 2022 om 06:49

Net dit, Regulator. Heel jammer dat de socios dit circus mogelijk maken. En vooral, ik hoop net als jij op inhoudelijke discussies vanaf volgende week. Barcelona staat er sportief goed voor. Die kunnen Real zeker het vuur aan de schenen leggen. Des te meer omdat de spoeling bij Real voorin bijzonder dun is. Als Benzema uitvalt, weet ik niet wat ze gaan doen.

Dit zou wel echt extreem triest zijn. En, volgens mij ook helemaal niet mogelijk. Je kan De Jong niet kwalijk nemen dat Barcelona hem een contract aanbiedt wat achteraf niet kon/mocht (op de manier waarop het gegaan is). De Jong geniet gewoon arbeidsbescherming. Al zou het dus waar zijn, dan nog moeten zij op de blaren zitten, niet de Jong.

Grappig feitje is dat De Jong eventueel ook privaatrechtelijk schadevergoeding kan eisen mocht het Barcelona toch lukken. Immers, hij is onder die voorwaarde akkoord gegaan om bij Barca te blijven, wellicht had hij anders al voor City (als voorbeeld) gekozen en meer kunnen verdienen.

Als hij geen geldig contract hij kan hij gratis weg.

Is het niet eens tijd dat Barcelona tot de orde geroepen gaat worden? Sterker nog, is er geen bond die de Jong's rechten beschermd? De club en speler hebben destijds met volle verstand een contract getekend. Dat de club daar nu moeite mee heeft is niet het probleem van de speler. Vraag me echt af wat hier gaande is?

8 augustus 2022 om 12:45

Het is inderdaad wel tijd dat men ingrijpt, want dat bestuur met Laporta voorop walst over alles en iedereen heen, terwijl het zelf de zaakjes verre van op orde heeft. De vraag is alleen wat externe instanties kunnen doen. Totdat Barcelona iets doet wat echt illegaal is, kan men vrij weinig beginnen. Ook complete afwezigheid van respect is helaas niet genoeg om dit bestuur aan te pakken. De enigen die dit bestuur in een hoek kan drijven, zijn spelers als Busquets, Pique, De Jong, Braithwaite, Memphis en Pjanic. Als die op hun strepen gaan staan, wordt het bestuur geconfronteerd met hun eigen Russisch roulette en word dat gebrek aan respect afgestraft. Helaas ben ik bang dat Busquets en Pique sowieso in zullen binden.

8 augustus 2022 om 12:55

De Fifpro zou hier in theorie tegen moeten optreden, maar ik weet niet of die ook daadwerkelijk rechten hebben, of dat het een papieren tijger is.

Sowieso zal het of voor de Spaanse rechter komen of zelfs voor een Europese rechter, De Jong heeft namelijk in principe gewoon een contract met zijn werkgever. Als werkgever kun je niet zomaar tussentijds een arbeidscontract wijzigen, zonder instemming van de medewerker.
En zeker niet met als excuus dat de vorige directe (bestuur) een fout heeft gemaakt.

Wat een zieke club is het toch geworden joh. Abnormaal. Bartomeu kon je verwijten dat hij te duur en onnodig spelers kocht met te hoge salarissen. Maar ik vind die Laporte toch echt een maffioso, begon al bij Messi, Spotify Camp nou, situatie Koeman en meerdere spelers. Echt een engerd die de naam Barca helemaal te schande brengt.

Nou ben ik absoluut geen juridisch expert, maar het zal kamp Frenkie toch echt geen hol interesseren onder welk bestuur er contract X is getekend (tenzij daar specifiek iets over vermeld stond in het contract). Poot stijf houden en gewoon je geld op eisen. Laat dat Barca maar lekker op de blaren zitten. Ooit zo'n mooie club, tegenwoordig enkel nog een parodie op een voetbalclub.

Top, laten we dan ook de contractverlenging van Fati en Pedri intrekken. Want dan lijkt het me dat deze contracten dan ook niet geldig zijn….. Misschien kunnen ze zo ook van Braithwait, Dest en Neto af komen….

Lijkt me niet dat dit kan, want dit is wel een hele rare manier van handelen. Waar zijn ze toch mee bezig daar?

Waar blijft R. Vatros toch?

En Laporta maar de liefde verklaren aan De Jong, maar achter de schermen gebeuren hele andere dingen blijkbaar. Misselijk clubje mensen daar.

Als ik De Jong was zou ik mijn poot stijf houden en onder tussen eens uit laten zoeken of hij niet transfervrij kan vertrekken, na het voorschotelen van een schijnbaar illegaal contract en het achterstallige salaris wat hij nog moet ontvangen.

8 augustus 2022 om 13:10

Hahah, hier ben ik.

Ten eerste geloof nou niet meteen alles wat in de media verschijnt, want ik kan bijna niet geloven dat dit waar is, want de kans van slagen is natuurlijk gewoon 0%. Ja, het vorige bestuur heeft er een puinhoop van gemaakt maar je kan natuurlijk geen contract ongeldig laten verklaren omdat het vorige bestuur iets heeft getekend.. Dus ik moet nog maar zien of dit waar is. Als dit waar is dan vind ik dit het eerste van laporta waar ik niet achter sta en inderdaad belachelijk vind.

8 augustus 2022 om 13:34

Toch bijzonder dat je berichten uit de media die voor Laporta goed komen als feiten ziet en berichten uit de media die voor Laporta niet goed uitpakken af doet als 'ik moet nog maar zien of dit waar is'.

8 augustus 2022 om 14:21

Dus je staat nog altijd achter het halen van Aubameyang en Torres? Om binnen een half jaar deze spelers weer uit de basis te halen en te vervangen door de nieuw gehaalde spelers Lew en Raphina?

Klinkt dat als een verantwoord beleid?

Of het halen van christensens om vervolgens ook Kounde aan te trekken waardoor je nu vijf centrale verdedigers hebt als ik Umtitit niet meer mee tel?

Zie je niet dat Auba, Torres, Chirstensen en Kessie gewoon overbodig waren want je had al genoeg reserve spelers zoals Depay, Frenkie, Pique, Arouja danwel Garcia en de jonkies van la Macia voor de bank?

8 augustus 2022 om 14:50

Omdat dit bericht zo belachelijk is, aangezien iedereen kan zien dat dit letterlijk kans van slagen heeft, dus hoezo zou Barca dit gaan proberen?

8 augustus 2022 om 14:53

Ja natuurlijk sta ik daarachter. Je speelt 60+ wedstrijden per jaar. Alles moet dubbel bezet zijn. Je moet ook kunnen switchen naar een 3 verdedigers systeem. Blessures, schorsingen. Piqué kan eigenlijk al een jaar niet meer in de basis. Je hebt nu een perfecte mix van jong en oud. Het is Barcelona he, geen amateurclub. Meer concurrentie zal een speler zoals ferran ook goed doen.

Mensen denken echt dat je het red met 11 spelers en wat jonkies, lachwekkend.

8 augustus 2022 om 15:04

Ik geloof niet dat je het begrijpt of mijn post simpelweg niet gelezen hebt.

Barcelona haalt spelers voor de bank terwijl de bank allang gevuld is en deze spelers nog lang niet verkocht zijn. Dat is mijn punt.

Je hebt geen vijf centrale verdedigers nodig, dat is gewoon veel teveel. Je hebt geen drie centrum spitsen nodig, dat is ook veel te veel.

Nu zit Barcelona met veel teveel spelers en dreigen aanwinsten niet ingeschreven te kunnen worden.

Verantwoordelijk beleid is dat je eerst je overbodige spelers verkoopt en dan pas vervangers gaat aantrekken.

8 augustus 2022 om 15:19

De bank is gevuld met spelers die niet goed genoeg zijn. Je kan dan moeilijk wachten tot die allemaal weg zijn. Helemaal voor een Depay bijvoorbeeld gaat echt nog wel een club komen hoor.

8 augustus 2022 om 15:44

Je gaat wederom aan mijn punt voorbij.

Als je van mening bent dat je een sterkere bank nodig hebt, dan zal je eerst de spelers van de huidige bank moeten verkopen om pas daarna nieuwe spelers aan te trekken.

Doe je dat niet dan kom je in de problemen omdat je de salarissen niet langer kan betalen en je nieuwe aankopen niet in kan schrijven. En dat is nu precies wat er wederom voor het tweede jaar op rij gebeurt is.

Dat is toch geen verantwoordelijk beleid? Hoe kan een directie het voor de tweede keer op rij zo laten ontsporen?

8 augustus 2022 om 15:59

Zo'n beetje ieder bericht dat in de media verschijnt over Barcelona, blijkt uiteindelijk op waarheid te berusten. Het zou eerder bijzonder zijn als het uit de duim gezogen is. 'een kat in het nauw maakt rare sprongen' is hier wel van toepassing.

8 augustus 2022 om 17:22

Bij Madrid zijn er ook zat spelers die niet goed genoeg zijn, inclusief 1 of 2 in de basis. Die stoppen echter met kopen wanneer ze aan 25 selectiespelers zitten om zich te focussen op verkopen en ruimte te maken in de selectie en in het salarishuis voor ze weer aan het kopen slaan. Je weet wel: verstandig beleid.

Daarom wilde ik nog niks zeggen ook als real fan. Bartomeu heeft wel meer loesje zaken gedaan, stel dat dit echt waar is. Dan heeft niet frenkie, maar barca ook wel de touwtjes in handen. We zullen vanzelf wel zien wat er gebeurd, of hij weggaat of blijft. Sinds die bartomeu daar president is geworden, is het voor real ook gewoon top geweest. Die man heeft heel barcelona geruineerd, vond het eerst wel lachen alleen nu word het een beetje sneu eerlijk gezegd.

8 augustus 2022 om 20:26

Barca de touwtjes in handen? Omdar ze beweren dat hun vorige directeur een crimineel was en daarom iedereen die zaken met hem deed ook een crimineel is?
Man hou toch op. Ik rol hier letterlijk van de bank van het lachen. Een bedrijf wil een contract met een werknemers niet nakomen omdat de vorige directie uit boeven bestond. Maar ze willen ook niet dat het contract verscheurt wordt, nee het eerste contract afgesloten door dezelfde boeven directie moet wel geldig blijven. Anders is er namelijk geen contract meer en is Frenkie transfervrij.
Dit is toch om je te bescheuren?

Deze soap blijft maar doorgaan en ergens is het wel vermakelijk om te volgen.

Die zijn helemaal de weg kwijt daar. De club is van binnen in en in verrot. Daar waar er eerst wanbeleid gevoerd was dat men in principe goed kon herstellen, krijgt dit nieuwe bestuur het voor elkaar om van Barcelona in een paar maanden tijd zo'n beetje de minst geliefde club van Europa te maken (uiteraard buiten de eigen achterban). Bovendien speelt het blufpoker met de club als inzet om het eigen ego te strelen. Een paar leuke jaren en de volgende voorzitter zit met de hele zooi. Als kers op de taart heeft het ook nog eens 0 respect voor eigen spelers. Dit moet je als supporter ook absoluut niet willen.

Als ze dat contract verscheuren en het vorige contract laten gelden, moet Barca zich daar ook aan houden. Dan gaat dat contract gelden en kunnen ze al het ingehouden corona salaris ook direct aftikken lijkt mij?

Wel triest dat een club zo ver gaat?hiermee breek je echt de club in zijn totaal af.... Enorm triest, ook voor de Barca supporters die hun club zulke dingen ziet doen...

Echt, een aantal jaren geleden, denk aan 7 jaar of zo, had ik echt een zwak voor FC Barcelona. Stonden op mijn lijstje ver boven Real Madrid. Maar na al het nieuws van de afgelopen jaren over Barcelona, waarbij je soms echt denkt of het misschien een zoetsappig verhaaltje zou zijn, maar het uiteindelijk toch waar bleek te zijn, hebben ze echt mijn respect verloren. Wanneer ik nu naar FC Barcelona kijk, krijg ik een totaal gevoel dan in de mooie tijd van zo'n 7 jaar terug. Het begint ook echt te ver te gaan met die roekeloze uitgaves en spelers als Memphis en Frenkie nu wegpesten op de meest kinderachtige manier die ik op mijn werk bij de kleuters nog niet eens zie op het schoolplein tijdens het buitenspelen. Het is werkelijkwaar schandalig wat die club aan het doen is.

Simpel gezegd maar 1 woord voor.. Wauw

Wat een klote club. Elk bestuur moet de oude lijken en evt oude criminele acties van het oude besturen accepteren voordat het aantreedt. Anders kun je blijven procederen als club tot elk nadeel wordt geannuleerd. En zijn afspraken en contracten ook niets meer waard. Slimme zaakwaarnemers zullen ook speciale clausules bedenken in contracten om wanbetalende procederende clubs aan hun woord te houden. En Barca gooit ook zijn eigen glazen in. De volgende topspeler waar Barca interesse in heeft, denkt wel 2 keer na als Frenkie in het ongelijk wordt gesteld.

Barca meteen uit alle competities halen en laat ze maar in de 3e liga beginnen.
Frenkie zijn contract ontbinden dan kunnen ze lekker opnieuw beginnen.
Wat is dat een graftakke club geworden zeg.

8 augustus 2022 om 16:07

Mee eens, dan zou FC Barcelona uitgesloten worden door de UEFA van Europese competities vanwege misdadige activiteiten.

Lekker terug naar Ajax of naar United

Wat doet de Jong nog bij deze club?? Wanneer valt zijn roze brilletje af en ziet dat Barca een intrieste club is?

8 augustus 2022 om 12:56

Denk je dat hij dat nie in de gaten heeft? Gwn blijven en tot de laatste euro leeg trekken die grafzakken

Als Frenkie zo'n contract heeft, zijn er toch vast meerdere spelers die een contract hebben getekend onder t oude bestuur.. Dus die contracten zijn ook niet rechtsgeldig? Andere vraag, heeft hij dan zijn eerste contract getekend onder een ander bestuur. Want als dat hetzelfde is, is dat ook niet geldig toch? Dan kom je op t volgende punt als dat ook niet geldig is heeft Barcelona met spelers gespeeld die niet onder contract staan.. ik hoop zo dat deze ploeg uit UEFA en la liga word gezet,

8 augustus 2022 om 14:03

Ja dit kan wel eens een mooi precedent scheppen 😁😁 maar volgens mij draait dit uiteindelijk om 18 miljoen die Frenkie blijkbaar niet wil inleveren, United niet wil betalen en Barca niet kan betalen.

Zodra ze daar uit zijn is Frenkie een speler van United

een speler die in Barca dienst is ga je een zaak tegen spannen hoe ziek ben je als barcelona zijnde wel niet. Dan heb je toch een hart van steen..

Wat een grap, paar dagen geleden een post gelezen dat laporta de 'liefde aan frenkie verklaarde' en nu (waarschijnlijk) achter ze rug om kijken of je juridische stappen kan ondernemen om een salaris verlaging eruit te persen.

Misschien kunnen de bestuurders bij Barcelona hun eigen ziel en de identiteit van FC Barcelona als familieclub verkopen aan de hoogste bieder zodat ze én Frenkie kunnen behouden én de nieuwe spelers inschrijven. Wat een trieste club is dit geworden zeg. Ik snap ook niet dat er nog spelers heen willen

Poot stijf houden Frenkie, contract =contract. Los van het feit dat je eigenlijk helemaal niet moet willen spelen voor zo'n club, maar goed, dit had niemand voorzien.

😂😂😂 Geen woorden voor deze club! Walgelijk... kansloze missie lijkt me trouwens

Ik weet dat het waarschijnlijk niet gaat gebeuren maar liever vandaag nog dan morgen het nieuws dat Barcelona financieel naar de klote is.
Ben nooit een Barça fan geweest maar had ook geen hekel aan deze club.
Nu gaat het aardig richting haat naar Barça!

Geen contract = transfervrij, toch? Dan vangt Barcelona niks en kan De Jong nog makkelijker overstappen naar een andere club.

8 augustus 2022 om 12:54

Jep. Als ze denken dat ze zijn oude contract kunnen overhevelen qua destijds nog actieve looptijd voordat hij het nieuwe contract ondertekende, gaan ze van een koude kermis thuiskomen. Hun scenario kán gewoon niet.

Je eigen speler die altijd loyaal is geweest en zelfs salaris heeft ingeleverd om de club te helpen voor het gerecht slepen, je moet het maar durven. Steeds als je denkt dat Barcelona niet dieper kan zinken, doen ze er nog een schepje bovenop. Als dit daadwerkelijk gebeurt neem ik aan dat Barcelona flinke sancties tegemoet kan zien. Een transfervrij vertrek is ook nog mogelijk. Barca schiet zichzelf in de voet, maar zijn zo in paniek dat ze het zelf niet zien.

Uhm.... Okay? Zijn oude verbintenis is al lang afgelopen. Dus dan zou hij transfervrij zijn. Ja, dan zijn ze van zijn salaris af, maar dan krijgen ze ook geen transfersom.

Elke andere uitkomst behalve huidige contract of transfervrij is juridisch onmogelijk.

Een reserve speler mag natuurlijk nooit het meeste van de hele selectie verdienen. In een bedrijf verdient de algemeen directeur ook meer dan de teamleider. Dat moet de Jong toch ook begrijpen.

8 augustus 2022 om 13:01

Dit kan toch geen serieuze opmerking zijn? Als dat zo is, dan moet het bestuur geen monstersalarissen uitdelen aan jonge gastjes die net binnen komen.
Of het eens gaan proberen met prestatie-contracten? Maar dan ook niet zeiken als ze spelers mislopen.
Maar nee ze bieden een kapitaal om de concurrentie buitenspel te zetten en gaan dan janken als een speler niet brengt wat ze hopen. Dat heet bedrijfsrisico.

8 augustus 2022 om 13:02

Maar De Jong is geen reservespeler. Hij is reservespeler geworden omdat hij zijn werkgever houdt aan diens contract. Werkgever is daar niet blij mee en posteert hem op de bank. Het is geen Sergi Roberto waar we het over hebben.

8 augustus 2022 om 13:03

Precies, dus als hij zich gewoon aan zijn (met Barca) overeengestemde contract houdt, dan moet hij een pispaal worden en mag hij ten koste van alles idioot slecht behandeld worden.

8 augustus 2022 om 13:13

Voor een econoom van 53 laat jij zien schrikbarend weinig kennis te hebben van arbeidscontracten.

8 augustus 2022 om 14:43

Ik snap wel hoe een bedrijf werkt. Lewandowski is de huidige ster van Barcelona. Die hoort het meeste te verdienen anders krijg je heel scheve gezichten in de kleedkamer. Of denk jij dat er iemand in heel Catalonie te vinden is die het normaal vind dat de Jong meer verdient dan Lewa. Nu het gaat om NL nationaal troetelkind is de wereld te klein en wordt Barcelona de grond in getrapt. Ik kan me situaties Bogarde/Chelsea en Bale/Real herinneren. Bijna identiek, alleen toen werd er heel anders gereageerd. Het had heel veel geholpen als de Jong gepresteerd had zoals je van iemand met die transfersom en salaris mag verwachten. Dat deed hij niet en nu zijn Pedri en Gavi hem voorbij. Om over Busquets maar te zwijgen

8 augustus 2022 om 14:57

Het maakt niet uit wie er het meest verdient. Frenkie heeft een rechtsgeldig contract en daar dient Barcelona zich aan te houden.

Los van het feit dat zijn salaris losstaat van zijn prestaties is hij zelfs uitgeroepen tot de beste speler van Barcelona. Hij heeft dus wel degelijk gepresteerd.

Het is te triest voor woorden dat er nog figuren zijn die dit beleid verdedigen. Ik ben zelf supporter van Barcelona maar heb genoeg fatsoen om dit niet te verdedigen. Blijkbaar zit jij anders in elkaar...

8 augustus 2022 om 15:28

Je begrijpt overduidelijk niet hoe een bedrijf werkt als je dit zegt. Bij haast ieder groot bedrijf werken namelijk wel mensen die bovengemiddeld verdienen op basis van oude deals over te hoge verwachtingen etc. Bij voetbalclubs is dat niet anders.
En vond je die situaties echt bijna identiek? Ik heb chelsea of real nog nooit horen zagen over salaris-verlagingen. Jij wel?
Verder is heel barca de afgelopen jaren slecht geweest. De jong viel daarin totaal niet in negatieve zin op.

8 augustus 2022 om 16:05

Bovengemiddeld, dat kan. Maar veruit het meeste is hier aan de hand. Dat kan dus niet. Zonder dat ik de contracten ken, durf ik te stellen dat Tadic bij Ajax het meest verdient. En bij PSV zijn dat Sangare, Gakpo en de Jong. Of zou jij het normaal vinden dat Kudus of Max de grootverdieners zijn?

Voor een transfersom van 85 miljoen en 20 miljoen jaarsalaris moet je uitblinken zoals Mbappe, Haaland of Debruyne.

En dat wil er maar niet in bij veel Nederlanders. Een beetje meehobbelen zonder impact te maken is echt niet genoeg.

8 augustus 2022 om 16:13

@psvprasasiempre: Dat doet er toch allemaal niet toe, dat zal je ook moeten weten. Of denk je dat jouw flinterdunne betoog stand houdt in de rechtbank? Contract is contract, en als er rechtsgeldig iets aan zou mankeren dan is eerder Barcelona zelf de sjaak dan Frenkie.

Kan niet geloven dat je echt een econoom bent met zulke slappe teksten.

8 augustus 2022 om 16:21

Je maakt toch zeker een grap of niet? Niemand kan echt zo simpel zijn. Hij heeft een contract. Een contract dat barca hem zelf gegeven heeft. End of story!

Verder doe je aan cherrypicking. Bij united was pogba de grootverdiener en presteerde niet (en behandelde de club ook nog eens schandalig), bij psg verdiende neymar 3x zoveel als mbappe die veel beter speelde, bij chelsea waren lukaku en werner waarschijnlijk bij de topverdieners maar raakte respectievelijk niks en weinig. Bij juve de ligt rabiot en ramsey waarschijnlijk in de top. Etc. En bij geen enkele van die clubs werden spelers lastig gevallen door de clubs over salarisverlagingen. Omdat dat gewoon hoogst ongebruikelijk en onwenselijk is.

8 augustus 2022 om 18:04

Jij kent het contract niet. En ik ken het contract niet. Ik trek het me alleen een stuk minder persoonlijk aan dan de meesten op dit forum. Het lijkt wel of het om je eigen salaris gaat. Het is zeker niet sjiek wat Barcelona doet. Laat ik daar ook duidelijk over zijn. Er is alleen een heel groot verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Dat vergeet je voor het gemak.
Laporte heeft natuurlijk geen enkele behoefte om naar een rechtbank te gaan. Hij bespeelt de publieke opinie en die keert zich tegen de Jong. Dat houdt bijna geen speler uit. Bij Koeman wist ook iedereen zeker dat hij zou winnen. Ik heb toen ook gemaild dat hij dat niet lang volhoudt. Voila.
Voor de Jong zijn er twee mogelijkheden:
1. Vertrekken
2. Salaris inleveren
Een derde mogelijkheid is er echt niet.

8 augustus 2022 om 18:19

Lekker helemaal niet in gaan op t belangrijkste dat Barca gewoon een contract heeft ondertekend en daar dus niet onderuit kan.. Al was hij de slechtste uit de selectie..

8 augustus 2022 om 19:54

3e mogelijkheid is gewoon daar te blijven en de komende vier jaar 100 miljoen euro aan salaris en bonus ontvangen.

Koeman heeft gewoon al zijn centjes ontvangen.

8 augustus 2022 om 15:29

Duidelijk dat jij geen econoom van 53 bent, maar een scholier van 15. Jij hebt geen idee hoe rechtsgeldige contracten eruit zien.

8 augustus 2022 om 17:28

Als hij destijds niet had moeten inleveren was ie nu niet de bestbetaalde speler van de selectie. Het is toch ronduit idioot om hem op zijn salaris af te rekenen wanneer dat enkel zo hoog is omdat hij de club in het verleden de helpende hand toestak en nog meer dan de helft van zijn salaris de voorbije jaren te goed heeft? Daar moet De Jong niets aan begrijpen.

Inmiddels is het lachwekkend. Het is een ongeleid projectiel van een club geworden. Uiteraard herken ik het een en ander bij mijn club AC Milan dat ook hele diepe dalen heeft gekend. Alleen hebben zij nooit zulke streken uitgehaald bij hun spelers.

Ik voorspel dat als de economische klap komt voor Barcelona, dat het niet meer te redden valt. Of ze worden failliet verklaard of ze moeten nog een eeuw bezuinigen voordat ze hun schulden hebben afbetaald. Van mijn part mogen ze ook een divisie lager worden gezet voor hun wanpraktijken. AC Milan heeft er ook minimaal 10 jaar over gedaan om terug te komen en zij zijn ook nog geen internationale topclub die zij eerst waren. En Barcelona zit nog vele malen dieper in de problemen en schulden. Om maar aan te geven welk traject Barcelona ingaat als dit wanbeleid zo doorzet. Korte termijn beleid: binnen twee seizoenen succesjes behalen. Lange termijn beleid: faillissement.

Wat ooit zo’n mooie club was, is nu echt een smerige lelijke rot club geworden. Mocht alles kloppen wat hier staat. Ik walg echt van Barcelona en hun praktijken. Jezelf als grote jongen presenteren en met veel bombarie de Jong binnen hengelen. Nu als een gek met geld smijten omdat de selectie niet goed genoeg was en dan maar wat graag van het contract van Frenkie af willen komen. Zo ga je ook niet met mensen om. Als ik Frenkie was zou ik ook er boven staan en snel een transfer maken. Mits de juiste club komt uiteraard.

Het contract is inderdaad crimineel tot stand gekomen.
Frenkie is onder valse voorwendselen naar Barca gehaald.
Dus per direct terug naar Ajax indien de koopsom nog niet volledig is betaald.

8 augustus 2022 om 17:46

Die rechten heeft Ajax verkocht aan een bank. De Jong is nog niet afbetaald nee maar zou dan dus eigendom worden van de genoemde bank.

Maar zijn nieuwe contract heeft toch juist salarisbetaling van de afgelopen 2 jaar uitgesteld? Dan moet dat alsnog voldaan worden.

8 augustus 2022 om 13:15

Ja per omgaande want het is al veel te laat uitbetaald. Anders wordt Frenkie transfervrij.

Dit zijn best wel ernstige uitspraken. Criminele acties staan tussen haakjes. Om dit te onderbouwen moeten ze met keihard bewijs komen. Zo niet dan moet De Jong een schadevergoeding vragen.
Er ontstaat ook een werksituatie dat niet gezond is. Als De Jong dat ondervindt, daar ook een schadevergoeding voor vragen.

Hij krijgt nog geld van Barcelona. Ik hoop dat hij daar een termijn voor heeft afgesproken. Zo ja, ook meteen rente pakken, Barcelona kan dat nooit betalen namelijk, zoals het er naar uit ziet.

Het beste voor Frankie de Jong is dat hij gewoon zijn geld krijgt wat de club nog moet betalen en dan gewoon naar een mooie andere club gaan, laat ze toch barsten daar in Barcelona, hij verdiend gewoon veel en veel beter.

8 augustus 2022 om 13:02

Ik denk dat het probleem is dat barca dat niet wil betalen. Anders was hij denk ik al in engeland.

Niks mis mee om zo contract te onderzoeken is gewoon zakelijk dus moraalridders niet janken!!!

8 augustus 2022 om 17:47

Gewoon zakelijk. Wat ben jij een blinde malloot zonder empathie zeg

8 augustus 2022 om 19:56

Janken? Man we lachen hier Barcelona keihard uit om dit soort onzin.

Laporta is gewoon een crimineel. Iedereen spreekt schande over de handelswijze van Barcelona, maar feitelijk is het alleen de handelswijze van de crimineel van Barcelona. Opzouten met die vent.

Tja, niet echt hoe je met je werknemers moet omgaan lijkt me. Zou het wel ironisch vinden als ze de nieuwe spelers nu niet in kunnen schrijven, of was dat sensatie zoeken van kranten?

Wat een waardeloze club is Barcelona toch ook. Misschien hadden ze niet zoveel spelers binnen moeten halen, dan hadden ze deze problemen ook niet gehad. Je gunt ze eigenlijk gewoon een faillissement om dit wanbeleid af te straffen in plaats van dat ze hier weer mee weg komen.

Ik was van mening dat hij naar Manu moest gaan, maar nu ik beide teams heb zien spelen gisteren… Barcelona zou wel eens een serieuze gooi kunnen doen naar de CL en la liga, Manu zou wel eens wederom buiten de top 4 kunnen vallen dit jaar. Ik zou ook bij barca proberen te blijven, ik geloof wel in het sportive aspect van het project bij barca.

Ronduit walgelijk, ik heb er geen andere woorden voor echt triest, diep triest...

Had Barcelona hoog zitten maar om zo met spelers om te gaan getuigt van schofterig gedrag!
Als ik Frenkie was zou ik lekker dwars gaan liggen en een stuk minder goed gaan ballen!

Eigenlijk moet deze club de deelname aan la Liga en Champions League ontzegd worden.
In Duitsland waren ze al lang 'zwangsabgestiegen'. Hopelijk komen er zware sancties

Dus. Met andere worden als barca dit zou winnen van Frenkie. Zou fifa/uefa barca moeten straffen voor illegalen praktijken. Dat geven ze dan zelf toe met criminele voorzitters

Dit is al bericht 80 over meneer de Jong. Ik geloof alleen maar berichten over deze situatie als ze afkomstig zijn van Fabrizio Romano 😎

8 augustus 2022 om 13:52

Fabrizio Romano heeft vier uur geleden gepost dat Marcos Alonso dichtbij een deal is met Barça! Zou dat wel betrouwbaar zijn? Ik hoop het niet🥶

8 augustus 2022 om 17:48

Die houdt zich nagenoeg enkel bezig met transfers en heeft niet perse de reputatie goede banden te onderhouden met Spaanse clubs of inside informatie te hebben... Beetje dom dus

Mes que un Circus.. M’n vrouw heeft een week geleden een voetbal van Barcelona gekocht voor ons zoontje. Ik denk dat die bal kwijt raakt. Wat een walgelijke club is dat geworden. En ja, ik snap dat het passanten zijn die hiervoor verantwoordelijk zijn. Maar iemand als Jordi Cruijff werkt hier ook aan mee. Z’n vader rolt zich om in z’n graf. Schandelijk. En alle supporters die dit walgelijke “beleid” verdedigen.. Het zijn dus eigenlijk niet alleen de passanten maar ook (familie van) clubiconen en de supporters (de ziel van de club, hoewel het veel successupporters en dagjesmensen zijn). Frenkie moet lekker een hele flinke zak geld pakken en lekker ergens anders gaan voetballen. Dan gaat ie na z’n carrière maar in Barcelona wonen.

Het vorige bestuur betichten van 'criminele acties' maar zelf geen haar beter zijn. Wat is dat Barcelona toch vreselijk afgezakt. Frenkie heeft nog aardig wat geld tegoed van Barca. Die laat zich toch niet wegjagen door de gangsterbende van Laporta. Het moment dat Barca moet gaan melden dat ze nieuwe spelers niet kunnen inschrijven komt steeds meer naderbij.

Ik denk dat Barcelona redelijk aan het bluffen is waarmee ze hopen dat ze Frenkie richting uitgang jagen, smerig spelletje natuurlijk maar daar heeft deze voorzitter nooit problemen mee.

Gaat lekker daar jezus mina. Die Laporta is ook een rare vogel. Elke keer Frenkie de hemel in prijzen maar wel altijd met maar en ook dit soort dingen achter de schermen...

Zou Barcelona zichzelf hier niet enorm mee in de voet schieten? Stel nou dat de rechter inderdaad meegaat met het verhaal dat dat contract nooit getekend had mogen worden en Frenkie aan zijn oude contract gehouden mag worden... Dan heeft Barcelona er toch per direct een dikke schuldenpost bij? Immers heeft Frenkie bij die verlenging afgesproken om zijn salaris te spreiden. In de eerste jaren een verlaging, die gecompenseerd wordt in de latere contractjaren. Als die hele regeling komt te vervallen zou Frenkie over het restant van 2020, geheel 2021 en 2022 tot nu toe weer volgens de oudere contractvoorwaarden (van voor de salarisverlaging) uitbetaald moeten worden.

8 augustus 2022 om 13:15

Klopt, er is dan sprake van een enorme bedrag aan achterstallig salaris waardoor Frenkie al vrij snel aan de Fifa kan vragen om het contract te ontbinden en transfervrij te vertrekken.

8 augustus 2022 om 14:00

Klopt. Als zijn oude contract weer geheractiveerd gaat worden, dan moet Barca een flinke som aan achterstallig loon betalen.

Hahaha, ze weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen met die enorme rotzooi die ze daar gecreëerd hebben.

Neem dit bericht overigens totaal niet serieus want als de contract aanpassing ongeldig is, dan moet men per omgaande nog een hele hoop salaris overmaken aan Frenkie anders mag hij transfervrij vertrekken.

Wow, wat een trieste club is dit geworden. Het vorige bestuur heeft dit voetbalbolwerk financieel de grond ingeboord. Het huidige bestuur onder leiding (lijding?) van Laporta is nu vakkundig bezig het morele faillissement te bewerkstelligen. Kan deze club nog dieper zinken?

Ik zeg prima ! Geen contract… geen transfersom ! Gratis naar de PL of nog leuker naar RM !

Een van de meest betrouwbare berichten van afgelopen periode 🤣

Morgen lezen we waarschijnlijk dat Frenkie zijn contract heeft verlengd met barca. En dat Laporta super blij is met de verlenging.

Gewoon opdoeken die club. Dit is nog erger dan Oliegeld.

Wat een treurige bedoeling zo. Hoop er stiekem op dat die transfervrij naar madrid gaat en daar de sterren van de hemel gaat spelen. Zij het real of athletico, real zou wel mooier zijn

Dus frenkie kan transfervrij weg? Contract is niet geldig

Ik ben heel mijn leven barca supporter geweest maar nu niet meer.

8 augustus 2022 om 14:51

Ah echt ? We gaan je heel erg missen!!

8 augustus 2022 om 18:28

Wij jullie niet als jullie straks in de tercera division spelen.

Barcelona maakt het zichzelf ook niet makkelijk met zijn eigen gedrag, ze blijven maar geld uitgeven aan nieuwe spelers, maar zijn te beroerd om de contractuele verplichtingen na te komen richting de spelers die al onder contract stonden.

En als je dan ook nog keer op keer op steeds associalere wijze die spelers een hoek in product te drukken kan ik me voorstellen, dat een speler als Frenkie denkt, zoek het lekker uit, maar wat je ook doet, ik wil elke cent uitbetaald krijgen waar ik recht op heb.

Blijkbaar is de paniek bij Barcelona dat ze nieuwe spelers niet kunnen registreren nu zo groot geworden, dat de middelen die ze toepassen om te zorgen dat dit wel mogelijk wordt steeds bedenkelijker worden.

Voor zo’n club wil je toch nooit meer voetballen. Als al die verhalen waar zijn die ze in wereld in slingeren.

Wat een ongekend trieste vertoning van Barcelona zeg. Frenkie hou lekker vast aan je contract kerel.

Volstrekt machteloze juridische onderneming. Ten tijde van de contractuele overeenkomst was een ieder gemachtigd om deze overeenkomst te ondertekenen en zodoende rechtsgeldig.

Dit is pure machtsvertoning en het onderdruk zetten van een medewerker, hier zouden zware sancties voor moeten gelden.

Laporta is erg triest bezig in deze situatie met Frenkie. Het vorige bestuur heeft natuurlijke de club erg slecht geleid met oa te hoge salarissen. Hij moet dat nu gaan fixen om Barca op lange termijn weer gezonder te maken. Maar je kan toch niet Frenkie en andere spelers slachtofferen omdat het oude bestuur heeft gehandeld. Het bestuur criminaliseert Frenkie letterlijk op deze manier, echt walgelijk. Hopelijk gaan de fans gezamenlijk een statement maken tegen deze mensen

Voor zoon club wil je toch helemaal niet meer spelen, als ik frenki zou ik lekker een andere club gaan zoeken in zuid Europa

Gaat een revolutie komen in Nederland denk ik, waar voorheen de Nederlanders zo dol waren op Barca. Dat worden allemaal Real supporters hier en terecht ook

Barcelona verdient het om ten onder te gaan en opgeheven te worden. De voetbalwereld is walgelijk en FC Barcelona is een uitstekende personificatie daarvan.

Nogmaals gewoon een poging van de club om frenkie verder onder druk te zetten........

Het meest trieste van dit is misschien nog wel dat de zoon van Johan Cruijf hier ook aan mee doet. Die zit daar ook alleen voor zichzelf (door zijn achternaam) maar even het bestuur de halt roepen ho maar. Zijn handjes in onschuld wassen terwijl zijn vader zich hierom zou omdraaien in ze graf.

Maar degene die zijn eerste contract hebben getekend zijn toch dezelfde criminelen als die bij z’n opgewaardeerde contract zaten? Zouden dan niet beide contracten nietig verklaard moeten worden?

8 augustus 2022 om 14:54

En dat zijn ook dezelfde personen die de salarisverlagingen van al die andere spelers hebben doorgedrukt, dus dit verhaal gaat nooit door. Je kan ook wel populair roepen dat iets crimineel is, maar dat maakt het nog niet waar. Doe dan aangifte bij de politie.

Dit siert Barcelona echt totaal niet.

Maargoed, dan verklaren ze zijn huidige contract nietig en speelt hij onder zijn oude contract.

Daarmee heeft Barcelona een fikse achterstallige betaling bij de Jong openstaan omdat hij in zijn nieuwe contract een enorme tijdelijke duik heeft genomen in zijn salaris wat verspreid over de komende jaren uitbetaald zou worden. Dat wordt dan nietig verklaard ergo, Barca moet dat jaar uitbetalen.

Ik voorzie 3 scenario's:
1. contract wordt nietig verklaard, daarmee is de Jong transfervrij
2. contract wordt nietig verklaard en daarmee is Barca hem flink veel geld verschuldigd omdat hij 70% salaris vermindering tijdens het coronajaar heeft geaccepteerd. Dus alsnog betalen Barca!
3. Barca verliest zijn rechtzaak, de Jong en Barca hebben met volle verstand het nieuwe contract ondertekend. Frenkie valt hier niets te verwijten.

Links om of rechtsom; Barca verliest.

Als dit gebeurt verander ik mijn voetbalzone naam

Van barca fan naar barca hater in 1 seizoen. Wat een club wat een beleid

8 augustus 2022 om 14:53

Het kaf wordt van het koren gescheiden. Het gaat je goed.

Hoeveel van deze onzin is nu allemaal waar? Er wordt in Spanje zoveel onzin uit de duim gezogen om de dagelijkse sportkranten zoals Sport, MD, Marca & AS te vullen. Allemaal voor content gebaseerd op onzin. Wordt dan ook allemaal overgenomen door andere sites.
Denken we nou echt dat elke zucht en scheet linea recta naar de pers wordt vertelt. Kom op zeg.

8 augustus 2022 om 15:21

Dit is dan ook een gerespecteerde Engelse krant die met deze scoop komt.

Zonder nieuw contract zal hij toch transfervrij zijn lijkt me; dat zal Barcelona toch ook niet willen?

Criminelen acties??
Barcelona is zelf een criminele club met hoe zij met hun mensen omgaan en transferbeleid

Zo wat een onbetrouwbare criminelen daar bij dat Barcelona.
Daar.wil.je toch niet voor spelen.
Chanteurs

Wat moet je ervan denken? Ondertussen begin je alle sympathie voor deze club te verliezen. Waarschijnlijk moet je het voetbal dat ze spelen en de club zelf van elkaar scheiden. Dat maakt het voor jezelf een stukje makkelijker.

De grootste crimineel is Laporta zelf. Ook maar wat onderzoeken doen naar zijn handelen in al die jaren.

Wat een grap is Barca geworden. Waarom zou je als speler daar nog heen willen als je contract zo maar op gezegd kan worden. Barca leefd op te grote voet al jaren en het is echt misselijk makend. Lewa halen maar wel een loon offer vragen (niet alleen Frenkie). Hoe dan? Als dit lukt door Barca heeft Barca straks grote problemen met speler aan trekken omdat een onbetrouwbare club word en nu al is. Frenkie doet er goed aan om voet bij stuk te houden. Ze kijken maar even. En speelt hij niet dan hebben we bij ned een super fitte speler. Kijk maar bv naar Bergwijn/Tot verhaal.

Zijn contract willen verscheuren maar hem wel terugzetten op het vorige contract? Als dit contract ongeldig wordt verklaard is ie gewoon transfervrij lijkt mij? Hoe dan ook is dit echt misselijkmakend. Bah. Dit kan niemand goedpraten hoe graag ze het ook willen.

Overigens zijn het wel de typische namen die in dit topic ontbreken he...

8 augustus 2022 om 14:37

Klopt, ja. Contractverlengingen komen in de regel alleen voor wanneer er een optie in het contract is opgenomen. Alle andere verlengingen, waaronder deze verlenging van Frenkie, zijn nieuwe contracten. Het oude contract wordt dan per de overgangsdatum beëindigd, terwijl het nieuwe contract vanaf dan leidend is.

Het enige probleem is dan het salaris dat sindsdien aan Frenkie de Jong betaald is. Als hij op papier per 19 oktober 2020 transfervrij is geweest, zal Barcelona het betaalde salaris ook terugeisen. Nou is dat relatief weinig omdat Frenkie die salarisverlaging inclusief latere compensatie (die dus nog moet plaatsvinden) heeft geaccepteerd, maar het zal nog steeds om enkele miljoenen gaan.

Dat zijn dan wel weer miljoenen die Frenkie zelf ruimschoots kan compenseren door een dikke som tekengeld te eisen bij een nieuwe club én door schadevergoeding van Barcelona te eisen.

8 augustus 2022 om 14:39

Volgens mij heeft hij bij zijn vorige contract al een salarisverlaging gehad, maar met een loyaliteitsbonus. Dus als ze daarnaar terug gaan, zal je het resterende bedrag over 2020, 2021 en 2022 nog moeten overmaken. Dat gaat sowieso al geld kosten. Wel bijzonder dat ze het vorige contract willen laten verscheuren omdat het 'onder criminele bestuursleden' is getekend, maar het gros van die spelers door hetzelfde bestuur zijn gehaald. Dus dat maakt het dat De Jong helemaal nooit is gekocht. Kan je nooit meer naar terug.

8 augustus 2022 om 16:17

Als het huidige bestuur contracten kan wijzigen van vorig bestuur dan kun je alles veranderen en alle problemen laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar dan geloof jij ook dat de toverstaf van Tinkerbell alles kan oplossen.

8 augustus 2022 om 17:06

Ah kijk hier is ie weer. Kop in het zand.

8 augustus 2022 om 19:07

En daar is meneer die altijd de illusie wil wekken dat ie alles snapt. Leg dan uit hoe je contracten kunt terug draaien die getekend zijn door juiste bevoegdheden? Want dan hebben we het financieel probleem bij Barca in 1x gekraakt. Zou geweldig zijn. Dus ik ben echt benieuwd naar jouw inhoudelijke reactie.

8 augustus 2022 om 21:47

Als ik nou iets zou snappen van jouw reactie dan kan ik misschien antwoord geven wat een gekakel is me dat.

Je kan wel iedereen crimineel noemen, maar dat maakt het nog niet waar. Met die motivatie kan je alle contracten die door een ander bestuur zijn opgesteld wel schrappen. Dat houdt helemaal geen stand. Geloof vrij weinig van het bericht. Hoogstens dat Barca wil gaan onderzoeken hoe ze minder geld moeten betalen. Maar ongeldig laten verklaren gaat nooit lukken.

8 augustus 2022 om 14:58

Nou he he .. iemand die enigszins nadenkt. Dan kun je inderdaad alle contracten die door vorig bestuur zijn ondertekend ter discussie stellen. Alle spelers-, sponsor- finaciele etc contracten. Een beerput waar niemand zich aan wil wagen of kan wagen. Dit bericht is toch lachwekkend en net zo realistisch als de kerstman op zn slee op 10 km hoogte. Maar nog lachwekkender zijn de reacties van vele hier.

8 augustus 2022 om 15:28

Ja dat gaat nooit gebeuren. Zelfs als je dat bestuur officieel gaat aanklagen, gaat dat zo verschrikkelijk veel tijd en geld kosten. Plus de complexiteit van al die andere contracten erbij. Onbegonnen zaak.

8 augustus 2022 om 16:09

Precies. Zo simpel is het! En helaas voor vele toch moeilijk om te begrijpen of niet willen begrijpen. Lachwekkend en triest.

Joan L. maakt er een absoluut slagveld van. Wat een shitshow begint dit te worden. Ik ga geen medelijden hebben met Frenkie want je kan ergere 'problemen' hebben, maar het is wel zonde dat het uitgerekend hem overkomt, misschien wel de grootste Barca fan uit de selectie.

Wat een zielig mannetje is die Laporta. Ze zijn gewoon Frenkie aan het wegpesten. Was vroeger een aanhanger van Barcelona maar wat is dat een zielige club geworden.

Alle sympathie die ik voor Barca had, en dat was best veel. Is inmiddels weg. Zo behandel je je spelers toch niet.

Dat contract is door beide kanten met volle verstand (voor zover mogelijk met Barca tegenwoordig) getekend. En dat contract is vast door 1 of meerdere advocaten gecontroleerd.

De eene na de andere speler nemen ze onder contract, maar het huidige contract van De Jong respecteren 'Ho' maar.

Ze maken het hem bijna onmogelijk om zich volledig op voetbal te richten. Want De Jong krijgt dit ook te horen en ik denk dat dat precies de bedoeling is, want Barca weet best dat ze niet onder het contract uit kunnen komen. Maar als ze het De Jong maar duidelijk genoeg kunnen maken dat hij niet gewenst is, dan gaat dat op den duur een negatief effect hebben op zijn psyche en/ of spel. Hij is ook maar een mens.

Diep trieste praktijken van Barca.

Haha dat Barca probeert ook alles en mocht het waar zijn is het toch wel erg zielig aan het worden. Aan de ene kant hoop je nu gewoon dat het contract niet rechtsgeldig is en dat Frenkie gratis weg kan bij Barca dan ontneem je die club ook de grote transfersom. Ben benieuwd of het Frenkie zijn droomclub nog steeds is. Maar goed ik zou nu helemaal lekker blijven zitten voor dit salaris en jammer voor Barca. Nogmaals dan moeten ze geen nieuwe spelers kopen als je ze niet kan inschrijven eerst zorgen dat het (oud) zeer opgelost is en je nieuwe spelers kan inschrijven en daarna pas nieuwe spelers kopen. Met deze handelswijze krijg je alleen maar aversie tegen die club.

Echt, ik was vroeger fan van Barcelona. Maar voor mij mag die club nu zo snel mogelijk failliet gaan.

Wel heel geloofwaardig dat het huidige bestuur het vorige crimineel noemt;-))). Het zit gewoon in het DNA van die club.

Het is nu een criminele bende daar

Malafiden prakrijken.

Jeetje , kom op zeg zo ver gaat het met ze . Ik walg van deze bestuur . Die is 10 x erger dan de vorige

Als dit inderdaad crimineel zou zijn is misschien de organisatie ook crimineel en dat betekend dan degradatie?verder denk ik dat dit weer een kop is om lezers te trekken.

Lekker transfervrij vertrekken naar Real Madrid of Manutd

Zo zonde dit soort berichten, hoop voor Frienkie dat hij snel een andere club kan vinden waar het gewoon over voetbal gaat i.p.v. geldzaken.

Barcelona is nu al geld aan de kant aan het zetten om volgend jaar messi terug te halen.. die laporta krijgt dan, denkt hij, de God status bij de achterban omdat hij messi terug heeft gehaald..

De personen die dit indienen zijn nog veel grotere criminelen.

Criminele actie van Laporte.....het water staat aan zijn lippen, tegen vrijdag moet Barça een boekhouding annex loonuitgaven max 95 miljoen per seizoen, voorleggen,....en dat gaat niet !
De nieuwe spelers kunnen tot zolang niet ingeschreven worden....spelers die ze trouwens niet kunnen betalen.....maar wat wil je ..... Barça heeft een schuldenlast van 1,5 miljard €.....de verkoop van een gedeelte van hun eigen media kanalen brengt geen oplossing hiervoor want dan hebben ze nog een goeie 1 miljard euro in het rood . Die club is in een normaal land bankroet !

Wel hilarisch. Toen Koeman Suarez wegpestte begreep iedereen dat. Nu hetzelfde bij Frenkie gebeurd spreekt iedereen van schande. Hypocriete bende hier

8 augustus 2022 om 16:38

Dat ging inderdaad precies op dezelfde manier, toch? Eerst diverse salarisveranderingen vragen/eisen, dan in de pers vertellen dat hij mag blijven maar hij toch echt minder moet gaan verdienen, en nu op juridische wijze proberen onder het door de club opgestelde contract uit te komen.

Zo ging het echt precies bij Suarez, inderdaad.

Heerlijke warme club ook dat Barcelona...
Vraag mij af in welke tijdperk de grootste criminelen spelen.

Ik zou als De Jong zijnde geen millimeter meer meebewegen.

Frenky laat barca maar eerst al je centen overmaken en ga lekker ergens bij een warme club voetballen die wel respect tonen en hun financiën op orde hebben.
Als dit waar is?!? Dan is Barcelona echt afgegleden naar een hele trieste club.

Waar dit op neerkomt volgens mij is dat zijn resterende contract net zoveel waard is als zijn transferwaarde. Hij kon 85 miljoen opleveren bij United en de komende 4 jaar is Barca zo'n 19 miljoen per jaar kwijt + loyaliteitsbonus. Daarom was alles er aan gelegen om hem te verkopen, maar hij wilde niet weg. Transfervrij laten gaan is dus niet zo gek, want dat levert ze effectief ook dat bedrag op.

Dan proberen ze het dus op deze manier. Als ze van Frenkie's salarispost af zijn kunnen ze volgens mij iedereen inschrijven.

Als dit waar is en geen verzinsel van sensatiezoekende pers...
Dan zijn sancties voor FC Barcelona op zijn plaats. Niet zozeer financieel... Barcelona heeft geen geld.
Maar punten in mindering brengen voor komend seizoen, uitsluiting van Europees voetbal of terugzetten naar de Segunda División B zou niet misplaatst zijn.
Er wordt op een stuitende manier gesjoemeld daarzo en een loopje genomen met spelerscontracten, de Financial Fairplay en de moraal in het algemeen.
FC Barcelona 2022......menys que un Club....

Barcelona doet een naam wijziging.

FC list en bedrog

Als Laporta het contract ongeldig wil laten verklaren dat kan maar dan gaat Frenkie wel transfervrij de deur uit en veel andere alternatieven zijn er niet. Geen rechter die gaat bepalen wat een speler moet gaan verdien en ee nieuw maar slechter contract zal ook ondertekend moeten worden wat ik niet snel zie gebeuren.

Kunnen wij met zijn alle er niet voor zorgen dat Barcelona zijn/haar voetballicentie gaat verliezen? Als de huidige tijd ons iets leert is dat non-stop schreeuwen je heel veel brengt. Deze ‘club’ heeft 0.0 bestaansrecht, gadverdamme. En daar Barcelona de voorwaardes heeft opgesteld, gaat Barcelona deze zaak simpelweg niet winnen. Want of 1. Ze hebben pech, frenkie is hierin het slachtoffer niet Barcelona of 2. Contract wordt in zijn geheel verscheurd en frenkie is daarmee transfervrij. Een ‘reset’ naar het vorige contract gaat geen enkele rechter in mee in deze.

Waarom hoop ik meer en meer dat het Barca niet lukt alle nieuwe aankopen in te schrijven voor komend seizoen? Dat ze direct in de doelfase van de CL al uitgeschakeld worden en ergens 12e worden in La Liga?

Ik ben geen fans van clubs als City of PSG die maar ongelimiteerd kunnen kopen zolang ze een beetje creatief boekhouden om aan de regels te voldoen. Maar Barcelona verkoopt zichzelf als een hoer met al die trucjes om toch maar binnen de regels te blijven en dat vind ik misschien nog erger dan jouw ziel aan 1 of andere sjeik te verkopen..

Deze club wordt toch met de dag gekker met een nog grotere gek aan het roer. Ben benieuwd hoe dit verder gaat lopen. Iedereen maar lopen zeiken over het vorige bestuur maar dit bestuur is geen haar beter zo niet nog gekker.

Criminele acties van het vorige bestuur? Wat is er gebeurd? Hebben de gewezen bestuurders een lift gekregen van Ihattaren?

F de Jong heeft geen Salaris ingeleverd. Volgens wat ik begrepen heb krijgt hij zijn salaris alleen later. Dus die 19 miljoen had hij volgens zijn oude contract al moeten hebben en volgens zijn nieuwe contract nog niet. Dat is nou net het probleem denk ik. De Jong wilt blijven zitten om die 19 miljoen alsnog te vangen. Barcelona zegt waarschijnlijk, je hebt er volgens het huidige contract nog niet voor gespeeld. De Jong wilt daarnaast niet naar Manchester. Die weet dat Ten Hag door de buitenwereld te hoog ingeschaald wordt. Die wilt overal heen behalve naar Manchester. Als Barcelona zijnde zou ik als er een gek 80 miljoen voor deze overgewaardeerde speler wilt betalen gelijk doen en de 19 miljoen aan hem meteen betalen. Komt er ruimte van 60 miljoen vrij om nieuwe spelers in te schrijven. Soms moet je eieren voor je geld nemen en niet de onderste uit de kan willen.

Tja ze hadden zijn contract verlengd tegen een lager salaris toen.
En als ik goed begrijp op een gegeven moment weer een hoger salaris dan ie had voor zijn contract verlenging. Dus nu is het moment dat ie meer gaat verdienen en dat wil Barcelona natuurlijk weer niet.
Ze willen zeker het lager betaalde salaris zo laten en het nu hogere salaris aanvechten.
Als je het contract ongeldig maakt betekend dus ook dat ie de laatste twee jaar te weinig heeft gehad en dat moeten ze dan alsnog uitbetalen.
En volgens mij had ie al een salaris tegoed van 17 miljoen toen ie het contract verlengde...
Wat een grappenmakers bij Barcelona. Ze zitten echt in de shit qua geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona1617
5.Osasuna122
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder60
O. DembéléAanvaller62
RaphinhaAanvaller61
Ansu FatiAanvaller62
R. LewandowskiAanvaller68
Ferran TorresAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

272 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 6 1 0 0
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Nieuwe blessure Barcelona; ziekenboeg steeds voller richting cruciale weken

Héctor Bellerín is de volgende speler van Barcelona die in de lappenmand is beland met een blessure. Nadat afgelopen week al meerdere Barça-spelers geblesseerd waren geraakt tijdens hun interlands, betekent het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren